Politika

65 feliratkozó

több mint 11 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 181 — #NoStress
Duró Dóra felemelkedését látván ezt most nem is bánom.Amadeus91
Szerintem már készül az új szélsőjobbos párt, akinek ez a középre kacsintó cuki stílust felvevő jobbik is csupán egy izraeli bérenccsapat lesz. Oszd meg és uralkodj - ez régóta sikerrecept...James007
Már írtam az 1995-ös október huszonharmadikai Szabó Albert féle Magyar Népjóléti Agyhalál által szervezett ünnepi mókáról, ahol az MDF-et bőszen zsidózó Csurkát zsidózta Szabó Albert, és miközben ezt hallgattam, odajött 3 skinhead, akik azt mondták, hogy ők a Magyar Nemzeti Arcvonal, és Szabó Albert valójában zsidó, úgy vigyázzak.
Szóval a zsidók már akkor a spájzban voltak...

több mint 11 éve
James007 Green Bay Packers Wisconsin Badgers 1 948
Duró Dóra felemelkedését látván ezt most nem is bánom.Amadeus91
Szerintem már készül az új szélsőjobbos párt, akinek ez a középre kacsintó cuki stílust felvevő jobbik is csupán egy izraeli bérenccsapat lesz. Oszd meg és uralkodj - ez régóta sikerrecept...
több mint 11 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 217
Nem a minisztériumot kapta meg, hanem egy jelentéktelen bizottság elnöki posztját (az összes bizottság jelentéktelen), amelyben valószínűleg kisebbségben lesz..James007
Azért ezzel vigyáznék, mert nem tudom pontosan, hogy alakul a parlamenti munka, mert nem olvastam utána, de valami olyasmit emlegetett Kövér az új házszabály kapcsán, hogy az általános vita meg talán a részletes is a bizottságokban fog zajlani, nem a plenáris ülésen, szóval a bizottságoknak sokkal nagyobb szerep jut. Nem ugyanaz lesz a szerepük, mint eddig.
Kérdés, hogy ezek mennyire lesznek nyilvános, követhető, vagy dokumentált viták.Lecsó
A szakbizottságok eddig is tárgyalták a módosító indítványokat, ezután sem lesz ez másként. A részletes vita szűnik meg, helyette új elemként törvényalkotási bizottsági eljárás lesz, amelynek támogató javaslatairól az OGY vitát fog lefolyatni és szavazni fog. A szakbizottságok szerepe egyáltalán nem fog erősödni.
Ami jelentős szerepet kaphat a jövőben, az a törvényalkotási bizottság, de a naivitást félretéve azért lássuk be, hogy a legfontosabb kérdések 4 évig ismét a Fidesz pártközpontban és a frakcióban fognak eldőlni és nem a bizottságokban.James007
Duró Dóra felemelkedését látván ezt most nem is bánom.
több mint 11 éve
Nem a minisztériumot kapta meg, hanem egy jelentéktelen bizottság elnöki posztját (az összes bizottság jelentéktelen), amelyben valószínűleg kisebbségben lesz..James007
Azért ezzel vigyáznék, mert nem tudom pontosan, hogy alakul a parlamenti munka, mert nem olvastam utána, de valami olyasmit emlegetett Kövér az új házszabály kapcsán, hogy az általános vita meg talán a részletes is a bizottságokban fog zajlani, nem a plenáris ülésen, szóval a bizottságoknak sokkal nagyobb szerep jut. Nem ugyanaz lesz a szerepük, mint eddig.
Kérdés, hogy ezek mennyire lesznek nyilvános, követhető, vagy dokumentált viták.Lecsó
A szakbizottságok eddig is tárgyalták a módosító indítványokat, ezután sem lesz ez másként. A részletes vita szűnik meg, helyette új elemként törvényalkotási bizottsági eljárás lesz, amelynek támogató javaslatairól az OGY vitát fog lefolyatni és szavazni fog. A szakbizottságok szerepe egyáltalán nem fog erősödni.
Ami jelentős szerepet kaphat a jövőben, az a törvényalkotási bizottság, de a naivitást félretéve azért lássuk be, hogy a legfontosabb kérdések 4 évig ismét a Fidesz pártközpontban és a frakcióban fognak eldőlni és nem a bizottságokban.
több mint 11 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 261 — #neverpunt
Mivel a bizhelyek az alapján vannak elosztva, hogy egy párt miként szerepelt, nehéz lett volna olyan elnöki posztot adni a Jobbiknak, amely nem lett volna egyáltalán kínos.
Vannak olyan bizottságok, amelyeket szinte mindig az ellenzék elnököl:ilyen a nemzetbiztonsági vagy költségvetési bizottság.
Jobb lett volna, ha ezek mennek a jobbikhoz?
Bármi is lesz a szerepe a bizottságoknak, nem az elnök fogja csóválni a bizottságot, az OGY-t meg főleg nem.

