Politika

65 feliratkozó

több mint 12 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 328 — zászló zászló szív
Az útdíj az egyik legjobb, ami történhetett. Két bajom van vele:

1) miért csak most?
2) miért nem több?

Ugyanis:
1) nem vagyunk kikerülhetőek könnyedén
2) az ukrán/román/cseh kamionosok alacsonyabb üzemanyag ár mellett bizony a magyar vállalkozókat is veszélyeztetik
3) a nemzetközi fuvarozás magyar résztvevőit sem kell sajnálni, a Waberer Gyuri is egész jól el van, a belföldi fuvarozásra meg igen is ráférne már egy áremelés, 2003-04-es fuvardíjak mellett fuvaroznak emberek, "csak munka legyen" felkiáltással

Ja igen: 3 évet töltöttem el vezetői pozícióban belföldi fuvarozó cégnél

Nemzetközi kitekintés még hozzá: Romániába ha belépsz az országba, vehetsz is matricát, mert kell. És van kb. 500 km autópályájuk, aminek a legnagyobb része a főváros mellett, a tengerpart felé. Bár nézegetve a térképet , lehet sokat mondtam. A legjobb a Kolozsvár mellett szakasz, ott amcsik építették, de összevesztek az állammal, és szó szerint félbehagyták. Szóval van egy útszakasz a semmi közepén 😊

több mint 12 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 146 — #NoStress
 index.hu/gazdasag/2013/05/27/elfogadta_a_parlament_az_e-utdij-torvenyt/

Nagyon meglepődtem volna, ha a parlament nem szavazza meg.
Csak az a kérdés, hogy a fuvarozók miből fogják kitermelni?
Gondolom én, úgy, hogy árat emelnek, ennek pedig ismét mi, a sor legvégén állók a fogyasztók fogjuk meginni a levét.
Vagy marad a B terv, és az alsóbbrendű utak forgalma fog jóval az elviselhető mérték fölé emelkedni.laccoo74
Atapapa logikus válaszán kívül csak egy kérdéscsokrom lenne, hogy persze, nem kell gondolkodj a szokásos napi nyafogásod elött, erre senki se kötelezhet, hisz nyilvánvalóan nem rendelkezel az ehhez szükséges apparáttal, de ha ennyire zavar, hogy a sor végén állsz, miért nem baktatsz előrébb?
Ki akadályoz meg benne?
A cigányok, a zsidók, a komcsik, vagy maga Orbán Viktor?
Vagy valami privát dolog, amibe bele se mersz gondolni?

több mint 12 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 258 — #neverpunt
Szlovákia vagy Szerbia a magyar autópálya-hálózatnak kábé a felével rendelkezik, mégis nagyjából a magyarral azonos mennyiségű pénzt szednek be sztrádadíjként.
Az általad is linkelt cikkben ott van, hogy a magyar fuvarozóknak milyen csomagot dolgoznak ki kompenzációként (EU legalacsonyabb súlyadója, adóból leírható díj), ezeket az átmenő forgalmat generáló, külföldi cégek nem fogják tudni igénybe venni. Vagyis összességében itt a hazai kedvezőbb helyzetbe kerül, ami indokolt is, mivel nem az átmenő kamion országa szívja az itthagyott bűzt és nem az átmenő kamion országának adójából épültek az utak.

több mint 12 éve
laccoo74 Chicago Bears 2 986 — Kőkorszaki maci
 index.hu/gazdasag/2013/05/27/elfogadta_a_parlament_az_e-utdij-torvenyt/

Nagyon meglepődtem volna, ha a parlament nem szavazza meg.
Csak az a kérdés, hogy a fuvarozók miből fogják kitermelni?
Gondolom én, úgy, hogy árat emelnek, ennek pedig ismét mi, a sor legvégén állók a fogyasztók fogjuk meginni a levét.
Vagy marad a B terv, és az alsóbbrendű utak forgalma fog jóval az elviselhető mérték fölé emelkedni.
több mint 12 éve
toxique Las Vegas Raiders 1 440 — A Cowboys szimpatizáns
szinte tökéletes időzítéssel jött ez a cikk
 www.origo.hu/itthon/20130527-en-szeretem-kadart-o-a-magyarok-nagy-jotevoje.html

kötelező olvasmány, Amadeusnak a negyedik pontot ajánlom kiemeltenjjncaa
Pár napot késett 😛

