Újra működik a regisztráció és az email küldés a feliratkozott topikokra!

New England Patriots

75 feliratkozó

több mint 6 éve
ThundersNFL AntiHarcosKlubAlapító New England Patriots 19 194 — !SuPeR6BoWL!Vrabel.......
Happy Birthday Darth Billnek és ma 20 éve, hogy draftolt egy vékony csávót 6/199-dik helyen... A többit tudjuk 🙂

Draft

2001-2003-2004-2014-2016-2018
több mint 6 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 929 — The only discipline that lasts, is self discipline
Aham, hát persze. Légyszíves sorold fel azokat a csapatokat, legalább 16-ot kérek sorjában, akiknél ez az állítás igaz az lemúlt 6 (-utóbbi kettő) évben. Ha már Belichick olyan szarul draftol, akinek 180fokos fordulat kell...
[..]
De ha megnézed egy olyan csapat draftját, akik nem azért draftolnak, hogy legalább "labdát ne csak TV-ben látott" játékosuk legyen a keretben, ott se sűrűn fogsz találni folyamatosan évi minimum 3 KEZDŐT a draftról.
A közvélekedés által az egekig felszopott Ozzie Newsome sem tudott ilyen draftokat FOLYAMATOSAN letenni az asztalra.ZERO_L
Hát 16 csapatot nem fogok nekiállni felsorolni, azt gondolhatod. 😊 De felsorolom neked mondjuk Newsome produktumát, ha már őt megemlítetted, mégpedig úgy, hogy szerinted ő se tud évi átlag 3 kezdőt átlagban felmutatni a draftokról. Hát akkor itt van a 2013-2018 közötti termelése:

2013-2018: Matt Elam, Brandon Williams, John Simon, Kyle Juszczyk, Ricky Wagner, Ryan Jensen, C.J. Mosley, Timmy Jernigan, Crockett Gillmore, Maxx Williams, Za'Darius Smith, Ronnie Stanley, Tavon Young, Alex Lewis, Matt Judon, Marlon Humphrey, Hayden Hurst, Lamar Jackson, Orlando Brown, Mark Andrews

Ez itt izé ... egy, kettő, három ... tizenkettő, még nincs vége ... összesen 20 név. Elképzelhető, hogy valaki lemaradt, de legyen elég ennyi. Ezek a listában vegyes szintet képviselnek, de kivétel nélkül az eddigi karrierjük vagy egészében, vagy valamely szakaszaiban kezdők voltak, vagy a mai napig azok. Van köztük all pro, league MVP, pro bowler, meg hasonlók is szép színesen.

És akkor még a teljesség igénye nélkül pár név ugyanebből az időszakból, akik kezdők nem lettek, de kb. hasonló, rotációs, csere, stb. szerepeket kaptak, mint a Pats-ben például Elandon Roberts, Bentley, Winovich ... akiket ugye a Patshez beírtunk a listába. 😊 A Baltimore listájára viszont már nem írtam fel 20 után: Anthony Averett, Chris Wormley, Tyus Bowser, Kenneth Dixon, Chris Moore, Kamalei Correa, Javorius Allen

A Ravensnek erről a listájától azt gondolom, hogy Lamart levéve is jó átlagos, de nem kiemelkedő. Volt bőven csapat aki jobban draftolt az elmúlt 6 évben. 😊 Ergó azoktól több vagy jobb játékosokból álló listát tudnék összeütni. De nem fogok, mert minek. Ha ez nem elég, akikről kijelentetted, hogy nem volt évi 3 kezdőjük aztán tessék, akkor az se lesz az. 😊

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
Kollega New England Patriots 1 750 — We Got Everything
Érdekes olyan dolgokon vitatkozni amelyekre csak 1-2 év múlva lesz érdemi válasz.
Azt sem értem, hogy miért álltok bele Peterkbe..leírta a véleményét , ahogy ő látja. Nem azt írta, hogy így is lesz..

Btw az új irányítóval-bárki lesz is az - nem hiszem, hogy gyalázatosabb offense teljesítményt fogunk mutatni, mint a tavalyi szezon második felében..
gordon
Azt nem látom, hogy mitől lenne a támadó játékunk kevésbé gyalázatos, mint tavaly év végén. A keret kb. ugyanaz, mínusz Brady, mínusz Scarnecchia, pénz meg nincs erősítésre. Legfeljebb nem fogjuk gyalázatosnak nevezni, mert lejjebb rakjuk a lécet. Amit attól a csapattól gyalázatosnak neveztünk (nem épp alaptalanul), ettől a csapattól meg szép helytállásnak fogjuk mondani.

We are all PATRIOTS!
több mint 6 éve
gordon New England Patriots Auburn Tigers 4 598 — JAFL Tampa GM
Érdekes olyan dolgokon vitatkozni amelyekre csak 1-2 év múlva lesz érdemi válasz.
Azt sem értem, hogy miért álltok bele Peterkbe..leírta a véleményét , ahogy ő látja. Nem azt írta, hogy így is lesz..

Btw az új irányítóval-bárki lesz is az - nem hiszem, hogy gyalázatosabb offense teljesítményt fogunk mutatni, mint a tavalyi szezon második felében..
több mint 6 éve
ZERO_L New England Patriots North Carolina Tar Heels 5 214 — situational football
Nem értesz egyet a véleményemmel, statisztikákat kérsz, további érvekkel várod, hogy támasszam alá amit gondolok, közben te elintézed annyival az ellenvéleményedet, hogy bárgyú tweeteket pakolsz be, meg ilyen általánosító, tények nélküli állításokat írsz le, hogy a korai körösök helyett a középső körösök teljesítettek "rendre" (rendre!) felül. Hát akkor sorold fel azokat a rendre felül teljesítőket. Egy korrektnek elfogadható draft átlagosan produkál 1-2 hosszú távú alapembert (nem kell all-pro, de hosszú távú alapember), és mellé további 2-3 néhány évig használható kezdőt. Hat évről van szó, vegyük ki az utolsó kettő, marad 4 év, azaz úgy bő egy tucat nevet kérnék, évi mondjuk átlag hárommal számolva. Aki alapember lett, de legalábbis évekig kezdő, és mondjuk felük még itt is van a csapatnál, és alapember.

peterk2005
Aham, hát persze. Légyszíves sorold fel azokat a csapatokat, legalább 16-ot kérek sorjában, akiknél ez az állítás igaz az lemúlt 6 (-utóbbi kettő) évben. Ha már Belichick olyan szarul draftol, akinek 180fokos fordulat kell...

