Politika
65 feliratkozó
több mint 11 éve
Nem tudom, hogy ki a bowl.hu Orbán Viktorja, de köszönöm a kinevezést a bowl.hu Deutsch Tamásává, és a netadóról szóló bowl.hu Nemzeti Konzultáció vezetőjévé.Ha nem tudnám, hogy komolyan írod, még azt hihetném, hogy idétlenkedsz.....
A felkérést gondolkodás nélkül elfogadom, és ígérem, hogy a Konzultációt, ami a rendszerváltás óta a kegnagyobb lesz, és jelentőségében csak a honfoglaláshoz és az ónodi országgyűléshez mérhető, gördülékenyen levezénylem.
Ez egy igazi win-win szituáció, én is jól járok, és a kormány is.
Persze nem akarok álszent lenni, nincs olyan, sok millió embert elérő Konzultáció, amit nulla forintból meg lehet csinálni. De például egy mobilalkalmazást elképzelhető, hogy érdemes rá csinálni. Persze ha van önként jelentkező, aki megcsinálná, az a legjobb, de ha valaki korrekt áron lefejlesztené, arra érdemes lehet költeni, mert ezzel rengeteg emberhez eljuthatna a dolog.
Ha meg nincs, majd találok.
Isten engem úgy segéljen!
Éljen Magyarország, éljen a Konzultáció!Sobri Jóska
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 11 éve
Nem tudom, hogy ki a bowl.hu Orbán Viktorja, de köszönöm a kinevezést a bowl.hu Deutsch Tamásává, és a netadóról szóló bowl.hu Nemzeti Konzultáció vezetőjévé.elénekeljük a Sobri-himnuszt?
A felkérést gondolkodás nélkül elfogadom, és ígérem, hogy a Konzultációt, ami a rendszerváltás óta a kegnagyobb lesz, és jelentőségében csak a honfoglaláshoz és az ónodi országgyűléshez mérhető, gördülékenyen levezénylem.
Persze nem akarok álszent lenni, nincs olyan, sok millió embert elérő Konzultáció, amit nulla forintból meg lehet csinálni. De például egy mobilalkalmazást elképzelhető, hogy érdemes rá csinálni. Persze ha van önként jelentkező, aki megcsinálná, az a legjobb, de ha valaki korrekt áron lefejlesztené, arra érdemes lehet költeni, mert ezzel rengeteg emberhez eljuthatna a dolog.
Éljen Magyarország, éljen a Konzultáció!Sobri Jóska
TM, sutianap
több mint 11 éve
Nem tudom, hogy ki a bowl.hu Orbán Viktorja, de köszönöm a kinevezést a bowl.hu Deutsch Tamásává, és a netadóról szóló bowl.hu Nemzeti Konzultáció vezetőjévé.A felkérést gondolkodás nélkül elfogadom, és ígérem, hogy a Konzultációt, ami a rendszerváltás óta a legnagyobb lesz, és jelentőségében csak a honfoglaláshoz és az ónodi országgyűléshez mérhető, gördülékenyen levezénylem.
Éljen Magyarország, éljen a Konzultáció!
több mint 11 éve
mno.hu/gazdasag/vasarnap-bezarnak-a-boltok-1256010elmegy az édesanyja picsájába ez a büdös álkeresztény bagázs egytől egyig. egy példa: tesómmal a vasárnapi fizetés nélkül egész konkrétan tönkremegyünk.
Lehet menni a Tesco pénztárosoknak is templomba.Csak az a kérdés, hogy miből dobnak a perselybe?laccoo74
Mindig jövőre
több mint 11 éve
VIKTOR!!! Emiatt nem munkahelyek lesznek, hanem munkahelyek szűnnek meg!
több mint 11 éve
mno.hu/gazdasag/vasarnap-bezarnak-a-boltok-1256010Lehet menni a Tesco pénztárosoknak is templomba.Csak az a kérdés, hogy miből dobnak a perselybe?
több mint 11 éve
Ez a netadó színtiszta tömegmanipuláció, gumicsont a médiának, hogy ezen pörögjetek, miközben a valóságban megnézheted te is, hol mozdul ennél jóval nagyobb pénz, szépen, csendben.Ma hatodjára, megint igazam van. Hánem? De!
