Politika

46 feliratkozó

3 hónapja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 28 330
A non plus ultra az lenne, hogy megnyerik a pályázatot, aztán '34-ben buknak választáson, az akkori kormány tol egy államcsődöt az olimpia miatt, majd '38-ban visszajönnek, ez esetben garantáltan örökre.
empty taxi
Régen rossz, ha csak '34-ben buknak.
nagylaza, főpohárnok
Pedig előbb sztem nem fognak.
'34 vagy '38 az, ami sztem megalapozott, addig sztem szépen nyugisan elrothad a magyar állam úgy, hogy kimagyarázzák, de itt már kb biztos, hogy nem tud az állam nyugdíjat fizetni, ha addig nem lesz nyugdíjreform.
Egészségügy, oktatás rohadása nem érdekli a magyart, de ha pénzben nem kapja meg, amire úgy gondolja, hogy jár neki, abbú balhé lesz more.
empty taxi
A harmincas évek 2. felétől nyugdíjba mennek a Ratkó-unokák.
Az tényleg vízválasztó lehet.

Persze ha az új hatalom ugyanúgy le lesz gatyásodva és ők sem tudják ellátni a szociális feladataikat, akkor mindegy.
3 hónapja
nagir New York Giants Michigan Wolverines 7 912 — Bla, bla, bla
 www.economx.hu/gazdasag/magyar-tengeri-kikoto-trieszt-epitkezes.794287.html

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods FAN!!!
3 hónapja
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 36 406 — Lájkold a zsűrit!
A non plus ultra az lenne, hogy megnyerik a pályázatot, aztán '34-ben buknak választáson, az akkori kormány tol egy államcsődöt az olimpia miatt, majd '38-ban visszajönnek, ez esetben garantáltan örökre.
empty taxi
nagylaza, főpohárnok
Pedig előbb sztem nem fognak.
'34 vagy '38 az, ami sztem megalapozott, addig sztem szépen nyugisan elrothad a magyar állam úgy, hogy kimagyarázzák, de itt már kb biztos, hogy nem tud az állam nyugdíjat fizetni, ha addig nem lesz nyugdíjreform.
Egészségügy, oktatás rohadása nem érdekli a magyart, de ha pénzben nem kapja meg, amire úgy gondolja, hogy jár neki, abbú balhé lesz more.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
3 hónapja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 293 — beers & Packers
empty taxi
3 hónapja
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 36 406 — Lájkold a zsűrit!

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
3 hónapja
Tarsi San Francisco 49ers 1 246
...
Gyurma Pappa
Fordítsuk meg.
Én szeretnék pesti olimpiát.
Ha választhatnék persze jobban szeretnék fasza pesti oktatást, egészségügyet, közlekedést, környezetvédelmet, kevesebb depis embert, átgondoltabb adórendszert, értelmesebb társadalombiztosítást, stb.
De nem választhatok.
Amit jobban szeretnék az olimpiánál és az államon múlik, abból egynél se várható, hogy megkapom a NER-től. Tehát a helyes kérdés az, -és neked is ezt kell megválaszolnod- hogy ha marad a NER, és az lesz, amit gondolunk, amiben megállapodunk konszenzusosan, akkor abban a jövőben legyen legalább egy olimpia vagy ne legyen?
Erre, az így pontosított kérdésre is azt mondod, hogy ne legyen?
Őszentsége Sobri Jóska
Igen azt mondom.
Így sincs semmi pénz az államkasszába, egy olimpia megrendezésébe bele is rokkannánk.
Pontosan tudjuk hogy működnének a különböző fejlesztések, építkezések. A piaci áron is elképesztő összeg lenne egy olimpia, nem hogy a piaci ár 10x-én.
3 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 439 — #NoStress
...
Gyurma Pappa
Fordítsuk meg.
Én szeretnék pesti olimpiát.
Ha választhatnék persze jobban szeretnék fasza pesti oktatást, egészségügyet, közlekedést, környezetvédelmet, kevesebb depis embert, átgondoltabb adórendszert, értelmesebb társadalombiztosítást, stb.
De nem választhatok.
Amit jobban szeretnék az olimpiánál és az államon múlik, abból egynél se várható, hogy megkapom a NER-től. Tehát a helyes kérdés az, -és neked is ezt kell megválaszolnod- hogy ha marad a NER, és az lesz, amit gondolunk, amiben megállapodunk konszenzusosan, akkor abban a jövőben legyen legalább egy olimpia vagy ne legyen?
Erre, az így pontosított kérdésre is azt mondod, hogy ne legyen?

