Politika
65 feliratkozó
több mint 5 éve
ÍGY!!!Tesla nem autógyártó cég . A Tesla egy tech cég ami főleg autoiparra specializálódott.Tőkepiaci kapitalizáció növekedési üteme szerint a befektetők nem értenek veled egyet.Érdekes cikk jelent meg a napokban a német lapokban.A Tesla sem fog a végtelenségig nőni, és a vetélytársak is zárkózni fognak. Szerintem jelenleg egyszerűen túl drága a Tesla portékáját, hogy szignifikánsan nagyobb szeletet hasítson ki az egészből.
A cikk abból indul ki, hogy a Tesla tőkepiaci kapitalizációja szépen lassan magasabb mint a teljes német autóiparé, és az iparág kríziséről beszél.
Az a nagy kérdés, hogy mi lesz veled német autóipar, illetve mikor kezdenek a tech óriások brutálisan bevásárolni. A bevásárlás sok szempontból releváns.
Visszatérve a hírre, ha ez megtörténik nagyon komoly átrendeződés várható.
Helmut Zimmer
warr_b
Helmut Zimmer
Az hogy ennyi a Tesla részvény nem az autókak és plane nem az eladott autóknak köszönhető, hanem a technológia ami mögötte van.
Az igazi értékét az autonom vezetési software, a töltőhálózat, a napenergia-erőművek, a solar tetőcserép, az otthoni töltőállomások, a gyártási folyamat- szabadalmak, és a jármű szabadalmak adják...meg még a franc tudja mi
A Tesla őrült nagy lufi dolog meg egy óriás lufi. Mondjuk óriás hype van mögötte , nagyon elszállt a részvény , de addig amíg tudják a fejlődési trendet tartani vissza nem fog esni.
Toca
több mint 5 éve
Tesla nem autógyártó cég . A Tesla egy tech cég ami főleg autoiparra specializálódott.Tőkepiaci kapitalizáció növekedési üteme szerint a befektetők nem értenek veled egyet.Érdekes cikk jelent meg a napokban a német lapokban.A Tesla sem fog a végtelenségig nőni, és a vetélytársak is zárkózni fognak. Szerintem jelenleg egyszerűen túl drága a Tesla portékáját, hogy szignifikánsan nagyobb szeletet hasítson ki az egészből.
A cikk abból indul ki, hogy a Tesla tőkepiaci kapitalizációja szépen lassan magasabb mint a teljes német autóiparé, és az iparág kríziséről beszél.
Az a nagy kérdés, hogy mi lesz veled német autóipar, illetve mikor kezdenek a tech óriások brutálisan bevásárolni. A bevásárlás sok szempontból releváns.
Helmut Zimmer
warr_b
Helmut Zimmer
Az hogy ennyi a Tesla részvény nem az autókak és plane nem az eladott autóknak köszönhető, hanem a technológia ami mögötte van.
Az igazi értékét az autonom vezetési software, a töltőhálózat, a napenergia-erőművek, a solar tetőcserép, az otthoni töltőállomások, a gyártási folyamat- szabadalmak, és a jármű szabadalmak adják...meg még a franc tudja mi
A Tesla őrült nagy lufi dolog meg egy óriás lufi. Mondjuk óriás hype van mögötte , nagyon elszállt a részvény , de addig amíg tudják a fejlődési trendet tartani vissza nem fog esni.
több mint 5 éve
Nehogy azt hidd. Amcsi diplomata ismerőseim simán megengedhették maguknak, rendeltek előre 2016ban h mikor 2017 végén mennek haza már várja őket. Míg nekem akkor meg eszembe sem jutott autót venni (nemhogy utat nemhogy teslat meg használtat sem) ok simán megtettek.Érdekes cikk jelent meg a napokban a német lapokban.A Tesla sem fog a végtelenségig nőni, és a vetélytársak is zárkózni fognak. Szerintem jelenleg egyszerűen túl drága a Tesla portékáját, hogy szignifikánsan nagyobb szeletet hasítson ki az egészből.
Helmut Zimmer
warr_b
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
Tőkepiaci kapitalizáció növekedési üteme szerint a befektetők nem értenek veled egyet. A Tesla lehet hogy lufi, de a német autóipar krízisben van és egyre groteszkebb dolgok történnek például a managementekben.Érdekes cikk jelent meg a napokban a német lapokban.Zárójel:
Helmut Zimmer
Ez egész egyszerűen nevetséges. A Tesla a legjobb évében (2019) gyártott 360 ezer autót, A nagy német konszernek 10 milliót. A Tesla soha nem volt még nyereséges a német autógyártók szinte minden évben. Végeláthatatlan azon példák sora, ami bizonyítja, hogy a Tesla egy őrült nagy lufi. Ennek a vállalatnak egyetlen szerencséje, hogy abban a pénzügyi korszakban van, amikor mindenhonnan ömlik a pénz a kockázati befektetésekbe, különben Musk N-edik hazudozása után a "teljes önvezetés mindjárt meglesz"-ről és a milliós eladott darabszámú Tesláról törvényszerűen bebukott volna.
