Politika

65 feliratkozó

több mint 11 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 335 — zászló zászló szív
Nekem személy szerint jobban tetszik a harcos, "nagy haszon vagy nagy bukta" mentalitás, mint a megalkuvó langyos tötyörészés.
Ahogy közismert:
Minél kockázatosabb az út, annál nagyobb a profit.
(FVSZ 62.szabály)Sobri Jóska
Nekem is jobban tetszik, csak egy bajom van a jelenlegi Matolcsy-féle unortodoxiával: egy csomó mindenről az elején tudni, hogy nem fog bejönni. Vannak törvényszerűségek, amiket egyszerűen nem tudsz áthágni, és igen, a gazdaságban is vannak. Földi környezetben, ha ledobsz egy követ, az 9.81 m/s2 gyorsulással fog a talaj felé közeledni. Ha növeled az áfát, az felhajtja az inflációt. Ezen vitatkozni is kár, rácsodálkozni meg nagyon hülyén néz ki. Most kiemeltem egy könnyebben belátható tételt, de több olyan dolog van, amivel nem fárasztanék itt mindenkit 😊 (Egyébként azon is jót derülök, hogy milyen őszintén tud rácsodálkozni az egyszerű KSH dolgozó is, hogy hatósági árcsökkentésnél csökken az infláció, miközben a makrogazdaság többi részében meg lassan kétjegyű lesz. Okos volt aki kiszámolta, hogy mennyit kell vágni pontosan, hogy érezhető, sőt rekordmértékben érezhető legyen az inflációs számokban a rezsicsökkentés.)

Ez tényleg nem az a fórum, ahol hosszasan elemezni akarnám Matolcsyt mint minisztert, de akár mint jegybank elnököt sem. Az biztos, hogy utóbbi jobban áll neki, az "unortodox" megoldások itt sokkal jobban működnek, mint egy teljes makrogazdaságban, illetve a szűkebben vett államháztartásban, ahol dolgokkal kell pepecselni, mint a költségvetési egyensúly, meg összeadás-kivonás.

több mint 11 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 181 — #NoStress
 index.hu/gazdasag/2014/05/05/ezen_dol_el_matolcsy_nagy_trukkje/

ha ez bejön, Matolcsy a mennybe megy életében
ha nem, akkor kurva szar lesz devizahitelesnek lenni...Gyurma Pappa
Miért ne jönne be?
Ha te választhatnál, hogy egy adott üzletben az eddigi 10 egység helyett 6-ot keresel, vagy ott semennyit, melyiket választanád?Sobri Jóska
A banknak a "keresete" a források költsége és az eszközök hozama közötti különbség. (nagyon leegyszerűsítve).
A 10 helyett 6-ot hoz, de forrás oldalon oldalon meg kifizet 7-et, akkor bukik 1-et.

De ez a dolog most nem is erről szól, hanem hogy 10-et keresel itt vagy 10-et máshol.Lecsó
A 10 is a tiszta profit, meg a 6 is. (nagyon leegyszerűsítve)
És most majd a bank választhat, hogy marad e a piacon kisebb haszonért, vagy sem.
Ez erről szól.
És kérdem én, miért ne maradna?Sobri Jóska
Én érdemben nem tudok hozzátenni a vitához (vagyis OFF vagyok), de ebben a témában az jutott eszembe, hogy te vagy Matolcsy vagy az egyik ötletgyárosa lehetsz. Ha esetleg egyik sem, akkor azonnal jelentkezz be hozzá. Szerintem tetszene neki a logikád 😊vandeminek
Szerintem ezen logika mentén működik már ő egy ideje nélkülem is.
Én erősen kapitalizmuspárti vagyok, csak éppen az államot is a piac egyik szereplőjének tekintem, akinek ugyanúgy vannak saját érdekei, mint egy multinak vagy banknak.
Márpedig a kapitalzmus arról szól, hogy ki, miként tudja hatékonyan érvényesíteni az érdekeit.
Bizonyos helyzetekben az állam az erősebb, másik helyzetben meg a multi/bank.
Aki épp az államot képviseli az a dolga, hogy ügyesen felismerje mikor ő a nyerő.
Az 1990-2010 időszak arról szólt, hogy az állam igyekszik együttműködni, kooperálni, közös haszonban gondolkodni.
2010 óta, unortodox módon ennek a trendnek szembemegyünk, ami zseniális, ha jól sikerül, és sületlenség, ha nem.
De ezt momentán még nem lehet tudni, mindenki csak tippelget.
Matolcsyék szerint odabaszhatnak, jól fognak kijönni belőle.
Sokak szerint meg nem.
Nekem személy szerint jobban tetszik a harcos, "nagy haszon vagy nagy bukta" mentalitás, mint a megalkuvó langyos tötyörészés.
Ahogy közismert:
Minél kockázatosabb az út, annál nagyobb a profit.
(FVSZ 62.szabály)

