Politika

65 feliratkozó

több mint 12 éve
tomi-tomi 5 058 — Patriots fan
Ezeket a kreatív jogi formulákat azért kell kitalálni, mert 2008-ban a tandíj még egy baromság volt. Sokan érveltek mellette, hogy például nagyot fejlődhetne az oktatás színvonala, a diákok (szüleik) elvárnák a minőséget a pénzükért stb.
A tanulmányi szerződést ne keverjük bele, ott egy konkrét cég szerződik, amely nem mellesleg vállalja, hogy a munkaszerződés élni fog X ideig vagy ha nem, akkor lemond a visszafizetési igényéről.
Az állam egyelőre a pénz kifizetésén kívül nem vállal semmit. Buta hitelező módjára a "röghöz kötéssel" adott esetben a hitel visszafizetését is lehetetlenné teszi, ti. az oktatási költség visszafizetését nem garantálja, hogy a delikvens Magyarországon marad. Pillanatnyilag ez nem egy szolgáltatói szerződés. Ha csak hitelről beszélünk, akkor tökmindegy, hogy hol keresi meg az adós a törlesztőrészletet. Ha tanulmányi szerződés szeretne lenni, akkor viszont tessék szolgáltatni - hol, milyen munkakörben, milyen (fizetési) csomaggal van szükség erre a tudásra.

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 12 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 195
Hiller István Hoffmann Rózsának: "voltunk mi már egy pártban"

😂

riszpekt házat nézem épp.
több mint 12 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done
A tandíj jó dolog, és én tandíjpárti vagyok. A mostani tüntetések sem arra irányulnak, hogy ne legyen tandíj.

A probléma a megközelítéssel van: Magyarországon ingyenes az oktatás, és van akinek fizetnie kell. Szerintem az lenne a jó rendszer, hogy van tandíj, és van aki helyett ezt más kifizeti (állam, vállalkozás, hitel formájában a tanuló, nemzetközi szervezet, alapítvány, egyesület, önkormányzat, lehet válogatni szerintem). De ez nem fog menni máról-holnapra.

Gyurma Pappa
ugyanezt gondolom én is. csak az a gond, hogy a fidesznek mindig olyan "megoldás" kell, ami jól kommunikálható. az, hogy bevezetjük a tandíjat, azt nehéz. ezért nem is teszik ezt. sajnos.

ami nem hajlik, az törik!
több mint 12 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
A tandíj jó dolog, és én tandíjpárti vagyok. A mostani tüntetések sem arra irányulnak, hogy ne legyen tandíj.

A probléma a megközelítéssel van: Magyarországon ingyenes az oktatás, és van akinek fizetnie kell. Szerintem az lenne a jó rendszer, hogy van tandíj, és van aki helyett ezt más kifizeti (állam, vállalkozás, hitel formájában a tanuló, nemzetközi szervezet, alapítvány, egyesület, önkormányzat, lehet válogatni szerintem). De ez nem fog menni máról-holnapra.

A "röghöz kötés" meg úgy ahogy van baromság.

A másik téma:  fideszfigyelo.blog.hu/2013/02/13/fidesz-kepviselojelolt_volt_a_diakokat_fenyegeto_focihuligan

ugye-ugyeGyurma Pappa
Helyes a dörgés, csak a bús valagba nem lehetett ennyi év alatt egy normális ösztöndírendszert összeeszkábálni? Mer akkor kerülne csak szarba a rektori tanács....

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 12 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 320 — zászló zászló szív

A "röghöz kötés" meg úgy ahogy van baromság.

A másik téma:  fideszfigyelo.blog.hu/2013/02/13/fidesz-kepviselojelolt_volt_a_diakokat_fenyegeto_focihuligan

ugye-ugye

több mint 12 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 255 — #neverpunt
Na, itt jön be a képbe, hogy akárhogy csűrik-csavarják a dolgot, a szerződésbe belevenni a kötelező itthon dolgozást, mint feltételt, nem EU-kompatibilis.Dzsokijuing
Szerintem meg a szerződési szabadság (és a szerződéskötési szabadság) alapján a szolgáltató fél meghatározhatja azt, hogy mit kér cserébe.
A szolgáltatást igénybe vevőnek nem kötelező aláírnia ezt, ha nem tetszik neki.

több mint 12 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
Eddig úgy van, hogy Magyarországon kellene dolgoznia. De ez még változhat..