Végtére is megannyi filmben láthattuk, hogy elöl ketten balhét csinálnak, hátul meg beslisszol a banda, és elorozzák a zajban amit szeretnének.
www.torvenyfigyelo.hu/torvenyjavaslatok.php
Lehet tippelgetni, hogy melyik a "hátsóajtó".Sobri Jóska
több mint 11 éve
Új megerősödött a tétel: nem kell ide valódi politika, elég ha megy a kommunikáció

több mint 11 éve
Idénre vége is a netadó körüli mizériának.Hátha a csürhe nem fog kimenni tüntetni a tél közepi fagyokban.
Majd januárban jól megnemzetikonzultálják, és jöhet megint.cartman023
touchdown..... touchdown, bears!!
több mint 11 éve
Idénre vége is a netadó körüli mizériának. Majd januárban jól megnemzetikonzultálják, és jöhet megint.
több mint 11 éve
1990 LXV. Nagykedvenc 😀 😀

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 11 éve
Félre ne értsd, nem személyeskedni akartam vagy akár megkérdőjelezni, amit írtál, de még mindig nem látom se tőled se gabtsi-tól az ellenérveket Jan szavaira. Sőt tulajdonképpen ugyanazt írjátok, nyugaton többet lehet keresni, ezáltal könnyebb érvényesülni, mely csak azt mutatja, hogy mennyire pénzcentrikus a mai világ, és nem azt, hogy egyes nemzetek szellemileg vagy hozzáállásban fejlettebbek lennének másoknál.Ne az abszolút értéket nézd, hanem azt, hogy miként álltunk pl 2002ben 5-6 évnyi elfogadható politikai teljesítmény után, például a környező országokhoz, vagy a baltikumhoz képest, és akkor nézzük meg a mai helyzetet. Ez nem egyedül Orbán hibája, de azóta az összes irányzat a kádári reflexekre operál és ennek ez az eredménye. Ha én kritizálom a teljesítményt akkor az az adottságokat, lehetőségeket figyelembe véve elért eredmény, a gazdaságban, a kultúrában, az oktatásban és akar az egészségügyben.
Mutassatok nekem egy Magyarországnál rosszabb gazdasági helyzetben levő országot, ahol jobb a társadalmi helyzet (vagy egy jobban szituáltat, ahol rosszabb)... Ennek a kirakósnak a politika csak egy eleme, a világ berendezkedése pedig a II. VH (vagy inkább az első?) óta állandó, és változni se fog egyhamar.
baggio
Nem mondok újat azzal hogy nem állunk jól.
Moralizalni nem érdemes, a világ nem pénz, hanem jólét centrikus. Abban az értelemben hogy az emberek döntő része nem azért hajtja a pénzt, hogy legyen hanem hogy minőségi életet tudjon élni, szabadon. Persze vannak akiknek ez nem fontos, az is elfogadható. De ahogy te is utaltal rá, a nehezen megkeresett pénzedet te sem egy mozambiki árvaházban vagy a Himalájában egy kolostorban meditalasra koltotted el, hanem pl a South Beachen. Ilyenek vagyunk, élmény kell.
És én haragszom azokra akik nem teremtenek olyan körülményeket, hogy ennél is minőségibb életet elhessunk és itt nem a bevételre gondolok.
ami nem hajlik, az törik!