3 hónapja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 293 — beers & Packers
 444.hu/2024/08/15/schiffer-andras-vege-az-ot-nek-az-atv-n
Amadeus the Young
Megkérdezném Banditol h te meg aztán hol éltél az elmúlt 14-24-34 évben hogy erre most jöttél rá?
csebi
Sifi most kezd el szektázni. Roppant elegáns.
3 hónapja
dawyd728 3 850
Fizikailag lehetetlen Magyarországon olimpiát rendezni. Egyszerűen nem fér el. Vitorlás-számok, szörf, ezekről még nem is beszéltünk
Gyurma Pappa
Fiume vitorlás számok. Szörf meg kb addig lesz a naptárban, míg óceánparti város/ország rendez olimpiát. Ezzel az erővel Berlin se tudna olimpiát rendezni, mert nem tudnak hol szörf számokat rendezni..
Téli olimpiánál a lesikló versenyekre alkalmas hegység sokkal valósabb szűk keresztmetszet, mint a szörf maga a nyári esetében.
Plusz Párizs esetén a vitorlázás és szörf számokat leszámítva is 200-250km sugarú körön belül voltak helyszínek szétszórva. Ergo ilyen erővel egész Magyarország területén lehetnének versenyek budapesti olimpia címszóval.
3 hónapja
Jughead Dallas Cowboys 5 214
Amadeus the Young
Megkérdezném Banditol h te meg aztán hol éltél az elmúlt 14-24-34 évben hogy erre most jöttél rá?
csebi
Puzsér után ők is lépnek

Teljesen betagozodik az ATV?
Negritis, a vajda
Hát mit csináljon? Ez egy a rendszer egy olyan bicikli a lejtőn, amin nincsen fék. Le lehet ugrani, de akkor összetöröd magad.

Sanyi bácsi pontosan tudja, hogy hol a helye.
Amadeus the Young
Szerintem inkább üzleti döntés ez, a NER-nek aligha fájt, hogy ebben a műsorban MP szídásán túl alig volt történés az utóbbi időben, de előtte se a Fidesz kritizálása volt a lényeg.

Egyszerűen az ellenzékiek nem nézték, mert bújtatott propaganda ment nagy szakértésekkel (néhol egy kis COVID tagadással), a kormánypártiak meg minek néztek volna elvileg ellenzéki megmondóembereket? Ezért fizetni őket aligha érte meg.

Szerkesztette: Jughead
3 hónapja
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 32 910
Amadeus the Young
csebi
Puzsér után ők is lépnek

Negritis, a vajda
Hát mit csináljon? Ez egy a rendszer egy olyan bicikli a lejtőn, amin nincsen fék. Le lehet ugrani, de akkor összetöröd magad.

Sanyi bácsi pontosan tudja, hogy hol a helye.

criminal lawyer or criminal lawyer?
3 hónapja
Amadeus the Young
csebi
Puzsér után ők is lépnek

Negritis, a vajda
Errtéellt is megvették, nem? Az vótmá?

444.hu/2024/08/13/strategiai-megallapodast-kotott-az-rtl-es-a-4ig
warr_b
Azért ez nagyon messze áll a megvételtől, szimpa üzleti megállapodás ennyi infó alapján a BL miatt.
3 hónapja
warr_b Washington Commanders 24 175 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Amadeus the Young
csebi
Mikor ez a fő komment a bejegyzésed alatt, akkor annak kell lennie az utolsó pillanatnak, hogy átértékeld az életedet:

"Skrabski Fruzsina
·
Ez nagyon szomorú! Én mindenesetre követlek, ahol vagy, mert nekem nagy szükségem van a higgadt, nyitott gondolataidra."

r.baggio
Már értem, hogy Skrabski Fruzsina miért nem érti.

Vak vezet világtalant.
Amadeus the Young

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
3 hónapja
Amadeus the Young
csebi
Mikor ez a fő komment a bejegyzésed alatt, akkor annak kell lennie az utolsó pillanatnak, hogy átértékeld az életedet:

"Skrabski Fruzsina
·
Ez nagyon szomorú! Én mindenesetre követlek, ahol vagy, mert nekem nagy szükségem van a higgadt, nyitott gondolataidra."

r.baggio
Már értem, hogy Skrabski Fruzsina miért nem érti.

Vak vezet világtalant.

