Politika
66 feliratkozó
1 hónapja
nem mellékesen kurva sokan erre szavaztunk.
1 hónapja
Nekem az külön tetszik, amilyen élvezettel osztja a Fideszes görényeket, amikor olyan témáról van szó.Nem tudom. Eddig nem latom MP mivel lesz majd jobb, mint OV volt. Nekem egy magyar mini Trumpnak tunik a csavo. 2-3 evig majd az megy, hogy a Fidesz hibaja minden. Majd azt mondjak következö valasztasoknal, hogy kell meg negy ev, mert nem volt eleg ido rendet rakni... Demokracia tovabbra se lesz...Fideszt kilovik, ahogy anno a Fidesz tette a megvalasztasa utan az MSZP-vel... 😔Sipos Orsi mondta a Jólvanezígyben és egyetértek vele, hogy MP-t doppingolja a felé áradó szeretet és ez jelenleg abban testesül meg, hogy szeretne minél jobban megfelelni a felé támasztott elvárásoknak így ebből az ország is profitál meg ő is.
Kellett valtozas es örültem neki, de kene valami pozitiv irany. Tul sok a negativitatas meg mindig...
Toto21
Szerintem aki OV-hez hasonlítja őt, az nagyon felületesen követi az eseményeket, nem nagyon szoktak jogköröket elvenni saját maguktól azok, akik egyeduralomra törnek.
Fidesz felőlem elmúlt8évezhetett volna, ha mellette egyébként tényleg gatyába rázták volna az országot. Felőlem MP is addig ütheti a Fideszt, amíg csak kedve tartja (minden kiosztott pofon jó helyre megy) amíg mellette kormányoznak. És jelenleg minden arra mutat, hogy valóban komolyan gondolják, hogy helyrehozzák ami félrement.
ervinator
1 hónapja
Nekem is furcsa, de egyre inkább én is így látom. Sose voltam cinikus, mint Sobri fórumtárs 😊, de szkeptikus igen. Én is úgy voltam vele, hogy ha lehull pár jobb név mutatóba, az államilag irányított hiper korrupció visszaáll a szokásos 70-30-as "megoldjuk"-ra, az EU-val ismét beszélni tudunk, és újra lesz kormányzás (merthogy a NER évek óta nem kormányoz szakmai értelemben), már elfogadnám.Nem tudom. Eddig nem latom MP mivel lesz majd jobb, mint OV volt. Nekem egy magyar mini Trumpnak tunik a csavo. 2-3 evig majd az megy, hogy a Fidesz hibaja minden. Majd azt mondjak következö valasztasoknal, hogy kell meg negy ev, mert nem volt eleg ido rendet rakni... Demokracia tovabbra se lesz...Fideszt kilovik, ahogy anno a Fidesz tette a megvalasztasa utan az MSZP-vel... 😔Nem mini-Trump, MP-ben több intelligencia, érzelem és értelem van, mint a komplett Fehér Házban jelenleg, használja a trumpi kommunikációt, nagyon ügyesen egyébként, de ő maga messze nem Trump. Ez egyébként látszik is, egyszerűen nem tud olyan gátlástalanul hazudni, ahogy Donald, arra születni kell.
Kellett valtozas es örültem neki, de kene valami pozitiv irany. Tul sok a negativitatas meg mindig...
Toto21
Persze, hogy ezt fogja mondani - hát mit mondjon? 😀 Egyébként igaza is lesz, a saját logikajá szerint valóban nem tud rendet rakni négy év alatt, plusz megjavítani az oktatást, egészségügyet, közlekedést eleve 10+ éves projekt, ha egyáltalán.
Én egyébként elkezdtem élvezni, ezen a vonaton nincsen fék, mosmtár akkor tényleg menjenek el a falig, meg még egy kicsit tovább, és nyissuk ki a vitát az alkotmányos monarchiától a 6+6 éves általános és középiskolai rendszeren át a veteránutó szabályok radikális megváltoztatásáig, ahogy ezt egyébént 90-ben vagy 2010-ben le lehetett volna folytatni. Szóval keress valami témát amit szeretsz és el van baszva a szabályozása - ilyet azért idehaza elég könnyű találni - aztán dolgozz ki rá egy megoldást és írj a képviselődnek, hidd el, fun, ezek új arcok, simán komolyan veszik.