több mint 11 éve
Most csak röviden, mert már nagyon késő van 😊Hàt jó szöveg ez az adómból fizetik, de ez a demokràcia àra, nagyon nagy mèrtèkű az újraelosztàs, sőt jó helyen csurran cseppen, mondjuk nevezzük kleptokràciànak. Csak nyugatabbra kifinumoltabbak a módszerek, nem egyből zsebbe. Mongyuk hàny stadiont húzatott fel az NFL a sajàt pènzèből, s mekkora a beinvesztàlt àllami rèszesedès? A mindenki pènze, tulajdonkèppen a senki pènze. Èn is szívesebben èlnèk egy miniatürizàlt àllamban, de hogy kezded? Először leèpíted az apparàtust, aztàn csökkented az adókat? Ó mikor a kleptokratàk mèg több zsèhez jutnak, majd akkor logikusan visszavàgjàk a bevèteli oldalt? Asszem ha èn lennèk a forradalom esze, akkor megszüntetnèm az áfavisszaigènylèst, majd levàgnàm egyszàmjegyűre a forgalmi adót, s rögtön kibukna, hogy hàny kèzen-közön megy is àt az àru, mer amit soxor pakolnak az dràgàbb lenne, de mingyàr jön Gyurma azt leszedi a fejem...Csak egy kèrdès a kollègàd testvère Californiàban is el tudta volna vègezni az egyetemet? Tudom, hogy gonosz de mèr termèszetes, hogy az jàr, csak úgy. Meg azèr tizezredszer is elmondom, itt a fő problèma a diplomàs fizetèsek arànya melósokhoz kèpest. De azt a tüntetèst nèznèd majd meg mikor valaki ki mernè hirdetni - nyugdíj x2 kètkezi x2 diplomàs. Ugyanaz a szaki aki leszàmlàz xezret plusz kiszàllàsi díjat nagyon nagyon bepöccenne mikor mongyuk elővennèm a szàmlatömböt gyógyszerèszi gondozàsèrt, csinàljam meg ingyen! Ja akkor nincs gondozàs babàk...sutianapA válasz természetesen: nem.Kint nem tudott volna egy komoly egyetemet elvégezni, hacsak nem kap ösztöndíjat. De tételezzük fel, hogy nem volt annyira tehetséges, de nem.
Viszont én nem gondolom, hogy bármiféle ingyenes felsőoktatás csak úgy járna. (Arról nem is beszélve, hogy ugyebár semmi nincs ingyen, csak maximum az adómból fizetik) Pont azért sem gondolom, hogy az ország jó irányba haladna, mert itt azzal lehet választásokat nyerni, hogy rezsit csökkentünk, meg 300Ft-os vizitdíjakat takaríthatunk meg. Ebből van nekem elegem. Nyugaton azt mondják, hogy tessék itt van egy fizetés és az alapszintű ellátásokon kívül gondoskodj magadról. Itt nálunk hiába fizetem 17 éve a TB-t (nem keveset) velem egy időben odamegy az is , aki soha életében nem fizetett. És ha már úgy hozza a sors, hogy neki van mondjuk 300eFt-ja a protézisre, akkor hamarabb is fog ellátást kapni, mint én aki milliókat tettem már be.
Persze a 3 millió nyugdíjasnak meg kell adni ami jár, hiszen komoly szavazóbázis, de tényleg valahol ott lenne a reális, ahol írod. Viszont nem erre hajaz a mostani rendszer, ahol folyamatosan csak azt nézik, hogy mi van ingyen, mert az nekünk jár. A másik oldalon meg befizetés nincs, mert adót csalni tökös dolog...Klaci79
Az eu-tàmogatàs meg egyenesen a kleptokràcia paradicsoma nègyszàzötvenezer szentistvànszobort követő tèrkőhullàmonàtívelő fürdőhotelèpítő atyaúristensèg egy kurva forgàcsüzemet nem húztakföl mer azt csak svèdorszàgban tudnak rendesen.sutianap
De teljesen egyetértek abban, hogy az áfával kellene valamit csinálni. Én helyette inkább az ingatlant adóztatnám (nem magas kulccsal, és azt hagynám az önkormányzatoknál.) Bár nálunk az önkormányzatiság se létezik igazán, mert röhejnek tartom, hogy egy milliárdos hiányt maga előtt görgető települést az állam mentsen meg. És ezek után persze a településvezetők még boldogan maradhatnak a posztjukon. Röhej az egész....
