Politika
65 feliratkozó
több mint 1 éve
Kreatívan kell gondolkodni.Semmit.Ugyanúgy, ahogy papíron most is nyerhet bárki közbeszerzést, mégis mindig ugyanazok nyerik, akkor is bárkit érinthet egy-egy újonnan bevezetett adó, mégis csak bizonyos kört fog érinteni.Diszkrimináció tilalmon elbukikA vagyonadó lehetséges lenne, csak rohadtul népszerűtlen a vállalati-banki-gazdasági szektorban meggazdagodottak kötött.Ezért mondom, hogy kreatívnak kell lenni. A barátokat ne érintse, csak akiket kiszemeltek.
Csányi, Demján-örökösök, Vajna-örökösök, stb nem hiszem, h lobbyznak érte és MP köreiben is van ilyen garnitúra, őket meg nem szopatja meg.
Nem véletlen, h nagyon csínján bánnak ezzel világszerte.
Willie Parker
Más módja nincs annak, hogy visszavegyék, amit elloptak.
gabokocka
Willie Parker
Egyszerűen nincs más alternatíva visszavenni az elmúlt másfél évtizedben ellopott közvagyont, és az ország jelen helyzetében kibaszottul szükség van rá.
Egészen biztos vagyok benne, hogy ezen már megy a matek, mit lehet erre kitalálni.
gabokocka
Willie Parker
Pl. aki ellen xy törvény alapján eljárás van, annak a vagyona zárolásra kerül. Mindenki ellen indítható ilyen eljárás, ellenem, ellened, Mari néni, Peti spanja, Lölő ellen. Az ellenem, ellened, Mari néni, Peti spanja elleni pikk-pakk eredménytelenül lezárul, Lölő elleni meg elhúzódik bármeddig. Aztán lehet alkudozni az együttműködésről, mint egy vádalkunál, hogy X összegről lemond, Y-t megtarthat, és leléphet. És van még ezer hasonló opció.
Ezek csak technikai problemák. Ha technikailag kivitelezhető volt, hogy minden "lopás" törvényes legyen, akkor van törvényes út a "visszaszerzésre" is. A valódi problémák azok, hogy egyáltalán egy autotiter, putyinosodó, meghackelt demokráciában oda lehet e egyáltalán kerülni ahhoz, hogy a technikai problémákról legyen szó. Én egyre inkább arra hajlok, hogy már nem. Aztán ne legyen igazam.
több mint 1 éve
A migatyánk azért egy országos párt, komolyan fizetésért dolgozó aktivistáknak, fizetett-emberekkel, a kutyák csak budapesti libsi gyökerekkel rendelkező protestek, unatkozó aktivistáknak, akik nem országosak és csak önkori szinten alkalmasak bármire, ha allalmasak vlm re is.Nem igazán összehasonlítható a kettő,
Ráadásul csak akkor lesznek egyáltalán helyzetben, ha fidesz propaganda sikeres lesz, vagy Peti közben összeroppan és teljesen szembe megy a BP-i libsikkel.
Szerkesztette: ozibozi
több mint 1 éve
Van amit nem lehet elvinni, lásd Hatvanpuszta és társai...Akkor is mindegy lesz, mert a lóvé már nem itt lesz...Erre térjünk majd vissza, ha egyszer kormányváltás lesz.Semmit.Ugyanúgy, ahogy papíron most is nyerhet bárki közbeszerzést, mégis mindig ugyanazok nyerik, akkor is bárkit érinthet egy-egy újonnan bevezetett adó, mégis csak bizonyos kört fog érinteni.Diszkrimináció tilalmon elbukikA vagyonadó lehetséges lenne, csak rohadtul népszerűtlen a vállalati-banki-gazdasági szektorban meggazdagodottak kötött.Ezért mondom, hogy kreatívnak kell lenni. A barátokat ne érintse, csak akiket kiszemeltek.
Csányi, Demján-örökösök, Vajna-örökösök, stb nem hiszem, h lobbyznak érte és MP köreiben is van ilyen garnitúra, őket meg nem szopatja meg.
Willie Parker
gabokocka
Willie Parker
Egyszerűen nincs más alternatíva visszavenni az elmúlt másfél évtizedben ellopott közvagyont, és az ország jelen helyzetében kibaszottul szükség van rá.
