Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 749 — #NoStress
MZP meg megint süllyedt egyet a szememben. Ha GFG-től nem tartottam elfogadhatónak azt, amit Tóbiás nejével műveltek, akkor biza ez sem az.
Amadeus
Nem, valóban.

Annyira szép végignézni az evolúciódat, ahogy szépen évek alatt összerakod magadnak, hogy mindegyik egykutya, nincs jobb, rosszabb, korrektebb, inkorrektebb, csak napi (heti, havi) harcok vannak és van, amikor szimpatizálsz a "győztessel" és van amikor nem.

több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 419
Hoppá, Márki-Zay kimondta, hogy Orbán gyereke meleg.
Vajon lesz e ebből hacacáré?
37:30-37:50 között.

Sobri Jóska
Ennél kisebb sertésekbe is beleállnak 😊

OV sem gondolhatja komolyan, hogy ezt nem veszi elő valaki, amit kb. mindenki tud
Gyurma Pappa
Én eskü Gáspárt sajnálom a legjobban. Amióta ismerem (futólag a suliból) az apja miatt szívatják. MZP meg megint süllyedt egyet a szememben. Ha GFG-től nem tartottam elfogadhatónak azt, amit Tóbiás nejével műveltek, akkor biza ez sem az.
több mint 4 éve
Illetve 53:20-53:30 között is.

Sobri Jóska
Engem meglepne. Nekik az a legjobb, ha nem kell erről beszélni.
Jughead
Ez a Zsolti egy elég idegesítő kis pöcs, ráadásul szarul kérdez, ki találta ki, hogy neki műsort kell vezetnie? Értem, hogy ő akar lenni a szegény ember Gulyás Marcija, de annak is nagyon gyenge.
MC12
Tudod ilyen a youtube, bárki gyárthat contentet.
Az ő csatornája szépen organikusan épült fel, nem riporter, de nem is tartja magát annak.
Vannak jobb és rosszabb contentjei is, bulvárosabb, humorosabb témákban ügyesebb, egy MZP túl nagy falat neki, de mégis nála mondta ki.

több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 374

Sobri Jóska
Jughead
Ez a Zsolti egy elég idegesítő kis pöcs, ráadásul szarul kérdez, ki találta ki, hogy neki műsort kell vezetnie? Értem, hogy ő akar lenni a szegény ember Gulyás Marcija, de annak is nagyon gyenge.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Jughead Dallas Cowboys 6 283

Sobri Jóska
több mint 4 éve
OV sem gondolhatja komolyan, hogy ezt nem veszi elő valaki, amit kb. mindenki tud
Gyurma Pappa
Eddig is mindenki tudta, és eddig se vette elő senki.
Tudtommal ez az első ilyen nagy fórumon tett nyilvános deklarációja ennek, ráadásul legitim közszereplő által.
Sobri Jóska
Hát ja, csak ugye a téma adja magát. Meg ugye OV egy német interjúban "megtagadta" már.
Én is úgy tudom, ezért érdekes.
De te sem úgy ismerted eddig a Viktort hogy nem gondol mindenre...
Gyurma Pappa
Na ja, de kettőn áll a vásár, és ha valaki mélyebbre megy a mocsárba, akkor tökönragadhatja őt is.
MZP ebbe most beleállt rendesen, kíváncsian várjuk mi sül ki belőle.
Még azt se mondom, hogy egyértelmű, hogy kinek drukkolok ezügyben.
A személyeskedő, mást a rokonának a melegségével felkóstoló "kicsinek", vagy a melegekbe szarházi, tróger módon beleszálló "nagynak".
Lesz itt nagy szaroknak fröcsögtetése.

több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 428 — zászló zászló szív
Gyurma Pappa
Tudtommal ez az első ilyen nagy fórumon tett nyilvános deklarációja ennek, ráadásul legitim közszereplő által.
Sobri Jóska
Hát ja, csak ugye a téma adja magát. Meg ugye OV egy német interjúban "megtagadta" már.
Én is úgy tudom, ezért érdekes.
De te sem úgy ismerted eddig a Viktort hogy nem gondol mindenre...

