Politika

65 feliratkozó

9 hónapja
StormST Denver Broncos 12 726 — SB 50 Champion @ Grund
alakul, alakul, durvul a sajtó!

youtu.be/CFo_IqdY7hs
NB2
Én őszintén sajnalom ezt a Gulyást.
Egy szépreményű, jólképzelt, értelmes, művelt ember teljes meghasonlását lehet nézni évek óta, hétről hétre. Tipikus példája annak az alapvetően jószándékú, de opportunista kisembernek, akit egy totalitárius ideológia/rezsim lépésről lépésre, komótosan átformál, bedarál, és amikor ezt tudatosítja magában, akkor már késő, ha jön életének önreflexív szakasza, akkor lesz min kattognia.
Őszentsége Sobri Jóska
nem véletlenül volt a "gerincműtéte" amikor eltűnt a nyilvánosságból egy időre. valójában idegösszeroppanása volt.
deyell
Van gerince? 😊
bcsarli, Udvari Főkóstoló
Próbáltak berakni egyet, a jelek szerint a műtét nem volt sikeres…

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
9 hónapja
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 389 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr

youtu.be/CFo_IqdY7hs
NB2
Egy szépreményű, jólképzelt, értelmes, művelt ember teljes meghasonlását lehet nézni évek óta, hétről hétre. Tipikus példája annak az alapvetően jószándékú, de opportunista kisembernek, akit egy totalitárius ideológia/rezsim lépésről lépésre, komótosan átformál, bedarál, és amikor ezt tudatosítja magában, akkor már késő, ha jön életének önreflexív szakasza, akkor lesz min kattognia.
Őszentsége Sobri Jóska
nem véletlenül volt a "gerincműtéte" amikor eltűnt a nyilvánosságból egy időre. valójában idegösszeroppanása volt.
deyell
Van gerince? 😊

9 hónapja
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 549
Fidesz-AUR pártcsalád.

Az kom.
9 hónapja
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 438 — Ajmo Vatreni
 www.youtube.com/watch?v=QBgD09h5f-o

Én az elmúlt hónapokban szinte mindent követek/követtem politikai témában (túl sokat is ez nem kérdés), így túl sok új infó nem volt ebben az interjúban nekem, de azért az nagyon szembetűnő, hogy kurva sokat fejlődött a csávó ez alatt az egy év alatt. Személy szerint nekem vélhetően sosem lesz MP egy szimpatikus valaki, viszont ebben az undorító közegben ami itt van nem nagyon tudok elképzelni a célra megfelelőbb személyt, mint ő.
Szesze
"...Valakinek ezt a tetves mocskos geci rendszert meg kell döntenie..."
9 hónapja
Szesze New York Giants 21 870 — Giants fan
 www.youtube.com/watch?v=QBgD09h5f-o

Én az elmúlt hónapokban szinte mindent követek/követtem politikai témában (túl sokat is ez nem kérdés), így túl sok új infó nem volt ebben az interjúban nekem, de azért az nagyon szembetűnő, hogy kurva sokat fejlődött a csávó ez alatt az egy év alatt. Személy szerint nekem vélhetően sosem lesz MP egy szimpatikus valaki, viszont ebben az undorító közegben ami itt van nem nagyon tudok elképzelni a célra megfelelőbb személyt, mint ő.

Szerkesztette: Szesze
9 hónapja
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 652 — Poloska confirmed
 telex.hu/belfold/2025/05/28/miert-mondott-le-a-sumegi-kdnp-s-kalotay-kristof

A tökéletes esszenciája Magyarországnak kicsiben…
somoskovig
Ezzel a sráccal kifejezetten jóban voltam az egyetemen, nem is tudtam, hogy ilyen agyhalott szervilis pondró lett.
9 hónapja
 444.hu/2025/05/29/a-honvedelmi-miniszterium-hivatalos-facebook-oldalan-egy-nyugdijas-alezredes-allitolagos-fuggosegeirol-irnak-csak-mert-kifejezte-a-politikai-velemenyet
NB2
Konkrétan bűncselekmény.
9 hónapja
NB2 New England Patriots 28 226 — nabege2@yahoo.com
 444.hu/2025/05/29/a-honvedelmi-miniszterium-hivatalos-facebook-oldalan-egy-nyugdijas-alezredes-allitolagos-fuggosegeirol-irnak-csak-mert-kifejezte-a-politikai-velemenyet
9 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 249 — #NoStress

youtu.be/CFo_IqdY7hs
NB2
Őszentsége Sobri Jóska
Sokmindent igaz abban amit írsz és az, hogy ez sajnálatos az is igaz. De egy pillanatig sem sajnálom.
zinedine5
Nincs miert sajnalni.
Vmi MP nevezetu haverja is kiugrott, pedig annak gyerekei is vannak, bar lehet h ott a csalad tudott volna neki segiteni anyagilag.

