Politika

65 feliratkozó

több mint 12 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 320 — zászló zászló szív
Az a legjellemzőbb rájuk, hogy az egyik, aki Amerikában tanul, és az év töredékét tölti csak itthon, viszont fb-n nagyon aktív, és bejelöl mindenkit, akit valaha látott, az összes, nem Magyarországon tanuló magyar ismerősét berakta a HaHa külföldi sejtjének fb csoportjába, így rekrutál bázisdemokratikus módon 😊 aztán majd lehet hivatkozni a fb-s létszámra, más kérdés, hogy a csoport tagjainak jelentős része tojik a dologra.
Rajna
Régen a Fidelitas is így toborzott, csak még FB nélkül. Semmi új nincs a nap alatt, és nézd meg hova jutottak.

Én sem kedvelem őket, HÖK vezető voltam, elég sokáig, így igen sokat tudok az érdekérvényesítés útvesztőiről. Itt megy millió alku minden irányba, dolgozunk azon, hogy valamit elérjünk, és nagyon nehéz, ha közben a hallgatók ott kiabálnak. A nagy különbség az, hogy az én időmben (2004-2009) a hallgatók ennél sokkal kisebb töredékét érdekelte bármi, illetve nem voltak ennyire mozgósíthatóak. Most viszont a HaHa ezt legalább elérte, hogy baromi gyorsan tud, látványos mennyiségű embert megmozdítani. Ezt el kell ismerni nekik. Hogy hova fog kifutni? Persze hogy politizálni akarnak a fiúk, lányok. De ez a dolgok rendje, valakinek ezt is kell. A másik oldal, hogy a Fidesz pedig képtelen a kétharmadon (erőn) kívül bármilyen más konfliktus kezelési módszert felmutatni, és ez lényegesen több embert irritál, mint amit MSZP elszórakozgatott. Meg ott ugye felsőbb szinteken ment a móka (egyetemi korrupció), az a hallgatók igen kis részét érintette.

több mint 12 éve
gdavid New England Patriots 3 919 — Patriots fan
Átjött elsőre is, csak tájékoztatni akartalak arról, hogy Gyurcsány indult a választásokon 2010-ben, ha nem indult volna, most nem ülhetne a parlamentben.
atapapa
Ez így ebben a formában nem (teljesen) igaz. De a lényeget lehet érteni 😉gdavid
A törvényhozásnak nem lehetne tagja, persze állami vezetőként, a karzaton újságíróként, két szék letörlése között megfáradt takarítóként még ott lehetne 😊eatapapa
Még így sem jó, mert képviselő is lehetne (időközi, listán üresedés). Tovább már nem basztatlak 😊

Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 12 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 191
 index.hu/nagykep/2013/02/11/ok_allnak_a_diaktuntetesek_mogott/

blablablaRajna
Tóth Fruzsinával is együtt jártál suliba?
több mint 12 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 9 507 — Saturday Night Lights
Hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal..... mi is.
 www.napi.hu/magyar_gazdasag/nyugdijcsokkentes_az_imf_elarulta_mit_javasolt_valojaban.544867.htmlapeszos
Mondjuk ebből az egész IMF szappanoperából engem egyedül az fogott meg, hogy ez az Irina milyen jó bőrben van 40 évesen is. A többi csak mellékszál... 😀Jan
A Mokka Bajnai-interjújában ugyanez Demcsák.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 12 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 410 — Steelers fan
 www.napi.hu/magyar_gazdasag/nyugdijcsokkentes_az_imf_elarulta_mit_javasolt_valojaban.544867.htmlapeszos
Mondjuk ebből az egész IMF szappanoperából engem egyedül az fogott meg, hogy ez az Irina milyen jó bőrben van 40 évesen is. A többi csak mellékszál... 😀
több mint 12 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
Sejtettem, hogy az Éhségmenetet provokáló molinót felsőbb jóváhagyás nélkül nem feszíthették volna ki a Kossuth téren, de az Országgyűlési Őrség segítsége még engem is meglepett:
 varosszive.blog.hu/2013/02/11/tudtukkal_engedelyukkel
A poszt végén Kubatov még röhejes is lenne, ha nem lenne átlátszóan gyomorforgató.Dzsokijuing
A röhejes inkább az, hogy pont a fidesznél szól minden a hataloméhségről, a főnök is ebbe bolondult bele... Kubatovon sem kell meglepődni, a békamenetük és a hirtelen összerántott hirtelen százmilliókat "adományból" kapó CÖF trolisegg és óriásplakát reklámok óta..
több mint 12 éve
"Arra a kérdésre, hogy a Milla Egyesület elnöke, „Juhász Péter személyéből kiindulva” az első lépések egyikeként legalizálnák-e a marihuánát..."