több mint 11 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
Kérdés, hogy ezek mennyire lesznek nyilvános, követhető, vagy dokumentált viták.
több mint 11 éve
 index.hu/belfold/2014/04/25/az_mszp_a_nemzetbiztonsag/

Jobbikos vezeti a kulturális, oktatási bizottságot

kecskére káposztát....Amadeus91
nem volt legalább egy magyartanár a pártban, aki hivatásához méltón esetleg még túl is lát a Tormay Cécile-en és a Wass Alberten? Neeem, odaadjuk ennek a politológia szakos istencsapásának. Elképesztő.berger90
Nem a minisztériumot kapta meg, hanem egy jelentéktelen bizottság elnöki posztját (az összes bizottság jelentéktelen), amelyben valószínűleg kisebbségben lesz..
több mint 11 éve
Amador Los Angeles Rams 273

nem volt legalább egy magyartanár a pártban, aki hivatásához méltón esetleg még túl is lát a Tormay Cécile-en és a Wass Alberten? Neeem, odaadjuk ennek a politológia szakos istencsapásának. Elképesztő.berger90
A terület gyakorlati igazgatásában nem oszt, nem szoroz, hogy melyik ellenzéki az elnök. Majd elvitatkoznak az MSZP-s tagokkal arról, hogy Nyírő Józsefet vagy Esterházy Pétert kell-e tanítani irodalomórán, aztán az történik amit a FIDESZ akar.
több mint 11 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 280 — Ajmo Vatreni
 nol.hu/belfold/a-jobbikkal-is-vitatkozna-az-egyutt-pm-1458503

Na ezt én szívesen megnézném!cartman023
Számomra eddig is érthetetlen volt a bal-liberális oldal taktikája. Feltűnhetett volna nekik, ha máskor nem 2010-ben, hogy a vidéken élő emberekkel (és problémáikkal) is kéne foglalkozni.
több mint 11 éve
ájk-s politológus 😊
(szerencsétleneket a jogászok többsége úgy kerüli itt a karon mint a leprást, pedig am. van köztük 1-2 normális)Amadeus91
ó, hát csak nem előítéletesnek tetszik lenni?baggio
az, hogy itt a házak - amelyek közül a polisok az egyik, tehát a jogászok is egymást - piszkálják egymást poén szinten, az nem azt jelenti, hogy minden politológust gyűlölünk és semmirekellőnek tartunk (én momentán nem hiszem, hogy többet tartanék annak, mint jogászt az évfolyamomról). Egyébként a piszkálás forrása a számukra megtanulandó tananyag mennyiségében rejlik.
Mondjuk név szerint Duró Dórát tényleg egy semmirekellő kurvának tartom, de ez magánvélemény.
több mint 11 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 348 — no es importante
ájk-s politológus 😊
(szerencsétleneket a jogászok többsége úgy kerüli itt a karon mint a leprást, pedig am. van köztük 1-2 normális)Amadeus91
ó, hát csak nem előítéletesnek tetszik lenni?

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve

ájk-s politológus 😊
(szerencsétleneket a jogászok többsége úgy kerüli itt a karon mint a leprást, pedig am. van köztük 1-2 normális)
több mint 11 éve
bergerdani Atlanta Falcons USC Trojans 4 960

nem volt legalább egy magyartanár a pártban, aki hivatásához méltón esetleg még túl is lát a Tormay Cécile-en és a Wass Alberten? Neeem, odaadjuk ennek a politológia szakos istencsapásának. Elképesztő.

Mindig jövőre
több mint 11 éve
cartman023 Indianapolis Colts 977
 nol.hu/belfold/a-jobbikkal-is-vitatkozna-az-egyutt-pm-1458503

Na ezt én szívesen megnézném!
több mint 11 éve

kecskére káposztát....
több mint 11 éve
"nem szándékozik megleckéztetni azokat, akik nem szavaztak rá, de azokat sem fogja megjutalmazni, akik rá szavaztak."

