NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

65 feliratkozó

több mint 12 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 9 519 — Saturday Night Lights
Pitlák bosszú:  index.hu/belfold/2013/03/22/ismet_megszalltak_a_siralyt/

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 12 éve
Viszont szerintem a működő tőke bizalma addig nem fog visszatérni, amíg Orbán a miniszterelnök.atapapa
 www.origo.hu/itthon/20130322-orban-viktor-kormanyfo-ha-kell-erobol-csokkentjuk-a-rezsit.html

Így nehéz is lenne.zinedine5
Ennél szebben azért semmi sem tükrözi a mentalitást:
"A kormány szívesen együttműködik az energiaszolgáltatókkal, ha azt teszik, amit mond."Kori
Ne legyen kétségünk, a végső cél a visszaállamosítás. Chávez reinkarnálva.Dzsokijuing
És nekünk is lesz ismét Forma-1-es pilótánk állami pénzen?laccoo74
Előbb olajunk, aztán pilótánk.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 12 éve
laccoo74 Chicago Bears 2 986 — Kőkorszaki maci
Viszont szerintem a működő tőke bizalma addig nem fog visszatérni, amíg Orbán a miniszterelnök.atapapa
 www.origo.hu/itthon/20130322-orban-viktor-kormanyfo-ha-kell-erobol-csokkentjuk-a-rezsit.html

"A kormány szívesen együttműködik az energiaszolgáltatókkal, ha azt teszik, amit mond."Kori
Ne legyen kétségünk, a végső cél a visszaállamosítás. Chávez reinkarnálva.Dzsokijuing
És nekünk is lesz ismét Forma-1-es pilótánk állami pénzen?
több mint 12 éve

Ne legyen kétségünk, a végső cél a visszaállamosítás. Chávez reinkarnálva.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 12 éve
Kori Baltimore Ravens 1 169

"A kormány szívesen együttműködik az energiaszolgáltatókkal, ha azt teszik, amit mond."

több mint 12 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 273 — Ajmo Vatreni

Így nehéz is lenne.
több mint 12 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 256 — #neverpunt
Ezt még tájékoztatójelleggel beírom, érdekesatapapa
Nem tudom a számoknak önmagában van-e így értelmük.... peterk2005
Szándékosan kezdtem azzal, hogy ”tájékoztatójelleggel”. Csak azt akartam érzékeltetni, hogy forintosítva a 4. ciklusban szaladtak el igazán a hitelek, válságtól mentes ”békeidőben” sikerült megduplázni az államadósságunkat.
A 2006 utáni kormányokkal kapcsolatban türelmesebb vagyok, ott már nem volt sok választási lehetőség, az alternatívák egyre jobban szűkültek, míg a válságtól már csak az IMF-sínpályán tudtunk haladni.
A privatizációs bevételek párhuzamos feltüntetésével az volt a célom, hogy látszódjon: az egyes kormányok mennyire segítették ki magukat és az államadósság alacsonyabban tartását hol tudták saját erőből féken tartani, hol vettek igénybe mankót.
Én speciel azért szavaztam a fideszre, mert a választási maszlagtól függetlenül hasonló magatartást vártam tőlük gazdasági téren, mint amit 1998-2001 között műveltek: régiós államok átlaga feletti gazdasági növekedés, régiós államok átlaga alatti államháztartási hiánnyal, alacsonyabb privatizáció mellett is csökkenő GDP-arányos államadósság, és így évről évre alacsonyabb hitelfinanszírozási teher a költségvetésen. Nos, ebből az elmúlt 3 évben talán csak a régiós átlag alatti államháztartási hiányt kaptuk meg, ahogy jól megfogalmaztad, bokrosi szintű ”privatizációval”.

