Politika

70 feliratkozó

több mint 3 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 698
 nepszava.hu/3172152_uj-korrupcioellenes-hivatal-rogton-kiestek-a-transparency-jeloltjei

😀😀😀DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
több mint 3 éve
Trading Economics prognózisa szerint 510-520 közé érni az USD árfolyam 23'-ban.

Enyhén szórakoztató.
több mint 3 éve
Lecsó Denver Broncos 3 382
Írtam pár hete, hogy TA alapon 450-ig nincs akadály a forint előtt, mást meg nem érdemes nézni, mert a gyengülésnek nincs különösebb fundamentális alapja, sőt, enyhén szórakoztató, de egy olyan kiigazítási - megszorítási csomag után, amit a kormány csinált + az EU-a pénzek nagyrészét megkapjuk mint azt ugye Hahn bejelentette, ezekután erősödnie kéne 😊 szét van shortolva a forint, és valamiért a short pozíciókat nem zárják.

450-nél lépnek be különböző egyéb hatások, az egy komolyabb ellenállási szint lehet. De ha azt átüti, hát, utána minden elemzés gyors és borús képet mutat.
MC12
Disclaimer: a követkeőkben nem befektetési tanáncsadást olvashattok!

Szerintem meg csak fundamentális alapja van.
TA-nak a forint elmúlt fél éves vesszőfutása szempontjából már nincs jelentősége, van egy trendcsatorna, amibe beleült februárban és abban pattog felfelé. Február előtt is azt csinálta, csak egy laposabb ferde támaszon. Ennyi a TA. Nincsenek jelentős támaszok, ellenállások, semmi, megy fel az USDHUF, mint a talajvíz. De ezen miért csodálkozik bárki is? az MNB 10-12 éve gyengíti szándékosan a forintot, és egy olyan piaci környezetben kellene ezt visszafordítania, amikor meg minden ellene megy. USD index, háború, energia árak, emiatt a külkermérleg deficites, stb... Elbaszták, ennyi. A forint már rég nem az MNB kezében van. Ha az EU hozzánk vágná az ígért lóvét, akkor mi lenne? Visszafordulna? Szerintem nem. Leesne egy 30-40 forintot a trendcsatorna, és esne tovább. Mert nincs olyan fundamentális ok, amiért emelkednie kellene. Mi lenne ha holnap véget érne a háború, holnapután megkapnánk az összes uniós pénzt, és kitörne a világbéke? Gyökeres gazdaságpolitikai változás következne be Orbán fejében? Nem. A nyugati multiknak ugyanúgy vissza kell adni a lóvét a leértékeléssel, mint az elmúlt 10 évben, az belső adósságot meg ugyanúgy inflálni kell, sőőőt. Erről szól a forint árfolyama, és ezután is erről fog. Talán megint lassulna a leértékelődés, de az még mindig a kormány és az MNB érdeke maradna.
Szóval szerintem ennek keményen fundamentális okai vannak.

Ha valakit érdekel, az én "taktikám" a forintra a háború óta kb ennyi, ami a képen látható. Az alsó vonalon eladom (vagyis USD-t veszek). A zöld nyíl a háború, 2022 febr 24.