MC12
több mint 5 éve
Tőkepiaci kapitalizáció növekedési üteme szerint a befektetők nem értenek veled egyet.Érdekes cikk jelent meg a napokban a német lapokban.A Tesla sem fog a végtelenségig nőni, és a vetélytársak is zárkózni fognak. Szerintem jelenleg egyszerűen túl drága a Tesla portékáját, hogy szignifikánsan nagyobb szeletet hasítson ki az egészből.
Helmut Zimmer
warr_b
több mint 5 éve
Érdekes cikk jelent meg a napokban a német lapokban.Zárójel:
Helmut Zimmer
Ez egész egyszerűen nevetséges. A Tesla a legjobb évében (2019) gyártott 360 ezer autót, A nagy német konszernek 10 milliót. A Tesla soha nem volt még nyereséges a német autógyártók szinte minden évben. Végeláthatatlan azon példák sora, ami bizonyítja, hogy a Tesla egy őrült nagy lufi. Ennek a vállalatnak egyetlen szerencséje, hogy abban a pénzügyi korszakban van, amikor mindenhonnan ömlik a pénz a kockázati befektetésekbe, különben Musk N-edik hazudozása után a "teljes önvezetés mindjárt meglesz"-ről és a milliós eladott darabszámú Tesláról törvényszerűen bebukott volna.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 5 éve
Érdekes cikk jelent meg a napokban a német lapokban.A Tesla sem fog a végtelenségig nőni, és a vetélytársak is zárkózni fognak. Szerintem jelenleg egyszerűen túl drága a Tesla portékáját, hogy szignifikánsan nagyobb szeletet hasítson ki az egészből.
Helmut Zimmer

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 5 éve
rokaur
876
Érdekes cikk jelent meg a napokban a német lapokban.milyen bevasarlasara gondolsz? Ha autoipari akkor szerintem azt jobb nekik kerulni.
Helmut Zimmer
+ Engem erdekelne a te velemenyed errol 😊
több mint 5 éve
24.hu/belfold/2017/12/20/top10-kozeleti-csucsesemeny-2017-ben-a-szekelykaposztas-pizzatol-az-ovodasok-aszfaltra-terdepelteteseig/Újabb érdekes közvéleménykutatás:Plusz ami érdekes eltérés h 2016 decemberi elemzés szerint 36%nak nem volt pártja most meg ez csupán 32%.
hvg.hu/itthon/20201211_zavecz_kutatas_fidesz
Ami érdekes ebben, szerintem:
- egy eredetileg is bizonytalan 500 ezer ember az, aki nem szavazna most vasárnap a fideszre, tehát egyelőre nem a bázisukból vesztenek, ennek amúgy, szinte biztos, hogy a járványkezelés és az abból fakadó munkanélküliség a fő okai
- Szerintem a Szájer -ügy még 1-2%-ot levesz többet nem hiszem
- Ha meg tudnak állni 30% körül (+-3%) február - márciusban és a vírus csillapodik és újraindul az élet akkor nagy kár nem érte a támogatottságukat. Ami szigorúan marketing-kommunikációs szemmel nézve a gyakorlati és a kommunikációs tevékenységüket, igen komoly teljesítmény lenne.
-Egyébként félidőben - kicsivel utána mindig mélyponton van egy adott kormány népszerűsége, 2013Q1-ben 25%-volt a támogatottság, 2017Q1-ben 30% - tehát egyelőre ide esett vissza a kormánypárt egy vilgjárvány és gazdasági válság közepén. (emlékeztetőül az MSZP 2004-ben 25% körül ingadozott és behúzta a választásokat 2006-ban, 2008-ban pedig 15% körül, annak meg tudjuk mi lett a vége) Erre nem bontanék pezsgőt az ellenzék helyében.
- Szerintem a Kuyákat és a Mi Hazánkat alulméri a Závecz de ez már rendszeres náluk és egyébként majdnem mindenkinél.
