Politika

65 feliratkozó

több mint 11 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 345 — no es importante
Talán nem az USA a legjobb példa, de ott legalább valamit megoldottak.Gyurma Pappa
New Orleansban és más déli amerikai városokban (Jacksonville, Mobile, stb.) járva azt kell mondjam, hogy nem oldottak meg azok semmit, sőt...baggio
JaMarcus city? Milyen volt amúgy?Amadeus91
Elmesélni elég nehéz lenne, de röviden annyi, hogy New Orleans nekem csalódás volt, persze más 1-2 napot turistáskodni, mint ott is élni, de az ismert nevezetességeken túl sehol nem éreztem magam biztonságban... Van egy fehér USA, amit a tv-ben látsz, meg a fekete USA, ami közelebb áll a kelet-magyarországi gettókhoz, csak nagy lakóházak nélkül, pár mekivel megspékelve, élhető/veszélyes várostól függően kis/nagy területen, messze/közel a downtowntól. Persze ha nem vagy rászorulva, utóbbit simán ignorálhatod a látókörödből, nagyjából erről szól a kinti problémamegoldás.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 217
Talán nem az USA a legjobb példa, de ott legalább valamit megoldottak.Gyurma Pappa
New Orleansban és más déli amerikai városokban (Jacksonville, Mobile, stb.) járva azt kell mondjam, hogy nem oldottak meg azok semmit, sőt...baggio
JaMarcus city? Milyen volt amúgy?
több mint 11 éve
JéBé Green Bay Packers 7 728
Soha nem volt és nem is lesz ez megoldva szerintem, marad ez a hendikep még nagyon nagyon sokáig.
több mint 11 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 335 — zászló zászló szív
Igen, azzal kezdtem, hogy nem a legjobb példa. Sajnos én nem jártam arra, de elképzeléseim vannak. Majd ha lesz időd, egyszer mesélhetnél erről a helyzetről, hogy mit láttál a saját szemeddel.

több mint 11 éve
New Orleansban és más déli amerikai városokban (Jacksonville, Mobile, stb.) járva azt kell mondjam, hogy nem oldottak meg azok semmit, sőt...

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
...Dub
Amit írsz, azzal nekem egy igen komoly, több kisebb komoly, és még több apró bajom van.

Az igen komoly bajom az, nem a büntetés mértéke a lényeg, hanem hogy a büntetés elkerülhetetlen legyen és azonnali, ennek van visszatartó ereje. Mondok két példát: ha kirabolhatsz egy bankot, tudva sosem fognak elkapni, de ha elkapnak halálra ítélnek, simán kirabolod. Viszont ha kirabolsz egy bankot, és azonnal elkapnak, vissza kell adnod a pénzt, és kapsz egy fekete pontot, eszedbe sem jut kirabolni, mert minek, hiszen azonnal és ott helyben vissza kell adnod az összes pénzt minden esetben.

Innentől kezdve mi eszköze lenne a jognak (rendőrségnek)? Nem állhat minden ház mellett, nem ülhet minden bokorban. A kopaszos példád sem jó, mert az sem biztos, hogy azt az embert verik meg, aki tényleg rabolt, meg az is lehet, hogy van bőven ideje elkölteni az egész pénzt, akkor meg pont leszarja, hogy megverik-e.

Továbbra is tartom: az országot alulról, erkölcsileg kell rendbe tenni. Ehhez egyfelől kell relatív jólét, másfelől integrálni kell minden mélyszegényt, akár cigány, akár magyar. Pont leszarom, hogy a cigányok mit csinálnak Finnországban, vagy a Angliában. Pont leszarom, hogy ott nem tudják megoldani. Itt élne velünk együtt ~600 éve (Zsigmond-féle menlevél az első írásos emlék róluk, szóval valahol 1420-as évek, ha jól emlékszem), ideje lenne megoldani a problémát. Talán nem az USA a legjobb példa, de ott legalább valamit megoldottak.

Nem hiszem, hogy megéljük, hogy "béke" legyen, de egy teljes kisebbség kiirtása/elküldése/akármi nem hiszem hogy legitim megoldás lenne, keresztényi cselekedek biztos nem, jogi akadályokat is látok bőven. Szóval marad a türelem és az idő.

több mint 11 éve
Gyurma Pappa
"Páva Zsolt megerősítette lapunknak, hogy elindul újra."

