Politika
65 feliratkozó
több mint 11 éve
Biztosan nem tőlem fogod tudni megkapni erre a választ. Már csak azért sem, mert mindenki helyzete egyéni és speciális. Nyilván megvan az oka, hogy Jan hazajött és lehet, hogy mást ötszörös fizetésért nem érdekelt volna, ha "csak" bevádolónak nézik. Gondolom ő itthon is könnyebben meg tud élni, mint rengeteg szerencsétlen honfitársunk, aki tényleg a havi 47.000Ft-ból.Félre ne értsd, nem személyeskedni akartam vagy akár megkérdőjelezni, amit írtál, de még mindig nem látom se tőled se gabtsi-tól az ellenérveket Jan szavaira. Sőt tulajdonképpen ugyanazt írjátok, nyugaton többet lehet keresni, ezáltal könnyebb érvényesülni, mely csak azt mutatja, hogy mennyire pénzcentrikus a mai világ, és nem azt, hogy egyes nemzetek szellemileg vagy hozzáállásban fejlettebbek lennének másoknál.ejha...tehát nyilván mivel az én ismerőseimről van szó -akikkel azért még tartok kapcsolatot- így nem lehet igaz amit ők mondanak. Így már értem 😉mi köze hozzá? ugye nem kell most szövegértelmezést tartanom...azt írja nem volt jó, mert (bár ötször annyit keresett) hátrányosan megkülönböztették, én pedig azt írtam, hogy ismerőseimmel nem ez történt...rendesen dolgoztak befogadták őket és a kutya nem nézi honnan jöttek...nyilván van ilyen is olyan is....kissé furán érzem magam, hogy magyarázom a leírtakat nekedKlaci79Én sajnálom, hogy rá kell mutatnom, hogy nem ezt írtad. A "rendesen dolgoztak" és a "vitték is valamire" amúgy is rettentően relatív, de csak a második kommentben említetted, hogy "befogadták őket" (ami még mindig nem árul el semmit, mert ugye messziről jött ember azt mond, amit akar).
Jan saját tapasztalatból írt és én is saját tapasztalatból mondom a land of the free and a home of the brave-ről, hogy nagyon nem kell azért elragadtatnunk magunkat, meg jönni a magyarokra tényleg jellemző önsajnáltatással ("itt bezzeg nem becsülik meg a rendes munkát!") és neurózissal.baggio
Természetesen mint tudjuk minden relatív. Igenis befogadták őket és nem éreztették velük azt, hogy csak "bevándorlók". Legalábbis többségük nem ezt érezte.
Egyébként nem ragadtattam el magam, kicsit sem. Én is foglalkozom azzal, hogy elhúzzak innen, de igazából nem töröm össze magam ezért és éppen nem is panaszkodtam, úgyhogy ezt a megjegyzésed megint csak visszautasítom.%/ 😕)Klaci79
Mutassatok nekem egy Magyarországnál rosszabb gazdasági helyzetben levő országot, ahol jobb a társadalmi helyzet (vagy egy jobban szituáltat, ahol rosszabb)... Ennek a kirakósnak a politika csak egy eleme, a világ berendezkedése pedig a II. VH (vagy inkább az első?) óta állandó, és változni se fog egyhamar.
Az internet elterjedése meg főleg betetette a kaput a neurotikus magyaroknak, a legvidámabb barakk lakói így a nap 24 órájában szembesülhetnek már nyomorúságos helyzetükkel és azt HISZIK, hogy a dolgok sokkal rosszabbra fordultak. Amadeusok már nemcsak nyaranta a Balatonon hangoztatják a német felsőbbrendűséget, hanem akár egy amerikaifocis fórumon is, ősszel és tavasszal, reggel és este.baggio
Abban is teljesen igazad van, hogy elsősorban a pénz mozgatja a világot és sajnos ilyen pénzcentrikussá vált az idők során. Azonban ezen sajnos nem fognak változtatni. Azt gondolom (lehet rosszul, nézőpont kérdése) hogy a pénz legalább egy egzakt mérték. Ha ügyes vagy, tehetséges vagy eléggé kitartó sok pénzed lehet. Bár sokszor ehhez elég a szerencse vagy az is ha jó helyen vagy jó időben.
