Politika
70 feliratkozó
több mint 3 éve
nepszava.hu/3172152_uj-korrupcioellenes-hivatal-rogton-kiestek-a-transparency-jeloltjei😀😀😀DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
több mint 3 éve
Trading Economics prognózisa szerint 510-520 közé érni az USD árfolyam 23'-ban. Enyhén szórakoztató.
több mint 3 éve
Írtam pár hete, hogy TA alapon 450-ig nincs akadály a forint előtt, mást meg nem érdemes nézni, mert a gyengülésnek nincs különösebb fundamentális alapja, sőt, enyhén szórakoztató, de egy olyan kiigazítási - megszorítási csomag után, amit a kormány csinált + az EU-a pénzek nagyrészét megkapjuk mint azt ugye Hahn bejelentette, ezekután erősödnie kéne 😊 szét van shortolva a forint, és valamiért a short pozíciókat nem zárják.Disclaimer: a követkeőkben nem befektetési tanáncsadást olvashattok!
450-nél lépnek be különböző egyéb hatások, az egy komolyabb ellenállási szint lehet. De ha azt átüti, hát, utána minden elemzés gyors és borús képet mutat.
MC12
Szerintem meg csak fundamentális alapja van.
TA-nak a forint elmúlt fél éves vesszőfutása szempontjából már nincs jelentősége, van egy trendcsatorna, amibe beleült februárban és abban pattog felfelé. Február előtt is azt csinálta, csak egy laposabb ferde támaszon. Ennyi a TA. Nincsenek jelentős támaszok, ellenállások, semmi, megy fel az USDHUF, mint a talajvíz. De ezen miért csodálkozik bárki is? az MNB 10-12 éve gyengíti szándékosan a forintot, és egy olyan piaci környezetben kellene ezt visszafordítania, amikor meg minden ellene megy. USD index, háború, energia árak, emiatt a külkermérleg deficites, stb... Elbaszták, ennyi. A forint már rég nem az MNB kezében van. Ha az EU hozzánk vágná az ígért lóvét, akkor mi lenne? Visszafordulna? Szerintem nem. Leesne egy 30-40 forintot a trendcsatorna, és esne tovább. Mert nincs olyan fundamentális ok, amiért emelkednie kellene. Mi lenne ha holnap véget érne a háború, holnapután megkapnánk az összes uniós pénzt, és kitörne a világbéke? Gyökeres gazdaságpolitikai változás következne be Orbán fejében? Nem. A nyugati multiknak ugyanúgy vissza kell adni a lóvét a leértékeléssel, mint az elmúlt 10 évben, az belső adósságot meg ugyanúgy inflálni kell, sőőőt. Erről szól a forint árfolyama, és ezután is erről fog. Talán megint lassulna a leértékelődés, de az még mindig a kormány és az MNB érdeke maradna.
Szóval szerintem ennek keményen fundamentális okai vannak.
Ha valakit érdekel, az én "taktikám" a forintra a háború óta kb ennyi, ami a képen látható. Az alsó vonalon eladom (vagyis USD-t veszek). A zöld nyíl a háború, 2022 febr 24.
Szerkesztette: Lecsó
több mint 3 éve
Ahogy a múlthéten bemásolt 444es cikkben is benne volt. Neki nem igaza van, hanem igaza lesz. Itt a tökéletes példa megint. Mint mikor ellenőrizteti nagyanyám a lottószámait, és "jaaaj fiam, hát tudtam én, hogy a 29est kellett volna, erre nem mellé raktam"444.hu/2022/10/11/orban-berlinben-engem-egyaltalan-nem-erdekel-vlagyimir-putyinAzért nem semmi, úgy hazudik mint a vízfolyás. Hogy ő már érezte a Putyinnal való találkozáskor… persze. Akkor miért hívta békemissziónak? Miért hülyéztek mindenkit, aki azt mondta, támadnak a ruszkik? Akkor miért blokkoltak le 3 hétre (persze aztán összekapták magukat)? Gyártja a saját tévedhetetlensége legendáját, meg a “nagyon érzi dolgokat”, pedig csak vissza kell olvasni.
