Politika

69 feliratkozó

1 hónapja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 32 162
 24.hu/belfold/2026/03/25/orszagjaras-kozeleti-kvizjatek/

😀

59 mandátumot és 716.028 szavazatot szereztem csak 😀
warr_b
59 mandátum, 719.151 szavazat

Nem lépsz vissza a javamra?
Kampman
Mit tudsz érte felajánlani? 😄
warr_b
Megdicsér a médiám.

1 hónapja
warr_b Washington Commanders 29 877 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

😀

warr_b

Kampman
Mit tudsz érte felajánlani? 😄

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
1 hónapja

😀

warr_b

1 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 613 — Lucas Scott
Pécel is sikertörténet lett.

Nyilván azzal lehet szavazókat szerezni hogy ha lecsesszuk őket hogy hülyék …

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 hónapja
warr_b Washington Commanders 29 877 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

😀

1 hónapja
SBL Green Bay Packers 2 898
 www.facebook.com/groups/1322330209486270/posts/1463707218681901

mekkora forma, atyaég xD
eaglesmcnabb
Csak nekem nem tiszta, hogy kerülhetett egy ilyen videó egy DPK oldalra?
Ez egy DPK-t trollkodó FB oldal?
SBL
Persze, a teljesség igénye nélkül Vecsés, Duránda, Sülysáp, Gyál, Salgótarján, Cegléd, Monor, Zalaegerszeg, Batidai mind ilyenek. Tulajdonképpen, ami oldalként posztol az mind az, mert a DPK-k azok tudtommal zárt körök, (legalábbis engem egybe hívott meg Szíjjas, az zárt. 😀)
eaglesmcnabb
Köszi! Ilyen mélységig nem ismerem a FB-t.
Őszintén szólva, ha nem lennének itt FB linkek, akkor semennyire sem ismerném.
1 hónapja
esanders10 Denver Broncos 957
Minthogy a közvélemény-kutatásokat itt már sokszor részletezett okokból a választás előtti keddig-szerdáig inkább még nem venném komolyan, ránéztem a fogadóirodákra.

Boabeten MP oddsa, hogy ő lesz a következő miniszterelnök 1.62
Orbáné jelenleg 2.00
Kampman
Szerinted a fpgadó irodák odds-ai komolyabban vehetők, mint a közvélemény kutatások?
peterk2005 udvari bolond
nem feltétlenül, tévedtek például most a szlovéniai választás során, nem az nyert, aki a fogadóirodák szerint a legesélyesebb volt.
deyell
A töröknél dettó.
Nagyon szoros lesz.
Dzsokijuing
Mi lesz szoros?
esanders10
A választás.
Dzsokijuing
Értem. Továbbra is az a meglátásom, hogy a magszavazókon kívül legalább annyira az ellenzéki tábornak is még szoknia kell azt a tényt es és gondolatot , hogy a Fidesz márpedig nem lesz örökké hatalmon, akármilyen furcsa is belegondolni.
1 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 778 — Saturday Night Lights
Most lett igazán hívogató magyar titkosszolgálatnál dolgozni
csebi
Srac mar banja hogy nem a telekomhoz ment.
JéBé
Azért ez izgibb.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 hónapja
eaglesmcnabb Cleveland Browns Virginia Tech Hokies 23 359 — je suis poloska

mekkora forma, atyaég xD
eaglesmcnabb
SBL
Persze, a teljesség igénye nélkül Vecsés, Duránda, Sülysáp, Gyál, Salgótarján, Cegléd, Monor, Zalaegerszeg, Batidai mind ilyenek. Tulajdonképpen, ami oldalként posztol az mind az, mert a DPK-k azok tudtommal zárt körök, (legalábbis engem egybe hívott meg Szíjjas, az zárt. 😀)