De tulajdonképpen meg is fogalmaztad, hogy mi a baj Magyarországon. Mert hiába vagy szellemileg vagy hozzáállásban jobb, mint más, külföldön ezt még jobban elismerik.
Csak még egy példa, hogy kollégám testvére itthon végzett egyetemet (mérnök/számítástechnikus), majd pedig hiába volt munkája, Californiában lényegesen jobb életet tudott megteremteni magának, mint idehaza. (Aztán még onnan is továbbköltözött Texasba, mert ott még kevesebbet kell adózni.)
Egyébként sajnos abban is egyetértünk, hogy a rendszerváltás óta már nem a román vagy az ukrán fővároshoz mérjük magunkat, hogy bezzeg ott milyen rosszul élnek (sajnos a román fővárossal szemben ez is kezd eltűnni), hanem ahhoz mérjük, hogy Londonban, Bécsben vagy Párizsban mennyivel jobb az élet. Így nem csoda, hogy ilyen borús a magyar. De mi magyarok azért erre kaphatóak vagyunk. Ugyebár sírva vigadunk 😀
több mint 11 éve
bullshit. Én vendéglátóban voltam kint, elsősorban konyhai kisegítésben, ami finoman szólva sem a totemoszlop teteje. Most lehet vagy engem szerettek, mert a származásom miatt német vezetéknevem van, vagy én voltam überlibernyák vidéken (München, Lipcse, Berlin), de nem éreztették velem soha, hogy kevesebb lennék. Fenntartom, lehet én vagyok kivételes eset, mondjuk tény, hogy a komfortérzeten sokat dob, ha tudsz egy kicsit mekegni a célország hivatalos nyelvén.Voltam kint 2 évet, fölmarkoltam a lóvét és hazajöttem, mert nem volt fasza.cartman023van bizony. Kiskorban elkezdik - játék szintjén - megértetni a gyerekekkel a demokrácia alapjait, a társadalom működését. Lásd oktatási módszerek is, a legtöbb feladat 6-8 főre optimalizált csoportos "project", egész kicsi kortól. Persze ehhez az oktatási módszerhez kurva sok lóvé kéne.
Egyébként ömlenghetek arról, hogy ez milyen fasza meg minden, de úgy sem fogja senki sem megérteni, amíg nem költözik ki és húz le kint 1-2 évet. Ég és föld, csak tanácsolni tudom, hogy mindenki menjen ki egy kicsit nyugatra, akár mosogatni is. Tudom, hogy kurva nehéz elindulni, stb, nem kell a sav.Amadeus91
Már régebben leírtam itt; ha nem vezető beosztásba mész ki, vagy nem nagy presztízsű szakmába (orvos, mérnök stb...) akkor ugyanolyan sima "auslander" leszel a szemükben mint az arabok, albánok, bosnyákok, stb... és ugyanúgy is kezelnek.
Hátrányosan megkülönböztetnek a helyi munkaerővel szemben (vagy ugyanazért a munkáért kevesebb pénz, vagy ugyanannyi pénzért több munka) és egyáltalában véve az élet minden területén másodrendű polgár leszel. Cserébe pontosan ötszöröse volt a kinti fizetésem az itthoninak. Ezt kell mérlegelni, nem a nagy maszlagot a demokrácia állapotáról.Jan
Amadeusok már nemcsak nyaranta a Balatonon hangoztatják a német felsőbbrendűséget, hanem akár egy amerikaifocis fórumon is, ősszel és tavasszal, reggel és este.baggiojut eszembe, pár napja összehordtál egy rakás baromságot alkjog terén, az azokra feltett kérdéseimre válaszolhatnál végre. Csak úgy észérvékkel. Egyébként te voltál az is ezen a fórumon, aki Amerikából mondta meg a tutit, hogy milyen az élet Berlinben. Ha jól rémlik.
több mint 11 éve
A hugi kinn èlt Piccbőrbe kutatókènt a Pitt-en, nem akart hitelre kocsit, hitelre hàzat ű ijen èlős tipus - kètèvalatt kètszer tudott elmenni horgàszni de azt is leszervezni űrutazàs volt. Jàrt a fekete buszon, gürizett, ozt eccer meglàttàk az orosz kolleganőjèvel a kettejüknek jàró egy titkàrnő fizetèsèt, akkor csomagolt...