Zsellértelkes Vrij
Ezt pont annyira nem látta, mint amikor a covid elött 24 órával még a “börtön business” nemzeti konzultációt erőltette, és a beszart 80 éves kdnp-sek zsarolták, meg hisztiztek.
Látnok, ugyanmár.
vpi
több mint 3 éve
AmenLehet beszólni Putyinra, csak akkor ne lepődjön meg, ha a Kaszás nem szívroham képében érkezik meg, hanem egy GRU-ügynöknek álcázva.444.hu/2022/10/11/orban-berlinben-engem-egyaltalan-nem-erdekel-vlagyimir-putyinAzért nem semmi, úgy hazudik mint a vízfolyás. Hogy ő már érezte a Putyinnal való találkozáskor… persze. Akkor miért hívta békemissziónak? Miért hülyéztek mindenkit, aki azt mondta, támadnak a ruszkik? Akkor miért blokkoltak le 3 hétre (persze aztán összekapták magukat)? Gyártja a saját tévedhetetlensége legendáját, meg a “nagyon érzi dolgokat”, pedig csak vissza kell olvasni.
Zsellértelkes Vrij
Ezt pont annyira nem látta, mint amikor a covid elött 24 órával még a “börtön business” nemzeti konzultációt erőltette, és a beszart 80 éves kdnp-sek zsarolták, meg hisztiztek.
Látnok, ugyanmár.
vpi
slowmotion
több mint 3 éve
Lehet beszólni Putyinra, csak akkor ne lepődjön meg, ha a Kaszás nem szívroham képében érkezik meg, hanem egy GRU-ügynöknek álcázva.444.hu/2022/10/11/orban-berlinben-engem-egyaltalan-nem-erdekel-vlagyimir-putyinAzért nem semmi, úgy hazudik mint a vízfolyás. Hogy ő már érezte a Putyinnal való találkozáskor… persze. Akkor miért hívta békemissziónak? Miért hülyéztek mindenkit, aki azt mondta, támadnak a ruszkik? Akkor miért blokkoltak le 3 hétre (persze aztán összekapták magukat)? Gyártja a saját tévedhetetlensége legendáját, meg a “nagyon érzi dolgokat”, pedig csak vissza kell olvasni.
Zsellértelkes Vrij
Látnok, ugyanmár.
vpi
több mint 3 éve
az a lényeg, hogy elég határozottan kell mondani, és akkor azok, akik nem tudják ezt logikusan végiggondolni, pont egy kompetens figurának fognak tartaniPróbáltam megérteni, hogy mit szeretne mondani, de nem sikerült.Te, @MC12, ennek még mindig nincs pénze egy kommunikációs tanácsadóra?Szeptember elején felállt az aki addig volt a kabinetben, mert egyszerűen nem akarja miniszter úr azt és úgy csinálni ahogy mondják neki. Már kommunikációs szempontból. Azóta nem tudom, van-e egyáltalán bárki, aki ezzel foglalkozik, vagy Rogánék a térdüket csapkodva röhögnek, amikor nézik. Nem lepődnék meg.
telex.hu/gazdasag/2022/10/11/nagy-marton-inflacio
Gyurma Pappa
MC12
Mindegy, ha a Tóni nem is, én hangosan röhögök.
Gyurma Pappa
több mint 3 éve
Próbáltam megérteni, hogy mit szeretne mondani, de nem sikerült.Te, @MC12, ennek még mindig nincs pénze egy kommunikációs tanácsadóra?Szeptember elején felállt az aki addig volt a kabinetben, mert egyszerűen nem akarja miniszter úr azt és úgy csinálni ahogy mondják neki. Már kommunikációs szempontból. Azóta nem tudom, van-e egyáltalán bárki, aki ezzel foglalkozik, vagy Rogánék a térdüket csapkodva röhögnek, amikor nézik. Nem lepődnék meg.
Gyurma Pappa
MC12
Mindegy, ha a Tóni nem is, én hangosan röhögök.

több mint 3 éve
Te, @MC12, ennek még mindig nincs pénze egy kommunikációs tanácsadóra?Szeptember elején felállt az aki addig volt a kabinetben, mert egyszerűen nem akarja miniszter úr azt és úgy csinálni ahogy mondják neki. Már kommunikációs szempontból. Azóta nem tudom, van-e egyáltalán bárki, aki ezzel foglalkozik, vagy Rogánék a térdüket csapkodva röhögnek, amikor nézik. Nem lepődnék meg.