több mint 4 éve
Gyurma Pappa

több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 428 — zászló zászló szív

Sobri Jóska
Ennél kisebb sertésekbe is beleállnak 😊

több mint 4 éve

Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska

több mint 4 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 729 — capitaine du château de Vienne 1487
Lukasenko baratunk elkezdte jopenzert bereptetni az afgan migransokat, akiket aztan szelnek ereszt litvania fele.
undisputedly
honnan vetted az afgánt? nem mondhatom, hogy tudom, hogy ez nem igaz, mert akkor felsőbbrendű lennék meg szdsz-s meg gyurcsányista stb, de a cikk is Irakról beszél és Afganisztánról annyit említ meg h "we cannot risk having another Afghanistan next door"

de nyugodtan mutasd be honnan jön az, hogy "Lukasenko afgán migránsokat reptet be".
csebi
Nem nehez kitalalni, hogy afgant irtam irak helyett. Maga az ujsagcikk is igy szol: "Az EU nyomast gyakorol Irakra, hogy felfuggesszek a Feheroroszorszagba iranyulo migrans jaratokat"

Komolyan, ez annyira magatol ertetodo volt, hogy nem hiszem, hogy nem direkt csinalod.
undisputedly
Nyilván én vagyok a hulye mert faszsagot írsz. Mit is gondoltam … már megint ez a stílus
csebi
Veletlenul elirtam, ha ez a kontextusbol nem volt egyertelmu, az eleg para.... De komolyan...
undisputedly
Én meg csak megkérdeztem h honnan veszed? csak kiváncsi lettem volna a forrasodra.

De nyilván nehezebb lett volna először annyit írni h véletlenül elírtad ugye? Annyira nehéz …
csebi
Látom szeretitek egymást
VvAlekosz
összecsap a Börös Brigádok mega Waffel SS

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Lukasenko baratunk elkezdte jopenzert bereptetni az afgan migransokat, akiket aztan szelnek ereszt litvania fele.
undisputedly
honnan vetted az afgánt? nem mondhatom, hogy tudom, hogy ez nem igaz, mert akkor felsőbbrendű lennék meg szdsz-s meg gyurcsányista stb, de a cikk is Irakról beszél és Afganisztánról annyit említ meg h "we cannot risk having another Afghanistan next door"

de nyugodtan mutasd be honnan jön az, hogy "Lukasenko afgán migránsokat reptet be".
csebi
Nem nehez kitalalni, hogy afgant irtam irak helyett. Maga az ujsagcikk is igy szol: "Az EU nyomast gyakorol Irakra, hogy felfuggesszek a Feheroroszorszagba iranyulo migrans jaratokat"

Komolyan, ez annyira magatol ertetodo volt, hogy nem hiszem, hogy nem direkt csinalod.
undisputedly
Nyilván én vagyok a hulye mert faszsagot írsz. Mit is gondoltam … már megint ez a stílus
csebi
Veletlenul elirtam, ha ez a kontextusbol nem volt egyertelmu, az eleg para.... De komolyan...
undisputedly
Én meg csak megkérdeztem h honnan veszed? csak kiváncsi lettem volna a forrasodra.

De nyilván nehezebb lett volna először annyit írni h véletlenül elírtad ugye? Annyira nehéz …
csebi
Látom szeretitek egymást
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 484 — Lucas Scott
undisputedly

csebi

undisputedly
csebi
undisputedly

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 813 — SuperBowl Champions 2013/2014
undisputedly

csebi

undisputedly
csebi
több mint 4 éve
undisputedly

csebi

undisputedly

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 813 — SuperBowl Champions 2013/2014
undisputedly

csebi

több mint 4 éve
undisputedly

csebi
az ezér megérne néhány kósza gondolatot, hogy erőteljes orosz befojás alatt álló államokból beáramló "bérmigránsok" létező jelenség-e?

szerb-magyar majd most a bjelorusz-litván határon kóricáló mendemondák ezek alapján talajt fogtak hivatalos helyeken is
sutianap
nem tudom. én ehhez úgysem értek, majd a többiek.