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 11 éve
Félre ne értsd, nem személyeskedni akartam vagy akár megkérdőjelezni, amit írtál, de még mindig nem látom se tőled se gabtsi-tól az ellenérveket Jan szavaira. Sőt tulajdonképpen ugyanazt írjátok, nyugaton többet lehet keresni, ezáltal könnyebb érvényesülni, mely csak azt mutatja, hogy mennyire pénzcentrikus a mai világ, és nem azt, hogy egyes nemzetek szellemileg vagy hozzáállásban fejlettebbek lennének másoknál.ejha...tehát nyilván mivel az én ismerőseimről van szó -akikkel azért még tartok kapcsolatot- így nem lehet igaz amit ők mondanak. Így már értem 😉mi köze hozzá? ugye nem kell most szövegértelmezést tartanom...azt írja nem volt jó, mert (bár ötször annyit keresett) hátrányosan megkülönböztették, én pedig azt írtam, hogy ismerőseimmel nem ez történt...rendesen dolgoztak befogadták őket és a kutya nem nézi honnan jöttek...nyilván van ilyen is olyan is....kissé furán érzem magam, hogy magyarázom a leírtakat nekedKlaci79Én sajnálom, hogy rá kell mutatnom, hogy nem ezt írtad. A "rendesen dolgoztak" és a "vitték is valamire" amúgy is rettentően relatív, de csak a második kommentben említetted, hogy "befogadták őket" (ami még mindig nem árul el semmit, mert ugye messziről jött ember azt mond, amit akar).
Jan saját tapasztalatból írt és én is saját tapasztalatból mondom a land of the free and a home of the brave-ről, hogy nagyon nem kell azért elragadtatnunk magunkat, meg jönni a magyarokra tényleg jellemző önsajnáltatással ("itt bezzeg nem becsülik meg a rendes munkát!") és neurózissal.baggio
Természetesen mint tudjuk minden relatív. Igenis befogadták őket és nem éreztették velük azt, hogy csak "bevándorlók". Legalábbis többségük nem ezt érezte.
Egyébként nem ragadtattam el magam, kicsit sem. Én is foglalkozom azzal, hogy elhúzzak innen, de igazából nem töröm össze magam ezért és éppen nem is panaszkodtam, úgyhogy ezt a megjegyzésed megint csak visszautasítom.%/ 😕)Klaci79
Mutassatok nekem egy Magyarországnál rosszabb gazdasági helyzetben levő országot, ahol jobb a társadalmi helyzet (vagy egy jobban szituáltat, ahol rosszabb)... Ennek a kirakósnak a politika csak egy eleme, a világ berendezkedése pedig a II. VH (vagy inkább az első?) óta állandó, és változni se fog egyhamar.
Az internet elterjedése meg főleg betetette a kaput a neurotikus magyaroknak, a legvidámabb barakk lakói így a nap 24 órájában szembesülhetnek már nyomorúságos helyzetükkel és azt HISZIK, hogy a dolgok sokkal rosszabbra fordultak. Amadeusok már nemcsak nyaranta a Balatonon hangoztatják a német felsőbbrendűséget, hanem akár egy amerikaifocis fórumon is, ősszel és tavasszal, reggel és este.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
Nem vitatom a Z4et, de mennyi esèlye van mondjuk kint hàzat venni? Mer mindenki Lórizoliszasza hazajàr pirítani - ez klasszik vendègmunkàs stàtusz. Mer aztàn ügyesen itthon leèlni a szirszsaràllamot, nemhallottam senkit aki svàjcba jàrna fogorvoshoz, vagy rehabilitàcióra, vagy plasztikàra. Mint az egyenlősèg baràtja aszondom, hogy aki olyan gyerek az vigye el a màsik oldalt is, vegyen Londonban lakàst, vegyen hitel nèlkül kocsit nyújorkban, próbàljon igazàn beteg lenni Angliàban vagy a Nèmeteknèl, mer akkor rögtön mindenki spurihaza...sutianapmost ez a következő lépcső, ha már kérdezed.
van rá sansz, főleg most, hogy egy tartományi munkaadónál fix, gyakorlatilag nyugdíjas állása van. házat nyilván nem, de egy 50 m2 körüli lakást (150-200 000 EUR), Munchen mellett kiférhet előbb utóbb. jelenleg kb 600 eurót fizet egy kicsit kisebb lakásért, kb 3-400-al többet kellene a hitelre kb.
