Politika

65 feliratkozó

több mint 11 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 335 — zászló zászló szív
miért mit tett?Amadeus91
Tekintsünk el azoktól a dolgoktól amiket általában Magyarországon felhoznak ellene, veled ebben a vitában sosem jutnánk dűlőre. Legyen annyi, hogy a világból ki tud kergetni pusztán a karaktere is, ki nem állhatom az ilyen megfeszült, törtető, erőszakos nőket kígyókat. EU-s pénzből összedobhatnának neki valami tenyészkan négert, ráférne.JayB
Távol álljon tőlem, hogy Amadeus pártját fogjam, Readingént még kevésbé, de tényleg érdekelne, hogy mi olyat tett (azon kívül, minden kétséget kizáróan ízig-vérig bürökrata), amivel azt tudod mondani, hogy "igen, ártott a közös európai ügynek".

több mint 11 éve
JéBé Green Bay Packers 7 728
 ec.europa.eu/commission_2010-2014/president/achievements/files/RoA_EN.pdfulpianus
Reading drágaságom novemberben eltűnik a picsába ugye? UGYE?JayB
a következőt ugyanúgy fogjátok utálniAmadeus91
Ha csak fele annyit tesz érte mint Vivien, akkor egészen biztos.JayB
miért mit tett?Amadeus91
Tekintsünk el azoktól a dolgoktól amiket általában Magyarországon felhoznak ellene, veled ebben a vitában sosem jutnánk dűlőre. Legyen annyi, hogy a világból ki tud kergetni pusztán a karaktere is, ki nem állhatom az ilyen megfeszült, törtető, erőszakos nőket kígyókat. EU-s pénzből összedobhatnának neki valami tenyészkan négert, ráférne.
több mint 11 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 218
 ec.europa.eu/commission_2010-2014/president/achievements/files/RoA_EN.pdfulpianus
Ha csak fele annyit tesz érte mint Vivien, akkor egészen biztos.JayB
miért mit tett?
több mint 11 éve
Ha csak fele annyit tesz érte mint Vivien, akkor egészen biztos.
több mint 11 éve
a következőt ugyanúgy fogjátok utálni
több mint 11 éve
Reading drágaságom novemberben eltűnik a picsába ugye? UGYE?
több mint 11 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 181 — #NoStress

(Részben ezek is cigányozták már Orbánt balról 5-10 éve)atapapa
És cigányozzák ma is. Meg hogy besúgó volt a hadseregben (ez tuti nem volt, apámmal együtt szolgált, és ugye ott tudták, hogy ki a tégla stb.), meg akkor most Hitler vagy sem?

Sok mindent lehet mondani Orbánra (kell is), de ezek az álhírek (ez nem is tudom hogy jó szó-e) engem kimondottan idegesítenek, pedig nem vagyok feltétlen híve a miniszterelnök úrnak.Gyurma Pappa
játék része.Amadeus91
Ahogy a Jobbik is. Oszt mégis van aki rájuk tud döbbeni. 😉

több mint 11 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 18 009 — Circus Maximus
 ec.europa.eu/commission_2010-2014/president/achievements/files/RoA_EN.pdf

Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 11 éve

És cigányozzák ma is. Meg hogy besúgó volt a hadseregben (ez tuti nem volt, apámmal együtt szolgált, és ugye ott tudták, hogy ki a tégla stb.), meg akkor most Hitler vagy sem?

Sok mindent lehet mondani Orbánra (kell is), de ezek az álhírek (ez nem is tudom hogy jó szó-e) engem kimondottan idegesítenek, pedig nem vagyok feltétlen híve a miniszterelnök úrnak.Gyurma Pappa
játék része.
több mint 11 éve

Sok mindent lehet mondani Orbánra (kell is), de ezek az álhírek (ez nem is tudom hogy jó szó-e) engem kimondottan idegesítenek, pedig nem vagyok feltétlen híve a miniszterelnök úrnak.

több mint 11 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 261 — #neverpunt
A jobbik a cigánybűnözés fogalmának sulykolásával és az ehhez fűzött körítéssel vált középpárttá, amihez persze kellett az ennek megfelelő közeg is.
Úgy vélem rengeteg most jobbikra szavazó ember nagyon jól elvolt a baloldali jelszavakkal és a baloldali politikával egészen addig, amíg a biztonságérzetük mást diktált, mint az MSZP-s polkorrekt panelek.
(Részben ezek is cigányozták már Orbánt balról 5-10 éve)

több mint 11 éve
MMMS Indianapolis Colts 2 326 — 51st state
Felmerül bennem a kérdés az utolsó hsz-kat olvasva: hogyan nevezzük azokat, akik mondjuk 1994-től baloldali pátokra szavaztak, majd 2010-től a jobbikra váltottak?
A választási térképek szerint a jobbik szavazóinak komoly része áll ilyen elemekből.

