Politika
65 feliratkozó
több mint 11 éve
Hegedűsné nem is nagyágyú, de legalább a neve híres, főleg a férje miatt. Most én nem a kompetenciáját szerettem volna megítélni bárkinek, csak a Rogán, KBSZ, Schiffer, Hegedűsné négyesből nekem KBSZ tűnik leginkább kilógónak ismertség alapján.Hegedűsné nagyágyúnak számít a Jobbikban? Elég indokolatlannak éreztem a szerepeltetését, de hát kétfelől is mindegy, mert sem Jobbikra nem szavazok, átjelentkezőként a kerületi jelöltekhez közöm sem volt. Kerék-Bárczy tényleg vándormadár, de még ez is jobb, mint Bauer Tamás Varga Mihály ellen a szomszédban, mert az tényleg WTF a baloldal részéről.berger90Szerintem Rogán ellen akkor lett volna esélye az ellenzéknek, ha nem KBSZ-t indítják. Fura is volt nekem, hogy minden párt valami nagyágyút tett ide, ők meg ezt a vándormadarat.SchleckPártállástól függetlenül mindenkinek ajánlva 😊Szeged, Újlipót és Hatvan mindig csatatérállamok, illetve őszintén remélem, hogy Rogántónika tökeit megszorongatják az első kerületben.berger90
film.indavideo.hu/video/f_egy_szavazat
Melyik(ek) lesznek szerintetek az érdekes, szoros körzetek amúgy? (lehetett volna tippjátékot is csinálni)Igor
Szerintem amúgy Kelet-Magyarországon lesz meglepetésre erős a Jobbik a Fidesz kárára, más tippem nem nagyon van.
több mint 11 éve
Bp-en 18 körzet van?
több mint 11 éve
Állítólag Győr 1. körzet is elég szoros lesz (nem az a körzet ahol én szavaztam volna) - mert a helyi jelölt elég nagy név (Fábián György - rádiós műsorvezető, újságró volt) de sztem így is 4-5%-kal nyeri a Fidesz. (mondjuk ahhoz képest hogy Csornán mindig 65-70 körül visznek, valóban szoros)Pártállástól függetlenül mindenkinek ajánlva 😊Szeged, Újlipót és Hatvan mindig csatatérállamok, illetve őszintén remélem, hogy Rogántónika tökeit megszorongatják az első kerületben.berger90
Melyik(ek) lesznek szerintetek az érdekes, szoros körzetek amúgy? (lehetett volna tippjátékot is csinálni)Igor
Ilyen szempontból a Dunántúl dögunalom.. talán majd keleti megyékben lesz valami, az usual.
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 11 éve
Hegedűsné nagyágyúnak számít a Jobbikban? Elég indokolatlannak éreztem a szerepeltetését, de hát kétfelől is mindegy, mert sem Jobbikra nem szavazok, átjelentkezőként a kerületi jelöltekhez közöm sem volt. Kerék-Bárczy tényleg vándormadár, de még ez is jobb, mint Bauer Tamás Varga Mihály ellen a szomszédban, mert az tényleg WTF a baloldal részéről.Szerintem Rogán ellen akkor lett volna esélye az ellenzéknek, ha nem KBSZ-t indítják. Fura is volt nekem, hogy minden párt valami nagyágyút tett ide, ők meg ezt a vándormadarat.SchleckPártállástól függetlenül mindenkinek ajánlva 😊Szeged, Újlipót és Hatvan mindig csatatérállamok, illetve őszintén remélem, hogy Rogántónika tökeit megszorongatják az első kerületben.berger90
Mindig jövőre
több mint 11 éve
Szerintem Rogán ellen akkor lett volna esélye az ellenzéknek, ha nem KBSZ-t indítják. Fura is volt nekem, hogy minden párt valami nagyágyút tett ide, ők meg ezt a vándormadarat.Pártállástól függetlenül mindenkinek ajánlva 😊Szeged, Újlipót és Hatvan mindig csatatérállamok, illetve őszintén remélem, hogy Rogántónika tökeit megszorongatják az első kerületben.berger90
több mint 11 éve
Pártállástól függetlenül mindenkinek ajánlva 😊Szeged, Újlipót és Hatvan mindig csatatérállamok, illetve őszintén remélem, hogy Rogántónika tökeit megszorongatják az első kerületben.
