Politika

69 feliratkozó

1 hónapja
KB23 Seattle Seahawks Washington Huskies 1 829
Hu geci tényleg nagy a baj ha már könyörög a Tisza szavazónak a dagadt féreg.

24.hu/belfold/2026/03/21/orban-viktor-miskolv-orszagjaras-magyar-peter/
1 hónapja
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 21 656 — Csodabogár
András Rácz
Szijjártó reagált az SzVR-es önmerénylet-tervről szóló cikkre - ám az önmagáról szóló ügynökvádat nem cáfolta (és ez baj 🙁 )
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
A Washington Post-ban ma reggel a veterán Oroszország-szakértő újságíró, Catherine Belton hosszú cikket jelentetett meg arról, hogy az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (Szluzsba Vnyesnyej Razvedki, SzVR) mit javasol, hogyan kellene javítani Orbán választási esélyein. Belton az általa látott, az egyik nyugati titkosszolgálat által megszerzett dokumentumokra hivatkozva azt írja, hogy az SzVR egy olyan önmerénylet-kísérlet megrendezését javasolja, ami Orbán javára fordítaná át a közvélemény szimpátiáját (1. hivatkozás).
.
Szijjártó Péter azonnal reagált is a cikkre, esztelen összeesküvésnek nevezve az önmerénylet tervét (2. hivatkozás).
.
De nemcsak ez az igazán érdekes.
.
Az igazán érdekes az, amire Szijjártó NEM reagált a cikk állításai közül. Belton ugyanis egy európai biztonsági szolgálatra hivatkozva tényként írja le azt is, hogy Szijjártó az EU-s találkozók szünetében rendszeresen felhívja Szergej Lavrov orosz külügyminisztert és tájékoztatja őt az elhangzottakról.
.
Egészen pontosan ez szerepel a cikkben:
.
" Szijjarto, the foreign minister, made regular phone calls during breaks at E.U. meetings to provide his Russian counterpart, Sergei Lavrov, with “live reports on what’s been discussed” and possible solutions, one of the European security officials said.
Through such calls, “every single E.U. meeting for years has basically had Moscow behind the table,” the official said.
"
.
És Szijjártó a cikknek erről az állításáról egyetlen szót sem szól. Pedig ez tartalmilag azt jelenti, hogy a magyar külügyminiszter rendszeresen, kb. valós időben tájékoztatja az orosz külügyminisztert arról, hogy mi hangzik el az EU-ban. Ezt hívják a köznyelvben beszervezett ügynöknek vagy informátornak. 🙁
.
Szijjártó viszont úgy tesz, mintha ez el sem hangzott volna. Hosszan és sokat beszél arról, hogy miért képtelenség szerinte az önmerénylet terve - bár érveket erre sem mond, de tegye fel a kezét, aki ezen Szijjártó esetében meglepődik - , viszont az őt magát érintő, roppant súlyos megállapításról egyetlen szót sem ejt.
.
Adja magát a kérdés, hogy vajon miért.
.
Az egyik, elméletileg létező lehetőség, hogy már annyira szét van esve, hogy észre sem vette, hogy róla is szó van a cikkben. Mivel viszont a csapata nem minden tagja van olyan állapotban, mint ő, ezt a lehetőséget nyugodtan elvethetjük: valaki biztosan szólt neki, hogy "Miniszter Úr, te is benne vagy ám."
.
A másik lehetőség, hogy azért nem cáfolja a vádat, mert ha nyíltan tagadná, akkor azzal azt kockáztatná, hogy valamelyik európai szolgálat esetleg kiszivárogtatja a bizonyítékokat arról, hogy igen, Szijjártó tényleg rendszeresen tájékoztatja Lavrovot.
.
Catherine Belton nem tegnap óta oroszos újságíró és közismerten nagyon jó forrásai vannak a biztonsági szektorban is. A Washington Post pedig nem a magyar kormánymédia, hogy hetet-havat összehordjon egy másik ország külügyminiszteréről. Ha tehát Belton ilyesmit leír a Washington Post-ban, abban mindenki elég biztos lehet, hogy okkal és alapos bizonyítékok alapján teszi.
(Fun fact: a Washington Post tulajdonosa Jeff Bezos, az Amazon erősen Trump-párti főnöke.)
.
Láthatóan Szijjártó is biztos benne, hogy alapos bizonyítékok alapján született a róla is szóló cikk - ezért is próbálja elterelni erről a figyelmet azzal, hogy nem beszél róla. Annak ellenére sem, hogy őt magát nevezte tartalmilag orosz ügynöknek a Washington Post.
.
.
Innentől pedig az a kérdés, hogy vajon mennyire normális az, hogy egy olyan ember lehet Magyarország külügyminisztere, aki nem érzi fontosnak, hogy cáfolja azt a vádat, hogy rendszeresen jelent az orosz külügynek arról, hogy mi hangzik el az EU-ban... 🙁
.
.
Mark my words: ha a NER-nek vége lesz, Szijjártó éppúgy Moszkvába fog menekülni, mint ahogyan a hozzá hasonlóan az oroszokkal igen szoros kapcsolatot ápoló egykori osztrák kollégája, Karin Kneissl tette 2023-ban.
Itthon pedig végre megkezdődhet majd a magyar külpolitika újjáépítése, sejthetően teljesen az alapoktól.