a piaci környzet nem zsigerel ki, nem kiszopolyozza a bankokat az állam, hanem olyan szabályozási rendszert alkalmaz, hogy ne tudjanak kiéheztetni a hitellel.
ház az más tészta, azt a németek közül is nagyon kevesen engedhetik meg maguknak, aki igen az nagyon gazdag ember, az már millió eurós tétel.
editke:
arra most nem térek ki, hogy a pl a munkaerő mobilitási szempontból jó e az, hogy mindenki tulajdonol ingatlant nálunk és nem bérel inkább, ahogy pénzügyileg sem biztos h jobb megoldás, ha nem befektetési céllal, hanem lakhatási céllal vásárolod.
az orvosi ellátás magánbiztosítókon keresztül történik, vonják a fizetéséből, nem is látja. de van állami biztosító is, ami az alapellátást nyújta azoknak aki nem engedhetik meg maguknak a drágábbat vagy olyan cégnél dolgozik akinek nincs saját biztosítója (a legtöbbnek van), ami így is simán üti a magyar ellátást.
azt aláírom, hogy németország, különösen bajorország nagyon más kávéház, mint pl anglia v norvégia mondjuk. a jelszó a keine stress, és nem is görcsöl senki, mert nem igen van miért.
ami nem hajlik, az törik!
több mint 11 éve
ejha...tehát nyilván mivel az én ismerőseimről van szó -akikkel azért még tartok kapcsolatot- így nem lehet igaz amit ők mondanak. Így már értem 😉mi köze hozzá? ugye nem kell most szövegértelmezést tartanom...azt írja nem volt jó, mert (bár ötször annyit keresett) hátrányosan megkülönböztették, én pedig azt írtam, hogy ismerőseimmel nem ez történt...rendesen dolgoztak befogadták őket és a kutya nem nézi honnan jöttek...nyilván van ilyen is olyan is....kissé furán érzem magam, hogy magyarázom a leírtakat nekedKlaci79Én sajnálom, hogy rá kell mutatnom, hogy nem ezt írtad. A "rendesen dolgoztak" és a "vitték is valamire" amúgy is rettentően relatív, de csak a második kommentben említetted, hogy "befogadták őket" (ami még mindig nem árul el semmit, mert ugye messziről jött ember azt mond, amit akar).
Egyébként nem ragadtattam el magam, kicsit sem. Én is foglalkozom azzal, hogy elhúzzak innen, de igazából nem töröm össze magam ezért és éppen nem is panaszkodtam, úgyhogy ezt a megjegyzésed megint csak visszautasítom.%/ 😕)
több mint 11 éve
Nem vitatom a Z4et, de mennyi esèlye van mondjuk kint hàzat venni? Mer mindenki Lórizoliszasza hazajàr pirítani - ez klasszik vendègmunkàs stàtusz. Mer aztàn ügyesen itthon leèlni a szirszsaràllamot, nemhallottam senkit aki svàjcba jàrna fogorvoshoz, vagy rehabilitàcióra, vagy plasztikàra. Mint az egyenlősèg baràtja aszondom, hogy aki olyan gyerek az vigye el a màsik oldalt is, vegyen Londonban lakàst, vegyen hitel nèlkül kocsit nyújorkban, próbàljon igazàn beteg lenni Angliàban vagy a Nèmeteknèl, mer akkor rögtön mindenki spurihaza...a zéró perspektívából nyilvánvalóan csak felfelé vezet az út, pláne ha z4-es lesz belőlepersze de nem is ez a lényeg, hanem, hogy vannak (lehetnek) céljai, lehetőségei és tervei. és szép lassan meg is tudja valósítani őket. auslandernek auslander, de ez néhány kollégán kívül gyakorlatilag senkit nem érdekel, az egyetlen dolog ami alapján megítélnek az, hogy milyen munkát teszel le az asztalra. nem iskolázott de talpraesett gyerek, másfél éve van a gyárban, többet tud a rendszerről, mint a legtöbb évtizedek óta ott dolgozó német (akik kb robotok), és most ott tart, hogy a tartományi tanács előtt van, hogy csoportvezető lesz belőle. mert kurva jól dolgozik, csak azért.
