Politika
65 feliratkozó
több mint 11 éve
meg mondjuk ott van működő gazdaság, ami megengedi. Itt miből lesz gazdasági növekedés, ha a kiskereskedelmi szegmenst kinyírják? Ja, persze, az úrjézus szentsége fontosabb holmi gazdasági talpraállásnál.A fejletlen Ausztriában nem gond,hogy vasárnap minden zárva....Nincs minden zárva, ez így de facto nem igaz.
Itt miért ekkora baj?Janek
Bizonyos üzletek zárva vannak, mások meg nem.Lecsó
Mindig jövőre
több mint 11 éve
A fejletlen Ausztriában nem gond,hogy vasárnap minden zárva....Nincs minden zárva, ez így de facto nem igaz.
Itt miért ekkora baj?Janek
Bizonyos üzletek zárva vannak, mások meg nem.
több mint 11 éve
Pl a Budai várban lévő CBA is iszonyat patika, és életem legjobb kókuszgolyóját is ott ettem tavaly. Ha az utolsó falusi is, úgy nézne ki, egy szava nem lenne senkinek. Dehát nem lehet mindenhol több ezres turista forgalom.
több mint 11 éve
így van, óriási különbség van CBA és CBA között. Azon a környéken olyan kell. Bár az ember azt hinné, hogy nálunk az első kerületben is lenne igény egy prémiumra, hát mindenkinek ajánlok egyszer egy túrát itt. Mindenkiből kihozza a rejtett nőverő pszichopatát, mert amit ott kiszolgálás címén művelnek az ostoba, bunkó némberek, az minden határon túlmegy.berger90Így van ez onnan ered, hogy a CBA üzletek eltérő besorolásúak, ettől is függ, hogy milyen választék, milyen minőségű árú kerül a polcra.
Másrészt az üzletek tulajdonosi köre is heterogén, ennek megfelelően a boltokkal szemben lévő színvonalbeli elvárás is heterogén, a bolt körüli földrajzi környezetről nem is beszélve.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 11 éve
No ezeket nem is tudtam.így van, óriási különbség van CBA és CBA között. Azon a környéken olyan kell. Bár az ember azt hinné, hogy nálunk az első kerületben is lenne igény egy prémiumra, hát mindenkinek ajánlok egyszer egy túrát itt. Mindenkiből kihozza a rejtett nőverő pszichopatát, mert amit ott kiszolgálás címén művelnek az ostoba, bunkó némberek, az minden határon túlmegy.berger90azért, mert az CBA Millenium, telepakolva prémium cuccokkal, tényleg fasza bolt, de az, hogy arra a környékre nem mertek egy mezei CBA-t nyitni sokat elárul 😀chvsCBA-ba akkor sem vagyok hajlandó bemenni. (amúgy is szar)Amadeus91Azért érdekelne, hogy pl az Andrássy - Nagymező sarkon lévő CBA (én ide járok) ugyan miért szar?
Van minden, igényes cuccok, nagy választék, és ha pl. 4-nél több a várakozó, azonnal nyitnak új kasszát. Az árak meg kb. ugyanazok, mint a körúti SPAR-ban, és jobbak, mint a non-stop Roniban.Sobri Jóska
Nem járok túl sokat közértbe, pláne nem messzebbi CBA-ba. 😊
több mint 11 éve
így van, óriási különbség van CBA és CBA között. Azon a környéken olyan kell. Bár az ember azt hinné, hogy nálunk az első kerületben is lenne igény egy prémiumra, hát mindenkinek ajánlok egyszer egy túrát itt. Mindenkiből kihozza a rejtett nőverő pszichopatát, mert amit ott kiszolgálás címén művelnek az ostoba, bunkó némberek, az minden határon túlmegy.azért, mert az CBA Millenium, telepakolva prémium cuccokkal, tényleg fasza bolt, de az, hogy arra a környékre nem mertek egy mezei CBA-t nyitni sokat elárul 😀chvsCBA-ba akkor sem vagyok hajlandó bemenni. (amúgy is szar)Amadeus91Azért érdekelne, hogy pl az Andrássy - Nagymező sarkon lévő CBA (én ide járok) ugyan miért szar?