Nem fogok neked 12db, 3 kezdő/év listát hozni, mert mondjuk pont kiesik egy év ahol legelőször 83.-ként tudtunk húzni kétszer(mind2 súlyos sérülést szenvedve) és össz-vissz volt 4 pickünk az egész drafton...
De ha megnézed egy olyan csapat draftját, akik nem azért draftolnak, hogy legalább "labdát ne csak TV-ben látott" játékosuk legyen a keretben, ott se sűrűn fogsz találni folyamatosan évi minimum 3 KEZDŐT a draftról.
A közvélekedés által az egekig felszopott Ozzie Newsome sem tudott ilyen draftokat FOLYAMATOSAN letenni az asztalra. Lehet bizonyos csapatoknak kijön egy kiváló draft mint anno a legendás 'hawks vagy pár éve saints Kamara-s draftja, de előtte, utána lesz egy/két (v több) gyenge-közepes.

Ha nálad ez a meghatározás a "korrekt"-re, akkor NFL GM-ek többségében gyenge draftot produkálnak. Biztos nem te ülsz fordítva a lovon?

Hol az istenben szerzel a drafton ÁTLAGOSAN NÉGY-ÖT KEZDŐ JÁTÉKOST jó néhány évre? Max egy lecsupaszított bottom5 keretbe...
Ehhez az kéne, hogy az első négy körben folyamatosan jól draftolj vagy a 150 fölötti pickkel/UDFA-val belenyúlj a szarba... ez nálad komolyan a "korrekt" szint??? Ilyen elvárások mellett, te miért nem fenyegető emailek százait küldözgeted nap mint nap Ballard és Elway cimboráidnak???

"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 6 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 929 — The only discipline that lasts, is self discipline
Mondjuk errefelé máshogy látjuk ezt 😊
Ha mondjuk év végén újra kell értékelni a helyzetet, mert nem illeszkedik a teóriába, akkor mi lesz a vége a konklúzió vonulatnak? Mert a nagy többség itt úgy éli ezt meg, hogy a nagy számok törvénye alapján nyilván előbb-utóbb eltalálhatsz ezt-azt. (Az én álláspontom szerint, mondjuk nem ez a pillanat az) Aztán ilyenkor mint egy véres kardot lobogtatva bizonygatod, hogy hűha itt az igazság pillanata, te már régóta ezzel foglalkozol. De amikor nagyon nincs igazad, és ez van túlsúlyban (a Pats kapcsán biztosan), akkor nem érzed úgy, hogy a következő állásfoglalásod ásod alá vele? Ez mondjuk hosszú évek munkájának eredménye 😊topin
Semmi nem lesz a vége, mert ez egy fórum, ahogy szurkolóként véleményeket írunk le, ki ilyent, ki olyant. Viszont az egyszerűen nem igaz, hogy random jósolgattam volna a Patsel kapcsolatban, és most éppen vak tyúk talál szemet alapon betaláltam. Legalább mondj néhány ilyen jóslatomat, ha már ilyennel "vádolsz". Nem fogsz tudni mondani, mert nem volt ilyen.

Legtöbben amellett voltak, hogy TB távozni fog, mert alig van olyan alternatíva, amiben az érdemi fizuja beférne a sapi alá. Te elképzelhetetlennek tartottad. Ugyanígy csal(hat) a több éves fókuszált területen is a megérzésed.topin
Elképzelhetetlennek tartottam, igen. Meglepett, hogy távozott. Azt viszont hagyjuk már, hogy a legtöbben TB távozása mellett voltak. Ne vicceljünk már, a teljes bostoni insider társaság, a csapat körüli eseményeket _belülről_ is követni tudó _valódi_ információkkal is rendelkező szakértő gárda (Tom Curran-al az élén) még egy nappal a bejelentés előtt is 99%-ra mondta, hogy Brady marad. De bezzeg itt a topicban többségében voltak a látnokok? Ezt te sem mondod komolyan 😊 Egyébként csak vissza kell olvasni, nem volt régen. De mindegy is, ez nem verseny, mindenki téved, sőt, az a természetes, ha téved. Az a meglepőbb, ha bejön amit gondol, hiszen ezer kilométerekre vagyunk az eseményektől, sokszoros áttétellel jutnak hozzánk információk, természetes, hogy még akkor is nagy a szórás, ha megpróbálsz minden hiteles forrást követni, napi szinten.

És bele lehet magyarázni saját álláspontot a Gronk, TB vonulatba, csak nem érdemes. Mert nálunk a roster felépítését vizsgáld meg először. Bármelyik évet is veszed alapul, nálunk 6-7 ember van megfizetve. A többiek olyan sávban vannak, amik a "jómunkásember" szintek. Nyilván akik ennek a felső részében vannak, azok kicsit többek ennél. (mondjuk évekig egy Ninkovich, Edelman, Amendola a maguk akkori 3-5 millió fizujukkal) És mások pedig ennek az alsó részén vannak a maguk 2 milliójával. Ez nálunk évente 20-22 játékos. Máshol meg 10-12. Ebben van BB eltérve a többi csapattól. Ahol 9-13 játékos van 7 millió felett évente és ahol közelít hozzánka szám, mondjuk 8 fővel. Ott meg annyira kiugróan sok a a top fizetés a 8-ból, hogy az lehetetleníti el a sok "jómunkásember" fizut. Tehát ugyanúgy vékonyabb lesz az a sáv, amit mi túltöltünk a BB féle rendszerhez.topin
Nos, éppen azt teszem, tettem. A roster felépítését vizsgáltam meg. És azt találtam, hogy a jelenlegi roster felépítése semennyire nem tipikus. Akárhova nyúlok, akármit nézek meg, eltér a korábban sok-sok éven keresztül megszokott felépítéstől. Mondtam rá példákat is - például a megszokotthoz képest durván több veterán contractú játékos van a rosteren, és durván kevesebb rookie contractú, hogy szokatlanul kevés az RFA/ERFA, hogy a húzóemberek kor-eloszlása drasztikusan eltér attól, amilyennek a Pats roster az elmúlt 20 évben tipikusan bármikor is kinézett, stb. Ezek nem apróságok, ezek szignifikáns eltérések. És emiatt nem tudok mit kezdeni azzal, hogy ráhúzzuk a korábbi paneleket a mostani helyzetre is megoldásként, mondván, hogy 20 éve működnek, most is fognak. Ha te ráhúzod, az is egy vélemény, ahogy az enyém is. De ne csodálkozz - de legalább károgásnak ne tartsd -, ha én meg úgy gondolom, hogy nem húzható rá.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
topin New England Patriots 2 384
Soha nem temettem a csapatot korábban. Nem tartoztam a kiégettezők közé, a Brady-t se írtam le idő előtt (amikor sz*r volt akkor leírtam, hogy sz*r, amikor jó volt leírtam hogy jó, és ennyi.)