Lehet h szegeny Gulyas ezt nem teheti meg, mert keveset keres es mindenet elviszi a hitel meg a napi betevo 😀

Gulyas egy partkatona, ot nem tudom sajnalni. Ezer es egy lehetosege volt kiugrani es meg lesz is neki, vajon el-e vele.
Lúdas Solymi
Számomra az, hogy ezt így leírod azt jelenti, hogy fogalmad nincs a totalitárius rendszerek hatásmechanizmusairól, lélektanárol vagy az emberi psziché működéséről, önellentmondásos összetettsegéről, csak mész körbe-körbe a saját igazságaid fekete-fehér labirintusában.

9 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 321 — Saturday Night Lights

Két külön országban élünk reloaded.
Zsellér van de Vrij
Örkény István: KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁS

Nálunk is megalakult s már meg is kezdte működését az első hazai közvélemény-kutató intézet.

Kérjük a lakosság megértő támogatását.

Mutatóba közöljük első vizsgálatunkat, melyet annak a kérdésnek szentelünk, hogy miképpen vélekednek az emberek hazánk múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Az eredmény megbízhatósága érdekében 2975 különböző rendű, rangú, munkakörű és felekezetű személynek az alábbi kérdőívet küldtük ki:

1. VÉLEMÉNYE A JELENLEGI RENDSZERRŐL

a) Jó.

b) Rossz.

c) Se jó, se rossz, de azért egy kicsikét jobb is lehetne.

d) Bécsbe vágyik.

2. ÉRZI-E A 20. SZÁZAD EMBERÉNEK MAGÁNYOSSÁGÁT

a) Egészen magányos.

b) Majdnem egészen magányos.

c) Úgyszólván egészen magányos.

d) Néha beszélget a házfelügyelővel.

3. KULTURÁLIS IGÉNYEI

a) Moziba, meccsre, kocsmába jár.

b) Néha kinéz az ablakon.

c) Még az ablakon se néz ki.

d) Helyteleníti Mao Ce-Tung nézeteit.

4. MILYEN A FILOZÓFIAI KÉPZETTSÉGE?

a) Marxista.

b) Antimarxista.

c) Csak Rejtő Jenőt olvas.

d) Alkoholista.

EREDMÉNY

1. Az elmúlt húsz évben minden a lehető legjobb volt.

2. Most is jó minden, csak a 19-es busz közlekedik ritkán.

3. A jövő még jobb lesz, föltéve, hogy a 19-es busz járatait sűrítik.

(Megjegyzés: sűrítik.)

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
9 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 8 993

youtu.be/CFo_IqdY7hs
NB2
Őszentsége Sobri Jóska
Sokmindent igaz abban amit írsz és az, hogy ez sajnálatos az is igaz. De egy pillanatig sem sajnálom.
zinedine5
Nincs miert sajnalni.
Vmi MP nevezetu haverja is kiugrott, pedig annak gyerekei is vannak, bar lehet h ott a csalad tudott volna neki segiteni anyagilag.

Lehet h szegeny Gulyas ezt nem teheti meg, mert keveset keres es mindenet elviszi a hitel meg a napi betevo 😀

Gulyas egy partkatona, ot nem tudom sajnalni. Ezer es egy lehetosege volt kiugrani es meg lesz is neki, vajon el-e vele.
9 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 8 993
 telex.hu/belfold/2025/05/28/egyelore-oriasi-ongolnak-tunik-a-fideszes-harcosok-klubja

😄
warr_b
Én ezzel finoman bánnék. Itt szerintem már Fidesz oldalán az is siker, ha 2 hétig számukra húsbavágó témákról elterelték ezzel a szót. Home run lett volna nekik, ha Facebookon mérhetően megnőtt volna a harcosaik által a like, megosztás, komment stb számaik.
dawyd728
Ami cél lehet ezzel, az még el sem kezdődött. Ez ugye az orosz botok miatt fontos legitimálás, amik majd érkeznek idővel, ahogy közeledik a választás. Lehet többet vártak a manuális harcosoktól is, de azt gondolom, a henger nem tőlük érkezik majd.
topin
Muzsa podcastben volt szo errol legutobb. Marmint nem a botokrol, hanem az algoritmus-etetesril, megosztasrol, stb.

