Politika
69 feliratkozó
1 hónapja
1 hónapja
Nem kellett suliba menni, így sosem feledem 😊Na faszom, már én sem emlékszem rá. 😀A tanácsköztársaság a március 21Rendszerzáró Házibuli 1989-benSzerintem ez nem 1989-ben volt, hanem 1990 március 23.-án (ami a tanácsköztársaság kikiáltásának a napja egyébként bár ma már erre szerencsére a kutya nem emlékszik 😊 ).
www.reddit.com/r/hungary/comments/1s665tn/rendszerz%C3%A1r%C3%B3_h%C3%A1zibuli_1989ben_orb%C3%A1n_viktor_%C3%A9s/
r.baggio
Ott voltam pöcs kamaszként, emlékezetes buli volt.
(Ha netán ennyi év után mégis én emlékeznék rosszul a dátumra, nézzétek el, az évek teszik. 😀 😀 )
peterk2005 udvari bolond
bcsarli, Udvari Főkóstoló
Na jó, de ... de elírtam. 😊 Azért köszi!
peterk2005 udvari bolond
1 hónapja
Na faszom, már én sem emlékszem rá. 😀A tanácsköztársaság a március 21Rendszerzáró Házibuli 1989-benSzerintem ez nem 1989-ben volt, hanem 1990 március 23.-án (ami a tanácsköztársaság kikiáltásának a napja egyébként bár ma már erre szerencsére a kutya nem emlékszik 😊 ).
www.reddit.com/r/hungary/comments/1s665tn/rendszerz%C3%A1r%C3%B3_h%C3%A1zibuli_1989ben_orb%C3%A1n_viktor_%C3%A9s/
r.baggio
(Ha netán ennyi év után mégis én emlékeznék rosszul a dátumra, nézzétek el, az évek teszik. 😀 😀 )
peterk2005 udvari bolond
bcsarli, Udvari Főkóstoló
Na jó, de ... de elírtam. 😊 Azért köszi!

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
A tanácsköztársaság a március 21Rendszerzáró Házibuli 1989-benSzerintem ez nem 1989-ben volt, hanem 1990 március 23.-án (ami a tanácsköztársaság kikiáltásának a napja egyébként bár ma már erre szerencsére a kutya nem emlékszik 😊 ).
r.baggio
peterk2005 udvari bolond
1 hónapja
Rendszerzáró Házibuli 1989-benSzerintem ez nem 1989-ben volt, hanem 1990 március 23.-án (ami a tanácsköztársaság kikiáltásának a napja egyébként bár ma már erre szerencsére a kutya nem emlékszik 😊 ).
r.baggio

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
Bocs, hogy így visszakanyarodok, de a kettő nem ugyanazt mutatja nagyságrendileg? 😀Minthogy a közvélemény-kutatásokat itt már sokszor részletezett okokból a választás előtti keddig-szerdáig inkább még nem venném komolyan, ránéztem a fogadóirodákra.Szerinted a fpgadó irodák odds-ai komolyabban vehetők, mint a közvélemény kutatások?
Boabeten MP oddsa, hogy ő lesz a következő miniszterelnök 1.62
Orbáné jelenleg 2.00
Kampman
peterk2005 udvari bolond
1 hónapja
Rendszerzáró Házibuli 1989-benwww.reddit.com/r/hungary/comments/1s665tn/rendszerz%C3%A1r%C3%B3_h%C3%A1zibuli_1989ben_orb%C3%A1n_viktor_%C3%A9s/

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
1 hónapja
Mekkora szerencséje van a Fityesznek, hogy az ukránok magukra provokáltak az oroszokat, mert mivel kampányolnának, a közlekedéssel, oktatással, egészségüggyel, a korrupció visszaszorításával...