Amikor a drágajóbolgárúrhoz betelefonál az ember, hogy ő mindenben egyetért az MSZP-vel, rendkívül baloldali, de most mégis a jobbikra szavaz, mert a cigányokkal kezdeni kell valamit?atapapa
já. meg a kozbiztonsagnoveles es elszamoltatas. nem reprezentativ mennyisegu mintavetel alapjan.

the area dividing the brain and the soul/is affected in many ways by experience –/some lose all mind and become soul: insane./some lose all soul and become mind: intellectual./some lose both and become: accepted.
több mint 11 éve
Felmerül bennem a kérdés az utolsó hsz-kat olvasva: hogyan nevezzük azokat, akik mondjuk 1994-től baloldali pátokra szavaztak, majd 2010-től a jobbikra váltottak?
A választási térképek szerint a jobbik szavazóinak komoly része áll ilyen elemekből.

Amikor a drágajóbolgárúrhoz betelefonál az ember, hogy ő mindenben egyetért az MSZP-vel, rendkívül baloldali, de most mégis a jobbikra szavaz, mert a cigányokkal kezdeni kell valamit?

több mint 11 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 687

"mint a mókus fenn a fán, Thürmer Gyula oly vidám"

apropó, kik ezek az egyenruhás srácok? Nem elég a magyar gárda, most már lesz egy szélsőbalos csapat is? Vagy csak statiszták?Amadeus91
Azért még e két (3) eszement miatt nem aggódnék...Magyarországon nincs szélsőbaloldal, az elveik is már inkább a jobboldalon találhatóak meg.
több mint 11 éve
szaba Los Angeles Chargers 11 911
Munkásőrök, elég durva, hogy ez a nagy nácizókat véletlenül pont nem érdeklibaggio
Kettős mérce.Vrijbloed
Amíg a társadalomból kb. 1000 embert érint, addig nincs baj a szélsőjobbal sem.
több mint 11 éve
Munkásőrök, elég durva, hogy ez a nagy nácizókat véletlenül pont nem érdeklibaggio
én most láttam először ezt a performancet, erősen hányingerem lett. csak a munkáspárt nem ért el 20+ %ot, így a szélsőbal, szélső marad. tény, a valódi nácik is hasonlóan marginálisak.

több mint 11 éve
Vrijbloed Baltimore Ravens 4 295 — No ghosts left to haunt you
Kettős mérce.
több mint 11 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 348 — no es importante
Munkásőrök, elég durva, hogy ez a nagy nácizókat véletlenül pont nem érdekli

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve

"mint a mókus fenn a fán, Thürmer Gyula oly vidám"

apropó, kik ezek az egyenruhás srácok? Nem elég a magyar gárda, most már lesz egy szélsőbalos csapat is? Vagy csak statiszták?
több mint 11 éve
jajj... várom a példákat
...
baggio
Hirtelen kettő jut eszembeJan
Azért, mert bizonyos helyeken mélyebb és szélesebb körű a pártok közötti konszenzus vagy mert jobban működik az állam, esetleg a politikai viták kevésbé vehemensek, attól még a politikust mindenhol a hatalom megszerzése és megtartása élteti. Ez az alapvető motivációja. Ha más lenne, nem politizálna professzionálisan.
Ettől még lehet neki fontos a közjó, ettől még akarhat tiszta szívéből korrupciómentes államot, alapfizetést, világbékét és örök életet, hatalom hiányában legfeljebb bálkirály lehet az illető. Politikus nem.

