Politika
65 feliratkozó
több mint 11 éve
és miért? az okot mondd.Amadeus91Me, cigányok😊
Valahogy magyar ember semmire nem szül 4-5 gyereket. Még azt az 1-et is 3x meggondolja. És ez lesz a veszte egész Európának. Nyugat Muzulmánia lesz, mi meg kb romaország.
több mint 11 éve
és miért? az okot mondd.mert a magyar gyerek nem nézi a való világot? magyar fiatal nincs a való világban? Nincs magyar celeb? Vagy aki a fenti kategóriába esik az automatice cigány, és akkor kimondjuk, hogy cigány alatt a viselkedési formát értjük és nem az etnikumot? Szvsz nincs a cigányságnak semmi olyan problémája, ami nem lenne jelen a magyar társadalomban (munkanélküliség, 0 jövőkép, rossz minőségű oktatás, vagy az oktatás teljes hiánya), csak náluk hamarabb és hangsúlyosabban jött ki.Amadeus91Dehogy nincs. A fiatal (13-18) gyerekvállalás eléggé jellemző rájuk. Meg az is, hogy 25-30 évesen már 6-7 gyerekük is van.cartman023
több mint 11 éve
nem releváns tudom, de ismerek pár embert akik ültek 1-2 évet tyúk lopásért + pár börtönőrt, és mindegyikük azt mondta h a sitt kétharmada roma. ez a helyzet kecskeméten, nagyfán, csillagban... biztos véletlen.Ahogy a rendőr kolléga is a saját tapasztalataira hivatkozva azt hiszi, hogy a bűncselekmények elkövetőinek származása 60-40 százalék arányban cigány származást takar, holott ez nincs így. Legalábbis semmilyen releváns infó ezt nem támasztja alá.Sobri JóskaÉs ezt milyen releváns infóval támasztod alá? Te is tudod, hogy (elvileg) ilyen lista nem létezik, nem létezhet. Ha van is ilyen, belső használatra készült, és tilos nyilvánosságra hozni. Így könnyű releváns infót követelni, tudván, hogy nincs ilyen...apeszos
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 11 éve
mert a magyar gyerek nem nézi a való világot? magyar fiatal nincs a való világban? Nincs magyar celeb? Vagy aki a fenti kategóriába esik az automatice cigány, és akkor kimondjuk, hogy cigány alatt a viselkedési formát értjük és nem az etnikumot? Szvsz nincs a cigányságnak semmi olyan problémája, ami nem lenne jelen a magyar társadalomban (munkanélküliség, 0 jövőkép, rossz minőségű oktatás, vagy az oktatás teljes hiánya), csak náluk hamarabb és hangsúlyosabban jött ki.Amadeus91Dehogy nincs. A fiatal (13-18) gyerekvállalás eléggé jellemző rájuk. Meg az is, hogy 25-30 évesen már 6-7 gyerekük is van.
több mint 11 éve
azt kéne megérteni, hogy motiváció nélkül füstbe ment terv az egész. Meg kell mutatni a roma gyereknek, hogy ha tanul, akkor ezt és ezt érheti el.Amadeus91Ld. rajság, celebség, Valóvilág.Atari
mert a magyar gyerek nem nézi a való világot? magyar fiatal nincs a való világban? Nincs magyar celeb? Vagy aki a fenti kategóriába esik az automatice cigány, és akkor kimondjuk, hogy cigány alatt a viselkedési formát értjük és nem az etnikumot? Szvsz nincs a cigányságnak semmi olyan problémája, ami nem lenne jelen a magyar társadalomban (munkanélküliség, 0 jövőkép, rossz minőségű oktatás, vagy az oktatás teljes hiánya), csak náluk hamarabb és hangsúlyosabban jött ki.azt kéne megérteni, hogy motiváció nélkül füstbe ment terv az egész. Meg kell mutatni a roma gyereknek, hogy ha tanul, akkor ezt és ezt érheti el.Amadeus91Ld. rajság, celebség, Valóvilág.Atari
több mint 11 éve
Ahogy a rendőr kolléga is a saját tapasztalataira hivatkozva azt hiszi, hogy a bűncselekmények elkövetőinek származása 60-40 százalék arányban cigány származást takar, holott ez nincs így. Legalábbis semmilyen releváns infó ezt nem támasztja alá.Sobri JóskaÉs ezt milyen releváns infóval támasztod alá? Te is tudod, hogy (elvileg) ilyen lista nem létezik, nem létezhet. Ha van is ilyen, belső használatra készült, és tilos nyilvánosságra hozni. Így könnyű releváns infót követelni, tudván, hogy nincs ilyen...
több mint 11 éve
Egy ilyen felmérést nyugodtan csinálhatnának az illetékesek (tudom, tudom rásszístá lenne).Ha nincs annyi roma elkövető, akkor a Jobbik mehetne a süllyesztőbe, ha van akkor ...