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
1 hónapja
Miben mondtál mást mint én? Szerintem lényegében ugyanazt írtad le más szavakkal.Ez nem morális kérdés. Az általam tisztelt és nagyra becsült hívő emberek – sok ilyet ismerek –, nem fundamentalista, dogmatikus tanok szerint élik az életüket, hanem folyamatos vizsgálják az „idők jeleit”, nyitottak akár az ateisták, akár más vallások követői iránt, tele vannak kételyekkel és kérdésekkel, elutasítják az állam és egyház összefonódását, viszolyognak a (politikai) autokráciától, a szabadság pártján állnak. Lehet még ragozni, de a lényeg ez.OFF2 Hát, igen. Nem hívőként mondom: lehet, hogy a hitet nem kellene keverni a vakhittel.A megfogalmazás miatt kérdezem, hogy arra gondolsz esetleg, hogy a moralitás - illetve annak torzulása, eltűnése - a hitet is kikezdi? Ha igen, akkor az én felfogásom szerint megfogtad a lényeget. Ha valami másra, akkor nem biztos, mert szerintem a hit esszenciája éppen az, hogy "vak". Vagyis - a tudással ellentétben - nem racionális, nem ingatják meg a tények.
nagylaza, főpohárnok
Viszont - és ezért kérdeztem, hogy mire vonatkozik a "vak" - az erkölcs, moralitás a hitre is hatással van, annak hiánya a hitet is kikezdi. Ha a "vakhit" arra vonatkozik, hogy valakinek az erkölcsre, moralitásra vonatkozóan sem működnek az antennái, akkor ugyanazt gondoljuk.
peterk2005 udvari bolond
nagylaza, főpohárnok

1 hónapja
A hit azt jelenti, hogy valamit igaznak vagy valósnak fogadsz el, anélkül, hogy egzakt bizonyítékod lenne rá.Valaki vagy halott vagy él.De mi van a halál után?
Vagy hisz vagy nem hisz.
Őszentsége Sobri Jóska
Miben hisz vagy nem hisz, aki hisz vagy nem hisz?
A hit lehet vakhit, a nemhit pedig lehet dölyf, aki a tudásában rávágja, hogy a halál után nincsen semmi. Honnan tudja? Nem tudja, nem tudjuk. És ebből a határátlépési lehetetlenségből táplálkozik a hit.
Dzsokijuing
Mi van az élet vagy a meghalás után? A halál.
A halál után már nincs semmi mostani tudásunk alapján. Vagyis a semmi van. Az egyén számára pont ugyanaz, mint ami a megszületése előtt volt. Azért ez nem túl bonyolult.
Aztán ha mégse így van, akkor majd revidiáljuka mostani tudásunkat, de addig ez az, amivel kalkulálni lehet.
De amit kiragadtál az pusztánarról szólt, hogy nincs halott meg halottabb, nincs kicsit meghalva vagy nagyon meghalva valaki, nincs hit vagy vakhit. Van halál van hit, egyik fogalom se fokozható.
1 hónapja
Valaki vagy halott vagy él.De mi van a halál után?
Vagy hisz vagy nem hisz.
Őszentsége Sobri Jóska
Miben hisz vagy nem hisz, aki hisz vagy nem hisz?
A hit lehet vakhit, a nemhit pedig lehet dölyf, aki a tudásában rávágja, hogy a halál után nincsen semmi. Honnan tudja? Nem tudja, nem tudjuk. És ebből a határátlépési lehetetlenségből táplálkozik a hit.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 hónapja
60, 735k64 772.43524.hu/belfold/2026/03/25/orszagjaras-kozeleti-kvizjatek/59 mandátum, 719.151 szavazat
😀
59 mandátumot és 716.028 szavazatot szereztem csak 😀
warr_b
Nem lépsz vissza a javamra?