Nem mintha ennek bármi jelentősége lenne. Ha tíz éve ezt mantráztam volna, és 9 évig nem jön be, de most bejött, attól még most bejött, és igazam lenne. Az apróság és lényegtelen, hogy nem ez történt, "csak" másfél éve változott a véleményem, az se hirtelen, hanem fokozatosan, ahogy egyre jobban kezdtem figyelni a csapatot.
peterk2005
Mondjuk errefelé máshogy látjuk ezt 😊

Ha mondjuk év végén újra kell értékelni a helyzetet, mert nem illeszkedik a teóriába, akkor mi lesz a vége a konklúzió vonulatnak? Mert a nagy többség itt úgy éli ezt meg, hogy a nagy számok törvénye alapján nyilván előbb-utóbb eltalálhatsz ezt-azt. (Az én álláspontom szerint, mondjuk nem ez a pillanat az) Aztán ilyenkor mint egy véres kardot lobogtatva bizonygatod, hogy hűha itt az igazság pillanata, te már régóta ezzel foglalkozol. De amikor nagyon nincs igazad, és ez van túlsúlyban (a Pats kapcsán biztosan), akkor nem érzed úgy, hogy a következő állásfoglalásod ásod alá vele? Ez mondjuk hosszú évek munkájának eredménye 😊

Legtöbben amellett voltak, hogy TB távozni fog, mert alig van olyan alternatíva, amiben az érdemi fizuja beférne a sapi alá. Te elképzelhetetlennek tartottad. Ugyanígy csal(hat) a több éves fókuszált területen is a megérzésed. Ugyanis, hiába mutat rá több szurkoló arra, hogy a logikai menetben ott a hiba, hogy egy általad belelátott logikára akarsz kapcsolódó pontokat találni és abba kapaszkodva érzed alátámasztva. De mi meg azt látjuk, hogy nincs így. Leírtuk, hogy miért. Errefelé ritkán kell újoncként domborítani akkorát, hogy pro bowlba kerüljön valaki. Inkább a saját feladatát kell ellátni a rendszerben, ami gyakorlatilag a "jómunkásember" szintjére van szabva, az ő erősségeire.

És bele lehet magyarázni saját álláspontot a Gronk, TB vonulatba, csak nem érdemes. Mert nálunk a roster felépítését vizsgáld meg először. Bármelyik évet is veszed alapul, nálunk 6-7 ember van megfizetve. A többiek olyan sávban vannak, amik a "jómunkásember" szintek. Nyilván akik ennek a felső részében vannak, azok kicsit többek ennél. (mondjuk évekig egy Ninkovich, Edelman, Amendola a maguk akkori 3-5 millió fizujukkal) És mások pedig ennek az alsó részén vannak a maguk 2 milliójával. Ez nálunk évente 20-22 játékos. Máshol meg 10-12. Ebben van BB eltérve a többi csapattól. Ahol 9-13 játékos van 7 millió felett évente és ahol közelít hozzánka szám, mondjuk 8 fővel. Ott meg annyira kiugróan sok a a top fizetés a 8-ból, hogy az lehetetleníti el a sok "jómunkásember" fizut. Tehát ugyanúgy vékonyabb lesz az a sáv, amit mi túltöltünk a BB féle rendszerhez.

Ez önmagában már egy talentum hiányt jelent az adott évben, hiszen darabszámra kevés a game changer játékos. Viszont csalóka, mert évek múlva visszatkintve ott lesz belőlük egy FLowers, egy Van Noy, egy Butler vagy Ninkovich, de Welker vagy Edelman, Amendola is sorolható. Egy Dwayne Allenről ne is beszéljünk, akinek a hiánya végül elég sokat jelentett tavaly, mind passzblokkban mind futásblokkban. Pont az ilyen játékosok miatt működik ez a rendszer és ez idén is ugyanúgy adott.

Tavaly sem hiszem, hogy rendszerszintű gond volt. Bár nyilván a tight end helyzet a rendszerszintű gondot okoz. De ettől még nem a többi rész mondott csődöt. Kiesett Andrews és ezt egész évben nyögtük. Kihatott Masonre és Cannon betegsége okán is elég ramaty volt. Karras és Andrews PFF számait megvizsgálva elég nyomós érvet kapunk a fal közepére, ami kihatott mindenre az offenseben.

Sajnos elég volt a szituáció függvényében, akár csak 3 embert pass rush feladattal megbízni és az End volt, hogy White-ra figyelt. 7 ember meg coverage feladatot kapott, amiben duplázták JE-t. Innentől kicsit kifingott a rendszer, főleg hogy a futás sem tudott működni, a gyér blokkolástámogatás miatt, mondjuk TE vagy full back posztról.

Sanu és Harry sérülten játszott. Edelman nem különben. Kiesett Develin is. Ez a szezo előtt dream teamnek tűnő Offense, elemeire hullott szét és még így is bírói segédlet kellett, hogy ne verjük meg a KC-t. Amivel a 2.kiemelés is meglett volna. Nem volt bennünk sokkal több, szóval nem mondom, hogy akkor majd nyertünk volna, de sose tudjuk meg, mi lett volna úgy.

És, hogy a támadók nem jól működtek, jól mutatja BB döntése is, amikor hazai pályán egálnál majdnem 2 percet lepörget az óráról, annyira nem bízik bennük..soha nem tett ilyet amióta nálunk van. De nem a rendszerszintű hiba, hanem a sérülések és cutok (Gordon,AB,Thomas) teljesen szétesett egység miatt.