pénz = demokrácia, ezt kell megértenibaggio
és a magyarokkal elmondása szerint nem sok bajuk van a kintieknek, a törököket utálják, persze néhányan senkit nem szeretnek, tartják a három lépés távolságot, de ha egy ilyen boltba megy mondjuk, akkor is kedvesen szolgálják ki, mert pénzt visz oda.
pénz nagyon nem egyenlő demokrácia, de az már közelebb van hozzá, ha minden előítélet nélkül a teljesítményed alapján ítélnek meg, én nem éltem ott, de elmondása szerint ott ez történik, és amit én innen látok (pl a Z4, amire nem tudom hány kőbányai sörgyári melósnak lesz lehetősége, akár évek múlva), abból ugyanez derül ki.
azt viszont szeretném aláhúzni, hogy véleményem szerint Magyarországon is lehet érvényesülni, minden gond nélkül, ha tettél érte életed során (pl rendesen kitanultál egy szakmát, és beszélsz nyelveket), de aki ezt nem tette meg, annak nehéz, nagyon nehéz. persze ez - a kivételektől eltekintve - mindenkinek adott volt.gabtsi

több mint 11 éve
(pl a Z4, amire nem tudom hány kőbányai sörgyári melósnak lesz lehetősége, akár évek múlva).gabtsiezt legalább annyira "megköszönhetjük" a németeknek, mint saját magunknak, az remélem tiszta, ha volt már itt szó kiegyezésről meg világháborúkról is

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
mi köze hozzá? ugye nem kell most szövegértelmezést tartanom...azt írja nem volt jó, mert (bár ötször annyit keresett) hátrányosan megkülönböztették, én pedig azt írtam, hogy ismerőseimmel nem ez történt...rendesen dolgoztak befogadták őket és a kutya nem nézi honnan jöttek...nyilván van ilyen is olyan is....kissé furán érzem magam, hogy magyarázom a leírtakat nekedKlaci79Én sajnálom, hogy rá kell mutatnom, hogy nem ezt írtad. A "rendesen dolgoztak" és a "vitték is valamire" amúgy is rettentően relatív, de csak a második kommentben említetted, hogy "befogadták őket" (ami még mindig nem árul el semmit, mert ugye messziről jött ember azt mond, amit akar).
Jan saját tapasztalatból írt és én is saját tapasztalatból mondom a land of the free and a home of the brave-ről, hogy nagyon nem kell azért elragadtatnunk magunkat, meg jönni a magyarokra tényleg jellemző önsajnáltatással ("itt bezzeg nem becsülik meg a rendes munkát!" ) és neurózissal.

---
több mint 11 éve
a zéró perspektívából nyilvánvalóan csak felfelé vezet az út, pláne ha z4-es lesz belőlepersze de nem is ez a lényeg, hanem, hogy vannak (lehetnek) céljai, lehetőségei és tervei. és szép lassan meg is tudja valósítani őket. auslandernek auslander, de ez néhány kollégán kívül gyakorlatilag senkit nem érdekel, az egyetlen dolog ami alapján megítélnek az, hogy milyen munkát teszel le az asztalra. nem iskolázott de talpraesett gyerek, másfél éve van a gyárban, többet tud a rendszerről, mint a legtöbb évtizedek óta ott dolgozó német (akik kb robotok), és most ott tart, hogy a tartományi tanács előtt van, hogy csoportvezető lesz belőle. mert kurva jól dolgozik, csak azért.
pénz = demokrácia, ezt kell megértenibaggio
és a magyarokkal elmondása szerint nem sok bajuk van a kintieknek, a törököket utálják, persze néhányan senkit nem szeretnek, tartják a három lépés távolságot, de ha egy ilyen boltba megy mondjuk, akkor is kedvesen szolgálják ki, mert pénzt visz oda.
pénz nagyon nem egyenlő demokrácia, de az már közelebb van hozzá, ha minden előítélet nélkül a teljesítményed alapján ítélnek meg, én nem éltem ott, de elmondása szerint ott ez történik, és amit én innen látok (pl a Z4, amire nem tudom hány kőbányai sörgyári melósnak lesz lehetősége, akár évek múlva), abból ugyanez derül ki.
azt viszont szeretném aláhúzni, hogy véleményem szerint Magyarországon is lehet érvényesülni, minden gond nélkül, ha tettél érte életed során (pl rendesen kitanultál egy szakmát, és beszélsz nyelveket), de aki ezt nem tette meg, annak nehéz, nagyon nehéz. persze ez - a kivételektől eltekintve - mindenkinek adott volt.
