Politika

64 feliratkozó

6 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 570 — The only discipline that lasts, is self discipline
Tegnap a meccsek kicsit elvették a nap végét, nem volt időm gondolkodni a történteken. Most így reggel kávé közben ülepszik a dolog, és egyelőre ott tartok, hogy nem értem, hogy a Fidesz tegnap mit és miért csinált. Mi volt a cél, mi volt a célközönség, és mi volt az átadandó üzenet?
peterk2005 udvari bolond
Az üzenet az, hogy a szemüket a törzsgárdán tartják, nincs kiszólás, nincs kiugrás.
slowmotion
Ezt mikért kell 15 év után megüzennni? Talán azt a veszélyt látják, hogy megindulhat a bomlás?
Nekem ez a beszéd inkább egy alapos lebaszásnak hangzott. Nem értitek hülyéim, hogy az internetet nem lehet visszacsinálni? Nem értitek, hogy nyomulni kell? Én nyakamba vettem a nyilvánosságot, a falnak is már nyilatkozok, nem értitek, hogy nem elég amit csináltok? Nem értitek, hogy békemenet hegyek kellenek? Közben szinte győzködte a hallgatóságot, hogy "mi vagyunk a favoritok", de nem szabad hátradőlni.

Ez oké, ha problémát lát. Oké, ha a megoldást a kommunikáció felpörgetésében látja. De egy ilyen beszédet - lényegében egy összetartás / taktikai értekezlet szerűség - nem közvetítünk nyilvánosan.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
6 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 570 — The only discipline that lasts, is self discipline
Hadházy azért esik ki, mert MP szerint az óellenzékhez tartozik, aki rontana az esélyein, “rosszul nézne ki” és ebben igaza van. Mindegy, nem lényeges csak a dolog szórakoztató faktora miatt írtam.
MC12
o rosszkor hagyta ott a fideszt. kesobb kellett volna 😉
csebi
Hádházy egy szereptévesztéses "magányos őrült", akinek nem a kooperáció az erőssége, nem tartozik ő sehova, de senkise akarja, hogy hozzátartozzon, a politika gyakorlati működéséről fogalma sincs, csak a saját belső iránytűjét követve bóklászik összevissza, teljesen, önsorsrontóan rigid, ő az a kalapács, ami jól funkcionál, ha szögeket kell beverni, de ha csavarozni, fűrészelni vagy sarokcsiszolni kell, ő akkor is kalapács.
Őszentsége Sobri Jóska
Teljesen jó leírás. Volt egy ilyen kollégám. Bírom Hadházy-t és kedveltem a kollégámat is mert zsigerből, szívből tisztességesek. De közben nagyon nem egyszerű velük együtt dolgozni.

Amúgy ha már itt tartunk: úgy néz ki, hogy ha változás lesz, akkor is megtartjuk azt a Gyurcsány óta kialakult hagyományt, hogy egy nárcisztikus akarnok lesz a miniszterelnök. Gyurcsányban a nárcisztikus elem dominált, az akarnok lekísérte, Orbánban erősebb az akarnokság és erre épül rá a nárcizmus. MP-ben ránézésre még zajlik a belső dominancia csata, hogy melyik jöjjön ki győztesen.

Viszont - szerintem - van egy különbség is. Erkölcsi / morális szempontból Gyurcsány és Orbán is üres dobozok, teljesen hiányzott / hiányzik belőlük mindkettő. Lehet, hogy egyedül vagyok a véleményemmel, de szerintem MP nem üres. Szerintem ő zsigerileg gyűlöli a korrupciót és van benne egy belső késztetés a tisztességre. Hogy aztán ezt hogy lehet össze-egyeztetni a nárcizmussal és akarnoksággal majd, az jó kérdés. Lehet, hogy sehogy. De el tudom képzelni azt is, hogy össze lehet.
peterk2005 udvari bolond
Ez a zsigeri gyűlölet a korrupcóval szemben a túlárazott szerződések aláírásakor meg a testvérének adott tanácsadói kamuszerződésekkor is megvoltak, vagy utána alakult ki? Vagy amikor még Lőrincnél tepert "melóért", hogy a kamu FB-állásokban felevett tízmilliókat most ne is hozzuk ide (az fb-állások 99%a kamu, nem csinálnak semmit a pénzfelévtelén kívül).

