Politika
65 feliratkozó
több mint 1 éve
Piaci érték alapjánmikor adó van leértékelik mikor el kell adni/hitelt kell felvenni akkor meg felÉs hogy játsszák ki?Itt jön vissza a korábban általam írt telekértékadó bevezetésének kérdése. Szépen meg lehetne adóztatni az oligarchákat ebben a szituációban, úgy hogy közben az átlagemberek adója nem növekedne számottevően.az a baj hogy ez USAba se működik rendesen mert ugyanúgy ki tudják játszani
Kevésbé lehetne kijátszani mint egy vagyonadót, mert a telek az mindig itt marad. A tulajdonosa meg ismert.
Mivel a telket adóztatná, így ösztönözné hogy valami gazdasági tevékenységeket folytassanak rajta és ne csak álljon üresen.
Csökkenhetnének a lakásárak is ezáltal, mivel több lakás épülne.
Össze is lehetne kötni egy SZJA csökkentéssel, hogy a társadalmi elfogadottsága növekedhessen. Az alsó-középosztály jól járna, a felső osztály meg annyira nem, de hát ők vannak kevesebben! 😀
Bruce
Negritis, a vajda
Bruce
csak nézd meg trump miért bukta el a perét
mi alapján határozod meg az adót bármire?
Negritis, a vajda
több mint 1 éve
mikor adó van leértékelik mikor el kell adni/hitelt kell felvenni akkor meg felÉs hogy játsszák ki?Itt jön vissza a korábban általam írt telekértékadó bevezetésének kérdése. Szépen meg lehetne adóztatni az oligarchákat ebben a szituációban, úgy hogy közben az átlagemberek adója nem növekedne számottevően.az a baj hogy ez USAba se működik rendesen mert ugyanúgy ki tudják játszani
Kevésbé lehetne kijátszani mint egy vagyonadót, mert a telek az mindig itt marad. A tulajdonosa meg ismert.
Mivel a telket adóztatná, így ösztönözné hogy valami gazdasági tevékenységeket folytassanak rajta és ne csak álljon üresen.
Össze is lehetne kötni egy SZJA csökkentéssel, hogy a társadalmi elfogadottsága növekedhessen. Az alsó-középosztály jól járna, a felső osztály meg annyira nem, de hát ők vannak kevesebben! 😀
Bruce
Negritis, a vajda
Bruce
csak nézd meg trump miért bukta el a perét
mi alapján határozod meg az adót bármire?
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
És hogy játsszák ki?Itt jön vissza a korábban általam írt telekértékadó bevezetésének kérdése. Szépen meg lehetne adóztatni az oligarchákat ebben a szituációban, úgy hogy közben az átlagemberek adója nem növekedne számottevően.az a baj hogy ez USAba se működik rendesen mert ugyanúgy ki tudják játszani
Bruce
Negritis, a vajda
több mint 1 éve
Itt jön vissza a korábban általam írt telekértékadó bevezetésének kérdése. Szépen meg lehetne adóztatni az oligarchákat ebben a szituációban, úgy hogy közben az átlagemberek adója nem növekedne számottevően.az a baj hogy ez USAba se működik rendesen mert ugyanúgy ki tudják játszani
Bruce
több mint 1 éve
Itt jön vissza a korábban általam írt telekértékadó bevezetésének kérdése. Szépen meg lehetne adóztatni az oligarchákat ebben a szituációban, úgy hogy közben az átlagemberek adója nem növekedne számottevően. Kevésbé lehetne kijátszani mint egy vagyonadót, mert a telek az mindig itt marad. A tulajdonosa meg ismert.
több mint 1 éve
Legújabb zuhanyhiradó jogászi berkekből Pol(oska)t Petike betölti a 70-t ès Szíjjas(nem elèggè a háta) Petike lesz főügyész.....Répássy Árpád, Varga Zs. András, de leginkább Tuzson Bence
dande2
több mint 1 éve
Tekk, nősöketHöhh, megjött a kormánygép Asztanából, pont láttuk leszállni. Vajon mit hozott?Vajon mit vitt?
warr_b
Őszentsége Sobri Jóska

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 1 éve
Höhh, megjött a kormánygép Asztanából, pont láttuk leszállni. Vajon mit hozott?Vajon mit vitt?
warr_b
több mint 1 éve
Höhh, megjött a kormánygép Asztanából, pont láttuk leszállni. Vajon mit hozott?