több mint 11 éve
mi köze hozzá? ugye nem kell most szövegértelmezést tartanom...azt írja nem volt jó, mert (bár ötször annyit keresett) hátrányosan megkülönböztették, én pedig azt írtam, hogy ismerőseimmel nem ez történt...rendesen dolgoztak befogadták őket és a kutya nem nézi honnan jöttek...nyilván van ilyen is olyan is....kissé furán érzem magam, hogy magyarázom a leírtakat neked
több mint 11 éve
Csatlakozom...több ismerősöm ment ki Angliába, ahol a nők ugyan csúnyák, de egy részük már abszolút nem akar hazajönni, mások pedig miután hazajöttek tudtak venni egy normális lakást szinte teljesen hitelmentesen. De van ismerős NY-ban is. Semmi nyelvtudással kezdték újra az életet és mivel rendesen dolgoztak sikeresen vitték is valamire. Mindenképp többre, mint amire idehaza vitték volna, kapcsolatok nélkül.Klaci79de ennek továbbra is mi köze ahhoz, amit Jan írt?

---
több mint 11 éve
Csatlakozom...több ismerősöm ment ki Angliába, ahol a nők ugyan csúnyák, de egy részük már abszolút nem akar hazajönni, mások pedig miután hazajöttek tudtak venni egy normális lakást szinte teljesen hitelmentesen. De van ismerős NY-ban is. Semmi nyelvtudással kezdték újra az életet és mivel rendesen dolgoztak sikeresen vitték is valamire. Mindenképp többre, mint amire idehaza vitték volna, kapcsolatok nélkül.Voltam kint 2 évet, fölmarkoltam a lóvét és hazajöttem, mert nem volt fasza.nekem az egyik legjobb barátom egy bajor sörgyárban melós (nincs érettségije, benzinkúton dolgozott itthon, zéró perspektíva), 3 éve ment ki, nulla nyelvtudással, idén már egy Z4-gyel látogatott haza nyáron. és homlokegyenest mást mesélt, mint amit leírsz.
Már régebben leírtam itt; ha nem vezető beosztásba mész ki, vagy nem nagy presztízsű szakmába (orvos, mérnök stb...) akkor ugyanolyan sima "auslander" leszel a szemükben mint az arabok, albánok, bosnyákok, stb... és ugyanúgy is kezelnek.
Hátrányosan megkülönböztetnek a helyi munkaerővel szemben (vagy ugyanazért a munkáért kevesebb pénz, vagy ugyanannyi pénzért több munka) és egyáltalában véve az élet minden területén másodrendű polgár leszel. Cserébe pontosan ötszöröse volt a kinti fizetésem az itthoninak. Ezt kell mérlegelni, nem a nagy maszlagot a demokrácia állapotáról.Jan
nem mondom, hogy a te történeted nem igaz, de általánosan biztos nem.gabtsi
több mint 11 éve
a zéró perspektívából nyilvánvalóan csak felfelé vezet az út, pláne ha z4-es lesz belőleVoltam kint 2 évet, fölmarkoltam a lóvét és hazajöttem, mert nem volt fasza.nekem az egyik legjobb barátom egy bajor sörgyárban melós (nincs érettségije, benzinkúton dolgozott itthon, zéró perspektíva), 3 éve ment ki, nulla nyelvtudással, idén már egy Z4-gyel látogatott haza nyáron. és homlokegyenest mást mesélt, mint amit leírsz.
nem mondom, hogy a te történeted nem igaz, de általánosan biztos nem.gabtsi
pénz = demokrácia, ezt kell megérteni

---
több mint 11 éve
hvg.hu/itthon/20141030_Mar_a_nemet_kozteve_gyerekhiradojaban_isEzt úgy hívják agymosás amit a németeknél tökélyre fejlesztettek.Lásd családonkénti nem éri el az 1-et a gyermekek száma.A nem is olyan távoli jövőben több lesz a török az országban mint német.
