Politika
69 feliratkozó
1 hónapja
24.hu/belfold/2026/03/29/valasztas-2026-orban-viktor-bekescsaba/Na vajon jön a géppisztoly sorozat a páncélozott autóba, amivel az elnök úr életére törnek az ukrán terroristák, de az elnök úr szerencsére nem sérül meg, mert előrelátó volt?
Páncélozott autóra cserélték Orbán Viktor kisbuszát az ukrán fenyegetés miatt.
Féljetek, ha mertek!
warr_b

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
A nyolcvanas években mindhárom az volt.Március 15-e és március 21-e nem volt munkaszüneti nap, április 4-e igen.jaja, március 15 és március 21, egymáshoz közel 2 ünnep 😊Nem kellett suliba menni, így sosem feledem 😊Na faszom, már én sem emlékszem rá. 😀A tanácsköztársaság a március 21Rendszerzáró Házibuli 1989-benSzerintem ez nem 1989-ben volt, hanem 1990 március 23.-án (ami a tanácsköztársaság kikiáltásának a napja egyébként bár ma már erre szerencsére a kutya nem emlékszik 😊 ).
www.reddit.com/r/hungary/comments/1s665tn/rendszerz%C3%A1r%C3%B3_h%C3%A1zibuli_1989ben_orb%C3%A1n_viktor_%C3%A9s/
r.baggio
Ott voltam pöcs kamaszként, emlékezetes buli volt.
(Ha netán ennyi év után mégis én emlékeznék rosszul a dátumra, nézzétek el, az évek teszik. 😀 😀 )
peterk2005 udvari bolond
bcsarli, Udvari Főkóstoló
Na jó, de ... de elírtam. 😊 Azért köszi!
peterk2005 udvari bolond
NB2
nagylaza, főpohárnok
1 hónapja
Más a kettő, nincs sok értelme összehasonlítani. (Az egyik egy felmérés a JELENLEGI választüi preferenciákró (predikció nélkül)l, a másik meg egy fogadás arra a várakozásra, hogy ki kit vár miniszterelnöknek áprilistól. Alma vs körte.)Bocs, hogy így visszakanyarodok, de a kettő nem ugyanazt mutatja nagyságrendileg? 😀Minthogy a közvélemény-kutatásokat itt már sokszor részletezett okokból a választás előtti keddig-szerdáig inkább még nem venném komolyan, ránéztem a fogadóirodákra.Szerinted a fpgadó irodák odds-ai komolyabban vehetők, mint a közvélemény kutatások?
Boabeten MP oddsa, hogy ő lesz a következő miniszterelnök 1.62
Orbáné jelenleg 2.00
Kampman
peterk2005 udvari bolond
dugo93
Tudom, hogy az utóbbi időben népszerű lett összehasonlígatni a kettőt, de ettől még nem lesz összehasonlíthatóbb. Meg lehet tenni, de komplex a téma, nincs olyan, hogy "ez jobb, vagy az jobb". Tudom azt is, hogy a közvélekedés manapság a prediction marketet hiszi "pontosabbnak", mert az emberek pénzt tesznek bele. Annyira, hogy ha megkérdezed az OpenAI / ChatGPT / Geminit, akkor még az is képes ezt válaszolni. De ez nem igaz. Ha nagyon kell valamit mondanom, akkor talán annyi kijelenthető (kutatások alapján), hogy az eseménytől időben távol a prediction market teljesít "jobban", de ahogy közeledünk időben az eseményhez, fordul a helyzet és a közvélemény kutatások felzárkóznak, majd egész közel szignifikánsan "jobbak" lesznek. De a "jobb" szavakat nem véletlenül tettem idézőjelbe, mert a különbség nem igazán a jobb-rosszabb tengelyen van, hanem abban, hogy mást és máshogy mér illetve reprezentál a kettő. Nagyon leegyszerűstítve magyarázható úgy, hogy a közvélemény kutatás arra kérdez rá, hogy a tiszát vagy a fideszt csíped-e jobban, a prediction market meg arra, hogy szerinted melyiket csípik többen? Időben távol az eseménytől az utóbbi általában pontosabb, mert a magszavazókon kívüli csoportok még nem választottak pártot ezért a szimpátia válaszuk randomabb és idővel változhat, de a "kit vársz nyertesnek" kérdésnél ők is kb. ugyanolyan mértékben és minőségben képesek azt mérlegelni, hogy kinek lehet több esélye. (Időnként még jobban is, mint az elkötelezett mag.) De aztán ahogy közeledik az esemény, az emberek döntenek a szimpátiáikról, és ezzel a "melyiket csíped" felzárkózik, majd lehagyja a fogadási oddsok pontosságát, mert a) reprezentatív, b) nincs "tehetetlenségi tömege" (minden felmérés új, nem befolyásolja az előző, a fogadásnál meg ott vannak nehezéknek a korábban megtett tétek).