www.bama.hu/baranya/kozelet/polgarmester-valasztas-pecsett-most-meg-csak-pava-biztos-549658zinedine5
Minden bizonnyal más nem vállalta. Szomorú vagyok, mert Páva teljesen kiégett már. Annak még kevésbé örülnék ha mondjuk a Berci nyerne. Vagy jönne itt is a Jobbik, és megoldná, amit meg kell.Gyurma Pappa
Nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek... hihetetlen, hogy hozzánk még politikusokból is csak a legalja jutott, párttól függetlenül. A Jobbiktól szerintem nem kell tartanod, nem mondható éppenséggel fellegvárnak Pécs városa.Dub
Ja nem, attól nem tartok. A pécsi Jobbik is igazodik a helyi közélet színvonalához szerintem. A Tollert lehet utálni, de szerintem összetenné kezét-lábát a települések nagy része, ha olyan polgármesterük lett volna. Én ezt már életében is így gondoltam, meg maximálisan úgy gondolom, hogy ha nincs a Laci balesete, szerintem az MSZP sem így alakul. Nagy genyó tudott ő is lenni, de Pécsért tényleg tett.

több mint 11 éve
Dub New Orleans Saints 1 019
Gyurma Pappa

www.bama.hu/baranya/kozelet/polgarmester-valasztas-pecsett-most-meg-csak-pava-biztos-549658zinedine5
Minden bizonnyal más nem vállalta. Szomorú vagyok, mert Páva teljesen kiégett már. Annak még kevésbé örülnék ha mondjuk a Berci nyerne. Vagy jönne itt is a Jobbik, és megoldná, amit meg kell.Gyurma Pappa
Nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek... hihetetlen, hogy hozzánk még politikusokból is csak a legalja jutott, párttól függetlenül. A Jobbiktól szerintem nem kell tartanod, nem mondható éppenséggel fellegvárnak Pécs városa.
több mint 11 éve
Azért én szeretnék már egyszer befizetni arra az "eltűnne az összes cigány" opcióra, ha nem jön be, visszahívhatjátok őket.Dub
Erről beszélek, ilyen opció nincs és nem is lehet (és akkor magán a felvetésen ne is moralizáljunk), aki ezt egyáltalán felveti, azzal nem foglalkozhat egy magát komolyan vevő ember - legalábbis a politikában - másként, mintsem agyhalottként, és ezért ilyen rossz az átlagos jobbik szavazó megítélése. Egyszerűen erről vitatkozni is már a józan ész és racionalizmus megcsúfolásabaggio
Lecsó elméleti felvetésére reagáltam, tisztában vagyok vele, hogy ennek (sajnos) nincsen realitása.

Lecsó:
Az általad és Gyurma által leírt példák szépek és jók, a probléma csak azokkal a fránya arányokkal van (ugyanez igaz a téren dobálózó magyar hülyegyerekekre, remélhetőleg nem ez az általános). Egyébként a Gyurma által leírt "szép szó és oktatás" politikája szerintem egyszerűen a 80%-uknál nem működik. Ez ment az országban az elmúlt 20 évben nagyjából, az eredményét meg látjuk. Egyébként kiválóak a ti példáitok arra is, hogy aki valóban ki akart emelkedni közülük és hajlandó volt ezért tenni is, az meg is tudta ezt tenni (lásd gyereksebész, számviteli asszisztens). Eddig sem velük volt a probléma, na de a maradékkal mi legyen? Tanulni nincs kedvük, a fizikai munka büdös, de a rasszista magyarokban van a hiba, mert nem egyből vezérigazgatói állást ajánlottak fel a sokszor írni-olvasni is alig tudó cigánynak. Legalább egy értelmes szakmáig bárkinek van lehetősége eljutni anyagi helyzettől függetlenül, de az egyetemeken is biztosan van egy csomó ösztöndíj lehetőség számukra. Persze aki írni-olvasni sem tud, annak nyilván szűkösebbek a lehetőségek munkát vállalni, nincs ez másként tőlünk nyugatabbra se. Itt jegyezném meg, hogy az unión belül szabadon lehet munkát vállalni, mégsem hallom, hogy tömegesen mennének ki roma honfitársaink munkát vállalni, mert itt nincs munka számukra. Mosogatáshoz nem kell semmilyen végzettség, vagy mittudomén gyümölcsöt szedni. Ja mert az fizikai munka, az persze nem tetszik. Egyetlen egy nálunk fejlettebb ország nincs, ahol ők nagyobb számban megjelentek és képesek voltak normálisan beilleszkedni, pedig ott azért jóval nagyobbak az erre fordítható erőforrások. Ezek a rétegek véleményem szerint semmi másból nem képesek érteni, csak az erőből. Szép szóból nem értenek, csak ha tűzzel-vassal van velük bánva. Nehogy már ez is a mi hibánk legyen, hogy önmaguktól képtelenek érteni a szép szóból, vagy belátni azt, hogy ha nem tróger melót akarsz végezni, akkor tanulni kéne. Meg hogy a bűnöző életmód semmilyen szegénységben sem lehet alternatíva. Múlt heti konkrét eset, míg a "parasztok" dolgozni vannak, addig áldott roma honfitársaink éppen a házakat járták, hogy hova lehet bemenni (Pécs Istenkút környéke). Most őnáluk szerinted milyen eredményt érsz el, ha odamész és megkéred őket, hogy fiúk nem kéne? Örülhetsz, ha nem esik bántódásod. De ha mondjuk elkapná őket 5 kopasz és eltörnék kezüket-lábukat, lehet hogy legközelebb meggondolnák a dolgot, ha más nem akkor a 3-ik ilyen eset után. A rendőrség meg nem tud velük egyszerűen mit kezdeni, mert egyszerűen nincs eszköz a kezükbe. Törvényileg sem, meg egyébként sem. Régen ezt megoldották úgy, hogy bevitték az őrsre, jól megverték őket, majd kirakták minden településtől 10 km távolságra, hogy akkor gyalogoljatok haza hülyegyerekek. Valószínűleg ennek több visszatartó ereje volt, de ma már ugye ilyet nem lehet csinálni.
több mint 11 éve
Gyurma Pappa

