Soccer VB 2026

22 feliratkozó

1 hónapja
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 28 106 — "Montoya por favor!"
Menetrend:

Július 4., szombat
19:00 Kanada - Marokkó (nyolcaddöntő, Houston)
23:00 Paraguay - Franciaország (nyolcaddöntő, Philadelphia)

Július 5., vasárnap
22:00 Brazília - Norvégia (nyolcaddöntő, New York)

Színes tippjáték:

Ki nyeri?
Anglia: Löfli, Stez, ThundersNFL, Willie Parker
Argentina: Bruschi85, dande, empty taxi, Gergőbácsi, JC6, Kájzerszóze, Kenny, Ryan Schottenheimer, zacknorb
Brazília: bogjosi, Bruce, csi77, Dzsokijuing, Gorcsev, Kampman
Franciaország: Assurbanapli, davemayer, deyell, Duff, FranzFerdinand, gamerkr, Igor, iktriad, Joey Tribbiani, peterk2005, Tactful Cactus, Vrij, warr_b, zavi27
Hollandia: Jerico, peach (Legjobb 32)
Marok: Nandito, Negritis
Mexikó: Fattyu
Németország: alatriste, csebi, steelwolf, vpi (Legjobb 32)
Norvégia: KeyG, Shilkor, Sobri Jóska
Portugália: beltazor, dugo93, eaglesmcnabb, Matthew99, miller108, nagir, Toto21, YoungZeeZee
Spanyolország: Bálesz, Bazzani, dancogo, ervinator, Hanni, HanSolo, Heisman, mate93, NB2, Sebii, Sixo, Tony Adams, zemanla, zinedine5, Zolika

Ki nyerje?
Anglia: Bálesz, davemayer, Duff, dugo93, Dzsokijuing, Kájzerszóze, Negritis, Sixo, Stez, Tony Adams
Argentina: Bruschi85, csi77, dande, empty taxi, JC6, Kenny, mate93, zacknorb
Brazília: Bruce
Curaçao: YoungZeeZee, Willie Parker, zavi27 (csoportkör)
Hollandia: alatriste, deyell, peach (Legjobb 32)
Horvátország: zinedine5 (Legjobb 32)
Japán: dancogo, Joey Tribbiani, steelwolf, Tactful Cactus (Legjobb 32)
Kolumbia: vpi
Koni DK: Igor (Legjobb 32)
Mexikó: csebi, peterk2005, r.baggio
Németország: beltazor, gamerkr, HanSolo, iktriad, Vrij (Legjobb 32)
Norvégia: FranzFerdinand, Hanni, KeyG, Ryan Schottenheimer, Sebii, Shilkor, Sobri Jóska, Toto21
Panama: Fattyu (csoportkör)
Paraguay: Bazzani
Portugália: bogjosi, eaglesmcnabb, Matthew99, miller108, nagir, ThundersNFL, zemanla
Skócia: warr_b, Zolika (csoportkör)
Spanyolország: Gorcsev, Heisman, NB2
Szaúd-Arábia: Kampman (csoportkör)
Szenegál: Jerico, Nandito (Legjobb 32)
Uruguay: ervinator, Gergőbácsi (csoportkör)
Üzbegisztán: Löfli (csoportkör)

Egyéb tippjáték:
VB tippelde

tipp.ly/hu/invite/?csoport=bowlhu-vb-2026&meghivo=19068
Negritis, a vajda
Fantasy