Szerkesztette: eaglesmcnabb

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
1 hónapja
JéBé Green Bay Packers 8 050
csebi
Srac mar banja hogy nem a telekomhoz ment.
1 hónapja
Ez - a végeredmény semlegesség a bookie szempontjából - önmagában semmit nem garantál, csak más formában hordozza a manipulációs kockázatokat. Akkor tudná jobban garantálni ugye, ha garantálni lehetne, hogy mindenki CSAK azért fogad, mert a fogadáson szeretne pénzt nyerni. De ez távolról sincs így. Hiszen akinek propaganda céljai vannak, annak pénze is van rá, és ő nem a fogadáson akar nyerni, hanem a fogadáson keresztül véleményt manipulálni.

peterk2005 udvari bolond
Azt azért hozzátenném, hogy az általam említett (és használt) Boabet nem olyan mint a polymarket.
Itt tényleg csak fogadni lehet és az átlag felhasználó nem látja a statisztikákat. Nem tudom, hogy hányan tették meg MP-t 1,62-vel vagy OV-t 2,00-val.

1 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 778 — Saturday Night Lights
Minthogy a közvélemény-kutatásokat itt már sokszor részletezett okokból a választás előtti keddig-szerdáig inkább még nem venném komolyan, ránéztem a fogadóirodákra.

Orbáné jelenleg 2.00
Kampman
Szerinted a fpgadó irodák odds-ai komolyabban vehetők, mint a közvélemény kutatások?
peterk2005 udvari bolond
nem feltétlenül, tévedtek például most a szlovéniai választás során, nem az nyert, aki a fogadóirodák szerint a legesélyesebb volt.
deyell
A töröknél dettó.
Nagyon szoros lesz.
Dzsokijuing
Mi lesz szoros?
esanders10
A választás.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 613 — Lucas Scott

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 hónapja
 telex.hu/belfold/2026/03/28/toro-gabor-fideszes-kepviselo-torvenyek-felett-all-szemeti-marton-fidelitas-mor

Amikor kibújik a szög a zsákból

1 hónapja
SBL Green Bay Packers 2 898

mekkora forma, atyaég xD
eaglesmcnabb
1 hónapja
Matthew99 New Orleans Saints 10 420 — Invisible man
Hogy ezek a rohadékok tényleg folyamatosan azt kiabálják amit ők csinálnak és a sok birka nem veszi észre.

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
1 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 843 — The only discipline that lasts, is self discipline

Orbáné jelenleg 2.00
Kampman
peterk2005 udvari bolond
deyell
És mit mondott a polymarket arra a választásra?
gamerkr
utánanéztem: a Polymarket 99%-os valószínűséggel adta a GS győzelmét, de a valóságban nagyon szoros lett a vége: a GS 28,6%-ot, míg az ellenzéki SDS 28,1%-ot szerzett. érdekesség, hogy 2025 végén még az SDS győzelmét tartotta 92%-kal valószínűnek a Polymarket, erre emlékeztem. aztán a választás előtti utolsó pár hónapban a GS sikeresen megnyerte a bizonytalan szavazókat, és elvették az ellenzéki kampány élét a vártnál jobb gazdasági adatokkal, ezzel nyertek.
deyell
Ezek a változások természetesek => hiszen az aktuális odds mindig azt jelzi (elvileg) vissza, hogy az adott pillanatban mit gondol a fogadó közösség a várható végeredményről.

Hitelességi szempontból, két dolgot kell figyelembe venni. Egyrészt azt, hogy itt az oddsokat nem mérik, hanem a fogadásokkal manipulálják. Minden fogadó manipulálja az oddsot azzal, hogy fogad. Namost, amíg a fogadás célja kizárólag a nyereség vágya, addig nincs is nagy gond. A gond ott kezdődik, hogy ezt hogyan garantálod? Hogyan garantálod, hogy a propagandára szánt pénzek (amiknek mindegy, hogy nyernek-e vagy veszítenek) ne köthessenek ki itt fogadásnak álcázva?