És lehet naív vagyok, de én hiszek abban, hogy az új QB-ra is rászabják a rendszert. Láttuk már ezt Cassell, JG és Brissett esetében is. És nem kellenek nekünk sztárok tucatjával, vagy pro bowlerek. Én speciel pont ezért bírom a csapatot, mert nem Real Madrid vagyunk, hanem "jómunkásemberekből" áll össze a CSAPAT!
több mint 6 éve
kolok1972 New England Patriots 3 122 — Pats fan
Azért mert te folyamatosan temeted a csapatot, most meg bejött.Solymi
Soha nem temettem a csapatot korábban. Nem tartoztam a kiégettezők közé, a Brady-t se írtam le idő előtt (amikor sz*r volt akkor leírtam, hogy sz*r, amikor jó volt leírtam hogy jó, és ennyi.)

Nem mintha ennek bármi jelentősége lenne. Ha tíz éve ezt mantráztam volna, és 9 évig nem jön be, de most bejött, attól még most bejött, és igazam lenne. Az apróság és lényegtelen, hogy nem ez történt, "csak" másfél éve változott a véleményem, az se hirtelen, hanem fokozatosan, ahogy egyre jobban kezdtem figyelni a csapatot. (Nem azért mert a Pats, hanem azért, mert 2.5-3 éve kezdett érdekelni a csapat menedzselés, azóta kezdtem el keresni az ilyen témájú infókat, írásokat, könyveket. És sok csapat működését elkezdtem jobban követni, köztük a Pats egy a sorban.)

Mit szólsz amúgy a 2006-2009-es drafthoz?
 twitter.com/PP_Rich_Hill/status/1247417395305734145/photo/1Solymi
Régen volt már 2006, mire vagy kíváncsi? Ha a linkelt táblázat miatt kérdezed (mert ott látod pirosnak), akkor ne engem kérdezz, hanem azt aki csinálta. 😀 Ha jól tudom pfreference AV értékek alapján készült, amit ha megfeszülök sem értem, hogy miért pont ezt szúrták ki a sok közül, semmi értelme. Nem is csodálkozom, hogy így kijöhetett az, hogy a Colts vezeti az egész mezőnyt, de ami még csudásabb, hogy önmagában a Grigson évek draftjaival is az élmezőnyben lenne szerintük. 😀 😀 😀
peterk2005
ez mondjuk sok mindent elárul

Nem igazam van, hanem véleményem. Mint itt mindenkinek.
több mint 6 éve
Azért mert te folyamatosan temeted a csapatot, most meg bejött.Solymi

Nem mintha ennek bármi jelentősége lenne. Ha tíz éve ezt mantráztam volna, és 9 évig nem jön be, de most bejött, attól még most bejött, és igazam lenne. Az apróság és lényegtelen, hogy nem ez történt, "csak" másfél éve változott a véleményem, az se hirtelen, hanem fokozatosan, ahogy egyre jobban kezdtem figyelni a csapatot. (Nem azért mert a Pats, hanem azért, mert 2.5-3 éve kezdett érdekelni a csapat menedzselés, azóta kezdtem el keresni az ilyen témájú infókat, írásokat, könyveket. És sok csapat működését elkezdtem jobban követni, köztük a Pats egy a sorban.)

twitter.com/PP_Rich_Hill/status/1247417395305734145/photo/1Solymi
Régen volt már 2006, mire vagy kíváncsi? Ha a linkelt táblázat miatt kérdezed (mert ott látod pirosnak), akkor ne engem kérdezz, hanem azt aki csinálta. 😀 Ha jól tudom pfreference AV értékek alapján készült, amit ha megfeszülök sem értem, hogy miért pont ezt szúrták ki a sok közül, semmi értelme. Nem is csodálkozom, hogy így kijöhetett az, hogy a Colts vezeti az egész mezőnyt, de ami még csudásabb, hogy önmagában a Grigson évek draftjaival is az élmezőnyben lenne szerintük. 😀 😀 😀

több mint 6 éve
kyobalu New England Patriots 1 933 — papai.isti@gmail.com
Egyre több pletykát olvasok, hogy belezúgtunk Herbertbe... Befosok ha felmegyünk érte...
ThundersNFL
Most mindenki csak ötletel..A csapathoz viszonylag közel álló Nesn, ugyanazon oldalon közöl 5 fajta hírt, pletykát..Hogy első körben tuti QB- húzunk, aki lehet Love, Herbert, sőt Tua is, utána az a cikk jön, hogy tuti LB lesz az első választás és jön Zack Baun mert ő mennyire illene a rendszerbe, aztán két hírrel lejjebb, hogy a Pats csak hátsó körben akar QB-t húzni, mert BB beleszeretett Ben DiNucciba a James Madison University irányítójába, akivel meglepően sok videókonferenciát csinált már most a csapat..
Ezt senki sem tudja..
Most őszintén az elmúlt 20 évben bármikor is draftolt úgy az öreg mint azt bárki is várta volna???
Nem, soha!
Csak ő tudja, hogy mi lesz..
Annyit engedett csepegtetni a héten, hogy bárki is lesz a kezdő QB, az biztos, hogy az ő erősségeihez lesz igazítva a játék. Mint ahogy szerényen megjegyezte, hogy Tom Brady idején is így volt..😉

Ward egy paraszt.. 😉
több mint 6 éve
ThundersNFL AntiHarcosKlubAlapító New England Patriots 19 194 — !SuPeR6BoWL!Vrabel.......
Egyre több pletykát olvasok, hogy belezúgtunk Herbertbe... Befosok ha felmegyünk érte...

Draft

2001-2003-2004-2014-2016-2018
több mint 6 éve
Minden esetre így utólag sokkal boldogabb lennék, ha mondjuk az elmúlt két szezonban Scarnecchia mellett dolgozik főállásban egy kinevezett asszisztens.
Kollega
Az ilyen kinevezések formálisak..mikor jött a hír hogy Flores mint pozíciós edző felel a D-ért és hívja a playeket, az se egy mindennapos felállás. Szóval lehet volt erre is terv és már dolgozott valaki a háttérben titulus nélkül.
több mint 6 éve
NB2 New England Patriots 28 949 — nabege2@yahoo.com
 www.nemzetisport.hu/amerikai_sportok/brady-az-erzelmes-tavozasrol-uj-csapatarol-hazassagi-gondjairol-2757125
igaz nem 2 óra 😊
több mint 6 éve
Minden esetre így utólag sokkal boldogabb lennék, ha mondjuk az elmúlt két szezonban Scarnecchia mellett dolgozik főállásban egy kinevezett asszisztens.