MC12
Visszanezve az elemzéseket ez a 25% körüli eredmény anno 2017 szeptemberben indult meg amikor 27% majd Kovi hónapban 30% 2018 január már 33%. Mi történt anno 2017 őszén? Volt vmi kiugró dolog, ti emlékeztek?
csebi
Ez alapján semmikülönös. Ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy szeptemberben elndult a kampány '18-ra, és ezzel együtt az ellenzéki töketlenkedés arról, hogy lesz Szél-kormány, meg Vona-kormány meg Karácsony-kormány és különben amúgy a legtöbb dologról ugyanazt gondoljuk - de azért külön indulunk, vagy együtt vagy koordináltan vagy nem tudjuk. Ezt meg látták a bizonytalan szavazók és köszönték szépen, beálltak a fidesz mögé. Mindemellett konjunktúra volt, nőttek a fizetések, alacsony munkanélküliség plusz a kormány erősítette az alkalmatlan, külföldről finanszírozott ellenzék narratíváját. Ezek így együtt lehettek ilyen hatással.
több mint 5 éve
Érdekes cikk jelent meg a napokban a német lapokban.A cikk abból indul ki, hogy a Tesla tőkepiaci kapitalizációja szépen lassan magasabb mint a teljes német autóiparé, és az iparág kríziséről beszél.
több mint 5 éve
"Még egy név jut eszembe: a volt szegedi MSZP-s polgármester."peterk2005Nem a jelenlegire gondolsz? (Botka László, aki már nem MSZP-s.)
több mint 5 éve
De szerinted Mari néni Alsójakabpusztán mivel győzné meg, amikor személyes élménye nincs vele kapcsolatosan, ellenben a Kossuth rádióban meg az emmeggyen és a megyei hetilapban azt lát, hall, olvas róla, amit?Annak a Mari néninek a meggyőzésére semmi esélye. De én nem arról a Mari néniről beszéltem. A Fidesz alap bázisát senki nem fogja tudni elkezdeni megbontani 2022-ben, ahhoz túl régen összeállt, és túl erősen tartják együtt. De nem is ezeket kell meggyőzni, hanem azt a tábort, amelyik már nincs Orbán bűvkörében. És jelenleg ezer féle preferenciája / kedvence van Schiffertől Márky-Zay-n át Gyucsányig. Vagy nincs kedvence, jelenleg azt se tudja, hogy kire szavazzon, egyáltalán szavazzon-e, van-e értelme elmennie szavazni. Már egy ideje ez a nagyobbik tábor, az ellenzéki jelöltnek arra kell képesnek lennie, hogy ezeket elvigye a szavazó fülkébe közel olyan arányban mint Orbán viszi a sajátjait. Már ugyanolyan aktivitás sem kell, csak megközelítően ugyanolyan. Akkor Orbánék ismét sokan lennének, de már újra nem elegen.
warr_b
Most mondom: Karácsony részéről politikai öngyilkosság lenne, ha elindulna (újra) miniszterelnök-jelöltként. Túl sok kacskaringó nem fér bele. Egyszer már eljátszotta, hogy esze ágába sincs főpolgármesternek lenni. Most, hogy főpolgármester, azt mondta, nem akar miniszterelnök-jelölt lenni. Ha mégis meglépi, akkor - van rá 2000 euróm - két szék közt a pad alá fog esni. És nem puhára. Szerintem ezt ő is pontosan felmérte.A választó nem olyan, amilyen te vagy én. Én is azon a véleményen vagyok, hogy neki maradnia kellene ott, ahol van, és előbb ott csinálni valami felmutathatót, ahol van. Ott se nagyon tud, jelenleg nagyjából csak annyival jobb az elődjénél, hogy nem annyira rossz, mint, mint az előd volt az utolsó 2-3 évében amikor már az előd se csinált semmit, csak hárított és veszekedett, és feladta azt is, hogy Orbánnál BP érdeket védjen. (Az első jele annak, hogy BP-en történik valami egyébként a covid helyzet kezelése. Tavasszal ellentétben BP sokkal jobban kezeli az őszi hullámot, mint az ország átlagosan, pedig a nagyvárosi környzezet, zsúfoltság miatt nehezebb dolguk is van, mint vidéken, ahol a lakosság jelentős része elszórtabban él, nagyobbak a természetes távolságok, mint egy lakótelepi lépcsőházban, metrón, buszon.)
nagylaza
Visszatérve Karácsonyra. Az, hogy a döntésnek (elindulásnak) van-e értelme, az nem azon múlik, hogy te vagy én mit gondolunk, hanem azon, hogy a) van-e benne erre aspiráció, b) ha van, körül tudja-e venni magát egy olyan stábbal, amelyik versenyképes. Kell neki néhány okos tanácsadó, és egy Finkelstein féle választási szakértő. Enélkül fölösleges elgondolkodni az induláson, de enélkül _mindenkinek_ fölösleges elgondolkodnia, senki nem lesz sikeres. Én csak annyit mondtam, hogy Karácsony képessége arra, hogy elfogadható jelölt legyen, az egyik legmagasabb az országban. A BP-i eredmény is egyértelműen jelezte ezt, az ellenzék széles körben - jobbikostól dk-s szavazóig - elég könnyen elfogadta.
