Politika

65 feliratkozó

több mint 12 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 190
 hvg.hu/gazdasag/20130206_HVG_Orban_46_milliard_dollarert_cserelte

ЗдравствуйтеAmadeus91
Ezt azóta cáfolták, bár ettől még születhetett valami háttérdeal.

A rezsicsökkentést sem tudják végrehajtani anélkül, hogy ne kötöttek volna a Gazprommal valami olyan tartalmú háttérmegállapodást, miszerint a 2015-ben lejáró szerződés után kapnak valami kompenzációt.Dzsokijuing
de komolyan, gondoltál már arra, hogy ne euróba, hanem rubelbe váltsd át a pénzed?
több mint 12 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 9 507 — Saturday Night Lights
Az a fránya nyelvtudás, már megint.
 hvg.hu/itthon/20130207_Atverte_Adert_egy_szlovak_ujsagiro

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 12 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 320 — zászló zászló szív
 www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/jarulekbol_is_levonhato_lesz_a_csaladi_adokedvezmeny.179435.html

Az a helyzet, hogy ez megint csak látszólag kedvez az alacsony jövedelműeknek, és kicsit sem fogja javítani se a fogyasztást, se a foglalkoztatást. A saját szavazóbázisnak és a felsőközép osztálynak ez kiváló, 3 gyerek esetén 618750 ft bruttó = a nettóval. Ez két szülőnél, Bp-en összehozni nem nagy kunszt.

A csapda ott van, hogy az alacsonyabb jövedelműek azért korlátozottan vállalnak be 3+ gyereket, két gyereknél pedig a 125.000 ft-os jövedelem, azért nem a világvége, főleg ha mindkét szülő dolgozik. Sajnos ők ennek hatására nem ugranak egymásnak, 3. gyereket csinálni.

több mint 12 éve

ЗдравствуйтеAmadeus91
Ezt azóta cáfolták, bár ettől még születhetett valami háttérdeal.

A rezsicsökkentést sem tudják végrehajtani anélkül, hogy ne kötöttek volna a Gazprommal valami olyan tartalmú háttérmegállapodást, miszerint a 2015-ben lejáró szerződés után kapnak valami kompenzációt.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 12 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 270 — Ajmo Vatreni
a mai magyar közélet 9 másodpercben

www.youtube.com/watch?v=V_AgElep8zE
több mint 12 éve

Здравствуйте
több mint 12 éve
a hvg úgy tudja matolcsy lesz az új mnb elnök
 hvg.hu/gazdasag/20130205_matolcsy_jegybankelnk_vilaggazdasagDiamondsHead44
ha lehetett volna tippmixen tenni rá előtte....

www.portfolio.hu/gazdasag/eldolt_matolcsy_lesz_a_jegybankelnok_esik_a_forint.179339.html

amúgy tiszta Rettegett Iván a pali.Amadeus91
Most akkor a gazdasági elképzeléseit megvalósítja az MNB devizatartalékából? Vegyek eurót vagy vegyek eurót?Dzsokijuing
ugyanerre gondoltam tegnap; Valutavétel.

több mint 12 éve
laccoo74 Chicago Bears 2 986 — Kőkorszaki maci
 www.boon.hu/akar-termelnek-ott-akar-nem/2186992
Kicsit lehúzásszaga van a dolognak, nem?
több mint 12 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 255 — #neverpunt
Egyébként a HVG-ben volt egy érdekes felvetés, miszerint nagyon kíváncsiak, hogy ha a következő kormány nem jobbos többségű lesz, akkor is a parlamenti döntések mindenhatóságát fogja-e védeni a fentebb említett 4 kolléga, mert mostanság előszeretettel hivatkoznak erre.somoskovig
Nyilván nem, egyet kivéve.
Pokol saját meggyőződésből eredendően abszolút originalista, én már a megválasztásakor megfogalmaztam, hogy mennyire érdekel, miként is fogja képviselni a saját tanait egy balos országgyűléssel szemben.

több mint 12 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 11 510 — Chiefs GM
Az asszem 6 új tagból azért 4 minden erkölcsi fenntartás nélkül szavazza meg a fideszes zsenializmusokat, szóval még 2-3 embert kell lecserélni a Dienes-Ohm-Szívós-Pokol-Balsai vonalra, és minden gond megoldódik...