TV2 Mokka, interjúalany Bajnai. Ez milyen kérdés már, bakker??? 😀somoskovig
Jogos.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 12 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 11 511 — Chiefs GM
"Arra a kérdésre, hogy a Milla Egyesület elnöke, „Juhász Péter személyéből kiindulva” az első lépések egyikeként legalizálnák-e a marihuánát..."

TV2 Mokka, interjúalany Bajnai. Ez milyen kérdés már, bakker??? 😀

több mint 12 éve
Sejtettem, hogy az Éhségmenetet provokáló molinót felsőbb jóváhagyás nélkül nem feszíthették volna ki a Kossuth téren, de az Országgyűlési Őrség segítsége még engem is meglepett:
 varosszive.blog.hu/2013/02/11/tudtukkal_engedelyukkel
A poszt végén Kubatov még röhejes is lenne, ha nem lenne átlátszóan gyomorforgató.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 12 éve
Jön a tavasz... 😀

"Újabb közbeszerzés nélküli vásárlásokat engedélyezett az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága a Terrorelhárítási Központnak (TEK), többek között 728 millió forintért vásárolhatnak 92 darab nagy teljesítményű autót, közöttük például Audi A7-est - írta a Hvg.hu, a bizottság hétfői üléséről tudósítva.
A tudósítás szerint a TEK nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozva kérte a közbeszerzés mellőzését. A Belügyminisztérium a beszerzés szükségességét azzal indokolta, hogy az operatív akciók, illetve egyes védett - magyar és külföldi - személyek biztonságának szavatolása csak az új gépjárműparkkal lehetséges. A portál emlékeztet, hogy a TEK két évvel ezelőtt listaáron 15 millió és 40 millió forint közötti értékű Audi Q7-eseket vásárolt a bűnözők üldözéséhez.
A testület dolgozóinak szükségük van új mobiltelefonokra is, az előfizetésekkel együtt 271,6 millió forint értékben, valamint bevetési ruházatra. Ez utóbbira 90 millió forintot fordítanak. Tóth László gazdasági és informatikai helyettes államtitkár a beszerzéseket a TEK tervezett kétszáz fős létszámfejlesztésével magyarázta."
apeszos
laccoo74

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 12 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 255 — #neverpunt
Átjött elsőre is, csak tájékoztatni akartalak arról, hogy Gyurcsány indult a választásokon 2010-ben, ha nem indult volna, most nem ülhetne a parlamentben.
atapapa
Ez így ebben a formában nem (teljesen) igaz. De a lényeget lehet érteni 😉gdavid
A törvényhozásnak nem lehetne tagja, persze állami vezetőként, a karzaton újságíróként, két szék letörlése között megfáradt takarítóként még ott lehetne 😊

több mint 12 éve
laccoo74 Chicago Bears 2 986 — Kőkorszaki maci
Jön a tavasz... 😀

"Újabb közbeszerzés nélküli vásárlásokat engedélyezett az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága a Terrorelhárítási Központnak (TEK), többek között 728 millió forintért vásárolhatnak 92 darab nagy teljesítményű autót, közöttük például Audi A7-est - írta a Hvg.hu, a bizottság hétfői üléséről tudósítva.
A tudósítás szerint a TEK nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozva kérte a közbeszerzés mellőzését. A Belügyminisztérium a beszerzés szükségességét azzal indokolta, hogy az operatív akciók, illetve egyes védett - magyar és külföldi - személyek biztonságának szavatolása csak az új gépjárműparkkal lehetséges. A portál emlékeztet, hogy a TEK két évvel ezelőtt listaáron 15 millió és 40 millió forint közötti értékű Audi Q7-eseket vásárolt a bűnözők üldözéséhez.
A testület dolgozóinak szükségük van új mobiltelefonokra is, az előfizetésekkel együtt 271,6 millió forint értékben, valamint bevetési ruházatra. Ez utóbbira 90 millió forintot fordítanak. Tóth László gazdasági és informatikai helyettes államtitkár a beszerzéseket a TEK tervezett kétszáz fős létszámfejlesztésével magyarázta."
apeszos
több mint 12 éve
Jön a tavasz... 😀

több mint 12 éve
Rajna Tennessee Titans 7 998 — Nega Scott
 index.hu/nagykep/2013/02/11/ok_allnak_a_diaktuntetesek_mogott/