Bajnai hasonló név lenne szerintem. Vagy Oszkó, bár utóbbi inkább szakemberként jó, politikusnak kevésgé gondolom alkalmasnak. De mindkettőnek megvan - abban a szavazótáborban akiket el kellene vinni a szavazófülkébe - az a "romantikája", hogy Gyurcsány kib*szása után korrekten kezelték a 2008-as krízis helyzetet. Még jobb is ebből a szempontból a kép róluk, mint amennyire a dolgukat végezték. (Amire inkább a megfelelőt tudnám én mondani, mint a jót.)
Még egy név jut eszembe: a volt szegedi MSZP-s polgármester. Ő is el tudja adni az integratív, "hozzáértő", határozott, és gondoskodó szerepet, amire Mari néni rábólint, hogy milyen jól beszél ez az ember, ez gondoskodni fog rólam is, és ráfúj az egészségügyre és jó lesz az is.
Márky-Zay viszont szerintem (egyelőre?) nem. Szerintem ő (jelenleg?) nem egy országosan eladható arc. Ő remek egy helyi küzdelemben, ahol a "lejár közénk, ismerjük, a mi emberünk" számít, de ha ki kell állni és egy öltönyből néhány mondat alapján kell benyomást tenni, ahhoz nem eléggé Mari néni konform. Szerintem.
MIndegy, ez majd eldől. Én most csak annyit akartam mondani, hogy jelenleg választói oldalról megvan a hajlandóság - így az esély is - arra, hogy egy közös, egységes jelölt mogé felsorakozzon az ellenzéki szavazótábor. Hogy ezt ezek a kis, szenvedő, forrás- és időnként tehetséghiányos kis ellenzéki pártok képesek-e felismerni, és a big picture-ben gondolkodva a hosszú távú érdekeiket előtérbe helyezni a rövid távú cicaharcok helyett, azt majd meglátjuk. Én sem vagyok nagyon optimista, de ki sem zárom. (Csak annyit gondolok - ebben viszont határozottan biztos vagyok -, hogy Gyurcsány ereje és befolyása nem elég erős ahhoz, hogy ha utóbbi történik, azaz a többiek felismerik az érdekeiket, akkor azt sakkban tartsa. Sakkban akkor tudja őket tartani, ha tényleg olyan szűk látókörben tudnak csak gondolkodni, és kicsiben működni, ahogy eddig. Akkor meg úgyis mindegy, Orbán maradni fog.)
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Újabb érdekes közvéleménykutatás:Plusz ami érdekes eltérés h 2016 decemberi elemzés szerint 36%nak nem volt pártja most meg ez csupán 32%.
hvg.hu/itthon/20201211_zavecz_kutatas_fidesz
- egy eredetileg is bizonytalan 500 ezer ember az, aki nem szavazna most vasárnap a fideszre, tehát egyelőre nem a bázisukból vesztenek, ennek amúgy, szinte biztos, hogy a járványkezelés és az abból fakadó munkanélküliség a fő okai
- Ha meg tudnak állni 30% körül (+-3%) február - márciusban és a vírus csillapodik és újraindul az élet akkor nagy kár nem érte a támogatottságukat. Ami szigorúan marketing-kommunikációs szemmel nézve a gyakorlati és a kommunikációs tevékenységüket, igen komoly teljesítmény lenne.
-Egyébként félidőben - kicsivel utána mindig mélyponton van egy adott kormány népszerűsége, 2013Q1-ben 25%-volt a támogatottság, 2017Q1-ben 30% - tehát egyelőre ide esett vissza a kormánypárt egy vilgjárvány és gazdasági válság közepén. (emlékeztetőül az MSZP 2004-ben 25% körül ingadozott és behúzta a választásokat 2006-ban, 2008-ban pedig 15% körül, annak meg tudjuk mi lett a vége) Erre nem bontanék pezsgőt az ellenzék helyében.