MC12
Ehhez képest kezdem azt gondolni, hogy ezek tényleg telibe nekimennek a falnak. Nem tudom, hogy mi fog összejönni belőle - jóval rizikósabb sztori, mint a kiszámíthatóbb óvatoskodás -, de egyrészt tartós és hatásos társadalmi változásokat elsősorban így lehet csinálni, úgyhogy ki tudja, még akár eredménye is lehet. Másrészt, igazad van, közben még szórakoztatóbb is.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
Az 1.3 csak alapfizetés. Ha bizottsági tag is (mindenki az, többségük több bizottságban is), máris 2.5 körülre emelkedik. Emellé gyakorlatilag a teljes életét fizetik. Lakás bérlet, szállodai költségek, benzinkártya, telefon, ehet bárhol bármit elszámolhatja, plusz kap havi pár millát szakértőre, stb. És ezen felül otthon a saját körzetében kinyílik neki kb. minden ajtó. Ja, és a frakció üléseken és a kötelezően előírt gomb nyomogatáson kívül azt csinál amit akar. Viheti a vállalkozását is, a legtöbb nem összeférhetetlen. Taníthat is, gyógyíthat is, stb.Nem vagyok tisztában a karrierpolitikusok fizetéseivel, de 1.3 M nettója az kb 860 ezer ft. Nyílászárósok, burkolók, ácsok ennél többet keresnek.Én inkább csak azt nem értem, hogy ha ennyire visszavágják a képviselők pénzét, akkor ez a foglalkozás kinek lesz vonzó?Aki a közjót akarja szolgálni. Egy karrier politikusnak meg általában (ha nem korrupt) ez előrelépés
Másképpen kérdezve: ki az aki (ha nincs kényszerhelyzetben) úgy vált munkát, hogy kevesebbet keressen?
Jan
Gyurma Pappa
Szóval ez nagyon nem arra mutat, hogy az adott területek legjobbjai fognak politikai pályára lépni.
Már csak így elképzelem valamelyik top szakit, amint megemlíti az asszonynak, hogy szívem, én mostantól a közjót akarom szolgálni. Az eddigi hétszámjegyű fizu helyett 860 lesz a nettóm, nem baj ugye? 😀
Jan

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
Hát, akkor gondolom az USA-ban is olyan rendszer van, amitől meg kéne védeni az embereket, mert ott úgy tudom 100 évig is lehetsz szenátor vagy képviselő... 😀Az USA legfelsőbb bíróságának (supreme court) tagjait élethossziglanra választják. Nálunk is válasszuk élethossziglanra akkor? 😊
StormST

1 hónapja
Elszoktunk attól, hogy a parlament egy zsibvásár. Már ahol működik.Amúgy MP állandó belepofázása is kezd már nagyon sok lenni.szokatlan nekünk, de angol parlamenti videókon kb standard
szaba
Negritis, a vajda

1 hónapja
Amúgy nem lehetne ezt úgy finomhangolni, hogy listáról ne kerülhessen be 12 év fölött? Ha a körzetét nyeri évtizedeken keresztül, akkor menjen, bánja a franc, de ez így ebben a formában szerintem is faszság... Bármennyire is megnézném túrótortát meg a fideszes gyerekbaszókat a munkanélküliben.Ebben a választási rendszerben (meg az előzőben is) az egyéni jelölt nem szólt másról, mint arról, hogy a pártja miatt nyerte a körzetét, aztán utána azon dolgozott, hogy kiépítse a maga "hűbéri" rendszerét. Polgármesterek, helyi vállalkozók csoportjait, akiket tömött pénzzel, cserébe a polgármesterek és vállalkozók nyomták róla a propagandát, választások idején meg főzték a gulyást, osztották a krumplit, stb. A NER ezt elvitte az extremitásig, de ez így ment kevésbé extrémben korábban is. Ennek az egyéni képviseletnek kurvára semmi értelme. Tegye fel a kezét, aki élete során bármikor is tudta, hogy a saját egyéni képviselője mikor tart fogadó órát, tart-e egyáltalán, elérhető-e sima polgár számára, stb. Erősen kétlem, hogy akár az itteni fórumtagok 10%-a fel tudná tenni a kezét, pedig ez a társaság az átlagosnál tanultabb, a közélet után jobban érdeklődik, stb.