Minden bizonnyal más nem vállalta. Szomorú vagyok, mert Páva teljesen kiégett már. Annak még kevésbé örülnék ha mondjuk a Berci nyerne. Vagy jönne itt is a Jobbik, és megoldná, amit meg kell.

több mint 11 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 280 — Ajmo Vatreni
Gyurma Pappa

www.bama.hu/baranya/kozelet/polgarmester-valasztas-pecsett-most-meg-csak-pava-biztos-549658
több mint 11 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
A két világháború után elég nagy szopórolleren volt az ország, érdekes módon mégse a lopásban-rablásban látta a megoldást a magyarság
Dub
A II vh. után kb teljes foglalkoztatottság volt a jellemző, nem csak nálunk, hanem szinte egész Európában, ha utána olvasol, rájössz arra is hogy miért. Annyit segítek, hogy még nem a szocializmus áldásos hatása miatt.
Ha meg az ember dolgozik, általában nincs ideje bűnözni. Az egész okfejtésből ennyit elég lett volna megértened...

A közmunka lehet, hogy úgy van ahogy mondod, nem néztem meg konkrétan. De a lényegen nem változtat, ugyanis nem munkahely, hanem szociális segély. Minél tovább kapja minél több ember, annál kevésbé fenntartható.

Banyek!!!

Ez a cigányos rész elég durva, te valahol Pesten élsz valami gazdag helyen?😊 Politikusoktól szoktam ekkora ökörséget hallani. Te valami nagyon más világban élsz, illetve nem jársz nyitott szemekkel.NB2
Ja, a várban élek, onnan nézek le a városra...
Van szerencsém két különböző helyen is "élni " az országban, egyik sem elit környék. Van cigány ismerősöm, aki gyereksebész, és van aki tróger. Akkor most melyiket utáljam? Nyíregyházán a belváros közepén, éjjel nem parkolok anyám háza előtt, inkább elviszem a kocsit apósomhoz, mert egyszer már szélvédőt kellett cserélnem, egy sörösüveggel bebaszták. Nem cigányok, hanem galamb lelkű, középosztálybeli magyar (?) fiatalok, akik minden péntek és szombat este diszkó előtt a játszótéren basznak be, hugyoznak, hánynak, meg üvegeket dobálnak. Ott, ahová az anyjuk másnap leviszi a kistesót homokozni. Mikor megkértem őket, hogy ugyan ne kúrják már szét a játszóteret, az egyik fele röhögcsélni kezdett, a másik fele meg nekem állt, hogy "A tied bazmeg? Nem? Hátakkor?" Ennyit a magyarokról.

Ősztől egy pest melletti faluban fogok élni, a szomszédaim cigányok lesznek, ezt már most tudom. Jelenleg van munkájuk, remélem, lesz is, és nem lesz velük baj. Ha mégis lesz, majd elvárom az adómból fizetett rendőrségtől, hogy tegyen ellene. Még az is lehet, hogy meggyűlik velük a bajom, de azért reménykedek.

Biztos mindenhol utálják az olyan cigányt, aki okot ad rá. De ha én elmennék az említett országokba, és ugyanúgy okot adnék rá, engem is ugyanúgy utálnának.