Egészen biztos vagyok benne, hogy ezen már megy a matek, mit lehet erre kitalálni.
gabokocka
Willie Parker
gabokocka
Willie Parker
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 1 éve
Btw szerintetek, ha 6-8 százalékon belül lesz a Tisza vs Fidesz, akkor Toroczkay megmenti a hazát?Mivel a fidesz szatelitpártja, teljesen nyilvánvaló mi történik majd egy ilyen esetben.
Willie Parker
fidesz + mihazánk
Tisza + Kutyapárt
és vannak feriék.
Bár ahogy a fidesz kommunikációja egyre tolódik jobbra, lehet elvesznek annyi szavazatot a mihazánktól, hogy azok nem jutnak be.
A Kutyapártnak és a Tiszának pedig a választás előtt egyezkedni kéne, hogy legyen reális esély bejutni.
több mint 1 éve
Akkor is mindegy lesz, mert a lóvé már nem itt lesz...Erre térjünk majd vissza, ha egyszer kormányváltás lesz.Semmit.Ugyanúgy, ahogy papíron most is nyerhet bárki közbeszerzést, mégis mindig ugyanazok nyerik, akkor is bárkit érinthet egy-egy újonnan bevezetett adó, mégis csak bizonyos kört fog érinteni.Diszkrimináció tilalmon elbukikA vagyonadó lehetséges lenne, csak rohadtul népszerűtlen a vállalati-banki-gazdasági szektorban meggazdagodottak kötött.Ezért mondom, hogy kreatívnak kell lenni. A barátokat ne érintse, csak akiket kiszemeltek.
Willie Parker
gabokocka
Willie Parker
gabokocka
Willie Parker
gabokocka
több mint 1 éve
Erre térjünk majd vissza, ha egyszer kormányváltás lesz.Semmit.Ugyanúgy, ahogy papíron most is nyerhet bárki közbeszerzést, mégis mindig ugyanazok nyerik, akkor is bárkit érinthet egy-egy újonnan bevezetett adó, mégis csak bizonyos kört fog érinteni.Diszkrimináció tilalmon elbukikA vagyonadó lehetséges lenne, csak rohadtul népszerűtlen a vállalati-banki-gazdasági szektorban meggazdagodottak kötött.Ezért mondom, hogy kreatívnak kell lenni. A barátokat ne érintse, csak akiket kiszemeltek.
Willie Parker
gabokocka
Willie Parker
gabokocka
Willie Parker
több mint 1 éve
Btw szerintetek, ha 6-8 százalékon belül lesz a Tisza vs Fidesz, akkor Toroczkay megmenti a hazát?
több mint 1 éve
Semmit.Ugyanúgy, ahogy papíron most is nyerhet bárki közbeszerzést, mégis mindig ugyanazok nyerik, akkor is bárkit érinthet egy-egy újonnan bevezetett adó, mégis csak bizonyos kört fog érinteni.Diszkrimináció tilalmon elbukikA vagyonadó lehetséges lenne, csak rohadtul népszerűtlen a vállalati-banki-gazdasági szektorban meggazdagodottak kötött.Ezért mondom, hogy kreatívnak kell lenni. A barátokat ne érintse, csak akiket kiszemeltek.
Willie Parker
gabokocka
Willie Parker
gabokocka
több mint 1 éve
Ugyanúgy, ahogy papíron most is nyerhet bárki közbeszerzést, mégis mindig ugyanazok nyerik, akkor is bárkit érinthet egy-egy újonnan bevezetett adó, mégis csak bizonyos kört fog érinteni.Diszkrimináció tilalmon elbukikA vagyonadó lehetséges lenne, csak rohadtul népszerűtlen a vállalati-banki-gazdasági szektorban meggazdagodottak kötött.Ezért mondom, hogy kreatívnak kell lenni. A barátokat ne érintse, csak akiket kiszemeltek.
Willie Parker
gabokocka
Willie Parker
több mint 1 éve
Diszkrimináció tilalmon elbukikA vagyonadó lehetséges lenne, csak rohadtul népszerűtlen a vállalati-banki-gazdasági szektorban meggazdagodottak kötött.Ezért mondom, hogy kreatívnak kell lenni. A barátokat ne érintse, csak akiket kiszemeltek.