több mint 4 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 729 — capitaine du château de Vienne 1487
undisputedly

csebi
az ezér megérne néhány kósza gondolatot, hogy erőteljes orosz befojás alatt álló államokból beáramló "bérmigránsok" létező jelenség-e?

szerb-magyar majd most a bjelorusz-litván határon kóricáló mendemondák ezek alapján talajt fogtak hivatalos helyeken is

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
K****ára utálom ezt a balkáni rendszert, éppen azért, mert így működik. De ahol így működik, ott mindenkinek így működik a következményeivel együtt. Ebben a rendszerben az a kutya mindig b*szni tud, amelyiket a "népakarat választott ki". Népakarat, broáf....
peterk2005
Te most nem hiszed el, hogy ennyire hülyék az emberek, vagy megkérdőjelezed a demokráciát?
Mert biz' az emberek még ennél is hülyébbek, és a demokráciánál meg ha beleszakadsz se tudsz jobbat mondani.

Vagy úgy gondolod, hogy a "népakaratot" leszarják, csak takaróznak vele, miközben azt csinálnak amit akarnak?
Mert ez félig nem igaz, hiszen minden ki van mérve, és a legkisebb ellenállás irányába mennek, félig meg valóban leszarják, hisz nem azért vannak ott, hogy neked jó legyen, hanem azért, hogy nekik, ami viszont eléglogikus.
Illetve ha ez az egész nem tetszik és jobban tudod, akkor miért nem politizálsz aktívan?
Mondjuk te írtad, hogy családos vállalkozó vagy, vagyis érthető ha nem, de azt továbbra se értem, hogy aki iskolázott, kritikus, lényeglátó, egyedülálló fiatal 30 körül, az miért nem teszi.
Amadeus még válaszolni se tudott rá, pedig őszintén kiváncsi vagyok rá, de van rengeteg "globális hőbörgő", akik köpnek balra, köpnek jobbra, egyébként teljesen jogosan, de mégse választják az aktív cselekvést. Szerinted miért?
Sobri Jóska
Ez a nem aktív politizálás meg a ha 30 éves miért nem kockáztat ugyanugy beragadt nálad mint az ugyanolyan jó. Te eléggé tisztában vagy a hazai viszonyokkal, szerinted ki lenne olyan hülye, hogy a semmiből hátszél nélkül aktív politizálásba kezdjen? Egy átlag ember azzal tud változtatni, hogy elmegy szavazni. Addig is leírhatja a véleményét egyes fórumokon.
Teljesen elfogadhatatlannak tartod a homofób törvényt, miért nem teszel ellene aktívan?
A másik meg a fitaloknak úgy sincs veszíteni valójuk. Hagyjuk már. Ez tipikus felelősség hárítás. Én már öreg vagyok hogy bármit is tehessek ezek a szemtelen fiatalok meg nem is akarnak. Hínnye!
samu09
Nem a vesztenivaló a fiatalság lényege, hanem az idő.
Ha 30 vagy, akkor 15-20 év múlva, amikor a politikai karriered a csúcsra juthat akkor leszel "életed teljében".
Közben rugalmasabb vagy, nyitottabb, lehet elkerülte a figyelmedet, hogy azt is írtam, ha én most lennék 30, akkor bizonyára politizálnék.
Amikor 25-30 voltam, akkor nem voltam elég okos meglátni a politikában a lehetőséget, illetve úgy véltem mással jobban, nyugisabban lehet pénzt keresni.
A 30 éves is kockáztat, persze, de neki ha jól csinálja simán megéri, hisz még se gyerek, se komfortos jómód a legtöbbször. (Ahol van, az nyilván kivétel.)
És annyira kevesen mennek a politikába és annyira gyérek, hogy tavaly egy fiatal ismerősömnek ajánlottam, hogy tegyen próbát, nulla hátszéllel, nulla ismerettséggel, de azért némi aggyal, tavaly ősszel ment, most ősszel már önkénteseket koordinál, szavazatszámlálókat szervez, és csak rajta múlik, hogy kiáll e a frontba 24-re, vagy marad háttérembernek. Nyilván még melózik elsősorban, és heti pár alkalom csak amit "politizál", és egy fillért se lát belőle, de majd szépen beintegrálódik pár év alatt, ha van hozzá kedve, és csak rajta múlik miként halad előre és hova jut.

