Politika
65 feliratkozó
több mint 4 éve
amúgy Kele épp írt egy érdekes bejegyzést. lényegében MZP benyomta az első egyeztetésen KariGerinek, hogy saját frakciót akar, amit aztán nem tudott megadni (nincs miből, Párbeszéd éppen meglesz, LMP nem lesz meg sztem, MSZP meg szintén kötéltáncot jár), majd lehet jött Feri és megadta neki ezt cserében azért, hogy nem lép vissza Gergő javára. vagy csak mivel senki sem adta meg a kérést, úgy döntött, hogy marad, lesz-ami-lesz, úgysem veszíthet.Furcsa lenne, ha van egy számára kedvező felmérés, és nem hozza nyilvánosságra. MZP Závecztől rendelt kutatást, az pedig (szintén) nyilvánosságra került tegnap.de MZP is lobogtat egyet folyamatosan a zárt ajtós megbeszéléseken, én arra utaltam, ami nem nyilvános semennyire.és akkor arról ne beszéljünk, hogy állítólag MZP egy 200(azaz KÉTSZÁZ) fős kutatást lobogtat, amelynek a módszertanát sem hajlandó megosztani, miután ő rendelte meg (hát ja, ha csupán Hvásárhelyen telefonáltak körbe akkor nem meglepő, hogy ő jött ki győztesként ...)A Mediánról terjedtek ilyen pletyók, erre utalt Karácsony is a tegnapi bejelentésekor. A Medián szerint azonban a felmérésük 1000 fős, telefonos, a "kormányváltást akarók" táborára reprezentatív adatfelvételen alapult. (Ezt nem MZP, hanem a HVG rendelte.)
csebi
nagylaza
csebi
nagylaza
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Volt egy egy oldalas ellenzéki értéknyilatkozat, kb 10-es betűmérettel teleirva, biztosan nem olvasta végig senki.az online részen biztosan volt olyan rész, hogy elfogadod, hogy a pártokhoz kerülnek az adataid, akik ezt felhasználhatják. nem tudom, hogy sátorban ilyet alá kellett-e írni.Telefonos megkeresés volt, előkvalifikált, olyan válaszadókkal, akik már korábban is válaszoltak. A mintával semmi gond nincs, 200 fő egyébként nem olyan kicsi minta, mert az egész sokaság sem túl nagy. A para szerintem az, hogy honnan szerezték meg az adatbázist. Szerintem ugyanis valaki az előválasztási bizottságból adta ki nekik a listát... Gyanúsan gyorsan meg lett, és gyanúsan megbízhatónak mondott a forrás.de MZP is lobogtat egyet folyamatosan a zárt ajtós megbeszéléseken, én arra utaltam, ami nem nyilvános semennyire.és akkor arról ne beszéljünk, hogy állítólag MZP egy 200(azaz KÉTSZÁZ) fős kutatást lobogtat, amelynek a módszertanát sem hajlandó megosztani, miután ő rendelte meg (hát ja, ha csupán Hvásárhelyen telefonáltak körbe akkor nem meglepő, hogy ő jött ki győztesként ...)A Mediánról terjedtek ilyen pletyók, erre utalt Karácsony is a tegnapi bejelentésekor. A Medián szerint azonban a felmérésük 1000 fős, telefonos, a "kormányváltást akarók" táborára reprezentatív adatfelvételen alapult. (Ezt nem MZP, hanem a HVG rendelte.)
csebi
nagylaza
csebi
De szerintem ez is csak vírusmarketing ahogy szinte minden megnyilvánulása.
Gyurma Pappa
csebi
több mint 4 éve
az online részen biztosan volt olyan rész, hogy elfogadod, hogy a pártokhoz kerülnek az adataid, akik ezt felhasználhatják. nem tudom, hogy sátorban ilyet alá kellett-e írni.Telefonos megkeresés volt, előkvalifikált, olyan válaszadókkal, akik már korábban is válaszoltak. A mintával semmi gond nincs, 200 fő egyébként nem olyan kicsi minta, mert az egész sokaság sem túl nagy. A para szerintem az, hogy honnan szerezték meg az adatbázist. Szerintem ugyanis valaki az előválasztási bizottságból adta ki nekik a listát... Gyanúsan gyorsan meg lett, és gyanúsan megbízhatónak mondott a forrás.de MZP is lobogtat egyet folyamatosan a zárt ajtós megbeszéléseken, én arra utaltam, ami nem nyilvános semennyire.és akkor arról ne beszéljünk, hogy állítólag MZP egy 200(azaz KÉTSZÁZ) fős kutatást lobogtat, amelynek a módszertanát sem hajlandó megosztani, miután ő rendelte meg (hát ja, ha csupán Hvásárhelyen telefonáltak körbe akkor nem meglepő, hogy ő jött ki győztesként ...)A Mediánról terjedtek ilyen pletyók, erre utalt Karácsony is a tegnapi bejelentésekor. A Medián szerint azonban a felmérésük 1000 fős, telefonos, a "kormányváltást akarók" táborára reprezentatív adatfelvételen alapult. (Ezt nem MZP, hanem a HVG rendelte.)
