Politika
66 feliratkozó
1 hónapja
amugy sztem igy MC mellett erdemes elgondolkodni a lantneri megkozelitesen is:Gripen, egy p-vel 😊
vajon mit szolnank ahhoz, hogy ha ugyanezt a Fidesz tenne? teszem azt, hogy mondjuk 1998ban ugyanigy kirugjak Gonczot?
azt is ertem, hogy azemberek erre szavaztak, de akkor ennyi erovel az is rendben lett volna, hogy mondjuk 2022ben a Grippenjeink agyonbombazzak Belgium fovarosat, mert hat OV azt igerte, hogy megallitjuk Brusszelt, es hat csak azt teszik, amivel kampanyoltak.
sztem az a kulonosen idegesito ebben a dologban, hogy konnyen meg lett volna a sokkal elegansabb megoldasa az elmozditasanak, ezert egy picit szuksegtelen is volt. foleg, hogy kb tovabbra is alairt mindent, amit eletettek.
csebi

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
1 hónapja
amugy sztem igy MC mellett erdemes elgondolkodni a lantneri megkozelitesen is:Göncz Árpád esetén lett volna legit indok? Nem.
vajon mit szolnank ahhoz, hogy ha ugyanezt a Fidesz tenne? teszem azt, hogy mondjuk 1998ban ugyanigy kirugjak Gonczot?
azt is ertem, hogy azemberek erre szavaztak, de akkor ennyi erovel az is rendben lett volna, hogy mondjuk 2022ben a Grippenjeink agyonbombazzak Belgium fovarosat, mert hat OV azt igerte, hogy megallitjuk Brusszelt, es hat csak azt teszik, amivel kampanyoltak.
sztem az a kulonosen idegesito ebben a dologban, hogy konnyen meg lett volna a sokkal elegansabb megoldasa az elmozditasanak, ezert egy picit szuksegtelen is volt. foleg, hogy kb tovabbra is alairt mindent, amit eletettek.
csebi
Mi lett volna ennél elegánsabb megoldás? Ha azt mondják, hogy nem lehet köztársasági elnök, aki korábban volt az AB elnöke? Ugyanúgy rá vonatkozott volna, csak még legalább mismásoltak is volna. Megfosztási eljárás eredményre nem vezetett volna, hiszen nem tudnak ráhúzni semmi objektív törvénysértést, szibjektívet pedig az AB nem állapított volna meg.
1 hónapja
amugy sztem igy MC mellett erdemes elgondolkodni a lantneri megkozelitesen is:vajon mit szolnank ahhoz, hogy ha ugyanezt a Fidesz tenne? teszem azt, hogy mondjuk 1998ban ugyanigy kirugjak Gonczot?
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 hónapja
Ha jól látom van 3-5 könnyen beazonosítható aktív tag aki napi szinten szórja a szemetet.Ha valami igazi Fidesz/Mi hazánk hívő embereket akartok látni, ez a 3. kerületi csoport nagyon szépen megtestesíti. Így képzelem el a Fb pöcegödrét. Szerencsére nyilvános, tudtok olvasgatni anélkül hogy belépnétek, de így is van 56 ezer tag.Olvastuk őket, túl hosszú ideig is. Mostantól pont nem vagyok kíváncsi rájuk.
www.facebook.com/groups/881517161996196/
Nomac
Jó vergődést nekik 😀
bcsarli, Udvari Főkóstoló
Azoknak a láthatóságát kell letiltani vagy folyamatosan jelentgetni őket.
