Politika
65 feliratkozó
több mint 4 éve
Szépen felbolydult Karácsony Fb-oldala. 40 perc alatt 670 hozzászólás.
több mint 4 éve
Akkor hát mégis három jelölt lesz!Elmondtam pénteken, elmondtam szombaton, vasárnap, hétfőn, kedden és szerda este is Márki-Zay Péternek: Magyarország újraegyesítésének programjához, a szociális és zöld fordulathoz hívok szövetségeseket. Hatalomtechnikai alkudozások, egymásnak ellentmondó közvélemény-kutatások nem számítanak akkor, amikor Magyarország jövője a tét. Bár én soha nem kértem, Márki-Zay Péter hónapok óta azt hangoztatja, visszalép a javamra az előválasztás második fordulójában. A választás előtti utolsó pillanatban azonban ennek pont az ellenkezőjére jutott. Döntését természetesen tiszteletben tartom. Ennek nyomán külön indulunk a második fordulóban, de mindketten elkötelezettek vagyunk az ellenzéki egység megőrzése és megerősítése mellett.
www.facebook.com/karacsonygergely/posts/4755624441137031
Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 4 éve
Tudom, a "szakértői kormányát" a "személyét" és a "faszságait" szinonimája volt az idézett részben.(Egyébként továbbra is rejtély, hogy egy frakció és párttámogatással nem rendelkező ember miként képzeli a kormányzást a gyakorlatban? Az összes ellenzéki polgármester így baszott rá, akinek nem volt testületi többsége, illetve a köztársasági elnök egy győztes pártszövetségből bárkit felkérhet, hogy alakítson kormányt, vagy megkapja a parlamenti többséget, vagy nem. Vagyis loboghat végig elől MZP, ha nyer az ellenzék, felkéri Áder, de a szakértői kormányát nem szavazza meg az ogy. akkor felkéri mondjuk Dobrevet, az ő kormányát meg igen, így onnantól hiába volt listavezető, MZP csak egy mezei országgyűlési képviselő.)A kormány tagjait nem az Országgyűlés választja, hanem a miniszterelnök. A miniszterelnököt választja az Országgyűlés.
Sobri Jóska
Jughead
több mint 4 éve
Feri eddig se a népszerűséget hajszolta, kibírt volna pár 444-es vagy alfahíres kritikát, legfeljebb a Nyugati Fény majd visszavág.Én pár hónapja úgy hallottam egy számomra ezügyben hiteles embertől, hogy Gyurcsány azzal a feltétellel ment bele ebbe az összefogósdiba, ha Dobrev lehet a miniszterelnökjelöltje az összellenzéknek.Ha a DK külön indult volna, akkor a senki földjére kerül, és senki nem mossa le róla, hogy csak a saját pitiáner érdekeit néző, kollaboráns politikai szekta, amely megfúrta a kormányváltást. A több ellenzéki lista a Volner-féle választójogi módosítás után már egyébként se volt opció.
Ha nem, akkor ők külön indulnak, kisebb frakciójuk úgyse lesz, mint most van, de Orbánt sincs esély leváltani.
Sobri Jóska
Erről amúgy elfeledkeztél?
Petíciót indítottunk, hogy az ellenzéki pártok egy közös listával és közös képviselőjelöltekkel váltsák le a kormányt a 2022-es országgyűlési választáson!
www.facebook.com/dk365/photos/pet%C3%ADci%C3%B3t-ind%C3%ADtottunk-hogy-az-ellenz%C3%A9ki-p%C3%A1rtok-egy-k%C3%B6z%C3%B6s-list%C3%A1val-%C3%A9s-k%C3%B6z%C3%B6s-k%C3%A9pvis/3301940159896375/
nagylaza
Én nem feledkeztem el semmiről se, csak azt ismételtem meg, amit korábban is írtam, és amely infó esetleg más optikát ad a történéseknek.
