New England Patriots
75 feliratkozó
több mint 13 éve
Dom:Nyilván az offseason ezen szakaszában még korai ilyenekről beszélni, de az eddigi jelek is nyilatkozatok arra utalnak, hogy Hartline nem fog elmenni Miamiból.
Azon csodálkozom, hogy Starks neve nem merült még fel nálatok (nyilván nem WR ként 😀) szerintem erősítés lenne a DL-eteknek, piszkosul underrated player.
több mint 13 éve
Nagyon remélem, hogy a vezetőség jegyzetfüzetében nem csak Wallace és Bowe neve szerepel a WR poszt mellett. Nekem mind a két elkapóval szemben lennének aggályaiim...Ha már nagy név, akkor inkább Jennings. Wallace ha nem lenne túl inkonzisztens és "problémás", akkor is túl egysíkú az árához képest. Bowe-t nem hinném, hogy elengedi a Chiefs, főleg hogy Alex Smithre komolyan költöttek. Csak több esze van Reidnek, mint hogy célpontok nélkül hagyja az irányítóját.
Inkább "bizniszeljünk" valakit akár Mankins vagy Lloyd bevonásával is.Boston
Vitán felül probléma az elkapó poszt, de én még mindig nem érzem, hogy Welker lenne a legjobb megoldás -- évi 7-8 millióval semmiképpen. Hernandez és Gronk miatt egy futó mellett csak két elkapónak marad hely a pályán. Inkább "kockáztatnék" két vonalmenti klasszikus valakivel, mint egy slot WR-rel, annak ellenére, hogy ő volt a passzjáték motorja több mint öt éve. Én nagyon elégedett lennék ha Hernandez csak amolyan részidős kiegészítő ember lenne, de a fizetése ennél jóval többre mutat. Ő és Edelman tökéletesen be tudnák játszani Welker helyét, ha lenne kívül két olyan WR, akire lehetne építeni. A passzjátéknak ez tenné a legtöbb jót. Miután Lloyd kb. 2010-es Branch szintet tud csak hozni, Welker vissza nem igazolása olyan rizikó, amit nem lehet felvállalni.
Nagyon remélem, hogy Hernandez jövőre rám fog cáfolni, de én egyszerűen nem látom, hogy miért lenne ő akkora szám a Patsnek.
Egy Brandon Tate kaliberű WR is elég lett volna már tavaly is kiegészítésnek.
Ár-érték alapján Breaston a legjobb opció, utána jöhet Hartline, bár az igaz, ha a Miami nem tudja kifizetni az igényeit, akkor a Pats sem. Hátha elpepecselnek odaát Sean Smith, Jake Long új szerződésével. Jenningsnél ott vannak a sérülései, Wallace és Bowe esetén meg a red flagek tömkelege a top money mellett (ahogy arra tomi-tomi is utalt Wallace-nál).
több mint 13 éve
Nagyon remélem, hogy a vezetőség jegyzetfüzetében nem csak Wallace és Bowe neve szerepel a WR poszt mellett. Nekem mind a két elkapóval szemben lennének aggályaiim...Inkább "bizniszeljünk" valakit akár Mankins vagy Lloyd bevonásával is.
Do your job
több mint 13 éve
Remélem ezt csak viccnek szántad.Vicces, hogy pár idióta már azt fejtegeti, hogy a szerződésen kívül kap majd juttatásokat Brady, ezért a kedvezményes hosszabbításImithekingVicces, hogy vannak olyanok, akik hisznek a mesékben, nemde?
- Ugyan már, Robert! Nem kell a pénz... ááá! Holnaptól én fizetek a csapatnak azért, hogy játszhatok! Okés? 😀
Ha van eszük, akkor a csapattal jogilag összefüggésbe nem hozható, valamilyen egyéb szponzortól kap tiszteletdíjat soha el nem végzett (pl.) külső tanácsadói munkáért. Tiszta, alápapírozható és nem lehet belekötni. toxique
több mint 13 éve
Ezt olvastam már én is... és egyre inkább Wallace-t hozzák hírbe a Pats-szel, mint akire már régóta vadászik BB.Én meg csodálkoznék. 😀 Lepedőnyi red flag-et lobogtat Pats szempontból, nyilvánosan verte magát szerződés ügyben.
