Politika
66 feliratkozó
1 hónapja
Engem meglep mennyire hatékonyan dolgoznak. Illetve a közhangulat, maga a közélet annyival jobb lett, hogy az leírhatatlan.Vannak nárcisztikus beütései. Meg nekem a ki ha én nem érzés jön át jelen pillanatban. Na mind1.Nem tudom. Eddig nem latom MP mivel lesz majd jobb, mint OV volt. Nekem egy magyar mini Trumpnak tunik a csavo. 2-3 evig majd az megy, hogy a Fidesz hibaja minden. Majd azt mondjak következö valasztasoknal, hogy kell meg negy ev, mert nem volt eleg ido rendet rakni... Demokracia tovabbra se lesz...Fideszt kilovik, ahogy anno a Fidesz tette a megvalasztasa utan az MSZP-vel... 😔Ezt miből számoltad ki?
Kellett valtozas es örültem neki, de kene valami pozitiv irany. Tul sok a negativitatas meg mindig...
Toto21
Tényleg más mozit nézünk, ha úgy látod, hogy OVi babérokra tör.
Tényleg kíváncsi vagyok, miért gondolod így?
Toca
Takarítson fel és aztán meglátom újra, hogyan folytatja, de ez kevés lesz a következő 4 évhez.
Toto21
Hogy nem lett egyből kánaán? Hát ezen nem lepődök meg. 😊
1 hónapja
Pontosan.amíg Ruff ott van addig nem aggódokVannak nárcisztikus beütései. Meg nekem a ki ha én nem érzés jön át jelen pillanatban. Na mind1.Nem tudom. Eddig nem latom MP mivel lesz majd jobb, mint OV volt. Nekem egy magyar mini Trumpnak tunik a csavo. 2-3 evig majd az megy, hogy a Fidesz hibaja minden. Majd azt mondjak következö valasztasoknal, hogy kell meg negy ev, mert nem volt eleg ido rendet rakni... Demokracia tovabbra se lesz...Fideszt kilovik, ahogy anno a Fidesz tette a megvalasztasa utan az MSZP-vel... 😔Ezt miből számoltad ki?
Kellett valtozas es örültem neki, de kene valami pozitiv irany. Tul sok a negativitatas meg mindig...
Toto21
Toca
Takarítson fel és aztán meglátom újra, hogyan folytatja, de ez kevés lesz a következő 4 évhez.
Toto21
ha jön a "G nap" akkor kell aggódni
Negritis, a vajda
Ha majd egészségügyi okok miatt közös megegyezéssel szerződést bontanak Ruff Bálinttal, akkor az para lehet. De addig csak elégedetten élvezni kell a fidesznyikek vesszőfutását.
1 hónapja
amíg Ruff ott van addig nem aggódokVannak nárcisztikus beütései. Meg nekem a ki ha én nem érzés jön át jelen pillanatban. Na mind1.Nem tudom. Eddig nem latom MP mivel lesz majd jobb, mint OV volt. Nekem egy magyar mini Trumpnak tunik a csavo. 2-3 evig majd az megy, hogy a Fidesz hibaja minden. Majd azt mondjak következö valasztasoknal, hogy kell meg negy ev, mert nem volt eleg ido rendet rakni... Demokracia tovabbra se lesz...Fideszt kilovik, ahogy anno a Fidesz tette a megvalasztasa utan az MSZP-vel... 😔Ezt miből számoltad ki?
Toto21
Toca
Toto21
ha jön a "G nap" akkor kell aggódni
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
1 hónapja
Vannak nárcisztikus beütései. Meg nekem a ki ha én nem érzés jön át jelen pillanatban. Na mind1.Nem tudom. Eddig nem latom MP mivel lesz majd jobb, mint OV volt. Nekem egy magyar mini Trumpnak tunik a csavo. 2-3 evig majd az megy, hogy a Fidesz hibaja minden. Majd azt mondjak következö valasztasoknal, hogy kell meg negy ev, mert nem volt eleg ido rendet rakni... Demokracia tovabbra se lesz...Fideszt kilovik, ahogy anno a Fidesz tette a megvalasztasa utan az MSZP-vel... 😔Ezt miből számoltad ki?