Ha a demokrata Amerikában nyilván tarthatják az elkövetők származását, akkor itt miért kiabálnak hasonló ötleteléseknél rasszizmust?
több mint 11 éve
Sobri légy őszinte magadhoz, ha bárki bármilyen statisztikát benyomna ide amit esetleg véletlenül ez a tételt igazolná, mindjárt találnál valamit, amiért az nem stimmel nem releváns, elfogult az ország csak 99,5%-t fedi le stb :p 😉
több mint 11 éve
Átment a lényeg.Nem ment át a lényeg.A te általánosításod jó, másé nettó ökörség.Valaki írta, hogy a magyar fiatalok így meg úgy ez igaz tényleg összességében elkövetett szabs. sért.-ben, BCS-ben kb 60-40 az arány a romáknak de a tulajdon elleniben 80-20és ha tetszik ha nem ez kulturális különbség. Amíg a magyarok nagy része ha kell neki valami megveszi addig romák nagy része elveszi mert ezt látta szüleitől, nagyszüleitől.GildoEz így netto ökörség.
Ilyen tanulmány nincs, ilyen releváns adatok nincsenek.
Se felmérés, se kutatás, ami származásbéli alapon erre jutott volna.
Ha te személyesen úgy érzed, hogy az a pártíz, párszáz eset, amivel te találkozol ezt az arányt mutatja, rendben, tapasztalatnak elfogadom, de az még önmagában csak kis statisztikai minta.
Olyan, mint pl. az, hogy az én ismerőseim 80%-a egyetemet, főiskolát végzett, de ettől még nem gondolom azt, hogy ez a jellemző az egész országra.Sobri Jóska
Gogo
Az én példaként citált általánosításom pont azt mutatja, hogy ha valaki csak a saját tapasztalataira hagyatkozik, mennyire torz képet kaphat a világról, hisz tudom, hogy az ország 80%-a nem végzett egyetemet vagy főiskolát, de ha ezt nem tudnám, a saját tapasztalataim alapján hihetném.
Ahogy a rendőr kolléga is a saját tapasztalataira hivatkozva azt hiszi, hogy a bűncselekmények elkövetőinek származása 60-40 százalék arányban cigány származást takar, holott ez nincs így. Legalábbis semmilyen releváns infó ezt nem támasztja alá.Sobri Jóska
(Nem tudom, honnan vetted, hogy pont erre az általánosításodra gondoltam.)
Vagyis az egyszeri Jobbik-szavazó örül, de nem elégedett, hisz semmi se változik az elmúlt 4 évhez képest.Hogy is van ez a Jobbik szavazókkal, a nem reprezentatív ismerősi körrel és a túl kicsi statisztikai mintavétellel?
Akkor felmerül a kérdés: ugyan, mégis, minek örül?
Hogy van az országban pár százezer hozzá hasonló ostoba agyhalott?
Ezzel legitimáltnak tűnik önnön deformitása?Sobri Jóska
Vagy te ismersz több százezer ostoba agyhalottat személyesen?
Vagy van valamilyen releváns információd erről (mondjuk megfelelő módszertannal végrehajtott felmérés a pártszimpátia és az intelligenciaszint vonatkozásában)?
De leginkább csak a szokásos trollkodásodról van megint szó.
Mert a te általánosításod jó, másé nettó ökörség.
I swung a saber and I was a young Hussar
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 11 éve
Nem ment át a lényeg.A te általánosításod jó, másé nettó ökörség.Valaki írta, hogy a magyar fiatalok így meg úgy ez igaz tényleg összességében elkövetett szabs. sért.-ben, BCS-ben kb 60-40 az arány a romáknak de a tulajdon elleniben 80-20és ha tetszik ha nem ez kulturális különbség. Amíg a magyarok nagy része ha kell neki valami megveszi addig romák nagy része elveszi mert ezt látta szüleitől, nagyszüleitől.GildoEz így netto ökörség.