szerk: ok látom ezt már bedobták előttem, scuuzi most olvastam vissza
Hanni
A tisza képviselő csoportban állítólag állva tapsolták meg ezt a javaslatot, ennek volt a legnagyobb sikere. És tudva, hogy kik a képviselők - döntően helyi illetőségű tisza körös aktivisták, vagyis helyi értelmiség, vállalkozó, olyan emberek akik helyben aktívak próbáltak lenni és első helyen futottak bele a helyi képviselő urak, hölgyek hűbéri világába - én abszolút meg is értem, hogy miért gyűlölték az egészet. Mert minél hosszabb ideje képviselő az adott körzetben valaki, annál beágyazottabb, annál jobban elterpeszkedik, messzebb ér el helyben a keze, és annál inkább képes magát újraválasztani. Miközben az ég világon semmi plusz haszna nincs, mert bekerülve a parlamentbe egy szavazó gomb, a pénzt amit meg haza lobbizik, a hűbéri körben osztja szét.
Én bizony úgy vagyok ezzel, ahogy a posztmodern kormányokkal is. Szívem szerint négy évente elzavarnám a picsába az összeset. Kormányt is, képviselőt is, mindenkit. Az lenne a legjobb. Nézd vissza akár a kormányok teljesítményét, akár a képviselők munka teljesítményét az utóbbi 36 évben. Mindig, mindegyiknek az első ciklusa a legjobb, aztán csak szaródik el, egyre rosszabb.

1 hónapja
Nem tudom. Eddig nem latom MP mivel lesz majd jobb, mint OV volt. Nekem egy magyar mini Trumpnak tunik a csavo. 2-3 evig majd az megy, hogy a Fidesz hibaja minden. Majd azt mondjak következö valasztasoknal, hogy kell meg negy ev, mert nem volt eleg ido rendet rakni... Demokracia tovabbra se lesz...Fideszt kilovik, ahogy anno a Fidesz tette a megvalasztasa utan az MSZP-vel... 😔Sipos Orsi mondta a Jólvanezígyben és egyetértek vele, hogy MP-t doppingolja a felé áradó szeretet és ez jelenleg abban testesül meg, hogy szeretne minél jobban megfelelni a felé támasztott elvárásoknak így ebből az ország is profitál meg ő is.
Toto21
Szerintem aki OV-hez hasonlítja őt, az nagyon felületesen követi az eseményeket, nem nagyon szoktak jogköröket elvenni saját maguktól azok, akik egyeduralomra törnek.
Fidesz felőlem elmúlt8évezhetett volna, ha mellette egyébként tényleg gatyába rázták volna az országot. Felőlem MP is addig ütheti a Fideszt, amíg csak kedve tartja (minden kiosztott pofon jó helyre megy) amíg mellette kormányoznak. És jelenleg minden arra mutat, hogy valóban komolyan gondolják, hogy helyrehozzák ami félrement.
"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
1 hónapja
A Tisztitótűz mostantól Magyar Péter film. Ezt is visszavettük a ruszki bérencektől, ami sajnos Steven Seagal is lett...youtu.be/Cllle4Kyqoo?is=VFDUb6BAtJJLDEfB
iktriad
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
1 hónapja
Gajdos azért nem jó példa, mert a miniszteri fizu 3,8 M + juttatások (volt amikor elvállalta) nem hiszem hogy az visszalépés lenne egy nyíregyi zoo igazgatói fizuhoz képest.Mintha a Fidesznél lett volna bárkinek rálátása bármire is.
szerk: meg persze Gajdos nem is top szakember környezetvédelmi területen, ő egy állattenyésztő mérnök. Nyilván a zoo-t példaértékűen felfuttatta, de olyan szakterületeket is kapott maga alá, amire nulla rálátása van. Az még érdekes lesz.
