Politika

69 feliratkozó

1 hónapja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 32 164
Minthogy a közvélemény-kutatásokat itt már sokszor részletezett okokból a választás előtti keddig-szerdáig inkább még nem venném komolyan, ránéztem a fogadóirodákra.

Boabeten MP oddsa, hogy ő lesz a következő miniszterelnök 1.62
Orbáné jelenleg 2.00
Kampman
nah és mennyi a spread? 😀
bogjosi
Amikor még Unibetnek hívták őket, közvetlenül a választás előtti napokban voltak további kínálataik is, meg lehetett tippelni, hogy lesz-e kétharmad, Fidesz-mandátumok over 132.5 vagy under 132.5 meg hasonlók 😀

2018-ból és 2022-ből 1.10-es meg 1.20-as Orbán oddsokra emlékszek így sok év távlatából.

1 hónapja
bogjosi New England Patriots 2 262
Minthogy a közvélemény-kutatásokat itt már sokszor részletezett okokból a választás előtti keddig-szerdáig inkább még nem venném komolyan, ránéztem a fogadóirodákra.

Orbáné jelenleg 2.00
Kampman
nah és mennyi a spread? 😀

...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
1 hónapja
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 961 — Így remélem megfelelek nektek.....
 index.hu/belfold/2026/03/28/tisza-part-informatikus-szabo-bence-kulfoldi-titkosszolgalat-eszt-ukran-kapcsolatok/

🤷
dande2
Csak nekem nem nyitja meg vagy lelötték az Indexet? Vagy a gépem már szűri a propit 😀
KB23
Fidesz-kamukat és propaganda-narratívát akarsz olvasni?

Amúgy megnyílik, de minek...
warr_b
Szerintem is èrdemes megnèzni a "másik" oldalt is, illetve az zindex mèg van amiben fogyasztható, az origo-t valóban már kb 20 ève nem nyitottam meg direkt 😏
1 hónapja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 32 164

Orbáné jelenleg 2.00

Szerkesztette: Kampman

1 hónapja
KB23 Seattle Seahawks Washington Huskies 1 829
 index.hu/belfold/2026/03/28/tisza-part-informatikus-szabo-bence-kulfoldi-titkosszolgalat-eszt-ukran-kapcsolatok/

🤷
dande2
Csak nekem nem nyitja meg vagy lelötték az Indexet? Vagy a gépem már szűri a propit 😀
KB23

warr_b
Néha jó olvasni a másik oldalt és ha érzem, hogy a kv már nem használ vezetés előtt elolvasok egy ilyet és hazáig kurva anyázok 😀
1 hónapja
eaglesmcnabb Cleveland Browns Virginia Tech Hokies 23 359 — je suis poloska

🤷
dande2
azért az beszédes, hogy az index ki se meri rakni fb posztban az ilyen cikkeit, mert félnek a sok röhögőfejtől 😊

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
1 hónapja
warr_b Washington Commanders 29 877 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

🤷
dande2
KB23

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
1 hónapja
warr_b Washington Commanders 29 877 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 hvg.hu/itthon/20260327_esztergomban-tomegbecsles-orban-magyar#mnadv1lxvcbh04362d

március 25-én Orbán Viktor szabadtéri rendezvényén – 14 fokban és jó időben – 2150-en voltak kíváncsiak a miniszterelnökre, és itt egy darab, 50 fős autóbuszt azonosítottak, míg másnap, március 26-án Magyar Péter rendezvényén 2550 főt számoltak – 10 fokban és esőben, busz nélkül.

🔬😆

1 hónapja

🤷
dande2

Szerkesztette: KB23
1 hónapja
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 961 — Így remélem megfelelek nektek.....