Nem kellenek ide a fideszes nyuggerek, mert az ellenzek elvegzi a munkat helyettuk szzal h foglalkoznak vele es a felszinen tartjak.
9 hónapja

youtu.be/CFo_IqdY7hs
NB2
Őszentsége Sobri Jóska
deyell
megmondta Varga Judit is a felvételeken: nincs kiszállás.
9 hónapja
StormST Denver Broncos 12 726 — SB 50 Champion @ Grund
Egy kis összefoglaló a tegnapi közgyűlésről, bár lehet nem érdekel sokakat itt annyira, de talán megbocsátjátok, végülis jelenleg ez az egyetlen olyan politikai terep (tudtommal) az országban, ahol egyszerre van jelen a Tisza és nincs többsége a fidesznek.

- fidesz frakció: totál szereptévesztés, nem Budapestért és a budapestiekért dolgoznak, hanem a kormányért és mindenki ellen, nulla konstruktív munka a város és az ott lakók érdekeinek előmozdítására, anti-ukrán propaganda ("milyen rossz lesz Budapestnek, ha az ukránok belépnek az EU-ba és sok ezer akar majd letelepedni a városban", "az ukrán GMO búza tönkreteszi a budapesti élelmiszerpiacot", stb.), Kollár Kinga bashing, pólóosztás, mások beszédébe bekiabálás, röhögcsélés, nagyon alja a hordónak, kivétel talán Böröcz, de ő az országos dolgokkal nem is nagyon jön
- Tisza frakció: nagyon minimális önálló munka, megúszós munka, annyiban pozitív a kép, hogy úgy szavaznak, hogy a város ne álljon meg, általában ami nem-fideszes javaslat azt megszavazzák, néha belerúgnak azért KariGeribe, Vitézybe, a kutyákba, a DK-ba, de főleg a fidesszel vívnak persze, csak azt elég erőtlenül, magas labdákat adnak, amiket kapnak azokat nem csapják le, amatőr hibák (pl. tegnap azért kért szót az egyik, hogy pontonkénti szavazást kérjen egy javaslatra, ami 1 pontból állt), nagyon látványos, hogy rutintalan az összes, amit én hiányolok az az elvileg a Tisza mögött álló rengeteg szakértő munkájának az eredményei, mert nem nagyon látszik, hogy ott vannak egyáltalán
- Vitézy csapata: love-hate kapcsolat KariGerivel, néha együtt mennek boldogan vele, máskor ütik-verik (mondjuk a BKV IT dolognál még simán jogos is lehet valamennyire), elég sok beadvány, főleg közlekedési témákban, a város érdekében dolgoznak és szavaznak, állják az ütéseket a fidesztől, Tiszával nagyjából békében vannak, 1-1 csörte itt-ott, de nem vészesen, a Baranyi-VD ellentét nem tudom miből jött, de nagyon látványos, igaz tegnap pont nem volt csata, a Párbeszédet és a DK-t nagyon ütik és a dolog elég kölcsönös
- Kutyák: Baranyi harcol, mindenkivel, rutinja van és hangja is, Kovács Geri nem mindig van ott, igazából a kerületi ügyeit viszi csak, sajnos ritkán beszél, Döme Zsuzsa néha hangosabb, igazából ők nagyon a saját fejük után mennek, ami náluk általában egyáltalán nem karakteridegen
- DK: vezető nélküli frakció igazából, minden tagnak vannak ügyei, ami mentén dolgozik és beszél, elég csendesek, mennek a sodorral, a fidesz ellen főleg persze, a felszólalásokból az érződik, hogy azért nem kezdők, csak nincs erő mögöttük
- Párbeszéd: Barabás hangos, de sokszor beszél hülyeségeket is, ő próbál a melegjogi aktivista lenni. a közgyűlésben, csak se ereje, se normális stílusa nincs, őt nagyon ütik a fideszesek, hogy vallásellenes, mert keverik az egyházellenességgel, a másik még súlytalanabb
- Tüttő Kata: keveset beszél, sajnos
- Kiss Ambrus: próbál a tényekkel operálni, nem mondom, hogy a stílusa mindig jó, de elég profinak jön le és nem személyeskedik (általában)
- KariGeri: Sokszor használja ki, hogy övé az utolsó szó és hogy nagyrészt azok az ügyek mennek végig, amiket ő és kb. így a Tisza is támogat, lehet róla vitatkozni, hogy ezt mennyire jól teszi, olyan, mint mindig volt, próbál lavírozni, de mostanában egyre többször jön ki a sodrából, próbálná most már kivinni az országos propagandát (mindkét oldalét) kitolni a közgyűlésből, de nem nagyon tudja

