Kansas City Chiefs

29 feliratkozó

több mint 13 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 18 009 — Circus Maximus
A sok QB kukkolás érdekes dolog.
4 FA igazolásból a Carr-Routt csere tipikus Pioli minőségi megoldás olcsóbban.

Ellenben a többiek inkább futáshoz jók, támadók mindhárman.
Oké, Winston kihagyhatatlan volt. Nem is értem ennyiért hogy írt alá? De mi jól jártunk. A liga egyik legjobb ROTje + ROT volt a legnagyobb need. Ő maga azt mondta erről, több okból írt alá ide. Más csapatoktól egy ember hívta föl. Innen Pioli hosszasan, és többször győzködte. Crennel is beszélt vele. Daboll (OC) is felhívta. És az OL edző is.
Másrészt twitteren soha ennyi olvasó/twitterelő nem fordult meg nála közel sem, mint amennyi KC fan rárohant, hogy jöjjön a Chiefsbe. Ez imponált neki, mert az ROTkről többnyire azt sem tudják ki az. Ráadásul mikor Kansas Citybe repült, tetszett neki a város. Szép, élhető hely, és természetesen a híresen fanatikus rajongók az utcán is felismerték. Ami külön újra szimpi volt a számára.
Mindenesetre Winston pass protectje "csak" jó. Richardsonhoz képest így is mennyország. A run blockja, aki nem látta volna, az viszont fantasztikus. Főleg e miatt tartják sokan a legjobbnak a posztján. Extraként eddig is ZBSben játszott.

Jött még Hillis, aki bár tud elkapni is, de főleg futni tud erőből. FB is volt, run blokk no problemo.

Befutott egy TE Moeaki mögé, mert ő sérülékeny. Boss tud is elkapni, de ő is inkább run blocker. Back upnak jött, pedig kezdőszint. Moeakinál azért nem jobb.

Kellett is a támadást megerősíteni. Az OC Muir is felelős volt ebben. Ahogy a kulcsemberek kiesése is. Palko (QB)+Battle(HB) párossal nem sok csapat lenne ponterős. Főleg ha Pope a TE. Winston és Boss természetesen segít a passzjátékon is, de a futáson talán többet. A draftot sem tudjuk, ráadásul a védelemben sem kell nagy erősítés. Cap space továbbra is van (17 millió a tegnapi adat, abból a draft saccra 5 millió), bár pénz sztem nincs rá, hiába a hely.
Lényeg, hogy Casselt elcserélni nem lehet. Senki nem venné át a fizetését. Így megpróbálják neki/Stanzinek/Quinnnek felhozni a futást a 2010es szintre. A védők Crennel papa dolga.

Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 13 éve
Újabb QB, bár róla már volt szó. Osweiler után továbbra is érdeklődünk, az ASU pro dayen. Még privát edzés is szóba került. Itt pedig a QB friss nyilatkozata a pro day után:
http://www.youtube.com/watch?v=TDy-fW5Vxw4&feature=youtu.be

Másrészt Crennel kigurult a Bama pro dayre. Ott több jelölt szóba jöhet, érdekes lesz. Főként Chapman (NT), Barron (S) és Hightower (ILB), esetleg Richardon (RB), Kirkpatrick (CB), Menzie (CB), vagy harmadik napon Smelley (FB) és Maze (WR).