1 hónapja
Toca Minnesota Vikings 20 575 — Vikings fan
A kamumérenylet miatt ezen azért nem kellene elsiklani:

"A Post cikke kitér arra is, hogy a lap forrása szerint Szijjártó Péter magyar külügyminiszter az uniós ülések szüneteiben rendszeresen egyeztetett orosz kollégájával, Szergej Lavrovval, így az orosz vezetés lényegében évek óta minden EU-s ügyről azonnal információhoz jutott"
cartman023
Miért ebben van valami új?
1 hónapja
cartman023 Indianapolis Colts 1 010
A kamumérenylet miatt ezen azért nem kellene elsiklani:

"A Post cikke kitér arra is, hogy a lap forrása szerint Szijjártó Péter magyar külügyminiszter az uniós ülések szüneteiben rendszeresen egyeztetett orosz kollégájával, Szergej Lavrovval, így az orosz vezetés lényegében évek óta minden EU-s ügyről azonnal információhoz jutott"
1 hónapja
Matthew99 New Orleans Saints 10 420 — Invisible man
https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t15.5256-10/655985804_1688679628770749_6523274265589113372_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=a27664&_nc_ohc=j1Qf__Use28Q7kNvwHC_BDr&_nc_oc=AdpNs355bNd4mNTQMoTWDwpCkMR4tURR6MjP5pgujfswBdisuPBztOr9qfhmpt-L710&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.xx&_nc_gid=HFYz2c6Nl8pcIcXpwLuPVg&_nc_ss=7b20f&oh=00_Af6VOf0bvhIs2SM_ESAGyZOFhXJhqcZh6dYr_V5ZBUS_1Q&oe=69FE4240
105.214 Aufrufe · 2.888 Reaktionen | Orbán fejére olvassák, ki is ő valójában és mit tett, tesz, mióta hatalomra került. | Ellenplakát
Orbán fejére olvassák, ki is ő valójában és mit tett, tesz, mióta hatalomra került.

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
1 hónapja
KeyG Baltimore Ravens 14 350
Lézer Jani osztogat. Tényleg nagy lehet a gond.
Toca
Mit?

Real Madrid & Boston Celtics & Los Angeles Dodgers

We are just the Ravens!
1 hónapja
Toca Minnesota Vikings 20 575 — Vikings fan
Lézer Jani osztogat. Tényleg nagy lehet a gond.
1 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 855 — zászló zászló szív
Egyébként azzal, hogy Fegyőr visszatért ahhoz, amiben jó volt
Gyurma Pappa
Bocsánat, ez a félmondat így továbbra is bizarr.
Kampman
Tény. De ettől még bizonyíthatóan igaz.

Mondjuk majd kiderül, hogy mennyit ér

1 hónapja
Nagyon durva ez a cucc már. Anyós meséli, hogy a baráti társaságban már a Fideszesek nem ülnek azokkal egy asztalhoz akik nem azok. Érted, ha nem hívő akkor nem barát. Már csak ezért el kéne zavarni ezeket.