több mint 4 éve
A Republikon nem is foglalkozik azzal a lehetőséggel, hogy három jelölt lesz:na ebbül lácc mennyive elkötelezettebb az MZ/X tábor, mia péklapát történik a firstround klárika/geri tábor ötödével, há ez csak wild card kör - lendületből kell, idegenbe
republikon.hu/elemzesek,-kutatasok/21-10-06-masodik-fordulo.aspx?fbclid=IwAR3l4OucgSUW6Gl5bRcXMPsaBDb35almgkAf_zOEBl87F3DCkqbFSTUyt68
nagylaza
Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
Én pár hónapja úgy hallottam egy számomra ezügyben hiteles embertől, hogy Gyurcsány azzal a feltétellel ment bele ebbe az összefogósdiba, ha Dobrev lehet a miniszterelnökjelöltje az összellenzéknek.Ha a DK külön indult volna, akkor a senki földjére kerül, és senki nem mossa le róla, hogy csak a saját pitiáner érdekeit néző, kollaboráns politikai szekta, amely megfúrta a kormányváltást. A több ellenzéki lista a Volner-féle választójogi módosítás után már egyébként se volt opció.
Ha nem, akkor ők külön indulnak, kisebb frakciójuk úgyse lesz, mint most van, de Orbánt sincs esély leváltani.
Sobri Jóska
Erről amúgy elfeledkeztél?
Petíciót indítottunk, hogy az ellenzéki pártok egy közös listával és közös képviselőjelöltekkel váltsák le a kormányt a 2022-es országgyűlési választáson!
www.facebook.com/dk365/photos/pet%C3%ADci%C3%B3t-ind%C3%ADtottunk-hogy-az-ellenz%C3%A9ki-p%C3%A1rtok-egy-k%C3%B6z%C3%B6s-list%C3%A1val-%C3%A9s-k%C3%B6z%C3%B6s-k%C3%A9pvis/3301940159896375/
több mint 4 éve
(Egyébként továbbra is rejtély, hogy egy frakció és párttámogatással nem rendelkező ember miként képzeli a kormányzást a gyakorlatban? Az összes ellenzéki polgármester így baszott rá, akinek nem volt testületi többsége, illetve a köztársasági elnök egy győztes pártszövetségből bárkit felkérhet, hogy alakítson kormányt, vagy megkapja a parlamenti többséget, vagy nem. Vagyis loboghat végig elől MZP, ha nyer az ellenzék, felkéri Áder, de a szakértői kormányát nem szavazza meg az ogy. akkor felkéri mondjuk Dobrevet, az ő kormányát meg igen, így onnantól hiába volt listavezető, MZP csak egy mezei országgyűlési képviselő.)A kormány tagjait nem az Országgyűlés választja, hanem a miniszterelnök. A miniszterelnököt választja az Országgyűlés.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
A Republikon nem is foglalkozik azzal a lehetőséggel, hogy három jelölt lesz:republikon.hu/elemzesek,-kutatasok/21-10-06-masodik-fordulo.aspx?fbclid=IwAR3l4OucgSUW6Gl5bRcXMPsaBDb35almgkAf_zOEBl87F3DCkqbFSTUyt68
több mint 4 éve
Én pár hónapja úgy hallottam egy számomra ezügyben hiteles embertől, hogy Gyurcsány azzal a feltétellel ment bele ebbe az összefogósdiba, ha Dobrev lehet a miniszterelnökjelöltje az összellenzéknek.Ha nem, akkor ők külön indulnak, kisebb frakciójuk úgyse lesz, mint most van, de Orbánt sincs esély leváltani.
Szóval ez Ferinek win-win szitu, csak jól tud kijönni belőle.
Ebbe akkor belement a Jobbik, Molnár Zsolt (vagyis a szocik), Karácsony is, és még a Momentum is, ha kapnak pár nyerhető kerületet.
Na ebbe a szép idillbe köpött bele az a Márki-Zay, akit pártja, érdemi súlya, valós jövőbeni frakciója nem lévén gondolom nem avattak bele ebbe a dealbe. Miért is tették volna? Senki se gondolta, hogy fél év múlva tényező lesz.