Mindig jövőre
több mint 11 éve
Pártállástól függetlenül mindenkinek ajánlva 😊film.indavideo.hu/video/f_egy_szavazat
Melyik(ek) lesznek szerintetek az érdekes, szoros körzetek amúgy? (lehetett volna tippjátékot is csinálni)
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 11 éve
sőt, tudom fokozni:egyik ismerősöm lájkolásából sikerült egy "Viktor urunk" képe alatti kommenteket elolvasni. Szidják itt a jobbikos szimpatinzánsokat, hogy mekkora fanatisták meg vezér után vágyakoznak...idézem:Bármelyik párt facebook oldalán ilyen fanatikus idiótákat találsz, abban biztos lehetsz.Schleck
"78 éves az Anyukám!!! Beteg,,De Eljött!! Nem kért mozgó urnát!!! Azt Mondta,,,Csakazért is!!!!! "
"Én a 92 éves édesanyámmal, most értünk haza. HAJRÁ!!!"
"Mi a 96 eves nagymamaval szavaztunk."
"Én meg a 93 éves szomszédommal!!!!!"
no kérem, míg a gondolkodó/elemző/objektív réteg vagy XY-ra | (lehet a fideszre is, ha az nekik jó persze, nyilván vannak ennek is győztesei, de az idézett emberek nem hiszem, hogy azok egyébként) | vagy rosszabb esetben nem szavaz, addig az ilyen elvetemült fanatisták úgy elintézik megint a 2/3-adot, hogy "öröm" lesz nézni.MarioAna
fuckyeahkuruckomment.tumblr.com
Mindig jövőre
több mint 11 éve
a lényeg hogy ma a kommunisták mind elmennek szavazni. by Viktor. ilyenkor kissé skizo vagyok, mert most milyen érzelmű emberekre gondolt? a saját hívei, vagy aki nem velünk az komenyista emberekre? %/
több mint 11 éve
egyik ismerősöm lájkolásából sikerült egy "Viktor urunk" képe alatti kommenteket elolvasni. Szidják itt a jobbikos szimpatinzánsokat, hogy mekkora fanatisták meg vezér után vágyakoznak...idézem:Bármelyik párt facebook oldalán ilyen fanatikus idiótákat találsz, abban biztos lehetsz.
"78 éves az Anyukám!!! Beteg,,De Eljött!! Nem kért mozgó urnát!!! Azt Mondta,,,Csakazért is!!!!! "
"Én a 92 éves édesanyámmal, most értünk haza. HAJRÁ!!!"
"Mi a 96 eves nagymamaval szavaztunk."
"Én meg a 93 éves szomszédommal!!!!!"
no kérem, míg a gondolkodó/elemző/objektív réteg vagy XY-ra | (lehet a fideszre is, ha az nekik jó persze, nyilván vannak ennek is győztesei, de az idézett emberek nem hiszem, hogy azok egyébként) | vagy rosszabb esetben nem szavaz, addig az ilyen elvetemült fanatisták úgy elintézik megint a 2/3-adot, hogy "öröm" lesz nézni.MarioAna
több mint 11 éve
A feleségem beosztásában dolgozó, még nem manager-i szinten lévő, Angliai központban dolgozó munkavállaló 4-5000 eurót keres havonta. Erősen versenyszféra, mobilkommunikáció, nagy cég. A közszféra közgazdásza nem tudom mennyit keres ott, de gondolom, nem többet. Ehhez képest keres a tanár annyit, amennyit.Szerintem meg keresi, pont te írtad hogy cégtől függően itthon is mennyit kaphat a közgazdász.3-4-szeres különbségek azért nem jellemzőek. 2-szeres maximum. Tapasztalatból tudom. De a kétszeres különbség normális és kezelhető lenne. Egy német középiskolai tanár fizetése 40-60e euró. 4-5e havonta. Ennek nem keresi a háromszorosát egy mérnök vagy közgazdász, jó esetben 1,5-szeresét.LecsóSzerintem az egykulcsos adó ott működik igazán jól, ahol nincs ennyire szétszakadva a társadalom, van széles középosztály, így nem okoz feszültséget a társadalom rétegei között az óriási kereset különbség. Ahol ennyire szétszakad a középosztályt képviselő réteg (nem normális az, hogy a tanár fizetése 200 alatt, egy mérnöké meg 400 körül, egy közgazdasági végzettségű pénzügyi szolgáltatónál dolgozó középvezetőjé meg 600 is lehet, cégtől függően...)Szerintem pont e három pályán Nyugat-EU-ban vagy az USA-ban is hasonlóak az arányok.atapapa
Lecsó
A tanár a közszférában dolgozik, ennek megfelelően egy közszférában dolgozó mérnők vagy közgazdász (nem vezető beosztásról beszélek) jellemzően itthon sem fog kétszer vagy háromszor annyit keresni. Viszont a nagyobb különbségek kint is a versenyszférában jönnek elő.