Megnyugodtam...
több mint 11 éve
Ettemlevest Chicago Bears 1 134 — Bears fan
 www.origo.hu/itthon/20140424-riport-lazar-janos-mandatumatado-unnepsegerol-hodmezovasarhelyrol.html

Ez igen, ez már valami. Lázárfalva jobban teljesít....

| Kerestem a képeken Bazza-t, hátha Ő is ott volt | 😀 XDvandeminek
remélem, erre nem a zersztebanktól vették fel a hitelt, és azt is, hogy nem az én adóforintjaimból (is) fogják HMVH Önk, helyett kifizetni...slowmotion
Azt nem várhatod el, hogy a politikus saját maga fizesse az ünnepséget, amin őt kell ünnepelni...

touchdown..... touchdown, bears!!
több mint 11 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 930 — Cowboys fan
 www.origo.hu/itthon/20140424-riport-lazar-janos-mandatumatado-unnepsegerol-hodmezovasarhelyrol.html

| Kerestem a képeken Bazza-t, hátha Ő is ott volt | 😀 XDvandeminek
remélem, erre nem a zersztebanktól vették fel a hitelt, és azt is, hogy nem az én adóforintjaimból (is) fogják HMVH Önk, helyett kifizetni...
több mint 11 éve
Ettemlevest Chicago Bears 1 134 — Bears fan

| Kerestem a képeken Bazza-t, hátha Ő is ott volt | 😀 XD

touchdown..... touchdown, bears!!
több mint 11 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
„A »cigányság« mint kategória nem elsődlegesen faji alapon értelmezhető, hanem az ekként jelzett életformát követő, faji hovatartozástól függetlenül a lakosságnak egy elkülönült, a többségi társadalom hagyományos értékeit és a már hivatkozott jogszabályok által is védett értékeket semmibe vevő csoportjaként, akik egy bizonyos munkakerülő életforma, a magántulajdont, együttélési normákat nem tisztelő erkölcsi felfogás követői”

"Nem elhallgatható tény viszont a cigány származásúaknak az elkövetői körben való viszonylag magas aránya. Ebből adódóan bár a cigányok és a bűnelkövetők köre nem azonos, ... az átfedések alapot adnak az anomáliák »cigánybűnözésként« való megfogalmazására."

index.hu/belfold/2014/04/24/mindenki_cigany_aki_bunozo/

Szegény bíró, kapni fogja a sok sok rasszistázást, nácizást holott ő csak kimondta azt, amit sokan gondolnak (mondjuk egy bírótól ezek egy kicsit nyers kijelentések).cartman023
" Vagy aki a fenti kategóriába esik az automatice cigány, és akkor kimondjuk, hogy cigány alatt a viselkedési formát értjük és nem az etnikumot? "

1-2 napja tettem fel ezt a kérdést.Amadeus91
Egy etnikum, rassz nem jelezhet önmagában minőséget (kivéve a rasszistáknál), ezért dehonesztáló jelzőként alkalmazva már nem is eredeti jelentésű (kivéve a rasszistáknál), hanem ahogy a bírónő mondja, bár elsőre egy nagy marhaságnak tűnik és inkább az az érzésem, hogy így tudta megoldani, hogy ne kelljen feloszlatni ezt a szervezetet is. Szerintem a hatóságok ódzkodnak mindenfajta cselekményt rasszista indíttatásúnak minősíteni. Elsunnyogják, mint a bűnügyi statisztikák etnikai megoszlását.

A "polkorrektség" teszi ezt a szavakkal. Sajnálatomra.
(1:28-tól)

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 11 éve
„A »cigányság« mint kategória nem elsődlegesen faji alapon értelmezhető, hanem az ekként jelzett életformát követő, faji hovatartozástól függetlenül a lakosságnak egy elkülönült, a többségi társadalom hagyományos értékeit és a már hivatkozott jogszabályok által is védett értékeket semmibe vevő csoportjaként, akik egy bizonyos munkakerülő életforma, a magántulajdont, együttélési normákat nem tisztelő erkölcsi felfogás követői”

"Nem elhallgatható tény viszont a cigány származásúaknak az elkövetői körben való viszonylag magas aránya. Ebből adódóan bár a cigányok és a bűnelkövetők köre nem azonos, ... az átfedések alapot adnak az anomáliák »cigánybűnözésként« való megfogalmazására."