Másrészt van egy másik probléma is, de az csak akkor jön elő, ha az aktuális odsokat elkezdik más célokra is használni, mint fogadás. Vagyis, elkezdik idézni, mint "prediction". Máshogy fogalmazva, elkezdenek rá úgy tekinteni, mint "közvélemény kutatásra". Ebben az esetben előjön ugye a reprezentativitási probléma is. Hogy, még ha fel is tesszük, hogy minden fogadó csak és kizárólag nyerni akar és azért fogad, akkor is mennyire alkot a fogadók csoportja a fogadott témával kapcsolatban reprezentatívnak? Egyáltalán ismertek-e a reprezentativitási faktorok? Befejeztem, nem untatom tovább a társaságot. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 961 — Így remélem megfelelek nektek.....
.
fake.id
Ez a hosszú hozzászólás, ahogy JC6-é is alapvetően arról az óriási szakadékról szól, ami a tudás és a hit között húzódik, és amibe mindenki beleesik és beleveszik, akinek fontos annyira a hit, hogy odabotorkáljon. Vagy úgy is mondhatnám, hogy nem feltétlenül a hit a fontos számukra, hanem inkább a valóság, a tudásuk túl kevés, túl frusztráló, túl idegesítő, felfoghatatlan, értelmetlen, értelmezhetetlen stb., ennek elfogadása nehézségekbe ütközik, és a belső feszültségük, a tudatlanságuk, a szorongásuk kezelése helyett a hitbe menekülnek.
Ebben látom a hasonlóságot a hitgyülis feleség meg az Orbánhívő fideszes apuka között.
Ahol nincs elég tudás, de ezt nem képesek beismerni vagy nem képesek ezen változtatni, ott azonnal megjelenik a hit, és mint a felrobbanó purhabos flakon beterít és kitölt mindent, akár van ott rá szükség, akár nincs.
Hinni bizonyosságot jelent valamiben, amit nem tudunk.
Ennél károsabb dolog kevés van amivel az ember a pszichéjét mérgezheti.

Viszont mindenki csak magán tud változtatni, így mindenféle hit nélkül is jó esély van az ilyen helyzetek kezelésére, ami mindenkinél egyedi, mivel az ő saját, egyedi személyiségszerkezetéhez kell passzoljon, ezért értelmetlenek az olyan univerzális tanácsok, hogy ezt tedd, azt tedd, amazt tedd.
Azt tedd, ami számodra a legkomfortosabb. Abból baj még sose volt.
Őszentsége Sobri Jóska
Ez itt off, de ne haragudj, ez most már belőlem kívánkozik ki, fogalmad sincs hogy miről beszèlsz, ès a sajat prekoncepciód fogjakènt (mármint hogy aki hisz az eleve buta ès elvakult ès stb stb ès minden amit negatívval ezeket az embereket meg lehet bèlyegezni (pedig te állítólag nagyon utálod ha vkit megbèlyegeznek)) magyarázol bele olyanokat abba, hogy ki mièrt hívő ès mièrt nem, aminek köze nincs a valósághoz (itt most elsősorban a keresztyèn hit kapcsán tudom ezt így leírni).

Persze, szíved joga, de attól hogy gyakran/vagy időnkènt mantrázod ezeket, attól mèg nem lesz igaz.
1 hónapja
bogjosi New England Patriots 2 262
Őszentsége Sobri Jóska
Ondi, nézd! Apró...

Reméljük nem kell mindent felhasználnia, de ha igen, akkor jól használja majd fel.
Lúdas Solymi
Abból kiindulva, hogy kb szégyellte magát a tegnapi interjún, mikor Marci megemlítette a tesója által indított kezdeményezést, kinézem, hogy elteszi, ami fedezi a költségeit, a maradékot pedig szétosztja / jó célre ajánlja fel...
Aztán kitudja, lehet épül belőle egy 200 misis vityilló 😀 😀 (just kiddin')
bogjosi
Ahogy az várható volt: lelővik vasárnap a gyűjtést és megy adományba a jelentős része:
 telex.hu/belfold/2026/03/28/szabo-bence-jotekony-cel-gyujtes-adomany