A logika megvan benne és bevallom én nem is szomorkodnék.Rule
Ja, egy dollárban multi(tíz-száz)milliomos fog az USA-ban valós teljesítés nélküli szerződést aláírni és érte pénzt felvenni. Kockáztatni több évnyi letöltendőt. A szponzor meg a cipőihez, csizmáihoz a dobozokat ingyen kapja a Kraft cégtől. (Azért egyszer valahol, valamikor, valakinek valamit felé is kéne ténylegesen teljesíteni.) Szerintem tök életszerű. Vagy mégsem?Vicces, hogy pár idióta már azt fejtegeti, hogy a szerződésen kívül kap majd juttatásokat Brady, ezért a kedvezményes hosszabbításImithekingVicces, hogy vannak olyanok, akik hisznek a mesékben, nemde?
- Ugyan már, Robert! Nem kell a pénz... ááá! Holnaptól én fizetek a csapatnak azért, hogy játszhatok! Okés? 😀
Ha van eszük, akkor a csapattal jogilag összefüggésbe nem hozható, valamilyen egyéb szponzortól kap tiszteletdíjat soha el nem végzett (pl.) külső tanácsadói munkáért. Tiszta, alápapírozható és nem lehet belekötni. toxique
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 13 éve
Szerintem is valami ilyen lehet a háttérben... Átstrukturáljuk a szerződésem, lemondok a fizum jelentős részéről, hogy meghatározó játékosokat itt tartsunk, és/vagy erősítsük meg a keretet a Gyűrű(k) megszerzése érdekében, s egy stabil csapatot építsünk az elkövetkezendő 2-3 évre, DE viszont ne tegyétek velem azt amit Manning-el a Colts-nál..Simán el tudom képzelni!Akit egy kicsit sajnálok az Mallett...Mert megnéztem volna élesben a színeinkben..Most már biztos, hogy nem véletlen volt ez a Kafka jövetel..Lehet, hogy tényleg trade lesz..Talán adna a Browns egy 2. és 3. körös picket érte, mint ahogy beszélik???De kíváncsi leszek, hogy ki lesz a következő igazi utód jelölt QB nálunk..
Ward egy paraszt.. 😉
több mint 13 éve
Nem tudom lestétek-e, de Brady nem 3, hanem 30 (harminc) milliós aláírási pénzt kapottÍgy van, a korábbi szerződéséből még pont ez a 30 millió járt volna neki a következő két évben. Ezt alakították át aláírási pénzzé. Így viszont nem maradt fizetése, ezért 2013-ban 1 és 2014-ben 2 millió garantált fizetést kap. Eddig semmi újdonság, most már csak ezt a 30 milliót kell szétoszlatni minél hosszabb időre. Csinálhattak volna öt éves szerződést csili-vili nem garantált számokkal és sima Pats kilépési opcióval 2014 végére. S mindenki bólogatna, hát igen, TB-nek még van két éve a Pats-nél.
(Mondjuk ezt annyira nem értem, hogy a 27 milliós összegből, hogy lehet 30 az aláírási pénz, de nyilván a korábbi szerződés összértékével van valahogy kapcsolatban)Wyatt
Ehelyett alapból sérülés garantált 7-8-9 millió jár 2015 és 2017 között, amely egyszerre válik minden feltételtől függetlenül végleg garantálttá, ha Brady a 2014-es idény utolsó meccsén(!) roster-en van. Ami ilyen szempontból csak egy esetben lehetséges, olyan gyenge, hogy év közben ki kellett vágni. (Ha sérülés miatt nem lenne csapattag, akkor ugye már garantáltan megkapta ezt a 24 milliót.)
Tehát van 33 millió garantált pénze, amit kb. az eredeti ütemezésnek megfelelően kap kézhez (egy picit azért hamarabb) és van 24 millió, ami garancia szempontjából egy összegként viselkedik és csak egy nagyon speciális helyzetben nem garantált. Egy öt éves, 57 millió dolláros szerződés, amelyben az új pénz 27 millió és az új időtartam három év, s az egész összeg garantált(nak tekinthető).
Az egész konstrukció (a furcsa opciós határidővel és az alacsony összegekkel) és Brady motivációja (még PM-et is elpasszolta a Colts, Bladsoe-ról nem is beszélve) nekem azt sugallja, hogy a szerződésben van egy no fucking trade klauzula, szerintem a Pats lemond(hat)ott TB eltrade-elési jogáról.