Na hagyjuk már... Meg ez a szegénység duma...
Dub
És még én élek nagyon más világban?
több mint 11 éve
Azért én szeretnék már egyszer befizetni arra az "eltűnne az összes cigány" opcióra, ha nem jön be, visszahívhatjátok őket.Dub
Erről beszélek, ilyen opció nincs és nem is lehet (és akkor magán a felvetésen ne is moralizáljunk), aki ezt egyáltalán felveti, azzal nem foglalkozhat egy magát komolyan vevő ember - legalábbis a politikában - másként, mintsem agyhalottként, és ezért ilyen rossz az átlagos jobbik szavazó megítélése. Egyszerűen erről vitatkozni is már a józan ész és racionalizmus megcsúfolása

---
több mint 11 éve
Köszönöm szépen a személyeskedést, így legalább világos, hogy a nácizáson és a személyeskedésen kívül semmit nem tudsz. cartman023
Ühüm. 727 poszton keresztül náciztam és személyeskedtem a politika topikban. Három dolog:

1) a nácizáshoz magamat idézném:

Nyilván költői túlzás lenácizni a JobbikotGyurma Pappa
2) a személyeskedéshez: tényleg úgy gondoltam, hogy egy mezei troll vagy, de tévedtem. Az ostobát is visszavonom. Minden bizonnyal te vagy a világ egyik legkiegyensúlyozottabb embere, hiszen ha bármi olyannal találkozol, ami nem fér bele a világképedbe, egyszerűen figyelmen kívül hagyod. Ez nyilván nagyon egyszerű és könnyű út a boldogsághoz.

3) Én nem a Jobbik miatt kelek ki magamból, hanem pl. miattad. Megint magamat idézném (nem szeretem, de kell):

Ezt is többször mondtam már: hiszem hogy helyük van a magyar politikai palettán, de arra gondolni, hogy valaha értelmes kormánypárt lesz belőlük vicces.Gyurma Pappa
Eaglesmcnabb hsz-val vagy Dubbal pl. nem látsz engem személyeskedni vagy nácizni, hanem értelmesen elbeszélgetek velük.

Nyugodtan folytathattad volna a több hónapos hallgatásodat velem szemben, én is boldogabb lettem volna.cartman023
Sokadik problémám a te boldogságod, de rá kellett jönnöm, hogy szórakoztató veled beszélgetni.

Mari néni meg azt látja, hogy a Jobbik egyáltalán tenni akar valamit a bűnözés felszámolásáért. Én értem, hogy szívügyetek a megélhetési bűnözés támogatása, de vidéken ezt máshogy gondolják.cartman023
Aha. Leírtam, leírom mégegyszer: 1000 fős kisfaluba járok anyóst látogatni minden hónapban, ahol 80% cigány, erősen első kézből látom a problémákat. Nem a problémát vitatom, hanem a megoldást. Na erről majd később.

Szerintem nem a szobából beszélek kifele, mert én képzeld, helybe járok a "pofonokért". Amíg a Fidesz nem terelte be a teljes "munkanélküli" képzését állami kézbe, egy Pécs közeli alapítvány szervezésében 7 éven keresztül oktattam cigányokat, hogy számviteli asszisztens lehessen belőlük. 107 fiatalt tanítottam, 3 hónapon keresztül minden péntek d.u.-om és szombat d.e.-m elment rá, 7 éven át.Ma felhívtam az oktatás szervezőt, hogy van-e adatuk arról, hogy hol, miként dolgoznak a fiatalok, és tavaly év végi adata szerint 84-en ma is a szakmában vannak szerte az országban, 8-en elmentek külföldre (mert angolul is tanultak), a többiekről nem tud semmit. Szerintem lehet hogy többet tettem az integrációért, mint a Jobbik egésze.

És tudod mennyit kerestem vele? Pont semmit. Tavaly ráadásul, mi az önkéntes oktatók fizettük ki a vizsgadíjakat, mert arra már nem maradt pénze az alapítványnak.

Aki szerint a Jobbik nem képes a problémák megoldására, annak ajánlom Érpatakot és Gyöngyöspatát megtekintésre, a meleg szobából való nácizás helyett.cartman023
Aha. Ez olyan megoldás, mint a pushup melltartó: drága, szépnek látszik, de a valódi problémát nem oldja meg.

Elmondom mi a helyzet ezzel az "érpataki modellel": nézzük úgy, hogy tanár néni vagyok, az osztályomban van egy-két gyerek, aki rosszalkodik, mondjuk firkál a falra. Odamegyek, tarkón baszom, elveszem tőle a filcet, és megmondom neki: itt nem lesz firkálás, amíg én itt vagyok, mert én erős vagyok, de meg gyenge, és nekem vannak barátaim a tanári karban, aki szintén erősek, és ők is tarkón basznak. A gyerek nem is firkál az osztályteremben, de amikor hazamegy, vagy kimegy az utcára, esetleg átmegy egy másik terembe, ott már bizony nem hagyja abba.