Inkább az a baj, hogy kint még a tanárfizuval is egész jól el lehet egerészni, családot eltartani, itthon meg nem.atapapa
Nincsenek kétszeres különbségek azonos végzettség, képzettség mellett.
Azzal egyetértek, hogy a baj ott kezdődik, hogy ebből ott mindketten jól élnek, itt meg nem.
több mint 11 éve
Nekem a sleppel van a bajom. Ilyen lázár jános, zsigó marcell, budai gyula-féle "emberek" rettentően irritálóak. Nem tudom megérteni, hogy hogyan lehet egy hoffman rózsa mai napig felelős beosztásban, hogy egy matolcsyt mi a fenének kellett mnb elnöknek megtenni. Aztán ott a szépségesen buta szóvívő asszony, aki miatt én szégyellem magam a nők nevében is. Nem hiszem el, hogy az egész országban csak ilyen kőbunkókat lehet összeszedni.Ennek a rendszernek a lényegi eleme, hogy ilyen emberekkel lehet működtetni. Ha okosok lennének, és önálló gondolatokkal rendelkeznének, vagy kevésbé lennének szervilisek, akkor néha megkérdőjeleznék a döntések helyességét, és vitatkoznának. A vita nem kell, nem jó... Ennyi.
Azt meg hogy szemrebbenés nélkül belehazudnak az ember képébe már mindenki megszokta. Az lenne a furcsa, ha valaki nem csinálni. És az embereknek ez kell, kár érte.vandeminek
A képviselő törvénytervezetet nem olvas, megmondják neki, hogy igent vagy nemet kell nyomni. Nem ők hozzák a döntéseket. Végrehajtók. Holott törvényhozónak kellene lenniük (parlament), és pont a végrehajtó hatalom (kormány) felett kellene, hogy ellenőrzést gyakoroljanak.
több mint 11 éve
Apropó Lázár:Kemény volt ahogy fekete Skodában mozogtak nyomozók négyesével Vásárhelyen és a "Lázár reklámtábla" rongálókat/lopkodókat figyelték.
Ilyen erőket mozgósíthatnának mondjuk a bűnüldözésre.
Persze ha egy MSZP vagy egy akármilyen más párt plakátját rongáltad meg akkor nem jött a fekete autó.
több mint 11 éve
Nekem a sleppel van a bajom. Ilyen lázár jános, zsigó marcell, budai gyula-féle "emberek" rettentően irritálóak. Nem tudom megérteni, hogy hogyan lehet egy hoffman rózsa mai napig felelős beosztásban, hogy egy matolcsyt mi a fenének kellett mnb elnöknek megtenni. Aztán ott a szépségesen buta szóvívő asszony, aki miatt én szégyellem magam a nők nevében is. Nem hiszem el, hogy az egész országban csak ilyen kőbunkókat lehet összeszedni.Azt meg hogy szemrebbenés nélkül belehazudnak az ember képébe már mindenki megszokta. Az lenne a furcsa, ha valaki nem csinálni. És az embereknek ez kell, kár érte.
touchdown..... touchdown, bears!!