Na a követeléseik mellett pont ezért irtózom ettől az egész bandától. A 10-ből néggyel egy suliba jártam és végtelenül idegesítettek már akkor is, ráadásul van még legalább két arc, aki ugyanebbe a kategóriába tartozik és fel szokott tűnni a médiában a HaHa részéről. Ez a "bázisdemokrácia" semmivel sem jobb, mint a Fidesz felépítése, ők is pár hiperaktív kollégistából jöttek össze, ez ugyanez, egy-két haveri társaság próbálja pozicionálni magát.

Az a legjellemzőbb rájuk, hogy az egyik, aki Amerikában tanul, és az év töredékét tölti csak itthon, viszont fb-n nagyon aktív, és bejelöl mindenkit, akit valaha látott, az összes, nem Magyarországon tanuló magyar ismerősét berakta a HaHa külföldi sejtjének fb csoportjába, így rekrutál bázisdemokratikus módon 😊 aztán majd lehet hivatkozni a fb-s létszámra, más kérdés, hogy a csoport tagjainak jelentős része tojik a dologra.

Bár sosem voltam rajongója a kari HÖKünknek, messze a legelfogadhatóbb szereplője ennek az egész tüntetéssorozatnak a HÖOK, belőle is főként a Corvinusos arc, aki a legtöbbet van a tévében, és elég korrektül szokta vázolni a helyzetet.

több mint 12 éve
gdavid New England Patriots 3 919 — Patriots fan
atapapa
Ez így ebben a formában nem (teljesen) igaz. De a lényeget lehet érteni 😉

Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 12 éve
több mint 12 éve
nem a szocikra szavaztam.Amadeus91

több mint 12 éve
 www.napi.hu/magyar_gazdasag/nyugdijcsokkentes_az_imf_elarulta_mit_javasolt_valojaban.544867.html
több mint 12 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 119 — #NoStress
Éljenek a fasszalszavazók!

több mint 12 éve
beindult a fideszes immunrendszer.

egyébiránt azért nem szavaztam Gyurcsány Ferencre - azonkívül, hogy nem indult '10-ben - mert, olyan emberre adnám le a voksom - lő idealista szavazópolgár - akiről merem azt vélni partvonalon állóként, hogy előre tudja lendíteni az országot. Amadeus91
Titkon azért reménykedem abban, hogy ennél több ragadt meg benned ebből a hozzászólásból, kicsit objektívebb képet ad egy általad elhamarkodottan értékelt, de nem ismert viszonyról.

(Gyurcsány indult 2010-ben. Aki olyan szoci jelöltre szavazott, amely nem jutott egyéniben mandátumhoz, az Gyurcsány képviselőségére is szavazott az országos listára gyűjtött töredékszavazatok miatt)
atapapa
Bűntudatos kend? Azér megyen itt a compensatory?sutianap
drága barátom, alássan tájékoztatlak arról, hogy érvénytelen szavazatot adtam le.
több mint 12 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487

egyébiránt azért nem szavaztam Gyurcsány Ferencre - azonkívül, hogy nem indult '10-ben - mert, olyan emberre adnám le a voksom - lő idealista szavazópolgár - akiről merem azt vélni partvonalon állóként, hogy előre tudja lendíteni az országot. Amadeus91
Titkon azért reménykedem abban, hogy ennél több ragadt meg benned ebből a hozzászólásból, kicsit objektívebb képet ad egy általad elhamarkodottan értékelt, de nem ismert viszonyról.

(Gyurcsány indult 2010-ben. Aki olyan szoci jelöltre szavazott, amely nem jutott egyéniben mandátumhoz, az Gyurcsány képviselőségére is szavazott az országos listára gyűjtött töredékszavazatok miatt)
atapapa
Bűntudatos kend? Azér megyen itt a compensatory?

