Politika

69 feliratkozó

1 hónapja
Beki New York Jets 2 726
 hvg.hu/itthon/20260329_volt-rendorszazados-pinter-sandor-hazudik-szabo-bence-pedig-nem-arulo
1 hónapja
Jughead Dallas Cowboys 6 553
Szóval Te ezt igaznak fogadod el, anélkül, hogy egzakt bizonyítékod lenne rá? Ergo Te ebben hiszel?
Jughead
Nem. Én ezt így tudom.
Szerinted rosszul tudom? Oké. Elfogadom, ha te máshogy tudod. Győzz meg. Képes vagyok érveket befogadni vagy megcáfolni esetleg eltöprengeni rajtuk.
És amikor majd kiderül, hogy tévedsz vagy tévedek, akkor ezt könnyen elismerem, ahogy gondolom te is.
A hit sehol se szerepel a sztoriban.
Őszentsége Sobri Jóska
Aki szerint pedig van túlvilág az úgy tudja, hogy az létezik. Szerinted rosszul tudja? Oké, cáfold meg egzakt tényekkel.
Jughead
Azt hittem jogász vagy, és ismered azt, hogy valaminek a nemlétét nem lehet bizonyítani.
Vagy rosszul emlékeztem, és akkor elnézést, hogy lejogászoztalak, vagy te emlékszel rosszul jogászként, pedig erről biztos tanultatok az egyetemen, hogy azt se lehet bizonyítani, hogy mondjuk nem erőszakoltál vagy öltél meg valakit, hanem azt kell, hogy megtetted, mégpedig annak, aki ezt állítja. Raadásul ez logikai alapvetés is, előjön ontológiai istenérveknél, de akár hétköznapi dolgokban is "bizonyítsd be, hogy nem csaltál meg!", stb., de szerencsére nem erről szól a diskurzus.
Hanem a hit ostobaságáról.

Aki úgy tudja, hogy van túlvilág -legyen az bármi is- azzal semmi gond. Tudja.
Lehet téved, lehet nem, majd kiderül, de van egy tudása, egy bizonyossága, nem pedig megelégszik azzal, hogy "azt hiszi", hogy van túlvilág.

A gond azzal van amikor valaki azt hiszi, hogy Orbánnál nincs jobb, vagy azt hiszi, hogy az ukránok meg akarnak minket gyarmatosítani és háborúzni, vagy azt hiszi, hogy MP maga a brüsszeliukráncsicska ördög, és így tovább.
Én elfogadom ha szerinted nem a hit van mindezek mögött, írtam is, hogy győzz meg. De csak egy nemlétezés-bizonyításos feladatot adtál. Ez elég sovány, mondhatni nem túl meggyőző.
Őszentsége Sobri Jóska
Vannak perek, amik nemleges tények bizonyítására szolgálnak, illetve az ellenbizonyításnak többnyire ez a lényege. Nem mellesleg, ha én azt mondom, hogy én úgy tudom, hogy Te egy 12 éves lány vagy, akkor ennek valótlanságát nem tudod bebizonyítani?

Egyébként mindenféle tény ismeret nélkül úgy tudod semmi nincs a halál után, ez a hit leírása. Ha Te úgy gondolod, hogy ez nem hit, akkor az általad hozott példák mögött is tudás van, hiszen tudják, hogy Orbánnál nincs jobb, az ukránok gyarmatosítani akarnak stb.
1 hónapja
Duff Seattle Seahawks 3 501
 youtu.be/aHsGrxkX1pE?is=P-a7G0hrlH6zjZ0q
zacknorb
Nem tudom mi a kellemetlenebb. Maga a videó, vagy az, hogy ezt a momentum úgy harangozta be, mint valami szenzációt.