🤷
1 hónapja
kittli Pittsburgh Steelers 2 918 — Steelers fan
Telexes csaj kérdezi fekete kabátost, hogy ki szervezi a csapatot, amely felvonult az ellentüntetők elé.
"Milyen nagy csapattal? Én egyedül vonultam."
Egyedül vonulni b+ az mi? 😀

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
1 hónapja
r.baggio New York Giants UCLA Bruins 65 078 — no es importante
Emelem a kalapom mp kampánystábja mögött, valahogy így kell elegánsan leütni egy ekkora ziccert:

https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t15.5256-10/659183126_2826795251024097_802256296107436722_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=a27664&_nc_ohc=V9HlfZE-120Q7kNvwHd2ntg&_nc_oc=Adq4F_eYQGmD93phCEdI7NtYp4Z5n-EI28DJsyRzNKeBkAy4wMTHPoWj7NPaVVDN_5Q&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.xx&_nc_gid=w1Rzsc2ruyloot8jix5qrA&_nc_ss=7b20f&oh=00_Af6SJ66oHDkLSiLHU9VUCJ-ddmgRVMeeo1GOOX2LXH-PlQ&oe=6A03A7C0
1,5 Mio. Aufrufe · 109.896 Reaktionen | Tegnap este mindenki láthatta Magyarország két arcát. És hamarosan mindannyian eldönthetjük, melyiket választjuk. Láttuk a múltat: Orbán Viktort Győrben. Egy önmagából kiforduló, szellemekkel és képzelt ellenségekkel hadakozó, valaha talán jobb sorsra érdemes, megfáradt miniszterelnököt. Még 15 nap. 15 nap van hátra abból a korszakból, amelyben a félelem, a korrupció és a következmények nélküli hatalom uralta az országot. Maradjunk higgadtak. Maradjunk derűsek. És április 12-én válasszuk Magyarország szebbik, igaz arcát! Válasszuk a szabad és független és európai Magyarországot! 15 nap, készüljetek! | Péter Magyar
Tegnap este mindenki láthatta Magyarország két arcát. És hamarosan mindannyian eldönthetjük, melyiket választjuk. Láttuk a múltat: Orbán Viktort Győrben. Egy önmagából kiforduló, szellemekkel és...

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
1 hónapja
 24.hu/fn/gazdasag/2026/03/28/valyi-istvan-orban-viktor-gyor/

1 hónapja
Toca Minnesota Vikings 20 571 — Vikings fan
Közben Vitya is emeli a tétet:
https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/659390615_1507222707441989_1754298922958005250_n.jpg?stp=cp6_dst-jpg_tt6&cstp=mx1536x1024&ctp=p600x600&_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=295ae4&_nc_ohc=fZ6VYpo840UQ7kNvwH-l1o5&_nc_oc=Adqf5vrST1y0IyboBpH3MJ_Vv8ahdy04RB_v0lDzVoULXKoRULSNsFh58emFBwyufTU&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.xx&_nc_gid=V2WQOXCCPi12DXfWmxDauw&_nc_ss=7b20f&oh=00_Af6TzwKQ2tPRdYbELiGrVV-SUnl90pNCISuvP3vKnp2Zuw&oe=6A038CFF
Orbán Viktor
A visszatérés 😎 Nézd meg, mit alkottunk Dopemannel! Ne hagyd ki!👇

DopeRanos - nem tálalom a szavakat…
1 hónapja
eaglesmcnabb Cleveland Browns Virginia Tech Hokies 23 359 — je suis poloska
Most jöttem haza Őrbottyánból, ha már itt volt a közelben Magyar Péter, akkor gondoltam meghallgatom, anyám meg mondta, hogy csatlakozna.
Ritka esemény hogy bárhova kettesben mennék vele úgy 8 éves korom óta 😀, de most kivételesen vele mentem. Nyilván 2010-ben szavazott utoljára a fideszre, szóval van véleménye a politikáról is, de abban biztosak lehettek, hogy nem fanatikus, mert mikor apámmal meg tesómmal szidjuk otthon a fideszt és ezt hallja, akkor mindig lebasz, hogy ne erről beszéljünk. (olyankor örülünk hogy végre van faterral közös téma, mert apám semelyik sportot sem szereti, én meg a hangszerekhez meg a kocsikhoz értek a legkevésbé, amiben fater expert, de ez itt most lényegtelen) .

Na ez az én amúgy mindig mindennel és mindenkivel kritikus anyám konkrétan végig zokogott a beszédek alatt, annyira betalált neki. (Na és akkor még nem olvasta Jay Cutler 6 kommentjét, amit meg jómagam könnyeztem meg).