Willie Parker
gabokocka
több mint 1 éve
Kizárt, h a felsővezetőket demokratikusan leváltsd.Sztem egy esetleges kormányváltás után minden gond nélkül. Ott is emberek dolgoznak, akik ugyanúgy hónapról hónapra élnek, mint az ország 95%a, életük végéig nem lesz annyi pénzük, mint amennyit ér Lölő legújabb gépe. Nyilván új vezetők kerülnének oda, akiknek nyilván az volna a fő feladata, hogy ezeket a pénzeket beszedje. Hidd el, lenne rá jelentkező bőven.Nem tudom ott, akkor milyen volt a helyzet, de sztem összehasonlíthatatlan az ittenivel. Gyakorlatilag meg tudod úgy adóztatni Mészárost és Tiborczot, hogy mást ne érintsen az országban. Csak kreatívnak kell lenni.Litvániában bevezették a Covid alatt. Élt 3 hónapot, majd beleborult a kormányzat.Sztem erre nem így kell gondolni.Mondjuk azt MP is elmondta, hogy az Orbán dinasztia vagyona 10 000 milliárd forint, abból több évig futja az adócsökkentésekre 😀A Kulcsár-ügyből 7-8 millió forintot lehetett visszaszerezni.
Bruce
A Tocsik-ügyben a felszámolásban lehetett pár tízmilliót begyűjteni.
A Hunvald ügybrn 800ezer ft jött vissza a sértetthez.
Én nem is emlékszem olyanra, h 100 milliárdot bármikor lehetett vagyon-visszaszerezni, szabályos eljárásban.
Persze statárium még lehet, mint a Martinovics perben.
Willie Parker
Brutális, kvázi személyre szabott különadókat kell kivetni, ami után inkább maga adja vissza mindenét Lölő & co.
gabokocka
Willie Parker
gabokocka
És szerinted a Nav végrehajtja?
Willie Parker
gabokocka
Pl Kúria elnökét, LÜ-t kinevezik választás előtt, átnyúlik a ciklusuk a választási cikluson, csácsumi.
több mint 1 éve
A vagyonadó lehetséges lenne, csak rohadtul népszerűtlen a vállalati-banki-gazdasági szektorban meggazdagodottak kötött.Ezért mondom, hogy kreatívnak kell lenni. A barátokat ne érintse, csak akiket kiszemeltek.
Willie Parker
több mint 1 éve
A vagyonadó lehetséges lenne, csak rohadtul népszerűtlen a vállalati-banki-gazdasági szektorban meggazdagodottak kötött.Csányi, Demján-örökösök, Vajna-örökösök, stb nem hiszem, h lobbyznak érte és MP köreiben is van ilyen garnitúra, őket meg nem szopatja meg.
több mint 1 éve
Sztem egy esetleges kormányváltás után minden gond nélkül. Ott is emberek dolgoznak, akik ugyanúgy hónapról hónapra élnek, mint az ország 95%a, életük végéig nem lesz annyi pénzük, mint amennyit ér Lölő legújabb gépe. Nyilván új vezetők kerülnének oda, akiknek nyilván az volna a fő feladata, hogy ezeket a pénzeket beszedje. Hidd el, lenne rá jelentkező bőven.Nem tudom ott, akkor milyen volt a helyzet, de sztem összehasonlíthatatlan az ittenivel. Gyakorlatilag meg tudod úgy adóztatni Mészárost és Tiborczot, hogy mást ne érintsen az országban. Csak kreatívnak kell lenni.Litvániában bevezették a Covid alatt. Élt 3 hónapot, majd beleborult a kormányzat.Sztem erre nem így kell gondolni.Mondjuk azt MP is elmondta, hogy az Orbán dinasztia vagyona 10 000 milliárd forint, abból több évig futja az adócsökkentésekre 😀A Kulcsár-ügyből 7-8 millió forintot lehetett visszaszerezni.
Bruce
Én nem is emlékszem olyanra, h 100 milliárdot bármikor lehetett vagyon-visszaszerezni, szabályos eljárásban.
Willie Parker
Brutális, kvázi személyre szabott különadókat kell kivetni, ami után inkább maga adja vissza mindenét Lölő & co.
gabokocka
Willie Parker
gabokocka
Willie Parker
több mint 1 éve
Soha nem gondoltam volna, de a jövő évi választás számomra is sorsdöntő lesz, nekem betelt a pohár.Nagyon nehéz biztatót találni a mai közéletben....