De tényleg kötelező, el is tettem későbbre.Gyurma Pappa
Az egész egy nagy-nagy oximoron... két "eltérő" gazdasági-társadalmi berendezkedést állít szembe pikírt nyelvezettel méltatva az egyiket a másik kárára... ez ok. Az aspektust értem, csak a belőle levont következtetéseket nem mindig 😀 .
több mint 12 éve

kötelező olvasmány, Amadeusnak a negyedik pontot ajánlom kiemeltenjjncaa
Pár napot késett 😛

De tényleg kötelező, el is tettem későbbre.

több mint 12 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 300 — no es importante
a "jóléti" állam erről szól, ahhoz valami óriási szemléletváltás szükségeltetne, hogy valaki akár megpróbálkozzon ettől eltérő stratégiávaljjncaa
Ebben teljesen igazat adok neked, az én problémám az iránnyal és a mértékkel van itt, Magyarországon. Mindig a nyugdíjak emelkednek...
Meg azzal is van bajom, hogy annak idején a MSZP miért a választás után osztogatott? De ez máskérdés...

Szerintem a Fidesznek most épp nincs szüksége óriási osztogatásra, kényelmesen nyerni tudják 2014-t, ezért kicsit bízom benne, hogy talán ésszerű lesz, amit csinálni fognak. De általában csalódni szoktam...Gyurma Pappa

kötelező olvasmány, Amadeusnak a negyedik pontot ajánlom kiemelten

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
Ha igazi gavallér lenne az állam, akkor nemcsak a szolgáltatókat kötelezné díjcsökkentésre, hanem jó példával járna elöl, és lemondana némi Áfáról!
Ezzel esetleg meg tudna őrizni jópár munkahelyet.Vagy hülyeséget gondolok?laccoo74
Igen.
Oka: a közüzemi tarifákat eddig is a mindenkori kormány határozta meg "egyeztető tanácsokon" - hívjuk ennek. Ez kb. úgy zajlik, hogy egybehívja az összes szolgáltatót, megnézi a költségeket, meghatározza a költségszinteket (pl: gallyzást eggyiből ki kell hoznod Józsika, mert Pistikének sikerült - figyelembe nem véve pl. a cégek egyéni ktgstruktúráját) és az eladási egyvégárat (ezzel a haszonkulcsot).
Ha Ő mondta meg eddig is az árakat, akkor most önmagát kötelezi alacsonyabb árakra a Viktor, vagy mi a fene ellen szabadságharcol a közüzemi díjakban? Önmaga ellen?

Az állam nem gavallér, hanem megtartja az ígéretét. Főleg pénzt ígér, amit aztán megtart magának. :-P
több mint 12 éve
Kori Baltimore Ravens 1 169
Ha igazi gavallér lenne az állam, akkor nemcsak a szolgáltatókat kötelezné díjcsökkentésre, hanem jó példával járna elöl, és lemondana némi Áfáról!
Ezzel esetleg meg tudna őrizni jópár munkahelyet.Vagy hülyeséget gondolok?
laccoo74
Más faxával verni a csalánt mindig kellemesebb.

több mint 12 éve
Ezzel esetleg meg tudna őrizni jópár munkahelyet.Vagy hülyeséget gondolok?laccoo74
szerintem igen. Ez az állami kötelezés - ilyen téren - szerintem nem fér bele.Amadeus91
Szónokolnak a szolgáltatók zsíros profijáról.
Hát, nem mindenhol olyan sok a zsír!
És, min fog spórolni, ha rákényszerül?
Beruházások, fejlesztések maradnak el, ha ez nem elég, akkor még kevesebb emberrel végeztetnek el még több munkát!
több mint 12 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 202
szerintem igen. Ez az állami kötelezés - ilyen téren - szerintem nem fér bele.
több mint 12 éve
Ezzel esetleg meg tudna őrizni jópár munkahelyet.Vagy hülyeséget gondolok?
több mint 12 éve
 hvg.hu/gazdasag/20130527_Egyre_tobb_helyen_jatsszaj_ki_a_beremeles

Kereskedelemben /Spar, Tesco/ dolgozó ismerőseimtől is ezt hallom.
Ha nem írja alá, könnyen jön a válasz: Ha nem tetszik, el lehet menni!laccoo74
és? Régóta így van ez - mutterrel 2 éve csinálta meg a távközlési multi, ahol dolgozik - ez van. Most is költségcsökkentés van és zsinórban a harmadik elbocsátási hullám, mert nem tudja a cég kitermelni a harmadik távközlési adót. Ez már csak így működik, az nem megy, hogy a multicéget 3-szor megadóztatom, utána megtiltom neki, hogy kirúgja a dolgozót, sőt, még emelje is a fizetését, folyamatosan csökkenő keresletnél. Szarügy, de nem szeretetszolgálat egyik sem.