több mint 11 éve
Ettemlevest Chicago Bears 1 134 — Bears fan

Miért ne jönne be?
Ha te választhatnál, hogy egy adott üzletben az eddigi 10 egység helyett 6-ot keresel, vagy ott semennyit, melyiket választanád?Sobri Jóska
A banknak a "keresete" a források költsége és az eszközök hozama közötti különbség. (nagyon leegyszerűsítve).
A 10 helyett 6-ot hoz, de forrás oldalon oldalon meg kifizet 7-et, akkor bukik 1-et.

De ez a dolog most nem is erről szól, hanem hogy 10-et keresel itt vagy 10-et máshol.Lecsó
És most majd a bank választhat, hogy marad e a piacon kisebb haszonért, vagy sem.
Ez erről szól.
És kérdem én, miért ne maradna?Sobri Jóska
Én érdemben nem tudok hozzátenni a vitához (vagyis OFF vagyok), de ebben a témában az jutott eszembe, hogy te vagy Matolcsy vagy az egyik ötletgyárosa lehetsz. Ha esetleg egyik sem, akkor azonnal jelentkezz be hozzá. Szerintem tetszene neki a logikád 😊

touchdown..... touchdown, bears!!
több mint 11 éve

Miért ne jönne be?

Ez erről szól.
És kérdem én, miért ne maradna?

több mint 11 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331

Miért ne jönne be?

De ez a dolog most nem is erről szól, hanem hogy 10-et keresel itt vagy 10-et máshol.
több mint 11 éve

Miért ne jönne be?
Ha én választhatnék? Akkor nyilván kérem a 6-ot. Csak én nem vagyok bank. A legtöbb pénzintézetnél nem elfogadható, hogy 6-ot keressen egy olyan szervezettel, amit arra építettek fel, hogy 10-et kereshessen. Rövidtávon, természetesen be fog jönni Matolcsyék terve, és elég sok állampapírt lesznek kénytelenek venni a bankok. Hosszútávon? Korántsem biztos, hogy nem a mérlegfőösszeg csökkentést fogja választani több pénzintézet. Ne legyen kétséges, a legtöbb bank tud hova fogyni.

Matolcsy és az ötletei (illetve gondolom nagyrészt a stábja ötletei is ezek) egyébként sokkal jobban működnek a jegybanknál, mint a minisztériumban. A probléma ott van, hogy pl. a NHP I. kisebb sikereit megint világmegváltásként fogadták, és azt gondolták, hogy ez mennyire jó irány. Meg lehet nézni, hogy az NHP II. már közel sem hozza az elvárt teljesítményt. Nem a sajtóból tájékozódom, sajnos elég komolyan szüksége lenne arra a cégünknek is, hogy az ügyfelek igényeljék ezt a hitelt, de egyszerűen nagyon kevesen kérik, és akik kérik azok közül sokan, még működő cégek sem kapják meg.

Itt is attól tartok, hogy a kezdeti fellendülés miatt elkapja majd a hév az MNB-t, és a kiindulási helyzetnél rosszabb szituációba fog vezetni egy amúgy jó ötlet.

több mint 11 éve

Miért ne jönne be?
Ha te választhatnál, hogy egy adott üzletben az eddigi 10 egység helyett 6-ot keresel, vagy ott semennyit, melyiket választanád?

több mint 11 éve

ha nem, akkor kurva szar lesz devizahitelesnek lenni...

több mint 11 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 261 — #neverpunt
Ha behatóbban ismernéd az EU-jogot (főleg történeti oldalról), akkor nem csodálkoztál volna rá a négyre se, aztán a fene tudja, lehet hogy jól ismered, csak szeretsz kötekedni.