play.fifa.com/fantasy/join-league/HGF8CYXA

Ha kérik a ligakódot: HGF8CYXA
empty taxi

Szerkesztette: Löfli
10 napja
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 48 362 — Így remélem megfelelek nektek.....
Ez is egy fajta coming out 😉😏
10 napja
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 878
Amúgy mi abban a logika, hogy valaki egy bowl.hu-s tippversenyen nem az itteni nicknevével van jelen?
Őszentsége Sobri Jóska
Több csoportban is benne vagyok. Pl a cégnél nem ismerik azbitteni nicknevemet.
Shilkor
A legutóbbi vébén a cégnél kiakadtak, h külsősként indul Willie Parker, én meg nem tippelek. Mondom, de, különben én nyertem meg àlnéven.
10 napja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 37 604 — #NoStress
Amúgy mi abban a logika, hogy valaki egy bowl.hu-s tippversenyen nem az itteni nicknevével van jelen?
Őszentsége Sobri Jóska
Shilkor
Á, értem. És akkor ezekszerint nem lehet csoportonként nicknevet választani.

10 napja
Shilkor Pittsburgh Steelers 4 188 — Falcons GM, 2021 Div1 winner
Őszentsége Sobri Jóska
10 napja
Toto21 Chicago Bears 8 707
Na most ezzel a csapattal mennék neki:

Kapus: Kim ( Korea), Verbruggen ( Holland)

Védők: Mechele ( Belgium), Dedic ( Bosznia), Konan ( Elefánt), Mazra ( Marokkó), Dumfries ( Holland)

KP: Mané ( Szenegál), Saibari ( Marokkó), Rashford ( Anglia), Vini ( Brazil), KDB ( Belgium)

Csatár: Kane ( Anglia), Gakpo ( Holland), Messi ( Argentina)

Akik bekerülhetnek: Alvarez ( Argentina), Summerville ( Hollandia), Diaw ( Szenegál) , Mbappe ( Francia), Doue ( Elefánt)
10 napja
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 948 — Dr Kongó fan
Nagyon hosszas filó után ellőttem a wildcardot (jobban szeretem a kieséses szakaszban), és egy eléggé fura csapatot raktam össze - nincs benne Messi, Kane, Mbappé és Haaland jelenleg.... ezzel lehet nagyon meg fogom szívni (a kapusokon és Szalah-n még megy a filózás picit... nem tudom ki legyen az 5. KP igazából)

védők:
Hakimi, Dumfries, Mazraoui, de Cuyper (bár ő nem garantált kezdő?) és van Hecke jelenleg, lehet diverzifikálok, de lehet argentin, angol, CIV vagy SEN védőt is hozni.

középpálya: Mané, Saibari, Vini és Yamal, ötödik lenne Salah, meglátjuk - KDB és Summerville-ben nem hiszek, több marokkói nem fér el / nem is akarok, már ez is túl sok valszeg. 😊

csatársor: Gakpo, Sarr, Oyarzabal - de a nagy nevek mellett Undav-tól a DR Kongós csatárokon át, mindent láttam/el tudok képzelni itt. Mateus Cunha-t se nagyon látom emlegetni, ő is érdekes lehet...

Angoloktól, németektől nem tudom kit hozzak, argentinoktól szintén... benne van a pakliban, hogy nagyon elszállok a héten.

Szerkesztette: Igor

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
10 napja
warr_b Washington Commanders 30 587 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Szerintem mára a VB nem arról szól, hogy csak a világ krémje mérközik meg.
Toto21
De errol kellene. Nem veletlen, hogy a vilagbajnoksag minden valogatott torna teteje, hogy ennyien selejteznek ra, hogy ennyien jutnak ki.

Stez
Jégkorongban pl az olimpia a csúcs, a VB a resztli. A Stanley is sokkal értékesebb, mint egy VB-cím.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
10 napja
Ahogy látom Fantasyban ez a 4-5 csatár jön fel mindenkinél: Gakpo, Kane, Mbappe, Messi, Diomande.