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 1 éve
Lehet ezzel nem leszek népszerű, de én azt a kérdést elég demagógnak tartom, hogy a miniszterelnök fizetése max 2,5 millió legyen-e. Persze biztos sokan vannak, akiknek az nagyon sok pénznek tűnhet, de én személy szerint nem várnám el az ország miniszterelnökétől, hogy egy multi BSC közép/felsővezető fizetéséért dolgozzon. Nyilván a mostani 7,1 is irreális, a reális szerintem most valahol 4-5 millió körül lenne...Választást csak demagógiával lehet nyerni, még a fejlett’ nyugaton is, nemhogy a Balkán szélén.
(azt csak mellékesen jegyzem meg, hogy nem írták oda, hogy bruttó vagy nettó, szóval ha nettó 2,5, az kb. még reális is lehet, de nyilván a bruttóra gondoltak)
StormST
Megjegyezve a top 3 legnagyobb ováció tegnap erre a baromságrá volt azok között akik ki is mentek a rendezvényre, és várhatóan aktívak lesznek.
több mint 1 éve

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
Igen, lett belőle vita, de arra is jött válasz.Nem feltétlenül kell ám az objektív igazságnak elfogadni azt a Varga Szabolcs cikket. Utána többen nekiestek, egész komoly utóélete lett.Értem a Mohács analógiát, csak az abban a kontextusban nem igaz:btw lehet en vagyok vakon de ugye meg mindig haborus veszelyhelyzet van es siman hosszabbithatjak barmeddig. lesz egyaltalan valasztas ha olyanok a prognozisok?Eu-s tagországként ez nem lehet kérdés, de most már tényleg válaszút előtt az ország, hogy nyugat vagy kelet, és én már nem vagyok róla meggyőződve, hogy nekünk nem Mohács kell-e.
Kúrfürst briareos
r.baggio
www.valaszonline.hu/2024/08/29/mohacs-mitosz-valosag-tortenelem-varga-szabolcs-essze/
Ajánlom továbbá még a Digitális Legendárium nevű podcastot is. Igazán felfrissítő élmény úgy hallgatni, újratanulni a történelmünket, hogy az sokkal jobban érthető és nagyobb kontextusba helyezik. Ráadásul nincs meg benne az a kesergő hangulat és realistábban, sőt pozitívabban mutatja meg a történéseket, még ha a kimenetelek néha vereségek voltak.
A magyar nép nem buta, nem önsorsrontó, de 30 év kádári agymosásnak meg lett az eredménye és amikor OV újra a hamis jó létet és a felelősség kormányra történő átruházását ígérte nekik, elkeseredettségükben sokan kaptak utána. Na meg, mert nem volt épkézláb politikus a színtéren vagy ha volt is, akkor már ment a karaktergyilkosság és az, hogy az ügynökaktákat nem nyitották meg.
Még a Fidesz sem, sőt a Fidesz sem.
És akkor itt jön a képbe a '94-es választások előtt kapott egymillió német márka "legendája", ami retrospektíven megmagyarázza, hogy miért fordult, kellett fordulnia OV-nak Oroszország irányába.
Lúdas Solymi
Assurbanapli
Nem is az objektív igazság ott a lényeg, hanem a nézőpont és a kontextus.