Szerintem is nagyon összeszedett beszéd volt, nyilván rövidebb mint a Nemzeti menetes, de szerintem nem csak emiatt volt jobb még annál is. Kellően humoros volt, de amit anyámmal is beszéltünk hazafele, hogy végig tisztelettel beszélt a fideszes szavazókról, kiemelte hogy szeressük őket is. Szimon Renáta is ügyes volt a látható megilletődöttsége ellenére is. Összehasonlítva a tegnapi Vitya kapálózással, akkora különbség volt a két beszéd között mint a teológus és a geológus között: Ég és föld.

Úton odafele még megmért a Publicus is, irányba raktam őket. (Sokszor szoktak hívni kutatók, de ilyen nagyobbak, akit fejből tudok hogy kicsodák csak most először)

Amúgy elég sokan voltak, pedig nem egy világvárosról beszélünk.

Szerkesztette: eaglesmcnabb

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
1 hónapja
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 24 074
 telex.hu/video/2026/03/28/orban-kampanyesemeny-adolf-havasi-bence-kubatov
Ez se pite....nem gondolom sajnos, hogy ennek lesz következménye 😕
Klaci79
Volt bármikor is következménye egy ilyen akciónak? Emlékezzünk vissza a népszavazásos sztorira, amikor is ugyan ezek a kidobok elállták a jóemberek útját. Következmény nélküli ország. 😕
KB23
Azért most abban reménykedünk, hogy ez néhány nap (hét) múlva megváltozik. És nem lenne jó, ha továbbra is következmények nélkül élnénk.
1 hónapja
JC6 (Mr. Miele) Denver Broncos 9 139
@petey te hülye vagy.
Ezekben az ínséges időkben reggel óta azon röhögök, hogy “magtárkobold”😂😂😂
1 hónapja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 646 — beers & Packers
Részletes, tényekre alapozott, minden szempontra kiterjedő politikai elemzésem következik:
Orbán teljesen megzakkant.
1 hónapja
topin New England Patriots 2 353
Klaci79
Volt bármikor is következménye egy ilyen akciónak? Emlékezzünk vissza a népszavazásos sztorira, amikor is ugyan ezek a kidobok elállták a jóemberek útját. Következmény nélküli ország. 😕
KB23
Csak ez már nem működik. A social media jóval nagyobb elérést ad, többen kíváncsiak az ilyen tartalmakra. Ez már inkább a szánalmas kategória és kontraproduktív a billegők szemében szerintem.
1 hónapja
Klaci79
1 hónapja
A titkosszolgálat bevetését, a tegnapi megborult Orbánt és a fekete ruhás, a nem fideszes embereket nem átengedő sitteseket elnézve vagy egy korszak ért véget, vagy egy nagyon sötét elkezdődött.
cartman023
Ezek az emberek nehezen fogják feladni a biztos fizetésüket, amit a fideszes minisztériumokban végzett kamumunkáikért kapnak.
1 hónapja
1 hónapja
Beki New York Jets 2 726
https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/658150996_122218271570506056_5374316438650709729_n.jpg?stp=dst-jpg_tt6&cstp=mx1200x1200&ctp=s600x600&_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=3b1b4a&_nc_ohc=wrhAI-0AQ9AQ7kNvwEeFthW&_nc_oc=AdoZ8SrI4Hooje31Z1l4nQEZqOUDXRM1r8aMTFAdiGhYUPfv-Dm_HCh5r_ZoihAjUQw&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.xx&_nc_gid=QBq_GIycxM3Bjrzk9r753g&_nc_ss=7b20f&oh=00_Af5mkFuVWgQnJenn0tXPBVI3Cc1KjMNmMGdoacJwKeHlFw&oe=6A054284
kontroll.hu
Boxolók és MMA-harcosok állták el a tüntetők útját! Greznár Zoltán (Malac), aki Őze Balázs Fidesz-közeli verőlegény embere és Kelemen Balázs, az ETO focimeccsek biztonsági őre, aki egyébként boxoló...