több mint 11 éve
Valamikor régebben hosszabban kifejtettem, hogy mit gondolok erről a témáról. Nem érdemes újra megfogalmaznom, mert pontosan ugyanígy gondolom most is. Ha érdekel, itt találod:bullshit. Én vendéglátóban voltam kint, elsősorban konyhai kisegítésben, ami finoman szólva sem a totemoszlop teteje. Most lehet vagy engem szerettek, mert a származásom miatt német vezetéknevem van, vagy én voltam überlibernyák vidéken (München, Lipcse, Berlin), de nem éreztették velem soha, hogy kevesebb lennék. Fenntartom, lehet én vagyok kivételes eset, mondjuk tény, hogy a komfortérzeten sokat dob, ha tudsz egy kicsit mekegni a célország hivatalos nyelvén.Voltam kint 2 évet, fölmarkoltam a lóvét és hazajöttem, mert nem volt fasza.cartman023van bizony. Kiskorban elkezdik - játék szintjén - megértetni a gyerekekkel a demokrácia alapjait, a társadalom működését. Lásd oktatási módszerek is, a legtöbb feladat 6-8 főre optimalizált csoportos "project", egész kicsi kortól. Persze ehhez az oktatási módszerhez kurva sok lóvé kéne.
Egyébként ömlenghetek arról, hogy ez milyen fasza meg minden, de úgy sem fogja senki sem megérteni, amíg nem költözik ki és húz le kint 1-2 évet. Ég és föld, csak tanácsolni tudom, hogy mindenki menjen ki egy kicsit nyugatra, akár mosogatni is. Tudom, hogy kurva nehéz elindulni, stb, nem kell a sav.Amadeus91
Már régebben leírtam itt; ha nem vezető beosztásba mész ki, vagy nem nagy presztízsű szakmába (orvos, mérnök stb...) akkor ugyanolyan sima "auslander" leszel a szemükben mint az arabok, albánok, bosnyákok, stb... és ugyanúgy is kezelnek.
Hátrányosan megkülönböztetnek a helyi munkaerővel szemben (vagy ugyanazért a munkáért kevesebb pénz, vagy ugyanannyi pénzért több munka) és egyáltalában véve az élet minden területén másodrendű polgár leszel. Cserébe pontosan ötszöröse volt a kinti fizetésem az itthoninak. Ezt kell mérlegelni, nem a nagy maszlagot a demokrácia állapotáról.Jan
Amadeus91
több mint 11 éve
a félméteres kilátók meg a városszéli körforgalmas megaszökőkutak mellett, igen, pár üzem is felépült abból.Én csak erre az utolsó mondatra reagálnék, mert ezzel foglalkozom. Azért egy pár normális üzem, telephely stb felépült belőlecsi77Hàt jó szöveg ez az adómból fizetik, de ez a demokràcia àra, nagyon nagy mèrtèkű az újraelosztàs, sőt jó helyen csurran cseppen, mondjuk nevezzük kleptokràciànak. Csak nyugatabbra kifinumoltabbak a módszerek, nem egyből zsebbe. Mongyuk hàny stadiont húzatott fel az NFL a sajàt pènzèből, s mekkora a beinvesztàlt àllami rèszesedès? A mindenki pènze, tulajdonkèppen a senki pènze. Èn is szívesebben èlnèk egy miniatürizàlt àllamban, de hogy kezded? Először leèpíted az apparàtust, aztàn csökkented az adókat? Ó mikor a kleptokratàk mèg több zsèhez jutnak, majd akkor logikusan visszavàgjàk a bevèteli oldalt? Asszem ha èn lennèk a forradalom esze, akkor megszüntetnèm az áfavisszaigènylèst, majd levàgnàm egyszàmjegyűre a forgalmi adót, s rögtön kibukna, hogy hàny kèzen-közön megy is àt az àru, mer amit soxor pakolnak az dràgàbb lenne, de mingyàr jön Gyurma azt leszedi a fejem...Csak egy kèrdès a kollègàd testvère Californiàban is el tudta volna vègezni az egyetemet? Tudom, hogy gonosz de mèr termèszetes, hogy az jàr, csak úgy. Meg azèr tizezredszer is elmondom, itt a fő problèma a diplomàs fizetèsek arànya melósokhoz kèpest. De azt a tüntetèst nèznèd majd meg mikor valaki ki mernè hirdetni - nyugdíj x2 kètkezi x2 diplomàs. Ugyanaz a szaki aki leszàmlàz xezret plusz kiszàllàsi díjat nagyon nagyon bepöccenne mikor mongyuk elővennèm a szàmlatömböt gyógyszerèszi gondozàsèrt, csinàljam meg ingyen! Ja akkor nincs gondozàs babàk...sutianapA válasz természetesen: nem.Kint nem tudott volna egy komoly egyetemet elvégezni, hacsak nem kap ösztöndíjat. De tételezzük fel, hogy nem volt annyira tehetséges, de nem.