We are all PATRIOTS!
több mint 6 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 9 468
Számodra nem új a véleményem, neked már másfél éve mondom nagyjából ugyanezt. Az elmúlt másfél évben csak annyi történt, hogy az azóta történtek minden szempontból megerősítették bennem az akkor gondoltakat. Őszintén szólva még engem is meglep, hogy mennyire pontosan az jött be, amire számítottam. A csapattal is, Bradyvel is (az elszerződését nem láttam jönni, az kivétel), a rosterrel is. Meglepő, mert ennyire azért nem vagyok jó, lol. 😀 Mindegy. Ha eddig nem sikerült egyetértésre jutnink, akkor aligha fogunk most arra jutni. Máshogy látjuk és kész. Úgyhogy adjunk neki újabb 1 évet, aztán nézzük meg újra. Megnézzük, aztán legfeljebb jövőre sem értünk egyet. 😀
peterk2005
Azért mert te folyamatosan temeted a csapatot, most meg bejött.

Visszanéztem az elmúlt évek draftjait, mondjuk azt, hogy kivesszük a '18-19-est (amúgy nem rossz ez, max. átlagos lesz), '17-ben meg húztunk összesen 4 embert, ebből 2 sérülés/betegség miatt ki is esett.
Előtte lévőek meg szerintem teljesen rendben vannak, végülis kijött belőle egy FR QB meg egy átlag QB, a többit nem számolva, azért nem rossz nevek vannak ott.

Gondolom az se probléma, hogy változik a csapat struktúrája, máshogy oldotta meg az öreg a csapatfelépítést, meg ahogy lehetőség volt.
Persze, vannak posztok amik nincsenek megoldva (TE), ellenben legalább a védelem nem olyan mint Patricia idejében, amikor hittünk a bend-but-not break filozófiában, de sírva néztük, nyugtatóval...

twitter.com/PP_Rich_Hill/status/1247417395305734145/photo/1

Szóval ja, lehetnek problémák, főleg a sok szakember elmenetele miatt, viszont mivel nem látunk bele az elképzelésbe, hogy mit akartak, így nem lehet kijelenteni biztosra, hogy ez vagy az jó lett...

De amúgy nem is értem, miért szállok bele én is, hisz nincs is benne All-Pro vagy mi...mert az a fokmérője mindennek.
több mint 6 éve
Ja és nincs egy Gronk, meg egy TB. Akik posztjukon a legjobbak all-time. Ha lennének, ugyanúgy contender lenne ez a csapat is. Tehát nem a többiekkel van a gond.
topin
Na ezzelmeg az a probléma, hogy szembe megy egy másik érveléssel. Mert vagy az igaz, hogy ez a csapat azért volt contender, mert volt Brady, Gronk, voltak olyan hall of famer, korszakos játékosai, akik megteremtették a győzelmek lehetőségét. És most azért nem contender a csapat, mert ők nincsenek. De akkor bukik az a tézis, hogy a győzelmeket a Patriot way, a Belichicki rendszer termeli ki, az ő különlegessége, a nevelési, csapatépítési képessége teszi lehetővé. Akár jómunkásemberekből is, Ha pedig az utóbbit fogadjuk el igaznak, akkor a Patriotsnak most is contendernek kéne lennie, TB és Gronk távozása után is. Vagy-vagy, a kettő egyszerre nem lehet igaz.

(Zárójelben: a kettő természetesen egyszerre is lehet igaz. De CSAK abban az esetben lehet egyszerre igaz, ha egyik sem önmagában, kvázi-axiómaként érvényes, azaz nem automatikusan, előfeltételként igaz. Más szavakkal, ha a hiba lehetősége is benne van. Akkor pedig benne van, hogy például évekig nem jönnek össze draftok. Megint más szavakkal: akkor a Patriots sem vizsgálható máshogy, mint ahogy a többi csapat. Értsd, a Patriots esetén is magukat a folyamatokat, eseményeket kell értékelni - csakúgy, mint a többi 31 csapatnál -, mert nem lehet föléjük vonni a fenti két állítás egyikét axiómaként.)

több mint 6 éve
Chandler Jones - Flowers - Winovich például (amikor Chandler jones elment, ugyanúgy ment a sírás, hogy nincs mögötte pótlás)

Szóval majd év végére látjuk, mi van az EDGE rushereknél. Addig felesleges Chandler Jones-t keresni. Ráadásul 4-3-ról váltottunk, emiatt Wise megítélése is jelentősen visszaesett (okkal). Viszont az új rendszerben meg, nem kellett Chandler Jones féle játékos. Pont ez az előnye BB-nek, hogy évről-évre változtat és ezekhez az elképzelésekhez találja meg az embereit és termeli ki a Van Noyokat.

Hightower mögött szerintem ott van Bentley és idén is jöhet kezdő, pl Murray. Év végére simán lehet, senki nem fog az LB sorba belekötni, sőt akár nagyon jó is lehet akár. Amíg HT itt van, ő elveszi a teret miden más vezérjelölt elöl. Nincs ezzel baj, az átmenet legyen ugyanolyan zökkenőmentes mint minden más esetben.topin
Ugyanez a megközelítés volt igaz részedről tavaly is, tavaly októberben abban nem értettünk egyet, hogy az offense-ben alapvető gondok vannak. Akkor úgy gondoltad visszajön Wynn, felépül Harry és megoldódik a támadósor problémája. Visszakereshetjük a vitát, tényleg szinte szó szerint ezek voltak az érvek. Láttuk az eredményt.

Számodra nem új a véleményem, neked már másfél éve mondom nagyjából ugyanezt. Az elmúlt másfél évben csak annyi történt, hogy az azóta történtek minden szempontból megerősítették bennem az akkor gondoltakat. Őszintén szólva még engem is meglep, hogy mennyire pontosan az jött be, amire számítottam. A csapattal is, Bradyvel is (az elszerződését nem láttam jönni, az kivétel), a rosterrel is. Meglepő, mert ennyire azért nem vagyok jó, lol. 😀 Mindegy. Ha eddig nem sikerült egyetértésre jutnink, akkor aligha fogunk most arra jutni. Máshogy látjuk és kész. Úgyhogy adjunk neki újabb 1 évet, aztán nézzük meg újra. Megnézzük, aztán legfeljebb jövőre sem értünk egyet. 😀

több mint 6 éve
...