több mint 4 éve
Azért az érdekes lesz, hogy az EU országok annak ellenére folytatni akarjak az afgánok visszatoloncolását Kabulba, hogy lassan újra a talibán lesz hatalmon az egész országban, kivétel a főváros és néhány nagyobb város, ki tudja meddig. Persze valahol érthető, ha nem toloncolják ki, a legalább elutasított menedékkérőket, a saját választóikkal kell egyre inkább tengelyt akasztani. Utána pedig még inkább olyanok jönnek, akik toloncolnának.
Klaci79
afgán döntések azok sztem mindig is inkább migrációs politikai döntések voltak. nagyban függött mindig attól, hogy az adott tagállamban mennyire volt jelentős a számuk pl de egyéb körülményektől is.
tényszerűen azért jegyezzük meg, hogy az afgán menedékkérők 59%-a vmien nemzetközi védelmet kapott 2020ban (forrás:  easo.europa.eu/asylum-trends-easo-asylum-report-2021 ) annak ellenére, hogy ha tagállami százalékokat nézünk, itt elég komolyan kileng az inga attól függően, hogy melyik tagállamban döntenek a kérelemről, ami éppen a KEMR lényegével megy szemben, hogy ugyanazom hátterű kérelmezők ugyanolyan döntést kapjanak minden tagállamban.

több mint 4 éve
undisputedly

több mint 4 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 514 — I like the Texans, I like who we are
K****ára utálom ezt a balkáni rendszert, éppen azért, mert így működik. De ahol így működik, ott mindenkinek így működik a következményeivel együtt. Ebben a rendszerben az a kutya mindig b*szni tud, amelyiket a "népakarat választott ki". Népakarat, broáf....
peterk2005
Te most nem hiszed el, hogy ennyire hülyék az emberek, vagy megkérdőjelezed a demokráciát?
Mert biz' az emberek még ennél is hülyébbek, és a demokráciánál meg ha beleszakadsz se tudsz jobbat mondani.

Vagy úgy gondolod, hogy a "népakaratot" leszarják, csak takaróznak vele, miközben azt csinálnak amit akarnak?
Mert ez félig nem igaz, hiszen minden ki van mérve, és a legkisebb ellenállás irányába mennek, félig meg valóban leszarják, hisz nem azért vannak ott, hogy neked jó legyen, hanem azért, hogy nekik, ami viszont eléglogikus.
Illetve ha ez az egész nem tetszik és jobban tudod, akkor miért nem politizálsz aktívan?
Mondjuk te írtad, hogy családos vállalkozó vagy, vagyis érthető ha nem, de azt továbbra se értem, hogy aki iskolázott, kritikus, lényeglátó, egyedülálló fiatal 30 körül, az miért nem teszi.
Amadeus még válaszolni se tudott rá, pedig őszintén kiváncsi vagyok rá, de van rengeteg "globális hőbörgő", akik köpnek balra, köpnek jobbra, egyébként teljesen jogosan, de mégse választják az aktív cselekvést. Szerinted miért?
Sobri Jóska
Ez a nem aktív politizálás meg a ha 30 éves miért nem kockáztat ugyanugy beragadt nálad mint az ugyanolyan jó. Te eléggé tisztában vagy a hazai viszonyokkal, szerinted ki lenne olyan hülye, hogy a semmiből hátszél nélkül aktív politizálásba kezdjen? Egy átlag ember azzal tud változtatni, hogy elmegy szavazni. Addig is leírhatja a véleményét egyes fórumokon.
Teljesen elfogadhatatlannak tartod a homofób törvényt, miért nem teszel ellene aktívan?
A másik meg a fitaloknak úgy sincs veszíteni valójuk. Hagyjuk már. Ez tipikus felelősség hárítás. Én már öreg vagyok hogy bármit is tehessek ezek a szemtelen fiatalok meg nem is akarnak. Hínnye!
több mint 4 éve
Szerintem nagy hiba azt gondolni, hogy egy kormányra kerülő ellenzék is ugyanolyan gyorsan és hatékonyan tudja az állami keretrendszereket a saját javára fordítani, mint a jelenlegi hatalom. Nem tudja, pont a nyilvánvaló érdekkonfliktusok miatt.
MC12
Ezt Gyurcsány lebecsülésének tartom.
Miért ne tudná ő ugyanúgy megbaszni a jelenlegi ellenzéket, ahogy Orbán tette a saját oldalával? Akár egy nyár alatt, éss 22 szeptemberében meg indulhat a mandula.