1 hónapja
Ha valami igazi Fidesz/Mi hazánk hívő embereket akartok látni, ez a 3. kerületi csoport nagyon szépen megtestesíti. Így képzelem el a Fb pöcegödrét. Szerencsére nyilvános, tudtok olvasgatni anélkül hogy belépnétek, de így is van 56 ezer tag.Olvastuk őket, túl hosszú ideig is. Mostantól pont nem vagyok kíváncsi rájuk.
www.facebook.com/groups/881517161996196/
Nomac
Jó vergődést nekik 😀
1 hónapja
Ha valami igazi Fidesz/Mi hazánk hívő embereket akartok látni, ez a 3. kerületi csoport nagyon szépen megtestesíti. Így képzelem el a Fb pöcegödrét. Szerencsére nyilvános, tudtok olvasgatni anélkül hogy belépnétek, de így is van 56 ezer tag. www.facebook.com/groups/881517161996196/
1 hónapja
Egy újabb nyílt titok lepleződött leÉdesem. Hogy aggódott ez a nyomorult kis g*ci.
hvg.hu/itthon/20260623_szijjarto-lavrov-hangfelvetel-leirat-wagner-csoport-lazadas
És mennyi kollaboráns volt itthon is, aki most meg annyira, de annyira aggódik a demokráciáért...
r.baggio
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"Mindég az állat első bennetek,
És csak midőn ezt el birád csitítni,
Eszmél az ember, hogy nagy-gőgösen
Megvesse azt, mi első lényege."
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
1 hónapja
szintén...DettóEn csak azt szeretnem tudni h Szijjas igy probalt informaciot gyujteni vagy ennyire szervilis es orul annak ha egy nalunknal nagyobb orszag megsimogatja a buksijat?A leiratot olvasva nekem az volt az első gondolatom, hogy ezek tuti dugtak.
telex.hu/belfold/2026/06/23/szijjarto-peter-szergej-lavrov-orosz-kulugyminiszter-telefonbeszelgetes-jevgenyij-prigozsin-orosz-zsoldosvezer-wagner-lazadas
Lúdas Solymi
Őszentsége Sobri Jóska
KB23
1 hónapja
DettóEn csak azt szeretnem tudni h Szijjas igy probalt informaciot gyujteni vagy ennyire szervilis es orul annak ha egy nalunknal nagyobb orszag megsimogatja a buksijat?A leiratot olvasva nekem az volt az első gondolatom, hogy ezek tuti dugtak.
telex.hu/belfold/2026/06/23/szijjarto-peter-szergej-lavrov-orosz-kulugyminiszter-telefonbeszelgetes-jevgenyij-prigozsin-orosz-zsoldosvezer-wagner-lazadas
Lúdas Solymi
Őszentsége Sobri Jóska
1 hónapja
És közben szólt a Wagner.En csak azt szeretnem tudni h Szijjas igy probalt informaciot gyujteni vagy ennyire szervilis es orul annak ha egy nalunknal nagyobb orszag megsimogatja a buksijat?A leiratot olvasva nekem az volt az első gondolatom, hogy ezek tuti dugtak.
Lúdas Solymi
Őszentsége Sobri Jóska
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 hónapja
Örök kedvenc.Kivéve, ha a nép ezt akarja, mert ebben az esetben kilépünk az EU-ból.
Jughead
Negritis, a vajda
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 hónapja
Passz. Sok tudásom nincs erről, a benyomásom meg ez volt. Annyira nem cizellált az érzelmi radarom, hogy ezügyben mélyebb és tartalmasabb érzéseim indukálódjanak.múltidő?En csak azt szeretnem tudni h Szijjas igy probalt informaciot gyujteni vagy ennyire szervilis es orul annak ha egy nalunknal nagyobb orszag megsimogatja a buksijat?A leiratot olvasva nekem az volt az első gondolatom, hogy ezek tuti dugtak.
Lúdas Solymi
Őszentsége Sobri Jóska
Negritis, a vajda
Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska
1 hónapja
múltidő?En csak azt szeretnem tudni h Szijjas igy probalt informaciot gyujteni vagy ennyire szervilis es orul annak ha egy nalunknal nagyobb orszag megsimogatja a buksijat?A leiratot olvasva nekem az volt az első gondolatom, hogy ezek tuti dugtak.
Lúdas Solymi
Őszentsége Sobri Jóska
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
1 hónapja
En csak azt szeretnem tudni h Szijjas igy probalt informaciot gyujteni vagy ennyire szervilis es orul annak ha egy nalunknal nagyobb orszag megsimogatja a buksijat?A leiratot olvasva nekem az volt az első gondolatom, hogy ezek tuti dugtak.