Ez egy szervilis fasztarisznya álszent pálfordulása fél óra semmitmondásba becsomagolva.
1 hónapja
Nemes samu09 Houston Texans 4 621 — I like the Texans, I like who we are
ezt a hitkérdést nem viszitek át végre a Világnézeti csevegőbe? 😊
Löfli
nyugi ott is megy a diskurzus 😊
NB2
Lehetne kérni, hogy csak ott menjen? Akit érdekel, majd átmegy és megnézi.
SBL
Én azt hiszem iszok egy sört.
1 hónapja
SBL Green Bay Packers 2 898
Löfli
NB2
Lehetne kérni, hogy csak ott menjen? Akit érdekel, majd átmegy és megnézi.
1 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 918 — #NoStress
Szóval Te ezt igaznak fogadod el, anélkül, hogy egzakt bizonyítékod lenne rá? Ergo Te ebben hiszel?
Jughead
Nem. Én ezt így tudom.
Szerinted rosszul tudom? Oké. Elfogadom, ha te máshogy tudod. Győzz meg. Képes vagyok érveket befogadni vagy megcáfolni esetleg eltöprengeni rajtuk.
És amikor majd kiderül, hogy tévedsz vagy tévedek, akkor ezt könnyen elismerem, ahogy gondolom te is.
Őszentsége Sobri Jóska
Aki szerint pedig van túlvilág az úgy tudja, hogy az létezik. Szerinted rosszul tudja? Oké, cáfold meg egzakt tényekkel.
Jughead
Azt hittem jogász vagy, és ismered azt, hogy valaminek a nemlétét nem lehet bizonyítani.
Vagy rosszul emlékeztem, és akkor elnézést, hogy lejogászoztalak, vagy te emlékszel rosszul jogászként, pedig erről biztos tanultatok az egyetemen, hogy azt se lehet bizonyítani, hogy mondjuk nem erőszakoltál vagy öltél meg valakit, hanem azt kell, hogy megtetted, mégpedig annak, aki ezt állítja. Raadásul ez logikai alapvetés is, előjön ontológiai istenérveknél, de akár hétköznapi dolgokban is "bizonyítsd be, hogy nem csaltál meg!", stb., de szerencsére nem erről szól a diskurzus.
Hanem a hit ostobaságáról.

Aki úgy tudja, hogy van túlvilág -legyen az bármi is- azzal semmi gond. Tudja.
Lehet téved, lehet nem, majd kiderül, de van egy tudása, egy bizonyossága, nem pedig megelégszik azzal, hogy "azt hiszi", hogy van túlvilág.

A gond azzal van amikor valaki azt hiszi, hogy Orbánnál nincs jobb, vagy azt hiszi, hogy az ukránok meg akarnak minket gyarmatosítani és háborúzni, vagy azt hiszi, hogy MP maga a brüsszeliukráncsicska ördög, és így tovább.
Én elfogadom ha szerinted nem a hit van mindezek mögött, írtam is, hogy győzz meg. De csak egy nemlétezés-bizonyításos feladatot adtál. Ez elég sovány, mondhatni nem túl meggyőző.

1 hónapja
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 23 982 — Kinek mit intézett a kormánya
 youtu.be/aHsGrxkX1pE?is=P-a7G0hrlH6zjZ0q

Poloska vagyok.
1 hónapja
NB2 New England Patriots 28 545 — nabege2@yahoo.com
Löfli
1 hónapja
Löfli Buffalo Bills Indiana Hoosiers 23 954 — ellenIktriad / 2026 Arena4 March Madness winner

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
1 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 613 — Lucas Scott

zacknorb
@grok, kérlek írd le röviden Magyarország működését.
szaba
Én azt várom h Lázár mikor dobja be h igy osztogatnak pénzt a lakosoknak

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 hónapja
Jughead Dallas Cowboys 6 553
Jughead
Nem. Én ezt így tudom.
Őszentsége Sobri Jóska

Szerkesztette: Jughead
1 hónapja
Jughead
Nem. Én ezt így tudom.
Őszentsége Sobri Jóska
A te hited, hogy tudod.
Másnak pedig az, hogy nem tudunk mindent.
Dzsokijuing
Nem. Ez a te átértelmezésed, a te hited arról amit írtam. Hiszen elmondom egzaktul, te meg azt hiszed jobban tudod mit mondok. Latod milyen butuska dolog a hit?....
Én tudom mit tudok és tudom mit nem. És mindkettőben tévedhetek. Nagy különbség.
Én a saját gondolataimról írok, te az enyémekről.
De ez már mind csak játék a szavakkal.

Ami az alapállítasom volt a két hosszú hsz-el kapcsolatosan az az, hogy van akinek az Orbán-hite (hite, és nem szimplán politikai választása, meggyőződése) képes mások -akár szeretteik- életére is kihatni negatív értelemben - ez a magyarázatom a leírtakra.
A megoldás meg az, hogy tudni kell, hogy ez náluk egy hit (annak minden jellemzőjével, ostobaságával, ártalmasságával együtt) ami bennük nem változtatható, csak az változtatható, ami az emberben saját magában van, nem egy másik emberben. Mondjuk úgy, hogy ez az én üzenetem JC6-nak meg fake.id-nak.
És ezt az állítast fenntartom, mivel ennyit tudtam hozzátenni az olvasottakhoz építő jelleggel.

1 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 778 — Saturday Night Lights
Jughead
Nem. Én ezt így tudom.
Őszentsége Sobri Jóska
A te hited, hogy tudod.
Másnak pedig az, hogy nem tudunk mindent.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 hónapja
Jughead
Nem. Én ezt így tudom.