csebi
nagylaza
csebi
Gyurma Pappa
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Telefonos megkeresés volt, előkvalifikált, olyan válaszadókkal, akik már korábban is válaszoltak. A mintával semmi gond nincs, 200 fő egyébként nem olyan kicsi minta, mert az egész sokaság sem túl nagy. A para szerintem az, hogy honnan szerezték meg az adatbázist. Szerintem ugyanis valaki az előválasztási bizottságból adta ki nekik a listát... Gyanúsan gyorsan meg lett, és gyanúsan megbízhatónak mondott a forrás.de MZP is lobogtat egyet folyamatosan a zárt ajtós megbeszéléseken, én arra utaltam, ami nem nyilvános semennyire.és akkor arról ne beszéljünk, hogy állítólag MZP egy 200(azaz KÉTSZÁZ) fős kutatást lobogtat, amelynek a módszertanát sem hajlandó megosztani, miután ő rendelte meg (hát ja, ha csupán Hvásárhelyen telefonáltak körbe akkor nem meglepő, hogy ő jött ki győztesként ...)A Mediánról terjedtek ilyen pletyók, erre utalt Karácsony is a tegnapi bejelentésekor. A Medián szerint azonban a felmérésük 1000 fős, telefonos, a "kormányváltást akarók" táborára reprezentatív adatfelvételen alapult. (Ezt nem MZP, hanem a HVG rendelte.)
csebi
nagylaza
csebi

több mint 4 éve
csipkelli
4 010
telex.hu/belfold/2021/10/07/elorehozott-vitara-hivja-ki-karacsony-marki-zayt-es-dobrevetAkármilyen számokat lobogtatnak, Karácsony azoktól nem boldog.
több mint 4 éve
Furcsa lenne, ha van egy számára kedvező felmérés, és nem hozza nyilvánosságra. MZP Závecztől rendelt kutatást, az pedig (szintén) nyilvánosságra került tegnap.de MZP is lobogtat egyet folyamatosan a zárt ajtós megbeszéléseken, én arra utaltam, ami nem nyilvános semennyire.és akkor arról ne beszéljünk, hogy állítólag MZP egy 200(azaz KÉTSZÁZ) fős kutatást lobogtat, amelynek a módszertanát sem hajlandó megosztani, miután ő rendelte meg (hát ja, ha csupán Hvásárhelyen telefonáltak körbe akkor nem meglepő, hogy ő jött ki győztesként ...)A Mediánról terjedtek ilyen pletyók, erre utalt Karácsony is a tegnapi bejelentésekor. A Medián szerint azonban a felmérésük 1000 fős, telefonos, a "kormányváltást akarók" táborára reprezentatív adatfelvételen alapult. (Ezt nem MZP, hanem a HVG rendelte.)
csebi
nagylaza
csebi
több mint 4 éve
de MZP is lobogtat egyet folyamatosan a zárt ajtós megbeszéléseken, én arra utaltam, ami nem nyilvános semennyire.és akkor arról ne beszéljünk, hogy állítólag MZP egy 200(azaz KÉTSZÁZ) fős kutatást lobogtat, amelynek a módszertanát sem hajlandó megosztani, miután ő rendelte meg (hát ja, ha csupán Hvásárhelyen telefonáltak körbe akkor nem meglepő, hogy ő jött ki győztesként ...)A Mediánról terjedtek ilyen pletyók, erre utalt Karácsony is a tegnapi bejelentésekor. A Medián szerint azonban a felmérésük 1000 fős, telefonos, a "kormányváltást akarók" táborára reprezentatív adatfelvételen alapult. (Ezt nem MZP, hanem a HVG rendelte.)