Szerintem vasárnap délelőttre ennyi bőven elég erről, sőt szerintem túl is ltoltam. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
Ez így szerintem nem pontos. Sem a tudomány, sem a jog úgy tudom nem tesz állításokat a halál utáni “továbblétezéssel” kapcsolatban, hiszen nem tudja igazolni. A tudomány nem azt mondja, hogy a halál után nincs semmi, hanem azt, hogy a mi fogalmaink szerinti emberi létezés vége a biológiai értelemben vett halál állapota. Pont. Nem is mondhatja, hogy nincs utána semmi, hiszen azt, hogy a semmi van utána, 100 szűz a paradicsomban vagy a pokol - ezek mind igazolhatatlanok a dolog azon sajátossága miatt, hogy a halottak nem tudják elmondani, mi van vagy nincs odaát 😊A hit azt jelenti, hogy valamit igaznak vagy valósnak fogadsz el, anélkül, hogy egzakt bizonyítékod lenne rá.Valaki vagy halott vagy él.De mi van a halál után?
Vagy hisz vagy nem hisz.
Őszentsége Sobri Jóska
Miben hisz vagy nem hisz, aki hisz vagy nem hisz?
A hit lehet vakhit, a nemhit pedig lehet dölyf, aki a tudásában rávágja, hogy a halál után nincsen semmi. Honnan tudja? Nem tudja, nem tudjuk. És ebből a határátlépési lehetetlenségből táplálkozik a hit.
Dzsokijuing
Mi van az élet vagy a meghalás után? A halál.
A halál után már nincs semmi mostani tudásunk alapján.
Őszentsége Sobri Jóska
Az már a saját véleményem, hogy éppen ezért felesleges a vallás ezen részén elmélkedni, mert amíg egy vallás erkölcsi/életvezetési/morális tanításai a való életünkre gyakorolt hatása miatt vitathatóak, vitaképesek, addig az esetleges túlvilág teljesen vitaképtelen a fentebbiek miatt.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
1 hónapja
telex.hu/belfold/2026/03/29/mav-oraatallitas-informatikai-hiba-keses-biztositas-visszateritesSoha nem volt aktuálisabb Bödőcs mondása az olimpiai rendezésről
Jani osztogat...
gyurczi

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
1 hónapja
24.hu/belfold/2026/03/29/valasztas-2026-orban-viktor-bekescsaba/Páncélozott autóra cserélték Orbán Viktor kisbuszát az ukrán fenyegetés miatt.
Féljetek, ha mertek!

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
1 hónapja
telex.hu/belfold/2026/03/29/mav-oraatallitas-informatikai-hiba-keses-biztositas-visszateritesJani osztogat...
Nolite iudicare, ut non iudacemini. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
1 hónapja
Akkor jó.🙂Miben mondtál mást mint én? Szerintem lényegében ugyanazt írtad le más szavakkal.Ez nem morális kérdés. Az általam tisztelt és nagyra becsült hívő emberek – sok ilyet ismerek –, nem fundamentalista, dogmatikus tanok szerint élik az életüket, hanem folyamatos vizsgálják az „idők jeleit”, nyitottak akár az ateisták, akár más vallások követői iránt, tele vannak kételyekkel és kérdésekkel, elutasítják az állam és egyház összefonódását, viszolyognak a (politikai) autokráciától, a szabadság pártján állnak. Lehet még ragozni, de a lényeg ez.OFF2 Hát, igen. Nem hívőként mondom: lehet, hogy a hitet nem kellene keverni a vakhittel.A megfogalmazás miatt kérdezem, hogy arra gondolsz esetleg, hogy a moralitás - illetve annak torzulása, eltűnése - a hitet is kikezdi? Ha igen, akkor az én felfogásom szerint megfogtad a lényeget. Ha valami másra, akkor nem biztos, mert szerintem a hit esszenciája éppen az, hogy "vak". Vagyis - a tudással ellentétben - nem racionális, nem ingatják meg a tények.