A másik oldalon viszont ezért egy személyben Belichicket hibáztatni, vagy az ő képességeire vonatkoztatni teljes félreértés szerintem. De erről írtam már pár posztot, úgyhogy nem ismételném magam.
Kollega
Belichick a felelős döntéshozó, mégis kit kéne megnevezni? A képességeire vonatkozóan viszont semmit nem írtam. Azt feltételezem, hogy a draft felkészülésben, a scouting támogatásban változott valami előnytelenül az utóbbi években (távozó szakember? nem ideális munkaelosztás?), de ezek csak feltételezések. A bostoni, jó csapat kapcsolatokkal rendelkező "insiderek" is csak az eredményt látják, az okokat ők is csak találgatják.
peterk2005
Megnevezni mindenért őt kell, ezt is írtam már. Ő veszi magára a kudarcot, de a sikert mindig a lehető legjobban szétteríti. De okolni valójában nem őt kell szerintem, legalábbis nem a képességeinek a megkopásáról van szó.

Valóban nem írtál semmit a képességeiről, megtette ezt más. Ezért nem direktben neked válaszoltam.

Valóban csak találgatni lehet, mert a Pats öltözőjéből mindig a lehető legkevesebb info jön ki.

We are all PATRIOTS!
több mint 6 éve
Ja és nincs egy Gronk, meg egy TB. Akik posztjukon a legjobbak all-time. Ha lennének, ugyanúgy contender lenne ez a csapat is. Tehát nem a többiekkel van a gond.
több mint 6 éve
Chandler Jones - Flowers - Winovich például (amikor Chandler jones elment, ugyanúgy ment a sírás, hogy nincs mögötte pótlás)

Szóval majd év végére látjuk, mi van az EDGE rushereknél. Addig felesleges Chandler Jones-t keresni. Ráadásul 4-3-ról váltottunk, emiatt Wise megítélése is jelentősen visszaesett (okkal). Viszont az új rendszerben meg, nem kellett Chandler Jones féle játékos. Pont ez az előnye BB-nek, hogy évről-évre változtat és ezekhez az elképzelésekhez találja meg az embereit és termeli ki a Van Noyokat.

Hightower mögött szerintem ott van Bentley és idén is jöhet kezdő, pl Murray. Év végére simán lehet, senki nem fog az LB sorba belekötni, sőt akár nagyon jó is lehet akár. Amíg HT itt van, ő elveszi a teret miden más vezérjelölt elöl. Nincs ezzel baj, az átmenet legyen ugyanolyan zökkenőmentes mint minden más esetben.

Én nem látom azt, hogy konkrét húzónevek hiányoznának. Ott jön mögöttük a pótlás, nem nagyon van olyan posztunk, ahol ne lenne megoldás. Kivéve tight endeknél persze.

HT - Bentley
Chung - Phillips
Van Noy, Collins - Copeland
Shelton - Allen

Nem kellenek a szupersztárok, akikből nálunk amúgy sem hemzsegtek sosem. Blountok kellenek, akiket kimaxolunk a szerepükben. "Jómunkásemberek" vagy 20-22 fő (2-5millió/év közötti fizuval). Ezek mellé 6-7 megfizetett húzóember (7+millió fizu) és az újoncok, + UDFA és néhány kukázott veterán. Kb 20 éve ez a recept.

Ez idén is megvan és jövőre is ugyanúgy meg lesz. Nem látom hol a probléma ezzel?
Lesz még egy idei és egy jövő évi draft, hogy újabb embereket húzzunk mielőtt 2021-es szezon elkezdődik. Simán zökkenőmentes lesz a korszakváltás.

Már persze amennyiben egy GOAT utáni érát zökkenőmentesnek lehet nevezni. Ha Stidham lesz olyan, amennyire szereti a stáb, akkor playoff lesz. A Chiefs és a Ravens jobban néz ki, ez nem kérdés, de egy TB elvesztésével én elégedett lennék a playoffal is első nekifutásra. Ahhoz meg adott minden..persze, ha Stidham földbe áll, vagy akivel TB-t pótolni szándékozzuk, akkor úgyis mindegy. De én ezt elképzelhetetlennek tartom. Mert Cassell is elvitte valahogy a csapatot. Szenvedve, döcögve, vért izzadva, de imádhatóan nagy akarással! És én ennyit várok el most is. Ott dögöljünk meg a pályán, minden W-ért. Aztán hogy ez a végén 9-7 vagy 10-6, esetleg 11-5 lesz az lényegtelen.

És ez nem azért van, mert nincs több talentum a keretben. Ez azért van, mert TB egy 10-6-os rosterhez minimum 2W-t hozzá tud tenni. Tehát eddig se voltunk feltétlenül jobbak, csak visszatekintve már befutottak azok a nevek, akik most a kiugrást hozó évük előtt állnak.
több mint 6 éve
Továbbra sem veszed figyelembe, hogy aki nem maradt rosteren, azért komp.pick érkezett és azon a picken megmaradt a roster BB féle felépítése.topin
De figyelembe vettem, hiszen azokból is draft pickek lettek, és azoknak a draft pickeknek az eredményei is benne vannak a felsorolásban.

Ridley és Vereen, Vollmer, Butler, Edelman az kb az a szint amiről beszéltünk ellenvéleményként eddig is. Vagy jó munkásember, aki máshol kb észrevehetetlen, nálunk meg kimaxolta az öreg a rendszerben. Vagy eleve annyira radar alatt jött és eleinte sehol nem látszott, hogy az lesz belőle ami (Edelman, akit Welker távozáskor elég sokan alkalmatlannak tartottak, pedig pár éve már itt volt). Butler UDFA..akinél JC Jackson ezerszer jobb ajánlólevéllel jött hozzánk, ami a játéktudást illeti. Szóval ha őt felsorolod, akkor JCJ-t minimum fel kellene. JoJo-t nem különben.topin
Ezt is figyelembe vettem, ezért írtam bele az újabb felsorolásba Sony-t vagy Elandon Roberts-et. És tettem bele 3 fiatalt úgy, hogy még csak feltételezés, hogy majd jók lesznek. Mindenkit viszont feltételezésként nem írhatok be, mert mindenki nem fog beválni. A régi listáról is lemaradt jópár játékos, aki annak idején a 2./3. éve környéként még úgy nézett ki, ahogy a listára felkerült társa, aztán mégse lett csak minimális impactja vagy annyi se. Szóval Jackson felférhet a listára, tedd fel, de akkor húzd ki Elandon Robertset és ugyanott vagyunk. A két lista között így is ordasan nagy marad a különbség. Hol vannak az új lista Mayo-i, Gronkowski-i, Hightowerei, Chandler Jones-ai? Egyetlen egyre lehet ezt rámondani, az sincs már a csapatnál....