"Bekerülhet az alaptörvénybe a röghöz kötés: a Fidesz-KDNP pénteken benyújtott alaptörvény-módosítási javaslat alapján a felsőoktatási tanulmányok államilag finanszírozásának törvényi feltétele lehet a későbbi magyarországi munkavállalás.Azt, hogy a felsőfokú tanulmányok támogatásáért cserébe milyen hosszú ideig kellene Magyarországon dolgozni, törvény állapíthatná meg az alkotmánymódosító javaslat indoklása szerint."
több mint 12 éve
Csendben érdeklődöm, mi van ha nem kap munkát itthon?zinedine5
sárga mellény, lapát 3 hónapig.
több mint 12 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
Hát akkor fogalmazzuk meg ahogy egyébkét megy, az állam előrefinanszírozza a tanulmányi költségeket, aki ezt igénybe kívánja venni, az kötöttségeket vesz magára. ponty.sutianap
A kötöttség anyagi lehet, kötelező itthonmunkás nem.Dzsokijuing
De, egy normál ösztöndíjszerződésnek is akkor kikéne vernie az eu szemét, mert ott is megmondják. hogy konkrétan HOL fogsz dolgozni, mennyi ideig és mennyiér. Ezér olyan az eu, mint a zsákosember, a beszariak ijeszgetésére.

több mint 12 éve
nem az a fontos, hogy maradjon itthon, hanem az, hogy ha nem teszi akkor fizesse vissza az állami támogatást. teljesen mindegy, hogy milyen fizetési rendszerben, milyen szerződésben vállalja ezt.
ha ez nem tetszik, még mindig megteheti, hogy maga fizeti a tandíjat, és akkor semmilyen következménnyel nem kell számolnia az egyetem elvégzése után.

persze az ideális eset az lenne, ha senkinek nem kellene azon gondolkodni, hogy elmegy innen, mert bármilyen szakmában tudna normális megélhetést biztosítani magának, de ez nincs így, mert ha így lenne vszleg tandíj kérdés sem lenne.

több mint 12 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 9 507 — Saturday Night Lights
Hát akkor fogalmazzuk meg ahogy egyébkét megy, az állam előrefinanszírozza a tanulmányi költségeket, aki ezt igénybe kívánja venni, az kötöttségeket vesz magára. ponty.sutianap
A kötöttség anyagi lehet, kötelező itthonmunkás nem.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 12 éve
az igazat szólt azt az egyetemistáknak mondott dologra értettem, függetlenül a stadiontémától. tandíjpárti vagyok, de minimum a röghöz kötés, utólagos visszatérítés.
gabtsi
Tandíj ugye nincsen, ezt a Fidesz népszavazáson elvetette 😂, a röghöz kötés pedig nem itthon eldőlő történet, kivéve, ha kilépünk az EU-ból és a személyek szabad áramlásának alapelve így onnantól ránk nem vonatkozik.Dzsokijuing
a tanulmányi szerződés tudomásom szerint jelenleg is működő intézmény, ehhez nem sok köze van az EU-nak.
gabtsi
Amíg a tanulmányi szerződés arról szól, hogy vissza kell fizetned x összeget a felsősuli közben vagy után, az OK (ez lehet "tandíj", diákhitel stb). De ha röghöz kötnek, magyarul itthon kell dolgoznod, amíg ki nem csengetted az államnak a lóvét, az már EU-irányelvbe ütköző.Dzsokijuing
Én ezt úgy közelítem meg, hogy a tanulmányi szerződéssel a diák vállalja, hogy az ingyenes képzés fejében itthon fog dolgozni X évet.
Megszegheti a vállalását, de akkor a képzést fizetnie kell.
Ahogy ha a céggel tanulmányi szerződést kötök, vállalom hogy ennek finanszírozásáért cserébe a kikötött ideig náluk fogok dolgozni. Ha ezt megszegem, előbb elmegyek máshová, akár külföldre, akkor jogosan vasalják be rajtam a pénzt. atapapa
Na, itt jön be a képbe, hogy akárhogy csűrik-csavarják a dolgot, a szerződésbe belevenni a kötelező itthon dolgozást, mint feltételt, nem EU-kompatibilis. Magyarul csak az működik, hogy pl. az orvosképzésen csak rohadt magas díjtételű oktatás folyik, amit aztán a diplomás orvos Angliából visszatörleszt, ha diákhitelből finanszírozta a tanulmányait.Dzsokijuing
igazából úgy fest ez, hogy a diákhitel 2nek és a röghöz kötésnek ugyanaz lesz a vége; Fizetés.
több mint 12 éve
az igazat szólt azt az egyetemistáknak mondott dologra értettem, függetlenül a stadiontémától. tandíjpárti vagyok, de minimum a röghöz kötés, utólagos visszatérítés.
gabtsi
Tandíj ugye nincsen, ezt a Fidesz népszavazáson elvetette 😂, a röghöz kötés pedig nem itthon eldőlő történet, kivéve, ha kilépünk az EU-ból és a személyek szabad áramlásának alapelve így onnantól ránk nem vonatkozik.Dzsokijuing
a tanulmányi szerződés tudomásom szerint jelenleg is működő intézmény, ehhez nem sok köze van az EU-nak.
gabtsi
Amíg a tanulmányi szerződés arról szól, hogy vissza kell fizetned x összeget a felsősuli közben vagy után, az OK (ez lehet "tandíj", diákhitel stb). De ha röghöz kötnek, magyarul itthon kell dolgoznod, amíg ki nem csengetted az államnak a lóvét, az már EU-irányelvbe ütköző.Dzsokijuing
Én ezt úgy közelítem meg, hogy a tanulmányi szerződéssel a diák vállalja, hogy az ingyenes képzés fejében itthon fog dolgozni X évet.
Ahogy ha a céggel tanulmányi szerződést kötök, vállalom hogy ennek finanszírozásáért cserébe a kikötött ideig náluk fogok dolgozni. Ha ezt megszegem, előbb elmegyek máshová, akár külföldre, akkor jogosan vasalják be rajtam a pénzt. atapapa
Na, itt jön be a képbe, hogy akárhogy csűrik-csavarják a dolgot, a szerződésbe belevenni a kötelező itthon dolgozást, mint feltételt, nem EU-kompatibilis. Magyarul csak az működik, hogy pl. az orvosképzésen csak rohadt magas díjtételű oktatás folyik, amit aztán a diplomás orvos Angliából visszatörleszt, ha diákhitelből finanszírozta a tanulmányait.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 12 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 272 — Ajmo Vatreni
Csendben érdeklődöm, mi van ha nem kap munkát itthon?
több mint 12 éve
gabtsi
gabtsi
Ahogy ha a céggel tanulmányi szerződést kötök, vállalom hogy ennek finanszírozásáért cserébe a kikötött ideig náluk fogok dolgozni. Ha ezt megszegem, előbb elmegyek máshová, akár külföldre, akkor jogosan vasalják be rajtam a pénzt.