több mint 12 éve
Hogy ne lenne "hűde"atapapa
Természetesen igazad van, az államadósság nominálisan komolyan nőtt, és utólag arányában is "hűde"-nek számít. Arra utaltam csak, hogy önmagában egy 6-8%-os adósságállomány növekedés még nem nem ördögtől való.l adókedvezménnyel, hol baltás gyilkossal, de valahogy az udvarias bólogatáson és mosolygáson kívül több nem jön össze...peterk2005
Nem ördögtől való eszköz. A körülményektől függően. A válság első teljes évében azok az államok, amelyek nem robbantak le hozzánk hasonlóan rögtön, szinte mindannyian próbálták állami pénzzel felfűteni a gazdaságot, az USA szinte azóta csak ezt csinálja, kezdve azzal, hogy szó szerint pénzt szórt az embereknek, csak költsék már el valamire.
Mire mi eljutottunk a válságba, nem hogy a gazdaság felfűtésére nem volt pénz, hanem a hitelek visszafizetésére se, mert a szocik konjunktúra idején is halmozták a hiányt (hűde). Nálunk nagyjából 2006 óta a túlzott deficitszabályok szigorúbb betartása miatt nincs ”ortodox” mód hitelből gazdaságot élénkíteni.
(Azt nem is nagyon akarom feszegetni, hogy az amúgy is régió alatt növekedő gazdaságunkkal mi lett volna 2002 és 2006 között, ha az az évi közel plusz 1000 milliárd forint nem lett volna elfogyasztva. Teljes csőd volt az a gazdpol)
De ez már a múlt, engem pillanatnyilag a jelen és a közeljövő jobban aggaszt. Csinálni kéne a bizalmi deficitünkkel valamit, mert enélkül egyre drágább lesz az adósság finanszírozása. peterk2005
Az államkötvények hozama 2011 vége óta szinte folyamatosan csökken. Viszont szerintem a működő tőke bizalma addig nem fog visszatérni, amíg Orbán a miniszterelnök.

több mint 12 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 367 — The only discipline that lasts, is self discipline
És akik tiltakozásul lemondtak a Táncsics-díjukról, azok most visszakérik? 😊
Legkevésbé sem érdekel a magyar média-biznisz belterjes dagonyázása, de hasonló eset már velem is megtörtént. Még az óvodában. Mert ez kb az a színvonal.Jan
És nehogy azt hidd hogy vége, ez bizony egy folytatásos regény. Ma este az elegáns Balog miniszter azzal az epizóddal folytatta a saga-t, hogy bejelentette: ezentúl szeretné, ha egy független testület jelölné és adná oda a Táncsics díjat. Meg is nevezte ezt a független testületet. Úgy hívják, hogy Médiatanács. 😀 😀 😀

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 12 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 367 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ezt még tájékoztatójelleggel beírom, érdekesatapapa
Nem tudom a számoknak önmagában van-e így értelmük.... Az 1994-es 3513 milliárd adósság pl. az akkori GDP-hez mérten magasabb volt, mint a mostani.

A privatizációs bevételi számokat is zűrös hasonlítgatni egymással, mert más és más privatizációs "korszakokat" reprezentálnak. A "vadprivatizáció" idején (1990-1996 között) relative alacsony volt a privatizációs bevétel, pedig akkor privatizáltuk az állami vagyon zömét, cégek tízezreit. Eközben mondjuk a 2006-2010 közötti bevételt lényegében 1 vállalat eladásából hoztuk össze (a reptér), amit viszonylag jó áron, nemzetközi standardek alapján értékesítettünk. Szóval hiába nagyságrendileg ugyanaz a bevétel, mégis egész más van mögötte. Persze az igazsághoz tartozik az is, hogy 1990-1996 között szabadultunk meg a működésképtelen, csődbe ment, csak keletre termelő, versenyképtelen cégek zömétől is, amik nyilván nem eredményezhettek érdemi bevételt. (Sok esetben annak is örültünk, ha valaki ingyért elviszi és fejleszt bele, hogy működőképes maradjon.)