Nézzünk egy másik megoldást, hívjuk "véletlenszerűen" kiválasztott magyar település alapján "cserdi modellnek": odamegyek a gyerekhez, és azt mondom neki: figyelj, adok a filc helyett a könyvet, "játssz" azzal fiam, látod én is azt csinálom. Vagy adok neki egy kalapácsot, gyere barkácsoljunk együtt, látod milyen szépet építettem én is. És a gyerek hazamegy és nem firkál, inkább olvas, barkácsol. És amikor lesz gyereke, nem azt fogja neki tanítani, hogy óvatosan törj be Érpatakon, mert jön a Gárda, hanem hogy olvass, mert akkor nem jön a tanári kar, és jól megvernek.

Őszintén kérdezem, minden Jobbik szavazótól, melyik a jobb megoldás? Ja, hogy az első látványos? Persze (mondjuk azt hagyjuk, hogy Gyöngyöspatán pl. az Oszi megítélt magának 800e jutalmat, meg ugye az iskolát a bírósági is elítélte szegregáció miatt, meg persze az érpatakiak ugyanúgy lopnak, csak épp más faluban). Hatékony hosszútávon? Közel sem.

Szerintem a második azért jobb megoldás, csak ahhoz türelem kell és idő. Azt meg a politikus nem ismeri, mert neki MA kell a pénzünk.

több mint 11 éve
...Lecsó
Nem akarlak megbántani, de komolyan van, aki még mindig itt tart? Mondjál már egy országot, ahol sikeresen be tudtak illeszkedni a cigányok? Bárhol a világon ahol ők megjelennek, mindenhol rühellik őket mint a szart. Finnországtól kezdve, Kanadán át, Franciaországig. Nyilván ők is rasszisták és/vagy szar az oktatásuk és nincs munkahely se. Na hagyjuk már... Meg ez a szegénység duma... A két világháború után elég nagy szopórolleren volt az ország, érdekes módon mégse a lopásban-rablásban látta a megoldást a magyarság. Azért én szeretnék már egyszer befizetni arra az "eltűnne az összes cigány" opcióra, ha nem jön be, visszahívhatjátok őket. (A közmunka sem így megy ahogy írod, eleve nem 3 hónapig vannak, hanem 5-6, amit meghosszabbíthatnak nekik bárhányszor. Egyébként képzettségtől függően 50-65 ezer között kapnak készhez havonta)
több mint 11 éve
NB2 New England Patriots 27 467 — nabege2@yahoo.com
Banyek!!!

Ez a cigányos rész elég durva, te valahol Pesten élsz valami gazdag helyen?😊 Politikusoktól szoktam ekkora ökörséget hallani. Te valami nagyon más világban élsz, illetve nem jársz nyitott szemekkel.
több mint 11 éve
A Jobbik legalább felveti azt a problémát, aminek a nevét a többi párt kiejteni sem meri.cartman023
Nem lehet, hogy azért nem veti fel más párt ugyanazokat a problémákat, mert nem ugyanúgy látja? Nem azt látja problémának, amit a Jobbik? Te azt állítod be erényként, hogy a Jobbik legalább felveti a problémát. De mi van akkor ha ez olyan probléma, amit ő kreál, pont azért, hogy felvethesse?