- Szerintem a Kuyákat és a Mi Hazánkat alulméri a Závecz de ez már rendszeres náluk és egyébként majdnem mindenkinél.
MC12
Visszanezve az elemzéseket ez a 25% körüli eredmény anno 2017 szeptemberben indult meg amikor 27% majd Kovi hónapban 30% 2018 január már 33%. Mi történt anno 2017 őszén? Volt vmi kiugró dolog, ti emlékeztek?
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
Sobri tetszik a sig-ed, nagyon helyes a bennelévő állítás
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 5 éve
Ha annyira mind1, akkor miért nem lehet lecserélni a hátországot? Miért ne legyen szomorú a sok kamu katkó, meg bohóc konzerv?
több mint 5 éve
Újabb érdekes közvéleménykutatás:hvg.hu/itthon/20201211_zavecz_kutatas_fidesz
Szerkesztette: MC12
több mint 5 éve
Most mondom: Karácsony részéről politikai öngyilkosság lenne, ha elindulna (újra) miniszterelnök-jelöltként. Túl sok kacskaringó nem fér bele. Egyszer már eljátszotta, hogy esze ágába sincs főpolgármesternek lenni. Most, hogy főpolgármester, azt mondta, nem akar miniszterelnök-jelölt lenni. Ha mégis meglépi, akkor - van rá 2000 euróm - két szék közt a pad alá fog esni. És nem puhára. Szerintem ezt ő is pontosan felmérte.Egyetértek veled maximálisan, az utolsó mondatodig 😊 maximum segitenek majd neki rájönni ha esetleg komolyan gondolná.
nagylaza
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Nem beszélve arról hogy ha nyilvános vitára kerülne sor kb en lenyomnám.Karácsony? Ne bohóckodj már, egy Sztálinba oltott Hiltert se tudna megverni egy országoson.Szavazótábor már kettő ilyen van (amelyik befogná az orrát). Csak kell valaki, aki nem Schiffer, hogy a halálba is az elveivel lovagol. Valaki, aki nem csak a saját kis szemétdombnak akar beszélni.Vagy meg tudja szólítani a kádári világot visszasíró "őskomcsi"-tól a liberális pesti értelmiségen át az ejropéer polgári demokratáig egyszerre mindet, vagy nem.Szépen öszefoglaltad. De ilyen párt már van. Ez a Fidesz.
peterk2005
Sobri Jóska
Dehogynem. Mert még mindig ő a legjobb az ellenzéki oldalon. És ez az, ami módfelett durva.Sobri JóskaNincs jelentősége. Medgyessy is meg tudta verni Gyurcsányt, mert integratív személyiség volt. Nagyjából ez is volt összesen, ami elmondható róla. Szerintem pl. Karácsony olyan tükör simán le tudná verni Orbánt, mint a pinty. Csak kell neki 1-2 megbízható ember .... plusz egy Filkelstein.
peterk2005
warr_b
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Amit leírtál, az ellenzéki szempontból egy pesszimista forgatókönyv (nem alaptalan, ezért realistának is lehet nevezni). Létezik azonban optimista változat is. 2022-ig van idő rá, hogy összecsiszolódjanak az ellenzéki pártok, végső soron az önkormányzati választásokon sok helyen megtették, és ez elég jó ugródeszka. Látták, hogy működik. Nem vagyok benne biztos, hogy képesek lesznek felülemelkedni a pitiáner személyes és pártérdekeken, de ugyanígy kizárni se tudom.Oké, de nekem az a fő bajom, hogy ez a dolog nem fog működni ezekkel az emberekkel. Már az egyeztetések alatt szét fog esni az egész, de tegyük fel mégis nyernek, ad minden párt a közösbe képviselőket, és van egy szép sokszínű nagykoalíció. Olyan emberekből állna ez, akik alapvetően nem értenek egyet, nem csak politikában, de még világnézetükben sem. Nincs mögöttük jelentős társadalmi támogatás, 10-15%os pártokból jöttek, nem tudnak önállóan lépni, mozgósítani. Mindenki úgy érzi majd mi leszünk az ebből kinövő néppárt, de mindenki kvázi vétópozícióban is lesz, szóval a kormányzás legjobb esetben is egy akadozó esetlen viccparádé lesz, rosszabb esetben már 1 éven belül kisebbségi kormány lesz. Ez kezeli majd minden idők egyik legnagyobb válságát. Utána a Fidesz nem hogy Lázárral de Németh Szilárdal is 30 évig hatalmon lesz még.