Ha te személyesen úgy érzed, hogy az a pártíz, párszáz eset, amivel te találkozol ezt az arányt mutatja, rendben, tapasztalatnak elfogadom, de az még önmagában csak kis statisztikai minta.
Olyan, mint pl. az, hogy az én ismerőseim 80%-a egyetemet, főiskolát végzett, de ettől még nem gondolom azt, hogy ez a jellemző az egész országra.Sobri Jóska
Gogo
Az én példaként citált általánosításom pont azt mutatja, hogy ha valaki csak a saját tapasztalataira hagyatkozik, mennyire torz képet kaphat a világról, hisz tudom, hogy az ország 80%-a nem végzett egyetemet vagy főiskolát, de ha ezt nem tudnám, a saját tapasztalataim alapján hihetném.
Ahogy a rendőr kolléga is a saját tapasztalataira hivatkozva azt hiszi, hogy a bűncselekmények elkövetőinek származása 60-40 százalék arányban cigány származást takar, holott ez nincs így. Legalábbis semmilyen releváns infó ezt nem támasztja alá.
több mint 11 éve
Sobri!És a tapasztalata a saját mikrokörnyezetére vonatkozik, vagy netán az ország teljes bűncselekménymennyiségét ismeri, ráadásul származási alapon? Meglepne.
Ő rendőr és TAPASZTALAT alapján beszélt.NB2
Ez ugyanolyan buta általánosítás, mint azé, aki nem rendőr.
De persze ha akár ő, akár te beraksz egy linket, ami releváns mintavételezéssel készített, származási alapon szelektáló tanulmányra vagy felmérésre mutat, akkor van értelme erről beszélni.
De mint mondtam nincs tudomásom ilyenről, de mivel nyitott és érdeklődő vagyok, várom, hogy valaki megosszon egy ilyet.
több mint 11 éve
Sarudon van egy nyaralónk, Sarudról azt kell tudni hogy van egy jobb módú nyaraló rész, és van a Borat gettó rész. Ha éppen megérkezel egy átlagnál picit jobb autóval a 4-5-6 éves roma gyerekek úgy integetnek neked a küszöbről mint ha a Real Madrid csapat busza menne ott el. Csodálkoznak. Mi fordul meg a fejükben, hogy ha tanulsz kitörsz próbálkozol ilyened is lehet? Nem. Még a tujákat is kivágják karácsonykor fának... Már ott tartunk hogy mindenféle semmilyen munkákat adunk ott egy srácnak és bár semmiféle érdemi dologra nem képes jobb velük jónak lenni, portásnak hívja magát így talán legalább a házba nem törnek be.azt kéne megérteni, hogy motiváció nélkül füstbe ment terv az egész. Meg kell mutatni a roma gyereknek, hogy ha tanul, akkor ezt és ezt érheti el. Ha ez megvan, akkor már nem is lesz gond a pénz. Csak momentán ott tartunk, hogy a magyar gyerek is motiválatlan, mert mi érsz el egy dr.-rel a neved előtt? 120 nettót? Nevetséges.Amadeus91Végül is könnyebb kötekedni, mint javaslatokat írni.A Jobbik felvetett egy értelmes megoldási javaslatot, amit természetesen egyből rasszistának bélyegeztek meg. Az ötlet röviden az volt, hogy a roma (mélyszegény, ah jobban tetszik) családok gyerekeit bentlakásos iskolákba küldenék, és ott nevelnék őket, csak hétvégére mehetnének haza. Így nem rögzülnének bennük az otthon látottak, nyugodt körülmények között tanulhatnának és nem lennének kibúvók a tanulás alól.cartman023persze ez be is jöhet. meg az is lehet, hogy mire iskolába kerülnek a purdék, addig (az első hat év alatt) rögzülnek beléjük viselkedésminták otthon, odabent meg mivel motiválnák őket a változásra? veréssel? ételmegvonással? egyéb büntetéssel?
és ha hazamennek hétvégére, akkor az alatt a két nap alatt képesek lennének "ellenállni" a naccsalád szokásainak? hirtelen hétvégén is fürdenének, fogat mosnának?