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 13 éve
Nem tudom lestétek-e, de Brady nem 3, hanem 30 (harminc) milliós aláírási pénzt kapott(Mondjuk ezt annyira nem értem, hogy a 27 milliós összegből, hogy lehet 30 az aláírási pénz, de nyilván a korábbi szerződés összértékével van valahogy kapcsolatban)

több mint 13 éve
Úgy van. De a Broncos ügyből tanultak a managementek is. Jóval tisztább meló lesz ez... tuti.Ügynöki körökben már arról szól a fáma, hogy Brady valószínűleg nem hivatalos juttatásokat kap a Patstől, azért ilyen alacsony az összeg...Szerintem nekünk más sem kéne még, mint még egy balhé, amin megint évekig csámcsoghat a nép 😛Wyatt
John Elway és Terrell Davis kapott anno ilyen juttatást. Azért a Broncos 950000 $ pénzbüntetéssel, és egy 2.és 3. körös pickkel fizetett. A Broncos akkor 29 millió dollárt osztott ki a két sztárjának fű alatt, kijátszva a cap szabályokat.Gsn írta twitteren
több mint 13 éve
Vicces, hogy pár idióta már azt fejtegeti, hogy a szerződésen kívül kap majd juttatásokat Brady, ezért a kedvezményes hosszabbításImithekingVicces, hogy vannak olyanok, akik hisznek a mesékben, nemde?
Ha van eszük, akkor a csapattal jogilag összefüggésbe nem hozható, valamilyen egyéb szponzortól kap tiszteletdíjat soha el nem végzett (pl.) külső tanácsadói munkáért. Tiszta, alápapírozható és nem lehet belekötni.
több mint 13 éve
A Lloyd biznisz alulteljesítette az elvárásokat. Bedard szerint "erratic behavior in the locker room and on the practice field" miatt még az előtt elküldi a csapat, hogy ki kellene neki fizetni 3 millió bónuszt tavasszal.Ezt olvastam már én is... és egyre inkább Wallace-t hozzák hírbe a Pats-szel, mint akire már régóta vadászik BB.
DoM
A logika megvan benne és bevallom én nem is szomorkodnék.
több mint 13 éve
Ezt volt már? gsn cikke. Brady ajándéka második felvonás:www.profootballbusiness.com/2013/02/tom-brady-ajandeka-ii.html

Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 13 éve
Érdekes PFF cikk:www.profootballfocus.com/blog/2013/02/25/performance-based-value-new-england-patriots/
több mint 13 éve
Ügynöki körökben már arról szól a fáma, hogy Brady valószínűleg nem hivatalos juttatásokat kap a Patstől, azért ilyen alacsony az összeg...Szerintem nekünk más sem kéne még, mint még egy balhé, amin megint évekig csámcsoghat a nép 😛
John Elway és Terrell Davis kapott anno ilyen juttatást. Azért a Broncos 950000 $ pénzbüntetéssel, és egy 2.és 3. körös pickkel fizetett. A Broncos akkor 29 millió dollárt osztott ki a két sztárjának fű alatt, kijátszva a cap szabályokat.Gsn írta twitteren

több mint 13 éve
Vicces, hogy pár idióta már azt fejtegeti, hogy a szerződésen kívül kap majd juttatásokat Brady, ezért a kedvezményes hosszabbítás. ImithekingRemélem ez nem igaz. Ha mégis, akkor viszont remélem kiderül.
Do your job
több mint 13 éve
Vicces, hogy pár idióta már azt fejtegeti, hogy a szerződésen kívül kap majd juttatásokat Brady, ezért a kedvezményes hosszabbítás. Ez a 25+ milla iszonyat jól hangzik idénre, még ha minimum 3 fontos igazolás előttünk is van.
több mint 13 éve
A Lloyd biznisz alulteljesítette az elvárásokat. Bedard szerint "erratic behavior in the locker room and on the practice field" miatt még az előtt elküldi a csapat, hogy ki kellene neki fizetni 3 millió bónuszt tavasszal.
több mint 13 éve
Ez egy hihetetlen nagylelkű lépés, tulajdonképpen a piaci értékének feléért hosszabbított Brady. Látszik, hogy nála nem marketingszöveg a "szeretem a focit" mondat.Tényleg lenyűgöző dolog. Mondhatjuk, hogy TB kétség kívül csapatember, újabb gyűrűt akar és van annyi gógyija, hogy felfogja azt; engednie kell a csapat és az önmaga érdekében, hogy legyen egy ütőképes gárdája. A piaci érték... lehet számolgatni "értéket", de kötve hiszem azt, hogy ebben a "szűk sapis" világban bárki is megadna érte ennyit + neki is rizikó a vélt / valós értéke ellenére is, hogy kiépülne-e köré valahol egy ugyanilyen gárda (senki nem akarja Favre-osan végezni).