Viszont én nem gondolom, hogy bármiféle ingyenes felsőoktatás csak úgy járna. (Arról nem is beszélve, hogy ugyebár semmi nincs ingyen, csak maximum az adómból fizetik) Pont azért sem gondolom, hogy az ország jó irányba haladna, mert itt azzal lehet választásokat nyerni, hogy rezsit csökkentünk, meg 300Ft-os vizitdíjakat takaríthatunk meg. Ebből van nekem elegem. Nyugaton azt mondják, hogy tessék itt van egy fizetés és az alapszintű ellátásokon kívül gondoskodj magadról. Itt nálunk hiába fizetem 17 éve a TB-t (nem keveset) velem egy időben odamegy az is , aki soha életében nem fizetett. És ha már úgy hozza a sors, hogy neki van mondjuk 300eFt-ja a protézisre, akkor hamarabb is fog ellátást kapni, mint én aki milliókat tettem már be.
Persze a 3 millió nyugdíjasnak meg kell adni ami jár, hiszen komoly szavazóbázis, de tényleg valahol ott lenne a reális, ahol írod. Viszont nem erre hajaz a mostani rendszer, ahol folyamatosan csak azt nézik, hogy mi van ingyen, mert az nekünk jár. A másik oldalon meg befizetés nincs, mert adót csalni tökös dolog...Klaci79
Az eu-tàmogatàs meg egyenesen a kleptokràcia paradicsoma nègyszàzötvenezer szentistvànszobort követő tèrkőhullàmonàtívelő fürdőhotelèpítő atyaúristensèg egy kurva forgàcsüzemet nem húztakföl mer azt csak svèdorszàgban tudnak rendesen.sutianap
(mondjuk abból az összegből még 20 százalékkal több üzem is felépülhetett volna, de a zeu-ban ugyanígy szivárog el a támogatás, szóval a lopingert ne rójuk fel hungarikumnak)
több mint 11 éve
Föleg hogy nem is vót cia, stirlitz tovàbbgondolkodott...Jaja, ráadásul ők nem akarták a natót meg a ciát fapuskával kergetni...... 😊csi77A tokosok úgy állnak ilyen jól, hogy elveszítettek két világháborút. Mi lett volna, ha valamelyiket megnyerik? 😊csi77Ein- Persze nem vittek el semmit sehonnan?
Zwei- az nemàm csak egy erősítő àm, hogy Marshall, 2011es èrtèken 60 milliàrd USD, neszehoci, megisvettèkőketkilórasutianap

több mint 11 éve
Úgy néz ki 2016-ig úsztuk meg a dugódíjat. (Demszky a sírból is kisírteni fog komolyan.) Ennek a kibaszott hülyeségnek az analógiáját magyarázza már meg valaki... "élhetőbb város"? Ismét annak a rétegnek az istentudja hanyadik szopatása akik miatt ez az egész ország még valamennyire élhető.
több mint 11 éve
Jaja, ráadásul ők nem akarták a natót meg a ciát fapuskával kergetni...... 😊A tokosok úgy állnak ilyen jól, hogy elveszítettek két világháborút. Mi lett volna, ha valamelyiket megnyerik? 😊csi77Ein- Persze nem vittek el semmit sehonnan?
Zwei- az nemàm csak egy erősítő àm, hogy Marshall, 2011es èrtèken 60 milliàrd USD, neszehoci, megisvettèkőketkilórasutianap
Hajrá Bad Bones!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 11 éve
A tokosok úgy állnak ilyen jól, hogy elveszítettek két világháborút. Mi lett volna, ha valamelyiket megnyerik? 😊csi77Ein- Persze nem vittek el semmit sehonnan?