nagylaza, főpohárnok
Viszont - és ezért kérdeztem, hogy mire vonatkozik a "vak" - az erkölcs, moralitás a hitre is hatással van, annak hiánya a hitet is kikezdi. Ha a "vakhit" arra vonatkozik, hogy valakinek az erkölcsre, moralitásra vonatkozóan sem működnek az antennái, akkor ugyanazt gondoljuk.
peterk2005 udvari bolond
nagylaza, főpohárnok
peterk2005 udvari bolond
1 hónapja
Március 15-e és március 21-e nem volt munkaszüneti nap, április 4-e igen.jaja, március 15 és március 21, egymáshoz közel 2 ünnep 😊Nem kellett suliba menni, így sosem feledem 😊Na faszom, már én sem emlékszem rá. 😀A tanácsköztársaság a március 21Rendszerzáró Házibuli 1989-benSzerintem ez nem 1989-ben volt, hanem 1990 március 23.-án (ami a tanácsköztársaság kikiáltásának a napja egyébként bár ma már erre szerencsére a kutya nem emlékszik 😊 ).
www.reddit.com/r/hungary/comments/1s665tn/rendszerz%C3%A1r%C3%B3_h%C3%A1zibuli_1989ben_orb%C3%A1n_viktor_%C3%A9s/
r.baggio
(Ha netán ennyi év után mégis én emlékeznék rosszul a dátumra, nézzétek el, az évek teszik. 😀 😀 )
peterk2005 udvari bolond
peterk2005 udvari bolond
NB2
1 hónapja
Rendszerzáró Házibuli 1989-benKövetkezetesek.
r.baggio
Ha alaposabban megnézitek a politikusokat és a zenészeket, Szelényi Zsuzsán kívül mindenki fideszes maradt, még Fodor is visszatért.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 hónapja
Na, ma reggel a Győrben történteken gondolkodva eljutottam oda, hogy mi lesz ha ezek a kubatov lények meglátogatják a szavazó számláló bizottságokat, és mondjuk érvénytelenítenek szavazatokat...Ennél finomabban fogják csinálni:
A Rendőrség nem tud ott lenni mindenhol...
Belarus...
gyurczi
Ha esetleg nem látszódna a beágyazás:
Szerkesztette: Lúdas Solymi
1 hónapja
Direkt vagy indirekt bizonyításban hiszel? 😀Szóval Te ezt igaznak fogadod el, anélkül, hogy egzakt bizonyítékod lenne rá? Ergo Te ebben hiszel?Mi van az élet vagy a meghalás után? A halál.Valaki vagy halott vagy él.De mi van a halál után?
Vagy hisz vagy nem hisz.
Őszentsége Sobri Jóska
A hit lehet vakhit, a nemhit pedig lehet dölyf, aki a tudásában rávágja, hogy a halál után nincsen semmi. Honnan tudja? Nem tudja, nem tudjuk. És ebből a határátlépési lehetetlenségből táplálkozik a hit.
Dzsokijuing
A halál után már nincs semmi mostani tudásunk alapján. Vagyis a semmi van. Az egyén számára pont ugyanaz, mint ami a megszületése előtt volt. Azért ez nem túl bonyolult.
Aztán ha mégse így van, akkor majd revidiáljuka mostani tudásunkat, de addig ez az, amivel kalkulálni lehet.
Őszentsége Sobri Jóska
Jughead
1 hónapja
Aztán itt van május elseje 😁És jött a fénylő április 4...jaja, március 15 és március 21, egymáshoz közel 2 ünnep 😊Nem kellett suliba menni, így sosem feledem 😊Na faszom, már én sem emlékszem rá. 😀A tanácsköztársaság a március 21Rendszerzáró Házibuli 1989-benSzerintem ez nem 1989-ben volt, hanem 1990 március 23.-án (ami a tanácsköztársaság kikiáltásának a napja egyébként bár ma már erre szerencsére a kutya nem emlékszik 😊 ).
r.baggio
peterk2005 udvari bolond
peterk2005 udvari bolond
NB2
kittli

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
1 hónapja
Na, ma reggel a Győrben történteken gondolkodva eljutottam oda, hogy mi lesz ha ezek a kubatov lények meglátogatják a szavazó számláló bizottságokat, és mondjuk érvénytelenítenek szavazatokat... A Rendőrség nem tud ott lenni mindenhol...
