New Orleans Saints
45 feliratkozó
több mint 12 éve
olyannak kár mondani aki fel volt egész életében mentve tornából a versenysporthoz meg köze nem volt. Fotel szurkoló sosem fogja azt megérteni, hogy mit jelent valakivel együtt küzdeni, mit jelent az ellenfeledet tisztelni.1. Olyan aki egyéni sportban ért el eredményeket, engem ne akarjon kiosztani csapatsportból. Amikor röplabdáztam, libero voltam, mivel 5-es koromban megálltam a növésben, de voltam elég képzett, hogy játsszak. Nem egy dicsfényes állás liberonak lenni... Egészen a térdszalag szakadásomig játszottam, miközben edzettem, hogy bekerüljek egy komoly csapatba. 20 évet sportoltam, nem 6 évet, mindig csapatsportban értem el eredményeket.
Amadeus91
2. Miután abbahagytam az aktív sportot, 2 évig edzősködtem még (soha nem mondtam, hogy törjék el valaki lábát, de olyat igen, hogy zúzzák le az ellenfelet), és bizony nem azért hagytam abba, mert nem jól csináltam, hanem mert a körülmények alakultak másképp. Egy hónapja hívtak vissza a csapathoz, és igent mondtam, szóval folytatom tovább az edzősködést.
3. A stílusod jól jellemzi egyébként, hogy milyen sportokat űztél (láttam az amerikai futballt is, de nem ezen szocializálódtál, te írtad... de enyhítettem rajta, amit eredetileg írtam). Egy olyan sportág, ahol a másik megverése a cél, bizony nagyon fontos szempont, hogy ne engedjenek szorítóba idiótákat, akik a rájuk bízott hatalommal megölhetnek valakit. Ez nem sportszerűség, hanem racionalitás kérdése.
4. Nem, nem fogom megérteni, amit mondani akarsz, mert az asszonyverés még példának is kurva szar. Lehetsz te a világ legsportszerűbb küzdősportolója, ha náci egyenruhában besétálsz egy zsidó közösségbe, ne lepődj meg, ha senki nem akar megérteni. Remélem érted a hasonlatot, nem és nem érted félre amit mondani akarok.
több mint 12 éve
Sztem tegyük ki a főoldalra, hogy "undorító", "felháborító", "reistag" 😂 ..és hogy Gyurma a fotelszurkoló!!! 😂 😂
Hogy én ezt már hogy unom!!!
2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 12 éve
Az elmúlt 10 évben legalább háromnál biztosan volt.Abban egyetértek, hogy gusztustalan dolog, de szvsz az is az, hogy most mindenki a Saints üldözi, vannak olyanok akik már SB elvételt helyeznének kilátásba. Azért egy nagyon alapos átvizsgálás után kíváncsi lennék, vajon hány csapat csinálja ezt.FViktor93Biztosan nem mondom, de talán nem véletlen, hogy sok a kétes hit.FViktor93Én úgy gondolom,hogy a szándékos sérülésokozás nem ritka,sőt mindenhol van.
Viszont ezt pénzelni undorító dolog és ugyanígy gondolnám ha ez nálunk is kiderülne.
Bazzani
Bounties part of game across the NFL
De engem az se vigasztalna, ha kiderülne hogy mondjuk a csapatok fele a közelmúltban érintett lenne.
több mint 12 éve
FViktor93
2 173
Abban egyetértek, hogy gusztustalan dolog, de szvsz az is az, hogy most mindenki a Saints üldözi, vannak olyanok akik már SB elvételt helyeznének kilátásba. Azért egy nagyon alapos átvizsgálás után kíváncsi lennék, vajon hány csapat csinálja ezt.Biztosan nem mondom, de talán nem véletlen, hogy sok a kétes hit.FViktor93Én úgy gondolom,hogy a szándékos sérülésokozás nem ritka,sőt mindenhol van.
Viszont ezt pénzelni undorító dolog és ugyanígy gondolnám ha ez nálunk is kiderülne.