Jan
Szíjjas is akkora diplomatakarriert tudhat maga mögött, hogy csak ihaj.
Ezek a szintek ugyanazok mint multiknál a magasabb menedzseri szintek. Nem kell tudnia az igazgatott terület napi csínját-bínját, de értse a folyamatokat, tudja közvetíteni az emberei és részlege véleményét, tudjon priorizálni, stb., ergo menedzseljen egy szervezetet.
És legyen valamennyire vagy nagyon szakmába vágó, ha azt a pozíció megkívánja.
Én itt a Tiszánál a bakiktól nem félek, van 3,5 millió bedolgozójuk, a szakmai és civil szervezetekről, újságírókról, stb. nem is szólva.
Akikre úgy tűnik hallgatnak is.
Bárcsak a cégnél lenne így 😀
Szerkesztette: Lúdas Solymi
1 hónapja
Bocs, jogos, a "miniszter kategória" figyelembe vètele kimaradt 🙂
1 hónapja
Gajdos azért nem jó példa, mert a miniszteri fizu 3,8 M + juttatások (volt amikor elvállalta) nem hiszem hogy az visszalépés lenne egy nyíregyi zoo igazgatói fizuhoz képest.Mèg erre sincs szükség elèg csak Gajdosra gondolniGondoltam megnézem a tiszás képviselőket.Azokat csak példának hoztam, hogy egy szakmunkás-kisvállalkozó, ha ügyes, többet keres mint egy ogy,képviselő. A "szaki" alatt nem csak rájuk gondoltam, hanem bármely terület top szakembereire. De azt talán mondani sem kell, hogy egy top bankár, jogász vagy pr szaki lényegesen többet kaszál ennél.Ritka az építőipar-politikus átjáró. Sokkal gyakoribb, hogy valaki kampányban dolgozik,majd helyi polgármester kabinetjében, utána a választó kerületben pozíció, esetleg önkormányzati képviselő, aztán az ogyk mellett lóti-futi, utána kabinetvezető, aztán ő lesz az ogykj.Nem vagyok tisztában a karrierpolitikusok fizetéseivel, de 1.3 M nettója az kb 860 ezer ft. Nyílászárósok, burkolók, ácsok ennél többet keresnek.Én inkább csak azt nem értem, hogy ha ennyire visszavágják a képviselők pénzét, akkor ez a foglalkozás kinek lesz vonzó?Aki a közjót akarja szolgálni. Egy karrier politikusnak meg általában (ha nem korrupt) ez előrelépés
Másképpen kérdezve: ki az aki (ha nincs kényszerhelyzetben) úgy vált munkát, hogy kevesebbet keressen?
Jan
Gyurma Pappa
Szóval ez nagyon nem arra mutat, hogy az adott területek legjobbjai fognak politikai pályára lépni.
Már csak így elképzelem valamelyik top szakit, amint megemlíti az asszonynak, hogy szívem, én mostantól a közjót akarom szolgálni. Az eddigi hétszámjegyű fizu helyett 860 lesz a nettóm, nem baj ugye? 😀
Jan
Ja igen, ez Csehország. Magyarországon azért nem pont így ment.
Gyurma Pappa
És hogy ha ez az összeg, a többek által említett pluszokkal, térítésekkel együtt sem megy cirka 2 M fölé, akkor nem a jó szakemberek fognak érdeklődni a lépviselői állások után, hanem a helyettesük vagy a táskahordozójuk. Szerintem.
Nehezen tudom elképzelni azt az élethelyzetet, amikor valaki évtizedeken át épít egy karriert, elér egy magas szintre -szakmailag és anyagilag is- és akkor teljesen önként úgy dönt hogy ezt feladja, és töredék pénzért dolgozik tovább, mint képviselő.