Van minden, igényes cuccok, nagy választék, és ha pl. 4-nél több a várakozó, azonnal nyitnak új kasszát. Az árak meg kb. ugyanazok, mint a körúti SPAR-ban, és jobbak, mint a non-stop Roniban.Sobri Jóska
Mindig jövőre
több mint 11 éve
chvs
86
azért, mert az CBA Millenium, telepakolva prémium cuccokkal, tényleg fasza bolt, de az, hogy arra a környékre nem mertek egy mezei CBA-t nyitni sokat elárul 😀CBA-ba akkor sem vagyok hajlandó bemenni. (amúgy is szar)Amadeus91Azért érdekelne, hogy pl az Andrássy - Nagymező sarkon lévő CBA (én ide járok) ugyan miért szar?
több mint 11 éve
CBA-ba akkor sem vagyok hajlandó bemenni. (amúgy is szar)Amadeus91Azért érdekelne, hogy pl az Andrássy - Nagymező sarkon lévő CBA (én ide járok) ugyan miért szar?
Van minden, igényes cuccok, nagy választék, és ha pl. 4-nél több a várakozó, azonnal nyitnak új kasszát. Az árak meg kb. ugyanazok, mint a körúti SPAR-ban, és jobbak, mint a non-stop Roniban.
több mint 11 éve
A hiper közvetlen hatàsaiElsősorban a sajàt üzlethelysègei bèrleti díja, ami megvadítja az ingatlantulajdonosokat
Màsodsorban a hiperben vergődő kiskereskedelmi egysègek rettenetes fluktuàciója
Harmadrèszt maga a hiper is vergődik
Mer uraim ez ugye magyarorszàg, a nagy zsèt màr az èpítkezèsen lehúztàk... A többi bàbszínhàz...

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 11 éve
Ambivalens érzéseim vannak ezzel az egésszel szemben. Egyrészt a KDNP ötlete, hogy beleszól az életünkbe, dühítő. Más részről pont te voltál az Amadeus, aki pár hete bőszen fikáztad azokat az embereket, akik családjukat féltve, anyagi megfontolásból a jelenlegi kormány elleni tüntetésektől távol tartják magukat, mondván (próbállak idézni): "de hát a kölöknek enni kell"....Érdekes lenne látni erről egy kimutatást, hogy a szupermarketek térnyerésével hány kis kereskedés csődölt be konkrétan ez miatt, ez hány munkanélkülit generált, majd ezekután a multik hány munkahelyet teremtettek és ez a lépés ismét hány munkanélkülit fog a piacra küldeni... mindenesetre kötve hiszem, hogy azt a kb 20000 embert akinek emiatt megszűnik az állása lázár paciék mind feltudják venni vagy taki bácsiék újra kis boltok ezreit fogják megnyitni a telepen...peachmeg amúgy is, fogja a faszom 400ért megvenni a táblás milkát a tömb aljában lévő éjjel-nappaliban, ha a mocskosnyugatiliberáliszsidómultinál 260 csak. Sorry. Maximum nem vasárnap megyek a plázába, hanem szombat este 10-ig. CBA-ba akkor sem vagyok hajlandó bemenni. (amúgy is szar)
Magát az elvet nem értem, hogy mi a fasznak kéne már megint az államnak ennyire belerongyolnia a magánéletembe. Ott vásárolok ahol akarok és akkor, amikor akarok. Ha vasárnap a WestEndben, akkor vasárnap a WestEndben és nem Józsi néni kisboltjában. Mise meg van mindennap, nem ellenérv.Amadeus91
Mindezek után beírni, hogy a Milkát inkább a multinál veszed, mert 100 Ft-tal olcsóbb, minimum véleményes, illetve rámutat arra, hogy mennyire komplexen látod a világot........
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 11 éve
A fejletlen Ausztriában nem gond,hogy vasárnap minden zárva....Itt miért ekkora baj?
több mint 11 éve
index.hu/gazdasag/2014/11/06/kiskereskedok/?utm_source=facebook&utm_medium=share&utm_campaign=index"Ezenkívül felvetődött az az egyelőre rettentő homályos terv is, hogy a polgári törvénykönyv módosításával bezáratnák azokat a nagyobb boltokat, amelyek két egymást követő évben veszteségesen működnek."