Ja, és a 1994-1998-as 1100 milliárdos bevételben Bokros keze van benne elsősorban. A privatizációs bevételekből teremtette elő a csomagjához szükséges forrásokat. Orbánék meg az mnyp pénzeket csaklizták el hasonló okokból. Valahol pikáns is, hogy Bokros privatizált, hogy pénzhez jusson, Orbán meg államosított ugyanezért. 😀

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 12 éve
Hogy ne lenne "hűde"atapapa
Természetesen igazad van, az államadósság nominálisan komolyan nőtt, és utólag arányában is "hűde"-nek számít. Arra utaltam csak, hogy önmagában egy 6-8%-os adósságállomány növekedés még nem nem ördögtől való. Ez lehet akár egy jól megtervezett gazdaságélénkítő program eredménye is, ahol a 3-5 év átmeneti adósságállomány növekedése olyan beruházásokra, beruházás ösztönzésre, illetve versenyképesség-javító intézkedésekre megy el, amik utána pár év alatt ennél akár jóval többet is visszacsökkentenek az adósságon. Azaz önmagában ez lehet egy valid gazdaságpolitika. (Ma nem egy ország ezt is csinálja - és ahol korábban alacsony volt az adósságszint, ott működhet is.) Persze, onnantól, hogy 50%-os béremelésre meg szociális osztogatásra ment el nálunk egy jelentős része, onnantól már "hűde" lett. 😊

De ez már a múlt, engem pillanatnyilag a jelen és a közeljövő jobban aggaszt. Csinálni kéne a bizalmi deficitünkkel valamit, mert enélkül egyre drágább lesz az adósság finanszírozása. No, meg a beruházások se jönnek. Elég ijesztő, hogy az unortodox gazdasági zsenink még most is olyan gyármegnyitásokra jár szalagot vágni, amit még a Bajnaiék tárgyaltak le, miközben az elmúlt években lényegében egyetlen komolyabb beruházót se sikerült idecsalogatni. Pedig próbálkozunk rendesen nyugaton is meg keleten is, hol adókedvezménnyel, hol baltás gyilkossal, de valahogy az udvarias bólogatáson és mosolygáson kívül több nem jön össze...

több mint 12 éve
Ezt még tájékoztatójelleggel beírom, érdekes
Az államháztartás konszolidált adóssága a választási évek 2. negyedévében

1990. 1353 milliárd forint
(állami vagyon eladásából származó bevétel 1990-től 1993-ig: 280 milliárd forint)
1994. 3513 milliárd forint
(állami vagyon eladásából származó bevétel 1994-től 1997-ig: 1100 milliárd forint)
1998. 5852 milliárd forint
(állami vagyon eladásából származó bevétel 1998-től 2001-ig: 279 milliárd forint)
2002. 8602 milliárd forint
(állami vagyon eladásából származó bevétel 2002-től 2005-ig: 383 milliárd forint)
2006. 15564 milliárd forint
(állami vagyon eladásából származó bevétel 2006-től 2009-ig: 373 milliárd forint)
2010. 22120 milliárd forint

több mint 12 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 904 — Cowboys fan
Hogy a jövőben a Szaniszló Ferenc kitüntetéséhez hasonló hiba ne fordulhasson elő, Balog Zoltán miniszter javasolja, hogy a Táncsics Mihály-díjat ezután "egy független testület, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság adományozza".
Hát, 5 percig tartott, amíg visszamásztam a székemre a röhögőgörcs ellenére.somoskovig
független minden szakértelemtől. probléma?
több mint 12 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 412 — Steelers fan
Mondjuk annak ellenére, hogy a pali egy kötöznivaló idióta, ezt viszonylag elegánsan oldotta meg, anná lbiztos szebben, mint ahogy egyesek követelték tőle a visszaadást.Rajna
Azért az elegáns szó erős. Már nem képes felmérni, hogy az összeesküvés elméletek, a melegezés, a cigányozás, a zsidózás terjesztésének állami elismerése mennyit árt az országnak. Most is csak a saját igazát bizonygatja.
Ennél már ez is karakánabb lett volna:
Dzsokijuing
Hát most azon nem kell meglepődni, hogy nem tagadja meg korábbi munkásságát, de legalább viszonylag sebtiben visszaadta. Én nem hittem volna, hogy ezt megcsinálja.Rajna
És akik tiltakozásul lemondtak a Táncsics-díjukról, azok most visszakérik? 😊