Én alapvetően azt gondolom, ha valakitől magas szinvonalú munkát várunk el, azt rendesen meg kell fizetni. És ezt minden területre érvényesnek gondolom, a politikára is.
Jan
Az első a listán Bakos Csaba Attila volt.
Nem is kellett tovább keresgélnem, hogy találjak neked példát rá.
És direkt nem minisztereket néztem.
kittli
dande2
szerk: meg persze Gajdos nem is top szakember környezetvédelmi területen, ő egy állattenyésztő mérnök. Nyilván a zoo-t példaértékűen felfuttatta, de olyan szakterületeket is kapott maga alá, amire nulla rálátása van. Az még érdekes lesz.
Szerkesztette: Jan
1 hónapja
Mp és Vitézy viszi a show-t, a többiek pedig dolgoznak a háttérben. Aki még mindig ott tart hogy MP hogy beszél, és nárcisztikus... ő kb a Reelseket nézi meg, többet nem nagyon tájékozódik.
Választás előtt pont arról ment a diskurzus, Orbán leváltásához egy ilyen Pitbull kell. Addig fogja ütni a Fideszt amíg mozog.. számomra is sok néha, de ekkor mindig jön egy cikk (Most pl a 4IG és az 5000 milliárdos szerződés), és azt mondom, addig tépje a torkukat még van bennünk szusz. Az összeset rács mögött akarom látni, akire bármit is rá lehet bizonyítani.
1 hónapja
De szerencsére van józan belátás, pl. az elmebeteg Ruszin Zsolt számviteli faszságait simán visszadobta Kármán, hogy ezek teljesen lényegtelen maszturbálások ( nagyjából pontos idézet).Nem tudom. Eddig nem latom MP mivel lesz majd jobb, mint OV volt. Nekem egy magyar mini Trumpnak tunik a csavo. 2-3 evig majd az megy, hogy a Fidesz hibaja minden. Majd azt mondjak következö valasztasoknal, hogy kell meg negy ev, mert nem volt eleg ido rendet rakni... Demokracia tovabbra se lesz...Fideszt kilovik, ahogy anno a Fidesz tette a megvalasztasa utan az MSZP-vel... 😔Nem mini-Trump, MP-ben több intelligencia, érzelem és értelem van, mint a komplett Fehér Házban jelenleg, használja a trumpi kommunikációt, nagyon ügyesen egyébként, de ő maga messze nem Trump. Ez egyébként látszik is, egyszerűen nem tud olyan gátlástalanul hazudni, ahogy Donald, arra születni kell.
Toto21
Persze, hogy ezt fogja mondani - hát mit mondjon? 😀 Egyébként igaza is lesz, a saját logikajá szerint valóban nem tud rendet rakni négy év alatt, plusz megjavítani az oktatást, egészségügyet, közlekedést eleve 10+ éves projekt, ha egyáltalán.
Én egyébként elkezdtem élvezni, ezen a vonaton nincsen fék, mosmtár akkor tényleg menjenek el a falig, meg még egy kicsit tovább, és nyissuk ki a vitát az alkotmányos monarchiától a 6+6 éves általános és középiskolai rendszeren át a veteránutó szabályok radikális megváltoztatásáig, ahogy ezt egyébént 90-ben vagy 2010-ben le lehetett volna folytatni. Szóval keress valami témát amit szeretsz és el van baszva a szabályozása - ilyet azért idehaza elég könnyű találni - aztán dolgozz ki rá egy megoldást és írj a képviselődnek, hidd el, fun, ezek új arcok, simán komolyan veszik.