"A hipermarket-ellenes javaslattervezet szerint a városközpontokból induló, áruházi ingyenes buszokat is betiltanák, a tervezet tiltott közvetlen reklámnak definiálja ezeket a járatokat. Szerintük az ingyenes járat „a belvárosi üzletek ellehetetlenüléséhez, bezárásához és ezáltal a belvárosi utcakép leromlásához, végső soron az épített környezet pusztulásához vezet".
Ekkora a baj a kitiltások terén?
több mint 11 éve
meg amúgy is, fogja a faszom 400ért megvenni a táblás milkát a tömb aljában lévő éjjel-nappaliban, ha a mocskosnyugatiliberálisNyomnék most erre 10 likeot, de nem lehet. Egyetemi éveim alatt az albérlettől volt egy CBA 120 méterre, meg egy SPAR 400-ra. Sokat mondok ha 20x voltam a CBA-ban összesen, annak is a fele csak azért, mert 8kor bezárt a SPAR, a CBAnak meg volt éjszakai kisablaka és életmentő chips/csoki/kóla(ital ugye 10 után nem).zsidómultinál 260 csak. Sorry. Maximum nem vasárnap megyek a plázába, hanem szombat este 10-ig. CBA-ba akkor sem vagyok hajlandó bemenni. (amúgy is szar)
Magát az elvet nem értem, hogy mi a fasznak kéne már megint az államnak ennyire belerongyolnia a magánéletembe. Ott vásárolok ahol akarok és akkor, amikor akarok. Ha vasárnap a WestEndben, akkor vasárnap a WestEndben és nem Józsi néni kisboltjában. Mise meg van mindennap, nem ellenérv.Amadeus91
több mint 11 éve
Már megint beengedted a KDNP-t az életedbe!Érdekes lenne látni erről egy kimutatást, hogy a szupermarketek térnyerésével hány kis kereskedés csődölt be konkrétan ez miatt, ez hány munkanélkülit generált, majd ezekután a multik hány munkahelyet teremtettek és ez a lépés ismét hány munkanélkülit fog a piacra küldeni... mindenesetre kötve hiszem, hogy azt a kb 20000 embert akinek emiatt megszűnik az állása lázár paciék mind feltudják venni vagy taki bácsiék újra kis boltok ezreit fogják megnyitni a telepen...peachmeg amúgy is, fogja a faszom 400ért megvenni a táblás milkát a tömb aljában lévő éjjel-nappaliban, ha a mocskosnyugatiliberáliszsidómultinál 260 csak. Sorry. Maximum nem vasárnap megyek a plázába, hanem szombat este 10-ig. CBA-ba akkor sem vagyok hajlandó bemenni. (amúgy is szar)
Ne tedd! 😉
több mint 11 éve
persze, ilyen kimutatás eddig még senkinek nem jutott eszébe xDtudatosvasarlo.hu/sites/tudatosvasarlo.hu/files/a_hipermarketek_hatasai.pdf

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
Érdekes lenne látni erről egy kimutatást, hogy a szupermarketek térnyerésével hány kis kereskedés csődölt be konkrétan ez miatt, ez hány munkanélkülit generált, majd ezekután a multik hány munkahelyet teremtettek és ez a lépés ismét hány munkanélkülit fog a piacra küldeni... mindenesetre kötve hiszem, hogy azt a kb 20000 embert akinek emiatt megszűnik az állása lázár paciék mind feltudják venni vagy taki bácsiék újra kis boltok ezreit fogják megnyitni a telepen...peachmeg amúgy is, fogja a faszom 400ért megvenni a táblás milkát a tömb aljában lévő éjjel-nappaliban, ha a mocskosnyugatiliberális
Magát az elvet nem értem, hogy mi a fasznak kéne már megint az államnak ennyire belerongyolnia a magánéletembe. Ott vásárolok ahol akarok és akkor, amikor akarok. Ha vasárnap a WestEndben, akkor vasárnap a WestEndben és nem Józsi néni kisboltjában. Mise meg van mindennap, nem ellenérv.
több mint 11 éve
Érdekes lenne látni erről egy kimutatást, hogy a szupermarketek térnyerésével hány kis kereskedés csődölt be konkrétan ez miatt, ez hány munkanélkülit generált, majd ezekután a multik hány munkahelyet teremtettek és ez a lépés ismét hány munkanélkülit fog a piacra küldeni... mindenesetre kötve hiszem, hogy azt a kb 20000 embert akinek emiatt megszűnik az állása lázár paciék mind feltudják venni vagy taki bácsiék újra kis boltok ezreit fogják megnyitni a telepen...