több mint 13 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
A kérdés az, hogy mi van ,ha TE van előrébb, de az NT a need? Nos ilyenkor ha TE egyáltalán nem need, akkor az NT. Ha TE későbbi körre (back up mondjuk) fel van írva, akkor a TE. Mert nagyon jó az ár/érték arány. Hiába kisebb need. És adott Nt is becsúszhat később (hiszen jelenleg nem lehet egyformán jó az ár/érték arány, akkor nincs miről beszélni). Vagy majd hoznak NT-t kevésbé jót, de ő is meg fogja érni. Lehet ő már csak project lesz, de jó ár/értéken. ulpianus
Nos, ezzel a példával került helyére a dolog nálam. Köszönöm a fáradozásodat!
Nekem egyszerű felhasználónak tökmindegy, hogy milyen minőségedben, de írjál minél többet ilyen színvonalon. Rendkívül élvezetes Téged olvasni és rengeteget lehet tanulni Tőled!tomi-tomi
Hogy ne mennyünk át szèneccerű lájkolásba. Csatlakozom az előttemszólóhoz és le a kalappal. Maximális tiszteletem, Uram!sutianap
Csatlakozom. És köszönöm.
több mint 13 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
A kérdés az, hogy mi van ,ha TE van előrébb, de az NT a need? Nos ilyenkor ha TE egyáltalán nem need, akkor az NT. Ha TE későbbi körre (back up mondjuk) fel van írva, akkor a TE. Mert nagyon jó az ár/érték arány. Hiába kisebb need. És adott Nt is becsúszhat később (hiszen jelenleg nem lehet egyformán jó az ár/érték arány, akkor nincs miről beszélni). Vagy majd hoznak NT-t kevésbé jót, de ő is meg fogja érni. Lehet ő már csak project lesz, de jó ár/értéken. ulpianus
Nekem egyszerű felhasználónak tökmindegy, hogy milyen minőségedben, de írjál minél többet ilyen színvonalon. Rendkívül élvezetes Téged olvasni és rengeteget lehet tanulni Tőled!tomi-tomi
Hogy ne mennyünk át szèneccerű lájkolásba. Csatlakozom az előttemszólóhoz és le a kalappal. Maximális tiszteletem, Uram!

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
tomi-tomi 5 058 — Patriots fan
Nekem egyszerű felhasználónak tökmindegy, hogy milyen minőségedben, de írjál minél többet ilyen színvonalon. Rendkívül élvezetes Téged olvasni és rengeteget lehet tanulni Tőled!

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 13 éve
Off, de igazi BPA-ra a Lions jó példa (Mayhew GM-é válása óta). Első kör 100százalékig.
Lásd Fairley. Talán a legkisebb need volt.

Amúgy Ulpi remekek az írásaid, élmény olvasni. Ha nem titok akkor megkérdezném, hogy ott leszel a bowl.hu draftközvetítésén?Bazzani
Először is köszönöm!
Igen, a Lions jó példa BPA alapú draftra. Aki tudja ezeket jegyezze meg. Érdekesebb a draft (amikor a Lions jön például.) Ha a needeket is tudod/felírod még mókásabb. Főleg, ha követed a draft trackert is (ki mit is húzott, ki van bent).

Másik. Nem titok, nem leszek ott. Mert beadtam a felmondásom szerkesztőként. Semmi harag nincs, én voltam kénytelen, reálisan értékelve a lehetőségeimet, így dönteni. Ettől még írhatok cikkeket.
Itt leszek userként (hacsak valami közbe nem jön). Igazából régebben voltam user beosztásban nfl.hu draftokon (egyszer képernyőn is). Bár sztem azok a felvételek nincsenek már meg. Pedig funny lenne megnézni a sok okosságot utólag.

Én szeretem a draftot. Első pár pick nem nagy szám, de aztán beindul az élet. A második nap a legjobb. Anno első nap volt. Bár én szeretem a harmadikat is. Gyorsabb, és ott is lehet röhögni. Vagy épp elismerően hümmögni.

több mint 13 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 018 — Axel Foley
Off, de igazi BPA-ra a Lions jó példa (Mayhew GM-é válása óta). Első kör 100százalékig.
Lásd Fairley. Talán a legkisebb need volt.

Amúgy Ulpi remekek az írásaid, élmény olvasni. Ha nem titok akkor megkérdezném, hogy ott leszel a bowl.hu draftközvetítésén?

több mint 13 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 635 — Apu ökölbeszorított keze
gracias

mentek nálam is a könyvjelzőbe

több mint 13 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 604 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
cassel-t adjuk a fins'-nek a feltrade-hez😊))ehh
Én kasszelt adnám az első embernek aki sajtburgert vesz, vagy legyünk stílszerűek Kansas Cityhez: BBQt. 😊 Viheti!ulpianus
Jól beszélsz.
több mint 13 éve
Megértettem nagy nehezen. Az ilyen nehéz felfogású kedvéért kértem, hogy esetleg átfogalmazva (a két tagmondatot felcserélve például) könnyebb lenne a dolgom.
Már csak azért is, mert ha jól értem, akkor az elsődleges szempontja az adott helyen az ár/érték arány megfelelősége. Tehát leegyszerűsítve, ha adott helyen a saját draft board-ján annál a pick-nél előrébb van egy NT, mint egy TE (tételezzük fel, hogy mindkettő need), akkor inkább viszi az NT-t?tomi-tomi
Igen. Minden csapat így csinálja. Ez BPA vagy need prioritástól független egyébként. Aki a boardon előrébb van és kell is, azt természetesen elviszik. A kérdés az, hogy mi van ,ha TE van előrébb, de az NT a need? Nos ilyenkor ha TE egyáltalán nem need, akkor az NT. Ha TE későbbi körre (back up mondjuk) fel van írva, akkor a TE. Mert nagyon jó az ár/érték arány. Hiába kisebb need. És adott Nt is becsúszhat később (hiszen jelenleg nem lehet egyformán jó az ár/érték arány, akkor nincs miről beszélni). Vagy majd hoznak NT-t kevésbé jót, de ő is meg fogja érni. Lehet ő már csak project lesz, de jó ár/értéken.

Hosszútávon csökken a needek száma. lásd Kansas City chiefs. Itt is az OT 4 éve elsődleges need, most jött Winston (FA piac). Mert eddig BPa nem OT érte meg. viszont a tehetségek száma radikálisan emelkedik. Vagy NT is elsődleges 4 éve, mégis csak Powe jött hatodik körben, mert ott érte meg. Vagy más. De nem hoznak egy posztra két embert, akármilyen jó az ár/érték arány.
Végül így is úgy is összeáll a csapat. Ez minden BPA draftfilozófia alapelve. De ez sokkal bonyolultabb. Mert Pioli ezen belül is biztonsági játékos. Ritkán draftol workout warrioirokat/projeckteket nagy potenciállal. Tehát nála egy Allen Bailey ritkaságszámba megy. Csak mivel project de egyetemen eredményes játékos, a sub packagebe Crennel kérésére belefér, de egyébként nem. Ő inkább draftol egy kockázatos injury prone DexMexet vagy Tony Moeakit, akik tuti jó játékosok/sztárok. A sérülés oké, a boom or bust nem oké. Nála. Van akinél BPA mellett ez jó párost alkot, erre írtam a Giants felfogását. Náluk egy JPP tökéletes játékos első körre, Piolinál nem. Nem rossz elmélet egyik sem, csak más.

több mint 13 éve
Kinek a mockjára adsz te?
Janek
Én senkinek a mockjára nem adok. Nekem a mock tendenciák felmérésére jó, és összevetem azzal amit máshol más ír, vagy adott illető/oldal írt régebben (Szatyor bowl előtt, Combine előtt, adott hír előtt, FA előtt stb.).

Amit én kiindulásnak használok és amiről beszéltem a prospect rangsorok. Ebből én párat használok kiindulópontként (és sok népszerű site is tőlük lopja össze a tudást).

CBS Sports. Ami naprakész, szinte azonnal változtatnak, bármi friss hírre, és normális arcok írják. (Legviccesebb rész az emelkedő/zuhanó kiemelt prospectek, ritkán frissül).
http://www.cbssports.com/nfl/draft/prospectrankings/2012/all
draftace, ahol a neten a legjobb arányban találják el (évek óta) a valós draftsorrendet. ÉS ahonnan a bowl.hu is fordít jelenleg.
http://draftace.com/blog/player-rankings/
nflmocks. A legjobb rajongói leírások vannak sztem. Más nézőpont, de minőség.
http://nflmocks.com/2012-nfl-draft/2012-scouting-reports/
Egy kapcsolódó blog a témában:
http://www.mockingthedraft.com/
A NFP, akik unikum. Mindent másképp látnak. Minden rangsor meglepő, de a minőség itt is garantált:
http://www.nationalfootballpost.com/scouting_department.html

Igazából nekem drafthoz van könyvjelzőmappám a böngészőben, és van benne 32 könyvjelző. Beletartozik Höri blogja például, ami annyira nagyon gyakran nem frissül (khm). A fentiek a legfontosabbak.

több mint 13 éve
Már meg is van a három!
Én is közte vagyok, de azért kérdeznék.
"Pioli BPA alapon draftol. Tehát a csapat hiányaira megy rá..." Nincs itt némi ellentmondás? Illetve gondolkodom erősen, nem lenne szerencsésebb átfogalmaznod? Nekem az jön le, hogy Pioli valamiféle vegyes rendszert működtet. Számomra nem egyértelmű, hogy a csapat need-jei mennyire befolyásolják őt a tiszta BPA megközelítéshez képest.
A többit - azt hiszem - értettem.tomi-tomi
Egész pontosan ne vágd le a mondat másik felét, és megérted.
"Pioli BPA alapon draftol. Tehát a csapat hiányaira megy rá, de csak, ha adott picken megfelelő ár/érték arányú játékost talál."

Nem vegyes rendszer ez. BPA rendszer. Az ár/érték az első. De nyilván nem fog 6 Tight Endet draftolni, mert pont ők érik meg a 11. 44. stb pickekre.
Powe kellett tavaly, és le is scoutolták. Tetszett is. De nem érte meg a hatodik körig. Nem is vitték előbb. Ott bent volt még, tehát jól mérték fel, hogy nem éri meg előbb. És ott elvitték. Pedig Powe 2-3. körbe volt jósolva, és a NT volt a második legnagyobb need. De sosem volt BPA alapon pont senki elérhető.
Vagy Moeaki 2010ben megtetszett, fel is mentek érte. Negyedik elejéről a harmadik végére. Mert TE kellett mindenképp (2011ben nem volt, láttuk mekkora lyuk keletkezett). BPA alapon azonban Moeaki mögött nem volt más jó TE sztük (sztem se), és elhozták. Mert kezdőbe akartak valakit, nem projecktet. Tehát BPA alapon tisztán nagyon kevés csapat draftol. ÉS ott is vannak stílusok. De a legtisztább esetén is alap, hogy ha kell OT+DT+HB ,akkor nem draftolok minden mást ezen kívül, az őrültség. Valamint a harmadik körtől ízlés dolga is, hogy ki a BPA egyáltalán? Még a Top 100 környékéig és főleg a TOP 25öt fossá elemzi mindenki, de aztán halványul a kép.ulpianus
Megértettem nagy nehezen. Az ilyen nehéz felfogású kedvéért kértem, hogy esetleg átfogalmazva (a két tagmondatot felcserélve például) könnyebb lenne a dolgom.
Már csak azért is, mert ha jól értem, akkor az elsődleges szempontja az adott helyen az ár/érték arány megfelelősége. Tehát leegyszerűsítve, ha adott helyen a saját draft board-ján annál a pick-nél előrébb van egy NT, mint egy TE (tételezzük fel, hogy mindkettő need), akkor inkább viszi az NT-t?

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 13 éve
Én a miamiba írtam Tannehillt már nagyjából januárban vagy mikor. Akkor tetszett nekik, azóta úgy látom kevésbé.

A top 10 érdekes kérdés valóban. Mert ha Barkley és Landry Jones kijönnek, akkor messze nem top 10 Tannehill. De nem jöttek. Jelenleg 1/1 Luck, 1/2 Rg3. Aztán Tannehill bizonytalan. Aki kapja marja. Így felértékelődik. Nem volt ám rossz pro dayen.

Szóval igen, így felkúszott Top 10 környékére. Mert azóta kezdőpotenciál került bele a srácba, ami akkor valahogy nem volt benne. Mert bele akarják látni.
De ez előrejelzés, mint az időjárás jelentés. Hétfőn azt mondják vasárnap esni fog. Szerdán mondják, hogy vasárnap süt a nap, és szombaton már tényleg tudják milyen idő is lesz (jó eséllyel).
Pioli azt mondta erről úgy két hónapja, hogy "you never know". Elmondta háromszor, amikor RG3 interjúról meg QB kérdésről faggatták. Sosem tudhatod, a draft az draft.

Quinn legfrissebb QBnk anno Top 5ös prospect volt sok siteon. Azon ment a vita ,hogy JMR vagy ő az első számú irányító? Utólag ez vicces, de így volt. És aztán tudjuk, hogy Quinn majdnem az első körből kicsúszott. Vagy Clausen ugyanarról az egyetemről érkezvén (ND) kis is csúszott.
A csapatokat egyáltalán nem hatja meg a draft oldalak sorrendje. Tehát hogy ki top 10 az is kérdés. Nem feltétlen az, akiről mi azt gondolnánk. Mi megyünk a siteok után, amit pár mock guru írogat. Van aki elég jó azért.ulpianus
Kinek a mockjára adsz te?

én annyi elképesztőt láttam már,hogy néha nekem is fáj pedig én csak ugatom a focit azt is szarul

több mint 13 éve
cassel-t adjuk a fins'-nek a feltrade-hez😊))ehh
Én kasszelt adnám az első embernek aki sajtburgert vesz, vagy legyünk stílszerűek Kansas Cityhez: BBQt. 😊 Viheti!

több mint 13 éve
Én a miamiba írtam Tannehillt már nagyjából januárban vagy mikor. Akkor tetszett nekik, azóta úgy látom kevésbé.

A top 10 érdekes kérdés valóban. Mert ha Barkley és Landry Jones kijönnek, akkor messze nem top 10 Tannehill. De nem jöttek. Jelenleg 1/1 Luck, 1/2 Rg3. Aztán Tannehill bizonytalan. Aki kapja marja. Így felértékelődik. Nem volt ám rossz pro dayen.

Szóval igen, így felkúszott Top 10 környékére. Mert azóta kezdőpotenciál került bele a srácba, ami akkor valahogy nem volt benne. Mert bele akarják látni.
De ez előrejelzés, mint az időjárás jelentés. Hétfőn azt mondják vasárnap esni fog. Szerdán mondják, hogy vasárnap süt a nap, és szombaton már tényleg tudják milyen idő is lesz (jó eséllyel).
Pioli azt mondta erről úgy két hónapja, hogy "you never know". Elmondta háromszor, amikor RG3 interjúról meg QB kérdésről faggatták. Sosem tudhatod, a draft az draft.

Quinn legfrissebb QBnk anno Top 5ös prospect volt sok siteon. Azon ment a vita ,hogy JMR vagy ő az első számú irányító? Utólag ez vicces, de így volt. És aztán tudjuk, hogy Quinn majdnem az első körből kicsúszott. Vagy Clausen ugyanarról az egyetemről érkezvén (ND) kis is csúszott.
A csapatokat egyáltalán nem hatja meg a draft oldalak sorrendje. Tehát hogy ki top 10 az is kérdés. Nem feltétlen az, akiről mi azt gondolnánk. Mi megyünk a siteok után, amit pár mock guru írogat. Van aki elég jó azért.

több mint 13 éve
ehh Kansas City Chiefs 1 973 — Chiefs fan
QB draft ügyben fejlemények:
Tannehill (texas a&m) illetve Cousins (mich state) is képbe került a sulijuk kirakatnapján. Tannehill ezek után még egy privát táncot is lejt (itt fontos megjegyezni, hogy nem korlátlan ezek száma, jelzi a komoly érdeklődést). Weeden után is érdeklődünk erősen.
Két kérdés merül fel.

1. Negyedik QB? Ha Cassel cut, akkor egy rookie, egy most érkezett tavaly nem játszott Quinn, és szintén gyepújonc Stanzi? Ezt Pioliból nem nézem ki. Stanzit nem vágják ki nulla eséllyel az sztem biztos. Quinn meg minek jött, ha megy?
2. Tannehill mennyire komoly terv? Esetleg (várhatóan) fel kell érte mozogni. Azt megteszik?ulpianus
cassel-t adjuk a fins'-nek a feltrade-hez😊))
több mint 13 éve
ehh Kansas City Chiefs 1 973 — Chiefs fan
Kicsit off de állítólag őt még az Eagles is nézegeti csak tudnám minek mikor top10be várják őt...

ekkor tehetséget magyaráznak bele szépen lassan?

szvsz miami viszi 8.helyenJanek
pro day-en villantott rendesen, bár ugye nem is olyan régen egy szöszi irányító is villantott pro day-en😊
több mint 13 éve
Kicsit off de állítólag őt még az Eagles is nézegeti csak tudnám minek mikor top10be várják őt...

ekkor tehetséget magyaráznak bele szépen lassan?

szvsz miami viszi 8.helyen

több mint 13 éve
QB draft ügyben fejlemények:
Tannehill (texas a&m) illetve Cousins (mich state) is képbe került a sulijuk kirakatnapján. Tannehill ezek után még egy privát táncot is lejt (itt fontos megjegyezni, hogy nem korlátlan ezek száma, jelzi a komoly érdeklődést). Weeden után is érdeklődünk erősen.
Két kérdés merül fel.

1. Negyedik QB? Ha Cassel cut, akkor egy rookie, egy most érkezett tavaly nem játszott Quinn, és szintén gyepújonc Stanzi? Ezt Pioliból nem nézem ki. Stanzit nem vágják ki nulla eséllyel az sztem biztos. Quinn meg minek jött, ha megy?
2. Tannehill mennyire komoly terv? Esetleg (várhatóan) fel kell érte mozogni. Azt megteszik?

több mint 13 éve
Már meg is van a három!
"Pioli BPA alapon draftol. Tehát a csapat hiányaira megy rá..." Nincs itt némi ellentmondás? Illetve gondolkodom erősen, nem lenne szerencsésebb átfogalmaznod? Nekem az jön le, hogy Pioli valamiféle vegyes rendszert működtet. Számomra nem egyértelmű, hogy a csapat need-jei mennyire befolyásolják őt a tiszta BPA megközelítéshez képest.
A többit - azt hiszem - értettem.tomi-tomi
Egész pontosan ne vágd le a mondat másik felét, és megérted.
"Pioli BPA alapon draftol. Tehát a csapat hiányaira megy rá, de csak, ha adott picken megfelelő ár/érték arányú játékost talál."

Nem vegyes rendszer ez. BPA rendszer. Az ár/érték az első. De nyilván nem fog 6 Tight Endet draftolni, mert pont ők érik meg a 11. 44. stb pickekre.
Powe kellett tavaly, és le is scoutolták. Tetszett is. De nem érte meg a hatodik körig. Nem is vitték előbb. Ott bent volt még, tehát jól mérték fel, hogy nem éri meg előbb. És ott elvitték. Pedig Powe 2-3. körbe volt jósolva, és a NT volt a második legnagyobb need. De sosem volt BPA alapon pont senki elérhető.
Vagy Moeaki 2010ben megtetszett, fel is mentek érte. Negyedik elejéről a harmadik végére. Mert TE kellett mindenképp (2011ben nem volt, láttuk mekkora lyuk keletkezett). BPA alapon azonban Moeaki mögött nem volt más jó TE sztük (sztem se), és elhozták. Mert kezdőbe akartak valakit, nem projecktet. Tehát BPA alapon tisztán nagyon kevés csapat draftol. ÉS ott is vannak stílusok. De a legtisztább esetén is alap, hogy ha kell OT+DT+HB ,akkor nem draftolok minden mást ezen kívül, az őrültség. Valamint a harmadik körtől ízlés dolga is, hogy ki a BPA egyáltalán? Még a Top 100 környékéig és főleg a TOP 25öt fossá elemzi mindenki, de aztán halványul a kép.

több mint 13 éve
Nagyon köszönöm!
Azért még sok dolog foglalkoztat de ha jól látom mindennek az alapja a rengeteg skótolás és csak utána jöhet a többi dolog.
A saját ígények felmérése,a többi csapat várható húzásai,a trade stb.

Ezekről is szívesen olvasnék

több mint 13 éve
Már meg is van a három!
A többit - azt hiszem - értettem.

több mint 13 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 46 112 — Így remélem megfelelek nektek.....
Hát Ulpi ez három +t érne egyszerre 😊
több mint 13 éve
Valahol írhatnál erről a draft stratégiákról engem és gondolom másokat is érdekelneJanek
Akkor írok itt. Ugye minden GMnek van egy bonyolult rendszere scouttokkal, "beépített emberekkel" (ex edzőtárs, csapattárs, rokon, stb.) rendlekező egyetemekkel, bevált pickeket adó NCAA csapatokkal, elismert konferenciákkal, akármivel. Elvárások a tulaj(ok) részéről. A draft posztonkénti felhozatala, a draft pick elosztása, stb.
De van egy alapelv, ami, ahogy én megfigyeltem többnyire konstans. Pioli 2009ben kalandozott el ettől, megégette magát (az első (Tyson Jackson) és utolsó kör (Succop a Kicker) jött be), gyorsan vissza is tért a bevett rendszeréhez. Ott sem gyökeresen tért el. Már amennyire én meg tudom ítélni persze.

Pioli BPA alapon draftol. Tehát a csapat hiányaira megy rá, de csak ,ha adott picken megfelelő ár/érték arányú játékost talál. Azonban nem kizárólagos szempont nála játékos egyetemi statisztikája, csak fontos elem. Viszont a combine és egyéb óra elleni eredmények nem érdeklik. Például Kendrick Lewis FS óra ellen lassú, de a pályán gyors, és neki ez a mérvadó, róla külön is mondta. Vagy Arenas lehet alacsony kissé, de a pályán jól teljesít.
A kombinéra elmegy Crennel (Haley, BB, akárki) és stábja, ők válogatnak. Ebben lehet olyan, hogy Haleynek megtetszik egy WR Jon Baldwin, mert a srác magas+gyors+jó elkapó és ráadásul megnyeri az ugróversenyt. De itt is Pioli Haleyre hallgat, nem a számokra. Például a BPA alapú Giantsnél figyelhető meg, hogy rámennek az erősebb, magasabb, hosszabb karú akármibb elérhető, nagyjából azonos értékű prospectre. Nem mindig van ilyen, de kétszer annyit mint Pioli, vagy háromszor.
A személyiségprobléma sem kizáró ok. Nagyobb gond elriasztja (van akit nem), de kisebb gondok jöhetnek. Baldwin hisztis bár nem vészesen, Houston füvezéssel lebukott, Powe sík ostoba. Ez okés.
Ami Piolinál számít, azt Höri fogalmazta meg a legjobban. Ő egyetemi sztárjátékosokat keres. Tehetségeket, de akik kiemelkednek a csapatból. Bizonyított, eredményes srácokat. Stanzi gondolom ismert példa. Nem elit prospect, de nagyszerű vezér, a szurkolók imádják, esküsznek a tehetségére, a sajtó és netes társadalom nem győzi méltatni. 2-3-. körre várták=ötödikben elviszi. Ott már BPA is, sztár is, jó játékos is.
Pioli le is scoutol minden lehetséges jelöltet. Biztosra szeret menni. Eddig sem draftoltunk olyat, aki nem volt itt viziten, nem ment el egyik prominens edző a sráchoz. Még igazából a hetedik körös Shane Bannonhoz is ellátogattak. Ami persze túlzás, de első körben nem próbálkozik. Tutira próbál menni. Ezért fontos figyelni, hogy milyen posztú játékosokat látogat meg, melyik egyetemre lovagol ki.

Az első kör és Pioli. Szeret leugrani első körben Scott. Az alapelv az, ami Bostonban. Minden drafton nem 10 elit prospect van, hanem ez hullámzik, hogy ki első körös prospect és ki nem az. De nagyjából 50 emberről beszélünk. Vagy 82 vagy 67, mindegy.
A bust arány jobb első napon, mint később, de nem sokkal jobb. Valamivel.
Tehát aki legjobbak közül kétszer választ minden évben, az előnybe kerül. És a bust aránya javul. Hiszem ez minden körben esik. Ráadásul itt a meghatározó játékos esélye jóval nagyobb, mint negyedik-hatodik körben.
Az igazán domináns játékosok kimennek első kör közepéig a legfontosabb posztokon. Erre kel figyelni, és költeni.
Ez sem jobb elmélet, mint más. mondjuk a Packers tisztán BPA alapú "nem kavarok, nem játszok virtuóz zsenit, csak draftolok" stratégiája. Ott a titok sztem a kiváló scouting. Ez a lényeg, a többi füst és por. Draft=megfelelő scouting+rangsor.