Legkevésbé sem érdekel a magyar média-biznisz belterjes dagonyázása, de hasonló eset már velem is megtörtént. Még az óvodában. Mert ez kb az a színvonal.
több mint 12 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 11 518 — Chiefs GM
Hogy a jövőben a Szaniszló Ferenc kitüntetéséhez hasonló hiba ne fordulhasson elő, Balog Zoltán miniszter javasolja, hogy a Táncsics Mihály-díjat ezután "egy független testület, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság adományozza".
Hát, 5 percig tartott, amíg visszamásztam a székemre a röhögőgörcs ellenére.

több mint 12 éve
Rajna Tennessee Titans 7 998 — Nega Scott
Mondjuk annak ellenére, hogy a pali egy kötöznivaló idióta, ezt viszonylag elegánsan oldotta meg, anná lbiztos szebben, mint ahogy egyesek követelték tőle a visszaadást.Rajna
Azért az elegáns szó erős. Már nem képes felmérni, hogy az összeesküvés elméletek, a melegezés, a cigányozás, a zsidózás terjesztésének állami elismerése mennyit árt az országnak. Most is csak a saját igazát bizonygatja.
Ennél már ez is karakánabb lett volna:
Dzsokijuing
Hát most azon nem kell meglepődni, hogy nem tagadja meg korábbi munkásságát, de legalább viszonylag sebtiben visszaadta. Én nem hittem volna, hogy ezt megcsinálja.

több mint 12 éve
Nem csak a grafikon, de ez az állítás sem olyan egyértelmű még. Az a probléma, hogy a mai magas államadósság szint a közhiedelemmel ellentétben nem úgy alakult ki, hogy a volt balos kormányok szép folyamatosan költötték a pénzt és ez fokozatosan emelte az adósságot. Az emelkedés zöme 2008-2009-ben jött "hirtelen" össze, egyrészt a válság utáni év egyszeri nagy, 7% körül GDP visszaesése, és a válság forrponján felvett 20 milliárdos IMF hitel miatt. E kettő tényező "ugrasztotta" el 64-65%-ról a szintet a mai 80%-os szintre. A korábbi években, 2002-2008 között az emelkedés 55-57%-ról 64-65%-os volt, ami (ránézésre) nem egy hűde.peterk2005
Hogy ne lenne "hűde"
2002 és 2007 között száguldott a világgazdaság, mindenki növekedett ezerrel, ami azt jelenti, hogy sokkal nagyobb művészet volt a GDP-arányos államadósságot ennyivel növelni, mint az elmúlt válságos években
2002 és 2007 között 55,9-ről felmentünk 67-re.
A régiós társak
Csehek 27,1---> 27,9
Lengyelek 42,2--->45
Románok 24,9--->12,8
Szlovének 27,8---> 23,1
Szlovákok: 43,4---> 29,6
A bolgárok és a balti államok is mind csökkentették a GDP-arányos államadósságot 2002-ről 2007-re.
Rajtunk kívül kizárólag a lengyeleknél és a cseheknél növekedett a régióban, de a miénkhez képest elhanyagolható mértékben.
A balos kormányok bizony 50%-os közalkalmazotti béremeléssel, 13. havi nyugdíjjal, alacsonyabb áfával lapátolták ki a pénzt a költségvetésből (kizárólag emberbaráti szeretetből, nem úgy mint Orbán, aki szavazatot akar szerezni 😛) és hiába nőtt a gazdaság, annál sokkal nagyobb mértékű volt az államháztartás hiánya minden évben.