Kapja be minden relativizáló whataboutista, és aki nem akarja látni, hogy ezek a folyamatok mindig hova vezetnek, az szintén meg is érdemli a sorsát.
r.baggio
Én annak örülök és picit reménytelivé tesz, hogy olyan facebook ismerőseim vállalnak fel ellenzéki véleményeket, akik előtte nagy ívben kerültek minden politikai tartalmat. Tudom buborék meg minden,
több mint 1 éve
Nem tudom ott, akkor milyen volt a helyzet, de sztem összehasonlíthatatlan az ittenivel. Gyakorlatilag meg tudod úgy adóztatni Mészárost és Tiborczot, hogy mást ne érintsen az országban. Csak kreatívnak kell lenni.Litvániában bevezették a Covid alatt. Élt 3 hónapot, majd beleborult a kormányzat.Sztem erre nem így kell gondolni.Mondjuk azt MP is elmondta, hogy az Orbán dinasztia vagyona 10 000 milliárd forint, abból több évig futja az adócsökkentésekre 😀A Kulcsár-ügyből 7-8 millió forintot lehetett visszaszerezni.
Bruce
Willie Parker
gabokocka
Willie Parker
gabokocka
Amúgy az ilyen szabályt 1.-re NAV elé viszik, utána AB, majd Strasbourg.
Sztem az 1-nél megbukik a beszedése...
Szerkesztette: Willie Parker
több mint 1 éve
Nem tudom ott, akkor milyen volt a helyzet, de sztem összehasonlíthatatlan az ittenivel. Gyakorlatilag meg tudod úgy adóztatni Mészárost és Tiborczot, hogy mást ne érintsen az országban. Csak kreatívnak kell lenni.Litvániában bevezették a Covid alatt. Élt 3 hónapot, majd beleborult a kormányzat.Sztem erre nem így kell gondolni.Mondjuk azt MP is elmondta, hogy az Orbán dinasztia vagyona 10 000 milliárd forint, abból több évig futja az adócsökkentésekre 😀A Kulcsár-ügyből 7-8 millió forintot lehetett visszaszerezni.
Bruce
Willie Parker
gabokocka
Willie Parker
több mint 1 éve
Litvániában bevezették a Covid alatt. Élt 3 hónapot, majd beleborult a kormányzat.Sztem erre nem így kell gondolni.Mondjuk azt MP is elmondta, hogy az Orbán dinasztia vagyona 10 000 milliárd forint, abból több évig futja az adócsökkentésekre 😀A Kulcsár-ügyből 7-8 millió forintot lehetett visszaszerezni.
Bruce
Willie Parker
gabokocka
Ja, meg utólagosan nem lehet így adóztatni a jövedelmet, mert ugye visszaható hatály tilalma. Az AB majd megszakérti.
Szerkesztette: Willie Parker
több mint 1 éve
Felesleges ügyeket indítani a "3000 gazdag" ellen büntetőjogilag. Hosszú, nehézkes, a bírósàg előtt kétséges. Gyurcsány-Sukoró-ügynek is volt fogható szála, baromi nagy botrány is lett, eredmény meg NULLA.Én attól félek, hogy ha lesznek is ügyek, azoknak a végén low-level emberek mennek börtönbe, a pénzek nagy része meg olyan bankszámlákra kerül, ahonnan nem lehet visszaszerezni, a gazdáikkal együtt távoznak az országból...Mondjuk azt MP is elmondta, hogy az Orbán dinasztia vagyona 10 000 milliárd forint, abból több évig futja az adócsökkentésekre 😀A Kulcsár-ügyből 7-8 millió forintot lehetett visszaszerezni.
Bruce
Willie Parker
StormST
Megfognak 3-4 kishalat, mint a Zuschlag-nál, oszt jónapot.
több mint 1 éve
Főleg úgy, hogy ezek a vagyonok a hatályos jogszabályok (olyanok amilyenek de jogszabályok) betartásával születtek.Mondjuk azt MP is elmondta, hogy az Orbán dinasztia vagyona 10 000 milliárd forint, abból több évig futja az adócsökkentésekre 😀A Kulcsár-ügyből 7-8 millió forintot lehetett visszaszerezni.
Bruce
Willie Parker
Erre alapozva felesleges bevétellel számolni. De aki idáig eljut az gondolkodó ember.
Ezek a kérdések, igéretek az agyhalottakhoz szólnak, hisz - nagyon helyesen - felismerték, hogy agyhalottak nélkül nem lehet választást nyerni. (Persze-persze csak a fideszesek agyhalottak ti kedves szavazóim ti nem vagytok azok)
Tele a f@szod Orbánnal? Majd elvesszük tőle
Drága a gyógyszer? 200e Ft + 2)%-kal olcsóbb lesz
több mint 1 éve
Sztem erre nem így kell gondolni.Mondjuk azt MP is elmondta, hogy az Orbán dinasztia vagyona 10 000 milliárd forint, abból több évig futja az adócsökkentésekre 😀A Kulcsár-ügyből 7-8 millió forintot lehetett visszaszerezni.