Nézzük Herminator draft target system filozófiáját (aki HC de ex scout, így ő döntött). Nála a lényeg a hozzáállás. Tehetséges legyen természetesen. hiába hajt egy béna, az nem nyert. Mégis ez kicsit többet ér, mint egy lusta tehetség. Edzőt is vett föl a semmiből, csak mert a fiatal fickó az életét feladta fociért. Ez Herm Edwardsnál tiszteletet és bizalmat ébreszt.
Olyan ember kell neki, aki elvesztett meccs utolsó snapjében, lehetetlen állásnál, jobb csapat ellen is hajt teljes erőből. Aki nem aggódik, nem esik pánikba, nem befolyásolja semmi. Hajt mindenen át. Például Tamba Hali amikor levegőt nem kapott, és 3 mp-ig feküdt a földön pihegve, alig bírt felállni. De aztán felhúzták és állt be hárompontosba, úgy szóltak neki ,hogy jöjjön már le. Nem akart. De ilyen Derrick Johnson, vagy Bowe, de akik elmentek már, Pollard is. Vagy Albert és Jamaal Charles. Herminator alapelve a játékban is ez. Az győz, aki jobban akarja. Feladni tilos. Kell a tehetség és a stratégia, a szerencse, de akarat nélkül mehetsz a búsba.

Mondok két ismert és sokat szidott példát is. Amit sztem félreértenek sokan.
Al Davis és a speeeed. Ő valóban egy kosáredzőtől vette át az ötletet. Miszerint a technika, az erő, a játékintelligencia fejleszthető, a sebesség nem. Aki tehát JÓ játékosokat igazl de mindig eggyel gyorsabbat, az hosszútávon előnyhöz jut. Egy gyors ember mindenhol akad, még kettő is. De ha a csapatod fele gyorsabb, mint bárki, az már előny. És bhozhatatlan (mert nem tanítható, nem megoldható) Ez a védelemben is igaz, ha szoros emberfogást játszol, ahol a mismatchek aránya döntő tényező. (Ajánlom például az LSU defense működésést, ami egész egyszerű= legyen minden embered jobb, mint az ellenfélé és játssz emberfogást. Ha minden párharcot nyersz=nyersz.)
Így megéri egy körrel korábban is vinni embereket. A cél szentesít. Azért nem működött ez a gyakorlatban, mert All in Davisnek nem volt szerencséje. Ha Megatront viszi JMR helyett, stb, egész más lehetett volna ez játék. Másrészt szvsz a kosárcsapat létszáma miatt elég 3-4 ilyen speedy de elit játékost találni. ami összejöhet. Viszont 8-10 ilyen embert összemákolni mission impossible. Ezért túlerőltette, és több körrel előbb vitt srácokat, amivel borult az ár/érték arány. Ezzel legalább akkora hátrányt okozva a csapatnak, mint előnyt. Azért volt aki bejött. mostanság is J. Ford vagy Run DMC. DHB is utolsó évében kezd fényesedni. Nála még várok egy évet, azonban sokkal jobb, mint előtte volt.

Másik a Jaxdraft. Elméletük szerint minden államban (US) teremnek tehetségek. És nem mindnek van kiváló középsulis edzője. Tehát nem mind kerül (foci)elit egyetemre. Csak meg kell találni az elkallódott gyémántot. Akit a többi scout nem is "lát", kiesik a rendszerből. Szvsz itt van a tévedés. 50 éve ez igaz lehetett volna. De manapság már aki igazán kiemelkedő a igenis felkerül a radarra, akárhol is játszik.
Persze vannak kedvenc kis sulik minden GMnél. KCben például Belcher előtt is mentünk a Mainre, és idén is. Vagy ugye saját államon belül szabadon mehetsz interjúztatni akármennyit. ÉS vannak Missouri államban jó egyetemek, jó játékosok.

több mint 13 éve
Valahol írhatnál erről a draft stratégiákról engem és gondolom másokat is érdekelne