én eztetet nem értem őszintén szólva. persze, ez is lehet az orvosság, csak ha hatszáz éve nem sikerült az integrációja egy teljesen más kultúrájú népnek, akkor majd pont ezzel fog?slowmotion
Egy biztos : 600 év alatt pozitív diszkriminációval semmit nem értünk el. A roma gyerekek kapnak ingyen tanszereket, tankönyveket, étkeztetést. És mit csinálnak? Egy kis részük él a lehetőséggel, és tanul, a nagyobb része elveri a tanárt és szarik az egész tanulásba, örül ha 18 évesen megszerzi a nyóc általánost.
Arról már ne is beszéljünk, hogy a szinte ingyen biztosított önkormányzati lakásokkal mit szoktak művelni.
Negatív diszkriminációval egy egy picit többet el lehet érni, jó példa erre a Fidesz "nem járatod a gyereket iskolába, nem lesz segély" programja, ami sikeresnek mondható, mert elvétve találni nagy óraszámban hiányzó tanulókat.cartman023
több mint 11 éve
jó példa erre a Fidesz "nem járatod a gyereket iskolába, nem lesz segély" programja, ami sikeresnek mondható, mert elvétve találni nagy óraszámban hiányzó tanulókat.cartman023Természetesen ez is Jobbik kezdeményezés, csak a fityesz szépen átvette.
Sobri!
Ő rendőr és TAPASZTALAT alapján beszélt.
több mint 11 éve
A te általánosításod jó, másé nettó ökörség.Valaki írta, hogy a magyar fiatalok így meg úgy ez igaz tényleg összességében elkövetett szabs. sért.-ben, BCS-ben kb 60-40 az arány a romáknak de a tulajdon elleniben 80-20és ha tetszik ha nem ez kulturális különbség. Amíg a magyarok nagy része ha kell neki valami megveszi addig romák nagy része elveszi mert ezt látta szüleitől, nagyszüleitől.GildoEz így netto ökörség.
I swung a saber and I was a young Hussar
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 11 éve
Ja ja. Irány az iskola.azt kéne megérteni, hogy motiváció nélkül füstbe ment terv az egész. Meg kell mutatni a roma gyereknek, hogy ha tanul, akkor ezt és ezt érheti el.Amadeus91Ld. rajság, celebség, Valóvilág.Atari
több mint 11 éve
Valaki írta, hogy a magyar fiatalok így meg úgy ez igaz tényleg összességében elkövetett szabs. sért.-ben, BCS-ben kb 60-40 az arány a romáknak de a tulajdon elleniben 80-20és ha tetszik ha nem ez kulturális különbség. Amíg a magyarok nagy része ha kell neki valami megveszi addig romák nagy része elveszi mert ezt látta szüleitől, nagyszüleitől.GildoEz így netto ökörség.
Olyan, mint pl. az, hogy az én ismerőseim 80%-a egyetemet, főiskolát végzett, de ettől még nem gondolom azt, hogy ez a jellemző az egész országra.
több mint 11 éve
azt kéne megérteni, hogy motiváció nélkül füstbe ment terv az egész. Meg kell mutatni a roma gyereknek, hogy ha tanul, akkor ezt és ezt érheti el.Amadeus91Ld. rajság, celebség, Valóvilág.
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 11 éve
azt kéne megérteni, hogy motiváció nélkül füstbe ment terv az egész. Meg kell mutatni a roma gyereknek, hogy ha tanul, akkor ezt és ezt érheti el. Ha ez megvan, akkor már nem is lesz gond a pénz. Csak momentán ott tartunk, hogy a magyar gyerek is motiválatlan, mert mi érsz el egy dr.-rel a neved előtt? 120 nettót? Nevetséges.Végül is könnyebb kötekedni, mint javaslatokat írni.A Jobbik felvetett egy értelmes megoldási javaslatot, amit természetesen egyből rasszistának bélyegeztek meg. Az ötlet röviden az volt, hogy a roma (mélyszegény, ah jobban tetszik) családok gyerekeit bentlakásos iskolákba küldenék, és ott nevelnék őket, csak hétvégére mehetnének haza. Így nem rögzülnének bennük az otthon látottak, nyugodt körülmények között tanulhatnának és nem lennének kibúvók a tanulás alól.cartman023persze ez be is jöhet. meg az is lehet, hogy mire iskolába kerülnek a purdék, addig (az első hat év alatt) rögzülnek beléjük viselkedésminták otthon, odabent meg mivel motiválnák őket a változásra? veréssel? ételmegvonással? egyéb büntetéssel?