több mint 11 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 218
5
Peched van, 4 szerepelt a tavalyi érettségibenatapapa
a mi jegyzetünkben meg 5.
Kurva németek látod, ezt is másképp látják.
több mint 11 éve
5
Peched van, 4 szerepelt a tavalyi érettségiben

több mint 11 éve
nem értelmezési szemellenző, véleményterror meg pláne nem. Csak az EU egyik alapelvét kérdőjelezted meg (?) a hsz-ben, arra reagáltam, tekintve, hogy az áruk szabad mozgása, meg a vám téma azért elég elől van. Ha nem írod oda, hogy szigód van belőle, fel sem tűnik.
A 4 szabadság elve azt hiszem tavaly érettségin is szerepelt, szóval ehhez nem kell akkora pengének lenni.
atapapa
5

Van a családomban német kötődés, sok dolgot hallottam a témában és én is azt tapasztaltam rövid idő alatt hogy a német bizony über népként tekint a mai napig magára. Ha most olyan időket élnénk amilyeneket nem élünk, gyerek játék lenne újra elültetni azt a kis magot a fejükben, amit 70 éve sikeresen elültettek. Nem nácik sőt totálisan szégyenlik is de az alap amire Hitler építkezett megvan most is. A bevándorlók(és nem csak az elmúlt 10 év bevándorlói) addig jók ameddig megcsinálják az utat és kiviszik a pizzát. Kínosan kerülik a velük való érintkezést.JayB
én nem látok ebben ilyen jellegű indíttatást. Egyszerűen arról van, hogy "itt mi vagyunk otthon, te meg örülj, hogy itt lehetsz". Semmi olyan extra dolog nincs, ami itt Magyarországon ne állna fenn, maximum korrektebb csomagolásban. Egyébként én svábként sose éreztem, hogy másképp kezelnének, mint egy "rendes" németet, igaz én be is tartottam a szabályokat.
több mint 11 éve
JéBé Green Bay Packers 7 728
Van a családomban német kötődés, sok dolgot hallottam a témában és én is azt tapasztaltam rövid idő alatt hogy a német bizony über népként tekint a mai napig magára. Ha most olyan időket élnénk amilyeneket nem élünk, gyerek játék lenne újra elültetni azt a kis magot a fejükben, amit 70 éve sikeresen elültettek. Nem nácik sőt totálisan szégyenlik is de az alap amire Hitler építkezett megvan most is. A bevándorlók(és nem csak az elmúlt 10 év bevándorlói) addig jók ameddig megcsinálják az utat és kiviszik a pizzát. Kínosan kerülik a velük való érintkezést.
több mint 11 éve
Blaise 2 113 — Fuck "Continuity"!
Na most,ha a V4-ben mindegyik ország le van maradva toronymagasan technikai fejlettségben, akkor kitől szerzed be a technikát? Az Eutól, akik ellenérdekű gazdasági tömörülés voltak?

2. Sok lépcső van igen. mint ahogyan az is különbséget jelent,hogy Magyaroszág egy független gazdasági entitás, vagy egy V4 szerű, Eu-vak konkuráló gazdasági tömörülés.3. Történelem könyvet szépen nyisd ki, és olvasd el az integrációhoz vezető utat. Már Antal idején megkezdődött a folyamat, szerződés aláírása, Fehér könyv stbstb.
szerinted jött volna már akkor az Eu tőkéje, ha addigra mi már egy V4-ben vagyunk?
undisputedly
Bennem felmerült a kérdés, ha létrejön egy ilyen V4 az miért is lett volna ellenérdekű tömörülés? Sőt egy ilyen tömörülés akár az EU kompatibilitás megteremtésének egy lépcsője is lehetett volna. Persze abban a politikai környezetben amikor mindenki azt hitte, hogy az EU valamiféle megváltó akkor egy ilyen lépésnek kevés realitása volt.
Másodszor, amint akármennyire korlátozott módon is megnyitja egy ország a piacait akkor a tőke ha EU ha nem EU oda be fog vonulni, ha nem az EU akkor majd az amerikai (aki nagyon boldog lesz, hogy nincs EU-s konkurencia)
több mint 11 éve
nem értelmezési szemellenző, véleményterror meg pláne nem. Csak az EU egyik alapelvét kérdőjelezted meg (?) a hsz-ben, arra reagáltam, tekintve, hogy az áruk szabad mozgása, meg a vám téma azért elég elől van. Ha nem írod oda, hogy szigód van belőle, fel sem tűnik.
A 4 szabadság elve azt hiszem tavaly érettségin is szerepelt, szóval ehhez nem kell akkora pengének lenni.
De még csak meg sem kérdőjeleztem őket, csupán ezeknek az országra szabadításának időzítését és módját.
Ha ezeket egy V4-szerű képződményben (vagy mondok durvábbat: a KGST-országok meglévő egymás közti kapcsolatait alapul véve tervgazdaság helyett piacgazdasággal) kapjuk először és nem sokkal a rendszerváltás után teljesen szétvert gazdasággal, akkor lehet hogy jobban járunk hosszabb távon.
Ez szellemiségében nem áll szemben az EU-s integrációval, az EU is a montánunióval indult, néhány országgal, néhány termékre vonatkozóan.