Persze aztán a válság alatt ez megszaladt még jobban, csökkent a GDP, így a változatlan hitelállomány mellett is emelkedett volna a GPD-arányos államadósság, továbbá a kiadások jóval magasabb bevételi oldalra voltak szabva, ezért addig habzsolni kellett a hiteleket, míg a kiadások lefaragásával viszonylag egyensúlyba nem került a költségvetés.
Ezen a meneten már átestek a régiós államok is, a válság óta szinte mindegyik államban minden évben folyamatosan nő(tt) a GDP-arányos államadósság, a románok vagy a szlovének már majdnem megduplázták a 2007-es adósságukat 😀

több mint 12 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 198

ugyanott tartunk gyakorlatilag. (sok hűhó a semmiért)

index hamisítvány.
 index.hu/belfold/2013/03/21/negy_eve_mondott_le_gyurcsany_ferenc/
több mint 12 éve
Kori Baltimore Ravens 1 169
Szóval drukkoljunk, hogy nem lesz semmi nagyobb balhé a világban a következő 1-2 évben, különben késbe szaladhatunk...peterk2005
Milyen késbe? Ugyan már. Majd jól megharcolunk azzal is. Eltolcsi bácsi pont ezen munkálkodik.apeszos
Különben is, reménykedjen a világ, hogy nem szalad a késünkbe. Unortodox formája miatt csúnya munkát végez 😊

több mint 12 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
Ebből pont az látszik, hogy sikerült megállítani az elmúlt években államadósság növekedését, a kérdés csak az, hogy milyen áron, miként hatott ez az ország gazdaságára.gabokocka
Nem csak a grafikon, de ez az állítás sem olyan egyértelmű még. Az a probléma, hogy a mai magas államadósság szint a közhiedelemmel ellentétben nem úgy alakult ki, hogy a volt balos kormányok szép folyamatosan költötték a pénzt és ez fokozatosan emelte az adósságot. Az emelkedés zöme 2008-2009-ben jött "hirtelen" össze, egyrészt a válság utáni év egyszeri nagy, 7% körül GDP visszaesése, és a válság forrponján felvett 20 milliárdos IMF hitel miatt. E kettő tényező "ugrasztotta" el 64-65%-ról a szintet a mai 80%-os szintre. A korábbi években, 2002-2008 között az emelkedés 55-57%-ról 64-65%-os volt, ami (ránézésre) nem egy hűde. A probléma nem maga a 6-7% emelkedés volt önmagában, mert az lényegi mértékben nem emelte az államháztartás terheit. (Sőt, a 2002-es 55% után majdnem ugyanannyi kamattörlesztési kötelezettségünk volt, mint a 2008-as 65% után, egyszerűen, mert 2002-ben még kezdvezőtlenebb - magasabb kamatozású volt a hitelállomány.) Az igazi problémát az okozta - és ez volt a korábbi kormányok felelőtlensége -, hogy nem mérték fel, hogy egy válság esetén már ez a 65%-os adósságráta is spekulációs célponttá tehet bennünket, amin nagyot bukhatunk. Ugyanúgy nem mérték fel, mint a devizahitelezés felfutásának esetleges következményeit.

Namost, az a gond, hogy jelenleg - bár nem emelkedik papíron az államadóssági ráta - a helyzet ugyanaz, mint 2008 előtt. Az "unortodox" gazdaságpolitika következményeként erős bizalmi deficitben vagyunk, ami egyrészt a hitelkamatokat és az országkockázati felárat is megemelte, emiatt ma jóval (több száz milliárddal) több kamatot fizetünk ugyanazért a hitelállományért, mint 2010 környékén. Másrészt, ha jönne egy komolyabb bedőlés bárhol a világban, és a nagy befektetők ismét "megmozdulnának", akkor megint ott lennénk, mint 2008-ban: mi lennénk az első célország a pénzkivonásra. És akkor szaladhatunk megint az IMF-hez, a kamatszint meg hirtelen akár 100% környékére vagy fölé ugorhat egyik napról a másikra. Annak ellenére is, hogy közben évek óta baromi komoly megszorításokat csinálunk, és vért izzadunk, hogy tartsuk a 3%-os hiányt.. Azt meg már nemigen bírnánk el nagyon durva életszínvonal csökkenés nélkül.