3 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 45 122 — The Mathematician
Amadeus the Young
csebi
Puzsér után ők is lépnek

Negritis, a vajda
Mondjuk a két Andrásért nem kár, sőt.
Jughead
Ceglédi is ott volt nem?

Érte se

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
3 hónapja
warr_b Washington Commanders 24 175 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Amadeus the Young
csebi
Puzsér után ők is lépnek

Negritis, a vajda
Errtéellt is megvették, nem? Az vótmá?

444.hu/2024/08/13/strategiai-megallapodast-kotott-az-rtl-es-a-4ig

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
3 hónapja
Amadeus the Young
csebi
Puzsér után ők is lépnek

Negritis, a vajda
Mondjuk a két Andrásért nem kár, sőt.
3 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 45 122 — The Mathematician
Amadeus the Young
csebi
Puzsér után ők is lépnek

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
3 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 7 273 — Saturday Night Lights
A stadionok kb elkészültek, a repülőtérig vitt kínai gyorsvasút kvázi tény, hogy (valamikor) lesz, a magyar szállodaipar (is) már szinte teljesen az ő kezükben van, maradt még itt egyáltalán kérdés?

Az emberek azt láthatták, hogy a nolimpia óta ugyanúgy elloptak minden pénzt és semmi fejlesztés nem történt, így legalább meg BP-vel is történne valami
r.baggio
De BP-et utálják, büntetik, akkor hogy jönne ehhez egy olimpia? Debrecenben mégsem lehetne megrendezni 😛
warr_b
Debrecenbe megy a fogathajtás és a szörf. Meg a brék.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
3 hónapja
r.baggio Washington Commanders Army Black Knights 62 434 — no es importante
Amadeus the Young
csebi

"Skrabski Fruzsina
·

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
3 hónapja
dancogo Minnesota Vikings San Jose State Spartans 2 086 — Big Penix Energy
És pénzük rengeteg van.
Ott siklik félre a diskurzus, hogy az átlagember nem akarja, hogy a pénzét olimpiára basszák el, de ez eleve téves alapvetés. Az már most nem az ő penze. Én úgy látom, szerintem racionálisabban, hogy az a kérdés, hogy mire költse a NER a lopott pénzt. És szerintem inkább olimpiára, mint thaiföldi szállodaláncokra vagy horvát stadidionra. Mert oktatás- vagy egészségügyfejlesztésre úgyse fogja, akkor meg már inkább olimpia, mint egy üzbég erdő vagy egy török yachtkikötő.
Őszentsége Sobri Jóska
Erről beszélek, hogy a nolimpia óta ezt még a nemfideszesek között is egyre többen látják így. Aki meg fideszes az vagy agyhalott és hisz az orbáni vízióban, vagy pragmatizmusból az, akkor meg szintén miért ne támogatná az egészet?
r.baggio
Mondjuk ahogy olvastam, Isztambult, Szaúd-Arábiát és Katart is érdekli többek között a 36-os rendezés és Ázsia szerintem előbb lesz, mint Európa, úgyhogy ez még nagyon a jövő zenéje. Persze több mint 10 évvel a valós megrendezés előtt mindig rengeteg az érdeklődő, de egy arab ország nem fog visszariadni a kiadásoktól, ha komolyan elhatározzák magukat. A török rendezésben mondjuk nem hiszek, bár BL döntők voltak már és EB is lesz ott addigra. És akkor még ezeken felül a feltörekvő Indonézia/India is érdeklődik, esetleg beköszönhet egy másik kínai nagyváros is.

sz.: meg is van a cikk
 www.theguardian.com/sport/article/2024/aug/13/olympic-games-2036-host-country-asia-ioc

Szerkesztette: dancogo

3 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 22 954 — Lucas Scott
Amadeus the Young

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
3 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 14 214 — Egyéb témák lakó
Fizikailag lehetetlen Magyarországon olimpiát rendezni. Egyszerűen nem fér el. Vitorlás-számok, szörf, ezekről még nem is beszéltünk
Gyurma Pappa
Ez így nem igaz.
Nem egyszerű, megterhelő, költséges, stb., de nem lehetetlen.

Most nincs elég szálláshely se, valóban, de 12 év alatt lehetne építeni bőven, ami az olimpia után egy már "régóta ideje volna" bérlakásprogramba torkollhatna. Az infrastruktúra sincs kész, de az is csak pénzkérdés, ahogy a szörfversenyt mi is rendezhetnénk Tahitin vagy akárhol, megvesszük Kiribatit ha kell, vagy Tongát, hidd el, örülnének neki, bárhova vinnénk.
És így tovább. Minden megoldható elegendő forrással és kellő logisztikával.