Egyébként a HVG-ben volt egy érdekes felvetés, miszerint nagyon kíváncsiak, hogy ha a következő kormány nem jobbos többségű lesz, akkor is a parlamenti döntések mindenhatóságát fogja-e védeni a fentebb említett 4 kolléga, mert mostanság előszeretettel hivatkoznak erre. Ami kicsit összecseng ugye CopyPaste Pali elnöki hitvallásával a kormány motorjáról.

több mint 12 éve
Ez érthető aggály, bár 2010 óta sok döntés cáfolta azt, hogy a fidesz zsebében lenne az AB. Igaz, ha a finnyás jobbos tagok helyét sorra veszi át a Balsai-Salamon vonal, akkor ez sokáig nem lesz így.

több mint 12 éve
Ha az új szöveg ellentétes a régi szöveg alapján kialakult régi gyakorlattal, akkor miért kellene a régi gyakorlatot alkalmazni?
Lex posterior derogat legi priori.
Nem arról van szó, hogy bármi, ami az előző alkotmány talaján született, az mostantól nem létezik, hanem ha valami az újjal ellentétes, akkor az alapján ne szülessen a hatályos alkotmánynak nem megfelelő döntés.
Mondhatnám, hogy pont ez szolgálja a jogbiztonságot, de nem mondom, mert ahhoz stabil alkotmány kellene.
Azért tartom ezt a kérdést túllihegettnek, mert egy aktivista alkotmánybíró ha valamit akar, azt a régi és az új alkotmány alapján is képes megindokolni (lásd regisztráció), kivéve persze azokat az eseteket, amikor a normaszöveg teljesen egyértelműen fogalmazva nem ad helyt "mérlegelésnek".atapapa
Nekem még így sem lenne problémám a keretezéseddel, ha nem kerülnének többségbe a pártkatonák Salamon belépésével. A hatályos alaptörvényből is le lehetne vezetni a jogbiztonságot szolgáló döntéseket, csak éppen a politika szolgálóleányává züllesztik a testületet.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 12 éve
Ha az új szöveg ellentétes a régi szöveg alapján kialakult régi gyakorlattal, akkor miért kellene a régi gyakorlatot alkalmazni?
Lex posterior derogat legi priori.
Nem arról van szó, hogy bármi, ami az előző alkotmány talaján született, az mostantól nem létezik, hanem ha valami az újjal ellentétes, akkor az alapján ne szülessen a hatályos alkotmánynak nem megfelelő döntés.
Mondhatnám, hogy pont ez szolgálja a jogbiztonságot, de nem mondom, mert ahhoz stabil alkotmány kellene.
Azért tartom ezt a kérdést túllihegettnek, mert egy aktivista alkotmánybíró ha valamit akar, azt a régi és az új alkotmány alapján is képes megindokolni (lásd regisztráció), kivéve persze azokat az eseteket, amikor a normaszöveg teljesen egyértelműen fogalmazva nem ad helyt "mérlegelésnek".

több mint 12 éve
"A Sólyom által fontos bástyának tartott alkotmányos gondolkodás azonban komolyan sérülhet, ha a parlament a hírnek megfelelően azt is az Alaptörvény részévé tenné, hogy az AB a döntéseinél többé nem hivatkozhat az elmúlt húsz év alkotmánybírósági gyakorlatára, és csak a 2012 januárjában hatályba lépett alaptörvényt vehetné alapul a döntéseihez."
 index.hu/belfold/2013/02/06/solyom_hanyatlik_a_magyar_alkotmanyos_kultura/