Szóval drukkoljunk, hogy nem lesz semmi nagyobb balhé a világban a következő 1-2 évben, különben késbe szaladhatunk...peterk2005
Milyen késbe? Ugyan már. Majd jól megharcolunk azzal is. Eltolcsi bácsi pont ezen munkálkodik.
több mint 12 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 930 — Lucas Scott
azért az már több, mint figyelemre méltó, hogy van egy táblázat, amire írom, hogy biztos az index hamisította, erre te meg egy más tudósításból idézel... mint, ahogy mások is jelezték a táblázatot ekkor még le sem hozta az index, így nem értem mi köze van ehhez...csebi
fail
Ez a táblázat pontosan abból az indexes cikkből lett kilopva, aminek a nem kifejezetten helytálló első mondatát idéztem 😀
 index.hu/gazdasag/2013/03/19/allamadossag_alakulasa/

arról kellene inkább beszélni, hogy mi van az államadósság ellen "szabadság"harccal? gondolom a zindex tehet, hogy ennyire emelkedett meg az adósság (újra), már ha mégsem hamisította meg és helytállóak az adatok...
kezdünk odajutni, hogy az index tehet mindenről...
csebi
Sajnálom, ha az index naponta közöl olyan cikket, amely valótlanságokat tartalmaz és most ez került a topic érdeklődésének homlokterébe.
De amikor ennek a cikknek a valótlan megállapításait elemeztem, ezt is leírtam
...ettől függetlenül nyilván kudarc, ha az adósságcsökkentés van megnevezve fő prioritásnak, és ezt bukjuk...atapapa
a fail jogos, legközelebb jobban utánanézek, mint egy itteni hsz-re alapozzak...
a kiemelt rész meg hatalmas +1

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 12 éve
Ebből pont az látszik, hogy sikerült megállítani az elmúlt években államadósság növekedését, a kérdés csak az, hogy milyen áron, miként hatott ez az ország gazdaságára.gabokocka
Nem csak a grafikon, de ez az állítás sem olyan egyértelmű még. Az a probléma, hogy a mai magas államadósság szint a közhiedelemmel ellentétben nem úgy alakult ki, hogy a volt balos kormányok szép folyamatosan költötték a pénzt és ez fokozatosan emelte az adósságot. Az emelkedés zöme 2008-2009-ben jött "hirtelen" össze, egyrészt a válság utáni év egyszeri nagy, 7% körül GDP visszaesése, és a válság forrponján felvett 20 milliárdos IMF hitel miatt. E kettő tényező "ugrasztotta" el 64-65%-ról a szintet a mai 80%-os szintre. A korábbi években, 2002-2008 között az emelkedés 55-57%-ról 64-65%-os volt, ami (ránézésre) nem egy hűde. A probléma nem maga a 6-7% emelkedés volt önmagában, mert az lényegi mértékben nem emelte az államháztartás terheit. (Sőt, a 2002-es 55% után majdnem ugyanannyi kamattörlesztési kötelezettségünk volt, mint a 2008-as 65% után, egyszerűen, mert 2002-ben még kezdvezőtlenebb - magasabb kamatozású volt a hitelállomány.) Az igazi problémát az okozta - és ez volt a korábbi kormányok felelőtlensége -, hogy nem mérték fel, hogy egy válság esetén már ez a 65%-os adósságráta is spekulációs célponttá tehet bennünket, amin nagyot bukhatunk. Ugyanúgy nem mérték fel, mint a devizahitelezés felfutásának esetleges következményeit.

Namost, az a gond, hogy jelenleg - bár nem emelkedik papíron az államadóssági ráta - a helyzet ugyanaz, mint 2008 előtt. Az "unortodox" gazdaságpolitika következményeként erős bizalmi deficitben vagyunk, ami egyrészt a hitelkamatokat és az országkockázati felárat is megemelte, emiatt ma jóval (több száz milliárddal) több kamatot fizetünk ugyanazért a hitelállományért, mint 2010 környékén. Másrészt, ha jönne egy komolyabb bedőlés bárhol a világban, és a nagy befektetők ismét "megmozdulnának", akkor megint ott lennénk, mint 2008-ban: mi lennénk az első célország a pénzkivonásra. És akkor szaladhatunk megint az IMF-hez, a kamatszint meg hirtelen akár 100% környékére vagy fölé ugorhat egyik napról a másikra. Annak ellenére is, hogy közben évek óta baromi komoly megszorításokat csinálunk, és vért izzadunk, hogy tartsuk a 3%-os hiányt.. Azt meg már nemigen bírnánk el nagyon durva életszínvonal csökkenés nélkül.