Bazzani
több mint 12 éve
Biztosan nem mondom, de talán nem véletlen, hogy sok a kétes hit.FViktor93Én úgy gondolom,hogy a szándékos sérülésokozás nem ritka,sőt mindenhol van.
Tetszik,hogy a Saints-Lions alapszakasz meccs után Payton megszólta Schwartzot,hogy milyen dirty csapata van.
több mint 12 éve
FViktor93
2 173
Biztosan nem mondom, de talán nem véletlen, hogy sok a kétes hit.Tehát bizton állítod, minden csapatnál pénzalap van arra,hogy az ellenfél játékosainak sérülést okozzanak?Bazzanigyurma am. nem szép dolog másokra mutogatni, hogy biztos ők is csinálják... jelenleg ti égtek mint a reistag 😊peachÉn meg ettől a hozzáállástól tudok rosszul lenni. Most kiderült ez a balhé, és el kezd álszenteskedni mindenki. Mintha nem csinálná minden csapat. Ugyanaz a helyzet, mint a Pats botrányánál. Mindenki csinálja, de most hirtelen mindenki erkölcs csősz lett.FViktor93
több mint 12 éve
ja, Gyurma az avatarján pont a fotelben ülolyannak kár mondani aki fel volt egész életében mentve tornából a versenysporthoz meg köze nem volt. Fotel szurkoló sosem fogja azt megérteni, hogy mit jelent valakivel együtt küzdeni, mit jelent az ellenfeledet tisztelni.Mindez szép és jó lenne, ha nem néhány hozzászólással ezelőtt közölted volna, hogy azzal nincs semmi gond, ha megveri az asszonyt otthon, mert az magánügy. Innentől kezdve minden szavad gyakorlatilag lényegtelen, és a ringbeli sportszerűséged teljesen irreleváns, mivel az élet a ringen kívül zajlik. Nem foglak hősnek kikiáltani, mert vagy annyira racionális, hogy nem ölsz meg valakit a ringben, de az asszonyverést normálisnak gondolod. Ennél kevesebb undorító gondolat van.itt amúgy direkt nem akarjátok megérteni, hogy mire célzott, vagy csak le kell vezetni a feszültséget?
Gyurma Pappa
http://bowl.hu/modules/forum/viewtopic.php?pid=486682#p486682Szobi22
Persze az is lehet, hogy direkt nem értik. 😊Amadeus91
több mint 12 éve
Amadeus the Young
32 910
olyannak kár mondani aki fel volt egész életében mentve tornából a versenysporthoz meg köze nem volt. Fotel szurkoló sosem fogja azt megérteni, hogy mit jelent valakivel együtt küzdeni, mit jelent az ellenfeledet tisztelni.itt amúgy direkt nem akarjátok megérteni, hogy mire célzott, vagy csak le kell vezetni a feszültséget?Mindez szép és jó lenne, ha nem néhány hozzászólással ezelőtt közölted volna, hogy azzal nincs semmi gond, ha megveri az asszonyt otthon, mert az magánügy. Innentől kezdve minden szavad gyakorlatilag lényegtelen, és a ringbeli sportszerűséged teljesen irreleváns, mivel az élet a ringen kívül zajlik. Nem foglak hősnek kikiáltani, mert vagy annyira racionális, hogy nem ölsz meg valakit a ringben, de az asszonyverést normálisnak gondolod. Ennél kevesebb undorító gondolat van.
Épp ezért számomra ez az egész felháborító és undorító, nem hogy nem sportszerű, de még csak nem is férfias. De rossz helyen szocializálódtam.Amadeus91
Gyurma Pappa
http://bowl.hu/modules/forum/viewtopic.php?pid=486682#p486682Szobi22
Persze az is lehet, hogy direkt nem értik. 😊
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 12 éve
Megható.=Gyurma Pappaén 6 évig versenyszinten bunyóztam (Kick-Box, Thai-Box), amerikai foci ... de sosem jutott eszembe, hogy valakit hátsó szándékból úgy üssek meg direkt, hogy lenyomorodjon vagy bármi baja legyen. Az egy dolog, hogy úgy versz meg valakit, hogy kemény férfias küzdelemben "aki tovább bírja" alapon, és megint más valakit hátulról könyékkel tarkón baszni, hátha ott döglik meg. Nekem olyan edzőim és csapattársaim voltak a végén, akik közül volt már olyan, aki 10 ezer ember előtt ment a SportArénában, nemzetközileg ismertek... soha nem adták volna a nevük ilyen dologhoz, és ha valaha én ilyet tettem volna és még ki is derült volna, akkor ők lettek volna az elsők akik jól megraknak és utána elzavarnak a picsába a " többé ne is lássunk" mondattal.