A múltat végképp eltörölni, ez nagyon ismerős valahonnan.Dzsokijuing
Mi a gond?
Volt egy alkotmány, most új van.
A régi alkotmány alapján hozott döntésekre ezentúl csak akkor lehet hivatkozni AB-határozatokban, ha azok az új alkotmánynak is megfelelnek.
Szerintem ennek magától értetődőnek kellene lennie, hiába zavarja ez a láthatatlan alkotmányára annyira büszke Sólyom Lászlót.
(persze ez nem menti a Fideszt az alól, hogy a jelenlegi alkotmánynál egy analfabéták által összetákolt önkormányzati rendelet is tartósabb)atapapa
Még ha a Fidesz a legjobb alaptörvényt hozta volna is össze, a jogfolytonosságot akkor is biztosítani kell. Itt nem a normaszövegről, hanem a gyakorlatról van szó: ha az alaptörvény valamiről másként rendelkezik, mint a korábbi alkotmány, akkor azt be kell építeni az AB gyakorlatába, nem pedig máglyát gyújtani a korábbi alkotmánybírósági döntésekből.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 12 éve
"A Sólyom által fontos bástyának tartott alkotmányos gondolkodás azonban komolyan sérülhet, ha a parlament a hírnek megfelelően azt is az Alaptörvény részévé tenné, hogy az AB a döntéseinél többé nem hivatkozhat az elmúlt húsz év alkotmánybírósági gyakorlatára, és csak a 2012 januárjában hatályba lépett alaptörvényt vehetné alapul a döntéseihez."

Mi a gond?
Volt egy alkotmány, most új van.
A régi alkotmány alapján hozott döntésekre ezentúl csak akkor lehet hivatkozni AB-határozatokban, ha azok az új alkotmánynak is megfelelnek.
Szerintem ennek magától értetődőnek kellene lennie, hiába zavarja ez a láthatatlan alkotmányára annyira büszke Sólyom Lászlót.
(persze ez nem menti a Fideszt az alól, hogy a jelenlegi alkotmánynál egy analfabéták által összetákolt önkormányzati rendelet is tartósabb)

több mint 12 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat

Ilyet ne mondj, mert még te is "vicces" leszel ha hasonlítgatsz... 😀
több mint 12 éve

A múltat végképp eltörölni, ez nagyon ismerős valahonnan.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 12 éve

www.portfolio.hu/gazdasag/eldolt_matolcsy_lesz_a_jegybankelnok_esik_a_forint.179339.html

amúgy tiszta Rettegett Iván a pali.Amadeus91
Most akkor a gazdasági elképzeléseit megvalósítja az MNB devizatartalékából? Vegyek eurót vagy vegyek eurót?

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 12 éve

amúgy tiszta Rettegett Iván a pali.
több mint 12 éve
DiamondsHead44 2 696 — Rams fan
 hvg.hu/gazdasag/20130205_matolcsy_jegybankelnk_vilaggazdasag

STL Curtain
In our life there's if, In our beliefs there's lie, In our business there's sin, In our bodies there's die
Egy átlagos zárójelentésnél csak egy E-ON számla érthetetlenebb.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló. (Virág elvtárs)
több mint 12 éve
AKárhányszor sütsz el vicces párhuzamokat a Fidesz és az MSZMP között, nem lesz szerintem jobban védhető a nemzetközi pénzvilág. A megoldás a szar kormányokra semmiképp sem a demokrácia feladása, a nemzeti érdekek leszarása.

Amit amúgy számonkérsz az mind relatív. Párszáz kilométerre innen az itteni juttatások jelenlegi állapotukban is Kánaánnak számítanak, csak a te szemszögedből tűnik Görögország túlzónak (és különben is csak a legandákból építkezik ez az egész, nem volt ennyire gáz a szociális rendszer ott se). Az ukránok ugyanezt mondhatják a magyar rendszerre. Szóval a megszorítás az mindenhol megszorítás, nincs olyan, hogy itt csak a túlzásból vettek vissza, itt meg az alapból vettek el.
Rajna
Bármennyire szeretnéd viccesnek beállítani, egyáltalán nem az. Nekem akkor sem volt, jelenleg meg pláne nem. Demokrácia és a Fidesz? Érdekes. Mindegy is... Amúgy minden relatív. Végülis a hozzánk hasonlóan ugyancsak teljesen kiszámítható és a demokráciában élenjáró Ukrajna helyett Szomáliát is lehetett volna írni... apeszos
Én nem vicceltem, az szerintem te voltál, de ez nem lényeges. Lehet mondani, hogy a Fidesz nem demokratikus, de az kétségtelen, hogy meg lettek választva. Ha nem tetszik (nekem sem, hiába próbálsz/próbáltok fidesznyiknek beállítani), akkor lehet másra szavazni. Egyelőre lehet.