Ugyanmár. Őt alapvetően nem a korrupció zavarta, elvolt mint a hal a vízben. Mégegyszer: tavaly márciusban még a Lázártól kapott fizut. Azt el tudom hinni, hogy Ő azokhoz a régebbi típusú fideszesekhez tartozott aki szerint "ne mi nyerjük a legtöbbet", meg "lehet lopni de ésszel" és mondjuk Lőrinc gazdagodása is zavarta, simán. De ez csupán annyit jelent, hogy sima, mutyis, 70-30-as stb. korrupció oké neki, a state capture meg nem annyire oké. Erre persze lehet mondani, hogy ez is jobb, mint a jelenlegi ami igaz is, de azért ne essünk át a ló túloldalára.

Őt az zavarta, hogy nem kapott olyan pozit, amit szerinte megérdemelne, és láthatóan ez az elképesztő düh hajtja a mai napig. Az egy remek politikai skill, hogy ezt be tudja csatornázni az általános elégedetlenségbe és ebből kovácsol politikai tőkét. Egyetértek Jóskával, nagy benézés volt a fidesz HR-től, hogy nem tartották karámon belül.
MC12
Ismerem ezt az indoklást. Lehet, hogy így is van. Még konkrétumok se kellenek, hogy így legyen, hiszen 15 évig elvolt a Fideszben, a 70-30 pedig a rendszerváltás érdeme. A Fidesz is ezt vitte amíg el nem jött a state capture. Ezek alapján értelemszerűen feltételezhető, hogy MP is ilyen. De ez kétélű dolog, mert a politikai, bizalmi állásoknál azért előfordul, hogy van ami 70-30-nak látszik, miközben valójában inkább bizalmi motiváció van mögötte.

Úgyhogy én nem ezekből következtettem, hanem a megszólalásaiból, reakcióiból, érzelmi változásaiból amikor beszél. Én is vállaltam el életemben "üzletkötői díjas" projekteket. Volt 70-30 is néhány. Rám is joggal rám lehet mondani, hogy én se vagyok jobb a deákné vásznánál ... ami igaz is. Mégis én úgy gondolok magamra, hogy utálom a korrupciót. Sőt gyűlölöm. Mert egyrészt nem keresem direktben, jobban érzem magam, ha nincs, másrészt ha úgy gondolom, hogy megtehetem, akkor el is utasítom, elkerülöm. És utóbbi a jóval gyakoribb. Én látok erre jeleket MP-nél is. Aztán persze lehet, hogy totálisan benézem.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
6 hónapja
deyell Las Vegas Raiders 12 383 — Sworn to the Dark
Hadházy azért esik ki, mert MP szerint az óellenzékhez tartozik, aki rontana az esélyein, “rosszul nézne ki” és ebben igaza van. Mindegy, nem lényeges csak a dolog szórakoztató faktora miatt írtam.
MC12
csebi
Hádházy egy szereptévesztéses "magányos őrült", akinek nem a kooperáció az erőssége, nem tartozik ő sehova, de senkise akarja, hogy hozzátartozzon, a politika gyakorlati működéséről fogalma sincs, csak a saját belső iránytűjét követve bóklászik összevissza, teljesen, önsorsrontóan rigid, ő az a kalapács, ami jól funkcionál, ha szögeket kell beverni, de ha csavarozni, fűrészelni vagy sarokcsiszolni kell, ő akkor is kalapács.
Őszentsége Sobri Jóska
Teljesen jó leírás. Volt egy ilyen kollégám. Bírom Hadházy-t és kedveltem a kollégámat is mert zsigerből, szívből tisztességesek. De közben nagyon nem egyszerű velük együtt dolgozni.