több mint 11 éve
érezhetően lassan nincs újságíró, mely le merné írni véleményét:
 nepszava.hu/cikk/1018707-orban-es-hitler
baggio
A legendás öncenzúra a gyakorlatban

több mint 11 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 416 — Steelers fan
Magyarországon. Mert egyébként vannak a világnak olyan részei, ahol a politikusok a hatalom megszerzése után nem átallanak az ország -neadjisten a közjó- érdekében tevékenykedni, és nem feltétlenül a hatalom megtartásának rendelnek alá mindent.Jan
jajj... várom a példákat
...
baggio
Hirtelen kettő jut eszembe, egyik Svájc, ahol a Szövetségi Tanácsba vagy 50 éve mindig ugyanannyi tagot küldenek a pártok, a választások eredményétől függetlenül. A választások csak az alsó és felsőház összetételét befolyásolják, de a fő végrehajtó testületét nem. Így nincs is értelme a nagy politikai csatározásnak, üzembiztosan minden párt odafér a húsosfazékhoz. Eredményeik alapján azt hiszem senki sem vitatja, hogy ez a rendszer működőképes. 😊

Másrészt pont 10 éve volt szerencsém hosszabb időt tölteni Svédo.-ban, ahol persze más a szisztéma, de szintén működik. Próbáltam megérteni, hogy mitől megy az az ország sokkal jobban mint a miénk, és rájöttem, hogy ott sincs semmi csoda. Nagyon egyszerűen, az az ország attól működik, hogy az emberek nagy része csinálja a dolgát. Politikusokat is beleértve. Amíg megy a kampány addig osztják egymást, ugyanúgy mint a világ más részein. Majd a választás után egy magyar politikus számára teljesen értelmezhetetlen tevékenységbe vágnak: elkezdenek dolgozni, de nem a haverok meg a slepp zsebének kitömésén.

Se képesség, se tudásbeli különbség nincs köztünk és az átlagos svédek között, csak mentalitásban mások. Legjobb példa, amit azóta számtalanszor elmeséltem itthon: felépítik a faházat, bevezetik a villanyt, és a villanyszerelő cég 15 évente kijön ellenőrizni és karbantartani a rendszert, garanciálisan. Mikor ezt nekem mesélték, azt hittem ez vicc. Kérdeztem nagy röhögve, hogy hányszor fordult elő, hogy 15 év után kijöttek gariban javítani? Erre halál komolyan mondták, hogy természetesen kijöttek, hiszen benne volt a szerződésben hogy ki kell jönniük.

Én ugye másban szocializálódtam, abban hogy van pl. a "Villanyt Okosba 2010 Bt" aki kijön, megcsinálja a villanyt valahogy, megkérdezik hogy számla kell-e, aztán ha pár év múlva valamit kéne csinálni, már a cég sincs meg... nemámhogy 15 év után gariba akármi.

Nyilván ott se csak szentek laknak, de pl egy trafikügy szintű történet -amit mi simán benyeltünk- ott elképzelhetetlen. Ha mégis megtörténik és kiderül, akkor minimum embereket visznek el bilincsben 100 kamera meg riporter előtt. Pedig csak annyit csinálnak másképp, hogy az emberek nagy része azzal foglalkozik, ami a dolga.
több mint 11 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 18 009 — Circus Maximus
EU időgép. Utazzon ön is!
Ez elég off, de:

Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 11 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 348 — no es importante
Magyarországon. Mert egyébként vannak a világnak olyan részei, ahol a politikusok a hatalom megszerzése után nem átallanak az ország -neadjisten a közjó- érdekében tevékenykedni, és nem feltétlenül a hatalom megtartásának rendelnek alá mindent.Jan
jajj... várom a példákat

és ennyire komoly cenzúra van ma Magyarországon, érezhetően lassan nincs újságíró, mely le merné írni véleményét:
 nepszava.hu/cikk/1018707-orban-es-hitler

brutális az az ámokfutás, ami a ballib térfélen megy, bár a választások előtt nem figyeltem az eseményeket, de gondolom, hogy nem csak az újabb 2/3-ad miatti frusztráció okozza ezt

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 416 — Steelers fan
Megtartani minden áron.Sobri Jóska
Ha te mondod... 😉Lecsó
Aki mást mond téved. 😉Sobri Jóska
Magyarországon. Mert egyébként vannak a világnak olyan részei, ahol a politikusok a hatalom megszerzése után nem átallanak az ország -neadjisten a közjó- érdekében tevékenykedni, és nem feltétlenül a hatalom megtartásának rendelnek alá mindent.