Zwei- az nemàm csak egy erősítő àm, hogy Marshall, 2011es èrtèken 60 milliàrd USD, neszehoci, megisvettèkőketkilóra

több mint 11 éve
Én csak erre az utolsó mondatra reagálnék, mert ezzel foglalkozom. Azért egy pár normális üzem, telephely stb felépült belőleHàt jó szöveg ez az adómból fizetik, de ez a demokràcia àra, nagyon nagy mèrtèkű az újraelosztàs, sőt jó helyen csurran cseppen, mondjuk nevezzük kleptokràciànak. Csak nyugatabbra kifinumoltabbak a módszerek, nem egyből zsebbe. Mongyuk hàny stadiont húzatott fel az NFL a sajàt pènzèből, s mekkora a beinvesztàlt àllami rèszesedès? A mindenki pènze, tulajdonkèppen a senki pènze. Èn is szívesebben èlnèk egy miniatürizàlt àllamban, de hogy kezded? Először leèpíted az apparàtust, aztàn csökkented az adókat? Ó mikor a kleptokratàk mèg több zsèhez jutnak, majd akkor logikusan visszavàgjàk a bevèteli oldalt? Asszem ha èn lennèk a forradalom esze, akkor megszüntetnèm az áfavisszaigènylèst, majd levàgnàm egyszàmjegyűre a forgalmi adót, s rögtön kibukna, hogy hàny kèzen-közön megy is àt az àru, mer amit soxor pakolnak az dràgàbb lenne, de mingyàr jön Gyurma azt leszedi a fejem...Csak egy kèrdès a kollègàd testvère Californiàban is el tudta volna vègezni az egyetemet? Tudom, hogy gonosz de mèr termèszetes, hogy az jàr, csak úgy. Meg azèr tizezredszer is elmondom, itt a fő problèma a diplomàs fizetèsek arànya melósokhoz kèpest. De azt a tüntetèst nèznèd majd meg mikor valaki ki mernè hirdetni - nyugdíj x2 kètkezi x2 diplomàs. Ugyanaz a szaki aki leszàmlàz xezret plusz kiszàllàsi díjat nagyon nagyon bepöccenne mikor mongyuk elővennèm a szàmlatömböt gyógyszerèszi gondozàsèrt, csinàljam meg ingyen! Ja akkor nincs gondozàs babàk...sutianapA válasz természetesen: nem.Kint nem tudott volna egy komoly egyetemet elvégezni, hacsak nem kap ösztöndíjat. De tételezzük fel, hogy nem volt annyira tehetséges, de nem.
Hajrá Bad Bones!
több mint 11 éve
A tokosok úgy állnak ilyen jól, hogy elveszítettek két világháborút. Mi lett volna, ha valamelyiket megnyerik? 😊
Hajrá Bad Bones!
több mint 11 éve
Hàt jó szöveg ez az adómból fizetik, de ez a demokràcia àra, nagyon nagy mèrtèkű az újraelosztàs, sőt jó helyen csurran cseppen, mondjuk nevezzük kleptokràciànak. Csak nyugatabbra kifinumoltabbak a módszerek, nem egyből zsebbe. Mongyuk hàny stadiont húzatott fel az NFL a sajàt pènzèből, s mekkora a beinvesztàlt àllami rèszesedès? A mindenki pènze, tulajdonkèppen a senki pènze. Èn is szívesebben èlnèk egy miniatürizàlt àllamban, de hogy kezded? Először leèpíted az apparàtust, aztàn csökkented az adókat? Ó mikor a kleptokratàk mèg több zsèhez jutnak, majd akkor logikusan visszavàgjàk a bevèteli oldalt? Asszem ha èn lennèk a forradalom esze, akkor megszüntetnèm az áfavisszaigènylèst, majd levàgnàm egyszàmjegyűre a forgalmi adót, s rögtön kibukna, hogy hàny kèzen-közön megy is àt az àru, mer amit soxor pakolnak az dràgàbb lenne, de mingyàr jön Gyurma azt leszedi a fejem...Csak egy kèrdès a kollègàd testvère Californiàban is el tudta volna vègezni az egyetemet? Tudom, hogy gonosz de mèr termèszetes, hogy az jàr, csak úgy. Meg azèr tizezredszer is elmondom, itt a fő problèma a diplomàs fizetèsek arànya melósokhoz kèpest. De azt a tüntetèst nèznèd majd meg mikor valaki ki mernè hirdetni - nyugdíj x2 kètkezi x2 diplomàs. Ugyanaz a szaki aki leszàmlàz xezret plusz kiszàllàsi díjat nagyon nagyon bepöccenne mikor mongyuk elővennèm a szàmlatömböt gyógyszerèszi gondozàsèrt, csinàljam meg ingyen! Ja akkor nincs gondozàs babàk...sutianapA válasz természetesen: nem.Kint nem tudott volna egy komoly egyetemet elvégezni, hacsak nem kap ösztöndíjat. De tételezzük fel, hogy nem volt annyira tehetséges, de nem.