És ezért tök mindegy mi van a felszínen, mit mond Karácsony (aki nem alkalmatlanságot mutat most, hanem csak tartja magát az alkuhoz), vagy bárki más, hisz' itt az új tényező MZP, aki próbálja a saját pecsenyéjét megsütni, hiszen ezzel a harmadik hellyel egyelőre ő is win-win helyzetbe került, ha nem lép vissza és nyer, azért (gondolhatja), ha nem nyer, akkor azért, mert őrizheti az antiestablishment karakterét.
(Egyébként továbbra is rejtély, hogy egy frakció és párttámogatással nem rendelkező ember miként képzeli a kormányzást a gyakorlatban? Az összes ellenzéki polgármester így baszott rá, akinek nem volt testületi többsége, illetve a köztársasági elnök egy győztes pártszövetségből bárkit felkérhet, hogy alakítson kormányt, vagy megkapja a parlamenti többséget, vagy nem. Vagyis loboghat végig elől MZP, ha nyer az ellenzék, felkéri Áder, de a szakértői kormányát nem szavazza meg az ogy. akkor felkéri mondjuk Dobrevet, az ő kormányát meg igen, így onnantól hiába volt listavezető, MZP csak egy mezei országgyűlési képviselő.)
Vagyis MZP beavászkodása a top3-ba, kvázi egy pártszövetségi dzsembori meghackelése most az, ami ilyen hullámokat vet, és zűrzavart kelt.
És ez, illetve az általa indukált közbeszédcunami módefelett szórakoztató, szerintem jó, hogy így alakult.
több mint 4 éve
Tűpontos. 24.hu/belfold/2021/10/06/elovalasztas-2021-karacsony-gergely-dobrev-klara-marki-zay-peter/
Szerk: közben kijött (este fél 6kor 😆) a Repbublikon “közvélemény-kutatása” amiből kiderül, hogy csak Karácsony tudja Dobrevet legyőzni, Márki kikapna ——— MEGDÖBBENTŐ
Tényleg vicc már amit a kutatóintézetek tesznek ennek a szakmának a nyilvános reputációjaval.
Szerkesztette: MC12
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
ezbazmegezFENOMENÁLIS
minden bötűje arany
24.hu/belfold/2021/08/18/elovalasztas-karacsony-gyurcsany-jobbik-momentum-ellenzek/
váteszek, váteszek mindenütt!
külön kiemelném a Gerire fűződő kommenteket
nah ezé MZ/X hátbaszki ezt a posványt csak ő tudja kirángatni

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
Fideszes kommunikáció amikor nem a központi üzenetet tolják: szabadpecs.hu/2021/10/a-pecsi-fidesz-kiakadt-a-tuke-buszra-de-nem-a-volvo-gate-hanem-egy-10-millios-ugylet-miatt/?fbclid=IwAR3sCpO73ngEhoBZ37RhWIR7v6QfPHCzBoDrGPFyGN_48-OZd_e73cjKjPkHallgatni kellene, csendben. A Tüke ügy annyira tarthatatlan, hogy az ügyészség húzza az időt, nem a védő...

több mint 4 éve
Főnök volt a hétvégén a vadászati kiállításon. Annyit mondott: rohadt gagyi. Ami ért valamit, az a FeHoVa, de az minden évben van. Jah és ismerős sulijában viszik fel a gyerekeket rá, biztos akkora a siker 😊))muterék azért mentek a hungexpoba mert volt vmi rész ahol ha ott rendelnek asztalt akkor 10% kedvezmény és így megérte nekik
NB2
de ...
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
dawyd728
4 062
Ahogy ezt a narratívát fent tudja tartani MZP, h jön fel, egy új erő, tiszta múlttal, úgy rengeteg az egyértelmű vesztesre minek szavazza gondolkodásút is be fog tudni vonzani. Meg a múltban is MZP erőssége mindig is az volt, h bizonytalanokat képes maga mellé állítani. Pillanat neki kedvez. Magasan neki van a legnagyobb poolja, ahonnan vadászhat további szavazót. Szerintem nem kérdés, h 3-4x annyi szavazója is lehet mint az első körben volt, 3 induló esetén is.