Kampman
zinedine5
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 hónapja
Azt nem vitatom el, hogy vannak életszituációk és emberek akiknek a hit rövidtávon segít, de az pillanatnyi gyógyszer és nem valódi segítség.Az is egy drog.
ervinator
Ahogy Prince rapelte
"you can be the President
I'd rather be the Pope
you can be the side effect
I'd rather be the dope "
1 hónapja
nnna, ez mi lesz itt? www.youtube.com/watch?v=aHsGrxkX1pE
Vidám Vasárnap a Karmelitában, tuti
1 hónapja
Nem hívőként mondom: lehet, hogy a hitet nem kellene keverni a vakhittel.Hiszel abban, hogy bezártad magad mögött az ajtót?
nagylaza, főpohárnok
Nem, hanem tudod. Vagy jól vagy rosszul. Mindkettő belefér.
Hiszel abban, hogy nem esik atomjaira a kés, miközben a kenyeret vágod? Meglepne. Tudod, hogy acélból van, kibírja, de persze tévedhetsz ebben is, belefér. Nade nem mondod, hgy "hiszek a késven és abban, hogy fel tudom vágni vele a kenyeret".
Hiszel abban, hogy 2+2 a tízes számrendszerben néggyel egyenlő? Ugyan. Tudod.
Hiszel abban, hogy holnap nem fog esni a hó Terézvárosban? Tudod, valószínűsíted, eszerint tervezel, aztán ha tévedtél, akkor viseled a következményeit. De eszedbe nem jut úgy megélni, hogy "azt hiszem...".
Ahogy azt is tudod, hogy mikor volt a muhi csata, a Dallas első SB győzelme, Meryl Streep első Oscar díja. Vagy nem tudod. Vagy rosszul tudod.
Nem szégyen valamit rosszul tudni, csak akik személyiségszerkezete ezt nem tudja feldolgozni, azok menekülnek "hitbéli" bizonyosságokhoz.
Fiatalon szerettem vallásos (tehát nem a hívő rész volt ott a lényeg, hanem a struktúrábaszervezettség, egyház, vallás) agyhalottakkal leállni, akik ezügyben megtaláltak.
Azt mondtam: Miért kéne hinnem istenben, hiszen tudom, hogy van és szeret engem. A hűtőszekrényben vagy a szilvában se hiszek, tudom, hogy ezek mind léteznek. Te nem tudod, hogy isten létezik? Hinned kell? Szar lehet neked.
És a legtöbbször kb. eddig tartott a vita.
Hinni Orbánban (Németh Sándorban, MP-ben, bárkiben, bármiben) azt jelenti, hogy fingod nincs a valóságról, annak dimenzióiról, rétegeiről részleteiről, az időt se szánod rá, hogy megismerd, de azt se akarod beismerni, hogy lusta vagy hülye vagy utánajárni annak, hogy mi a valóság, vagy elfogadni azt, hogy valamit nem tudsz. Döntesz, de tuti akarsz lenni a döntésedben, mert utána szar lenne azt mondanod, hogy "tévedtem", vagy azt, hogy "akkor nem".
Namost ez a logika mindenféle hit esetén ugyanaz.
Lehet tudni. El lehet fogadni önnön tudatlanságodat. Meg ugye ha nincs ennyi önreflexiód, akkor még mindig ott a hit.
Fingom nincs tavaly melyik QB passzolta a legtöbbet az alapszakaszban, tippelhetek, de nem tudom. Mennyivel vagyok beljebb, ha azt hiszem, hogy Mahomes? Semmivel. Csak bebetonozom magam önnön tudatlanságomba.
Mindenkinek ott a lehetőség megtudni amit akar, és elfogadni, amit nem akar. És persze hinni valamiben tudás nélkül.
Van egy barátom, nem vallásos, de "hívőnek" mondanád, mivel kalkulál istennel, de ő sosem mondja, hogy "hiszek istenben", mert ő tudja, hogy az ő életére miként hatott, semmi szüksége a hitre, hiszen tudása van ezügyben. (Legfeljebb nehezen bizonyítható, de nem is kell, nem is akarja, ő jól el van így.) Ő se nagyon érti, hogyan lehet valaki annyira hülye, hogy hinnie kell, hiszen tudhatna is.
Személyiségszerkezet kérdése ki melyik utat választja.