Azt mondja a Jobbik, hogy probléma van a cigányokkal. Persze hogy van. Mindig lehet csinálni egy riportot, ahol egy cigány kirabol egy nem cigányt. A valóság ezzel szemben az, hogy nem cigány probléma van, hanem mély szegénység. Mo-n 750E cigány él, és legalább 2.5M (egyesek szerint 3M) ember él szegénységben. Ebből legalább annyi nem cigány él ugyanolyan körülmények között, legalább annyi nem cigány próbál bűnözésből megélni, mert nem talál más megoldást. Szociális krízis van, vagy lesz nagyon hamar, de erre az a válasz, hogy "cigánybűnözés". A szegénységnek, a bűnözésnek Mo-n cigány arca van, mert a politika azt ad neki, így nem kell szembesíteni a társadalmat azzal, hogy ez már róluk is szól. Nem, ez a cigányokról szól. Ha egy varászütésre eltűnne az összes cigány az országból, akkor sem szűnne meg az alap probléma. Az egyszeri jobbikos meg nézne mint a vettmalac, hogy most akkor mi van?
Az alap probléma ezzel szemben az, hogy Mo-n nincs elég munkahely. Az állam nem tud munkahelyet teremteni, kár ebben bízni, nincs saját pénze, az adófizetők pénzét meg nem költheti arra, mert kell bölcsire, rendőrre, meg orvosra (meg stadionra) A közmunka nem munkahely, hanem szociális rendszer része, az hogy cserébe reszifórumot rendez be a közmunkás, annak lehet pozitívuma, (a cigány is felkel, elmegy, stb, nem vitatom) de ettől ez még nem munkahely. Ráadásul max 3 hónapig tart. Egy munkahelynek legalább annyi kritériumot kellene teljesítenie, hogy olyan megélhetést biztosítson a munkásnak, amiből napról napra munkaképes állapotban tudja magát tartani. Lássuk be, ez nehéz havi 3*47E/12 mínusz adó-ból.
Munkahelyet a tőke tud teremteni, amit a tőkés befektet, keresve a megtérülését. De Mo elvesztette a tőkevonzó képességét, ez sok apró, egymásra rakódó okra vezethető vissza. Gazdaság politika, oktatás, (felnőtt is!), adórendszer, eü, stb. Beruházásokra lenne szükség, amiből munkahely lesz. Ezzel szemben a Jobbik a külföldi tőke ellen uszít, és a nemlétező magyar tőkétől várja a megoldást. Hol van a magyar tőkés? Hány van belőle? 5? 10? Egy német konszern több értéket állít elő egy év alatt, mint a teljes magyar GDP. Akkor miről beszélünk? Még egy szaros felcsúti stadiont is adóforintokból kellett megépíteni, mert nem volt annyi haver, hogy összedobták volna rá a pénzt. Illetve összedobták, csak közpénzből. Így nekem is menne...

A Jobbik nem a valódi problémát veti fel, hanem a valódi problémát átértelmezi, más köntöst húz rá, mert úgy könnyebb eladni a népnek. Nem lehet, hogy azért nem sikerült megoldani a roma integrációt, mert ez valójában nem is integrációs feladat? Ezek a cigányok itt élnek több száz éve. Nem arról van szó, hogy egy cigány idecsöppent, és meg kell tanítani nem cigányul élni, hanem a szegénységben élő embereknek munkát kellene adni, a gyerekét meg tanítani kellene. Más a kúltúra, mások a szokások, de ilyen alapon a tótokat meg a szlávokat is folyamatosan integrálni kellene...

A szent magyar földről meg ne is beszéljünk. Hagy kérdezzem már meg, ha egy külföldinek bérbe adjuk a földet, mit csinál vele? Összefogja a négy sarkát, és hazaviszi? Vagy esetleg megműveli? Termel rajta? Kinek a földje áll parlagon mostanában az országban? Az osztrák, holland gazdáé, vagy a magyaré? Nem tudunk hatékonyan, tehát versenyképesen gazdálkodni. Erről is az EU tehet? Vagy a terület alapú támogatást valahogy jobban kellene felhasználni? Kinek kellene ez a sok magyar föld itthon, ha nem járna mellé 60 rongy hektáronként a gonosz EU-tól? Pénz kellene, meg szaktudás. Kishantost persze beszántjuk, mert az működik 20 éve, meg munkát ad 18 embernek. De kell a 60 rongy, bio élelmiszert meg termeljen a geci német. De ez már inkább Sobrinak szól...
több mint 11 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 217
Lehet mondani hogy "biztos hogy szar lesz a jobbik, mert voltam lakossági fórumon és hülyeségeket beszéltek stb" de az a szomorú hírem van hogy biztosan állítani nem lehet, mivel még nem votlak hatalmon, ettől kezdve minden csak FELTÉTELEZÉS. AZ viszont hogy a fidesz és az mszp szar lesz az TÉNY. eaglesmcnabb
Az biztos, hogy elméleti kormányzásban a jobbik magasan a legjobb, csak apró bökkenő, hogy az idealizmusnak nem sok köze van a valós problémamegoldáshoz. Persze a "majd mi máshogy csináljuk" lózung hajtogatása (bár mindenki így kezdte, kevés lehet az olyan politikus, aki úgy nőtt fel, hogy "én most megmutatom, mennyit is lehet lopni az államkasszából") karöltve pár kényes kérdés felvetésével bőven elég a széles támogatói bázishoz. A nagytőkések (értsd az ő olvasatukban zsidók) és a cigányok személyében ellenségképet se volt nehéz felállítani, és ami igazán mutatja, hogy mennyit is érnek, hogy négy parlamenti év után még mindig itt tartunk.baggio
nekem erről az jut eszembe, emlékszem anyával vesztem össze valami apró-cseprű szar dolgon, szóval semmi komoly, és odavágtam, hogy "majd én másképp fogom nevelni a gyerekem, ha lesz", mire elmosolyodott és csak annyit mondott, hogy "annak idején én is ezt mondtam, meg általában mindenki ezt mondja".
több mint 11 éve
cartman023 Indianapolis Colts 977
Én nem mondtam, hogy szerintem agyhalott vagy, annyit mondtam, hogy egyesek azért hihetnek annak, mert ilyeneket írsz.
De lehet hogy tévedek, és másért tartanak annak.