Szerkesztette: bogjosi

...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
1 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 843 — The only discipline that lasts, is self discipline
peterk2005 udvari bolond
Azt veszel komolyan, amit akarsz, de az biztos, hogy a fogadóoldalak pénzt tesznek a tippjük mellé, így -mondhatni- nem tét nélkül tippelgetnek, prognosztizálnak.
Őszentsége Sobri Jóska
A fogadó irodák egy algoritmust tesznek az oddsok mögé, nem pénzt. Az az algoritmus pedig azt garantálja, hogy bármi is az eredmény, ők nyernek.

Ez - a végeredmény semlegesség a bookie szempontjából - önmagában semmit nem garantál, csak más formában hordozza a manipulációs kockázatokat. Akkor tudná jobban garantálni ugye, ha garantálni lehetne, hogy mindenki CSAK azért fogad, mert a fogadáson szeretne pénzt nyerni. De ez távolról sincs így. Hiszen akinek propaganda céljai vannak, annak pénze is van rá, és ő nem a fogadáson akar nyerni, hanem a fogadáson keresztül véleményt manipulálni.

(Szerintem egyébként hosszú távon a prediction marketek szabályozva is lesznek a politikai jellegű fogadásokat illetően ... legalábbis a jobb helyeken. Én egyelőre csak a tiltást látom hatékonynak, mert az átláthatósághoz - hogy mondjuk kiszűrhető legyen, ha az orosz agit prop éppen befolyásol - átláthatónak kellene lennie a tétet tevők listájának. Ami viszont védendő adat is, hiszen a nagy többség csak simán fogad, aminek a privát jellege személyes jog. Vagyis két érdek ütközik. Majd meglátjuk.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 229 — Axel Foley
Orbán péceli fellépését sem biztosította a rendőrség
Nomac
A Mihasznák cigányfalus bemutatóján voltak biztos.

1 hónapja
bogjosi New England Patriots 2 262
Hú de vergődik a hatalom, csak a főcím legyen meg, ha már a tartalom nem támasztja alá azt.

444.hu/2026/03/28/a-kormany-videoreszleteket-rakott-ki-arrol-hogyan-hallgattak-meg-a-volt-tiszas-informatikust-az-alkotmanyvedelmi-hivatalban
KB23
Sajnos ez amugy nem nez ki jol akarmi is igaz vagy nem igaz. Ez egy 1:1 nalam narrativa szempontbol.
JéBé
Mármint kinek 1:1? A saját híveiknek max., mert ez a narratív a már rég elment a habokba, azután hogy Szabó Bence kitalált. Itt ismét csak Tiszanak adtak muníciót. De ügyvéd, se bizonyíték amivel alá tudnak támasztani az állítást.
KB23
Igen nekik. Nem azt mondom hogy akkor ez az egesz semmis csak azt hogy a lehetosegekhez merten ez most le lett vedve, erre boven feltudjak huzni azt amit akarnak es erre tegnap egy forintot nem raktam volna.
JéBé
Bármire rá tudnak húzni bármit, csak pl ez az egész amúgy egyszerre a Tisza ukrán narratívát is rombolja, plusz konkrétan egy belsős mondja el benne hogy Rogán kutyái
zacknorb
Tegnap meg az volt hogy letolt gatyaval alltak es elkpezelesem sem volt ezt hogy kommunikaljak le. Ehhez kepest ma egy konkret video alapjan eltudjak mondani hogy a kis katona elbaszta a nagy akciot. Ma egyel kijjebb vagyunk mint tegnap ilyenkor.
JéBé
De most miért csinálsz úgy, mintha kellene nekik bármi evidenciának tűnő/maszkolt valami, hogy narratívát gyártsanak belőle?
bogjosi
Ezen az alapon az egesz ugynek semmilyen kifutasa nincs mert minden szavazat le van fixalva. Ez egy kritikus idoszak X ezer szavazat billen erre arra es az hogy most elokerult egy ilyen video nem segit azon hogy abba a iranyba billenjen ahova tegnap.
JéBé
Szerintem itt Te most összemosod/kevered a dolgokat. Nem azt mondtam, hogy semmilyen ügynek nincs kifutása, hanem, hogy az állampárt a semmiből megcsinálja a narratívát a hívőknek pedig elég az amit a propi eléjük tesz, nem fognak forrást ellenőrizni...
Amúgy már Jámbor és MP is reagált rá és tematizálja a videót, szal ez a fidesz tematizálás is rest in rip, élt 5 percet!