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
1 hónapja
Löfli Buffalo Bills Indiana Hoosiers 23 954 — ellenIktriad / 2026 Arena4 March Madness winner
Na, komolyan elokerult a vezer elleni merenylet kerdese, a Washington Post legalabbis arrol is, hogy az orosz hirszerzes azt javasolta, rendezzek meg.
Stez
 www.washingtonpost.com/world/2026/03/21/hungary-election-interference-russia-orban/
KeyG
Dezinformációk versenye, ez most kényelmesen belefér a narratívába.
De persze fontos a médiazaj és a várakozás is, mert addig sem merik bevetni.
De ha be is vetik, egy olyan országban, ahol a fele csak nevetne rajta, sok értelme nem lenne.
Dzsokijuing
haverral fél éve kitaláltunk egy olyan film-szinopszist, ami arról szól, hogy megrendezik a merényletet, de nyilván ezt is elbasszák és tényleg lelövik a dagit 😀 ilyen Death of Stalin-féle szatírára gondoltam, a címe lehetne mondjuk Öngól 😀

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
1 hónapja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 32 164
Egyébként azzal, hogy Fegyőr visszatért ahhoz, amiben jó volt
Gyurma Pappa
Bocsánat, ez a félmondat így továbbra is bizarr.

1 hónapja
szaba Los Angeles Chargers 12 704
 youtu.be/uccHm2gYaHE?is=9Ufybn-f3aEBBrWd

Nagyszerű, rövid tanulmány-ismertető. Külön ajánlom azoknak, akik a másként gondolkodó, ne adj Isten politikailag érdektelen embertársainkat előszeretettel “agyhalott” címkével látják el, vagy ennél is messzebb jutnak az építő véleményformálásban.
1 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 855 — zászló zászló szív
Na, komolyan elokerult a vezer elleni merenylet kerdese, a Washington Post legalabbis arrol is, hogy az orosz hirszerzes azt javasolta, rendezzek meg.
Stez
 www.washingtonpost.com/world/2026/03/21/hungary-election-interference-russia-orban/
KeyG
De ha be is vetik, egy olyan országban, ahol a fele csak nevetne rajta, sok értelme nem lenne.
Dzsokijuing
Ez igazából a nyilvánosság ereje.

Egyébként azzal, hogy Fegyőr visszatért ahhoz, amiben jó volt (mozgalom építés), az egyik legfontosabb szereplő lett az online kampányban. Azzal, hogy a Félmillió kezdeményezéssel összehozta a kormánykritikus influenszereket, nagyon hangosak lettek ezek az ügyek a 30 évesnél fiatalabbak között.

Ez sem volt a 2026-os bingómon

1 hónapja
Löfli Buffalo Bills Indiana Hoosiers 23 954 — ellenIktriad / 2026 Arena4 March Madness winner
De legalább Nagy Feró kigyógyult az alkoholfüggőségből:  444.hu/2026/03/20/mit-muvelt-a-fidesz-nagy-feroval
Dzsokijuing
Nekem az tetszik, ahogy kb. 2012-13-tól kezdve a Nerplakátokon Viktor mindig jó 10 évvel fiatalabbnak és 20 kilóval könnyebbnek néz ki, mint a valós állapota.
Kampman
meg a hírlevélben is, amiket szokott küldeni mindenkinek, annak is aki már nincs is rá feliratkozva!

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
1 hónapja
szaba Los Angeles Chargers 12 704
„Én utálom Orbán Viktort, de a Fideszre szavazok, mert az, hogy a NER főlopósa nyerjen, az mégiscsak több a soknál”

🤔
KB23
Legalább olyan kikezdhetetlen logika, mint hogy ezek már kilopták magukat, ha meg változás jön, akkor az újak meg akarják először szedni magukat.
Matthew99
Ez a logika most ott sántít, hogy itt a vezérkar a Fidesz nyugatias másodvonala, akik lemondtak a pozícióikról, de előtte azért kibélelték magukat.
Dzsokijuing
Vagy épp leszűkítették a bélésüket.
1 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 779 — Saturday Night Lights
„Én utálom Orbán Viktort, de a Fideszre szavazok, mert az, hogy a NER főlopósa nyerjen, az mégiscsak több a soknál”

🤔
KB23
Legalább olyan kikezdhetetlen logika, mint hogy ezek már kilopták magukat, ha meg változás jön, akkor az újak meg akarják először szedni magukat.
Matthew99
Ez a logika most ott sántít, hogy itt a vezérkar a Fidesz nyugatias másodvonala, akik lemondtak a pozícióikról, de előtte azért kibélelték magukat.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 hónapja

🤔
KB23

1 hónapja
Beki New York Jets 2 726

🤔
KB23
Ezt is el kellene asni fejjel lefele jo melyre.
1 hónapja
KB23 Seattle Seahawks Washington Huskies 1 829

🤔
1 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 779 — Saturday Night Lights
Stez
KeyG

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 hónapja
KeyG Baltimore Ravens 14 350
Stez

Real Madrid & Boston Celtics & Los Angeles Dodgers

We are just the Ravens!
1 hónapja
Stez SMU Mustangs 48 380 — Whoops, looks like something went wrong.