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 12 éve

atapapa
nem a szocikra szavaztam.
több mint 12 éve

több mint 12 éve
Azért a Fideszben -kis túlzással- lassan többen vannak mint az MSZP-ben. Jobban érezném magam, ha úgy nagyjából 20 éve sitten ülnének. KISZ titkárokig bezárólag.apeszos
Nagy túlzással 😀
Párszor lejátszottuk ezt a meccset, a fidesz élmezőnyében nem nagyon vannak olyan politikusok, akiket egy cseh mintára alkotott lusztrációs törvény érintett volna.
A kisz titkár teljesen jelentéktelen dolog volt ideológiai szempontból vagy a közélet befolyásolásának a perspektívájából. Nagyjából annyi tagja volt a KISZ-nek, mint az MSZMP-nek (csak a KISZ életkori korlátok miatt sokkal kisebb körből merített, vagyis arányaiban a KISZ nagyobb szervezet volt),

A függetlenített titkárok már ideférnények, ők pénzt, paripát és fegyvert kaptak a "munkájukért", Gyurcsány nem is lehetett volna miniszterelnök 😛atapapa
azért valahol elkeserítő, hogy az önmagát a kommunista múlttal szakító pártnak definiáló fidesz csak olyan házelnököt volt képes kinyomni magából amelyik mindenféle népfrontban volt vezető és olyan köztársasági elnököt aki miniszterelnök helyettes volt a átkosban. Azért ezek nem a "jelentéktelen" kategóriák. De mehetnénk tovább Hoffmann Rózsán át, érintve Semlyén Zsoltot. Viktorunk egyetemen volt KISZ titkár (arra sem lehet legyinteni már, hogy kötelező volt és jelentéktelen), a fentebb említett Kövér László a KB alá tartozó szervezet munkatársa volt, Pozsgai Imrét meg nem is tudom, hogy merték az alkotmány közelébe odaengedni.

persze lehet azért összeférhetetlen ez számomra, mert már demokráciába születtem bele.
Amadeus91
Kommunista múlttal szakítani csak az a párt tud, amelyiknek volt kommunista múltja. Magyarországon ezt jelenleg csak egy parlamenti párt mondhatja el magáról 😊

KB alá tartozó szervezet munkatársa...
Mivel állampártról beszélünk, vagyis az állam és a párt irányítása teljes mértékben összefonódott, ezért a Központi Bizottságnak is voltak olyan osztályai, amelyek ma mondjuk minisztériumok alatt működnének. Hogy lelőjem a poént, tudod hogy hívják azt a helyet a rendszerváltás óta, ami miatt ma te Kövért kommunistázod? Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpontjának Politikatudományi Intézete.
Tudomásom szerint alig dolgozott többet itt egy évnél, ahol abszolút tudományos tevékenység folyt (még ha "érzékeny" területen is), politikai tevékenységet nehezen folytathatott volna úgy, hogy még MSZMP-tag sem volt.

Én nem voltam, koromnál fogva nem is lehettem kisztag, de ha az adott korban az egyetemisták 80-90%-a tagja volt a szervnek, akkor szerintem abszolút jelentéktelen dolognak tekinthető a mezei Kisz-titkárság.
Persze örülök annak, hogy te ezt másképpen véled, gondolom pont ezért nem jutott eszedbe soha, hogy Gyurcsány Ferencre szavazz, aki politikailag-ideológiailag ezerszer befolyásosabb pozícióban volt kiszesként, mint bármelyik fideszalapító, de az MSZP is kiesik nálad, mint a diktatúra állampártjának abszolút jogutódja.

Én bőszen antikommunista vagyok, de belátom, hogy egy diktatúrában nem csak az a két út létezik, hogy az első sorban tapsolsz vagy minden percben azon agyalsz hogy fegyvert fogj az elnyomók ellen.
A KISZ-ben mozogni a '70-es évek végén, '80-as évek elején legalább annyira jelezte azt is, hogy az illető szereti a társaságot, a jó bulikat, szerette az utazást (a KISZ-nek saját utazási irodája volt), stb.