Mbappe és Messi kb 45-60 percet kapnak majd, de mind a 2 a gólkirályi címre hajt. Gakpo és Diomande meg jó ellenfelekkel játszik

Középpályán: Vini, De Bruyne és Saibari tűnik megkerülhetetlennek. Sokan még Summerville és B. Diazt mondják

Védelemben: Dumfries és az egyik marokkói szélső hátvéd ( Mazra vagy Hakimi)

Kapus: Korea, Elefantcsontpart vagy Szenegal

Sok pénz maradt a kasszában 😀
10 napja
topin New England Patriots 2 399
Toto21
De errol kellene. Nem veletlen, hogy a vilagbajnoksag minden valogatott torna teteje, hogy ennyien selejteznek ra, hogy ennyien jutnak ki.

Mert a vilagbajnoksagot regen az is emelte ki a tobbi torna kozul, hogy tenyleg eros volt a mezony. Nyilvan a 32 csapat elott meg erosebb volt, 24-nel meg 16-nal, de 32 valogatottal is nagyon nivos tudott lenni, es eros mezony jon ossze.

Most ez igy kevesbe az, fuggetlenul attol, hogy persze, orulunk a zoldek tortenelmi pontjainak, meg a tobbi apro orszagenak, de a 48 csapat akkor sem 32, jelentos konnyitesekkel jart mar emiatt a selejtezo is, arrol meg nem is beszelek, hogy majd negy ev mulva a 64 csapatos mezony az mennyire felhigult lesz, es az erosebb csapatok mennyire telibe fogjak szarni az egesz csoportkort, mert meg konnyebb lesz tovabbjutni, meg kevesbe erzik majd a tetet es a komolysagot.

En tovabbra is azt mondom, ez nem jo irany. Ahogy az Eb-nel sem volt az, hogy emeltek a letszamot, hiaba mutogatunk ra, hogy ennek koszonhetoen jutottunk ki.

Nem erzem, hogy az lenne a jo irany, amit a keziben csinalnak, hogy azert noveltek a letszamot a tornakra, hogy ne a fejlett europai kozegbol jussanak ki meg pluszban, hanem a kevesbe fejlett azsiaiaktol, afrikabol, etc, es akkor meg a csoportkorben ezeknek a csapatoknak dobaljak az 50 golokat. Vagy akar nezhetjuk a vizilabdat is, ahol azon rohogunk, hogy barmelyik valogatottunk egyaltalan golt kap az ilyen csapatoktol, mert tobbeknel amugy a jatekosok meg uszni sem tudnak rendesen, es akkor lesz 25-2 a vege. Raadasul ez folosleges terheles a jatekosoknak is. A vizinel leszarjuk, de a keziseg igy is jatszanak evi 40-50 meccset, a focistak ugyszinten tele vannak folosleges es brutalis naptarral. Nem gondolom, hogy ez jo irany lenne.
Stez
Alapvetően igazad van, pláne onnan nézve ahonnan te közelíted meg a kérdést. Azonban mára a sport pure business lett, a foci VB is az. Egyrészt kell a folyamatos utánpótlás a nézettségben és az eladhatóságban. Ehhez az kell mindegyik sportágban, hogy mindenféle kis nemzetnek legyen esélye bekerülni a "szűk" körforgásba. Nyilván ez már nem szűk, mert a pénz miatt esély se lenne kijutni. Így mindenhol a bővítés az egyedüli esély. Vízilabda haldoklik, örüljünk ha olimpiai sportág lesz 12-16 év múlva. Ezt próbálják meg elérni a bővítéssel.

A focinak nem ilyen baja van, ott a virtuális tér lesz az ellenfél és a 10-12 év múlva, az akkor 6-8 éves gyerekek, tehát akik még meg sem születtek, kvázi értük is megy a verseny. Már nem lesz magától értetődő, hogy fociznak szabadidejükben, hiszen már napjainkban sem az. Addigra meg olyan "sportágak" lesznek, amikre mi vénemberként nézi birkán hogy ez meg mi a fasz? És majd az lesz a menő, azt nézik, ha nem csinálják akkor is.

Tartogathatjuk a 24 csapatot a VB-re, mert nekem már a 32 is sok volt. Egy európai 13-15. válogatottnak mi keresnivalója a szűk elitben? Az EB is bőven elég volt 16 csapattal ha a rangját nézzük, és akkor tényleg volt tétje a selejtezőnek meg éles meccs a csoportban. Csak ha a nívót tartjuk fent, akkor a jövőt veszti el a sportág és azokat az irgalmatlan pénzeket, amiket más húz be majd akkor, ha nem ennyi csapat van a VB-ken.

Ha nem a minőség oldaláról szemléljük, hanem az időtállóság, a biznisz , a piac vagy a virtuális technológiák fejlődése alapján nézzük, akkor meg előbb utóbb végtelen csapatnak kell indulni egy VB-n. Az idők változnak, régen minden jobb volt.
10 napja
Toto21
...
Nem gondolom, hogy ez jo irany lenne.
Stez
Pedig pont ez a VB mutatja meg, hogy ez a jó irány gazdasági szempontból.
Ha a sportszakmaiság lenne a döntő, akkor két évente lenne VB 16 csapattal, szakmai szempontok szerint meghívásos alapon, hiszen eleve nincs 8-nál több olyan csapat, amelyiknek reális esélye lenne megnyerni.
De mivel ez egy trendi közössegi élmény, így minel több a csapat, annál jobb az élmény és ebből következően az üzlet.

10 napja
a skót - brazil meccset várom. egyrészt az első vb meccs, amit láttam a brazil - skót volt (98-as vb nyitómeccs), másrészt a focitörténelem egyik legjobb idézete pont egy ilyen meccsről származik:

During the 1982 World Cup referee, Nicolae Rainea, stepped up to the two captains – the Brazilian Sócrates and the Scottish Graeme Souness – and said to them in English:

"Look, this is a very important game and I hope everything goes alright. May the best team win."

At this, Souness turned around to his goalkeeper, Alan Rough, and simply said:

"I fucking hope not!"

deyell
Az egy jó skót csapat volt, vezettek is a brazilok ellen az elején, de aztán kijött a papírforma, és 4:1-re nyertek.

Nekem az volt az első VB amit láttam, ezen a VB-n vertük Salvadort 10:1-re, és ott a második csoportkörben volt egy olasz, brazil, argentin csoport, ami szerintem minden idők legerősebb VB-csoportja volt, benne a legjobb VB-meccsel, az olasz-brazil 3:2-vel, és érdekesség, hogy a 24 csapatból 14 európai volt (most a 48 résztvevő országból 16 európai).

10 napja
Stez SMU Mustangs 49 291 — Whoops, looks like something went wrong.
Toto21

Mert a vilagbajnoksagot regen az is emelte ki a tobbi torna kozul, hogy tenyleg eros volt a mezony. Nyilvan a 32 csapat elott meg erosebb volt, 24-nel meg 16-nal, de 32 valogatottal is nagyon nivos tudott lenni, es eros mezony jon ossze.

Most ez igy kevesbe az, fuggetlenul attol, hogy persze, orulunk a zoldek tortenelmi pontjainak, meg a tobbi apro orszagenak, de a 48 csapat akkor sem 32, jelentos konnyitesekkel jart mar emiatt a selejtezo is, arrol meg nem is beszelek, hogy majd negy ev mulva a 64 csapatos mezony az mennyire felhigult lesz, es az erosebb csapatok mennyire telibe fogjak szarni az egesz csoportkort, mert meg konnyebb lesz tovabbjutni, meg kevesbe erzik majd a tetet es a komolysagot.

En tovabbra is azt mondom, ez nem jo irany. Ahogy az Eb-nel sem volt az, hogy emeltek a letszamot, hiaba mutogatunk ra, hogy ennek koszonhetoen jutottunk ki.

Nem erzem, hogy az lenne a jo irany, amit a keziben csinalnak, hogy azert noveltek a letszamot a tornakra, hogy ne a fejlett europai kozegbol jussanak ki meg pluszban, hanem a kevesbe fejlett azsiaiaktol, afrikabol, etc, es akkor meg a csoportkorben ezeknek a csapatoknak dobaljak az 50 golokat. Vagy akar nezhetjuk a vizilabdat is, ahol azon rohogunk, hogy barmelyik valogatottunk egyaltalan golt kap az ilyen csapatoktol, mert tobbeknel amugy a jatekosok meg uszni sem tudnak rendesen, es akkor lesz 25-2 a vege. Raadasul ez folosleges terheles a jatekosoknak is. A vizinel leszarjuk, de a keziseg igy is jatszanak evi 40-50 meccset, a focistak ugyszinten tele vannak folosleges es brutalis naptarral. Nem gondolom, hogy ez jo irany lenne.

10 napja
deyell Las Vegas Raiders 12 917 — Sworn to the Dark
a skót - brazil meccset várom. egyrészt az első vb meccs, amit láttam a brazil - skót volt (98-as vb nyitómeccs), másrészt a focitörténelem egyik legjobb idézete pont egy ilyen meccsről származik:

During the 1982 World Cup referee, Nicolae Rainea, stepped up to the two captains – the Brazilian Sócrates and the Scottish Graeme Souness – and said to them in English:

"Look, this is a very important game and I hope everything goes alright. May the best team win."

At this, Souness turned around to his goalkeeper, Alan Rough, and simply said:

"I fucking hope not!"

built for this shit

10 napja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 28 130 — Lucas Scott
A védő mondjuk labdát nem talált csak lábat, elmaradt egy 11-es
Heisman nádor
konkretan az argentinok ugyanerre kaptak tizit VAR utan ...

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
10 napja
Duff Seattle Seahawks 3 546
De ki az a Szabó Bálint?
Őszentsége Sobri Jóska
Ugy latszik nem csak a trombitalashoz ert, hanem a fotbalhoz is.
10 napja
Negritis, a vajda Denver Broncos 59 252 — The Mathematician
Őszentsége Sobri Jóska
Én PL 2 csoportban is benne vagyok
És lehet Facebookkal.meg ilyenekkel reggelni, ha nem írod át akkor az marad

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
10 napja

10 napja
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 347 — Слава Україні! Героям слава! Schild ende vriend
A tipply állása 2 csoportkör után.
De ki az az Erdei Csabi és Szabó Bálint?

Őszentsége Sobri Jóska
Erdei Csabi: Drip

Biztos megbocsájtja nekem. XD

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
10 napja
A tipply állása 2 csoportkör után.
De ki az az Erdei Csabi és Szabó Bálint?

10 napja
Stez SMU Mustangs 49 291 — Whoops, looks like something went wrong.
Amugy Tuchelt is jol tarkon csapnam, hogy a meccs elott olyat benyog, hogy az iksz is jo. Erthetetlen, ha egy edzo vagy akar egy jatekos nem akar mindig nyerni. Ha ikszel a csapat jo jatekkal, de gyozelemre jatszva, es utana azt mondja, az iksz is belefer, azt mondom, oke, de az valahol felhaborit, hogy akar egy edzo, akar egy jatekos egy vilagbajnoksagon arrol tart eloadast, hogy jo a dontetlen is.
Stez
Teljesen gyoker a csavo, a meccs kepe alapjan tenyleg full elegedett volt az X-el. En ertem, hogy Panama ellen sima W-vel kalkulal, de nem lett volna jobb most elintezni a csoportelsoseget, aztan lehetett volna a Panama elleni meccs egy 90 perces ivoszunet, lehetett volna pihentetni, felkuldeni akar egy egesz meccsre a masodik sort. Tippre a legtobb jatekos lababan 55-60 meccs van az idei szezonbol, rohadt sokat szamitana akar egy meccs piheno is szerintem, foleg pl. Rice-nak.
Duff
Erthetetlen alapbol ez a fajta mentalitas, de igen, az meg, hogy a fizikailag totalisan lenullazott jatekosaid eseteben nem is keresed, hogy pihentesd oket... Szamomra vicc. Mondjuk latom jonni, hogy Panama ellen a tet ellenere is Anderson es Henderson kezd majd, utobbit azert is, mert igy legalabb elmondhatja, hogy nem csak az oltozobe hivta be, hanem korrekt volt es kapott meccset is. Bellingham is pihenni fog szerintem, Rogers kezd majd. Sakaba nem vagyok biztos, mert o akar bizonyitani, de nem szazas az Achilles-ina. De Madueketol en agyfaszt kapok... Rashfordot is latom kezdeni a bal szelen, a vedelemben meg egy Konsa, Burn parost varok.