és ha hazamennek hétvégére, akkor az alatt a két nap alatt képesek lennének "ellenállni" a naccsalád szokásainak? hirtelen hétvégén is fürdenének, fogat mosnának?
én eztetet nem értem őszintén szólva. persze, ez is lehet az orvosság, csak ha hatszáz éve nem sikerült az integrációja egy teljesen más kultúrájú népnek, akkor majd pont ezzel fog?slowmotion
Egy biztos : 600 év alatt pozitív diszkriminációval semmit nem értünk el. A roma gyerekek kapnak ingyen tanszereket, tankönyveket, étkeztetést. És mit csinálnak? Egy kis részük él a lehetőséggel, és tanul, a nagyobb része elveri a tanárt és szarik az egész tanulásba, örül ha 18 évesen megszerzi a nyóc általánost.
Arról már ne is beszéljünk, hogy a szinte ingyen biztosított önkormányzati lakásokkal mit szoktak művelni.
Negatív diszkriminációval egy egy picit többet el lehet érni, jó példa erre a Fidesz "nem járatod a gyereket iskolába, nem lesz segély" programja, ami sikeresnek mondható, mert elvétve találni nagy óraszámban hiányzó tanulókat.cartman023
több mint 11 éve
Végül is könnyebb kötekedni, mint javaslatokat írni.A Jobbik felvetett egy értelmes megoldási javaslatot, amit természetesen egyből rasszistának bélyegeztek meg. Az ötlet röviden az volt, hogy a roma (mélyszegény, ah jobban tetszik) családok gyerekeit bentlakásos iskolákba küldenék, és ott nevelnék őket, csak hétvégére mehetnének haza. Így nem rögzülnének bennük az otthon látottak, nyugodt körülmények között tanulhatnának és nem lennének kibúvók a tanulás alól.cartman023persze ez be is jöhet. meg az is lehet, hogy mire iskolába kerülnek a purdék, addig (az első hat év alatt) rögzülnek beléjük viselkedésminták otthon, odabent meg mivel motiválnák őket a változásra? veréssel? ételmegvonással? egyéb büntetéssel?
Negatív diszkriminációval egy egy picit többet el lehet érni, jó példa erre a Fidesz "nem járatod a gyereket iskolába, nem lesz segély" programja, ami sikeresnek mondható, mert elvétve találni nagy óraszámban hiányzó tanulókat.
több mint 11 éve
Gildo
21
HellóA roma témához nem nagyon fűznék hozzá sokat Dub tökéletesen leírta mi a helyzet a rendőrségen. Hiába akarsz tenni valamit ha a törvények nem segítenek ebben neked. A mélyszegénység tényleg nagy probléma és tényleg meg kell oldani minél hamarabb de ha a szegénységben élők nem akarnak tenni ellene akkor te bármit teszel ez nem fog változni. Mondok egy példá: kis falu, okos polgármestere kitalálta, hogy az iskola megmentése érdekében nagycsaládokat telepít a faluba. Önkormányzati pénzből felépítetett 10 szép házat amit ők kaptak meg, és minden családfőnek szerzett álast valahol a környéken amit a nagytöbbség hamar elvesztett. A szépen felépített házakat teljesen lelakták a fa nyílás zárókat elégették majd haza költöztek. A falu most ott maradt iskola nélkül egy szép kis adósággal, erre nem mondhatjátok, meg kaptak mindent mégsem sikerül beilleszkedniük mivel nem is akartak. Valaki írta, hogy a magyar fiatalok így meg úgy ez igaz tényleg összességében elkövetett szabs. sért.-ben, BCS-ben kb 60-40 az arány a romáknak de a tulajdon elleniben 80-20 és ha tetszik ha nem ez kulturális különbség. Amíg a magyarok nagy része ha kell neki valami megveszi addig romák nagy része elveszi mert ezt látta szüleitől, nagyszüleitől.