Gyurma Pappa
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
Te, @MC12, ennek még mindig nincs pénze egy kommunikációs tanácsadóra?telex.hu/gazdasag/2022/10/11/nagy-marton-inflacio
Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 3 éve
444.hu/2022/10/11/orban-berlinben-engem-egyaltalan-nem-erdekel-vlagyimir-putyinAzért nem semmi, úgy hazudik mint a vízfolyás. Hogy ő már érezte a Putyinnal való találkozáskor… persze. Akkor miért hívta békemissziónak? Miért hülyéztek mindenkit, aki azt mondta, támadnak a ruszkik? Akkor miért blokkoltak le 3 hétre (persze aztán összekapták magukat)? Gyártja a saját tévedhetetlensége legendáját, meg a “nagyon érzi dolgokat”, pedig csak vissza kell olvasni.
Zsellértelkes Vrij
Látnok, ugyanmár.
Zsebi, Pilla, Szuszi, Pizsi, Pulcsi, Bolka, Bendegúz, Tihamér, Lolka és Pacsi
több mint 3 éve
Írtam pár hete, hogy TA alapon 450-ig nincs akadály a forint előtt, mást meg nem érdemes nézni, mert a gyengülésnek nincs különösebb fundamentális alapja, sőt, enyhén szórakoztató, de egy olyan kiigazítási - megszorítási csomag után, amit a kormány csinált + az EU-a pénzek nagyrészét megkapjuk mint azt ugye Hahn bejelentette, ezekután erősödnie kéne 😊 szét van shortolva a forint, és valamiért a short pozíciókat nem zárják.
Előre megyünk.
Zsellértelkes Vrij
450-nél lépnek be különböző egyéb hatások, az egy komolyabb ellenállási szint lehet. De ha azt átüti, hát, utána minden elemzés gyors és borús képet mutat.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve

Előre megyünk.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
444.hu/2022/10/11/orban-berlinben-engem-egyaltalan-nem-erdekel-vlagyimir-putyinNa, erről beszéltem. Érdekes lesz a következő 2-3 hét kommunikációs iránya.
Zsellértelkes Vrij

több mint 3 éve
444.hu/2022/10/11/orban-berlinben-engem-egyaltalan-nem-erdekel-vlagyimir-putyin
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
olyan gyorsan lett 430 az euró, hogy a 420-as poénok még le sem mentek.
több mint 3 éve
Még szerencse, hogy közben gőzerővel zajlik a RADIKÁLIS KIFEHÉREDÉS: 444.hu/2022/10/11/magyarorszag-jo-peldaval-szeretne-elol-jarni-a-kozbeszerzesi-eljarasok-tisztasaga-es-a-korrupcio-elleni-harc-teruleten#kifizetőhely félművelt lojális csinovnyikoknak 😊Sajna ezek a nagytudásúak ott ülnek az EP-ben és az sem vigasztal, hogy a többi tagállamból is hasonló szintű a felhozatal. #kádertemető #homokozófelnőtteknekAzt hittem, oda se engedték az asztalhoz kártyázni, csak kívülről kibicel.Egy mezei EP-képviselőről beszélünk a senkiföldjéről, aki szr lapokra blöfföl, ennyi.m.hvg.hu/eurologus/20221011_Az_osszes_unios_penzt_egy_osszegben_keri_a_Fideszha ebbe belemegy az EU akkor felesleges bmirol is papolni nemhogy a tagallamoknak hanem 3. orszagoknak is ...
zemanla
csebi
Dzsokijuing
somoskovig
Dzsokijuing
somoskovig
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 3 éve
#kifizetőhely félművelt lojális csinovnyikoknak 😊Sajna ezek a nagytudásúak ott ülnek az EP-ben és az sem vigasztal, hogy a többi tagállamból is hasonló szintű a felhozatal. #kádertemető #homokozófelnőtteknekAzt hittem, oda se engedték az asztalhoz kártyázni, csak kívülről kibicel.Egy mezei EP-képviselőről beszélünk a senkiföldjéről, aki szr lapokra blöfföl, ennyi.m.hvg.hu/eurologus/20221011_Az_osszes_unios_penzt_egy_osszegben_keri_a_Fideszha ebbe belemegy az EU akkor felesleges bmirol is papolni nemhogy a tagallamoknak hanem 3. orszagoknak is ...