1 hónapja
ThundersNFL AntiHarcosKlubAlapító New England Patriots 18 927 — !SuPeR6BoWL!Vrabel.......
Holnap kimenjek elküldeni a faszba vagy sem? 😁
ThundersNFL AntiHarcosKlubAlapító
Menj
Dagobert bácsi
Hátha megvernek, egy hülyével kevesebb lenne a fórumon😁😁😁

Szerkesztette: ThundersNFL AntiHarcosKlubAlapító

Draft

2001-2003-2004-2014-2016-2018
1 hónapja
Dagobert bácsi 320
ThundersNFL AntiHarcosKlubAlapító
Menj
1 hónapja
ThundersNFL AntiHarcosKlubAlapító New England Patriots 18 927 — !SuPeR6BoWL!Vrabel.......

Draft

2001-2003-2004-2014-2016-2018
1 hónapja
ozibozi New York Giants 21 503
Győrfi Mihály polgármester:

Behajtani tilos Szolnokra a fekete dzsekis verőlegényeknek!

Rendőrség feladata fenntartani a rendet Szolnokon!

Városunkban egyre több bűncselekményt derít fel a szolnoki rendőrkapitányság, egyre több drogdílert kapcsolnak le.

Pintér Sándor belügyminiszter inkább még több rendőrt küldjön a közbiztonság javítására!

Mi megtesszük a dolgunkat, idén megalakul a Városrendészet, fokozzuk mi is a rend javítását, ahogy joggal várja el a 65 ezer szolnoki tőlünk is!

A Fidesz gyűlés szervezőitől elvárom, hogy a március 30-án biztosítsák a békés lebonyolítást!

Már csak 14 nap!
1 hónapja
szaba Los Angeles Chargers 12 702

zacknorb
@grok, kérlek írd le röviden Magyarország működését.
1 hónapja
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 23 982 — Kinek mit intézett a kormánya

Poloska vagyok.
1 hónapja
r.baggio New York Giants UCLA Bruins 65 078 — no es importante
Akkor most kérlek hagyjátok is abba a piramisépítést

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
1 hónapja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 646 — beers & Packers
Rendszerzáró Házibuli 1989-ben

www.reddit.com/r/hungary/comments/1s665tn/rendszerz%C3%A1r%C3%B3_h%C3%A1zibuli_1989ben_orb%C3%A1n_viktor_%C3%A9s/
r.baggio
Szerintem ez nem 1989-ben volt, hanem 1990 március 23.-án (ami a tanácsköztársaság kikiáltásának a napja egyébként bár ma már erre szerencsére a kutya nem emlékszik 😊 ).
Ott voltam pöcs kamaszként, emlékezetes buli volt.

(Ha netán ennyi év után mégis én emlékeznék rosszul a dátumra, nézzétek el, az évek teszik. 😀 😀 )
peterk2005 udvari bolond
A tanácsköztársaság a március 21
bcsarli, Udvari Főkóstoló
Na faszom, már én sem emlékszem rá. 😀
Na jó, de ... de elírtam. 😊 Azért köszi!
peterk2005 udvari bolond
Nem kellett suliba menni, így sosem feledem 😊
jaja, március 15 és március 21, egymáshoz közel 2 ünnep 😊
NB2
Március 15-e és március 21-e nem volt munkaszüneti nap, április 4-e igen.
nagylaza, főpohárnok
A nyolcvanas években mindhárom az volt.
lehet emberünk túl fiatal 😊
NB2
Tanítási szünet volt 15-én. 21. Is sokáig
A felmőtteknek munkanap
ozibozi
Így van.
1 hónapja

www.reddit.com/r/hungary/comments/1s665tn/rendszerz%C3%A1r%C3%B3_h%C3%A1zibuli_1989ben_orb%C3%A1n_viktor_%C3%A9s/
r.baggio
Szerintem ez nem 1989-ben volt, hanem 1990 március 23.-án (ami a tanácsköztársaság kikiáltásának a napja egyébként bár ma már erre szerencsére a kutya nem emlékszik 😊 ).

(Ha netán ennyi év után mégis én emlékeznék rosszul a dátumra, nézzétek el, az évek teszik. 😀 😀 )
peterk2005 udvari bolond
peterk2005 udvari bolond
NB2
nagylaza, főpohárnok
NB2
Tanítási szünet volt 15-én. 21. Is sokáig
A felmőtteknek munkanap

Szerkesztette: ozibozi
1 hónapja
NB2 New England Patriots 28 545 — nabege2@yahoo.com

r.baggio

peterk2005 udvari bolond
peterk2005 udvari bolond
NB2
nagylaza, főpohárnok
1 hónapja
fideszes fészek, Fertőszentmiklós:

www.facebook.com/share/v/1FzuwiPWiy/?mibextid=wwXIfr

Szerkesztette: ozibozi