Szerintem nem nagy kunszt az állami keretrendszereket a saját javadra fordítani, az a nagy kunszt, hogy ebbe ne bukj bele a következő választáson.
Erre meg szarik az ellenzék, az orbáni időszakot leszámítva sose gondolkozott senkise nagy távlatokban. Egy ember életében 4 évnyi hatalom egy életre elegendő egzisztenciális felfejlődést hozhat Most egy random dékás vállalkozónak, egy momentumosnak olyan okos szülőkkel, mint Cseh Katkáé, vagy egy Bíró-szerű jobbikosnak mire nem elég négy évnyi szabadrablás? Mert ők olyanok, mint a szabadcsapatok, mindenki saját szakállára dolgozik, nem olyanok, mint a Fidesz, ahol központilag, maffiametodikával irányított vagyonosodás zajlik, jelentős "belső adókkal".
Négy év alatt összeszedik ami nekik kell, aztán utánuk az özönvíz.

több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 374
Matolcsy mozgása érdekes.
Amadeus
MC levezette már asszem. Teljesen hihető teória hogy akarjak megpuccsolni ha nen Fidesz kormány van
csebi
Yepp. Ha annyira elégedetlen lenne a költségvetéssel Elnök úr, akkor fogta volna magát és megvétózta volna a KT-ben azt, amire egyébként minden jogalapja meg is lett volna. Az a KT saját döntése volt, hogy átengedi a büdzsét némi ejnye-bejnye mellett, mert koronavírus.

De a kommunikációból teljesen egyértelműen látszik, hogy amikor nem lesz ilyen erős, nemzetközileg is oké kártya mint a vírus és ellenzéki kormány lesz, akkor itt bizony az államadósság és a hiány csökkentése - mint a kormányoknak az alaptörvényben előírt kötelessége - lesz a fókuszban - legalábbis kommunikációs fronton. És simán vissza fogják dobálni egy ellenzéki kormány büdzséjét, hogy tessék nézni mi a feladat - és mivel a szavazók felének ez kifejezetten igénye is lesz - a kormány mindenhol ütése - ezért a társadalmi támogatottság is meglesz hozzá, "ezek még egy költségvetést se tudnak megírni".

Így majd dönthet a Karácsony-kormány, hogy betartja a KT kéréseit, de akkor szervusz dupla családi pótlék, segélyezés meg nyugdíjas szavazat-vásárlás és elég szánalmas módon megpróbálnak egy Matolcsy-nak tetsző, de a szavazóknak egyáltalán nem tetsző költségvetést írni, vagy beleállnak egy "kabbeafaszomelnökúr" -ba és kiprovokálják, hogy tényleg buktassa meg a kormányt. Ez egy "ki rántja előbb félre a kormányt" játék lesz - csak a Matolcsynak nincs vesztenivalója, mert neki nem kell a szavazó, ha a társadalom 99%-a rühellné, akkor is az MNB-ben ülne 2025 márciuásig (és mégegyszer amúgy sem megválasztható) szóval utána a vízözön.
MC12
Ez egy reális forgatókönyv. De ezekre szoktam azt mondani, hogy az utóbbi tíz évben (sajnos) balkáni / dél-amerikai rendszer lettünk. Majd előveszik a közpénz jellegüket elvesztő MNB pénzkihelyezéseket egy ügyésszel és meglátjuk úgy is lesz-e kedve keresztbe tenni az Elnök Úrnak. Vagy szépen elül a fenekén és akkor nem jár ügyészségre. (Esetleg lemond, ahogy erre már láttunk példát.)