Szerkesztette: Lecsó
több mint 3 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 688 — Poloska confirmed
 444.hu/2022/10/11/orban-berlinben-engem-egyaltalan-nem-erdekel-vlagyimir-putyin
Zsellértelkes Vrij
Azért nem semmi, úgy hazudik mint a vízfolyás. Hogy ő már érezte a Putyinnal való találkozáskor… persze. Akkor miért hívta békemissziónak? Miért hülyéztek mindenkit, aki azt mondta, támadnak a ruszkik? Akkor miért blokkoltak le 3 hétre (persze aztán összekapták magukat)? Gyártja a saját tévedhetetlensége legendáját, meg a “nagyon érzi dolgokat”, pedig csak vissza kell olvasni.
Ezt pont annyira nem látta, mint amikor a covid elött 24 órával még a “börtön business” nemzeti konzultációt erőltette, és a beszart 80 éves kdnp-sek zsarolták, meg hisztiztek.
Látnok, ugyanmár.
vpi
Ahogy a múlthéten bemásolt 444es cikkben is benne volt. Neki nem igaza van, hanem igaza lesz. Itt a tökéletes példa megint. Mint mikor ellenőrizteti nagyanyám a lottószámait, és "jaaaj fiam, hát tudtam én, hogy a 29est kellett volna, erre nem mellé raktam"
több mint 3 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 494 — Ajmo Vatreni
Zsellértelkes Vrij
Azért nem semmi, úgy hazudik mint a vízfolyás. Hogy ő már érezte a Putyinnal való találkozáskor… persze. Akkor miért hívta békemissziónak? Miért hülyéztek mindenkit, aki azt mondta, támadnak a ruszkik? Akkor miért blokkoltak le 3 hétre (persze aztán összekapták magukat)? Gyártja a saját tévedhetetlensége legendáját, meg a “nagyon érzi dolgokat”, pedig csak vissza kell olvasni.
Ezt pont annyira nem látta, mint amikor a covid elött 24 órával még a “börtön business” nemzeti konzultációt erőltette, és a beszart 80 éves kdnp-sek zsarolták, meg hisztiztek.
Látnok, ugyanmár.
vpi
Lehet beszólni Putyinra, csak akkor ne lepődjön meg, ha a Kaszás nem szívroham képében érkezik meg, hanem egy GRU-ügynöknek álcázva.
slowmotion
Amen
több mint 3 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 603 — Cowboys fan
Zsellértelkes Vrij
Látnok, ugyanmár.
vpi
Lehet beszólni Putyinra, csak akkor ne lepődjön meg, ha a Kaszás nem szívroham képében érkezik meg, hanem egy GRU-ügynöknek álcázva.
több mint 3 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 603 — Cowboys fan
Te, @MC12, ennek még mindig nincs pénze egy kommunikációs tanácsadóra?

telex.hu/gazdasag/2022/10/11/nagy-marton-inflacio
Gyurma Pappa
Szeptember elején felállt az aki addig volt a kabinetben, mert egyszerűen nem akarja miniszter úr azt és úgy csinálni ahogy mondják neki. Már kommunikációs szempontból. Azóta nem tudom, van-e egyáltalán bárki, aki ezzel foglalkozik, vagy Rogánék a térdüket csapkodva röhögnek, amikor nézik. Nem lepődnék meg.
MC12
Próbáltam megérteni, hogy mit szeretne mondani, de nem sikerült.

Mindegy, ha a Tóni nem is, én hangosan röhögök.
Gyurma Pappa
az a lényeg, hogy elég határozottan kell mondani, és akkor azok, akik nem tudják ezt logikusan végiggondolni, pont egy kompetens figurának fognak tartani
több mint 3 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 806 — zászló zászló szív

Gyurma Pappa
Szeptember elején felállt az aki addig volt a kabinetben, mert egyszerűen nem akarja miniszter úr azt és úgy csinálni ahogy mondják neki. Már kommunikációs szempontból. Azóta nem tudom, van-e egyáltalán bárki, aki ezzel foglalkozik, vagy Rogánék a térdüket csapkodva röhögnek, amikor nézik. Nem lepődnék meg.
MC12
Próbáltam megérteni, hogy mit szeretne mondani, de nem sikerült.

Mindegy, ha a Tóni nem is, én hangosan röhögök.

több mint 3 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 465

Gyurma Pappa

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve

Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 3 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 630 — Patriot
Zsellértelkes Vrij
Látnok, ugyanmár.

Zsebi, Pilla, Szuszi, Pizsi, Pulcsi, Bolka, Bendegúz, Tihamér, Lolka és Pacsi
több mint 3 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 465

Előre megyünk.