Ha votma sorry.
1 hónapja
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 229 — Axel Foley
A Győrben az ellentüntetőket vegzáló feketeruhások közül az egyiket személyesen ismerem.
Vásárhelyi.
Bazzani
Ahogy olvasom, volt ott ultra, mma-s, boxolótól kezdve sokminden...
bogjosi
Azon gondolkodom, hogy ez vajon ki lehet? Ki dönthet ma vajon ilyesmikben? Még mindig Kubatov? Vagy Orbán személyesen?

Lehet, hogy tévedek, de olyan érzéseim vannak, mintha a kampány stratégia szempontjából "helyes" döntéseket alkalmanként felülírnák az ad hoc (neadjisten indulati?) elemek, döntések. A pénzszállítós eset is ilyennek tűnt nekem és most ez a tegnapi sztori is.
peterk2005 udvari bolond
Szerintem csak a túlbuzgó verőlegények saját elhatározásból úgy gondolták, hogy jól megvédik a főnit és majd kapnak buksisimit fentről.

Nem volt olyan opció, ami itt a Fidesznek kedvezett volna és ezt látták is volna fent, így nem is rendeltek volna ilyet.
Jughead
Kevés dologban vagyok annyira biztos mint abban, hogy most nincs igazad.
Bazzani
Értem, hogy a Fideszben csak hülyék ülnek, de mi érdekük lett volna kivezényelni ezt a bandát?
Jughead
Az érdeket nem tudom.
De az én ismerősöm például csak úgy (értsd ingyen) nem utazna el Tiszásokat fenyegetni mikor itt is megtehette volna ha akarja.

1 hónapja
topin New England Patriots 2 353
A JC6 eseményekre hozok egy ellenpéldát. Tegnap - végre 3 hónap után sikerült - vendégük láttuk családunk egy jó barátját, három tagú család, középkorúak egy tizenéves gyermekkel. Sikerült együtt eltölteni 3+ órát úgy, hogy nagyon jól éreztük magunkat, és szóba sem került a politika.
szaba
De azért mert buborékba voltatok.
A mi ellentétes politikai nézeteket valló ismerősökkel sem akkor kezdődik a vita, ha egy koncerten vagyunk, vagy társasozunk, mert maga az élmény leköt mindenkit, buborékban tart, arra figyel mindenki. Ugyanez egy beszélgetés is. ahol van sok mondanivaló, mert ritka a találkozás.

De ahol napi szintű az érintkezés, és nem egy eseményen buborékban van a kommunikáció, ott mindig elő fog jönni a politika és egyből kiütközik az a széles ellentét, ami lehetetlenné teszi a folytatást. Egyszerűen a fideszes oldal úgy van bekötve, hogy ellenséget keres és lát, szóvá is teszi a maga igazát. Ráhagyhatná az ember, de én nem látom a megalkuvásnak az értelmét egy beszélgetés kedvéért. Ha kialakul érdemi párbeszéd az már siker lenne politikai témában, de sose történt meg, mindig csak a panelek jöttek elő és a kontextusba csomagolás után egy újabb panel a reakció. Tényleg mintha nem lenne gondolat a fejekben, vagy az értő gondolat központja szétrobbant volna. És egyre erőszakosabban, hagosabban jönnek a panelek..

Így akkor inkább nem forszírozom a beszélgetést ilyen emberrel, mert egyszerűen csak elvesznek az életemből. Programot bárkivel tudok szervezni, ott és a hétköznapokban is jól szeretném érezni magam ha éppen megszűnik a buborék, ami megvéd a politikai témáktól.

De pl egy nyaraláson, ahol természetesen nem orosz földekre mentünk közösen, ott is előjött a hanyatló nyugat, a migránsozás, az lmbtq, csak azért mert látott 1-1 ilyet és akkor fennhangon undorodva előadta a nézeteit. Na most én erre nem vagyok kíváncsi, mert ugye értelmesen elmagyarázni, gondolatot ébreszteni a paneleken túl már ezerszer megpróbáltam, nulla sikerrel.

Ma pl közös ebéd lett volna, de az egyeztetés közben már jött, hogy a hazaáruló ember mennyi pénzt kapott, láttam-e? Nyilván dobtam is a faszba az ebédet...