Toto21
Toca
1 hónapja
Pont ezért gondolom, hogy ha változtatni akarunk ezen (márpedig igen) akkor arra nem az a legjobb módszer, hogy nem fizetjük meg őket.Miért eddig a legjobbak léptek politikai pályára?😊 Pont ezt a magas szintű szakértőket láttuk az utóbbi 16 évben mindenfelé.Nem vagyok tisztában a karrierpolitikusok fizetéseivel, de 1.3 M nettója az kb 860 ezer ft. Nyílászárósok, burkolók, ácsok ennél többet keresnek.Én inkább csak azt nem értem, hogy ha ennyire visszavágják a képviselők pénzét, akkor ez a foglalkozás kinek lesz vonzó?Aki a közjót akarja szolgálni. Egy karrier politikusnak meg általában (ha nem korrupt) ez előrelépés
Másképpen kérdezve: ki az aki (ha nincs kényszerhelyzetben) úgy vált munkát, hogy kevesebbet keressen?
Jan
Gyurma Pappa
Szóval ez nagyon nem arra mutat, hogy az adott területek legjobbjai fognak politikai pályára lépni.
Már csak így elképzelem valamelyik top szakit, amint megemlíti az asszonynak, hogy szívem, én mostantól a közjót akarom szolgálni. Az eddigi hétszámjegyű fizu helyett 860 lesz a nettóm, nem baj ugye? 😀
Jan
zavi27
1 hónapja
Azokat csak példának hoztam, hogy egy szakmunkás-kisvállalkozó, ha ügyes, többet keres mint egy ogy,képviselő. A "szaki" alatt nem csak rájuk gondoltam, hanem bármely terület top szakembereire. De azt talán mondani sem kell, hogy egy top bankár, jogász vagy pr szaki lényegesen többet kaszál ennél.Ritka az építőipar-politikus átjáró. Sokkal gyakoribb, hogy valaki kampányban dolgozik,majd helyi polgármester kabinetjében, utána a választó kerületben pozíció, esetleg önkormányzati képviselő, aztán az ogyk mellett lóti-futi, utána kabinetvezető, aztán ő lesz az ogykj.Nem vagyok tisztában a karrierpolitikusok fizetéseivel, de 1.3 M nettója az kb 860 ezer ft. Nyílászárósok, burkolók, ácsok ennél többet keresnek.Én inkább csak azt nem értem, hogy ha ennyire visszavágják a képviselők pénzét, akkor ez a foglalkozás kinek lesz vonzó?Aki a közjót akarja szolgálni. Egy karrier politikusnak meg általában (ha nem korrupt) ez előrelépés
Másképpen kérdezve: ki az aki (ha nincs kényszerhelyzetben) úgy vált munkát, hogy kevesebbet keressen?
Jan
Gyurma Pappa
Szóval ez nagyon nem arra mutat, hogy az adott területek legjobbjai fognak politikai pályára lépni.
Már csak így elképzelem valamelyik top szakit, amint megemlíti az asszonynak, hogy szívem, én mostantól a közjót akarom szolgálni. Az eddigi hétszámjegyű fizu helyett 860 lesz a nettóm, nem baj ugye? 😀
Jan
Ja igen, ez Csehország. Magyarországon azért nem pont így ment.
Gyurma Pappa
És hogy ha ez az összeg, a többek által említett pluszokkal, térítésekkel együtt sem megy cirka 2 M fölé, akkor nem a jó szakemberek fognak érdeklődni a lépviselői állások után, hanem a helyettesük vagy a táskahordozójuk. Szerintem.
Nehezen tudom elképzelni azt az élethelyzetet, amikor valaki évtizedeken át épít egy karriert, elér egy magas szintre -szakmailag és anyagilag is- és akkor teljesen önként úgy dönt hogy ezt feladja, és töredék pénzért dolgozik tovább, mint képviselő.