Még egy kis személyes vélemény: Én amerikai fociztam itthon, előtte versenyszerűen röplabdáztam (gimi alatt), és emiatt gyakorlatilag minden diáksportban játszottam mert vittek minket, a feleségem meg évekig kézilabdázott. Pont arról beszélgettünk, hogy őket is minden meccsen úgy küldték ki, hogy üssétek őket, ahogy éritek (mondjuk a kézilabda egy kimondottan sportszerűtlen sportág). Nekünk a német edzőnk meccs közben azt üvöltözte a pálya mellől, hogy "Break their legs". Nyilván nem kaptunk érte pénzt... Ezt csak mondom. Aki valaha versenyszinten sportolt, az pontosan tudja, hogy miről beszélek..
Épp ezért számomra ez az egész felháborító és undorító, nem hogy nem sportszerű, de még csak nem is férfias. De rossz helyen szocializálódtam.Amadeus91
Gondolom ezek a sportszerű versenyzők iszonyatosan figyeltek arra, hogy ha egy testrészen véletlenül sérülést okoztak, akkor a meccs további részén már ne üssenek oda.
Néhány idézet játékosoktól a botrány kapcsán
Chris Harris
doesn't surprise me Everyone does it they're just the ones who got caught. It's part of the NFL culture
personally I think it's more common than some would like to think......but I know nothing
Football is a violent game n just because someone is hit very hard doesn't mean it's malicious
Warner
I’m sure that’s been a part of our league for a long time
Woody
This ‘bounty’ program happens all around the league...not surprising
Shaun Phillips
I think people forget that football is a contact sport. If you don't wanna get hurt don't play. I was always told keep your head on a swivel
I never want people to get hurt from a cheap shot but if you hurt someone with a legal shot so be it. Its football.
Azt azért nagyjából minden védő elismer, hogy amikor üt, akkor azzal nem csak a szerelés a cél, hanem jó, ha fáj is. Nem kérkednek vele (kivéve pl. Harrisont), de egyik se fogja azt mondani, hogy ha valakit szerelni tudok a kisujjammal, akkor nem fogom odatenni a vállvédőmet. És ennek csak részben célja az, hogy hátha a tackle után a szerelés erejétől labdavesztés is lesz.
Az ezzel való kérkedés nem volt idegen néhány évtizede a foci szellemétől, pl. Deacon kimondott célja volt, hogy az ellenfél a kórházban végezze (ma meg ugyanezért leteremti Suh-t…)
Kicsit álszent, hogy a nagy ütéseket akarjuk látni, de ha valakit talicskán visznek le, akkor körbeállunk imádkozni.
Hogy a spygate-tel vonjak párhuzamot: senki se dicsekedett vele, de köztudott volt, hogy minden csapat a meccsek során a DC-k kézjeleit a másik oldalról próbálták megfejteni. A Pats viszont felvette kamerával ezeket.
Szinte senki se kérkedik vele, de a játékosok azért ütnek, hogy fájjon, és hacsak nem lesz rokkant az ellenfél, egyikük se fog bűntudatot érezni egy-egy okozott sérülés után.
Mi viszont erre különösen utaztunk, illegálisan pénzt szerveztünk rá, meg is érdemeljük a büntetést.
(Pedig legálisan is lehet, bele kell tenni a szerződésbe hogy 5 FF után kap a játékos X pénzt, és láthatjuk, amint Pierre Thomas-t legális H2H keretein belül az orvosi szobába tessékeli a pályáról a védő)
több mint 12 éve
itt amúgy direkt nem akarjátok megérteni, hogy mire célzott, vagy csak le kell vezetni a feszültséget?Mindez szép és jó lenne, ha nem néhány hozzászólással ezelőtt közölted volna, hogy azzal nincs semmi gond, ha megveri az asszonyt otthon, mert az magánügy. Innentől kezdve minden szavad gyakorlatilag lényegtelen, és a ringbeli sportszerűséged teljesen irreleváns, mivel az élet a ringen kívül zajlik. Nem foglak hősnek kikiáltani, mert vagy annyira racionális, hogy nem ölsz meg valakit a ringben, de az asszonyverést normálisnak gondolod. Ennél kevesebb undorító gondolat van.
Gyurma Pappa
http://bowl.hu/modules/forum/viewtopic.php?pid=486682#p486682
több mint 12 éve
Tehát bizton állítod, minden csapatnál pénzalap van arra,hogy az ellenfél játékosainak sérülést okozzanak?gyurma am. nem szép dolog másokra mutogatni, hogy biztos ők is csinálják... jelenleg ti égtek mint a reistag 😊peachÉn meg ettől a hozzáállástól tudok rosszul lenni. Most kiderült ez a balhé, és el kezd álszenteskedni mindenki. Mintha nem csinálná minden csapat. Ugyanaz a helyzet, mint a Pats botrányánál. Mindenki csinálja, de most hirtelen mindenki erkölcs csősz lett.FViktor93
több mint 12 éve
FViktor93
2 173
gyurma am. nem szép dolog másokra mutogatni, hogy biztos ők is csinálják... jelenleg ti égtek mint a reistag 😊peachÉn meg ettől a hozzáállástól tudok rosszul lenni. Most kiderült ez a balhé, és el kezd álszenteskedni mindenki. Mintha nem csinálná minden csapat. Ugyanaz a helyzet, mint a Pats botrányánál. Mindenki csinálja, de most hirtelen mindenki erkölcs csősz lett.
több mint 12 éve
Mindez szép és jó lenne, ha nem néhány hozzászólással ezelőtt közölted volna, hogy azzal nincs semmi gond, ha megveri az asszonyt otthon, mert az magánügy. Innentől kezdve minden szavad gyakorlatilag lényegtelen, és a ringbeli sportszerűséged teljesen irreleváns, mivel az élet a ringen kívül zajlik. Nem foglak hősnek kikiáltani, mert vagy annyira racionális, hogy nem ölsz meg valakit a ringben, de az asszonyverést normálisnak gondolod. Ennél kevesebb undorító gondolat van.
De akkor még egyszer, utoljára leírom: nem az a kérdés, hogy szándékosan okoztak-e sérülést a Saints játékosai, bárkinek. Warner nyilatkozta az nfl.com-om, hogy nem gondolja, hogy az őt ért ütés illegális lett volna, de zavarná, ha ezért pénzt kapott volna Bobby. Nem az a kérdés, hogy edzők buzdítanak-e a sportszerűtlen viselkedésre vagy sem. És a botránynak sem ez a lényege. Hanem az, hogy edzők pénzalap szervezését támogatták, amiből jutalmat kaptak olyanok, akik kiütöttek másokat.
Az én érvelésem lényege az, hogy ez a fajta sportszerűtlenségre buzdítás, a sportban (általában) teljesen elterjedt és mindennapos. Soha nem törtem volna el szándékosan senkinek a lábát, eszembe sem jutott soha, hogy ilyet tegyek, és nem is pártolom ezt, de nem fogom azt mondani, hogy bármivel is másabb lenne az alap eset, mint bárhol máshol. Az ,hogy ezért pénzt osztottak, nekem sem tetszik, és igenis, büntessék meg a felelősöket, meg a résztvevőket, akkor is, ha ez máshol is előfordult. De akkor figyeljen oda a liga erre, és bizony szedjék össze mindenhonnan ennek a nyomát is.
több mint 12 éve
😂Gratulálok ennek az embernek.
@Rosenberg_Mike: Imagine how rich Ndamukong Suh would be if he played for the Saints.atapapa
Sikerült leszűrnie a lényeget.
Végül is tényleg mi lett volna ha...
Harrison és Suh a hibás,nem vitás.
több mint 12 éve
ebből látszik h a falcons a legkeményebb csapat, még ahhoz is lámák voltatok h kiüssetek vkit tőlünk 😛 😂Lámák? Sportszerűen lenyomtunk benneteket, mint a bélyeget. 😛
gyurma am. nem szép dolog másokra mutogatni, hogy biztos ők is csinálják... jelenleg ti égtek mint a reistag 😊peach
De jó, hogy benéztél....már hiányoltunk!
2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 12 éve
Amadeus the Young
32 910
=Gyurma Pappaén 6 évig versenyszinten bunyóztam (Kick-Box, Thai-Box), amerikai foci ... de sosem jutott eszembe, hogy valakit hátsó szándékból úgy üssek meg direkt, hogy lenyomorodjon vagy bármi baja legyen. Az egy dolog, hogy úgy versz meg valakit, hogy kemény férfias küzdelemben "aki tovább bírja" alapon, és megint más valakit hátulról könyékkel tarkón baszni, hátha ott döglik meg. Nekem olyan edzőim és csapattársaim voltak a végén, akik közül volt már olyan, aki 10 ezer ember előtt ment a SportArénában, nemzetközileg ismertek... soha nem adták volna a nevük ilyen dologhoz, és ha valaha én ilyet tettem volna és még ki is derült volna, akkor ők lettek volna az elsők akik jól megraknak és utána elzavarnak a picsába a " többé ne is lássunk" mondattal.
Még egy kis személyes vélemény: Én amerikai fociztam itthon, előtte versenyszerűen röplabdáztam (gimi alatt), és emiatt gyakorlatilag minden diáksportban játszottam mert vittek minket, a feleségem meg évekig kézilabdázott. Pont arról beszélgettünk, hogy őket is minden meccsen úgy küldték ki, hogy üssétek őket, ahogy éritek (mondjuk a kézilabda egy kimondottan sportszerűtlen sportág). Nekünk a német edzőnk meccs közben azt üvöltözte a pálya mellől, hogy "Break their legs". Nyilván nem kaptunk érte pénzt... Ezt csak mondom. Aki valaha versenyszinten sportolt, az pontosan tudja, hogy miről beszélek..
Épp ezért számomra ez az egész felháborító és undorító, nem hogy nem sportszerű, de még csak nem is férfias. De rossz helyen szocializálódtam.
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 12 éve
ebből látszik h a falcons a legkeményebb csapat, még ahhoz is lámák voltatok h kiüssetek vkit tőlünk 😛 😂ezt azt hiszem én is teljes mértékben elismertem. egyébként Reichstag 😉
gyurma am. nem szép dolog másokra mutogatni, hogy biztos ők is csinálják... jelenleg ti égtek mint a reistag 😊peach
több mint 12 éve
ebből látszik h a falcons a legkeményebb csapat, még ahhoz is lámák voltatok h kiüssetek vkit tőlünk 😛 😂 gyurma am. nem szép dolog másokra mutogatni, hogy biztos ők is csinálják... jelenleg ti égtek mint a reistag 😊
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 12 éve
JasW
53
De fordítva igaz ami szabályos az sportszerű.JanekNem. Illetve nem teljesen biztos. Soccerkapusként, ha az ötösön belül egy labda lehúzásakor, felhúzott térddel a csatár derekába, vagy veséjébe szállok, esetleg szándékosan is, csak jól álcázva, akkor vagy semmit nem fog fújni a spori, vagy ha nem szerzem meg a labdát, csak lerúgom a fószert akkor én kapok kifelé szabadrúgást. Szabályos voltam? Abszolút. Sportszerű voltam? ...
több mint 12 éve
Egyébként amikor hiányoltam a mediahype-ot, nem pont erre gondoltam 😂
több mint 12 éve
De fordítva igaz ami szabályos az sportszerű.Na, ezzel vitatkoznék egyébként elég sokat. Szerintem egy csomó törvényes dolog, tök etikátlan, és egy csomó törvénytelen dolog semmilyen etikai problémát nem vet fel. De ez annyira kurvára messze visz, hogy hagyjuk is, tényleg.