Az eu-tàmogatàs meg egyenesen a kleptokràcia paradicsoma nègyszàzötvenezer szentistvànszobort követő tèrkőhullàmonàtívelő fürdőhotelèpítő atyaúristensèg egy kurva forgàcsüzemet nem húztakföl mer azt csak svèdorszàgban tudnak rendesen.

több mint 11 éve
Csak egy kèrdès a kollègàd testvère Californiàban is el tudta volna vègezni az egyetemet? Tudom, hogy gonosz de mèr termèszetes, hogy az jàr, csak úgy. Meg azèr tizezredszer is elmondom, itt a fő problèma a diplomàs fizetèsek arànya melósokhoz kèpest. De azt a tüntetèst nèznèd majd meg mikor valaki ki mernè hirdetni - nyugdíj x2 kètkezi x2 diplomàs. Ugyanaz a szaki aki leszàmlàz xezret plusz kiszàllàsi díjat nagyon nagyon bepöccenne mikor mongyuk elővennèm a szàmlatömböt gyógyszerèszi gondozàsèrt, csinàljam meg ingyen! Ja akkor nincs gondozàs babàk...sutianapA válasz természetesen: nem.Kint nem tudott volna egy komoly egyetemet elvégezni, hacsak nem kap ösztöndíjat. De tételezzük fel, hogy nem volt annyira tehetséges, de nem.
Persze a 3 millió nyugdíjasnak meg kell adni ami jár, hiszen komoly szavazóbázis, de tényleg valahol ott lenne a reális, ahol írod. Viszont nem erre hajaz a mostani rendszer, ahol folyamatosan csak azt nézik, hogy mi van ingyen, mert az nekünk jár. A másik oldalon meg befizetés nincs, mert adót csalni tökös dolog...
több mint 11 éve
Csak egy kèrdès a kollègàd testvère Californiàban is el tudta volna vègezni az egyetemet? Tudom, hogy gonosz de mèr termèszetes, hogy az jàr, csak úgy. Meg azèr tizezredszer is elmondom, itt a fő problèma a diplomàs fizetèsek arànya melósokhoz kèpest. De azt a tüntetèst nèznèd majd meg mikor valaki ki mernè hirdetni - nyugdíj x2 kètkezi x2 diplomàs. Ugyanaz a szaki aki leszàmlàz xezret plusz kiszàllàsi díjat nagyon nagyon bepöccenne mikor mongyuk elővennèm a szàmlatömböt gyógyszerèszi gondozàsèrt, csinàljam meg ingyen! Ja akkor nincs gondozàs babàk...Biztosan nem tőlem fogod tudni megkapni erre a választ. Már csak azért sem, mert mindenki helyzete egyéni és speciális. Nyilván megvan az oka, hogy Jan hazajött és lehet, hogy mást ötszörös fizetésért nem érdekelt volna, ha "csak" bevádolónak nézik. Gondolom ő itthon is könnyebben meg tud élni, mint rengeteg szerencsétlen honfitársunk, aki tényleg a havi 47.000Ft-ból.Félre ne értsd, nem személyeskedni akartam vagy akár megkérdőjelezni, amit írtál, de még mindig nem látom se tőled se gabtsi-tól az ellenérveket Jan szavaira. Sőt tulajdonképpen ugyanazt írjátok, nyugaton többet lehet keresni, ezáltal könnyebb érvényesülni, mely csak azt mutatja, hogy mennyire pénzcentrikus a mai világ, és nem azt, hogy egyes nemzetek szellemileg vagy hozzáállásban fejlettebbek lennének másoknál.ejha...tehát nyilván mivel az én ismerőseimről van szó -akikkel azért még tartok kapcsolatot- így nem lehet igaz amit ők mondanak. Így már értem 😉mi köze hozzá? ugye nem kell most szövegértelmezést tartanom...azt írja nem volt jó, mert (bár ötször annyit keresett) hátrányosan megkülönböztették, én pedig azt írtam, hogy ismerőseimmel nem ez történt...rendesen dolgoztak befogadták őket és a kutya nem nézi honnan jöttek...nyilván van ilyen is olyan is....kissé furán érzem magam, hogy magyarázom a leírtakat nekedKlaci79Én sajnálom, hogy rá kell mutatnom, hogy nem ezt írtad. A "rendesen dolgoztak" és a "vitték is valamire" amúgy is rettentően relatív, de csak a második kommentben említetted, hogy "befogadták őket" (ami még mindig nem árul el semmit, mert ugye messziről jött ember azt mond, amit akar).