Őszintén nem értem, hogy minek kell ilyeneket mutogatni egy gyerekműsorban.cartman023

több mint 11 éve
Voltam kint 2 évet, fölmarkoltam a lóvét és hazajöttem, mert nem volt fasza.nekem az egyik legjobb barátom egy bajor sörgyárban melós (nincs érettségije, benzinkúton dolgozott itthon, zéró perspektíva), 3 éve ment ki, nulla nyelvtudással, idén már egy Z4-gyel látogatott haza nyáron. és homlokegyenest mást mesélt, mint amit leírsz.
nem mondom, hogy a te történeted nem igaz, de általánosan biztos nem.
több mint 11 éve
kiegyzeés, legdurvább"A megegyezés keretében Magyarország átvállalta az osztrák államadósság tetemes részét is."
MÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ?

több mint 11 éve
Hidd el nem nehéz "jobbikosnak" lenni az idő nekünk dolgozik.Tök részletkérdéseken vitatkoztok, illetve az egész lényegi része elsikkad. Nem csipázom én sem ezeket a libsiket, de a jobb oldal 80%-a csak azért nem áll melléjük, mert ezek szervezik. Vajon egyetértenek a 700 forinttal? (megjegyzem a cégeknek nem ennyi lesz, és van ahol 4-5 net előfizetés van, plusz 8 telefon, csak havi szinten akár 15-20e forint is lehet a plusz, amit persze nem a szolgáltató fog lenyelni).NB2de szar lehet most jobbikosnak lenni. Mennél tüntetni, de rövid a lánc, mert csak büdös lenne a libenyákokkal egyetérteni.Jobb híján kénytelenek az ultrák ügyét magukra vállalni.Amadeus91

több mint 11 éve
Voltam kint 2 évet, fölmarkoltam a lóvét és hazajöttem, mert nem volt fasza.cartman023van bizony. Kiskorban elkezdik - játék szintjén - megértetni a gyerekekkel a demokrácia alapjait, a társadalom működését. Lásd oktatási módszerek is, a legtöbb feladat 6-8 főre optimalizált csoportos "project", egész kicsi kortól. Persze ehhez az oktatási módszerhez kurva sok lóvé kéne.
Egyébként ömlenghetek arról, hogy ez milyen fasza meg minden, de úgy sem fogja senki sem megérteni, amíg nem költözik ki és húz le kint 1-2 évet. Ég és föld, csak tanácsolni tudom, hogy mindenki menjen ki egy kicsit nyugatra, akár mosogatni is. Tudom, hogy kurva nehéz elindulni, stb, nem kell a sav.Amadeus91
Hátrányosan megkülönböztetnek a helyi munkaerővel szemben (vagy ugyanazért a munkáért kevesebb pénz, vagy ugyanannyi pénzért több munka) és egyáltalában véve az élet minden területén másodrendű polgár leszel. Cserébe pontosan ötszöröse volt a kinti fizetésem az itthoninak. Ezt kell mérlegelni, nem a nagy maszlagot a demokrácia állapotáról.
több mint 11 éve
Azért érdekes Tomcat oknyomozása is, akit bár rühellek, de azután vizsgálódik (az ötlet érdekes), hogy ugyan ki fizette a színpadtechnika kb. félmilliós kitelepülését, felállítását, az emberek bérét/fizetségét. Mert lehet, hogy a szervezők, rendezők társadalmi munkában tüntettek, de a technikát biztosító cég nem ingyen tette mindezt.Szerintem tőlük volt a cucc 😀
Ki szerepelhetett a számla "Vevő" rubrikájában?