Hogy ezzel a tagsággal kinek mi volt a szándéka, azt szerintem egyértelműen jelzi, hogy ki mit csinált az egyetem után.
Kövér és Orbán megalapította azt a fideszt, amely az első pillanattól kezdve szálka volt az állampárt szemében és a politikai pluralizmust hirdette, míg Gyurcsány a KISZ Központi Bizottságáig emelkedett. atapapa

egyébiránt azért nem szavaztam Gyurcsány Ferencre - azonkívül, hogy nem indult '10-ben - mert, olyan emberre adnám le a voksom - lő idealista szavazópolgár - akiről merem azt vélni partvonalon állóként, hogy előre tudja lendíteni az országot.
több mint 12 éve
Azért a Fideszben -kis túlzással- lassan többen vannak mint az MSZP-ben. Jobban érezném magam, ha úgy nagyjából 20 éve sitten ülnének. KISZ titkárokig bezárólag.apeszos
Nagy túlzással 😀
Párszor lejátszottuk ezt a meccset, a fidesz élmezőnyében nem nagyon vannak olyan politikusok, akiket egy cseh mintára alkotott lusztrációs törvény érintett volna.
A kisz titkár teljesen jelentéktelen dolog volt ideológiai szempontból vagy a közélet befolyásolásának a perspektívájából. Nagyjából annyi tagja volt a KISZ-nek, mint az MSZMP-nek (csak a KISZ életkori korlátok miatt sokkal kisebb körből merített, vagyis arányaiban a KISZ nagyobb szervezet volt),

A függetlenített titkárok már ideférnények, ők pénzt, paripát és fegyvert kaptak a "munkájukért", Gyurcsány nem is lehetett volna miniszterelnök 😛atapapa
azért valahol elkeserítő, hogy az önmagát a kommunista múlttal szakító pártnak definiáló fidesz csak olyan házelnököt volt képes kinyomni magából amelyik mindenféle népfrontban volt vezető és olyan köztársasági elnököt aki miniszterelnök helyettes volt a átkosban. Azért ezek nem a "jelentéktelen" kategóriák. De mehetnénk tovább Hoffmann Rózsán át, érintve Semlyén Zsoltot. Viktorunk egyetemen volt KISZ titkár (arra sem lehet legyinteni már, hogy kötelező volt és jelentéktelen), a fentebb említett Kövér László a KB alá tartozó szervezet munkatársa volt, Pozsgai Imrét meg nem is tudom, hogy merték az alkotmány közelébe odaengedni.

persze lehet azért összeférhetetlen ez számomra, mert már demokráciába születtem bele.
Amadeus91
Kommunista múlttal szakítani csak az a párt tud, amelyiknek volt kommunista múltja. Magyarországon ezt jelenleg csak egy parlamenti párt mondhatja el magáról 😊

KB alá tartozó szervezet munkatársa...
Mivel állampártról beszélünk, vagyis az állam és a párt irányítása teljes mértékben összefonódott, ezért a Központi Bizottságnak is voltak olyan osztályai, amelyek ma mondjuk minisztériumok alatt működnének. Hogy lelőjem a poént, tudod hogy hívják azt a helyet a rendszerváltás óta, ami miatt ma te Kövért kommunistázod? Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpontjának Politikatudományi Intézete.
Tudomásom szerint alig dolgozott többet itt egy évnél, ahol abszolút tudományos tevékenység folyt (még ha "érzékeny" területen is).

Én nem voltam, koromnál fogva nem is lehettem kisztag, de ha az adott korban az egyetemisták 80-90%-a tagja volt a szervnek, akkor szerintem abszolút jelentéktelen dolognak tekinthető a mezei Kisz-titkárság.
Persze örülök annak, hogy te ezt másképpen véled, gondolom pont ezért nem jutott eszedbe soha, hogy Gyurcsány Ferencre szavazz, aki politikailag-ideológiailag ezerszer befolyásosabb pozícióban volt kiszesként, mint bármelyik fideszalapító, de az MSZP is kiesik nálad, mint a diktatúra állampártjának abszolút jogutódja.

Én bőszen antikommunista vagyok, de belátom, hogy egy diktatúrában nem csak az a két út létezik, hogy az első sorban tapsolsz vagy minden percben azon agyalsz hogy fegyvert fogj az elnyomók ellen.
A KISZ-ben mozogni a '70-es évek végén, '80-as évek elején legalább annyira jelezte azt is, hogy az illető szereti a társaságot, a jó bulikat, szerette az utazást (a KISZ-nek saját utazási irodája volt), stb.

Hogy ezzel a tagsággal kinek mi volt a szándéka, azt szerintem egyértelműen jelzi, hogy ki mit csinált az egyetem után.
Kövér és Orbán megalapította azt a fideszt, amely az első pillanattól kezdve szálka volt az állampárt szemében és a politikai pluralizmust hirdette, míg Gyurcsány a KISZ Központi Bizottságáig emelkedett.