Jan saját tapasztalatból írt és én is saját tapasztalatból mondom a land of the free and a home of the brave-ről, hogy nagyon nem kell azért elragadtatnunk magunkat, meg jönni a magyarokra tényleg jellemző önsajnáltatással ("itt bezzeg nem becsülik meg a rendes munkát!") és neurózissal.baggio
Természetesen mint tudjuk minden relatív. Igenis befogadták őket és nem éreztették velük azt, hogy csak "bevándorlók". Legalábbis többségük nem ezt érezte.
Egyébként nem ragadtattam el magam, kicsit sem. Én is foglalkozom azzal, hogy elhúzzak innen, de igazából nem töröm össze magam ezért és éppen nem is panaszkodtam, úgyhogy ezt a megjegyzésed megint csak visszautasítom.%/ 😕)Klaci79
Mutassatok nekem egy Magyarországnál rosszabb gazdasági helyzetben levő országot, ahol jobb a társadalmi helyzet (vagy egy jobban szituáltat, ahol rosszabb)... Ennek a kirakósnak a politika csak egy eleme, a világ berendezkedése pedig a II. VH (vagy inkább az első?) óta állandó, és változni se fog egyhamar.
Az internet elterjedése meg főleg betetette a kaput a neurotikus magyaroknak, a legvidámabb barakk lakói így a nap 24 órájában szembesülhetnek már nyomorúságos helyzetükkel és azt HISZIK, hogy a dolgok sokkal rosszabbra fordultak. Amadeusok már nemcsak nyaranta a Balatonon hangoztatják a német felsőbbrendűséget, hanem akár egy amerikaifocis fórumon is, ősszel és tavasszal, reggel és este.baggio
Abban is teljesen igazad van, hogy elsősorban a pénz mozgatja a világot és sajnos ilyen pénzcentrikussá vált az idők során. Azonban ezen sajnos nem fognak változtatni. Azt gondolom (lehet rosszul, nézőpont kérdése) hogy a pénz legalább egy egzakt mérték. Ha ügyes vagy, tehetséges vagy eléggé kitartó sok pénzed lehet. Bár sokszor ehhez elég a szerencse vagy az is ha jó helyen vagy jó időben.
De tulajdonképpen meg is fogalmaztad, hogy mi a baj Magyarországon. Mert hiába vagy szellemileg vagy hozzáállásban jobb, mint más, külföldön ezt még jobban elismerik.
Csak még egy példa, hogy kollégám testvére itthon végzett egyetemet (mérnök/számítástechnikus), majd pedig hiába volt munkája, Californiában lényegesen jobb életet tudott megteremteni magának, mint idehaza. (Aztán még onnan is továbbköltözött Texasba, mert ott még kevesebbet kell adózni.)
Egyébként sajnos abban is egyetértünk, hogy a rendszerváltás óta már nem a román vagy az ukrán fővároshoz mérjük magunkat, hogy bezzeg ott milyen rosszul élnek (sajnos a román fővárossal szemben ez is kezd eltűnni), hanem ahhoz mérjük, hogy Londonban, Bécsben vagy Párizsban mennyivel jobb az élet. Így nem csoda, hogy ilyen borús a magyar. De mi magyarok azért erre kaphatóak vagyunk. Ugyebár sírva vigadunk 😀Klaci79

több mint 11 éve
www.origo.hu/itthon/20141030-mellar-tamas-a-kormany-zsakutcaba-viszi-az-orszagot.htmlJani megint szomorú lesz az origo miatt.