Én erről az undorító nyomásról beszélek, ami megsemmisíti a pici politikai kezdeményezéseket(pl Együtt) mert nyerni kell, illetve áruló oldalra sorolja az ennél picivel nagyobb, de besorolni nem akaró politikai erőket, mint az LMP vagy a KKP. Lehet ezek mögött nincs 1 millió választó, de pont az ilyen kezdeményezéseknek kellene kibontakozni, és teret nyerni. Ehelyett ahogy közeledik a választás úgy fogy körülöttük a levegő, és ta-dam, így kap 16%-ot Feri pártja 2019-ben 13 évvel a bukása után. Emögött nagyon is tudatos munka volt, amihez boldogan asszisztált, a "Viktor a sátán" mantrát négyévente benyelő tömeg.andreeEhhh... Az LMP-nek megvolt az esélye 2010-ben. Tőlem is ők kapták az esélyt. Nem éltek vele. Ennek semmi köze ahhoz, hogy ettől függetlenül Schiffert kedvelem, mert egy nagyon értelmes fazon, ráadásul tisztességes is. De az a balos zöldpárti vonal amit ő visz, maximum 10%-ot tud megszólítani. Többet nem, mert nincs mondanivalója az ellenzéki tábor többi részének számára. Mondanivaló nélkül meg nem fog megtörténni. A növekedés nem pátyolgatással, öntözgetéssel következik be, hanem mondanivalóval. Vagy meg tudja szólítani a kádári világot visszasíró "őskomcsi"-tól a liberális pesti értelmiségen át az ejropéer polgári demokratáig egyszerre mindet, vagy nem. Ha nem, akkor réteg párt, és az is marad örökre.
Mivel én ilyen pártot (politikust) nem látok, ezért nem látok potenciális néppártot sem az ellenzéki erők között. A Momentumban sem látom ezt. Nincs ott sem olyan arc, amelyik le tudna menni vidékre, és a vidék nyelvén beszélni, plusz valaki aki megértetné magát a Tamásgazsikkal, megint valaki aki a jobbik szavazói számára "érthető", megint valaki, akit a Fideszből kiábrándultak fogadnák el.
Gyurcsány is alkalmatlan erre. Így nem is lesz soha vezető ereje egy ellenzéki összefogásnak. Százalékokat nem jósolok, mert a jobbik is fel tudott menni 15% fölé egyszer, ez előfordulhat, de 40%-a soha nem lesz. És he nem lesz, akkor nincs mögötte olyan erő, ami lehetővé teszi, hogy diktáljon 35%-nyi nem DK-s ellenzéki tömbnek. Ha így is diktálni tud, akkor LMP-től, Momentumostól, Karácsonyostól, Márky-Zay-stól tűnjön el az egész társaság, mert tehetségtelenek hozzá, hogy a mögöttük álló erőt megfelelően használják. De erre akkor tudunk választ kapni, ha kipróbáljuk. Ha nem, akkor soha nem tudjuk meg. Akkor azt játsszuk, mint az az ember, akinek felkínálnak egy új állást de nem mer váltani, mert attól fél, hogy az új állás is ugyanolyan sz*r lesz. Mindez oké, ha a meglevő állása elfogadható. De ha úgy gondolja, hogy a jelenlegi borzasztó, akkor nincs értelme a másiktól félni. Akkor ki kell próbálni, aztán legfeljebb ha az is sz*r lesz, újra állást kell váltani. Aki beragad, az egész életére sz*r állásban marad.
peterk2005
Én imádnám a nagykoalíciót, minden amit régen, ártatlan, idealista kamaszként a demokráciáról hittem az kompromisszumokról, párbeszédről, alkukról és közös munkáról szólt. Ez persze nem csak ebben az országban nem lesz már soha, de máshonnan is hamarosan nyom nélkül ki fog veszni. Bárhogy is legyen, abban biztos vagyok, hogy a DK-MSZP-Jobbik-Momentum-Bárki aki utálja a Fideszt aberráció nem kormányozna 4 évig. Akkor lenne esély egy ilyen produktumra, ha ezeket a szereplőket már régen a jelentéktelenségbe száműztük volna.
andree
Hozzájuk is eljutnak azok a vélemények, hogy "úgyse fog működni". Politikai analfabéták, ha záros határidőn belül nem fejezik be a cicaharcot, és nem fordítják minden energiájukat a Fidesz legyőzésére, aztán pedig a közös kormányzásra.