több mint 12 éve
Hát akkor fogalmazzuk meg ahogy egyébkét megy, az állam előrefinanszírozza a tanulmányi költségeket, aki ezt igénybe kívánja venni, az kötöttségeket vesz magára. ponty.

több mint 12 éve
gabtsi
gabtsi
Amíg a tanulmányi szerződés arról szól, hogy vissza kell fizetned x összeget a felsősuli közben vagy után, az OK (ez lehet "tandíj", diákhitel stb). De ha röghöz kötnek, magyarul itthon kell dolgoznod, amíg ki nem csengetted az államnak a lóvét, az már EU-irányelvbe ütköző.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 12 éve
gabtsi
gabtsi
Osztom, szabadon áramolhat a tanulmányi szerződés bevezetése után is bárki, csak akkor ne vegyen igénybe olyan szolgáltatást, amiért amúgy fizetnie kéne.
De ezt csak halkan merem mondani, a választási regisztrációról is azt gondoltam, hogy tök jól elműködik több demokratikus országban is, nálunk mégis alkotmányellenes lett :rolleyes:

több mint 12 éve
gabtsi

több mint 12 éve
Kérdés: Az EU által az országba öntött pénzben nincs benne a kinti tagállamokban dolgozó magyarok adója?dcsicsak
benne van
több mint 12 éve
dcsicsak Chicago Bears 1 553
Kérdés: Az EU által az országba öntött pénzben nincs benne a kinti tagállamokban dolgozó magyarok adója?
több mint 12 éve
 hvg.hu/itthon/20130213_berki_krisztian_mszp#rss

Berki Krisztián 4prez!
több mint 12 éve
gabtsi
Tandíj ugye nincsen, ezt a Fidesz népszavazáson elvetette 😂, a röghöz kötés pedig nem itthon eldőlő történet, kivéve, ha kilépünk az EU-ból és a személyek szabad áramlásának alapelve így onnantól ránk nem vonatkozik.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 12 éve
Ehhez plusz megjegyzés, hogy a debreceni HaHa-ellenes ultrabezavarás mögött is Kósa állhat, a nagydarab IQ-hiányos dumagép Szepesi Miklós Zsolt, aki 2010-ben a Hajdú megyei Fidesz listáján szerepelt, mint jelölt, jelenleg a Vállalkozók Pártjának a megyei elnöke.
Dzsokijuing
nekem is van megjegyzés: nekem mindegy ki küldte, Igazat szólt, csak kár h annyira primitíven próbálta a "hallgatóság" tudtára adni, hogy csak ez maradt meg mindenkiben.
gabtsi
Azt írod, nem a beruházással van a baj, majd pontról-pontra cáfolod a beruházás értelmét és megalapozottságát. Ez nem áll össze.Dzsokijuing
a beruházással általában nincs bajom, ha értéket teremt, pl rába megvásárlás lehet jó üzlet, e konkrét beruházással, a stadionépítéssel kapcsolatban vannak aggályaim ezt fejeztem ki. bár a Fradi pálya kapcsán egy elég komoly nemzetközi cég intézi a hasznosítást, és nekem is ad munkát így azzal kevesebb 😊

több mint 12 éve
Kroos Dallas Cowboys 1 811 — Cowboys fan
annyi de annyi más hülyeségekre megy el több ezer milliárd, az senkit se zavar igazán Kroos
What?zinedine5
Nem láttam hogy más fel lett volna hozva, csak a stadion minek.

PunBB bbcode test