több mint 11 éve
Amúgy az miért van szerintetek, hogy egy politikus sem képes kiállni, és azt mondani: gyerekek, a helyzet szar, de ha keményen dolgozunk, mindenki a saját dolgát elkezdni 100%-on végezni, akkor ezt az országot is fel lehet lendíteni! Vagy ez a stílus nem szalonképes?szabaKósa egyszer kiállt. Köszi többször inkább ne. #svájcifrank
több mint 11 éve
Szerintem meg keresi, pont te írtad hogy cégtől függően itthon is mennyit kaphat a közgazdász.3-4-szeres különbségek azért nem jellemzőek. 2-szeres maximum. Tapasztalatból tudom. De a kétszeres különbség normális és kezelhető lenne. Egy német középiskolai tanár fizetése 40-60e euró. 4-5e havonta. Ennek nem keresi a háromszorosát egy mérnök vagy közgazdász, jó esetben 1,5-szeresét.LecsóSzerintem az egykulcsos adó ott működik igazán jól, ahol nincs ennyire szétszakadva a társadalom, van széles középosztály, így nem okoz feszültséget a társadalom rétegei között az óriási kereset különbség. Ahol ennyire szétszakad a középosztályt képviselő réteg (nem normális az, hogy a tanár fizetése 200 alatt, egy mérnöké meg 400 körül, egy közgazdasági végzettségű pénzügyi szolgáltatónál dolgozó középvezetőjé meg 600 is lehet, cégtől függően...)Szerintem pont e három pályán Nyugat-EU-ban vagy az USA-ban is hasonlóak az arányok.atapapa
Lecsó
A tanár a közszférában dolgozik, ennek megfelelően egy közszférában dolgozó mérnők vagy közgazdász (nem vezető beosztásról beszélek) jellemzően itthon sem fog kétszer vagy háromszor annyit keresni. Viszont a nagyobb különbségek kint is a versenyszférában jönnek elő.
Inkább az a baj, hogy kint még a tanárfizuval is egész jól el lehet egerészni, családot eltartani, itthon meg nem.
több mint 11 éve
Ezek mind szép dolgok csak az emberek túlnyomó többsége (itt ahol én lakok/dolgozok) jócskán visszafizeti ezt.A másik dolog, meg hogy a Fidesz 4 éve alatt sokan (igen a kisemberek közül is) jobban élnek: csökkent a rezsi, nőtt a tanárok fizetése, családi adókedvezmény is soknak ad plusz pénzt.Gyurma PappaMondjuk ez azért elég éles kijelentés. Csökkent a rezsi, mert az energiahordozók világpiaci ára csökkent. A tanároknak nagyjából csak a bruttó fizetése nőtt, nem egy tanár van az ismertségi körömben, ezt onnan tudom. Családi adórendszert nem ismerem pontosan, de vannak olyan dolgok, ahol az is vissza tud jönni az államkasszának. Sajnos a középosztály lassan már csak távlati fogalom lesz Magyarországon, ha így folytatódik a tendencia, de én bízom - kincstári optimista vagyok - a Fidesz megújulásában és megjavulásában. És nem rájuk szavaztam ma, csak szólok, mielőtt valaki bevádolna. 😛szaba
A FIDESZ kormánylása alatt kétszeresére nőtt a havi törlesztőm (devizahitel), az üzemanyagok ára a csillagos ég környéke, a fizetésem nem nő (maszekszféra), nőtt az ingatlanadó (köszi Lázár),az élelmiszerárak emelkedtek (húst nem is merek venni jóformán...), az apróságokba bele sem megyek.