De persze sokszor egyszerűbb magunknak azt hazudni, hogy hinni valamiben az nem égbekiáltó butaság, pusztán azért, mert sokan mások is ezt teszik.
Persze ha valaki ettől boldogabb, az az ő dolga, csak a reflektált hosszú hsz-ek pont arra jó példák, hogy ha ezen ostoba hit nem csak a saját életükre van kihatással, hanem másokét megnehezíti, megkeseríti, akkor jó tudatosítani, hogy ez csak az ő választásuk, döntésük, a saját életében mindenkinek van opciója ehhez viszonyulni.
A vakhit meg egy sima felülfogalmazas, olyasmi, mint a 'nagyon halott'.
Valaki vagy halott vagy él.
Vagy hisz vagy nem hisz.
1 hónapja
Akkor most már beleállok 😛 és vigyük át a Világnézeti csevegőbe 😀Jóska sok témában elég sarkos véleményt formál, de ebben az esetben szerintem ( az én világról alkotott képem alapján) igaza van.Ez itt off, de ne haragudj, ez most már belőlem kívánkozik ki, fogalmad sincs hogy miről beszèlsz, ès a sajat prekoncepciód fogjakènt (mármint hogy aki hisz az eleve buta ès elvakult ès stb stb ès minden amit negatívval ezeket az embereket meg lehet bèlyegezni (pedig te állítólag nagyon utálod ha vkit megbèlyegeznek)) magyarázol bele olyanokat abba, hogy ki mièrt hívő ès mièrt nem, aminek köze nincs a valósághoz (itt most elsősorban a keresztyèn hit kapcsán tudom ezt így leírni)..Ez a hosszú hozzászólás, ahogy JC6-é is alapvetően arról az óriási szakadékról szól, ami a tudás és a hit között húzódik, és amibe mindenki beleesik és beleveszik, akinek fontos annyira a hit, hogy odabotorkáljon. Vagy úgy is mondhatnám, hogy nem feltétlenül a hit a fontos számukra, hanem inkább a valóság, a tudásuk túl kevés, túl frusztráló, túl idegesítő, felfoghatatlan, értelmetlen, értelmezhetetlen stb., ennek elfogadása nehézségekbe ütközik, és a belső feszültségük, a tudatlanságuk, a szorongásuk kezelése helyett a hitbe menekülnek.
fake.id
Ebben látom a hasonlóságot a hitgyülis feleség meg az Orbánhívő fideszes apuka között.
Ahol nincs elég tudás, de ezt nem képesek beismerni vagy nem képesek ezen változtatni, ott azonnal megjelenik a hit, és mint a felrobbanó purhabos flakon beterít és kitölt mindent, akár van ott rá szükség, akár nincs.
Hinni bizonyosságot jelent valamiben, amit nem tudunk.
Ennél károsabb dolog kevés van amivel az ember a pszichéjét mérgezheti.
Viszont mindenki csak magán tud változtatni, így mindenféle hit nélkül is jó esély van az ilyen helyzetek kezelésére, ami mindenkinél egyedi, mivel az ő saját, egyedi személyiségszerkezetéhez kell passzoljon, ezért értelmetlenek az olyan univerzális tanácsok, hogy ezt tedd, azt tedd, amazt tedd.
Azt tedd, ami számodra a legkomfortosabb. Abból baj még sose volt.
Őszentsége Sobri Jóska
Persze, szíved joga, de attól hogy gyakran/vagy időnkènt mantrázod ezeket, attól mèg nem lesz igaz.
dande2
Én nem mennék el addig, hogy aki azon a szinten hisz, hogy bármilyen vallás szerves része az életének az buta, de azt viszont gondolom, hogy ez a belső bizonytalanság feloldása és egyben át is adja a felelőséget, mert nem én felelek a saját döntéseimért, hanem Isten így akarta.
Általánosítok, de többségében igaz, hogy a vallási vezetők is gyarlók, sőt.... és emiatt (is) roppant káros tud lenni az egyszeri hívő emberre, amikor a vallás mélyen beleeszi magát a hétköznapjaiba.