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 11 éve
Ja ès semmi se lett olcsóbb a szupermarketektől.

több mint 11 éve
Èn ott fogok sírni a hatàron mikó kivonul a tecsó.Mer mikor nem vót tecsó, nem volt kereskedelem?
Vajon mellik a nagyobb volumen mikor a tecsó miatt bezàrt boltok engedtèk el a munkaerőt, szakkèpzettet vagy a tecsó dolgozók elengedèse?
Tènyleg nèha nem àrtana gondókozni.
Mer mongyuk hàny tecsót, spart, plàzàt èpítettek önerőből? Ez a húzàs mèg mindig a külföldi nagybankoknak szól.
Én mint kiskeres örülök.
Mongyunk lett vóna egyszerűbb is, mongyuk az ingyenes tömegközlekedès megszüntetèse, de abból vèrfürdő lenne....

több mint 11 éve
Kíváncsi vagyok mikor fog lemondani Varga Mihály.Schleck😀😀😀
Addig állj fél lábon!
több mint 11 éve
www.parlament.hu/irom40/01914/01914.pdfNem csak a vasárnapi zárva tartás érdekes, hanem ez is : "kereskedelmi napokon 6 órától 22 óráig tarthat nyitva", szóval lőttek a 0-24-es Tesconak is.
több mint 11 éve
engem mondjuk két valami érdekelne.első kérdésnél nem az a kérdés sztem, hogy bírják-e, hanem, hogy megéri e. szóval hogy a teszkó sok (kisebb) városban az egyetlen hipermarket, ahol mondjuk olcsóbb, akár saját márkás termékeket lehet venni. a kérdés, hogy ha tényleg kivonulnak, akkor ki veszi át ezeket és, hogy nekik is megéri-e majd. hiszen a teszkó akkora volument generál, hogy olyan árszintet is képesek tartani (beszerzésen), ami lehetővé teszi, hogy nem akkora forgalmú helyeken is eredményt termeljenek, vagy olyan kis veszteséget, ami más egységből finanszírozható, a volumen megtartása érdekében. ezt nem biztos, hogy más át fogja vállalni, és azok szívnak akinél nincs akkora piac, hogy más is be tudjon lépni.
az egyik kérdéskör az, hogy feltételezve azt, hogy a kenyeret meg parizert meg mindent akkor is meg kell vennie a zembereknek, ha mondjuk a teszkó vagy az osan vagy a spár kivonul Magyarországról:
1a. hogyan veszik fel aCBA-kmegmaradó boltok a terhelést? (értem ezalatt a rendelés mennyiségét, a polcok alapterületét stb)
1b. ha feltételezzük, hogy ezzel mondjuk Lázárék (nem a lézeres, hanem a lovas) járnak jól, és hozzájuk megy át a többletforgalom, akkor vajon ők ugyanúgy tudják majd állni az ezzel járó megnövekedett felügyeleti díjat?
slowmotion
a másik kérdés nem kérdés, mert a CBA, a COOP vagy a Reál franchise rendszerben működik, különböző adóalanyokkal. ha van olyan (márpedig van), aki több üzletet visz, és ezáltal nagy forgalmat generál, akkor őt érintheti a dolog, mert átlépi a sávhatárt. de csak addig amíg mondjuk külön jogi személyekbe át nem szervezi a kereksedést. ezt a nagy multik nem tudják megtenni.
sőt olyan lehetetlen dolgokról is szó van, hogy veszteséges áruházat zárni kell.
ami nem hajlik, az törik!
több mint 11 éve
hvg.hu/kkv/20141106_KDNP_A_kormany_tamogatja_a_vasarnapi_zarvAkkor valahogy csak átnyomják.
Ennyire erős lenne a kdnp?