Teljesen egyetértek tomi-tomival abban, hogy itt Brady is benne van aktívan a csapatépítésben, kb megmondta, hogy kell neki Wes.LordTamas
Egyébként; a csodák végül mindig trükké szelídülnek... kíváncsi lennék azért az ügy hátterére is (amit nem aggatnak a rajongók orrára). Tudom-tudom! A csodák földje ez, ahol nem számít a pénz, mert mindenki kőgazdi... de akkor is...
"- Hé, Mr Kraft, mostantól a felét akarom keresni, mert kell Wes!" - nekem ez akkor sem életszerű.
több mint 13 éve
Azt azért nem mondanám, hogy TB pocsék távolra! Csinált 1-2 hülyeséget a hosszú passzoknál idén, de volt 1-2 szép nagy rakétája is idén, amiből gyönyörű TD lett..Volt ilyen Welkernek, Lloydnak, Stallworthnek , Edelmannak is...Ha lenne egy agilisebb, magasabb WR , akinek nagyobb a "fesztávolsága" akkor nem hiszem, hogy nagy hiba százalékkal dobálna feléjük..Attól függetlenül, hogy öregedőben van, s a válla sem lesz már jobb, erősebb..
Ward egy paraszt.. 😉
több mint 13 éve
Szép ez a nagylelkűség, önzetlenség és áldozatkészség, de ez alapvetően üzlet. Biztos ezekkel is lehet jellemezni TB viselkedését, én inkább helyzetfelismerő és érdekérvényesítő képességnek nevezném.36. évét taposó játékos hátralévő pályafutására (de legfeljebb öt évig!) kap 60 milliót garantáltan. Kis túlzással, ha holnap elesik, eltöri a könyökét babakocsi tologatás közben, akkor is megkapja. Szerintem ekkora garantált összeget nem kapott ilyen idős NFL játékos.
Csinált már hasonlót 2005-ben és az akkori nyilatkozatából ki lehet olvasni a vezetés felé a feltételét. A rajtam megspórolt pénzt a csapatra el kell költeni; a cap közel 100 %-áért a lehető legjobb játékosállományt rakja össze a FO. Nincs nyereség a cap spórolásból. Mindenki SB contender csapatot akar, mindenki így is viselkedjen üzletileg is.
Kétségtelen, hogy bizonyos szempontból áron aluli a szerződése, ennek a ténynek a hatóköre szerintem a csapaton túl nem terjed. Ott viszont elég erős lesz. Az első számú érintett és címzett most Welker; neki is a csapat érdekeit tükröző igényt lehet megfogalmazni. Legkevésbé Talib lesz meghatva, de őt is visszafoghatja valamennyire. Évekre ki fog hatni, benne lesz a levegőben (mindent meg is fognak tenni, hogy senki ne felejtkezzen el erről): itt a future HoF QB bagóért játszik.
A vezetésnek ezentúl is megérte. Nagy levegőhöz jutottak az elkövetkező két évre. 2015-től pedig ha Brady marad TOP10 szinten, akkor olcsón meg van oldva a minőségi irányító kérdése. Ha vissza kell vonulnia, akkor meg 2015 után ki tudja mekkora lesz a cap? Lehet, hogy nem lesz túl jelentős tétel (kezelhető lesz) arányában a dead money.
Még egyszer, ez egy üzletileg megalapozott win-win helyzet, amelyben az elsődleges (nyers) pénzügyi érdekeken kívül más szempontok is erősen megjelentek. De ezek kivétel nélkül ugyanúgy üzleti szempontok, egyik fél sem az altruisták klubjából érkezett. Annak felismerése, hogy ezek a szempontok mennyire fontosak egy játékosnak (egyéni szinten) is, na, ez Brady kiemelkedő érdeme.
WR ügyben szerintem meg lehet barátkozni WW maradásával és érdemes figyelnünk a Bills-től elengedett Nelson-ra. UDFA-ként állítólag a Bills-en kívül a Pats ajánlott neki szerződést. Méretei pont megfelelnek a nálunk hiányzó WR típusnak, sérülésből jön vissza, viszonylag olcsón megszerezhető, korábban is tetszett, bizonyított az NFL-ben (kiemelten ellenünk többször is); tipikus BB szerzemény lenne.
Def. oldaláról osztom Gyulus véleményét, pár lépésre vagyunk a megfelelő, kész védelemtől.