Sobri én sem érzem magam agyhalottnak pedig biza a jobbikra szavaztam. Bár nem a nézeteik miatt csak azért mert a Baloldalon előszedték a régi arcokat akik már lejáratódtak, a Fidesz nekem semmi jót nem tett a négy éve alatt, az LMP-sek meg nem normálisak (nem szeretem a sötét zöldeket), így maradtak a vicc pártok, a Jobbik, vagy hogy nem szavazok. Én a kétharmad ellen szavaztam ami nem jött össze ez van az élet megy tovább. Remélem segítetem neked, hogy megértsd mit érez egy jobbik szavazó.
több mint 11 éve
A Jobbik felvetett egy értelmes megoldási javaslatot, amit természetesen egyből rasszistának bélyegeztek meg. Az ötlet röviden az volt, hogy a roma (mélyszegény, ah jobban tetszik) családok gyerekeit bentlakásos iskolákba küldenék, és ott nevelnék őket, csak hétvégére mehetnének haza. Így nem rögzülnének bennük az otthon látottak, nyugodt körülmények között tanulhatnának és nem lennének kibúvók a tanulás alól.cartman023persze ez be is jöhet. meg az is lehet, hogy mire iskolába kerülnek a purdék, addig (az első hat év alatt) rögzülnek beléjük viselkedésminták otthon, odabent meg mivel motiválnák őket a változásra? veréssel? ételmegvonással? egyéb büntetéssel?
én eztetet nem értem őszintén szólva. persze, ez is lehet az orvosság, csak ha hatszáz éve nem sikerült az integrációja egy teljesen más kultúrájú népnek, akkor majd pont ezzel fog?
több mint 11 éve
Ha esetleg Lázárék megint nyilatkoznak olyat, hogy a pályázatos átalakulás miatt nem lesz gond a kifizetésekkel, akkor természetesen hazudik.KSZ-nél dolgozom, illetve dolgoztam, és ott parkol kb 80 Kifizetési kérelem csak az én kis szaros konstrukciónkban. Nem tudom, hány projekt csődölhet be likviditási, meg ki tudja milyen problémák miatt...
A kiemelt, több milliárdos projektekről nem is beszélve...
Már sok Kedvezményezettem "sír" nekem, és meg tudom őket érteni. Ott van az általuk beküldött doksi, én meg nem dolgozhatom fel...
több mint 11 éve
Amit írsz, azzal nekem egy igen komoly, több kisebb komoly, és még több apró bajom van.Az elejével nagyjából egyet értek, de egy olyan országban élünk ahol ha bemész a rendőrségre, akkor széttárják a kezüket, hogy ez van, peched volt, a következő biciklidre nagyobb lakatot tegyél.
Az igen komoly bajom az, nem a büntetés mértéke a lényeg, hanem hogy a büntetés elkerülhetetlen legyen és azonnali, ennek van visszatartó ereje. Mondok két példát: ha kirabolhatsz egy bankot, tudva sosem fognak elkapni, de ha elkapnak halálra ítélnek, simán kirabolod. Viszont ha kirabolsz egy bankot, és azonnal elkapnak, vissza kell adnod a pénzt, és kapsz egy fekete pontot, eszedbe sem jut kirabolni, mert minek, hiszen azonnal és ott helyben vissza kell adnod az összes pénzt minden esetben.
Innentől kezdve mi eszköze lenne a jognak (rendőrségnek)? Nem állhat minden ház mellett, nem ülhet minden bokorban. A kopaszos példád sem jó, mert az sem biztos, hogy azt az embert verik meg, aki tényleg rabolt, meg az is lehet, hogy van bőven ideje elkölteni az egész pénzt, akkor meg pont leszarja, hogy megverik-e.
Továbbra is tartom: az országot alulról, erkölcsileg kell rendbe tenni. Ehhez egyfelől kell relatív jólét, másfelől integrálni kell minden mélyszegényt, akár cigány, akár magyar. Pont leszarom, hogy a cigányok mit csinálnak Finnországban, vagy a Angliában. Pont leszarom, hogy ott nem tudják megoldani. Itt élne velünk együtt ~600 éve (Zsigmond-féle menlevél az első írásos emlék róluk, szóval valahol 1420-as évek, ha jól emlékszem), ideje lenne megoldani a problémát. Talán nem az USA a legjobb példa, de ott legalább valamit megoldottak.