Lúdas Solymi
1 hónapja
En csak azt szeretnem tudni h Szijjas igy probalt informaciot gyujteni vagy ennyire szervilis es orul annak ha egy nalunknal nagyobb orszag megsimogatja a buksijat?telex.hu/belfold/2026/06/23/szijjarto-peter-szergej-lavrov-orosz-kulugyminiszter-telefonbeszelgetes-jevgenyij-prigozsin-orosz-zsoldosvezer-wagner-lazadas
1 hónapja
Egy újabb nyílt titok lepleződött le hvg.hu/itthon/20260623_szijjarto-lavrov-hangfelvetel-leirat-wagner-csoport-lazadas
És mennyi kollaboráns volt itthon is, aki most meg annyira, de annyira aggódik a demokráciáért...
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
1 hónapja
Banyek, ezt valamikor a 90-es évek közepén láttam, még VHS kazettáról nézve. 😀Kivéve, ha a nép ezt akarja, mert ebben az esetben kilépünk az EU-ból.
Jughead
Negritis, a vajda

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
Szegény, tényleg elhitte azt a marhaságot, hogy azért kell a többi pártnak visszalépnie, hogy utána majd elindulhassanak 😀Milyen csalódott lesz az a "másfél millió" szavazójuk 😀 😀nekem hiányozni fog a közéletből
24.hu/belfold/2026/06/23/kunhalmi-alaptorveny-modositas-mandatum/
KB23
de hát együtt kell élni ezzel
Negritis, a vajda
1 hónapja
Nincs, mert a választhatóság nem elidegeníthetetlen alapjog.Milyen csalódott lesz az a "másfél millió" szavazójuk 😀 😀Ebben speciel igaza van:
KB23
„Nem lehet elidegeníthetetlen alapjogot korlátozni, nem lehet ezzel sem Hadházy Ákost, sem Szabó Tímeát, sem senkinek az alapvető jogát korlátozni abban, hogy a következő választáson vagy, ha akkor nem, de esetleg tíz év múlva újra megpróbáljon képviselővé válni”
De ez legyen a legnagyobb gond a Tiszával és MP-el.
Őszentsége Sobri Jóska
(Hozzáteszem, hogy maga a szóösszetétel is furcsa, szerintem Kunhalmi sem tudta pontosan, hogy mit is írt le. Gyakorló jogász javítson ki, ha rosszul írom, de az elidegeníthetetlen jog - mint jogi fogalom - arra vonatkozik, hogy se el nem vehető, de le se lehet róla mondani. Például az élethez való jog ilyen. Ezért megy nagy vita ugye az euthanáziával kapcsolatban például. A választói jog nem ilyen, hiszen az állampolgárságról - és ezzel együtt a szavazói illetve megválaszthatósági jogról is - le lehet mondani. És el is lehet venni - közügyektől eltiltás -, illetve feltételekhez is lehet kötni - például nagykorúság. Az alapjog már megállhat önmagában, ha "alapvető jogként" - az alkotmány által védett jogként - értelmezzük. De az alapvető jog korlátozható - ha az nem ütközik az alkotmánnyal. A szemüvegeseket nem lehet eltiltani például a megválaszthatóságtól vagy a választás jogától, de lehet állampolgársághoz kötni, lehet korhoz kötni, meg lehet vonni - közügyektől való eltiltás - és sok más módon - pl. összeférhetetlenség - is korlátozható. Időben is, minden további nélkül.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
Kezditek ismét felfedezni, mi a bajom a demokráciával. 😃ha ez a választói akarat elsőprő többséggel a pedofilokat halállal akarja büntetni, nem akar adót fizetni, be akarja tiltani az abortuszt, nyilvános kalodába akarja zárni a bűnözőket stb. akkor tegye szét a kezét a kormányzat és mondja azt, mit lehet tenni, a nép ezt akarja?Igen, a népfelség elve alapján a jogot a képviselők a nép érdekében az ő akaratuk szerint, azaz az ő morális értékítéletük alapján alakítják, nem pedig a saját jogi gondolkodásmódjuk alapján.