Bruce
Willie Parker
több mint 1 éve
Én attól félek, hogy ha lesznek is ügyek, azoknak a végén low-level emberek mennek börtönbe, a pénzek nagy része meg olyan bankszámlákra kerül, ahonnan nem lehet visszaszerezni, a gazdáikkal együtt távoznak az országból...Mondjuk azt MP is elmondta, hogy az Orbán dinasztia vagyona 10 000 milliárd forint, abból több évig futja az adócsökkentésekre 😀A Kulcsár-ügyből 7-8 millió forintot lehetett visszaszerezni.
Bruce
Willie Parker

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 1 éve
Mondjuk azt MP is elmondta, hogy az Orbán dinasztia vagyona 10 000 milliárd forint, abból több évig futja az adócsökkentésekre 😀A Kulcsár-ügyből 7-8 millió forintot lehetett visszaszerezni.
Bruce
több mint 1 éve
Szerintem nem kell, addig amíg át nem veszik a hatalmat nem kell. Számomra sokkal inkább zavaró lenne, ha olyan muníciót adna a propaganda kezébe, amivel azokat akik esetleg billegnek eltántorítaná a Tiszára szavazástól, mert hát ők adót akarnak emelni, az nekem meg rossz.Nyilván, csak előbb vagy utóbb valami válasz azért kelleni fog, mert így meg a propaganda majd erre megy rá egy idő után, hogy "persze ígér fűt-fát, de csődbe vinné vele az országot, bezzeg Orbán óvatosan ígér, csak olyat, amit be tud tartani"...Az is benne volt a partizános beszélgetésben, hogyha bármit mondana a bevételi oldalról, akkor azt a propaganda köszönné szépen és rögtön felhasználná.Kíváncsi leszek hogy ezt a kb 1000-1100 milliárd forintos bevétel csökkentést miből lehet finanszírozni? (nyugdíjas szép kártya kb 3-400 milliárd, az szja az nem tiszta még, de ha minden változatlanul marad, akkor az is 250 milliárd, egészséges élelmiszer áfacsökkentése kb 250 milliárd, gyógyszerek áfacsökkentése 50 milliárd, KATA visszahozása 150 milliárd + még ott van az eü +500 milliárdja)Partizánon is erről beszéltek nemrég, hogy a bevételi oldalról nem beszélt és ez igazából engem is zavar, de egyből hozzá is tenném, hogy Orbán se beszél erről soha, csak megcsinálja, aztán lesz a hiány amennyi lesz...
A vagyonadóból és a politikusok fizetésének csökkentéséből azért ezt nem fogja finanszírozni.
Hiányolom a családi pótlék emelésének betételét a kérdésekbe.
Alapból én az szja-t biztos hogy nem fogom igenre venni, sőt a kata adót sem. A többi az egyelőre véleményem szerint mehetne.
Bruce
Tiszás barátom szerint "a 8000 milliárd EU pénz és az elkobzott vagyonok elég lesznek", de szerintem ez egy túl könnyelmű hozzáállás, egyrészt az EU pénz az nem mehet bármire és nem egyből-egyben jön majd, másrészt az elkobzott pénzek, ha lesznek is, az egy egyszeri bevétel lesz és ki tudja mikor, a magyar igazságszolgáltatás gyorsaságát ismerve...
StormST
ervinator
StormST
Minden választás az ígéretről szól, aminek a nagy része nem kerül betartásra. Az hogy MP rálicitál OV ígéreteire alapból egy bölcs stratégia, függetlenül attól, hogy be tudja-e tartani vagy sem. Mert aki reálisan át tudja gondolni, azt, hogy miből lesz finanszírozva, az nem fog a Fideszre szavazni akkor sem, ha a kérdésére az a válasz, hogy nem tudja, aki meg nem gondolja át reálisan, azt jobban meg lehet szólítani, ha jobb ígéretet kap.
"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
több mint 1 éve
Mondjuk azt MP is elmondta, hogy az Orbán dinasztia vagyona 10 000 milliárd forint, abból több évig futja az adócsökkentésekre 😀