A DL podcast vonatkozó részeivel együtt azért mégiscsak másabb képet fest az egész csatáról, függetlenül attól, hogy vereség lett a vége.
több mint 1 éve
Az elv az, hogy azért keressenek sokat a döntéshozók, hogy ne lehessen őket korrumpálni (más dolog, hogy látjuk azt, hogy a valóságban ez se elég).
több mint 1 éve
Lehet ezzel nem leszek népszerű, de én azt a kérdést elég demagógnak tartom, hogy a miniszterelnök fizetése max 2,5 millió legyen-e. Persze biztos sokan vannak, akiknek az nagyon sok pénznek tűnhet, de én személy szerint nem várnám el az ország miniszterelnökétől, hogy egy multi BSC közép/felsővezető fizetéséért dolgozzon. Nyilván a mostani 7,1 is irreális, a reális szerintem most valahol 4-5 millió körül lenne...(azt csak mellékesen jegyzem meg, hogy nem írták oda, hogy bruttó vagy nettó, szóval ha nettó 2,5, az kb. még reális is lehet, de nyilván a bruttóra gondoltak)

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 1 éve
én azt mondom hogy legyen 2-5-10x mediánbér, az átlagot túl könnyű manipulálniNéhány hónapja írtam én is, hogy az átlagbérnél nem kellene, hogy többet keressenek.Én a képviselők és a miniszterek fizetését a vásárlóerő-paritásos (PPP) GDP alapjánÉn a minimálbér vagy medián bér mentén szoktam mondani
számítanám ki. És annak alapján kapnák a havi juttatásukat.
Átlátható és igazságos
Automatikus módosulás – Ha a gazdaság nő, nő a bérük, ha csökken, akkor kevesebb jár nekik is.
Csökkenti a populista fizetésemeléseket – Nem a politikusok saját maguk döntenek róla.
Most ahogy megnéztem a PPP GDP/fő 40 168 USD/fő/év.
A képviselők ennek az 1,5×-e lenne, a minisztereknek a 2,5×-e, a miniszterelnöknek pedig a 4×-e.
Ebben az esetben így alakulnának a havi fizetések:
Képviselő 1 850 000 Ft/hó
Miniszter 3 100 000 Ft/hó
Miniszterelnök 5 000 000 Ft/hó
Persze lehet ezt finomítani, meg a kiegészítőket is úgy alakítani, hogy ne legyenek túlfizetve se, de legyen érdekük olyan döntéseket hozni, amik előremutatóak.
Bruce
Negritis, a vajda
szaba
nyilván lesz így is csalás bőven azzal hogy mit hogyan írnak le, de látszatra jobban áll
több mint 1 éve
Néhány hónapja írtam én is, hogy az átlagbérnél nem kellene, hogy többet keressenek.Én a képviselők és a miniszterek fizetését a vásárlóerő-paritásos (PPP) GDP alapjánÉn a minimálbér vagy medián bér mentén szoktam mondani
Átlátható és igazságos
Automatikus módosulás – Ha a gazdaság nő, nő a bérük, ha csökken, akkor kevesebb jár nekik is.
Csökkenti a populista fizetésemeléseket – Nem a politikusok saját maguk döntenek róla.
A képviselők ennek az 1,5×-e lenne, a minisztereknek a 2,5×-e, a miniszterelnöknek pedig a 4×-e.
Persze lehet ezt finomítani, meg a kiegészítőket is úgy alakítani, hogy ne legyenek túlfizetve se, de legyen érdekük olyan döntéseket hozni, amik előremutatóak.
Bruce
Negritis, a vajda
több mint 1 éve
Igen ez a gyenge pontja a dolognak, de valahogy azt is ki lehetne szűrni.Én a képviselők és a miniszterek fizetését a vásárlóerő-paritásos (PPP) GDP alapjánDe így érdekük a gyenge HUF.
Átlátható és igazságos
Bruce
vpi
Pl ha a 2023-as GDP-hez van igazítva, akkor egy 2023-as éves átlagos USD árfolyamérték (pl 375 Ft/USD) lenne az alapszám amivel forintosítanák. Így lenne egy forintosított bér. A következő évben amikor kijön az új GDP adat, akkor az árfolyamot nem változtatnánk, hanem megint 375 Ft/USD-vel lenne szorozva. Így a gyenge forint már nem is lenne érdekük, hanem pont hogy erősíteni kellene a forintot.
több mint 1 éve
Nem feltétlenül kell ám az objektív igazságnak elfogadni azt a Varga Szabolcs cikket. Utána többen nekiestek, egész komoly utóélete lett.Értem a Mohács analógiát, csak az abban a kontextusban nem igaz:btw lehet en vagyok vakon de ugye meg mindig haborus veszelyhelyzet van es siman hosszabbithatjak barmeddig. lesz egyaltalan valasztas ha olyanok a prognozisok?Eu-s tagországként ez nem lehet kérdés, de most már tényleg válaszút előtt az ország, hogy nyugat vagy kelet, és én már nem vagyok róla meggyőződve, hogy nekünk nem Mohács kell-e.