deres.tv/20141028/tomcat-az-internetados-tuntetesrolSobri Jóska
több mint 11 éve
Pedig ilyen sok van már évek óta...épp az tartja össze a rendszert, hogy ugyan nem értenek egyet az új adókkal és fizetnivalókkal, de egyrészt mindenki más hibás csak a kormány nem, másrészt pedig mivel a mi Viktorunk már más spirituális szinten mozog, egy hívő nem kérheti számon, hogy mit miért tesz. Hát hova vezetne ez?!A fideszest sem irigylem aki kiáll a nagyvezír mellett, de most kihúznak a zsebéből egy kis pénzt és mosolyogjon is hozzá?😊Tök részletkérdéseken vitatkoztok, illetve az egész lényegi része elsikkad. Nem csipázom én sem ezeket a libsiket, de a jobb oldal 80%-a csak azért nem áll melléjük, mert ezek szervezik. Vajon egyetértenek a 700 forinttal? (megjegyzem a cégeknek nem ennyi lesz, és van ahol 4-5 net előfizetés van, plusz 8 telefon, csak havi szinten akár 15-20e forint is lehet a plusz, amit persze nem a szolgáltató fog lenyelni).NB2de szar lehet most jobbikosnak lenni. Mennél tüntetni, de rövid a lánc, mert csak büdös lenne a libenyákokkal egyetérteni.Jobb híján kénytelenek az ultrák ügyét magukra vállalni.Amadeus91
Egyébként a fociszurker része nagyon fura, mert én is tök sokáig hittem, hogy mind jobbikos, de NEM! Nagy részük az összes politikai pártot elutasítja, pedig a nézetei masszívan hajaz pl a Jobbik nézeteire. De mégis inkább elutasítják őket, ahelyett, hogy mögéjük állnának.NB2
több mint 11 éve
A fideszest sem irigylem aki kiáll a nagyvezír mellett, de most kihúznak a zsebéből egy kis pénzt és mosolyogjon is hozzá?😊Tök részletkérdéseken vitatkoztok, illetve az egész lényegi része elsikkad. Nem csipázom én sem ezeket a libsiket, de a jobb oldal 80%-a csak azért nem áll melléjük, mert ezek szervezik. Vajon egyetértenek a 700 forinttal? (megjegyzem a cégeknek nem ennyi lesz, és van ahol 4-5 net előfizetés van, plusz 8 telefon, csak havi szinten akár 15-20e forint is lehet a plusz, amit persze nem a szolgáltató fog lenyelni).NB2de szar lehet most jobbikosnak lenni. Mennél tüntetni, de rövid a lánc, mert csak büdös lenne a libenyákokkal egyetérteni.Jobb híján kénytelenek az ultrák ügyét magukra vállalni.Amadeus91
Egyébként a fociszurker része nagyon fura, mert én is tök sokáig hittem, hogy mind jobbikos, de NEM! Nagy részük az összes politikai pártot elutasítja, pedig a nézetei masszívan hajaz pl a Jobbik nézeteire. De mégis inkább elutasítják őket, ahelyett, hogy mögéjük állnának.
több mint 11 éve
van bizony. Kiskorban elkezdik - játék szintjén - megértetni a gyerekekkel a demokrácia alapjait, a társadalom működését. Lásd oktatási módszerek is, a legtöbb feladat 6-8 főre optimalizált csoportos "project", egész kicsi kortól. Persze ehhez az oktatási módszerhez kurva sok lóvé kéne.És mind ezt egy gyerekműsorban, van értelme.cartman023hvg.hu/itthon/20141030_Mar_a_nemet_kozteve_gyerekhiradojaban_is"hogyan ne csináld".
Őszintén nem értem, hogy minek kell ilyeneket mutogatni egy gyerekműsorban.cartman023
Egyébként fordítsd meg, egy átlag német simán azt mondja, "őszintén nem értem, hogy hogyan lehetséges az internetadó bevezetése". Kedvenc ilyen esetem az volt, mikor azt kérdezték meg tőlem, hogy a magyar átlagbérből - 511 euró - hogyan lehet enni egyáltalán.
Más ország, más problémák, más szemlélet.Amadeus91
Egyébként ömlenghetek arról, hogy ez milyen fasza meg minden, de úgy sem fogja senki sem megérteni, amíg nem költözik ki és húz le kint 1-2 évet. Ég és föld, csak tanácsolni tudom, hogy mindenki menjen ki egy kicsit nyugatra, akár mosogatni is. Tudom, hogy kurva nehéz elindulni, stb, nem kell a sav.
több mint 11 éve
És mind ezt egy gyerekműsorban, van értelme.hvg.hu/itthon/20141030_Mar_a_nemet_kozteve_gyerekhiradojaban_is"hogyan ne csináld".
Egyébként fordítsd meg, egy átlag német simán azt mondja, "őszintén nem értem, hogy hogyan lehetséges az internetadó bevezetése". Kedvenc ilyen esetem az volt, mikor azt kérdezték meg tőlem, hogy a magyar átlagbérből - 511 euró - hogyan lehet enni egyáltalán.
Más ország, más problémák, más szemlélet.Amadeus91
több mint 11 éve
hvg.hu/itthon/20141030_Mar_a_nemet_kozteve_gyerekhiradojaban_is"hogyan ne csináld".
Más ország, más problémák, más szemlélet.