Amit én levonok ebből, a jövőre nézve is akár, az az , hogy a fidesz kárderhiánya egyre szembetűnőbb, de a buták közül az agresszíveket szedik ki, így nagyon sok idő és energia megy el az országos politikára, a tiszások amatőrök mind és sajnos a képességeik se tűnnek túl erősnek, a többiek meg próbálnak ügyeket vinni, csak sokszor így attól függenek a dolgok, hogy KariGeri és Vitézy csapata milyen ügyeket támogat. Sajnos egyre inkább az látszik, hogy a fidesz még a 2002-2010 közötti ellenzéki stílusánál is rosszabb lesz a parlamentben, ha nem nyernek, a Tiszának meg nagyon jó embereket kéne találni, akár a hátországnak, akár képviselőknek 2026-ra, mert amit ez a csapat mutat, az nagyon nem bíztató...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
9 hónapja
deyell Las Vegas Raiders 12 401 — Sworn to the Dark

youtu.be/CFo_IqdY7hs
NB2
Őszentsége Sobri Jóska

built for this shit

9 hónapja
Szólok előre:

50. cikk * 
(1) Az Országgyűlés
a) az alkotmányos rend megdöntésére, felforgatására vagy a hatalom kizárólagos megszerzésére irányuló cselekmény, vagy
(2) A szükségállapot kihirdetéséhez az országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges.
(3) A szükségállapot harminc napra hirdethető ki. A szükségállapotot az Országgyűlés az országgyűlési képviselők kétharmadának szavazatával harminc nappal meghosszabbíthatja, ha a szükségállapot kihirdetésére okot adó körülmény továbbra is fennáll.

(1) A Kormány különleges jogrendben rendeletet alkothat, amellyel – sarkalatos törvényben meghatározottak szerint – egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti, törvényi rendelkezésektől eltérhet, valamint egyéb rendkívüli intézkedéseket hozhat.

24.hu/belfold/2025/05/29/kosa-lajos-ruszin-szendi-romulusz-nato-ulesek-katonai-puccs/
9 hónapja
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 879 — no es importante

youtu.be/CFo_IqdY7hs
NB2
Őszentsége Sobri Jóska
zinedine5
Nincs keresztényibb a tényleges megbocsátásnál

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
9 hónapja
 444.hu/2025/05/29/van-olyan-allami-cegvezeto-aki-mar-euroban-kapja-a-fizeteset

meanwhile
9 hónapja
topin New England Patriots 2 274
 telex.hu/belfold/2025/05/28/egyelore-oriasi-ongolnak-tunik-a-fideszes-harcosok-klubja

😄
warr_b
Én ezzel finoman bánnék. Itt szerintem már Fidesz oldalán az is siker, ha 2 hétig számukra húsbavágó témákról elterelték ezzel a szót. Home run lett volna nekik, ha Facebookon mérhetően megnőtt volna a harcosaik által a like, megosztás, komment stb számaik.
dawyd728
Ami cél lehet ezzel, az még el sem kezdődött. Ez ugye az orosz botok miatt fontos legitimálás, amik majd érkeznek idővel, ahogy közeledik a választás. Lehet többet vártak a manuális harcosoktól is, de azt gondolom, a henger nem tőlük érkezik majd.
9 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 810 — Lucas Scott

Zsellér van de Vrij
Ez nekem annyira nem.
A 27 v 55 az elég meggyőző különbség sztem. Dupla annyian nem értenek egyet.
Érdekes hogy az előző években a Fidesz mindig azokat a témákat kereste ahol 50+1-e volt legalabb most meg nem ez az első ahol a kisebbségben levő álláspontot veszi fel.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
9 hónapja
dawyd728 4 127

😄
warr_b
9 hónapja
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 100 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
9 hónapja
warr_b Washington Commanders 29 208 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

😄

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
9 hónapja
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 438 — Ajmo Vatreni

youtu.be/CFo_IqdY7hs
NB2
Őszentsége Sobri Jóska
9 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 321 — Saturday Night Lights

youtu.be/CFo_IqdY7hs
NB2
Őszentsége Sobri Jóska
Az ördöggel cimborált, ezt nem bocsájtják meg neki.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)