Szerkesztette: bogjosi

...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
1 hónapja
deyell Las Vegas Raiders 12 647 — Sworn to the Dark

Orbáné jelenleg 2.00
Kampman
peterk2005 udvari bolond
deyell
És mit mondott a polymarket arra a választásra?
gamerkr
utánanéztem: a Polymarket 99%-os valószínűséggel adta a GS győzelmét, de a valóságban nagyon szoros lett a vége: a GS 28,6%-ot, míg az ellenzéki SDS 28,1%-ot szerzett. érdekesség, hogy 2025 végén még az SDS győzelmét tartotta 92%-kal valószínűnek a Polymarket, erre emlékeztem. aztán a választás előtti utolsó pár hónapban a GS sikeresen megnyerte a bizonytalan szavazókat, és elvették az ellenzéki kampány élét a vártnál jobb gazdasági adatokkal, ezzel nyertek.

built for this shit

1 hónapja
Nomac New England Patriots 4 446 — balazs.t85@gmail.com
Orbán péceli fellépését sem biztosította a rendőrség
1 hónapja
JéBé Green Bay Packers 8 050
Hú de vergődik a hatalom, csak a főcím legyen meg, ha már a tartalom nem támasztja alá azt.

444.hu/2026/03/28/a-kormany-videoreszleteket-rakott-ki-arrol-hogyan-hallgattak-meg-a-volt-tiszas-informatikust-az-alkotmanyvedelmi-hivatalban
KB23
Sajnos ez amugy nem nez ki jol akarmi is igaz vagy nem igaz. Ez egy 1:1 nalam narrativa szempontbol.
JéBé
Mármint kinek 1:1? A saját híveiknek max., mert ez a narratív a már rég elment a habokba, azután hogy Szabó Bence kitalált. Itt ismét csak Tiszanak adtak muníciót. De ügyvéd, se bizonyíték amivel alá tudnak támasztani az állítást.
KB23
Igen nekik. Nem azt mondom hogy akkor ez az egesz semmis csak azt hogy a lehetosegekhez merten ez most le lett vedve, erre boven feltudjak huzni azt amit akarnak es erre tegnap egy forintot nem raktam volna.
JéBé
Bármire rá tudnak húzni bármit, csak pl ez az egész amúgy egyszerre a Tisza ukrán narratívát is rombolja, plusz konkrétan egy belsős mondja el benne hogy Rogán kutyái
zacknorb
Tegnap meg az volt hogy letolt gatyaval alltak es elkpezelesem sem volt ezt hogy kommunikaljak le. Ehhez kepest ma egy konkret video alapjan eltudjak mondani hogy a kis katona elbaszta a nagy akciot. Ma egyel kijjebb vagyunk mint tegnap ilyenkor.
JéBé
De most miért csinálsz úgy, mintha kellene nekik bármi evidenciának tűnő/maszkolt valami, hogy narratívát gyártsanak belőle?
bogjosi
Ezen az alapon az egesz ugynek semmilyen kifutasa nincs mert minden szavazat le van fixalva. Ez egy kritikus idoszak X ezer szavazat billen erre arra es az hogy most elokerult egy ilyen video nem segit azon hogy abba a iranyba billenjen ahova tegnap.

Szerkesztette: JéBé