Amúgy ha már itt tartunk: úgy néz ki, hogy ha változás lesz, akkor is megtartjuk azt a Gyurcsány óta kialakult hagyományt, hogy egy nárcisztikus akarnok lesz a miniszterelnök. Gyurcsányban a nárcisztikus elem dominált, az akarnok lekísérte, Orbánban erősebb az akarnokság és erre épül rá a nárcizmus. MP-ben ránézésre még zajlik a belső dominancia csata, hogy melyik jöjjön ki győztesen.

Viszont - szerintem - van egy különbség is. Erkölcsi / morális szempontból Gyurcsány és Orbán is üres dobozok, teljesen hiányzott / hiányzik belőlük mindkettő. Lehet, hogy egyedül vagyok a véleményemmel, de szerintem MP nem üres. Szerintem ő zsigerileg gyűlöli a korrupciót és van benne egy belső késztetés a tisztességre. Hogy aztán ezt hogy lehet össze-egyeztetni a nárcizmussal és akarnoksággal majd, az jó kérdés. Lehet, hogy sehogy. De el tudom képzelni azt is, hogy össze lehet.
peterk2005 udvari bolond
Őt az zavarta, hogy nem kapott olyan pozit, amit szerinte megérdemelne, és láthatóan ez az elképesztő düh hajtja a mai napig. Az egy remek politikai skill, hogy ezt be tudja csatornázni az általános elégedetlenségbe és ebből kovácsol politikai tőkét. Egyetértek Jóskával, nagy benézés volt a fidesz HR-től, hogy nem tartották karámon belül.
MC12
nem az zavarta inkább, hogy Rogánék beleszóltak a válásába, VJ pártját fogva? azért ment neki Rogánnak főleg rögtön az első partizános interjúban?

internal primates forever

6 hónapja
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 407
MC12
csebi
Őszentsége Sobri Jóska

peterk2005 udvari bolond
Ez a zsigeri gyűlölet a korrupcóval szemben a túlárazott szerződések aláírásakor meg a testvérének adott tanácsadói kamuszerződésekkor is megvoltak, vagy utána alakult ki? Vagy amikor még Lőrincnél tepert "melóért", hogy a kamu FB-állásokban felevett tízmilliókat most ne is hozzuk ide (az fb-állások 99%a kamu, nem csinálnak semmit a pénzfelévtelén kívül).

Ugyanmár. Őt alapvetően nem a korrupció zavarta, elvolt mint a hal a vízben. Mégegyszer: tavaly márciusban még a Lázártól kapott fizut. Azt el tudom hinni, hogy Ő azokhoz a régebbi típusú fideszesekhez tartozott aki szerint "ne mi nyerjük a legtöbbet", meg "lehet lopni de ésszel" és mondjuk Lőrinc gazdagodása is zavarta, simán. De ez csupán annyit jelent, hogy sima, mutyis, 70-30-as stb. korrupció oké neki, a state capture meg nem annyire oké. Erre persze lehet mondani, hogy ez is jobb, mint a jelenlegi ami igaz is, de azért ne essünk át a ló túloldalára.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
6 hónapja
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 542
Most már tűkön ülök, hogy hova fogunk kilyukadni. (Tegyük hozzá, hogy zseniális húzás volt az őszödi séta is Magyaréktól, kitalálták, hogy OV mivel fog indítani. Kezd kiismerhető lenni a beszédírás?)
Gyurma Pappa
Ez a beszed ez miafasz?
somoskovig
Szar az egész úgy ahogy van. Amíg nem volt nyilvánosan adva addig jobb volt 😀
MC12
Zárt ajtók mögött is ekkora faszságokat tolt?