MC12

1 hónapja
És ez lenne a lényege annak amit csinálnak, alulról jövő szervezkedés, problémák bedobálása, beemelése a közbeszédbe, legyen bármennyi elbaszott vagy csak x ember nyünyükéje, de ha elér egy kritikus szintet, akkor legyen rá normális szabályzás.Nem tudom. Eddig nem latom MP mivel lesz majd jobb, mint OV volt. Nekem egy magyar mini Trumpnak tunik a csavo. 2-3 evig majd az megy, hogy a Fidesz hibaja minden. Majd azt mondjak következö valasztasoknal, hogy kell meg negy ev, mert nem volt eleg ido rendet rakni... Demokracia tovabbra se lesz...Fideszt kilovik, ahogy anno a Fidesz tette a megvalasztasa utan az MSZP-vel... 😔Nem mini-Trump, MP-ben több intelligencia, érzelem és értelem van, mint a komplett Fehér Házban jelenleg, használja a trumpi kommunikációt, nagyon ügyesen egyébként, de ő maga messze nem Trump. Ez egyébként látszik is, egyszerűen nem tud olyan gátlástalanul hazudni, ahogy Donald, arra születni kell.
Toto21
MC12
1 hónapja
Mèg erre sincs szükség elèg csak Gajdosra gondolniGondoltam megnézem a tiszás képviselőket.Azokat csak példának hoztam, hogy egy szakmunkás-kisvállalkozó, ha ügyes, többet keres mint egy ogy,képviselő. A "szaki" alatt nem csak rájuk gondoltam, hanem bármely terület top szakembereire. De azt talán mondani sem kell, hogy egy top bankár, jogász vagy pr szaki lényegesen többet kaszál ennél.Ritka az építőipar-politikus átjáró. Sokkal gyakoribb, hogy valaki kampányban dolgozik,majd helyi polgármester kabinetjében, utána a választó kerületben pozíció, esetleg önkormányzati képviselő, aztán az ogyk mellett lóti-futi, utána kabinetvezető, aztán ő lesz az ogykj.Nem vagyok tisztában a karrierpolitikusok fizetéseivel, de 1.3 M nettója az kb 860 ezer ft. Nyílászárósok, burkolók, ácsok ennél többet keresnek.Én inkább csak azt nem értem, hogy ha ennyire visszavágják a képviselők pénzét, akkor ez a foglalkozás kinek lesz vonzó?Aki a közjót akarja szolgálni. Egy karrier politikusnak meg általában (ha nem korrupt) ez előrelépés
Jan
Gyurma Pappa
Jan
Gyurma Pappa
És hogy ha ez az összeg, a többek által említett pluszokkal, térítésekkel együtt sem megy cirka 2 M fölé, akkor nem a jó szakemberek fognak érdeklődni a lépviselői állások után, hanem a helyettesük vagy a táskahordozójuk. Szerintem.
Nehezen tudom elképzelni azt az élethelyzetet, amikor valaki évtizedeken át épít egy karriert, elér egy magas szintre -szakmailag és anyagilag is- és akkor teljesen önként úgy dönt hogy ezt feladja, és töredék pénzért dolgozik tovább, mint képviselő.
Én alapvetően azt gondolom, ha valakitől magas szinvonalú munkát várunk el, azt rendesen meg kell fizetni. És ezt minden területre érvényesnek gondolom, a politikára is.
Jan
kittli
1 hónapja
Nem tudom. Eddig nem latom MP mivel lesz majd jobb, mint OV volt. Nekem egy magyar mini Trumpnak tunik a csavo. 2-3 evig majd az megy, hogy a Fidesz hibaja minden. Majd azt mondjak következö valasztasoknal, hogy kell meg negy ev, mert nem volt eleg ido rendet rakni... Demokracia tovabbra se lesz...Fideszt kilovik, ahogy anno a Fidesz tette a megvalasztasa utan az MSZP-vel... 😔Nem mini-Trump, MP-ben több intelligencia, érzelem és értelem van, mint a komplett Fehér Házban jelenleg, használja a trumpi kommunikációt, nagyon ügyesen egyébként, de ő maga messze nem Trump. Ez egyébként látszik is, egyszerűen nem tud olyan gátlástalanul hazudni, ahogy Donald, arra születni kell.