A Hitgyüli pont ilyen a szememben, ha rajtam múlna írmagja sem maradna belőle annyira károsnak gondolom. Mondom ezt úgy, hogy szerencsére semmilyen közöm nem volt hozzá, de elég sok helyről hallottam, akár itt tőletek is annyi információt róla, hogy ezt állítsam.
Azt nem vitatom el, hogy vannak életszituációk és emberek akiknek a hit rövidtávon segít, de az pillanatnyi gyógyszer és nem valódi segítség.
ervinator
1 hónapja
Ez nem morális kérdés. Az általam tisztelt és nagyra becsült hívő emberek – sok ilyet ismerek –, nem fundamentalista, dogmatikus tanok szerint élik az életüket, hanem folyamatos vizsgálják az „idők jeleit”, nyitottak akár az ateisták, akár más vallások követői iránt, tele vannak kételyekkel és kérdésekkel, elutasítják az állam és egyház összefonódását, viszolyognak a (politikai) autokráciától, a szabadság pártján állnak. Lehet még ragozni, de a lényeg ez.A megfogalmazás miatt kérdezem, hogy arra gondolsz esetleg, hogy a moralitás - illetve annak torzulása, eltűnése - a hitet is kikezdi? Ha igen, akkor az én felfogásom szerint megfogtad a lényeget. Ha valami másra, akkor nem biztos, mert szerintem a hit esszenciája éppen az, hogy "vak". Vagyis - a tudással ellentétben - nem racionális, nem ingatják meg a tények.OFF2 Hát, igen. Nem hívőként mondom: lehet, hogy a hitet nem kellene keverni a vakhittel.Ez itt off, de ne haragudj, ez most már belőlem kívánkozik ki, fogalmad sincs hogy miről beszèlsz, ès a sajat prekoncepciód fogjakènt (mármint hogy aki hisz az eleve buta ès elvakult ès stb stb ès minden amit negatívval ezeket az embereket meg lehet bèlyegezni (pedig te állítólag nagyon utálod ha vkit megbèlyegeznek)) magyarázol bele olyanokat abba, hogy ki mièrt hívő ès mièrt nem, aminek köze nincs a valósághoz (itt most elsősorban a keresztyèn hit kapcsán tudom ezt így leírni)..Ez a hosszú hozzászólás, ahogy JC6-é is alapvetően arról az óriási szakadékról szól, ami a tudás és a hit között húzódik, és amibe mindenki beleesik és beleveszik, akinek fontos annyira a hit, hogy odabotorkáljon. Vagy úgy is mondhatnám, hogy nem feltétlenül a hit a fontos számukra, hanem inkább a valóság, a tudásuk túl kevés, túl frusztráló, túl idegesítő, felfoghatatlan, értelmetlen, értelmezhetetlen stb., ennek elfogadása nehézségekbe ütközik, és a belső feszültségük, a tudatlanságuk, a szorongásuk kezelése helyett a hitbe menekülnek.
fake.id
Ebben látom a hasonlóságot a hitgyülis feleség meg az Orbánhívő fideszes apuka között.
Ahol nincs elég tudás, de ezt nem képesek beismerni vagy nem képesek ezen változtatni, ott azonnal megjelenik a hit, és mint a felrobbanó purhabos flakon beterít és kitölt mindent, akár van ott rá szükség, akár nincs.
Viszont mindenki csak magán tud változtatni, így mindenféle hit nélkül is jó esély van az ilyen helyzetek kezelésére, ami mindenkinél egyedi, mivel az ő saját, egyedi személyiségszerkezetéhez kell passzoljon, ezért értelmetlenek az olyan univerzális tanácsok, hogy ezt tedd, azt tedd, amazt tedd.