csebi
nagylaza
több mint 4 éve
és akkor arról ne beszéljünk, hogy állítólag MZP egy 200(azaz KÉTSZÁZ) fős kutatást lobogtat, amelynek a módszertanát sem hajlandó megosztani, miután ő rendelte meg (hát ja, ha csupán Hvásárhelyen telefonáltak körbe akkor nem meglepő, hogy ő jött ki győztesként ...)A Mediánról terjedtek ilyen pletyók, erre utalt Karácsony is a tegnapi bejelentésekor. A Medián szerint azonban a felmérésük 1000 fős, telefonos, a "kormányváltást akarók" táborára reprezentatív adatfelvételen alapult. (Ezt nem MZP, hanem a HVG rendelte.)
csebi
több mint 4 éve
és akkor arról ne beszéljünk, hogy állítólag MZP egy 200(azaz KÉTSZÁZ) fős kutatást lobogtat, amelynek a módszertanát sem hajlandó megosztani, miután ő rendelte meg (hát ja, ha csupán Hvásárhelyen telefonáltak körbe akkor nem meglepő, hogy ő jött ki győztesként ...)És akkor kijött egy másik Závecz - kutatás, hogy tulajdonképpen csak Dobrev tudja legyőzni Orbánt 😊 ez a hét valószínűleg a "közvéleménykutatók fekete-hete" néven vonul be a politikatörténeti annalesekbe 😊Végre valami izgalmas!Ja igen. Izgulhatunk h ki lesz a második. Feri meg OVval kávézik éppen együtt a pilvaxban.
Gyurma Pappa
csebi
Závecz ma: "Závecz–IDEA: Dobrev Klárát tartják a legesélyesebbnek arra, hogy legyőzze Orbán Viktort"
Závecz tegnap: "Egy Márki-Zay Péter vezette közös listával lenne a legnagyobb esélye az ellenzéknek a Fidesz ellen."
MC12
több mint 4 éve
És akkor kijött egy másik Závecz - kutatás, hogy tulajdonképpen csak Dobrev tudja legyőzni Orbánt 😊 ez a hét valószínűleg a "közvéleménykutatók fekete-hete" néven vonul be a politikatörténeti annalesekbe 😊Végre valami izgalmas!Ja igen. Izgulhatunk h ki lesz a második. Feri meg OVval kávézik éppen együtt a pilvaxban.
Gyurma Pappa
csebi
Závecz ma: "Závecz–IDEA: Dobrev Klárát tartják a legesélyesebbnek arra, hogy legyőzze Orbán Viktort"
Závecz tegnap: "Egy Márki-Zay Péter vezette közös listával lenne a legnagyobb esélye az ellenzéknek a Fidesz ellen."
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
24.hu/belfold/2021/10/07/maganegeszsegugy-mutetek-arak-varolista/"akadnak olyanok is, akik bankkölcsönt vesznek fel, hogy finanszírozni tudják a műtétjüket a magánegészségügyben."
Még hogy Mo. nem tudja utolérni az USA-t.
több mint 4 éve
Végre valami izgalmas!Ja igen. Izgulhatunk h ki lesz a második. Feri meg OVval kávézik éppen együtt a pilvaxban.
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
az outsider, csakvalakirájötta nyúkidzbő is kifutott be? MárkyMark, naugyeeeeOff
sutianap
Onnan ugyan nem, ott a tesó bohóckodott
slowmotion

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Hahotázás szerintem sincs, bár én csak külső szemlélő vagyok. Megjegyzés: A döntéshozó körön belüli, a párton belüli és a szimpatizánsoknak szóló kommunikáció is eleve több szint. (Anno 15 éve Szigetvári Viktortól hallottam élőben, hogy a párton belül a döntéshozatali - kommunikációs - stratégiai kérdésekben is csak szóbeli megállapodás, "lezongorázás" van. Kérdés, mennyire koherens az egésznek a vezérelve?Fidesznél hahotáznak szerintem.Újra: ennek SEMMI jelentősége. Ezt a Fidesz is tudja. Irreleváns. Náluk akkor is mindenki Gyurcsány, eddig is ez volt a kommunikáció. Nyilán MZP-rel lesz ezt a legnehezebb eladni...
Bazzani
Gyurma Pappa
Aminek jelentősége lehet, hogy HA MZP nyerné az előválasztást, a DK és kompániája (a talpasok és a szavazók), hogyan fogadnák MZP minelnökjelöltségét? Télen, kora tavasszal nem kellemes a hidegben talpalás, plakátolás, door-to-door-ozás, márpedig a Fácse és a social media korlátai még megvannak (ld. KG előválasztás 2021).