Toto21
“Kafka nem kitalálta az abszurdot, hanem először írta le, hogy működik a modern világ”
1 hónapja
Gondoltam megnézem a tiszás képviselőket.Azokat csak példának hoztam, hogy egy szakmunkás-kisvállalkozó, ha ügyes, többet keres mint egy ogy,képviselő. A "szaki" alatt nem csak rájuk gondoltam, hanem bármely terület top szakembereire. De azt talán mondani sem kell, hogy egy top bankár, jogász vagy pr szaki lényegesen többet kaszál ennél.Ritka az építőipar-politikus átjáró. Sokkal gyakoribb, hogy valaki kampányban dolgozik,majd helyi polgármester kabinetjében, utána a választó kerületben pozíció, esetleg önkormányzati képviselő, aztán az ogyk mellett lóti-futi, utána kabinetvezető, aztán ő lesz az ogykj.Nem vagyok tisztában a karrierpolitikusok fizetéseivel, de 1.3 M nettója az kb 860 ezer ft. Nyílászárósok, burkolók, ácsok ennél többet keresnek.Én inkább csak azt nem értem, hogy ha ennyire visszavágják a képviselők pénzét, akkor ez a foglalkozás kinek lesz vonzó?Aki a közjót akarja szolgálni. Egy karrier politikusnak meg általában (ha nem korrupt) ez előrelépés
Jan
Gyurma Pappa
Jan
Gyurma Pappa
Jan
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
1 hónapja
Pont ezért nem lesz ez a törvény 12 év mulva sehol.Pont nemIgen, posztmodern aktuálpolitikai kommunikációs hirigelésre tökéletes. A valóságban meg nem így lesz. MP jó troll, jó gombokat nyomogat.Nekem van választójogom és választhatósagom, a közügyektől nem vagyok eltiltva, vagyis ha akarom akkor lehetősegem van egyéni kepviselőnek elindulni. Viszont ha nyerek, majd jól csinalom és még kétszer nyerek, akkor ennek a sikernek az a hozadéka, a kára, a jogkorlatozása, hogy 12 év múlva én már nem indulhatok, míg mondjuk az a korrupt ostoba pöcs, akit háromszor agyonvertem a körzetemben az meg igen. Nekem ez nem logikus, mondhatni baromság. Eredményességgel összefüggő jogfosztás.Szerintem ez arról szól, hogy egyrészt kommunikálható önkorlátozásként másrészt Magyari most mondja a Partizánon, hogy ezzel simán őrületbe kergeti a Fideszt.
Nem is hiszem, hogy ez a törvény 12 év múlva még hatalyos lesz.
Addig meg most lehet falun jól hangzik, de pár év múlva majd finomhangolják, így biztos nem marad.
Őszentsége Sobri Jóska
Gyurma Pappa
Őszentsége Sobri Jóska
Arra reflektál, hogy nemcsak a nagykirályok eszik bele magukat a székbe, hanem a kiskirályok is - az a magyar sajátossag, hogy minden hivatal fasizálódik, a választott előbb utóbb a maga képére alakítja a választást
Pusztán előrelátás, hogy mégcsak az esélyét sem adják meg, hogy újra kialakuljon
sutianap
1 hónapja
Ok akkor csak a ptsd van még nálad.Vannak nárcisztikus beütései. Meg nekem a ki ha én nem érzés jön át jelen pillanatban. Na mind1.Nem tudom. Eddig nem latom MP mivel lesz majd jobb, mint OV volt. Nekem egy magyar mini Trumpnak tunik a csavo. 2-3 evig majd az megy, hogy a Fidesz hibaja minden. Majd azt mondjak következö valasztasoknal, hogy kell meg negy ev, mert nem volt eleg ido rendet rakni... Demokracia tovabbra se lesz...Fideszt kilovik, ahogy anno a Fidesz tette a megvalasztasa utan az MSZP-vel... 😔Ezt miből számoltad ki?
Toto21
Tényleg más mozit nézünk, ha úgy látod, hogy OVi babérokra tör.
Tényleg kíváncsi vagyok, miért gondolod így?