több mint 5 éve
Most mondom: Karácsony részéről politikai öngyilkosság lenne, ha elindulna (újra) miniszterelnök-jelöltként. Túl sok kacskaringó nem fér bele. Egyszer már eljátszotta, hogy esze ágába sincs főpolgármesternek lenni. Most, hogy főpolgármester, azt mondta, nem akar miniszterelnök-jelölt lenni. Ha mégis meglépi, akkor - van rá 2000 euróm - két szék közt a pad alá fog esni. És nem puhára. Szerintem ezt ő is pontosan felmérte.
több mint 5 éve
rokaur
876
Pontosan, Orban kiszedte a paret a jardan, bement a disznokhoz... Hat erre a karacsonyra ranez egy videki a varosi ficsurt latja.De szerinted Mari néni Alsójakabpusztán mivel győzné meg, amikor személyes élménye nincs vele kapcsolatosan, ellenben a Kossuth rádióban meg az emmeggyen és a megyei hetilapban azt lát, hall, olvas róla, amit?Nem téged kell meggyőznie, hanem a Mari néniket. Hidd el, hogy sokkal jobbak az esélyei, mint a legtöbb szerinted vagy szerintem alkalmas jelöltnek lenne. 😊Karácsony? Ne bohóckodj már, egy Sztálinba oltott Hiltert se tudna megverni egy országoson.Szavazótábor már kettő ilyen van (amelyik befogná az orrát). Csak kell valaki, aki nem Schiffer, hogy a halálba is az elveivel lovagol. Valaki, aki nem csak a saját kis szemétdombnak akar beszélni.Vagy meg tudja szólítani a kádári világot visszasíró "őskomcsi"-tól a liberális pesti értelmiségen át az ejropéer polgári demokratáig egyszerre mindet, vagy nem.Szépen öszefoglaltad. De ilyen párt már van. Ez a Fidesz.
peterk2005
Sobri Jóska
Dehogynem. Mert még mindig ő a legjobb az ellenzéki oldalon. És ez az, ami módfelett durva.Sobri JóskaNincs jelentősége. Medgyessy is meg tudta verni Gyurcsányt, mert integratív személyiség volt. Nagyjából ez is volt összesen, ami elmondható róla. Szerintem pl. Karácsony olyan tükör simán le tudná verni Orbánt, mint a pinty. Csak kell neki 1-2 megbízható ember .... plusz egy Filkelstein.
peterk2005
warr_b
Trumpról elhitted volna, hogy 2016-ban nyerni tud? Nekem elég volt 1 óra belőle, és azt mondtam, hogy akkor se nyerhet, ha egy barna medve indul ellene. Aztán látod... És ez nem is elég, ma sok millióan imádják. 😊
Orbán pontosan 0 százalékát tudja annak a másik tábornak megszólítani, amelyikről szó van.Ez meg Orbán.Szavazótábor már kettő ilyen van (amelyik befogná az orrát). Csak kell valaki, aki nem Schiffer, hogy a halálba is az elveivel lovagol. Valaki, aki nem csak a saját kis szemétdombnak akar beszélni.Vagy meg tudja szólítani a kádári világot visszasíró "őskomcsi"-tól a liberális pesti értelmiségen át az ejropéer polgári demokratáig egyszerre mindet, vagy nem.Szépen öszefoglaltad. De ilyen párt már van. Ez a Fidesz.
peterk2005
Sobri Jóska
peterk2005
Sobri Jóska
peterk2005
warr_b
En 2016-ban fogadtam Trumpra, az akkori fizetesemhez kepest nagy osszegben, mert ha kikapcsolom az agyam es az erzeseimre hallgatok akkor bizony jo helyen kopogtat. Itt se kell mas, rajatszani a mindenki ellenunk erzesre (EU) kis gyuleletkeltes, aztmutatni h a nep gyereke vagy... ezek kozul christmas egyikre se kepes.
több mint 5 éve
De szerinted Mari néni Alsójakabpusztán mivel győzné meg, amikor személyes élménye nincs vele kapcsolatosan, ellenben a Kossuth rádióban meg az emmeggyen és a megyei hetilapban azt lát, hall, olvas róla, amit?Nem téged kell meggyőznie, hanem a Mari néniket. Hidd el, hogy sokkal jobbak az esélyei, mint a legtöbb szerinted vagy szerintem alkalmas jelöltnek lenne. 😊Karácsony? Ne bohóckodj már, egy Sztálinba oltott Hiltert se tudna megverni egy országoson.Szavazótábor már kettő ilyen van (amelyik befogná az orrát). Csak kell valaki, aki nem Schiffer, hogy a halálba is az elveivel lovagol. Valaki, aki nem csak a saját kis szemétdombnak akar beszélni.Vagy meg tudja szólítani a kádári világot visszasíró "őskomcsi"-tól a liberális pesti értelmiségen át az ejropéer polgári demokratáig egyszerre mindet, vagy nem.Szépen öszefoglaltad. De ilyen párt már van. Ez a Fidesz.