Aztán az is lehet, hogy nem működött volna vagy nem járt volna a várt eredménnyel. Ez egy soktényezős dolog, ami millió dolgon elbukhatott volna, különös tekintettel az akkori politikai viszonyokra.

több mint 11 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 712 — SuperBowl Champions 2013/2014
(egyébként meg hidd el, kurva sok német hagyná a picsába az eu-t - az angolokhoz hasonlóan - mert sok a gond a kelet-európai bevándorlókkal; lenyomják a munkabért, lusták, hülyék stb... csak a szokásos sztereotípiák)Amadeus91
Erről elég sok történetem van. Jópár közgazdász/jogász ismerősöm próbált asszimilálódni a német közegben, de azon kívül,hogy irodában teljesen korrektek voltak velük, nem igen keresték a társaságukat, és érződött az ellenszenv. Annyi ilyet hallok amúgy,hogy a mintából leszűrve lehet benne valami.

Amúgy amikor Londonban tanultam, majd dolgoztam, a magyarokról nekem is az a kép jött le, ami az "Átlag Joe"-t arra készteti,hogy ellenezze a keleteurópai bevándorlókat.

Amúgy nem tudom olvastátok-e, -most hirtelen nincs linkem-,de nemrég egy lengyel politikus kiköltözött egy hétre Londonba. Annyira sok lengyel van már Angliában (Southampton,London...),hogy politikai marketing vagy puszta kíváncsiság -szerintem előbbi 😊 - ,de saját kézből akarta tapasztalni az ottani életet. Persze meghatározott egy bizonyos összeg/nap max kiadást, amit úgy 1 nap után törölt is, majd 1 hét tapasztalattal köszönte szépen visszement Lengyelországba, tanulmányozta a problémát 😀

Szerk: Itt a link, rosszul emlékeztem, több hetet volt kint:

kitekinto.hu/europa/2014/04/23/lengyel_politikus_teszteli_a_migrans-letet_londonban
több mint 11 éve
MMMS Indianapolis Colts 2 326 — 51st state
de hova tovább az angliai Average Joek pl. pont az ő aspektusukból adódóan vélik jogosnak, hogy lépjenek ki az EU-ból, mert csak a baj van a kelet-európaiakkal.
(egyébként meg hidd el, kurva sok német hagyná a picsába az eu-t - az angolokhoz hasonlóan - mert sok a gond a kelet-európai bevándorlókkal; lenyomják a munkabért, lusták, hülyék stb... csak a szokásos sztereotípiák)Amadeus91
akkor az angol meg a nemet komaidtol kerdezd mar meg, h melyiket ohajtjak jobban, a sok kelet-europai parasztot, akikkel egy kulturtegelyben rotyogtatnak es sokkal konnyebben asszimilalodnak, vagy ahmedeket. mert en egyenlore a meglehetosen kis mintabol, amit volt szerencsem megkerdeni, (most ha a jozan emberi eszt nem is vesszuk ide) hat abbol kurvara ugy tunik, h orulnek h a fos melot rendesen elvegzi a magyar/lengyel/litvan annyiert amennyiert egy bennszulott brumikepu 17 eves suttyo az eletben nem menne el melozni es emelle nem kell attol fosniuk h mecsetekkel lesz tele az orszag meg kamu gucci kabatokkal ...