Toca
Takarítson fel és aztán meglátom újra, hogyan folytatja, de ez kevés lesz a következő 4 évhez.
Toto21
Azért mert valakinek nárcisztikus hajlamai vannak, nem lesz egyből OV vagy Trump.
Ráadásul pont annak ágyaz meg, hogy ne lehesseb másik OV ( vagy csak nagyon nehezen ).
Igen az attól függően, hogy minden pofon jó helyre megy, kicsit sok néha, de ha engedi a hozzaértő embereit dolgozni akkor jó.
Ha meg a minisztériumokban is befejeződik a purgálás és nekiállnak a munkának akkor…
1 hónapja
Pont nemIgen, posztmodern aktuálpolitikai kommunikációs hirigelésre tökéletes. A valóságban meg nem így lesz. MP jó troll, jó gombokat nyomogat.Nekem van választójogom és választhatósagom, a közügyektől nem vagyok eltiltva, vagyis ha akarom akkor lehetősegem van egyéni kepviselőnek elindulni. Viszont ha nyerek, majd jól csinalom és még kétszer nyerek, akkor ennek a sikernek az a hozadéka, a kára, a jogkorlatozása, hogy 12 év múlva én már nem indulhatok, míg mondjuk az a korrupt ostoba pöcs, akit háromszor agyonvertem a körzetemben az meg igen. Nekem ez nem logikus, mondhatni baromság. Eredményességgel összefüggő jogfosztás.Szerintem ez arról szól, hogy egyrészt kommunikálható önkorlátozásként másrészt Magyari most mondja a Partizánon, hogy ezzel simán őrületbe kergeti a Fideszt.
Nem is hiszem, hogy ez a törvény 12 év múlva még hatalyos lesz.
Addig meg most lehet falun jól hangzik, de pár év múlva majd finomhangolják, így biztos nem marad.
Őszentsége Sobri Jóska
Gyurma Pappa
Őszentsége Sobri Jóska
Arra reflektál, hogy nemcsak a nagykirályok eszik bele magukat a székbe, hanem a kiskirályok is - az a magyar sajátossag, hogy minden hivatal fasizálódik, a választott előbb utóbb a maga képére alakítja a választást
Pusztán előrelátás, hogy mégcsak az esélyét sem adják meg, hogy újra kialakuljon

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
1 hónapja
24.hu/belfold/2026/06/22/magyar-peter-beszed-fidesz-reakcio/Hát, erre csak annyit mondanék MP helyében, hogy Boldog karácsonyt! 😊
Ennyi? Ezt sikerült? Nem nagyon értik továbbra sem.
Gyurma Pappa
1 hónapja
tény sokan szabadabbnak érzik magukat. Újra lehet szabad akaratod. Tartsák meg a jó szokást 😊Engem meglep mennyire hatékonyan dolgoznak. Illetve a közhangulat, maga a közélet annyival jobb lett, hogy az leírhatatlan.Vannak nárcisztikus beütései. Meg nekem a ki ha én nem érzés jön át jelen pillanatban. Na mind1.Nem tudom. Eddig nem latom MP mivel lesz majd jobb, mint OV volt. Nekem egy magyar mini Trumpnak tunik a csavo. 2-3 evig majd az megy, hogy a Fidesz hibaja minden. Majd azt mondjak következö valasztasoknal, hogy kell meg negy ev, mert nem volt eleg ido rendet rakni... Demokracia tovabbra se lesz...Fideszt kilovik, ahogy anno a Fidesz tette a megvalasztasa utan az MSZP-vel... 😔Ezt miből számoltad ki?
Toto21
Tényleg más mozit nézünk, ha úgy látod, hogy OVi babérokra tör.
Tényleg kíváncsi vagyok, miért gondolod így?
Toca
Takarítson fel és aztán meglátom újra, hogyan folytatja, de ez kevés lesz a következő 4 évhez.
Toto21
Hogy nem lett egyből kánaán? Hát ezen nem lepődök meg. 😊
Jughead