Se eleje, se vége, se tartalma.
6 hónapja
SBL Green Bay Packers 2 736
Tegnap a meccsek kicsit elvették a nap végét, nem volt időm gondolkodni a történteken. Most így reggel kávé közben ülepszik a dolog, és egyelőre ott tartok, hogy nem értem, hogy a Fidesz tegnap mit és miért csinált. Mi volt a cél, mi volt a célközönség, és mi volt az átadandó üzenet?
peterk2005 udvari bolond
Az üzenet az, hogy a szemüket a törzsgárdán tartják, nincs kiszólás, nincs kiugrás.
slowmotion
Azért elég durva fenyegetésnek hangzott az a mondat. Mintha oroszból lett volna tükörfordítva.
6 hónapja
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 434 — Ajmo Vatreni
peterk2005 udvari bolond
slowmotion
Nincs pénz, elkezdtek kifelé kacsingatni, esetleg információkat is kiadni és ezt elégelte meg a főnök.
6 hónapja
slowmotion Dallas Cowboys 27 314 — Cowboys fan
peterk2005 udvari bolond
6 hónapja

6 hónapja
MC12
csebi
Őszentsége Sobri Jóska

6 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 207 — #NoStress
MC12
csebi

6 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 778 — Lucas Scott
MC12

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
6 hónapja
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 095 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid
jól értettem, most megfenyegette egy kis komcsi módon a saját szavazóit? minden meg lesz jegyezve, minden fel lesz jegyezve?
petey
Vén nyomorult kommunista szar. De pont igy beszel az, aki 106 korzetbol 80at vinne vagy mennyit hadovalt. El kellene mar takarodni a halal faszara Viktor.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
6 hónapja
jól értettem, most megfenyegette egy kis komcsi módon a saját szavazóit? minden meg lesz jegyezve, minden fel lesz jegyezve?
petey
eddig is rá volt állítva az ÁVO, akarom mondani AH
6 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 692 — The Mathematician
jól értettem, most megfenyegette egy kis komcsi módon a saját szavazóit? minden meg lesz jegyezve, minden meg lesz jegyezve?
petey
nem is az első ilyen votl

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
6 hónapja
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 21 232 — Csodabogár

Szerkesztette: petey

6 hónapja
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 407
Tehát nem lehet a levitézlett, elmúlt 15 év bűnös garnitúrájából senki a Tisza tagja, képviselője akármilye, aki valaha betöltött állami/politikai pozíciót, ezek szerint kivéve a volt fideszes államtitkárokat, helyettes államtitkárokat, vezérkari főnököket és háttérintézmény-vezetőket. Hadházy nem - ex-fideszesek simán. 😀 Miközben Dopeman tart megfejtéseket a kereszteny/konzervativ tábor éves dzsemboriján.
MC12
Nem védeni akarom MP-t (szerintem túl van tolva az "ó"-zás), de MP ezt többször elég precízen elmondta. NEm mindenki van kizárva, hanem "csak" a politikai pozíciók. Miniszter, politikai államtitkár, stb. Tisztviselő jöhet. Mondjuk honvédelmi miniszter nyema, hadsereg parancsnok igen. Belügyminiszter nyema, rendőri vezető jöhet. stb.

(Hadházy több dologban nyíltan mást gondol mint a Tisza, ő azért esik ki.)
peterk2005 udvari bolond
De nem ezt mondta. Hanem ezt:

“A TISZA Párthoz és a TISZA Szigetekhez nem csatlakozhatnak szándékos bűncselekmény elkövetéséért elítélt emberek. Illetőleg nem csatlakozhatnak parlamenti pártok volt és/vagy jelenlegi országgyűlési képviselői, illetőleg képviselőjelöltjei, továbbá kormánytagok, államtitkárok húsz évre visszamenően. Nem lehetnek tagok továbbá olyanok, akik az MSZMP, vagy a rendszerváltás előtti állambiztonság bármelyik ügyosztályának, vagy a Munkásőrség tagjai voltak.”

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
6 hónapja
cartman023 Indianapolis Colts 995
Tökéletes beszéd volt, a "lipsi" sajtó a következő hetekben csak ezzel fog foglalkozni, nem MP mai kijelentéseivel.
6 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 778 — Lucas Scott
Most már tűkön ülök, hogy hova fogunk kilyukadni. (Tegyük hozzá, hogy zseniális húzás volt az őszödi séta is Magyaréktól, kitalálták, hogy OV mivel fog indítani. Kezd kiismerhető lenni a beszédírás?)
Gyurma Pappa
Ez a beszed ez miafasz?
somoskovig
MC12
Komolyan: mi a faszomról beszél? 😂 Tényleg nem értem, mit akar mondani, hogy EU = szegénység? Ez a mondanivaló? Ennyi? Mert ez kurva szar, ezt nagyon nehéz lesz eladni egy olyan országban,ahol 75 % az EU támogatottsága.