Szóval drukkoljunk, hogy nem lesz semmi nagyobb balhé a világban a következő 1-2 évben, különben késbe szaladhatunk...

több mint 12 éve

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 12 éve
azért az már több, mint figyelemre méltó, hogy van egy táblázat, amire írom, hogy biztos az index hamisította, erre te meg egy más tudósításból idézel... mint, ahogy mások is jelezték a táblázatot ekkor még le sem hozta az index, így nem értem mi köze van ehhez...csebi
fail
Ez a táblázat pontosan abból az indexes cikkből lett kilopva, aminek a nem kifejezetten helytálló első mondatát idéztem 😀
 index.hu/gazdasag/2013/03/19/allamadossag_alakulasa/

arról kellene inkább beszélni, hogy mi van az államadósság ellen "szabadság"harccal? gondolom a zindex tehet, hogy ennyire emelkedett meg az adósság (újra), már ha mégsem hamisította meg és helytállóak az adatok...
csebi
Sajnálom, ha az index naponta közöl olyan cikket, amely valótlanságokat tartalmaz és most ez került a topic érdeklődésének homlokterébe.
De amikor ennek a cikknek a valótlan megállapításait elemeztem, ezt is leírtam
...ettől függetlenül nyilván kudarc, ha az adósságcsökkentés van megnevezve fő prioritásnak, és ezt bukjuk...

több mint 12 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 930 — Lucas Scott
A különbség, hogy amíg az Index profitorientált vállalkozásként a világnézete vagy egy jó poén kedvéért csúsztat (ez sem megengedhető mondjuk), a csak kormánypárti híreket közlő Class FM vagy a Hír TV politikai megrendelőik elvárásait teljesítik, akik az állami hirdetések útján tartják lélegeztetőgépen őket.Dzsokijuing
A Hír TV megélt valamiből 2010 előtt is (vélhetően abból, amiből most az ATV)
Abból a szemszögből is megér egy misét az index, hogy melyik profitnak dolgoznak milyen pártállásból.
Mert ugye a kormányváltás környékén jöttek a szomorú hírek, hogy szegény Uj Péter meg Tóta és még néhányan nagyon nem bírják azt a nyomást, amit a jobboldali tulajdonos helyez rájuk, ezért is vonult el Uj és egy ideig csak a Népszabadságból olvashattuk őt, Tóta is elmenekült a HVG-hez.
Majd mostanra akkorra lett a jobboldali tulajdonos által keltett nyomás, hogy a saját lapjának az élére azt a Dudást nevezte ki főszerkesztőnek ebben a hónapban, aki az előző év végén még egy néhol jogos felvetéseket megfogalmazó abszolút fideszkritikus publicisztikájában azért kesergett, hogy minket nem az ezeréves történelmünk és a kereszténység köt Európához, hanem a Szimpla Kert meg az A38 😀

Amadeus91
ezt is biztos az index hamisította...csebi
Ha azt nem is, a formájukat ennél a tudósításnál is hozták

"Bár a magyar eladósodás az EU átlaga alatt van, a régiós országokhoz képest lényegesen magasabb a mutató, és ez az, ami számít".
atapapa
azért az már több, mint figyelemre méltó, hogy van egy táblázat, amire írom, hogy biztos az index hamisította, erre te meg egy más tudósításból idézel... mint, ahogy mások is jelezték a táblázatot ekkor még le sem hozta az index, így nem értem mi köze van ehhez...

arról kellene inkább beszélni, hogy mi van az államadósság elleni "szabadság"harccal? gondolom a zindex tehet, hogy ennyire emelkedett meg az adósság (újra), már ha mégsem hamisította meg és helytállóak az adatok...

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.