M12
Jughead
1 hónapja
Kivéve, ha a nép ezt akarja, mert ebben az esetben kilépünk az EU-ból.
Jughead
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
1 hónapja
Kivéve, ha a nép ezt akarja, mert ebben az esetben kilépünk az EU-ból.Az alaptörvénynek és a nemzetközi jogi vállalásainknak megfelelően.ha ez a választói akarat elsőprő többséggel a pedofilokat halállal akarja büntetni, nem akar adót fizetni, be akarja tiltani az abortuszt, nyilvános kalodába akarja zárni a bűnözőket stb. akkor tegye szét a kezét a kormányzat és mondja azt, mit lehet tenni, a nép ezt akarja?Igen, a népfelség elve alapján a jogot a képviselők a nép érdekében az ő akaratuk szerint, azaz az ő morális értékítéletük alapján alakítják, nem pedig a saját jogi gondolkodásmódjuk alapján.
M12
Jughead
Pl. azzal, hogy beléptünk az EU-ba - a népfelség elvén képződött akaratnak megfelelően- nem lehet úgy alakítani a jogot, hogy halálbüntetés vagy méltatlan kínzások is szerepeljenek benne.
Őszentsége Sobri Jóska
(Vagy bevállaljuk a szankciók mellett)
Szerkesztette: Jughead
1 hónapja
Az alaptörvénynek és a nemzetközi jogi vállalásainknak megfelelően.ha ez a választói akarat elsőprő többséggel a pedofilokat halállal akarja büntetni, nem akar adót fizetni, be akarja tiltani az abortuszt, nyilvános kalodába akarja zárni a bűnözőket stb. akkor tegye szét a kezét a kormányzat és mondja azt, mit lehet tenni, a nép ezt akarja?Igen, a népfelség elve alapján a jogot a képviselők a nép érdekében az ő akaratuk szerint, azaz az ő morális értékítéletük alapján alakítják, nem pedig a saját jogi gondolkodásmódjuk alapján.
M12
Jughead
Pl. azzal, hogy beléptünk az EU-ba - a népfelség elvén képződött akaratnak megfelelően- nem lehet úgy alakítani a jogot, hogy halálbüntetés vagy méltatlan kínzások is szerepeljenek benne.
1 hónapja
ha ez a választói akarat elsőprő többséggel a pedofilokat halállal akarja büntetni, nem akar adót fizetni, be akarja tiltani az abortuszt, nyilvános kalodába akarja zárni a bűnözőket stb. akkor tegye szét a kezét a kormányzat és mondja azt, mit lehet tenni, a nép ezt akarja?Igen, a népfelség elve alapján a jogot a képviselők a nép érdekében az ő akaratuk szerint, azaz az ő morális értékítéletük alapján alakítják, nem pedig a saját jogi gondolkodásmódjuk alapján.
M12
Szerkesztette: Jughead
1 hónapja
Igen, mindkettőt faszságnak tartom, de miniszterelnök elég kevés ember lehet, 90 óta volt 8, a képviselők száma ezres nagyságrend.De akkor a miniszterelnök max 8 évig miért nem ugyanúgy alapjog? Hisz a parlament bárkit megválaszthatna...Milyen csalódott lesz az a "másfél millió" szavazójuk 😀 😀Ebben speciel igaza van:
KB23
„Nem lehet elidegeníthetetlen alapjogot korlátozni, nem lehet ezzel sem Hadházy Ákost, sem Szabó Tímeát, sem senkinek az alapvető jogát korlátozni abban, hogy a következő választáson vagy, ha akkor nem, de esetleg tíz év múlva újra megpróbáljon képviselővé válni”
De ez legyen a legnagyobb gond a Tiszával és MP-el.
Őszentsége Sobri Jóska
Ha viszont az egyiket korlátozhatod, a másikat is.
vpi
Illetve most a 12 év az aktuális topic, amikor a 8 év volt akkor arról is írtam, hogy felesleges, de érthető politikai manőver, beváltott választási ígéret. A 12 évről nem volt szó a kampányban, és kevésbbé érthető, de persze ez irreleváns, tipikus gumicsont, nem múlik rajta számomra semmi, se pro se kontra.