Az ukrán példával azt szerettem volna megmutatni, hogy a világ nagy része nem Nyugat-Európa. Állandóan ahhoz viszonyítani felesleges, néha át lehet nézni a túloldalra is. Egy kormány mozgástere minimális, az igaz,hogy a Fidesz most ezzel is elég rosszul él, de az életkörülményeink egy tökéletes kormánnyal sem lennének osztrák szinten.Rajna
Nem nem, szerintem félreértesz. Nem próbáltalak beállítani Fideszesnek, azt hiszem ilyet sosem mondtam. A beállítottság nem párt függő. Ezen a fórumon (hála a jó égnek) nem hinném, hogy bárki is pártfüggés miatt hallatja a hangját, bár biztos van kivétel. A nézeteink nem egyeznek, viszont az rendjén is van. A hasonlítgatást nem viccnek szánom, ha annak is tűnik, mivel nagyjából egyidős vagyok a Kedves Vezetővel, az előző rendszerben is éltem aktív dolgozóként. Hidd el, hogy nem vicces, ha egyre több hasonlóságot találok.
több mint 12 éve
JéBé Green Bay Packers 7 716
Erre nemrég olvastam egy érdekes statisztikát, ha a világon minden ember az átlag magyar színvonalán élne olyan 40-50 éven belül kimerülne a Föld.
több mint 12 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 119 — #NoStress
Én is osztom azt, hogy az átlagmagyar egy nagy, világösszevetésben a felső 10-20%-ban van életszinvonal tekintetében.
Nem csak Németország, USA , meg Svájc van, hanem van Dél-Amerika, Afrika, szinte egész Ázsia, ahol még tiszta ivóvíz, alapvető élelmiszerek vagy alapvető orvosi ellátás sincs.
Sokat segít a helyes arányérzék kialakításában ha valaki racionálisan vizsgálja a valóságot, és nem mindenféle speciális szemüvegen keresztül.

több mint 12 éve
Rajna Tennessee Titans 7 998 — Nega Scott
AKárhányszor sütsz el vicces párhuzamokat a Fidesz és az MSZMP között, nem lesz szerintem jobban védhető a nemzetközi pénzvilág. A megoldás a szar kormányokra semmiképp sem a demokrácia feladása, a nemzeti érdekek leszarása.

Amit amúgy számonkérsz az mind relatív. Párszáz kilométerre innen az itteni juttatások jelenlegi állapotukban is Kánaánnak számítanak, csak a te szemszögedből tűnik Görögország túlzónak (és különben is csak a legandákból építkezik ez az egész, nem volt ennyire gáz a szociális rendszer ott se). Az ukránok ugyanezt mondhatják a magyar rendszerre. Szóval a megszorítás az mindenhol megszorítás, nincs olyan, hogy itt csak a túlzásból vettek vissza, itt meg az alapból vettek el.
Rajna
Bármennyire szeretnéd viccesnek beállítani, egyáltalán nem az. Nekem akkor sem volt, jelenleg meg pláne nem. Demokrácia és a Fidesz? Érdekes. Mindegy is... Amúgy minden relatív. Végülis a hozzánk hasonlóan ugyancsak teljesen kiszámítható és a demokráciában élenjáró Ukrajna helyett Szomáliát is lehetett volna írni... apeszos
Én nem vicceltem, az szerintem te voltál, de ez nem lényeges. Lehet mondani, hogy a Fidesz nem demokratikus, de az kétségtelen, hogy meg lettek választva. Ha nem tetszik (nekem sem, hiába próbálsz/próbáltok fidesznyiknek beállítani), akkor lehet másra szavazni. Egyelőre lehet.

Az ukrán példával azt szerettem volna megmutatni, hogy a világ nagy része nem Nyugat-Európa. Állandóan ahhoz viszonyítani felesleges, néha át lehet nézni a túloldalra is. Egy kormány mozgástere minimális, az igaz,hogy a Fidesz most ezzel is elég rosszul él, de az életkörülményeink egy tökéletes kormánnyal sem lennének osztrák szinten.

több mint 12 éve

Rajna
Bármennyire szeretnéd viccesnek beállítani, egyáltalán nem az. Nekem akkor sem volt, jelenleg meg pláne nem. Demokrácia és a Fidesz? Érdekes. Mindegy is... Amúgy minden relatív. Végülis a hozzánk hasonlóan ugyancsak teljesen kiszámítható és a demokráciában élenjáró Ukrajna helyett Szomáliát is lehetett volna írni...