Én alapvetően azt gondolom, ha valakitől magas szinvonalú munkát várunk el, azt rendesen meg kell fizetni. És ezt minden területre érvényesnek gondolom, a politikára is.
1 hónapja
Nem tudom. Eddig nem latom MP mivel lesz majd jobb, mint OV volt. Nekem egy magyar mini Trumpnak tunik a csavo. 2-3 evig majd az megy, hogy a Fidesz hibaja minden. Majd azt mondjak következö valasztasoknal, hogy kell meg negy ev, mert nem volt eleg ido rendet rakni... Demokracia tovabbra se lesz...Fideszt kilovik, ahogy anno a Fidesz tette a megvalasztasa utan az MSZP-vel... 😔Ezt miből számoltad ki?
Toto21
1 hónapja
Nem tudom. Eddig nem latom MP mivel lesz majd jobb, mint OV volt. Nekem egy magyar mini Trumpnak tunik a csavo. 2-3 evig majd az megy, hogy a Fidesz hibaja minden. Majd azt mondjak következö valasztasoknal, hogy kell meg negy ev, mert nem volt eleg ido rendet rakni... Demokracia tovabbra se lesz...Fideszt kilovik, ahogy anno a Fidesz tette a megvalasztasa utan az MSZP-vel... 😔40 napja vannak kormányon, legyél már türelmes.
Toto21
Meg persze, hogy van negatívkodás, nem azonnal fog eltűnni a Fidesz összes bűne, sokáig itt marad az velünk, de látni fogjuk ahogy lebontják azt és megbűnhődik akinek meg kell.
1 hónapja
24.hu/belfold/2026/06/22/magyar-peter-beszed-fidesz-reakcio/Ennyi? Ezt sikerült? Nem nagyon értik továbbra sem.

1 hónapja
Igen, posztmodern aktuálpolitikai kommunikációs hirigelésre tökéletes. A valóságban meg nem így lesz. MP jó troll, jó gombokat nyomogat.Nekem van választójogom és választhatósagom, a közügyektől nem vagyok eltiltva, vagyis ha akarom akkor lehetősegem van egyéni kepviselőnek elindulni. Viszont ha nyerek, majd jól csinalom és még kétszer nyerek, akkor ennek a sikernek az a hozadéka, a kára, a jogkorlatozása, hogy 12 év múlva én már nem indulhatok, míg mondjuk az a korrupt ostoba pöcs, akit háromszor agyonvertem a körzetemben az meg igen. Nekem ez nem logikus, mondhatni baromság. Eredményességgel összefüggő jogfosztás.Szerintem ez arról szól, hogy egyrészt kommunikálható önkorlátozásként másrészt Magyari most mondja a Partizánon, hogy ezzel simán őrületbe kergeti a Fideszt.
Nem is hiszem, hogy ez a törvény 12 év múlva még hatalyos lesz.
Addig meg most lehet falun jól hangzik, de pár év múlva majd finomhangolják, így biztos nem marad.
Őszentsége Sobri Jóska
Gyurma Pappa
1 hónapja
Nekem van választójogom és választhatósagom, a közügyektől nem vagyok eltiltva, vagyis ha akarom akkor lehetősegem van egyéni kepviselőnek elindulni. Viszont ha nyerek, majd jól csinalom és még kétszer nyerek, akkor ennek a sikernek az a hozadéka, a kára, a jogkorlatozása, hogy 12 év múlva én már nem indulhatok, míg mondjuk az a korrupt ostoba pöcs, akit háromszor agyonvertem a körzetemben az meg igen. Nekem ez nem logikus, mondhatni baromság. Eredményességgel összefüggő jogfosztás.Szerintem ez arról szól, hogy egyrészt kommunikálható önkorlátozásként másrészt Magyari most mondja a Partizánon, hogy ezzel simán őrületbe kergeti a Fideszt.
Nem is hiszem, hogy ez a törvény 12 év múlva még hatalyos lesz.