A baj csak az, hogy nem hiszed el, -és még sokan szintén nem hiszik-, hogy ez a rezsim ezt le tudná menedzselni, mert az elmúlt 14 évben nem sok mindent menedzseltek le megfelelően.
Én meg pont azt gondolom, hogy bármit le tudnak, ami megéri nekik és akarják. Mindenre lehet hívni profi szakembereket, csak legyen rá pénz. Lehet poénkodni Tóth Gabival, mint fellépővel, de ha kifizetik eljön Taylor Swift vagy Beyonce is akár.

És pénzük rengeteg van.
Ott siklik félre a diskurzus, hogy az átlagember nem akarja, hogy a pénzét olimpiára basszák el, de ez eleve téves alapvetés. Az már most nem az ő penze. Én úgy látom, szerintem racionálisabban, hogy az a kérdés, hogy mire költse a NER a lopott pénzt. És szerintem inkább olimpiára, mint thaiföldi szállodaláncokra vagy horvát stadionokra. Mert oktatás- vagy egészségügyfejlesztésre úgyse fogja, akkor meg már inkább olimpia, mint egy üzbég erdő vagy egy török yachtkikötő.
Őszentsége Sobri Jóska
Igazad van, ha nagyon akarják nem lehetetlen. Athénban is megoldották.

Görögország nominális GDP-je:

Az összes déli országra jellemző, hogy nem érték még el a 2008-as szintet, Görögország stagnálása, elszegényedése olyan mértékű, hogy lassan egész Kelet-Európa utoléri. És ebben (meg az egész görög válságnak) nagy szerepe volt az olimpia miatti túlvállalásnak.

Tehát igazad van, ha nagyon akarják lehetséges. Annyiban pontosítanám a hsz-ed, hogy amíg az államnál van, addig még nem lopott pénz, addig simán az állam pénze, ami felett Viktor rendelkezik. A közpénz jellegét később veszíti el. De ez csak stilisztika.

És nem, szinte semmit nem tudnak jól lemenedzselni. Csak egyszerűen nincs senki, aki emiatt meg tudná buktatni őket. Gazdasági szakember vagyok, semmi elegancia nincs abban, amit csinálnak, ha az ellenzék tényleg ellenzék lenne, most legalább 4-6 éve bolgárhoz hasonló stabil kormányválságban lennénk.

3 hónapja

3 hónapja
A stadionok kb elkészültek, a repülőtérig vitt kínai gyorsvasút kvázi tény, hogy (valamikor) lesz, a magyar szállodaipar (is) már szinte teljesen az ő kezükben van, maradt még itt egyáltalán kérdés?

Az emberek azt láthatták, hogy a nolimpia óta ugyanúgy elloptak minden pénzt és semmi fejlesztés nem történt, így legalább meg BP-vel is történne valami
r.baggio
De BP-et utálják, büntetik, akkor hogy jönne ehhez egy olimpia? Debrecenben mégsem lehetne megrendezni 😛
warr_b
Lillehammernél 8x nagyobb város
dancogo
Nyári olimpiáról beszélünk tudtommal, nem téliről.

2032-ben Brisbane lesz a rendező, ami 2,5 milliós város.
Ennél kisebb csak München volt (1,3 millió), illetve nagyon régen, 1952-ben Helsinki, de az is majdnem négyszázezres. Debrecen még ennek is a fele. De igazából BP is a harmadik legkisebb város lenne ever.
warr_b
Szerintem a 2008 előtti Olimpiákat ne is nézzük igazán. Athén egy csőd volt, annak idején azt mindenki utálta, a versenyzők, a helyiek, mindenki, és ott még nem is gurult el annyira a labda (már hogy abszolút értékben, relatíve elég komolyan). Pekingben szerintem szintet lépet az egész rendezvény, és azóta az egyre nagyobb nagyzolás megy. A mostani párizsi olimpia lesz az etalon, akkor még Brisbane is felkötheti.

Továbbra is meggyőződésem, hogy a budapesti olimpia egyszerűen sem anyagilag, sem fizikailag, sem embererőforrásban, sem sehogy nem megvalósítható. Fizikailag lehetetlen.
Gyurma Pappa
Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló.