Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
JC6 (Mr. Miele) Denver Broncos 8 800
Most ezt úgy írod, mintha így nem lenne min 15 éve minden hétköznap.

Könnyű rafogni egy emberre, hogy miatta szar minden, de szerintem ez inkább annak köszönhető, hogy az autók 90%-ban 1 ember ül, es képesek akar 15 perc gyaloglás helyett is szopni fel órát a dugóban. És amíg ez a mentalitás nem fog megváltozni sose lesz jobb.
roberto23
Már ne haragudj, de 10 éve lakunk Budapesten és soha a büdös életbe nem tartott az Örstől az Attila útig az utam 40 percnél tovább. Ha baleset vagy valami extra volt, ami kiszámíthatatlan, az benne van.
De hogy tegnap is és ma is 1 óra 32 perc alatt tettem meg ezt a távot, az nonszensz. És az elmúlt 2-3 hónapban sem tudtam 1 óra alá betolni az időt..
Lehet itt sok mindennel jönni, mert rohadtul összetett a dolog, több gyerek, több felköltöző, több autó, bármi más. de hogy pl egy viszonylag jól működő rendszert - 2 sáv a Nagykörúton - tönkrevágsz egy napi szinten ezer bicikliző embert érintő sávval, botrány.
És össze - vissza van minden. Gondolok itt az Erzsébetvárosi kavalkádra, hogy rengeteg utcában megváltozott a haladási irány és már kerülni sem tudok, illetve hogy 3-4 nagy volumenű beruházást/felújítást is egyszerre kezdenek el egy 2 milliós városban, ami nem autókra kell tervezve… á..
Persze, rengetegszer metrózom. De nem tudom megtenni mindennap azt, hogy ne használjam óvodába vagy iskolába az autót, mert kivitelezhetetlen. És ezzel több ezren vannak így. Nem kényelemből, kényszerből.
A zöld és sétáló Budapest nem itt kezdődik…
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 775 — #NoStress
A jobbikosok roma szavazatokat vesznek az előválasztáson.
A cikkben van video is.

mandiner.hu/cikk/20211005_itt_a_bizonyitek_a_valasztasi_visszaelesre

Sobri Jóska
Jah...ez olyan életszerű...megállok beszélgetni a gádzsikkel, azt közben bekapcsolom a kamerás mobilt...hát persze...😀
Klaci79
Az durva valóságbuborék, amikor már azt se hiszed el amit a saját szemeddel látsz.
Csak arra kell vigyázni, hogy sose pukkanjon ki.

több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 116 — Cowboys fan
Egyértelmű, hogy Karigerinek meg kellene elégednie a főpolgi tiszttel, így is magasabbra jutott, mint kvalitásaiból remélhette volna. De valószínűleg az ego (meg háttérből fűtés) nem engedi.
dande
Jó lenne, ha visszatérne a kaptafához, mert a Városházán is olyan lett az elmúlt 2-3 hónapban, mint a fehér holló. Alig jár be, leendő miniszterelnöki feladatai és a kampány nem engedi, hogy vezesse a várost.
#JC6
úgyis néz ki jelenleg Budapest. A ma és tegnap reggel is botrányos volt.
Amadeus
Miatta raktak rossz homokot a villamosba?
Mikey
Nem, viszont az nem normális, hogy másfél óra városon belül eljutni A-ból B-be. Ha egyszer megtörténik, hogy van egy előre nem látott issue és megcsuklik a teljes - értsd autós és tömeg - közlekedés, azt mondom oké, benne van. De az, hogy napokon keresztül ne tudjál bejutni az Üllőin például, vagy hogy halott a nagykrt. az azért kemény.

A Király-Nagykrt. kereszteződés eső és homok nélkül is, ha úgy tetszik "békeidőben" is életveszély.
Amadeus

Könnyű rafogni egy emberre, hogy miatta szar minden, de szerintem ez inkább annak köszönhető, hogy az autók 90%-ban 1 ember ül, es képesek akar 15 perc gyaloglás helyett is szopni fel órát a dugóban. És amíg ez a mentalitás nem fog megváltozni sose lesz jobb.
roberto23
Nem azt mondom, hogy miatta szar. Azt mondom, hogy vele sem lett jobb.
Amadeus
legalább ő ráfoghatja, hogy kivonták alóla a forrásokat
több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 116 — Cowboys fan

roberto23
Amadeus
Mit tudott volna tenni ennyi idő alatt, amivel látványosan javulhatott volna Budapest közlekedése?
A bringaút a körúton, nyilván ordas faszság volt, ez feketepont. De mivel én nem vagyok se közlekedési, se várostervezési mérnök, kíváncsi vagyok, hogy ki hogyan oldotta volna meg ~2 év alatt a jelenlegi helyzetet.
Természetesen nincs cheatcode, elérhető forrásokkal, és az aktuális budapesti nép tűrőképességével számolva.
Hanni
ja hallani kellett volna h a szomszéd bkvs busz sofőr h szidta KariGerit a Blaha felújítás miatt.
csebi
másrészről meg a Blaha felújítása nem most lett szükséges, csak most kezdték el.
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 505 — Lucas Scott

roberto23
Amadeus
Mit tudott volna tenni ennyi idő alatt, amivel látványosan javulhatott volna Budapest közlekedése?
A bringaút a körúton, nyilván ordas faszság volt, ez feketepont. De mivel én nem vagyok se közlekedési, se várostervezési mérnök, kíváncsi vagyok, hogy ki hogyan oldotta volna meg ~2 év alatt a jelenlegi helyzetet.
Természetesen nincs cheatcode, elérhető forrásokkal, és az aktuális budapesti nép tűrőképességével számolva.
Hanni
ja hallani kellett volna h a szomszéd bkvs busz sofőr h szidta KariGerit a Blaha felújítás miatt.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 599 — Poloska confirmed

roberto23
Amadeus
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 861
A cikkben van video is.

Sobri Jóska
Jah...ez olyan életszerű...megállok beszélgetni a gádzsikkel, azt közben bekapcsolom a kamerás mobilt...hát persze...😀
több mint 4 éve
A cikkben van video is.

több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 438 — zászló zászló szív
és akkor arról ne beszéljünk, hogy állítólag MZP egy 200(azaz KÉTSZÁZ) fős kutatást lobogtat, amelynek a módszertanát sem hajlandó megosztani, miután ő rendelte meg (hát ja, ha csupán Hvásárhelyen telefonáltak körbe akkor nem meglepő, hogy ő jött ki győztesként ...)
csebi
A Mediánról terjedtek ilyen pletyók, erre utalt Karácsony is a tegnapi bejelentésekor. A Medián szerint azonban a felmérésük 1000 fős, telefonos, a "kormányváltást akarók" táborára reprezentatív adatfelvételen alapult. (Ezt nem MZP, hanem a HVG rendelte.)
nagylaza
de MZP is lobogtat egyet folyamatosan a zárt ajtós megbeszéléseken, én arra utaltam, ami nem nyilvános semennyire.
csebi
Telefonos megkeresés volt, előkvalifikált, olyan válaszadókkal, akik már korábban is válaszoltak. A mintával semmi gond nincs, 200 fő egyébként nem olyan kicsi minta, mert az egész sokaság sem túl nagy. A para szerintem az, hogy honnan szerezték meg az adatbázist. Szerintem ugyanis valaki az előválasztási bizottságból adta ki nekik a listát... Gyanúsan gyorsan meg lett, és gyanúsan megbízhatónak mondott a forrás.

De szerintem ez is csak vírusmarketing ahogy szinte minden megnyilvánulása.
Gyurma Pappa
az online részen biztosan volt olyan rész, hogy elfogadod, hogy a pártokhoz kerülnek az adataid, akik ezt felhasználhatják. nem tudom, hogy sátorban ilyet alá kellett-e írni.
csebi
Volt egy egy oldalas ellenzéki értéknyilatkozat, kb 10-es betűmérettel teleirva, biztosan nem olvasta végig senki.
dancogo
Végigolvastam, hiszen aláírtam, de nincs benne ilyenről szól.
Illetve nem volt kötelező megadni se emailcímet, se telefonszámot, csak opcionális volt.
Sobri Jóska
Íííígy van, én is elolvastam.

több mint 4 éve
és akkor arról ne beszéljünk, hogy állítólag MZP egy 200(azaz KÉTSZÁZ) fős kutatást lobogtat, amelynek a módszertanát sem hajlandó megosztani, miután ő rendelte meg (hát ja, ha csupán Hvásárhelyen telefonáltak körbe akkor nem meglepő, hogy ő jött ki győztesként ...)
csebi
A Mediánról terjedtek ilyen pletyók, erre utalt Karácsony is a tegnapi bejelentésekor. A Medián szerint azonban a felmérésük 1000 fős, telefonos, a "kormányváltást akarók" táborára reprezentatív adatfelvételen alapult. (Ezt nem MZP, hanem a HVG rendelte.)
nagylaza
de MZP is lobogtat egyet folyamatosan a zárt ajtós megbeszéléseken, én arra utaltam, ami nem nyilvános semennyire.
csebi
Telefonos megkeresés volt, előkvalifikált, olyan válaszadókkal, akik már korábban is válaszoltak. A mintával semmi gond nincs, 200 fő egyébként nem olyan kicsi minta, mert az egész sokaság sem túl nagy. A para szerintem az, hogy honnan szerezték meg az adatbázist. Szerintem ugyanis valaki az előválasztási bizottságból adta ki nekik a listát... Gyanúsan gyorsan meg lett, és gyanúsan megbízhatónak mondott a forrás.

De szerintem ez is csak vírusmarketing ahogy szinte minden megnyilvánulása.
Gyurma Pappa
az online részen biztosan volt olyan rész, hogy elfogadod, hogy a pártokhoz kerülnek az adataid, akik ezt felhasználhatják. nem tudom, hogy sátorban ilyet alá kellett-e írni.
csebi
Volt egy egy oldalas ellenzéki értéknyilatkozat, kb 10-es betűmérettel teleirva, biztosan nem olvasta végig senki.
dancogo
Végigolvastam, hiszen aláírtam, de nincs benne ilyenről szól.
Illetve nem volt kötelező megadni se emailcímet, se telefonszámot, csak opcionális volt.

több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 423
Egyértelmű, hogy Karigerinek meg kellene elégednie a főpolgi tiszttel, így is magasabbra jutott, mint kvalitásaiból remélhette volna. De valószínűleg az ego (meg háttérből fűtés) nem engedi.
dande
Jó lenne, ha visszatérne a kaptafához, mert a Városházán is olyan lett az elmúlt 2-3 hónapban, mint a fehér holló. Alig jár be, leendő miniszterelnöki feladatai és a kampány nem engedi, hogy vezesse a várost.
#JC6
Amadeus
Mikey
Nem, viszont az nem normális, hogy másfél óra városon belül eljutni A-ból B-be. Ha egyszer megtörténik, hogy van egy előre nem látott issue és megcsuklik a teljes - értsd autós és tömeg - közlekedés, azt mondom oké, benne van. De az, hogy napokon keresztül ne tudjál bejutni az Üllőin például, vagy hogy halott a nagykrt. az azért kemény.

A Király-Nagykrt. kereszteződés eső és homok nélkül is, ha úgy tetszik "békeidőben" is életveszély.
Amadeus

roberto23
több mint 4 éve
rob3r7o Denver Broncos Ole Miss Rebels 4 871
dande
#JC6
Amadeus
Mikey

Amadeus

Szerkesztette: rob3r7o

„History is a set of lies agreed upon.”
több mint 4 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 080 — Axel Foley
dande
#JC6
Amúgy MZP detto.
Annyira belelelkesült ebbe a miniszterelnök szerepbe, hogy elfelejtett polgármester lenni.
Szóltak is neki itt a frontvonalas hívei, hogy kicsit jobban a földön kéne maradni.
Mondta is, hogy próbál változtatni.
Azoknak akik lebonyolították itt az előválasztást (ingyen es bérmentve természetesen) annyit nem mondott, hogy köszibaszdmeg. Esőben, szélben egy beázó sátorkában...

több mint 4 éve
dande
#JC6
Amadeus
Mikey

több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 20 929
dande
#JC6
Amadeus

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
dande
#JC6
több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 20 929
 hvg.hu/gazdasag/20211007_jarvanyvedelmi_alap

Enyhén zsong az agyam a sok összegtől. Megnyugtató látni, hogy mindent arra költöttek, amire kell, és ez pontosan visszakövethető.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
nando89 Green Bay Packers Wisconsin Badgers 4 428
Xmas ugye most azt mondja, hogy mzp már hónapok óta belengette a visszalépését a javára.
Ez csak számomra bullshit? Egész konkrétan az első kör előtt mzp elég outsider volt, inkább azt mondták, hogy be se jut a második körbe....
Akkor hogy ígért volna bármit is?
Emlékszik bárki vmi ilyesmi nyilatkozatra?
gabokocka
De amikor úgy néz ki hogy a Jobbikosokkal megelőzi MZP KariGerit, akkor már nem számít hogy valaki lépjen vissza a nála esélyesebb javára Klárika ellen.
Amúgy onnan lehet tudni hogy KariGeri hazudik hogy mozog a szája. Már az elején megmondta hogy ő nem is akar jelölt lenni, aztán most mégis csak akkor nem lesz ott a papíron ha elcsapja a villamos..
Btw ha megnyeri az egészet ki lesz a főpolgármester? Lesz új választás, vagy valaki automatikusan a helyére lép?
Heisman
Ha megnyerné uj választás , itt nincs olyan h uj fő polgi .
több mint 4 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 475 — "Montoya por favor!"
Xmas ugye most azt mondja, hogy mzp már hónapok óta belengette a visszalépését a javára.
Ez csak számomra bullshit? Egész konkrétan az első kör előtt mzp elég outsider volt, inkább azt mondták, hogy be se jut a második körbe....
gabokocka
De amikor úgy néz ki hogy a Jobbikosokkal megelőzi MZP KariGerit, akkor már nem számít hogy valaki lépjen vissza a nála esélyesebb javára Klárika ellen.
Amúgy onnan lehet tudni hogy KariGeri hazudik hogy mozog a szája. Már az elején megmondta hogy ő nem is akar jelölt lenni, aztán most mégis csak akkor nem lesz ott a papíron ha elcsapja a villamos..
Btw ha megnyeri az egészet ki lesz a főpolgármester? Lesz új választás, vagy valaki automatikusan a helyére lép?

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 4 éve
JC6 (Mr. Miele) Denver Broncos 8 800
dande
több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 712 — no es importante
Igen, nekem is ez az összbenyomásom a képződményről, ezért is érdekel, hogy mi az amit nyújtani tudnak még így 7-8 év után? Az, hogy itt-ott van egy önkormányzati képviselőjük aki járdára rajzoláson kívül esetleg mást, valódi ügyeket is visz, az alapvető helyzetet nem befolyásolja, ettől nem lesznek más fajta párt. Egyszer, jelzésként, middle fingerként tök jók, de másodszorra az ember már valamit dönteni akar, mert a Monthy Python az esti szórakozás a nappali gondokon, de nappal szar ügyfelekkel is működtetni kell a céget.
peterk2005
mert a mai magyar politika nem lépten nyomon Monthy Python remake? örülök a pragmatikus gondolkodással tízmillárdokból létrehozott übergagyi vadászkiállításnak vagy hogy 12 évnyi fidesz uralom után sikerül majd gyurcsány feleségét harcba küldeni o1g ellen

éljen a demokrácia!