Az, hogy ebből mennyi a FIDESZ hibája azt döntse el mindenki maga, de azt tudom, hogy mennyire neveznék más párt hibájának ha ők lennének ellenzéken.
több mint 11 éve
Amúgy az miért van szerintetek, hogy egy politikus sem képes kiállni, és azt mondani: gyerekek, a helyzet szar, de ha keményen dolgozunk, mindenki a saját dolgát elkezdni 100%-on végezni, akkor ezt az országot is fel lehet lendíteni! Vagy ez a stílus nem szalonképes?
több mint 11 éve
3-4-szeres különbségek azért nem jellemzőek. 2-szeres maximum. Tapasztalatból tudom. De a kétszeres különbség normális és kezelhető lenne. Egy német középiskolai tanár fizetése 40-60e euró. 4-5e havonta. Ennek nem keresi a háromszorosát egy mérnök vagy közgazdász, jó esetben 1,5-szeresét.Szerintem az egykulcsos adó ott működik igazán jól, ahol nincs ennyire szétszakadva a társadalom, van széles középosztály, így nem okoz feszültséget a társadalom rétegei között az óriási kereset különbség. Ahol ennyire szétszakad a középosztályt képviselő réteg (nem normális az, hogy a tanár fizetése 200 alatt, egy mérnöké meg 400 körül, egy közgazdasági végzettségű pénzügyi szolgáltatónál dolgozó középvezetőjé meg 600 is lehet, cégtől függően...)Szerintem pont e három pályán Nyugat-EU-ban vagy az USA-ban is hasonlóak az arányok.atapapa
Lecsó
több mint 11 éve
Én nem a tökéletes megoldást várom, olyan valóban nincs. Csak ne mondják azt, hogy senki nem jár rosszabbul, ha nem igaz.Tegnap megnéztem a Péntek8 ismétlését. Viktor minden második kijelentése tételesen cáfolható volt, még a saját maguk által működtetett KSH adatok szerint is. És mikor az alákérdező megemlíti ezt, akkor erre az a reakció, hogy meg kellene állapodni 5-6 mérőszámban, nem kell ide több száz, mert azok "zsurnalisztikai trükközések".
több mint 11 éve
Szerintem az egykulcsos adó ott működik igazán jól, ahol nincs ennyire szétszakadva a társadalom, van széles középosztály, így nem okoz feszültséget a társadalom rétegei között az óriási kereset különbség. Ahol ennyire szétszakad a középosztályt képviselő réteg (nem normális az, hogy a tanár fizetése 200 alatt, egy mérnöké meg 400 körül, egy közgazdasági végzettségű pénzügyi szolgáltatónál dolgozó középvezetőjé meg 600 is lehet, cégtől függően...)Szerintem pont e három pályán Nyugat-EU-ban vagy az USA-ban is hasonlóak az arányok.
Lecsó
több mint 11 éve
A rezsicsökkentésbe meg beleszarok, amíg egész európában itt a legnagyobb az áfakulcs. Azzal nem kampányol a fidesz? 😀-SZJA meg nálunk az egyik legkevesebb!
vagy a Tranzakciós illetékkel... vicc kategória, holott 100 milliárdot tudnánk spórolni évente h nem kéne ennyi bankjegyet nyomtatni. El van ez baszva, csak sok a birka. persze lehet szidni a "köcsög tanárokat" hogy milyen jól jártak...eaglesmcnabb
-De nálunk nem kapsz érte semmit, a gazdagok jól járnak stb
-De az igazi fogyasztás arányos adó az ÁFA, egyébként is mért fizessek többet ugyanazért
-De ez növeli a fekete gazdaságot és egyébként is a gazdag se tud 2 szelet rántotthúsnál többet enni
....
...és így tovább a kibaszott végtelenségig, nincs egzakt jó megoldás.
több mint 11 éve
kibaszott nagy +1.Én most már nem bízom benned, mert hazudtál!
a tanároknak a nettó fizuja nőtt valami 3k-val, az aztán kurva nagy emelés 😊 Tesóm tanár, úgyhogy tudom. Tesit tanít, egész héten 6-8 órát helyettesít, sportkört tart, sakk, úszás, pingpong, mifaszom versenyre viszi versenyre a kölyköket, kap érte valamit? a faszt.