peterk2005
Sobri Jóska
peterk2005
warr_b
Trumpról elhitted volna, hogy 2016-ban nyerni tud? Nekem elég volt 1 óra belőle, és azt mondtam, hogy akkor se nyerhet, ha egy barna medve indul ellene. Aztán látod... És ez nem is elég, ma sok millióan imádják. 😊
Orbán pontosan 0 százalékát tudja annak a másik tábornak megszólítani, amelyikről szó van.Ez meg Orbán.Szavazótábor már kettő ilyen van (amelyik befogná az orrát). Csak kell valaki, aki nem Schiffer, hogy a halálba is az elveivel lovagol. Valaki, aki nem csak a saját kis szemétdombnak akar beszélni.Vagy meg tudja szólítani a kádári világot visszasíró "őskomcsi"-tól a liberális pesti értelmiségen át az ejropéer polgári demokratáig egyszerre mindet, vagy nem.Szépen öszefoglaltad. De ilyen párt már van. Ez a Fidesz.
peterk2005
Sobri Jóska
peterk2005
Sobri Jóska
peterk2005

több mint 5 éve
Nem téged kell meggyőznie, hanem a Mari néniket. Hidd el, hogy sokkal jobbak az esélyei, mint a legtöbb szerinted vagy szerintem alkalmas jelöltnek lenne. 😊Karácsony? Ne bohóckodj már, egy Sztálinba oltott Hiltert se tudna megverni egy országoson.Szavazótábor már kettő ilyen van (amelyik befogná az orrát). Csak kell valaki, aki nem Schiffer, hogy a halálba is az elveivel lovagol. Valaki, aki nem csak a saját kis szemétdombnak akar beszélni.Vagy meg tudja szólítani a kádári világot visszasíró "őskomcsi"-tól a liberális pesti értelmiségen át az ejropéer polgári demokratáig egyszerre mindet, vagy nem.Szépen öszefoglaltad. De ilyen párt már van. Ez a Fidesz.
peterk2005
Sobri Jóska
peterk2005
warr_b
peterk2005
Sobri Jóska
peterk2005
Sobri Jóska
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Karácsony? Ne bohóckodj már, egy Sztálinba oltott Hiltert se tudna megverni egy országoson.Szavazótábor már kettő ilyen van (amelyik befogná az orrát). Csak kell valaki, aki nem Schiffer, hogy a halálba is az elveivel lovagol. Valaki, aki nem csak a saját kis szemétdombnak akar beszélni.Vagy meg tudja szólítani a kádári világot visszasíró "őskomcsi"-tól a liberális pesti értelmiségen át az ejropéer polgári demokratáig egyszerre mindet, vagy nem.Szépen öszefoglaltad. De ilyen párt már van. Ez a Fidesz.
peterk2005
Sobri Jóska
peterk2005

több mint 5 éve
Ez meg Orbán.Szavazótábor már kettő ilyen van (amelyik befogná az orrát). Csak kell valaki, aki nem Schiffer, hogy a halálba is az elveivel lovagol. Valaki, aki nem csak a saját kis szemétdombnak akar beszélni.Vagy meg tudja szólítani a kádári világot visszasíró "őskomcsi"-tól a liberális pesti értelmiségen át az ejropéer polgári demokratáig egyszerre mindet, vagy nem.Szépen öszefoglaltad. De ilyen párt már van. Ez a Fidesz.
peterk2005
Sobri Jóska
peterk2005
Medgyessyt csúnyán kipicsázta Gyurcsány, szerintem emberileg a mai napig nem heverte ki.Dehogynem. Mert még mindig ő a legjobb az ellenzéki oldalon. És ez az, ami módfelett durva.Sobri JóskaNincs jelentősége. Medgyessy is meg tudta verni Gyurcsányt, mert integratív személyiség volt. Nagyjából ez is volt összesen, ami elmondható róla. Szerintem pl. Karácsony olyan tükör simán le tudná verni Orbánt, mint a pinty. Csak kell neki 1-2 megbízható ember .... plusz egy Filkelstein.
peterk2005
2022-ben, amikor az elmúlt 3 választás legjobb esélye lesz kormányra kerülni, nem fog senkit se odaengedni Gyurcsány a nején kívül, mivel 2022-ben bárki megverheti Orbánt, hisz addigra már a covid és a világválság megveri helyettük.