edit: az új munkatörvénykönyvében nincs erről szó, hogy, ha a dolgozó nem fogadja el a felkínált változtatást, akkor úgy értékelendő, hogy nem akar dolgozni és végkielégítés nélkül mehet?
több mint 12 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 9 528 — Saturday Night Lights
 index.hu/video/2013/05/26/vidnyanszky/

Gyorsan alakul az új célközönség. Fizetőképesek is, mi baj lehet?Gyurma Pappa
Atyaúristen...gdavid
Szervezett békemenet. 😀somoskovig
Na mit mondtam 😊, egyébként semmi gáz nincs ezzel, ízlések és pofonok, csak mindig elámulok, amikor emberek úgy mondanak negatív véleményt valamiről, hogy nem is ismerik (és pozitívat az új igazgatóról hasonló indíttatásból). A kultúrát is felfalja a politika, ha hagyja magát.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 12 éve
 hvg.hu/gazdasag/20130527_Egyre_tobb_helyen_jatsszaj_ki_a_beremeles

Kereskedelemben /Spar, Tesco/ dolgozó ismerőseimtől is ezt hallom.
Ha nem írja alá, könnyen jön a válasz: Ha nem tetszik, el lehet menni!
több mint 12 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 11 521 — Chiefs GM

Atyaúristen...gdavid
Szervezett békemenet. 😀

több mint 12 éve
gdavid New England Patriots 3 919 — Patriots fan

Atyaúristen...

Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 12 éve

Gyorsan alakul az új célközönség. Fizetőképesek is, mi baj lehet?

több mint 12 éve
 cink.hu/a-nemzeti-randi-egyelore-egy-sajtotajekoztao-509918138

A nemzeti randi egy táncbemutatóba oltott sajtótájékoztató
több mint 12 éve
Nem hiszem, éppen erről beszélek, hogy a legtöbb, sőt az összes fontosabb műsort, terméket, politikai kampányt (hoppá, hogy lett ontopik! 😀) pontos igényfelmérés előz meg, és a szükségletek felmérése után hoznak valamit a piacra. De abban nem hiszek, hogy azért van Győzikeshow, hogy ezzel mossák az agyamat.Gyurma Pappa
A fene se tudja. A papám azt mondja, hogy az Ő idejében partizános filmeket nyomtak a moziban / Tv-ben és még Winnetou is kommunista eszmék mentén küzdött. Manapság meg helyszínelős meg szuperkémes sorozatokat nyomnak agyba-főbe, ahol a főhős liberális eszmék mentén küzd és még Spartacus is liberáldemokráciát akart 😀. Akkor a "Ki mit tud", ma a "Győzike show". Akkor kisebb volt a választék maga, ma meg van egy hatalmas "választék" ami ugyanazt az ideológiát osztja a fejekbe nap-mint-nap. "töltik a fejedbe a programot"

Azért ez erősen felveti a kérdést az "igényközpontú szórakoztatás" versus "központi igényű szórakoztatás" kérdésben: ami már erősen politikai mellékízű.

Junkies... 😊
több mint 12 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 258 — #neverpunt
 most.444.hu/2013/05/26/atombombat-dobott-le-schmuck-andor/
Az ember, akit PONT így képzeltem el gyerekként. 😀Schleck
Most már tudjuk ki játszotta a Tapló Télapóban a dagadt gyereket 😊

több mint 12 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 274 — Ajmo Vatreni
 patacsipilvax.hu/2013/05/25/nyilt-level-a-pecsi-fidesz-es-mszp-kepviselokhoz/diverdoc
"Elképesztő és sajnálatos, hogy Önök mekkora tévhitben élnek: tán azt hiszik, hogy undorító egymásra mutogatással, gyalázkodással megnyerik magunknak a választópolgárokat?"

Sajnos ez nem tévhit.
több mint 12 éve
bergerdani Atlanta Falcons USC Trojans 4 960
Az ember, akit PONT így képzeltem el gyerekként. 😀Schleck
Kicsit beverly hills-i ninja, nem? 😀

Mindig jövőre
több mint 12 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
Az ember, akit PONT így képzeltem el gyerekként. 😀

több mint 12 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
 patacsipilvax.hu/2013/05/25/nyilt-level-a-pecsi-fidesz-es-mszp-kepviselokhoz/

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P