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 26 927 — Keep pounding

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 505 — Lucas Scott
dande
Engem az foglalkoztat most, hogy vajon kinek az ötlete lehetett ez a bekeményítünk egymásnak. Pár napja az az együtt indulunk, kérünk egy közös helyet a lapokon egy tök jó ötletnek tűnt, amivel nem csak Dobrev ellen lehetett volna komoly esélyük, de a Fidesz média gyár torkán is fennakadt. És abszolút semmit nem döntött el, lett volna idejük áprilisig megalkudni egymással. Így, a második forduló előtt ezt felborítani kifejezetten Dobrev és/vagy a Fidesz érdeke. Az az érzésem, hogy behúzták őket a csőbe, mert nem hiszem, hogy ennyire hülyék lennének önjáróan.
peterk2005
Kele Jánosnak van egy posztja erről, ami feltételezés, de simán el lehet képzelni.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 509 — The only discipline that lasts, is self discipline
dande
Engem az foglalkoztat most, hogy vajon kinek az ötlete lehetett ez a bekeményítünk egymásnak. Pár napja az az együtt indulunk, kérünk egy közös helyet a lapokon egy tök jó ötletnek tűnt, amivel nem csak Dobrev ellen lehetett volna komoly esélyük, de a Fidesz média gyár torkán is fennakadt. És abszolút semmit nem döntött el, lett volna idejük áprilisig megalkudni egymással. Így, a második forduló előtt ezt felborítani kifejezetten Dobrev és/vagy a Fidesz érdeke. Az az érzésem, hogy behúzták őket a csőbe, mert nem hiszem, hogy ennyire hülyék lennének önjáróan.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 509 — The only discipline that lasts, is self discipline
Így mondjuk persze hogy nincs igaza Kovács Gergelynek, nyilván visz el szavazatokat az mkkp is az összefogástól, ha utóbbi is inkább a kutyakomédiában érdekelt. Bár a kettő közül még mindig inkább a kutyapártot érzem autentikusabbnak, szóval ezzel a bohóckodással engem, mint előválasztót el is vesztettek.
r.baggio
Régóta érdekel, hogy mi a vonzó a kutyapártban? Úgy értem fogom a lényegét, egyszer jó ötlet is egy ilyen, lehet egy middle fingert mutatni a rendszernek rájuk szavazva. De ez megvolt tudomisén 6-7 éve. De a konstans middle finger az mire jó? Előbb-utóbb - számomra előbb, mint utóbb - eljön az a pillanat, amikor már frusztrál a mindent tagadás, már jobb választani _valamit_, ha az tele is van problémával. Persze én a piactról élek, nap-mint-nap rákényszerülök, hogy _valamit_ válasszak, mert a középső ujjam csak velem, velünk baszik ki a leginkább - hiszen nem lesz munkánk. Szóval lehet, hogy elkurvultam. 😊 De közben meg azt is érzem, hogy _valami_ pragmatizmusra csak szükség van az életben....
peterk2005
tekintve hogy próbálnak tényleges dolgokkal foglalkozni és a mindennapi problémáinkat megoldani
ahelyett hogy számunkra absztrakt (de hasonlóan fontos) ügyeken menjen a balhé
én látom hogy miért szavazna rájuk valaki (én is erősen gondolkozom rajtuk)
Negritis
hiába olyanok amilyenek, sajnos nem lesznek sosem többek, mint egy vicces, jópofa monthy python csoport.
petey
Igen, nekem is ez az összbenyomásom a képződményről, ezért is érdekel, hogy mi az amit nyújtani tudnak még így 7-8 év után? Az, hogy itt-ott van egy önkormányzati képviselőjük aki járdára rajzoláson kívül esetleg mást, valódi ügyeket is visz, az alapvető helyzetet nem befolyásolja, ettől nem lesznek más fajta párt. Egyszer, jelzésként, middle fingerként tök jók, de másodszorra az ember már valamit dönteni akar, mert a Monthy Python az esti szórakozás a nappali gondokon, de nappal szar ügyfelekkel is működtetni kell a céget.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)