the area dividing the brain and the soul/is affected in many ways by experience –/some lose all mind and become soul: insane./some lose all soul and become mind: intellectual./some lose both and become: accepted.
több mint 11 éve
távol álljon tőlem, hogy köcsögbunkó legyek (de az leszek), tanulok német vendégtanárral EU-jogot és nem azt a szemléletet fejted ki a hozzászólásaidban, mint amit az ember egy EJ szigorlattal rendelkező embertől elvárna
Ez meg mi?
Milyen szemlélettel kell hogy rendelkezzen egy EU-jogban jártasabb ember?
Kritika nélkül el kell fogadnia, hogy minden, ami ezen a területen történhetett az országgal, az a lehető legjobban történt?
Mi ez a véleményterror? Mi ez értelmezési szemellenző?
Amikor adott dologról véleményt formálok, a legkevésbé vezérel a befogadó közeg vágya.
Még egy ügyet se vitt előre a kritikát nélkülöző bólogatás, az EU ügyét se fogja, sőt, maga az EU is a saját lomha tempójában, de ezen kritikák alapján változik időről időre.
Azt elhiszem, hogy egy német felállva tapsol az EU-nak, talán senki se profitált többet ebből a szervezetből, mint ők. Hogy fokozzam, erős túlzással ma ők mondják meg, hogy mi történjen az EU-ban és mi ne, de az biztos, hogy a második világháború óta nem volt olyan befolyással Európára Németország, mint napjainkban.
Ám innen a perifériáról árnyaltabb a kép, és ha nem is lehet a múlton változtatni vagy értelmetlen lenne a kialakult jelent feltúrni (pl. kilépni), érdemes más olvasatban is eltűnődni a mögöttünk hagyott több évtizedes folyamaton.atapapa
Nyilván aspektus kérdése, te "árnyaltabban látod", de mondjuk én, aki eddig csak euróban adózott életében (jó igen ÁFA...), meg másként, de hova tovább az angliai Average Joek pl. pont az ő aspektusukból adódóan vélik jogosnak, hogy lépjenek ki az EU-ból, mert csak a baj van a kelet-európaiakkal.
(egyébként meg hidd el, kurva sok német hagyná a picsába az eu-t - az angolokhoz hasonlóan - mert sok a gond a kelet-európai bevándorlókkal; lenyomják a munkabért, lusták, hülyék stb... csak a szokásos sztereotípiák)
több mint 11 éve
nincs 10 millió búzatermesztő. Volt erről egy tanulmány, hogy a mezőgazdaság csúcsra hegyezve hány embernek adna megélhetést ebben az agyongyötört kis országban, úgy, hogy még hatékony is legyen a termelés. Hát nem soknak... (pontos számra már nem emlékszem).Amadeus91
Nem az volt a lényeg hány van, de még csak az sem hogy búzatermesztő. Ez csak egy példa volt, ami nem is tudom már kitől indult.
több mint 11 éve
távol álljon tőlem, hogy köcsögbunkó legyek (de az leszek), tanulok német vendégtanárral EU-jogot és nem azt a szemléletet fejted ki a hozzászólásaidban, mint amit az ember egy EJ szigorlattal rendelkező embertől elvárna
Ez meg mi?
Milyen szemlélettel kell hogy rendelkezzen egy EU-jogban jártasabb ember?
Kritika nélkül el kell fogadnia, hogy minden, ami ezen a területen történhetett az országgal, az a lehető legjobban történt?
Mi ez a véleményterror? Mi ez értelmezési szemellenző?
Amikor adott dologról véleményt formálok, a legkevésbé vezérel a befogadó közeg vágya.
Még egy ügyet se vitt előre a kritikát nélkülöző bólogatás, az EU ügyét se fogja, sőt, maga az EU is a saját lomha tempójában, de ezen kritikák alapján változik időről időre.
Azt elhiszem, hogy egy német felállva tapsol az EU-nak, talán senki se profitált többet ebből a szervezetből, mint ők. Hogy fokozzam, erős túlzással ma ők mondják meg, hogy mi történjen az EU-ban és mi ne, de az biztos, hogy a második világháború óta nem volt olyan befolyással Európára Németország, mint napjainkban.
Ám innen a perifériáról árnyaltabb a kép, és ha nem is lehet a múlton változtatni vagy értelmetlen lenne a kialakult jelent feltúrni (pl. kilépni), érdemes más olvasatban is eltűnődni a mögöttünk hagyott több évtizedes folyamaton.

több mint 11 éve
Történelem könyvet szépen nyisd ki, és olvasd el az integrációhoz vezető utat. Már Antal idején megkezdődött a folyamat, szerződés aláírása, Fehér könyv stbstb.
undisputedly
EU jogból van egy négyes szigorlatom, azt hiszem az megteszi a törikönyvek helyett.

atapapa
távol álljon tőlem, hogy köcsögbunkó legyek (de az leszek), tanulok német vendégtanárral EU-jogot és nem azt a szemléletet fejted ki a hozzászólásaidban, mint amit az ember egy EJ szigorlattal rendelkező embertől elvárna. Persze lehet, hogy a német eu-szemlélet az ami gyökeresen elüt a magyartól és a te meglátásod az átlag, viszont akkor tényleg messzebb van Magyarország NYE-tól.