több mint 4 éve
Főnök volt a hétvégén a vadászati kiállításon. Annyit mondott: rohadt gagyi. Ami ért valamit, az a FeHoVa, de az minden évben van. Jah és ismerős sulijában viszik fel a gyerekeket rá, biztos akkora a siker 😊))
több mint 4 éve
Ha minden igaz, akkor Karácsony fogadta MZP-t.Az elmúlt napok után én is efelé húzok, legalább a végén senki nem mutogathat majd a másikra. Szerintem így is komoly esélye van MZP-nek a győzelemre, kíváncsi vagyok most milyen irányba indul el a kampányaKíváncsi vagyok, ma este hatkor találkozik-e Karácsony MZP-vel. Ha nem ül le vele, akkor nagyon sanszos a három induló.Lehet, hogy ez a legjobb megoldás.
nagylaza
Karácsony táborából aki hajlandó Márki-Zayra szavazni, az megteszi így is. Ebből kellene minél több.
Aki pedig nélküle inkább Dobrevre tolná az X-et, az marad Karácsonynál.
csipkelli
r.baggio
több mint 4 éve
Az elmúlt napok után én is efelé húzok, legalább a végén senki nem mutogathat majd a másikra. Szerintem így is komoly esélye van MZP-nek a győzelemre, kíváncsi vagyok most milyen irányba indul el a kampányaKíváncsi vagyok, ma este hatkor találkozik-e Karácsony MZP-vel. Ha nem ül le vele, akkor nagyon sanszos a három induló.Lehet, hogy ez a legjobb megoldás.
nagylaza
Karácsony táborából aki hajlandó Márki-Zayra szavazni, az megteszi így is. Ebből kellene minél több.
csipkelli

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
csipkelli
4 010
Kíváncsi vagyok, ma este hatkor találkozik-e Karácsony MZP-vel. Ha nem ül le vele, akkor nagyon sanszos a három induló.Lehet, hogy ez a legjobb megoldás.
nagylaza
több mint 4 éve
Csebi is pont erre utalt.
Lásd: Vizes homok miatt állt le a nagykörúti villamosközlekedés
hvg.hu/itthon/20211006_combino_villamos_leallas_vizes_homok_bolla_tibor_bkv
nagylaza
Értsd az iróniát 😉jahogy... nem olvastam még híreket, csak annyi volt meg, amit a 17-esen bemondtak erről
csebi
több mint 4 éve
Kíváncsi vagyok, ma este hatkor találkozik-e Karácsony MZP-vel. Ha nem ül le vele, akkor nagyon sanszos a három induló.
több mint 4 éve
Értsd az iróniát 😉ma reggel nem, meg volt halva a 4-6, csak a 6-os járt, és az is a Corvin meg a Móricz közötthvg.hu/itthon/20211006_Rendkivuli_sajtonyilatkozatot_tesz_Karacsony_kettokorLehet reggel egy homok vizes Combino elütötte
tippek?
Vrij6
csebi
slowmotion
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Csebi is pont erre utalt.ma reggel nem, meg volt halva a 4-6, csak a 6-os járt, és az is a Corvin meg a Móricz közötthvg.hu/itthon/20211006_Rendkivuli_sajtonyilatkozatot_tesz_Karacsony_kettokorLehet reggel egy homok vizes Combino elütötte
tippek?
Vrij6
csebi
slowmotion
Lásd: Vizes homok miatt állt le a nagykörúti villamosközlekedés
hvg.hu/itthon/20211006_combino_villamos_leallas_vizes_homok_bolla_tibor_bkv
több mint 4 éve
ma reggel nem, meg volt halva a 4-6, csak a 6-os járt, és az is a Corvin meg a Móricz közötthvg.hu/itthon/20211006_Rendkivuli_sajtonyilatkozatot_tesz_Karacsony_kettokorLehet reggel egy homok vizes Combino elütötte
tippek?
Vrij6
csebi
több mint 4 éve
www.facebook.com/1527782977530635/posts/2640305956278326/?d=nNem is olyan régen próbáltam ezt is elmagyarázni hithű narancsos ismerőseimnek. Természetesem egy marék moha előbb megértette és elfogadta volna, amit mondok.
#soros
Gyurma Pappa
Mi tudjuk, ők leszarják.
#agyúrcsányjobbvót?
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May