Őszentsége Sobri Jóska
Persze, szíved joga, de attól hogy gyakran/vagy időnkènt mantrázod ezeket, attól mèg nem lesz igaz.
dande2
nagylaza, főpohárnok
Viszont - és ezért kérdeztem, hogy mire vonatkozik a "vak" - az erkölcs, moralitás a hitre is hatással van, annak hiánya a hitet is kikezdi. Ha a "vakhit" arra vonatkozik, hogy valakinek az erkölcsre, moralitásra vonatkozóan sem működnek az antennái, akkor ugyanazt gondoljuk.
peterk2005 udvari bolond
1 hónapja
Jóska sok témában elég sarkos véleményt formál, de ebben az esetben szerintem ( az én világról alkotott képem alapján) igaza van.Ez itt off, de ne haragudj, ez most már belőlem kívánkozik ki, fogalmad sincs hogy miről beszèlsz, ès a sajat prekoncepciód fogjakènt (mármint hogy aki hisz az eleve buta ès elvakult ès stb stb ès minden amit negatívval ezeket az embereket meg lehet bèlyegezni (pedig te állítólag nagyon utálod ha vkit megbèlyegeznek)) magyarázol bele olyanokat abba, hogy ki mièrt hívő ès mièrt nem, aminek köze nincs a valósághoz (itt most elsősorban a keresztyèn hit kapcsán tudom ezt így leírni)..Ez a hosszú hozzászólás, ahogy JC6-é is alapvetően arról az óriási szakadékról szól, ami a tudás és a hit között húzódik, és amibe mindenki beleesik és beleveszik, akinek fontos annyira a hit, hogy odabotorkáljon. Vagy úgy is mondhatnám, hogy nem feltétlenül a hit a fontos számukra, hanem inkább a valóság, a tudásuk túl kevés, túl frusztráló, túl idegesítő, felfoghatatlan, értelmetlen, értelmezhetetlen stb., ennek elfogadása nehézségekbe ütközik, és a belső feszültségük, a tudatlanságuk, a szorongásuk kezelése helyett a hitbe menekülnek.
fake.id
Őszentsége Sobri Jóska
dande2
Én nem mennék el addig, hogy aki azon a szinten hisz, hogy bármilyen vallás szerves része az életének az buta, de azt viszont gondolom, hogy ez a belső bizonytalanság feloldása és egyben át is adja a felelőséget, mert nem én felelek a saját döntéseimért, hanem Isten így akarta.
Általánosítok, de többségében igaz, hogy a vallási vezetők is gyarlók, sőt.... és emiatt (is) roppant káros tud lenni az egyszeri hívő emberre, amikor a vallás mélyen beleeszi magát a hétköznapjaiba.
A Hitgyüli pont ilyen a szememben, ha rajtam múlna írmagja sem maradna belőle annyira károsnak gondolom. Mondom ezt úgy, hogy szerencsére semmilyen közöm nem volt hozzá, de elég sok helyről hallottam, akár itt tőletek is annyi információt róla, hogy ezt állítsam.
Azt nem vitatom el, hogy vannak életszituációk és emberek akiknek a hit rövidtávon segít, de az pillanatnyi gyógyszer és nem valódi segítség.