De látom, nem érted a lényegét annak, amit írtam, leírom másként:

Trutykó azért volt szemléletes, és ugyanakkor nem ide illő, mert ő egy olyan ember, aki felkap egy hírt vagy eseményt, csámcsog rajta egy jót, majd eléd köpi, hogy ezt edd meg baszod... Aztán az emberek meg is kajálják. De ha megkérdezed, hogy mit kellene csinálni, akkor az a válasza hogy öljük meg, kergessük el. Pont, mint a Jobbik.
Ezzel a videóval te is csak a problémát veted fel, mint általában a szélsőjobb. Mindenki tudja, hogy van probléma, hogy emberek szarul élnek, bűnöznek, hogy kirabolják őket, hogy félnek, stb. Ezt nem kell ilyen fasza videókkal prezentálni.
Ha elvek mentén szavaznál a jobbikra, nem protestből, akkor el tudnád mondani, hogy hogyan képzeled el a megoldását ennek vagy annak a problémának. Nem azt írtad volna az utolsó bekezdésben, hogy húzzanak el a picsába, az én hazám, nehogy már én alkalmazkodjak... Rossz hírem van, mindenkinek alkalmazkodni kell... Nekik is ,neked is. Ezért élünk társadalomban. És ezért nehéz megoldani ezeket a problémákat.

Az a bizonyos mondatom lehet, hogy leírja a fideszt, de az a fideszt minősíti, nem engem. Annyit akartam vele érzékeltetni, hogy nem fogok soha a jobbikra szavazni, mert nem látom esélyét, hogy európai módon, az országnak nem kárt okozva tudnának kormányozni.Lecsó
A Jobbik legalább felveti azt a problémát, aminek a nevét a többi párt kiejteni sem meri.
Ezt a problémát Európában jelenleg senki sem tudta megoldani, elképzelések vannak, de eredményeket egyik ország sem tud felmutatni a roma-integrációban.
több mint 11 éve
cartman023 Indianapolis Colts 977
Az elmúlt néhány oldal hozzászólásai tökéletesen megmutatják, hogy ebben az országban még jó hosszú ideig nem lesz társadalmi béke köszönhetően fantasztikus pártjainknak.
több mint 11 éve
Lehet mondani hogy "biztos hogy szar lesz a jobbik, mert voltam lakossági fórumon és hülyeségeket beszéltek stb" de az a szomorú hírem van hogy biztosan állítani nem lehet, mivel még nem votlak hatalmon, ettől kezdve minden csak FELTÉTELEZÉS. AZ viszont hogy a fidesz és az mszp szar lesz az TÉNY. eaglesmcnabb
Az biztos, hogy elméleti kormányzásban a jobbik magasan a legjobb, csak apró bökkenő, hogy az idealizmusnak nem sok köze van a valós problémamegoldáshoz. Persze a "majd mi máshogy csináljuk" lózung hajtogatása (bár mindenki így kezdte, kevés lehet az olyan politikus, aki úgy nőtt fel, hogy "én most megmutatom, mennyit is lehet lopni az államkasszából") karöltve pár kényes kérdés felvetésével bőven elég a széles támogatói bázishoz. A nagytőkések (értsd az ő olvasatukban zsidók) és a cigányok személyében ellenségképet se volt nehéz felállítani, és ami igazán mutatja, hogy mennyit is érnek, hogy négy parlamenti év után még mindig itt tartunk.

---
több mint 11 éve
"agyhalott jobbikosok" gyönyörű általánosítás. Bár megvallom őszintén...eaglesmcnabb
Ebben a hozzászólásodban minden benne volt, amiért egyeseknek megfordul a fejében, hogy talán tényleg agyhalott a jobbikosok többsége.