Kúrfürst briareos
r.baggio
www.valaszonline.hu/2024/08/29/mohacs-mitosz-valosag-tortenelem-varga-szabolcs-essze/
Ajánlom továbbá még a Digitális Legendárium nevű podcastot is. Igazán felfrissítő élmény úgy hallgatni, újratanulni a történelmünket, hogy az sokkal jobban érthető és nagyobb kontextusba helyezik. Ráadásul nincs meg benne az a kesergő hangulat és realistábban, sőt pozitívabban mutatja meg a történéseket, még ha a kimenetelek néha vereségek voltak.
A magyar nép nem buta, nem önsorsrontó, de 30 év kádári agymosásnak meg lett az eredménye és amikor OV újra a hamis jó létet és a felelősség kormányra történő átruházását ígérte nekik, elkeseredettségükben sokan kaptak utána. Na meg, mert nem volt épkézláb politikus a színtéren vagy ha volt is, akkor már ment a karaktergyilkosság és az, hogy az ügynökaktákat nem nyitották meg.
És akkor itt jön a képbe a '94-es választások előtt kapott egymillió német márka "legendája", ami retrospektíven megmagyarázza, hogy miért fordult, kellett fordulnia OV-nak Oroszország irányába.
Lúdas Solymi
több mint 1 éve
Én a képviselők és a miniszterek fizetését a vásárlóerő-paritásos (PPP) GDP alapjánDe így érdekük a gyenge HUF.
Átlátható és igazságos
Bruce
több mint 1 éve
Mkkp youtu.be/UK5ZYn32nGI?si=v4tqx-oAfDy2lW7k
több mint 1 éve
Én a képviselők és a miniszterek fizetését a vásárlóerő-paritásos (PPP) GDP alapjánÉn a minimálbér vagy medián bér mentén szoktam mondani
Átlátható és igazságos
Bruce
több mint 1 éve
Én a képviselők és a miniszterek fizetését a vásárlóerő-paritásos (PPP) GDP alapján számítanám ki. És annak alapján kapnák a havi juttatásukat.
Átlátható és igazságos
több mint 1 éve
Értem a Mohács analógiát, csak az abban a kontextusban nem igaz:btw lehet en vagyok vakon de ugye meg mindig haborus veszelyhelyzet van es siman hosszabbithatjak barmeddig. lesz egyaltalan valasztas ha olyanok a prognozisok?Eu-s tagországként ez nem lehet kérdés, de most már tényleg válaszút előtt az ország, hogy nyugat vagy kelet, és én már nem vagyok róla meggyőződve, hogy nekünk nem Mohács kell-e.
Kúrfürst briareos
r.baggio
Szerkesztette: Lúdas Solymi
több mint 1 éve
btw lehet en vagyok vakon de ugye meg mindig haborus veszelyhelyzet van es siman hosszabbithatjak barmeddig. lesz egyaltalan valasztas ha olyanok a prognozisok?Eu-s tagországként ez nem lehet kérdés, de most már tényleg válaszút előtt az ország, hogy nyugat vagy kelet, és én már nem vagyok róla meggyőződve, hogy nekünk nem Mohács kell-e.
Kúrfürst briareos

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
btw lehet en vagyok vakon de ugye meg mindig haborus veszelyhelyzet van es siman hosszabbithatjak barmeddig. lesz egyaltalan valasztas ha olyanok a prognozisok?ukrajnában ugye nincs választás a háború miatt ami precedens lehet vityáéknak
Kúrfürst briareos
ahogy a román dolog is precedens
hogy mennyire állja meg a helyét az mind1, a lényeg hogy ha nagyon akarják megoldják