A rezsicsökkentésbe meg beleszarok, amíg egész európában itt a legnagyobb az áfakulcs. Azzal nem kampányol a fidesz? 😀
vagy a Tranzakciós illetékkel... vicc kategória, holott 100 milliárdot tudnánk spórolni évente h nem kéne ennyi bankjegyet nyomtatni. El van ez baszva, csak sok a birka. persze lehet szidni a "köcsög tanárokat" hogy milyen jól jártak...eaglesmcnabb
Ez volt az utolsó hsz-em a topikban.eaglesmcnabbBár gyanítom, hogy a topik jellegéből kifakadóan történhetett ez meg veled, hiszen ebben a közegben mindenki hazudik. 😊
több mint 11 éve
kibaszott nagy +1.A másik dolog, meg hogy a Fidesz 4 éve alatt sokan (igen a kisemberek közül is) jobban élnek: csökkent a rezsi, nőtt a tanárok fizetése, családi adókedvezmény is soknak ad plusz pénzt.Gyurma PappaMondjuk ez azért elég éles kijelentés. Csökkent a rezsi, mert az energiahordozók világpiaci ára csökkent. A tanároknak nagyjából csak a bruttó fizetése nőtt, nem egy tanár van az ismertségi körömben, ezt onnan tudom. Családi adórendszert nem ismerem pontosan, de vannak olyan dolgok, ahol az is vissza tud jönni az államkasszának. Sajnos a középosztály lassan már csak távlati fogalom lesz Magyarországon, ha így folytatódik a tendencia, de én bízom - kincstári optimista vagyok - a Fidesz megújulásában és megjavulásában. És nem rájuk szavaztam ma, csak szólok, mielőtt valaki bevádolna. 😛szaba
a tanároknak a nettó fizuja nőtt valami 3k-val, az aztán kurva nagy emelés 😊 Tesóm tanár, úgyhogy tudom. Tesit tanít, egész héten 6-8 órát helyettesít, sportkört tart, sakk, úszás, pingpong, mifaszom versenyre viszi versenyre a kölyköket, kap érte valamit? a faszt.
A rezsicsökkentésbe meg beleszarok, amíg egész európában itt a legnagyobb az áfakulcs. Azzal nem kampányol a fidesz? 😀
vagy a Tranzakciós illetékkel... vicc kategória, holott 100 milliárdot tudnánk spórolni évente h nem kéne ennyi bankjegyet nyomtatni. El van ez baszva, csak sok a birka. persze lehet szidni a "köcsög tanárokat" hogy milyen jól jártak...
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 11 éve
Pontosan erre gondoltam. Az mindenképpen elmondható hogy olyan ami mindenkinek a szája íze szerint van nem volt még és soha nem is lesz.Szerertném érteni, hogy mire írtad az első két mondatot, tényleg. 😊Kapitalizmusban a többlet teljesítmény és a kereset között ha nem is közvetlenül de elég erős a kapcsolat ez pedig az egykulccsal van "díjazva". Teljesítmény nem csak az lehet hogy 2 műszakban dolgozok. Másrészről a tanárokat abszolút megértem most, rossz ez a rendszer.JayB...nőtt a tanárok fizetése, Gyurma PappaHát a nővéremé speciel csökkent, nem is kevéssel. De csak azért, mert tavaly több munkát vállalt, mint amennyi kötelező volt, és a többlet munkát kifizették (mint minden "normális" munkahelyen). Osztályfőnöki, helyettesítési, stb. Na ezt most már nem fizetik ki, viszont a munkát ugyanúgy meg kell csinálni, vagyis több pénzt vettek el tőle, mint amennyit adtak. Aki tavaly nem vállalt több munkát, és idén sem vállal, attól nincs mit elvenni, viszont megkapta az emelést, na annak nőtt a fizetése... Igazságos rendszer, mint annyi minden más, amit Vikiék kiötöltek. Nehogy véletlenül a többlet teljesítmény díjazva legyen a közszférában, mert még a végén lelkesek lesznek a közalkalmazottak.
Ennyit a tanárok fizetéséről.
.Lecsó
Ha arra gondolsz, hogy nálunk az egykulcsos adó valósítja meg a több teljesítmény=nagyobb kereset elvet, ami szerintem is kívánatos egy normális kapitalista gazdaságban, akkor egyrészt igazad van, másrészt viszont a kereset alakulásában szerepet játszó egyéb tényezők figyelembe nem vétele hamis színben tünteti fel ez az egyébként védhető elvet.
Lecsó