Szegény bíró, kapni fogja a sok sok rasszistázást, nácizást holott ő csak kimondta azt, amit sokan gondolnak (mondjuk egy bírótól ezek egy kicsit nyers kijelentések).cartman023
" Vagy aki a fenti kategóriába esik az automatice cigány, és akkor kimondjuk, hogy cigány alatt a viselkedési formát értjük és nem az etnikumot? "

1-2 napja tettem fel ezt a kérdést.
több mint 11 éve
cartman023 Indianapolis Colts 977

Szegény bíró, kapni fogja a sok sok rasszistázást, nácizást holott ő csak kimondta azt, amit sokan gondolnak (mondjuk egy bírótól ezek egy kicsit nyers kijelentések).
több mint 11 éve
- mondja kérem, önöknél van antiszemitizmus?
- nincs, de igény lenne rá.

ez a poén jut eszembe újra és újra, mikor erről a kérdésről vitázunk.
több mint 11 éve
Ott tartunk hogy a 30 éves öltönyös jogász/jogvédő a Mokkában azon háborodik fel hogy tarthatatlan az a helyzet hogy szerencsétlen bűnözők családjainak a túlzsúfolt börtönök miatt van hogy 100km-eket kell utaznia.JayB
Hát ha őt ez zavarja, akkor ezért szólal fel. Nem kell vele egyetérteni, ennyi.

Az meg hogy nem kapják el szerintem nem igaz, elkapják, ha kell 5x is, utána talán kap is valamit.JayB
Ha így van (bár szerintem nincs), akkor annak sincs sok köze a liberalizmushoz, mivel 4 év alatt lehetett volna tenni ellene, nem? Márpedig azt gondolom te is belátod, hogy ez a 4 év nem a liberalizmus virágkora volt...

Hol kell aláírni?JayB
Azért vigyázzunk ezzel...
Könnyű azt hinni, hogy kurva becsületesek vagyunk, aztán ha megkapargatjuk....
Pl sanszos, hogy az itt fórumozók nagy része már warezolt, biztos van aki nem is keveset. Ha különösen nagy vagyoni hátrány okozol, 2-5 év is lehet a büntetési tétel. De ez senkit nem tart vissza, mert tudja, hogy minimális az esélye, hogy elkapják. Vagyis a lebukás esélye az ami visszatartó erő, nem a büntetési tétel. És ez általánosságban is igaz.
Ezért nincs sok értelme azon vitatkozni, hogy a kéz eltörése jobb-e, mint a szabadságvesztés.
Persze ha te kivétel vagy, itt kérek elnézést.
több mint 11 éve
JéBé Green Bay Packers 7 728
Felhozod, hogy a rendőr nem tud mit tenni a cigányok ellen... Ez a liberalizmus hibája? Mond olyat egyetlen liberális is, hogy a rendőr ne léphessen fel a rend érdekében? Nem mond. Vagy olyat, hogy egyéni szabadságjog a lopás? Nem mond. Ha a rendőr elkapná a tolvajt, az igazságszolgáltatás tudná tenni a dolgát. Hogy nem kapja el, mert kevés a rendőr, vagy a fizetése, vagy a technikai lehetőségei? Elfogadom. Ha elmész tüntetni "stadion helyett több rendőrörsöt" molinóval, én fogom vinni a másik végét, esküszöm.
Radikálisabb módszereket sürgetsz, de nem veszed észre, hogy nem az a baj, hogy most simogatják a bűnözőt, hanem az hogy nem kapják el.
Lecsó
Ott tartunk hogy a 30 éves öltönyös jogász/jogvédő a Mokkában azon háborodik fel hogy tarthatatlan az a helyzet hogy szerencsétlen bűnözők családjainak a túlzsúfolt börtönök miatt van hogy 100km-eket kell utaznia. Most hagyjuk hogy régen egyszer mit jelentett a liberalizmus, hívhatjuk bármi másnak de mai kontextusban ilyen remek hozadékai vannak. Kézlevágástól ennél messzebb nem is lehetnénk. Az meg hogy nem kapják el szerintem nem igaz, elkapják, ha kell 5x is, utána talán kap is valamit.

De akkor téged is megverhet, ha lopsz, és eltörheti a kezedet.
Hol kell aláírni?