A másik: az előválasztás - ellenzéki szempontból negatív - következménye az, hogy szűkül a fókusz, nem a géppityuval való hadonászás, hanem a mesterlövészek ideje jöhet el. Letisztul a kép, kinek a feje jön (kerülhet országosan, vagy helyi szinten) célkeresztbe. OV fején nagyjából 28 éve rajta van.
több mint 4 éve
a nyúkidzbő is kifutott be? MárkyMark, naugyeeeeOff
sutianap
Onnan ugyan nem, ott a tesó bohóckodott
több mint 4 éve
Amíg össze nem áll Gyurcsányékkal. 😉Fidesznél hahotáznak szerintem.Újra: ennek SEMMI jelentősége. Ezt a Fidesz is tudja. Irreleváns. Náluk akkor is mindenki Gyurcsány, eddig is ez volt a kommunikáció. Nyilán MZP-rel lesz ezt a legnehezebb eladni...
Bazzani
Gyurma Pappa
Vagy legalábbis nem dékás jelöltekkel kampányol, nem Gyurcsány és Dobrev melléállásával lép fel a Fidesz ellen.
Vagyis amíg ki nem derül, hogy tényező a 22-es választásnál.
Akkor majd összegyurcsányozzák, hiszen bárkit össze lehet gyurcsányozni, miért ne lehetne, pont ez a Fidesz által kierőszakolt dichotómia lényege. (Majd az számít, amit Hollik mondott hónapokkal korábban?! Ugyan. Hollik beismeri, hogy a gyurcsányisták megvezették, Márki-Zay mindig is gyurcsányista volt, ürgebőrbe varrva békaemberekkel, ha kell, és kb. ennyi.)
A metódus ennyi: Vagyunk mi meg vannak ők. Se árnyalatok, se "ellenben, de..."-k, semmi átfedés. Csak "ti a rosszak, mi a jók", ahogy az Esti Kornél énekli.
A Fidesznek valójában tök mindegy ki jön ellene, hiszen alapvetően a végén úgyis tiszta erőből lő majd mindenre, ami szembejön. (Ezért gondolom, hogy ha annyi a matek, hogy kinek van a legjobb esélye legyőzni demokratikus választáson Orbánt, akkor Dobrev nincs hátrányban és MZP nincs előnyben. Ez csak egy Fidesz-mentes logika esetén működne, de valójában nem ezen múlik.)
több mint 4 éve
Egyébként pedig nincs hahota. Rohadt nagy matek és meló van, főleg a billegő körzetekben, most nincs is központban - a szokasoson túl - a a vk-kban az előválasztás, mennek a mérések, door to door, adatbázis frissítés, talpasok keresése és aktivizálása ilyesmi. 18ban ugyanebben az időszakban még nem volt ekkora ütemű munka, sőt, emlékszem még január - februárban lehetett szabira menni, most meg már jelezte közeli jó barátom hogy idén télen síelés nuku, augusztus vége óta szabi stop 😊 Vicces, de 14ben viszont hasonló módon pörögtek a fiúk.Fidesznél hahotáznak szerintem.Újra: ennek SEMMI jelentősége. Ezt a Fidesz is tudja. Irreleváns. Náluk akkor is mindenki Gyurcsány, eddig is ez volt a kommunikáció. Nyilán MZP-rel lesz ezt a legnehezebb eladni...
Bazzani
Gyurma Pappa
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Fidesznél hahotáznak szerintem.Újra: ennek SEMMI jelentősége. Ezt a Fidesz is tudja. Irreleváns. Náluk akkor is mindenki Gyurcsány, eddig is ez volt a kommunikáció. Nyilán MZP-rel lesz ezt a legnehezebb eladni...
Bazzani

több mint 4 éve
Fidesznél hahotáznak szerintem.szerintem meg kurvára nem tudják mi van. mert pont ez a sokismeretlenes egyenletet nem tudják megfejteni perpill. amíg ugye van Dobrev addig van muníció. de ha többfelé kell lőni és vaktában, akkor meg vannak lőve a nertársak, mert megint fel kell építeni valami uszító szart a nulláról.
Bazzani
több mint 4 éve
...Szerinted Gyurcsány nem tud technikailag elcsalni egy sima előválasztást, ráadásul egy outsider ellen?
sutianap
Nincs meg hozzá a technikai háttere, infrastruktúrája vagy csak nem olyan a személyisége, a karaktere, és sose tenne olyat?