Janek
több mint 12 éve
De fordítva igaz ami szabályos az sportszerű.De ezt már túlbeszéltük nem hinném,hogy lesz aki vitatja a dolog lényegét max a büntetésén lesz vita.
Az én szememben Payton sokat süllyedt
több mint 12 éve
+1. Én már a Brees-es cikk után akartam írni, hogy Pat élvezkedik a Saintsen most. Korábban több cikke is inkább támogató hangú volt, de most visszaülhet majd a Panthers "oldalára", minden lelkiismeret furdalás nélkül... (semmi bajom a Panthers-szel)A cikkben emlegeti az egyik kedvenc mantrámat, hogy indokolatlanul sokszor csinál sok pontot a csapat. A másik, hogy nem mindig szeret mindenki sajtótájékoztatót tartani.Szemét, szar cikk, Yasiban most nagyot csalódtam, keselyűként viselkedik. 1. A szezon során maga is írt cikket arról, hogy adott helyzetben miért túlzás minket a sok pont hajszolásával vádolni. 2. Payton az SB utáni napon nem azért nem akart sajtót tájékoztatni, mert úgy tartotta kedve, hanem mert előző éjjel filmszakadásig itta magát (a könyvében a helyzet illusztrálásaként a Másnaposok c. filmet emlegeti) és alig bírt kimozdulni az ágyból.atapapa
Gyurma Pappa
több mint 12 éve
A többi példád is sportszerűtlen és a fociban pláne szabálytalan is(bokára csúszni)A szabálytalan és sportszerűtlen sokszor nem egyezik meg, ahogy a törvénytelen és az etikátlan sem, a joggyakorlás során.
Janek
Mondjuk a bordákat sorozni, amikor tudjuk, hogy sérült volt, szintén nem sportszerű, de szabályos.
Igazad vagy egyébként, szándékosan hoztam ezeket a példákat, de ezek bizony, élő példák.
több mint 12 éve
Ja, ez akkor volt, amikor Lewis szétcsapta Mendenhall vállát, egész szezonra kilőve őt. A nyilatkozat igazából azt bizonyítja, hogy nem egyedi sérülésre utazni, csak sajnálni tudom azt, aki a foci ezen arcával most szembesül.De jól aludtam :/2008-as az eset, már akkoriban napvilágra került ha jól emlékszem, viszont nem találtak bizonyítékot.empty taxi
During the "2 Live Stews" syndicated radio show on Oct. 17, when he was asked, "Did you all put a bounty out on that young man [Mendenhall]," Terrell Suggs replied, "Definitely. The bounty was out on him and the bounty was out on [Ward] -- we just didn't get him between the whistles."
atapapa
Hogy ez mögé pénzt is tesznek, az az egyedi. Talán.
A cikkben emlegeti az egyik kedvenc mantrámat, hogy indokolatlanul sokszor csinál sok pontot a csapat. A másik, hogy nem mindig szeret mindenki sajtótájékoztatót tartani.Szemét, szar cikk, Yasiban most nagyot csalódtam, keselyűként viselkedik. 1. A szezon során maga is írt cikket arról, hogy adott helyzetben miért túlzás minket a sok pont hajszolásával vádolni. 2. Payton az SB utáni napon nem azért nem akart sajtót tájékoztatni, mert egy szeszélyes f@sz, hanem előző éjjel filmszakadásig itta magát (a könyvében a helyzet illusztrálásaként a Másnaposok c. filmet emlegeti) és alig bírt kimozdulni az ágyból.
Gyurma Pappa
Szerk: Warner és Favre is nyilatkozott az ügyben, mind a kettő nagyon korrekt volt.