Te protest szavazó vagy, de kikéred magadnak az agyhalott jelzőt, ugyanakkor lenézed azt, aki elvei mentén szavaz jobb vagy baloldalra.Lecsó
Most tényleg?
Elkezdik itt a fórumon a Jobbik szavazóit lehülyézni, az a Jobbikos szavazóknak persze kötelességük ezt eltűrni, mert az van, amit a "demokraták" mondanak, más álláspont nincs.
De persze ha a Jobbikosok visszakérdeznek, hogy mégis ki a hülye, akkor már felzúdulás van, csapkodjuk az asztalt, hogy ők hogy mernek ilyen dolgokat mondani.cartman023
Nem hülyéztelek le, mert jobbikos szavazó vagy. Azt találtam furcsának, hogy ha valaki harmadjára is szavaz egy politikai irányzatra, az hülye, aki meg csak azért szavaz valakire, mert ő még nem volt, az okos.
Én örülök, ha itt normális jobbikos szavazók elmondják, hogy hogyan látják a dolgokat. Ettől még nem fogok velük egyetérteni, de próbálom őket megérteni.

Hogy egy híres zsidót idézzek:
"Annyira vagyok demokrata, hogy ugyan semmiben nem egyezik a véleményünk, de bármit megtennék azért, hogy elmondhasd"
több mint 11 éve
Én nem mondtam, hogy szerintem agyhalott vagy, annyit mondtam, hogy egyesek azért hihetnek annak, mert ilyeneket írsz.
De lehet hogy tévedek, és másért tartanak annak.

De látom, nem érted a lényegét annak, amit írtam, leírom másként:

Trutykó azért volt szemléletes, és ugyanakkor nem ide illő, mert ő egy olyan ember, aki felkap egy hírt vagy eseményt, csámcsog rajta egy jót, majd eléd köpi, hogy ezt edd meg baszod... Aztán az emberek meg is kajálják. De ha megkérdezed, hogy mit kellene csinálni, akkor az a válasza hogy öljük meg, kergessük el. Pont, mint a Jobbik.
Ezzel a videóval te is csak a problémát veted fel, mint általában a szélsőjobb. Mindenki tudja, hogy van probléma, hogy emberek szarul élnek, bűnöznek, hogy kirabolják őket, hogy félnek, stb. Ezt nem kell ilyen fasza videókkal prezentálni.
Ha elvek mentén szavaznál a jobbikra, nem protestből, akkor el tudnád mondani, hogy hogyan képzeled el a megoldását ennek vagy annak a problémának. Nem azt írtad volna az utolsó bekezdésben, hogy húzzanak el a picsába, az én hazám, nehogy már én alkalmazkodjak... Rossz hírem van, mindenkinek alkalmazkodni kell... Nekik is ,neked is. Ezért élünk társadalomban. És ezért nehéz megoldani ezeket a problémákat.

Az a bizonyos mondatom lehet, hogy leírja a fideszt, de az a fideszt minősíti, nem engem. Annyit akartam vele érzékeltetni, hogy nem fogok soha a jobbikra szavazni, mert nem látom esélyét, hogy európai módon, az országnak nem kárt okozva tudnának kormányozni.
több mint 11 éve
chvs 86
durva, hogy akiknek leginkább adok itt a véleményére, és intelligens, komolynak tűnő emberek, azok teljesen kivetkőznek magukból, ha a jobbikról kell véleményt formálni.
több mint 11 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 181 — #NoStress
Mindenkinek joga van leírni a véleményét.
Persze az benne van a pakliban, hogy ha valaki leírja a véleményét, akkor bárki más is leírhatja a véleményről a véleményét, majd akárki a véleményről írt véleményről alkotott véleményét, és így tovább a végtelenségig.
Tehát joga mindenkinek van véleménytnyílvánítani, még egy ostoba jobbikosnak is.
Sőt, én direkt őket kérdeztem, hogy elégedettek e a 23 mandátummal, vagy sem.
Jobbikos politikai elemzőt nem láttam, jobbikos ismerősöm nincs, a kuruc.infot olvasgatva okosabb nem lettem a témában, ezért gondoltam, hogy itt tekintenék bele az agyhalál hétköznapjaiba, hisz attól, hogy a Jobbik egy rasszista párt, én is azt hittem, hogy egymillió szavazója, és azok közül az a néhány, aki ide is ír, nem lehet mind ugyanolyan retardált, mint az a szerep, amit a Jobbik felvállalt. Mondjuk eddig ez nem igazolódott, dehát nem szokásom egykönnyen feladni, így szívesen olvasom még a vélemények hömpölygését, hátha árnyalódik a bennem lévő kép.
Szóval "demokrata"ként maradok továbbra is kiváncsi arra, hogy most akkor "jó e jobbikosnak lenni, vagy sem?", engem nem zavar ha eközben mindenféle mellékszálak keletkeznek, vagy félreértelmezések is előbukkannak, majd kiválogatom a búzát az ocsúból.