Zsellértelkes Vrij
Írtam pár hete, hogy TA alapon 450-ig nincs akadály a forint előtt, mást meg nem érdemes nézni, mert a gyengülésnek nincs különösebb fundamentális alapja, sőt, enyhén szórakoztató, de egy olyan kiigazítási - megszorítási csomag után, amit a kormány csinált + az EU-a pénzek nagyrészét megkapjuk mint azt ugye Hahn bejelentette, ezekután erősödnie kéne 😊 szét van shortolva a forint, és valamiért a short pozíciókat nem zárják.

450-nél lépnek be különböző egyéb hatások, az egy komolyabb ellenállási szint lehet. De ha azt átüti, hát, utána minden elemzés gyors és borús képet mutat.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 212 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid

Előre megyünk.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Zsellértelkes Vrij
Na, erről beszéltem. Érdekes lesz a következő 2-3 hét kommunikációs iránya.

több mint 3 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 212 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
olyan gyorsan lett 430 az euró, hogy a 420-as poénok még le sem mentek.
több mint 3 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 681 — Saturday Night Lights
 m.hvg.hu/eurologus/20221011_Az_osszes_unios_penzt_egy_osszegben_keri_a_Fidesz
zemanla
ha ebbe belemegy az EU akkor felesleges bmirol is papolni nemhogy a tagallamoknak hanem 3. orszagoknak is ...
csebi
Egy mezei EP-képviselőről beszélünk a senkiföldjéről, aki szr lapokra blöfföl, ennyi.
Dzsokijuing
Azt hittem, oda se engedték az asztalhoz kártyázni, csak kívülről kibicel.
somoskovig
Sajna ezek a nagytudásúak ott ülnek az EP-ben és az sem vigasztal, hogy a többi tagállamból is hasonló szintű a felhozatal. #kádertemető #homokozófelnőtteknek
Dzsokijuing
#kifizetőhely félművelt lojális csinovnyikoknak 😊
somoskovig
Még szerencse, hogy közben gőzerővel zajlik a RADIKÁLIS KIFEHÉREDÉS:  444.hu/2022/10/11/magyarorszag-jo-peldaval-szeretne-elol-jarni-a-kozbeszerzesi-eljarasok-tisztasaga-es-a-korrupcio-elleni-harc-teruleten

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 3 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 458 — Chiefs GM
zemanla
ha ebbe belemegy az EU akkor felesleges bmirol is papolni nemhogy a tagallamoknak hanem 3. orszagoknak is ...
csebi
Egy mezei EP-képviselőről beszélünk a senkiföldjéről, aki szr lapokra blöfföl, ennyi.
Dzsokijuing
somoskovig
Sajna ezek a nagytudásúak ott ülnek az EP-ben és az sem vigasztal, hogy a többi tagállamból is hasonló szintű a felhozatal. #kádertemető #homokozófelnőtteknek
Dzsokijuing
#kifizetőhely félművelt lojális csinovnyikoknak 😊

több mint 3 éve
zemanla
csebi
Dzsokijuing
somoskovig

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 3 éve
zemanla
csebi
Dzsokijuing
ja csak neha a szar lapokra bloffolo is tud nyulat ugrasztani. lehet ezt tematizalni tovabb szepen amugy otthon.
csebi
"A címvédő kálváriája – amikor az all in nem jön be"

Csak be ne zárják kedvenc honlapunkat az áthallásos címlapsztori miatt.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 394 — Lucas Scott
zemanla
csebi
Dzsokijuing
ja csak neha a szar lapokra bloffolo is tud nyulat ugrasztani. lehet ezt tematizalni tovabb szepen amugy otthon.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 458 — Chiefs GM
zemanla
csebi
Dzsokijuing

több mint 3 éve
zemanla
csebi

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 394 — Lucas Scott
zemanla

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 9 222
Hát ezt se pont az indexen vártam volna...

index.hu/velemeny/2022/10/08/a-piaci-gazar-sokszorosat-kiszamlazni-rablas---de-miert-engedjuk-/
FLZOLI
A kiemelések a lényeg, gyakorlatilag az illeszkedik az aktuális narratívába, nincs itt semmi látnivaló.
Indexet már jóideje nem olvasom, nagy néha rákattintok, de ennyi.