Belarus...
Nolite iudicare, ut non iudacemini. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
1 hónapja
És jött a fénylő április 4...jaja, március 15 és március 21, egymáshoz közel 2 ünnep 😊Nem kellett suliba menni, így sosem feledem 😊Na faszom, már én sem emlékszem rá. 😀A tanácsköztársaság a március 21Rendszerzáró Házibuli 1989-benSzerintem ez nem 1989-ben volt, hanem 1990 március 23.-án (ami a tanácsköztársaság kikiáltásának a napja egyébként bár ma már erre szerencsére a kutya nem emlékszik 😊 ).
r.baggio
peterk2005 udvari bolond
peterk2005 udvari bolond
NB2
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
1 hónapja
Szóval Te ezt igaznak fogadod el, anélkül, hogy egzakt bizonyítékod lenne rá? Ergo Te ebben hiszel?Mi van az élet vagy a meghalás után? A halál.Valaki vagy halott vagy él.De mi van a halál után?
Vagy hisz vagy nem hisz.
Őszentsége Sobri Jóska
Dzsokijuing
A halál után már nincs semmi mostani tudásunk alapján. Vagyis a semmi van. Az egyén számára pont ugyanaz, mint ami a megszületése előtt volt. Azért ez nem túl bonyolult.
Aztán ha mégse így van, akkor majd revidiáljuka mostani tudásunkat, de addig ez az, amivel kalkulálni lehet.
Őszentsége Sobri Jóska
1 hónapja
jaja, március 15 és március 21, egymáshoz közel 2 ünnep 😊Nem kellett suliba menni, így sosem feledem 😊Na faszom, már én sem emlékszem rá. 😀A tanácsköztársaság a március 21Rendszerzáró Házibuli 1989-benSzerintem ez nem 1989-ben volt, hanem 1990 március 23.-án (ami a tanácsköztársaság kikiáltásának a napja egyébként bár ma már erre szerencsére a kutya nem emlékszik 😊 ).
r.baggio
peterk2005 udvari bolond
peterk2005 udvari bolond
1 hónapja
A medián 20-22 százalékos listás tisza előnye fogadóirodai nyelven kb. 1.05-ös odds lenne szerintem MP miniszterelnökségére.Bocs, hogy így visszakanyarodok, de a kettő nem ugyanazt mutatja nagyságrendileg? 😀Minthogy a közvélemény-kutatásokat itt már sokszor részletezett okokból a választás előtti keddig-szerdáig inkább még nem venném komolyan, ránéztem a fogadóirodákra.Szerinted a fpgadó irodák odds-ai komolyabban vehetők, mint a közvélemény kutatások?
Boabeten MP oddsa, hogy ő lesz a következő miniszterelnök 1.62
Orbáné jelenleg 2.00
Kampman
peterk2005 udvari bolond
dugo93
Az 1.62 vs. 2.00 kb. az a szint, amikor a Barca hazai pályán fogadja az Atleticot. Esélyesebbek, a hazai pálya miatt is, de azért bőven benne van reálisan bármilyen eredmény.
Szerkesztette: Kampman
1 hónapja
Amikor a fagyi szemete újra ráömlik az országra kubatov által. Van még jópár hasonló beazonosításra alkalmas videó.
1 hónapja
1 hónapja
Nem kellett suliba menni, így sosem feledem 😊Na faszom, már én sem emlékszem rá. 😀A tanácsköztársaság a március 21Rendszerzáró Házibuli 1989-benSzerintem ez nem 1989-ben volt, hanem 1990 március 23.-án (ami a tanácsköztársaság kikiáltásának a napja egyébként bár ma már erre szerencsére a kutya nem emlékszik 😊 ).
r.baggio
peterk2005 udvari bolond
peterk2005 udvari bolond
1 hónapja
Na faszom, már én sem emlékszem rá. 😀A tanácsköztársaság a március 21Rendszerzáró Házibuli 1989-benSzerintem ez nem 1989-ben volt, hanem 1990 március 23.-án (ami a tanácsköztársaság kikiáltásának a napja egyébként bár ma már erre szerencsére a kutya nem emlékszik 😊 ).
r.baggio
peterk2005 udvari bolond