Mondjuk igy is brutal csapat lesz, es ha akarja, megoldja, hogy akar Rice, akar Kane, akar barki mas kapjon pihenot, rajuk is fer. Csak ettol fuggetlenul felkur ez a fajta mentalitas, amikor edzokent egy vb-meccs elott hireszteljuk, hogy akar az x is jo. Szerintem meg sosem lenne jo, ha az en csapatom nem nyerne. Jatekoskent es edzokent is mindig nyerni akarnek. Aztan ha epp lefociznak, vagy uber balszerencses a csapat, a meccs utan azt mondom, oke, igy alakult, az iksz is benne van. De az szamomra elfogadhatatlan, hogy egy ilyen csapat ennyire enervalt legyen, es konkretan ne akarjon focizni. Akkor bazmeg kuldd fel a teljes cserecsapatot, akiknek legtobbje bizonyitani akar, hogy a kezdobe kerulhessen, es megy elore.

10 napja
Sebii Seattle Seahawks Oregon Ducks 4 055
hmmm Saka és Rogers is elég jó opciónak tünnek uccsó fordulóra Panama ellen. Nehéz döntések lesznek ma 😀
Toto21
Madueke kezd nem?
deyell
gondolod Tuchel nem fog rotálni uccsó meccsre? Szerintem Saka fog kezdeni és elég motivált lehet. 😊
Toto21
Saka sérülésből épülget, nem látom értelmét hogy kezdjen.
10 napja
hmmm Saka és Rogers is elég jó opciónak tünnek uccsó fordulóra Panama ellen. Nehéz döntések lesznek ma 😀
Toto21
Madueke kezd nem?
deyell
gondolod Tuchel nem fog rotálni uccsó meccsre? Szerintem Saka fog kezdeni és elég motivált lehet. 😊
10 napja
deyell Las Vegas Raiders 12 917 — Sworn to the Dark
Toto21
Madueke kezd nem?

built for this shit

10 napja
10 napja
Duff Seattle Seahawks 3 546
Amugy Tuchelt is jol tarkon csapnam, hogy a meccs elott olyat benyog, hogy az iksz is jo. Erthetetlen, ha egy edzo vagy akar egy jatekos nem akar mindig nyerni. Ha ikszel a csapat jo jatekkal, de gyozelemre jatszva, es utana azt mondja, az iksz is belefer, azt mondom, oke, de az valahol felhaborit, hogy akar egy edzo, akar egy jatekos egy vilagbajnoksagon arrol tart eloadast, hogy jo a dontetlen is.
Stez
Teljesen gyoker a csavo, a meccs kepe alapjan tenyleg full elegedett volt az X-el. En ertem, hogy Panama ellen sima W-vel kalkulal, de nem lett volna jobb most elintezni a csoportelsoseget, aztan lehetett volna a Panama elleni meccs egy 90 perces ivoszunet, lehetett volna pihentetni, felkuldeni akar egy egesz meccsre a masodik sort. Tippre a legtobb jatekos lababan 55-60 meccs van az idei szezonbol, rohadt sokat szamitana akar egy meccs piheno is szerintem, foleg pl. Rice-nak.