Addig meg most lehet falun jól hangzik, de pár év múlva majd finomhangolják, így biztos nem marad.
Őszentsége Sobri Jóska

1 hónapja
Atdobod e-mailen a teljest?Nem tudom. Eddig nem latom MP mivel lesz majd jobb, mint OV volt. Nekem egy magyar mini Trumpnak tunik a csavo. 2-3 evig majd az megy, hogy a Fidesz hibaja minden. Majd azt mondjak következö valasztasoknal, hogy kell meg negy ev, mert nem volt eleg ido rendet rakni... Demokracia tovabbra se lesz...Fideszt kilovik, ahogy anno a Fidesz tette a megvalasztasa utan az MSZP-vel... 😔444.hu/2026/06/22/ruff-felel-azert-hogy-akik-ki-lettek-rugva-az-ajton-ne-masszanak-vissza-az-ablakon-a-tisza-elso-honapja-hatalmon
Toto21
Ez alapján már most is nagyon más.
Gyurma Pappa
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 hónapja
Nem tudom. Eddig nem latom MP mivel lesz majd jobb, mint OV volt. Nekem egy magyar mini Trumpnak tunik a csavo. 2-3 evig majd az megy, hogy a Fidesz hibaja minden. Majd azt mondjak következö valasztasoknal, hogy kell meg negy ev, mert nem volt eleg ido rendet rakni... Demokracia tovabbra se lesz...Fideszt kilovik, ahogy anno a Fidesz tette a megvalasztasa utan az MSZP-vel... 😔444.hu/2026/06/22/ruff-felel-azert-hogy-akik-ki-lettek-rugva-az-ajton-ne-masszanak-vissza-az-ablakon-a-tisza-elso-honapja-hatalmon
Toto21
Ez alapján már most is nagyon más.

1 hónapja
Nekem van választójogom és választhatósagom, a közügyektől nem vagyok eltiltva, vagyis ha akarom akkor lehetősegem van egyéni kepviselőnek elindulni. Viszont ha nyerek, majd jól csinalom és még kétszer nyerek, akkor ennek a sikernek az a hozadéka, a kára, a jogkorlatozása, hogy 12 év múlva én már nem indulhatok, míg mondjuk az a korrupt ostoba pöcs, akit háromszor agyonvertem a körzetemben az meg igen. Nekem ez nem logikus, mondhatni baromság. Eredményességgel összefüggő jogfosztás. Nem is hiszem, hogy ez a törvény 12 év múlva még hatalyos lesz.
1 hónapja
Dolgoztunk ott kampányon, ég és föld a politikai elit.Ja igen, ez Csehország. Magyarországon azért nem pont így ment.Amúgy a csehek annyi mindent csináltak jól az elmúlt 10-20-30-40-50 évben, amit mi nem, hogy szinte az összes politikai vitámat meg tudom fordítani azzal, hogy őket hozom velünk párhuzamba. 😃
Gyurma Pappa
szaba

1 hónapja
Nem tudom. Eddig nem latom MP mivel lesz majd jobb, mint OV volt. Nekem egy magyar mini Trumpnak tunik a csavo. 2-3 evig majd az megy, hogy a Fidesz hibaja minden. Majd azt mondjak következö valasztasoknal, hogy kell meg negy ev, mert nem volt eleg ido rendet rakni... Demokracia tovabbra se lesz...Fideszt kilovik, ahogy anno a Fidesz tette a megvalasztasa utan az MSZP-vel... 😔Kellett valtozas es örültem neki, de kene valami pozitiv irany. Tul sok a negativitatas meg mindig...
1 hónapja
Ja igen, ez Csehország. Magyarországon azért nem pont így ment.Amúgy a csehek annyi mindent csináltak jól az elmúlt 10-20-30-40-50 évben, amit mi nem, hogy szinte az összes politikai vitámat meg tudom fordítani azzal, hogy őket hozom velünk párhuzamba. 😃
Gyurma Pappa
1 hónapja
Torockai és Rétvári miről beszélt?Persze, hogy van a
Tényleg van még egyáltalán muníció MP múltjában meg DH-s szerződéskötéseiben?