Még egy Mankins trade-nak örülnék!
több mint 13 éve
azóta olyan igazi távolra kúrós elkapója nem is voltMondjuk arra jó lenne, hogy Brady jó mélyre bekúrja, aztán majd úgyis elkapja, ha elmegy addig, a CB-t megveri úgyis :dWyattTom utoljára kb. a 2007es szezonban "kurta be mélyre" - a szavaiddal élve - a labdát, azóta kifejezetten pocsékan dob távolra...
Új szerződés ide vagy oda, így sincs olyan hűdesok cap space, egy Vollmer újraigazoláson túl én WW és Talib esetén is akkor látok sanszot, ha kimennek a piacra és szembesülnek a jelenlegi - rohadtul capszegény - helyzettel, visszajönnek és leszerződnek 3 (WW) és 1 (Talib) évre.
Ez a D-állomány egy elsőkörös UT-val, Talibbal, egy használható sub-LB-vel és egy újraigazolt Arringtonnal gyakorlatilag készen is lenne (feltéve, hogy a másod-, harmadéves játékosok is fejlődnek).Gyulus
:: HIBÁS KÉP ::
több mint 13 éve
Én is tudom, hogy pocsék távolra, csak arra akartam utalni, hogy Wallace befutná a szar labdákat is 😛Mondjuk arra jó lenne, hogy Brady jó mélyre bekúrja, aztán majd úgyis elkapja, ha elmegy addig, a CB-t megveri úgyis :dWyattTom utoljára kb. a 2007es szezonban "kurta be mélyre" - a szavaiddal élve - a labdát, azóta kifejezetten pocsékan dob távolra...
Új szerződés ide vagy oda, így sincs olyan hűdesok cap space, egy Vollmer újraigazoláson túl én WW és Talib esetén is akkor látok sanszot, ha kimennek a piacra és szembesülnek a jelenlegi - rohadtul capszegény - helyzettel, visszajönnek és leszerződnek 3 (WW) és 1 (Talib) évre.
Ez a D-állomány egy elsőkörös UT-val, Talibbal, egy használható sub-LB-vel és egy újraigazolt Arringtonnal gyakorlatilag készen is lenne (feltéve, hogy a másod-, harmadéves játékosok is fejlődnek).Gyulus

több mint 13 éve
Ez egy nagyon szép lépés volt Tomtól. Kicsit észbe kaphatna más nagyágyú is a csapatban (Ugye Mr Mankins úr) Én sem feltétlenül költeném ezt a pénzt Wesre, hanem sokkal inkább a védelemre. Gondolok itt Talib megtartására, egy ütköző safety beszerzésére, vagy egy pass rusher DT leigazolására. Ha már Wr-en gondolkodunk, akkor én simán elhoznám a most kirúgott Breastont, tud a pálya közepén és szélén is elkapni. Szvsz nincs szüksége a csapatnak igazi slot elkapóra, mert a pálya azon részét megoldja Gronk,Hörni vagy Edelman is. Viszont Breastonnal végre lenne két normális szélső elkapó a csapatban is. FViktor93Breaston-t én is szívesen látnám, sokkal inkább ő mint Branch vagy Stallworth. De szerintem mivel ő simán lehet második számú elkapó olyan helyre fog menni ahol lehet az és meg is fizetik..

több mint 13 éve
Mondjuk arra jó lenne, hogy Brady jó mélyre bekúrja, aztán majd úgyis elkapja, ha elmegy addig, a CB-t megveri úgyis :dWyattTom utoljára kb. a 2007es szezonban "kurta be mélyre" - a szavaiddal élve - a labdát, azóta kifejezetten pocsékan dob távolra...
Ez a D-állomány egy elsőkörös UT-val, Talibbal, egy használható sub-LB-vel és egy újraigazolt Arringtonnal gyakorlatilag készen is lenne (feltéve, hogy a másod-, harmadéves játékosok is fejlődnek).
több mint 13 éve
Ez egy nagyon szép lépés volt Tomtól. Kicsit észbe kaphatna más nagyágyú is a csapatban (Ugye Mr Mankins úr) Én sem feltétlenül költeném ezt a pénzt Wesre, hanem sokkal inkább a védelemre. Gondolok itt Talib megtartására, egy ütköző safety beszerzésére, vagy egy pass rusher DT leigazolására. Ha már Wr-en gondolkodunk, akkor én simán elhoznám a most kirúgott Breastont, tud a pálya közepén és szélén is elkapni. Szvsz nincs szüksége a csapatnak igazi slot elkapóra, mert a pálya azon részét megoldja Gronk,Hörni vagy Edelman is. Viszont Breastonnal végre lenne két normális szélső elkapó a csapatban is.