Az EU előnyeit nagyon sok magyar élvezi, csak ők épp Angliában, Németországban vagy Ausztriában tartózkodnak... 😊baggio
ennyi.
(Csak óvatosan JJ, törölte már magát innen ember azért, mert egyetértettem vele 😊 )[/quote]
Nagyon elméleti síkon mozgunk, de 10 millió búzatermelőt sem kerültek volna teljesen meg, pláne nem 70 milliót. Nem bojkottálásról van szó. Ha olcsó és jó, ugyanúgy vennék.JayB
nincs 10 millió búzatermesztő. Volt erről egy tanulmány, hogy a mezőgazdaság csúcsra hegyezve hány embernek adna megélhetést ebben az agyongyötört kis országban, úgy, hogy még hatékony is legyen a termelés. Hát nem soknak... (pontos számra már nem emlékszem). Teljesen irracionális elképzelés azt hinni, hogy itt a magyar búza kirántaná az országot EU nélkül is simán, mert akkor lenne védővám... A vám az egy 2 irányú dolog, ugyanúgy kéne nekünk is fizetni kifele, másrészt már annak idején - XVIII. - XIX. század (!) - az amerikai búza (konjunktúra időszaka, ha már törikönyv) verte meg és szorította ki a magyart a nyugat-európai piacról, nem, hogy ma az agyontámogatott német és francia... btw. örüljön mindenki, hogy EU tagok vagyunk és legalább ennyi jut.
több mint 11 éve
EU jogból van egy négyes szigorlatom, azt hiszem az megteszi a törikönyvek helyett.

Gazdasági különszerződéseket egy V4 is köthetett volna az EU-val, ahogyan ilyeneket rendre kötnek is akár kontinensen túli országokkal is.atapapa
Nekem pedig államvizsgám. Na bumm.
Ha különszerződéseket kötünk, és ezzel az integráció lépcsőit lépdessük, akkor miért nem jobb,ha csatlakozunk? 😊undisputedly
Leírhatom ugyanazt akárhányadik alakban: integráció: "teljes feladás", amit mi számottevő saját nemzeti tőke hiányában nem tudunk kihasználni.
Ugye volt az EU-s népszavazás idején egy kampány az igen mellett, olyan felirattal, hogy nyithatsz cukrászdát Bécsben.
Elvileg. A gyakorlatban az osztrák nyit bármit itthon, a magyar tőke hiányában meg semmit nyugaton.

A "különszerződésekkel" pedig csak meghatározott szelvényeket adtunk volna fel körbehatárolt előnyökért cserébe.

De nem győzöm hangsúlyozni: az EU-ban a helyünk, ám a kételkedés jogát fenntartva nem vagyok teljesen biztos abban, hogy egyéb forgatókönyvek szükségszerűen rosszabbul sültek volna el.

több mint 11 éve
Nagyon elméleti síkon mozgunk, de 10 millió búzatermelőt sem kerültek volna teljesen meg, pláne nem 70 milliót. Nem bojkottálásról van szó. Ha olcsó és jó, ugyanúgy vennék.JayB
JayB. Az a felvetett kérdés,hogy ha nem EU, akkor mi lett volna jobb, mert Magyarország a maga 10 millió polgárával lepkefing erőt képviselt volna egyedül, és benyeli más érdekszfére.
atapapa erre hozta,hogy akkor pl a V4 tömörülhetett volna.

Erre hoztam érveket,hogy az azonos betegségtől szenvedő V4 mennyivel rosszabb lett volna , mint a nála sokkal fejlettebb, már kiforrott, gyermekbetegségeket leküzdött EU.
több mint 11 éve

Gazdasági különszerződéseket egy V4 is köthetett volna az EU-val, ahogyan ilyeneket rendre kötnek is akár kontinensen túli országokkal is.atapapa
Nekem pedig államvizsgám. Na bumm.
Ha különszerződéseket kötünk, és ezzel az integráció lépcsőit lépdessük, akkor miért nem jobb,ha csatlakozunk? 😊
több mint 11 éve
Nagyon elméleti síkon mozgunk, de 10 millió búzatermelőt sem kerültek volna teljesen meg, pláne nem 70 milliót. Nem bojkottálásról van szó. Ha olcsó és jó, ugyanúgy vennék.