Lúdas Solymi
Nagyobbat fog csattani mint füles farka!
1 hónapja
Miért eddig a legjobbak léptek politikai pályára?😊 Pont ezt a magas szintű szakértőket láttuk az utóbbi 16 évben mindenfelé.Nem vagyok tisztában a karrierpolitikusok fizetéseivel, de 1.3 M nettója az kb 860 ezer ft. Nyílászárósok, burkolók, ácsok ennél többet keresnek.Én inkább csak azt nem értem, hogy ha ennyire visszavágják a képviselők pénzét, akkor ez a foglalkozás kinek lesz vonzó?Aki a közjót akarja szolgálni. Egy karrier politikusnak meg általában (ha nem korrupt) ez előrelépés
Jan
Gyurma Pappa
Jan
1 hónapja
Akkor a GVH elnök, az ÁSZ elnök és a Legfőbb Ügyész marad.kap korrupciós ügyekben nyomozati, vádemelési, fellebbviteli jogkört a NVVH , az IH és az Európai Ügyészség is. innentől fogva a KNYF-re nincs szükség korrupciós ügyekben.
Gondolom az lesz az indoklás, hogy az NVVH úgyis konkuráló hatásköröket kap.
Jughead
Szerkesztette: deyell
built for this shit
1 hónapja
Ritka az építőipar-politikus átjáró. Sokkal gyakoribb, hogy valaki kampányban dolgozik,majd helyi polgármester kabinetjében, utána a választó kerületben pozíció, esetleg önkormányzati képviselő, aztán az ogyk mellett lóti-futi, utána kabinetvezető, aztán ő lesz az ogykj.Nem vagyok tisztában a karrierpolitikusok fizetéseivel, de 1.3 M nettója az kb 860 ezer ft. Nyílászárósok, burkolók, ácsok ennél többet keresnek.Én inkább csak azt nem értem, hogy ha ennyire visszavágják a képviselők pénzét, akkor ez a foglalkozás kinek lesz vonzó?Aki a közjót akarja szolgálni. Egy karrier politikusnak meg általában (ha nem korrupt) ez előrelépés
Jan
Gyurma Pappa
Jan
Ja igen, ez Csehország. Magyarországon azért nem pont így ment.

1 hónapja
a bizottsági napidíjat felemelték. ha bejárnak rendesen dolgozni csak 10%-kal keresnek kevesebbet mint korábban.Nem vagyok tisztában a karrierpolitikusok fizetéseivel, de 1.3 M nettója az kb 860 ezer ft. Nyílászárósok, burkolók, ácsok ennél többet keresnek.Én inkább csak azt nem értem, hogy ha ennyire visszavágják a képviselők pénzét, akkor ez a foglalkozás kinek lesz vonzó?Aki a közjót akarja szolgálni. Egy karrier politikusnak meg általában (ha nem korrupt) ez előrelépés
Jan
Gyurma Pappa
Jan
built for this shit
1 hónapja
Mondjuk ezzel a max 12 éves képviselői mandátum döntéssel a Fidesz most bizonyíthat h megy nekik a fiatalítás, ja mi xD
1 hónapja
Torockai és Rétvári miről beszélt?Tényleg van még egyáltalán muníció MP múltjában meg DH-s szerződéskötéseiben?
1 hónapja
Nem vagyok tisztában a karrierpolitikusok fizetéseivel, de 1.3 M nettója az kb 860 ezer ft. Nyílászárósok, burkolók, ácsok ennél többet keresnek.Én inkább csak azt nem értem, hogy ha ennyire visszavágják a képviselők pénzét, akkor ez a foglalkozás kinek lesz vonzó?Aki a közjót akarja szolgálni. Egy karrier politikusnak meg általában (ha nem korrupt) ez előrelépés
Jan
Gyurma Pappa