zemanla
csebi
Dzsokijuing
somoskovig
Dzsokijuing
több mint 3 éve
Sajna ezek a nagytudásúak ott ülnek az EP-ben és az sem vigasztal, hogy a többi tagállamból is hasonló szintű a felhozatal. #kádertemető #homokozófelnőtteknekAzt hittem, oda se engedték az asztalhoz kártyázni, csak kívülről kibicel.Egy mezei EP-képviselőről beszélünk a senkiföldjéről, aki szr lapokra blöfföl, ennyi.m.hvg.hu/eurologus/20221011_Az_osszes_unios_penzt_egy_osszegben_keri_a_Fideszha ebbe belemegy az EU akkor felesleges bmirol is papolni nemhogy a tagallamoknak hanem 3. orszagoknak is ...
zemanla
csebi
Dzsokijuing
somoskovig
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 3 éve
"A címvédő kálváriája – amikor az all in nem jön be"ja csak neha a szar lapokra bloffolo is tud nyulat ugrasztani. lehet ezt tematizalni tovabb szepen amugy otthon.Egy mezei EP-képviselőről beszélünk a senkiföldjéről, aki szr lapokra blöfföl, ennyi.m.hvg.hu/eurologus/20221011_Az_osszes_unios_penzt_egy_osszegben_keri_a_Fideszha ebbe belemegy az EU akkor felesleges bmirol is papolni nemhogy a tagallamoknak hanem 3. orszagoknak is ...
zemanla
csebi
Dzsokijuing
csebi
Csak be ne zárják kedvenc honlapunkat az áthallásos címlapsztori miatt.
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 3 éve
ja csak neha a szar lapokra bloffolo is tud nyulat ugrasztani. lehet ezt tematizalni tovabb szepen amugy otthon.Egy mezei EP-képviselőről beszélünk a senkiföldjéről, aki szr lapokra blöfföl, ennyi.m.hvg.hu/eurologus/20221011_Az_osszes_unios_penzt_egy_osszegben_keri_a_Fideszha ebbe belemegy az EU akkor felesleges bmirol is papolni nemhogy a tagallamoknak hanem 3. orszagoknak is ...
zemanla
csebi
Dzsokijuing
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Azt hittem, oda se engedték az asztalhoz kártyázni, csak kívülről kibicel.Egy mezei EP-képviselőről beszélünk a senkiföldjéről, aki szr lapokra blöfföl, ennyi.m.hvg.hu/eurologus/20221011_Az_osszes_unios_penzt_egy_osszegben_keri_a_Fideszha ebbe belemegy az EU akkor felesleges bmirol is papolni nemhogy a tagallamoknak hanem 3. orszagoknak is ...
zemanla
csebi
Dzsokijuing
több mint 3 éve
Egy mezei EP-képviselőről beszélünk a senkiföldjéről, aki szr lapokra blöfföl, ennyi.m.hvg.hu/eurologus/20221011_Az_osszes_unios_penzt_egy_osszegben_keri_a_Fideszha ebbe belemegy az EU akkor felesleges bmirol is papolni nemhogy a tagallamoknak hanem 3. orszagoknak is ...
zemanla
csebi
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 3 éve
m.hvg.hu/eurologus/20221011_Az_osszes_unios_penzt_egy_osszegben_keri_a_Fideszha ebbe belemegy az EU akkor felesleges bmirol is papolni nemhogy a tagallamoknak hanem 3. orszagoknak is ...
zemanla
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Hát ezt se pont az indexen vártam volna...A kiemelések a lényeg, gyakorlatilag az illeszkedik az aktuális narratívába, nincs itt semmi látnivaló.
index.hu/velemeny/2022/10/08/a-piaci-gazar-sokszorosat-kiszamlazni-rablas---de-miert-engedjuk-/
FLZOLI
Indexet már jóideje nem olvasom, nagy néha rákattintok, de ennyi.