Már Marci sem vár 1%-os növekedést, ami nagy valószínűséggel csökkenés lesz. Be fog jönni a valóság a képbe...
Gyurma Pappa
Ezt a 2008as számot is meg akartam
Nézni h akkor már USA-ban eléggé megvolt a válság az EU meg talán csak lassan vette-e fel a stafétát és még csak kevésbé volt érzékelhető is.
De igen furának ezek az összehasonlítások …

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
6 hónapja
nemzeti konzultációt fognak indítani a „Tisza-adóról”
Avagy ismet tobb szaz misit kijatszunk haveroknak adofizetok penzebol
Beki
Majd mondja MP, hogy inkább nem mondanak semmi programot, mert az instant százmillió átjátszva a haveroknak konzultáció álcája alatt
6 hónapja
Beki New York Jets 2 410
nemzeti konzultációt fognak indítani a „Tisza-adóról”
Avagy ismet tobb szaz misit kijatszunk haveroknak adofizetok penzebol
6 hónapja
bogjosi New England Patriots 2 034
Gyurma Pappa
Csak a beszédírásuk kiismerhető szerinted?

OV: "nemzeti konzultációt indítunk a kiszivárgott adóemelési tervekről"
r.baggio
eddig is értelmetlen pénzkidobás volt a nemzeti konzultációja, ezzel a témával szintet lépnek..

...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
6 hónapja
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 868 — no es importante
Gyurma Pappa
Csak a beszédírásuk kiismerhető szerinted?

OV: "nemzeti konzultációt indítunk a kiszivárgott adóemelési tervekről"

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
6 hónapja
Tehát nem lehet a levitézlett, elmúlt 15 év bűnös garnitúrájából senki a Tisza tagja, képviselője akármilye, aki valaha betöltött állami/politikai pozíciót, ezek szerint kivéve a volt fideszes államtitkárokat, helyettes államtitkárokat, vezérkari főnököket és háttérintézmény-vezetőket. Hadházy nem - ex-fideszesek simán. 😀 Miközben Dopeman tart megfejtéseket a kereszteny/konzervativ tábor éves dzsemboriján.
MC12
Nem védeni akarom MP-t (szerintem túl van tolva az "ó"-zás), de MP ezt többször elég precízen elmondta. NEm mindenki van kizárva, hanem "csak" a politikai pozíciók. Miniszter, politikai államtitkár, stb. Tisztviselő jöhet. Mondjuk honvédelmi miniszter nyema, hadsereg parancsnok igen. Belügyminiszter nyema, rendőri vezető jöhet. stb.

(Hadházy több dologban nyíltan mást gondol mint a Tisza, ő azért esik ki.)

6 hónapja
Gyurma Pappa
Ez a beszed ez miafasz?
somoskovig
MC12
Komolyan: mi a faszomról beszél? 😂 Tényleg nem értem, mit akar mondani, hogy EU = szegénység? Ez a mondanivaló? Ennyi? Mert ez kurva szar, ezt nagyon nehéz lesz eladni egy olyan országban,ahol 75 % az EU támogatottsága.

Már Marci sem vár 1%-os növekedést, ami nagy valószínűséggel csökkenés lesz. Be fog jönni a valóság a képbe...
Gyurma Pappa
Az egész USA vs EU GDP összehasonlítás egy nesze semmi fogd meg jól marhaság. Az USA népessége 2008 óta 15%-al nőtt, az EU népessége csökkent. Plusz UK kilépett. Így semmi értelme totalban összehasonlítani a kettőt. GDP per capita alapon lenne értelme .... csak úgy meg nem igaz az ami miatt előhozta.