A másik oldalon viszont ezért egy személyben Belichicket hibáztatni, vagy az ő képességeire vonatkoztatni teljes félreértés szerintem. De erről írtam már pár posztot, úgyhogy nem ismételném magam.
Kollega
Belichick a felelős döntéshozó, mégis kit kéne megnevezni? A képességeire vonatkozóan viszont semmit nem írtam. Azt feltételezem, hogy a draft felkészülésben, a scouting támogatásban változott valami előnytelenül az utóbbi években (távozó szakember? nem ideális munkaelosztás?), de ezek csak feltételezések. A bostoni, jó csapat kapcsolatokkal rendelkező "insiderek" is csak az eredményt látják, az okokat ők is csak találgatják.

több mint 6 éve
Ez pont nem fekete-fehér. Mi sem mutatja jobban, hogy eltolódott a csapat szerkezete a veteránok felé, hogy nem évek, hanem évtizedek óta először komoly cap problémánk van. De a statisztikák szerint (még Bradyt levéve is) elég öreg csapatunk van. Ez pedig mindenképpen valamilyen szinten az utolsó draftjaink hatékonyságát mutatja.

We are all PATRIOTS!
több mint 6 éve
Továbbra sem veszed figyelembe, hogy aki nem maradt rosteren, azért komp.pick érkezett és azon a picken megmaradt a roster BB féle felépítése.

Most az hogy még Chung, DMC vagy bárki aggastyán itt van, az BB döntése, hogy inkább Harmont engedte el, vagy bárki mást egy-egy posztról mint a veteránt.

Ridley és Vereen, Vollmer, Butler, Edelman az kb az a szint amiről beszéltünk ellenvéleményként eddig is. Vagy jó munkásember, aki máshol kb észrevehetetlen, nálunk meg kimaxolta az öreg a rendszerben. Vagy eleve annyira radar alatt jött és eleinte sehol nem látszott, hogy az lesz belőle ami (Edelman, akit Welker távozáskor elég sokan alkalmatlannak tartottak, pedig pár éve már itt volt). Butler UDFA..akinél JC Jackson ezerszer jobb ajánlólevéllel jött hozzánk, ami a játéktudást illeti. Szóval ha őt felsorolod, akkor JCJ-t minimum fel kellene. JoJo-t nem különben.

De itt van egy 3.körös tackle, hogy átvegye idővel Cannon helyét. Jött 4.körben guard, ami nem jelenti, hogy ne lehetne Mason féle upgrade ahogy beépül.

Szóval én nem látom mit nem látsz..illetve azt látom, hogy te több éves NFL teljesítmény után kéred számon azt a rosteren, amit nem tud megadni ilyen alapon, mert ezek az emberek nem kerültek még érdemben a pályára. De nyilván BB számol velük és rájuk épít. Az hogy te nem láttad őket, nem jelenti, hogy BB szarul draftol, hiszen Edelman-t is csak 10 év távlatából mondjuk nagyon jónak, az első 2 éve után ebbe a felsorolásba bele se került volna. Butler az udfa SB hero se volt első évében számontartva, de még féltávnál sem. Nálam mondjuk azóta se az a kategória, akire építhetsz secondaryt.
több mint 6 éve
De komolyan milyen "-nehezen vitatható- visszaesésről" beszélsz??? Hozzál már légyszíves valami releváns statisztikát, kimutatást, bármit hogy az elmúlt 4-5 évben ez az úgynevezett utánpótlás munka annyira visszaesett volna...
Komolyan ez hatalmas érved, hogy nincs Pro Bowleres pick?

Csak mert ez kb a ködszurkálással egyenlő. Az utóbbi 4-5 évben nagy átlagot tekintve pont semmiben nem draftolunk rosszabbul mint korábban, talán az első körösök kevésbé jöttek be(már amikor volt) viszont a középső/hátsó körösök rendre értéken felül teljesítenek. 2010-es évek előtt is volt pár kiemelkedő és pár homály draftunk, semmi eget rengető nem történt.
ZERO_L
Nem értesz egyet a véleményemmel, statisztikákat kérsz, további érvekkel várod, hogy támasszam alá amit gondolok, közben te elintézed annyival az ellenvéleményedet, hogy bárgyú tweeteket pakolsz be, meg ilyen általánosító, tények nélküli állításokat írsz le, hogy a korai körösök helyett a középső körösök teljesítettek "rendre" (rendre!) felül. Hát akkor sorold fel azokat a rendre felül teljesítőket. Egy korrektnek elfogadható draft átlagosan produkál 1-2 hosszú távú alapembert (nem kell all-pro, de hosszú távú alapember), és mellé további 2-3 néhány évig használható kezdőt. Hat évről van szó, vegyük ki az utolsó kettő, marad 4 év, azaz úgy bő egy tucat nevet kérnék, évi mondjuk átlag hárommal számolva. Aki alapember lett, de legalábbis évekig kezdő, és mondjuk felük még itt is van a csapatnál, és alapember.

Én elmondtam az érveimet, szerintem többször is. De legyen. Röviden párat ismét:
- 2008-2013 közötti hat évből leírok egy névsort: Mayo, Slater, Chung, Wollmer, Butler, Edelman, DMC, Gronkowski, Spikes, Hernandez, Solder, Vereen, Ridley, Cannon, Chandler Jones, Hightower, Ebner, Collins, Ryan, Harmon,
- 2013-2020: Stork, Jimmy G, White, Flowers, Roberts, Thuney, Elandon Roberts, Wynn, Sony MIchel. És hogy legalább az első sor beteljen, adjuk meg _előre_ Bentley-nek, Harrynek, Winovichnak.