Nem hiszem, hogy megéljük, hogy "béke" legyen, de egy teljes kisebbség kiirtása/elküldése/akármi nem hiszem hogy legitim megoldás lenne, keresztényi cselekedek biztos nem, jogi akadályokat is látok bőven. Szóval marad a türelem és az idő.Gyurma Pappa
Arról meg ne is beszéljünk, hogy a rendőrőknek körülbelül 0 a tekintélye vidéken.
Az integrálással az a baj, hogy nemhiába nem sikerül 600 éve integrálni őket.
A Jobbik felvetett egy értelmes megoldási javaslatot, amit természetesen egyből rasszistának bélyegeztek meg. Az ötlet röviden az volt, hogy a roma (mélyszegény, ah jobban tetszik) családok gyerekeit bentlakásos iskolákba küldenék, és ott nevelnék őket, csak hétvégére mehetnének haza. Így nem rögzülnének bennük az otthon látottak, nyugodt körülmények között tanulhatnának és nem lennének kibúvók a tanulás alól.
Gyurcsány valami hasonlót mondott még 2005-ben ,persze ha ő mondja, akkor ez az elképzelés már nem rasszizmus.
Az oktatás segíthetne a romákon, de a legtöbbjük az ég világon semmit nem akar tenni ezért, csak a sült galambot várják folyamatosan, és sajnos meg is kapják.
több mint 11 éve
Elmesélni elég nehéz lenne, de röviden annyi, hogy New Orleans nekem csalódás volt, persze más 1-2 napot turistáskodni, mint ott is élni, de az ismert nevezetességeken túl sehol nem éreztem magam biztonságban... Van egy fehér USA, amit a tv-ben látsz, meg a fekete USA, ami közelebb áll a kelet-magyarországi gettókhoz, csak nagy lakóházak nélkül, pár mekivel megspékelve, élhető/veszélyes várostól függően kis/nagy területen, messze/közel a downtowntól. Persze ha nem vagy rászorulva, utóbbit simán ignorálhatod a látókörödből, nagyjából erről szól a kinti problémamegoldás.baggioKöszi a beszámolót, nem mondhatom, hogy nagyjából nem erre számítottam 😕
Ismerőseim, barátaim (gondolom nem véletlenül) főleg északon élnek, Chicago, NY, meg Kanada több városában, senkitől nem hallottam ilyen dolgokat, pedig kérdezgettem őket is. Gondolom azért mert ugye ők kint multiknál dolgoznak, és bőven a fehér részen élnek, és képesek 100%-ban ignorálni. Érdekes, hogy ennyire szétszakadt a nagy USA is, és ahogy te a saját szemeddel látva is írod, nem csak az országon átívelve, hanem helyi szinten is.
Talán tényleg nem lesz soha igazi megoldás, mondjuk az amerikaiak 200 éve küzdenek ezzel a problémával, mi meg 600, lehet ezek a léptékek tényleg alkalmatlanok arra, hogy itt bármi változzon. De ez nagyon messze visz.

több mint 11 éve
hát lehetnek éppenséggel dílerek is, de a mosónők ugye korán halnak...mondjuk ez egy kicsit olyan érzést támaszt bennem - persze lehet így is van a valóságban is -, hogy a College Foci kb. a kitörési pont a városszéli srácnak az ösztöndíj miatt, az NFL meg a hab a tortán, kb. mint Dél-Amerikában a soccer?Amadeus91Elmesélni elég nehéz lenne, de röviden annyi, hogy New Orleans nekem csalódás volt, persze más 1-2 napot turistáskodni, mint ott is élni, de az ismert nevezetességeken túl sehol nem éreztem magam biztonságban... Van egy fehér USA, amit a tv-ben látsz, meg a fekete USA, ami közelebb áll a kelet-magyarországi gettókhoz, csak nagy lakóházak nélkül, pár mekivel megspékelve, élhető/veszélyes várostól függően kis/nagy területen, messze/közel a downtowntól. Persze ha nem vagy rászorulva, utóbbit simán ignorálhatod a látókörödből, nagyjából erről szól a kinti problémamegoldás.baggioJaMarcus city? Milyen volt amúgy?Amadeus91Talán nem az USA a legjobb példa, de ott legalább valamit megoldottak.Gyurma PappaNew Orleansban és más déli amerikai városokban (Jacksonville, Mobile, stb.) járva azt kell mondjam, hogy nem oldottak meg azok semmit, sőt...baggio