Mit gondolsz?
több mint 4 éve
nézzük a republikonos eróziótklári 34 -> 28 20% erodeál
geri 27 -> 21 20% erodeál
mz/x 20 -> 19 6% erodeál
az summa 68% marad 32%
arra az alaptételre rak a lázárölő, hogy a preferencia 2:1:1 arányban neki kedvez,
1. mivel csak ő van jobbra ( szia jobbik )
2. csak ráül a figyelsz agit.propra - ott csak feri/geri járatra készültek
3. mer ha Vikktor meccsét Vikktor termében rendezik, akkor a bukik is tudják merre lóg a for, - nade ha a hátsóbejáratnál hirtelen megkattan a szuséf egy nagy pöngével, s ott kell meccselni a bakstreten?
emájorizsinál? emájdöonlivan?
m.youtube.com/watch?v=6M6samPEMpM
a nyúkidzbő is kifutott be? MárkyMark, naugyeeee

több mint 4 éve
Akkor hát mégis három jelölt lesz!helyes, így a legtisztább szerintem. és van esélye MZP-nek nyerni most, főleg ha Jakab Péter szavazói is őt fogják támogatni, amit valószínűnek tartok. az első fordulóban nem mentem el szavazni, most fogok, és MZP-re. remélem sokan vannak így mint én.
Elmondtam pénteken, elmondtam szombaton, vasárnap, hétfőn, kedden és szerda este is Márki-Zay Péternek: Magyarország újraegyesítésének programjához, a szociális és zöld fordulathoz hívok szövetségeseket. Hatalomtechnikai alkudozások, egymásnak ellentmondó közvélemény-kutatások nem számítanak akkor, amikor Magyarország jövője a tét. Bár én soha nem kértem, Márki-Zay Péter hónapok óta azt hangoztatja, visszalép a javamra az előválasztás második fordulójában. A választás előtti utolsó pillanatban azonban ennek pont az ellenkezőjére jutott. Döntését természetesen tiszteletben tartom. Ennek nyomán külön indulunk a második fordulóban, de mindketten elkötelezettek vagyunk az ellenzéki egység megőrzése és megerősítése mellett.
www.facebook.com/karacsonygergely/posts/4755624441137031
nagylaza
buhloone mindstate
több mint 4 éve
A "helyes információban" MZP-nek nem is osztottak lapot. Az viszont tény, hogy ezzel nagyot nőttek Dobrev esélyei. Hann Endrének meg abban van igaza, hogy nem is csak napról napra, hanem óráról órára változnak az erőviszonyok. Ködszurkálás lenne azt találgatni, mi történik még jövő vasárnapig.Akkor hát mégis három jelölt lesz!Ha így marad - én nem hiszem - akkor mire számít a kér úriember? 😊 MZP arra, hogy Pesten ahol valóban domináns Geri támogatottsága - erősen kétlem, hogy ellenében Budapest balos része, egy nyíltan keresztény, homofób, technokrata jobbos jelöltre tenné a voksát - majd mégse rá szavaz, egy-két budai körzet kivételével? Vagy Karácsony arra, hogy azokon a helyeken ahol 4-5. volt vidéken, hirtelen rájönnek hogy Ő a garancia a liberális-zöld fordulatra és nem MZP?
nagylaza
Itt ugyanis Dobrevet megverni nem 1-2 ezer szavaz kell, hanem Karácsonynak plusszban az első fordulóhoz minimum 60 ezer, MZP-nek meg 100 ezer. Minimum.
Ha így marad, nehéz nem Dobrev győzelmét - és Jóska helyes információját - látni a végén.
MC12
több mint 4 éve
Jóskát sose képezték Delphoiban, sőt ez ezzel ellentétes irányú emocionális alapú utólagosan felépített, úgynevezett "soldados- érvelés" iskola egyik oszlopa.Akkor hát mégis három jelölt lesz!Ha így marad - én nem hiszem - akkor mire számít a kér úriember? 😊 MZP arra, hogy Pesten ahol valóban domináns Geri támogatottsága - erősen kétlem, hogy ellenében Budapest balos része, egy nyíltan keresztény, homofób, technokrata jobbos jelöltre tenné a voksát - majd mégse rá szavaz, egy-két budai körzet kivételével? Vagy Karácsony arra, hogy azokon a helyeken ahol 4-5. volt vidéken, hirtelen rájönnek hogy Ő a garancia a liberális-zöld fordulatra és nem MZP?
nagylaza
Itt ugyanis Dobrevet megverni nem 1-2 ezer szavaz kell, hanem Karácsonynak plusszban az első fordulóhoz minimum 60 ezer, MZP-nek meg 100 ezer. Minimum.
Ha így marad, nehéz nem Dobrev győzelmét - és Jóska helyes információját - látni a végén.
MC12
Tehát nagy reményekkel ne tegyél tétet Sobrival, meg külömbe is kiapicsa tidja, hogy a maradék 18% hova ixel, mer az MZ/Xen is nyerő
Szerkesztette: sutianap