"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
1 hónapja
A megfogalmazás miatt kérdezem, hogy arra gondolsz esetleg, hogy a moralitás - illetve annak torzulása, eltűnése - a hitet is kikezdi? Ha igen, akkor az én felfogásom szerint megfogtad a lényeget. Ha valami másra, akkor nem biztos, mert szerintem a hit esszenciája éppen az, hogy "vak". Vagyis - a tudással ellentétben - nem racionális, nem ingatják meg a tények.OFF2 Hát, igen. Nem hívőként mondom: lehet, hogy a hitet nem kellene keverni a vakhittel.Ez itt off, de ne haragudj, ez most már belőlem kívánkozik ki, fogalmad sincs hogy miről beszèlsz, ès a sajat prekoncepciód fogjakènt (mármint hogy aki hisz az eleve buta ès elvakult ès stb stb ès minden amit negatívval ezeket az embereket meg lehet bèlyegezni (pedig te állítólag nagyon utálod ha vkit megbèlyegeznek)) magyarázol bele olyanokat abba, hogy ki mièrt hívő ès mièrt nem, aminek köze nincs a valósághoz (itt most elsősorban a keresztyèn hit kapcsán tudom ezt így leírni)..Ez a hosszú hozzászólás, ahogy JC6-é is alapvetően arról az óriási szakadékról szól, ami a tudás és a hit között húzódik, és amibe mindenki beleesik és beleveszik, akinek fontos annyira a hit, hogy odabotorkáljon. Vagy úgy is mondhatnám, hogy nem feltétlenül a hit a fontos számukra, hanem inkább a valóság, a tudásuk túl kevés, túl frusztráló, túl idegesítő, felfoghatatlan, értelmetlen, értelmezhetetlen stb., ennek elfogadása nehézségekbe ütközik, és a belső feszültségük, a tudatlanságuk, a szorongásuk kezelése helyett a hitbe menekülnek.
fake.id
Őszentsége Sobri Jóska
dande2
nagylaza, főpohárnok

1 hónapja
Ezen az alapon az egesz ugynek semmilyen kifutasa nincs mert minden szavazat le van fixalva. Ez egy kritikus idoszak X ezer szavazat billen erre arra es az hogy most elokerult egy ilyen video nem segit azon hogy abba a iranyba billenjen ahova tegnap.Nem minden, de jelentős mozgás, már nem lesz, ahogy rengetegen beszéltek már erről.
JéBé
Ergo ez csak saját szekértábornak tud menni, főleg mivel reakció.
Ha valami eredeti cucc lett volna, hozhatott volba párezer szavazót talán, de az is százalékosan mennyi, 0.5?
Szerkesztette: zacknorb
Poloska vagyok.
1 hónapja
kis egri beszélgetéswww.youtube.com/watch?v=Bs45glRd4uk
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
1 hónapja
64 772.43524.hu/belfold/2026/03/25/orszagjaras-kozeleti-kvizjatek/59 mandátum, 719.151 szavazat
😀
warr_b
Kampman
1 hónapja
OFF2 Hát, igen. Nem hívőként mondom: lehet, hogy a hitet nem kellene keverni a vakhittel.Ez itt off, de ne haragudj, ez most már belőlem kívánkozik ki, fogalmad sincs hogy miről beszèlsz, ès a sajat prekoncepciód fogjakènt (mármint hogy aki hisz az eleve buta ès elvakult ès stb stb ès minden amit negatívval ezeket az embereket meg lehet bèlyegezni (pedig te állítólag nagyon utálod ha vkit megbèlyegeznek)) magyarázol bele olyanokat abba, hogy ki mièrt hívő ès mièrt nem, aminek köze nincs a valósághoz (itt most elsősorban a keresztyèn hit kapcsán tudom ezt így leírni)..Ez a hosszú hozzászólás, ahogy JC6-é is alapvetően arról az óriási szakadékról szól, ami a tudás és a hit között húzódik, és amibe mindenki beleesik és beleveszik, akinek fontos annyira a hit, hogy odabotorkáljon. Vagy úgy is mondhatnám, hogy nem feltétlenül a hit a fontos számukra, hanem inkább a valóság, a tudásuk túl kevés, túl frusztráló, túl idegesítő, felfoghatatlan, értelmetlen, értelmezhetetlen stb., ennek elfogadása nehézségekbe ütközik, és a belső feszültségük, a tudatlanságuk, a szorongásuk kezelése helyett a hitbe menekülnek.
fake.id
Őszentsége Sobri Jóska
dande2
1 hónapja
Nekem 70 ès 826 ezer 😛 21/30 amiből kb 8-t tudtam, a többi tipp vagy "logika".24.hu/belfold/2026/03/25/orszagjaras-kozeleti-kvizjatek/59 mandátum, 719.151 szavazat
😀
warr_b
Kampman