Nem soroltam fel minden nevet aki Pats mezben pályára lépett, de az első listáról legalább annyi epizód embert hagytam le, mint a másodikról. De nem ők csinálnak csapatot, hanem a felsoroltak. Érzed a két névsor közötti különbséget? Az első névsorban több all-pro van, mint ahány névből a második névsor áll... És a második névsorból a legjobbak már itt sincsenek, miközben az első (háromszor akkora, és minőségben három klasszissal erősebb) névsorból Hernandez, Collins, stb. kiesése mellett is egy sor elit játékos volt, aki hosszú évekig szolgálta _alapemberként_ a Patriots-t, döntő érdemeket szerezve a győzelmekben is. A második listában hány ilyen név van?

Szerintem ennyi is bőségesen elég mindenféle egyéb statisztika nélkül. Ennek semmi köze az évről évre hullámzáshoz, mert hullámzás, gyengébb vs. jobb draftok az első hat éves szakaszban is voltak. És nézd meg mégis milyen nevek jöttek onnan. De mondok még akkor neked 1-2 további indokot:

A Patriots rosterén van jelenleg az NFL-ben _messze_ a legtöbb veterán szerződésű játékos, és - ezzel egyenes összefüggésben - _messze_ a legkevesebb rookie contractját töltő játékos. Belichick 20 éve alatt _soha_ még csak megközelítőleg sem volt ilyen arányú megoszlása a rosternek. Mégis mivel magyarázható ez, ha nem azzal, hogy a draftokból nem jött elég minőségi fiatal? Vagy fordítva feltéve a kérdést: ha jött elég fiatal, akkor hol vannak? Mert a rosteren nincsenek, ott veteránok vannak. Vagy mondhatnám azt az adatot is, hogy az idejét se tudom, hogy mikor volt utoljára olyan offseasonja a Patriotsnak, amikor összesen kettő tenderre érdemes RFA/ERFA játékosa volt. Jövőre pedig talán 1 ilyen lesz (J,C. Jackson, a következő már Melinonfu, akitől csoda kéne, hogy megérjen egy 3-4 milliós tendert jövő ilyenkor). Hol vannak akkor a sikeresen kinevelt UDFA-t, akiket tenderezni lehetett volna idén, vagy lehetne jövőre? Mindezek fényében nem gyanús picit, hogy amiről korábban beszéltünk, nevezetesen hogy hosszan lehet sorolni a bajnoki győzelmekben is fontos szerepet játszó, 30 vagy fölötti meghatározó játékosokat a csapatból, de igen rövid a lista, ha 30 alatt kell keresgélni? Picit sem gyanús, hogy ezek összefügghetnek?

Nem folytatom. Ott a spotrac, ott a the atletic, ott vannak a elemző oldalak, ott vannak a bostoni futballhoz értő bloggerek, elérhető minden, megtalálható minden, amit írtam. Akit érdekel, olvassa el a többit ott. Legutóbb október táján jártam ugyanígy, amikor azt találtam - 8-0-nál, közel 30 pontos szerzett pontátlagnál - mondani, látva az egyik Pats meccset, hogy szerintem sokkal komolyabb gondok vannak az offense-ben annál, mint amit Harry meg Wynn visszatérése meg tudna majd oldani. Abból is az lett, hogy félrebeszélek, nézem a meccset de nem látom, bizonyítsam amit mondok, ha meg nem tudom akkor kussoljak, mert Belichickről van szó, megoldja. És írhattam én, hogy szerkezetileg nem stimmel a dolog, és hogy a botrányos RZ produktumot nem oldja meg egy left tackle, el lettem hajtva hogy vissza fognak térni Wynnék és meglesz a ritmus újra. Aztán tessék. Ezzel nem az a gond, hogy igazam lett, mert ez tök mindegy, hanem az, hogy kedélyes vita helyett az egésznek olyan érzete lett, mintha kényszeresen bizonygatnom kéne bármit is, ha leírom a véleményemet. Hát egy frászt, ehhez nincs kedvem. Még így a #maradjotthon idején se ér ennyit a szabadidőm. 😊 Amúgy a ti időtök is többet ér ennél...

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 6 éve
ZERO_L New England Patriots North Carolina Tar Heels 5 214 — situational football
Nem hiszem, hogy bárki is azt gondolná, hogy Belichick mindent egymaga csinál. Az NFL FO egy nagy csapat, több száz ember dolgozik együtt, nyilvánvalóan ki vannak osztva a feladatok, felelősségi körök, és döntési hatáskörök is. Ahogy mindenhol, ahol sok ember dolgozik közösen egy célért. Mindemellett előfordulhat, hogy kialakulnak vákuum pontok, ahol valamiért a gépezet nem ideálisan működik. Akár azért mert elment a területről egy azt remekül összefogni képes ember, és akkor megakad az információ áramlás fölfelé, a fölöttes ember sem tudja olyan jól elvégezni a munkáját onnantól, amíg helyre nem teszik újra a területet.

De ezt mindannyian tudjuk, túl is beszéltük. A kérdés az, hogy a Patriots - nehezen vitatható - visszaesését utánpótlás munkában vajon mi okozza, okozta az utóbbi években? Lehet, hogy egyszerűen a statisztika - bejött egy óhatatlan hullámvölgy, és a statisztika majd korrigálja is magát. Az én véleményem az, hogy 4-5 év túl sok már ahhoz, hogy sima random dolog okozza. Hogy mi, azt nyilván nem tudom. (Abban majdnem biztos vagyok, hogy nem technológiai, módszertani lemaradás az ok, mert minden anyag amit olvasok, azt mutatja, hogy a Pats FO ha nem is jár élen, de abszolút up to date az új módszerek implementálásában. És nagyon valószínű, hogy nem is szakmai, ezt Belichick személye azért eléggé garantálja. Úgyhogy máshol lehet a bibi. De valahol bibi van ... szerinem.)
peterk2005
De komolyan milyen "-nehezen vitatható- visszaesésről" beszélsz??? Hozzál már légyszíves valami releváns statisztikát, kimutatást, bármit hogy az elmúlt 4-5 évben ez az úgynevezett utánpótlás munka annyira visszaesett volna...

Komolyan ez hatalmas érved, hogy nincs Pro Bowleres pick?

Csak mert ez kb a ködszurkálással egyenlő. Az utóbbi 4-5 évben nagy átlagot tekintve pont semmiben nem draftolunk rosszabbul mint korábban, talán az első körösök kevésbé jöttek be(már amikor volt) viszont a középső/hátsó körösök rendre értéken felül teljesítenek. 2010-es évek előtt is volt pár kiemelkedő és pár homály draftunk, semmi eget rengető nem történt.

"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/