1 hónapja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 32 164
De legalább Nagy Feró kigyógyult az alkoholfüggőségből:  444.hu/2026/03/20/mit-muvelt-a-fidesz-nagy-feroval
Dzsokijuing
Nekem az tetszik, ahogy kb. 2012-13-tól kezdve a Nerplakátokon Viktor mindig jó 10 évvel fiatalabbnak és 20 kilóval könnyebbnek néz ki, mint a valós állapota.

1 hónapja
SBL Green Bay Packers 2 898
 444.hu/2026/03/20/orban-a-naci-megszallast-kezdte-emlegetni-amikor-a-nemet-kancellar-az-ukran-hitel-blokkolasa-miatt-biralta
Most túl a náci és a mai Németország gusztustalan összemosásán, pontosan kik is deportálták zsidó honfitársainkat?
Dzsokijuing
A náci Németország és az általa megszállt/kollaboráns Magyarország.
Kampman
Így. Az anekdota szerint a magyar kollaboránsok annyira buzgók voltak a deportálásban, hogy a náciknak kellett szólni, hogy lassítsanak a tempóval, mert nincs annyi vagon.
Lúdas Solymi
Egy Karsai László interjúban olvastam, hogy egy ezzel az időszakkal foglakozó konferencián megdöbbenve tapasztalta, hogy amikor arról beszélt, hogy a nácik szerint magyar hatóságok voltak a legkészségesebbek, a zsidók deportálásában, szinte minden külföldi történész a hollandtól a lengyelig leintette, hogy ez nem igaz, az általuk ismert náci dokumentumok (anekdoták?) szerint az ő országuk hatóságai voltak a legbuzgóbbak egész Európában.
SBL
+
ozibozi
Az anekdota részt arra értettem, hogy annyira túlbuzgóak voltak a magyar kollaboránsok, hogy még a németek se bírták a tempóval. Nem a kollaboráció tényét vitattam.
Viszont azt már nem tudom, hogy melyik podcastban hallottam ezt, utána meg nem néztem ennek a dolognak, így "anekdota"-ként kezeltem.
Lúdas Solymi
Nekem ez világos volt.
1 hónapja
SBL Green Bay Packers 2 898
 444.hu/2026/03/20/orban-a-naci-megszallast-kezdte-emlegetni-amikor-a-nemet-kancellar-az-ukran-hitel-blokkolasa-miatt-biralta
Most túl a náci és a mai Németország gusztustalan összemosásán, pontosan kik is deportálták zsidó honfitársainkat?
Dzsokijuing
A náci Németország és az általa megszállt/kollaboráns Magyarország.
Kampman
Így. Az anekdota szerint a magyar kollaboránsok annyira buzgók voltak a deportálásban, hogy a náciknak kellett szólni, hogy lassítsanak a tempóval, mert nincs annyi vagon.
Lúdas Solymi
Egy Karsai László interjúban olvastam, hogy egy ezzel az időszakkal foglakozó konferencián megdöbbenve tapasztalta, hogy amikor arról beszélt, hogy a nácik szerint magyar hatóságok voltak a legkészségesebbek, a zsidók deportálásában, szinte minden külföldi történész a hollandtól a lengyelig leintette, hogy ez nem igaz, az általuk ismert náci dokumentumok (anekdoták?) szerint az ő országuk hatóságai voltak a legbuzgóbbak egész Európában.
SBL
Akkor a hollandok nem beszéltek Litván vagy ukrán kollégával/aki már nem ott él most/
Ott a magyar napi 10.000 nem ment ugyan folyamatosan, de azért volt pár erős nap Kijev mellett napi 35.000 is sikerült.
Amit ők csináltak az nemhogy a dobogóra, de pontszerzésre is kevés.
ozibozi
Ezt15-20 éve olvastam, (de az is lehet, hogy rádióban hallottam). A lényeg, hogy jó régen volt ezért nem emlékszem pontosan mely országokat említett név szerint is. A hollandot biztosan említette, mert az nagyon meglepett.