peterk2005
Igen egy ügyészségi vizsgálat jó lehetne - ha nem Polt üldögélne ott is 2027-ig ugye. Persze el lehet kezdeni hajlítgatni a jogot de egyrészről pont azoktól akik azzal kampányolnak, hogy jogállam furán nézne ki ennyire direktben, másrészről - és ez a nehezebb - ez idő. Egy komplett állami szervezet, pláne valami ügyészség-féleség megalkotása szmsz-el, ikatatós manyikával, EU-s elfogadással, meg egy valag jogásszal nem két perc. Plusz 6 párti koalíció, mindenki be akar ültetni valakit, ki adja az elnököt, hány alelnök legyen stb. Egy Fidesz meg tud egy ilyen szervezetet pár hónap alatt csinálni - ha akar - mert egy az akarat és egy az utasítás. Szerintem nagy hiba azt gondolni, hogy egy kormányra kerülő ellenzék is ugyanolyan gyorsan és hatékonyan tudja az állami keretrendszereket a saját javára fordítani, mint a jelenlegi hatalom. Nem tudja, pont a nyilvánvaló érdekkonfliktusok miatt.

Szóval amit írsz reális, valószínűleg ott lehet keresnivalója és zsarolási potenciálja az ellenzéknek ha ezeket az ügyeket kapirgálja, de hogy ezzel valóban fogható-e ilyen szinten, ilyen gyorsan Matolcsy, az nekem kérdéses. (nagyon szűk egy évük lesz mire újra el kell fogadtatni a költségvetést - ha egyáltalán nem nyúlnak majd az Orbán-féléhez a választások után)

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Azért az érdekes lesz, hogy az EU országok annak ellenére folytatni akarjak az afgánok visszatoloncolását Kabulba, hogy lassan újra a talibán lesz hatalmon az egész országban, kivétel a főváros és néhány nagyobb város, ki tudja meddig. Persze valahol érthető, ha nem toloncolják ki, a legalább elutasított menedékkérőket, a saját választóikkal kell egyre inkább tengelyt akasztani. Utána pedig még inkább olyanok jönnek, akik toloncolnának.
Klaci79
Na de mit kéne tenniük olyan emberekkel, akik illegálisan érkeznek egy adott országba?
Le nem lődözhetik őket, be nem fogadhatják ilyen mennyiségben, marad az a gyakorlat, hogy visszaküldik oda, ahonnan jöttek.
Nyilván azért jöttek, mert ott nem jó nekik, és ez velük nyilván kibaszás, de mit kéne tennie egy onnan többezer kilométerre lévő államnak?
Építsenek koncentrációs táborokat szerencsétleneknek? Végülis a törökök ezt csinálják, aztán lehet vitázni azon, ez mennyire humánus, mennyire valós megoldás. Szerintem nem igazán.
A szomszédba toloncolják ki őket? A németek a csehekhez, a csehek a szlovákokhoz, a szlovákok hozzánk, mi a szerbekhez, ésígytovább? Ez se megoldás, és ennek is a vége az lenne, hogy visszakerülnének a start-mezőre, csak több lépésben.

Az a gond, hogy nincs jó megoldás Európában, sajnos tényleg az a legvalidabb megoldás, hogy odamenni, és kiírtani a talibánt, de az se meg nem valósítható, se meg nem ideológizálható az az emberáldozat amivel ezek a világvégi háborúk járnak. Így ez is zsákutca.

Amíg ennyire rengeteg ember él a Földön, erre sose lesz megoldás. Pláne hogy egyre jobban elszakad a globális elit (és ebben mi is, te is, én is benne vagyunk) életszinvonala, és az óriási tömegeké, milliárdoké Afrikában, Ázsiában.
Népeségszabályozás - ez az egyetlen hosszútávú megoldás, rövidtávú meg egyáltalán nincs is.