New York Giants
50 feliratkozó
több mint 9 éve
Tök Mind1 kit kapunk, de én a mostani Atlantát pont nem szeretném annyira (máskor ált bármikor) a sok pontos meccs se (ha sikerül) nem tenne jót nekünk, Freemannal (közben)a végén. Olyan kb Steelerses lenne... Amúgy tökmind1 kit kapunk ha jó napunk van, és a szerencse faktor jön mellé, mint egész évben idáig, akkor bárkit elkaphatunk 1-2- stb meccsen. 😊
Szerkesztette: ozibozi
több mint 9 éve
Én a három csapat közül egyértelműen a Lionst választanám és a legkevésbé a Packerst szeretném ellenfélnek.
több mint 9 éve
Nekem szvsz mind1 kit kapunk, ha bejutunk és vérmes reményünk van akkor bárkit le kell győznünk. Persze előbb legyen 100% minden.
több mint 9 éve
RB Shane Vereen, QB Ryan Nassib placed on IRRunning back Shane Vereen (triceps) and quarterback Ryan Nassib (elbow) were placed on injured reserve. To take their place on the roster, the Giants signed linebacker Ishaq Williams off their practice squad, as well as running back George Winn.
Szerkesztette: Taz
több mint 9 éve
Ha azt nézzük, hogy kit kapjunk, ki a legjobb matchup a szóba jöhető csapatok közül: Én az Atlantát tartom a legkönnyebben verhetőnek, főleg, mert a védelmük nem túl acélos, aztán Lions végül GB. Utóbbi a po-ban mindig erős, bár az, hogy a Bears csinált 17 pontot ellenük a 4. negyedben, nem túl biztató jel nekik. Papíron mindenki ellen magunkat mondanám esélyesnek idegenben is.
több mint 9 éve
Na, ez a lépcső is megvan, skins bust.Szerintem meg 99.9%. 😊
Ez már 95% PO.
Palesz76
Én inkább azt számolgatom, hogy kit kaphatunk? A Lions azért nem hiányozna, mert őket most vertük, akkora különbség meg talán nincs a két csapat között, hogy kettőből kétszer behúzzuk (főleg idegenben). Ebből a szempontból jöhetne a GB, de tőlük meg akkor is kikaptunk amikor jóval szarabb formában voltak (mondjuk mi is), + őket általában tolják a zebrák is. Talán a Falcons lenne a legjobb, de ott mindenkire szükség lenne a védelemben, főleg JJ-re, és Romeónak is a Dallas elleni formáját kéne hoznia.
Amúgy meg tökmindegy, mert nincs nagy különbség a csapatok között, de én legjobban a Packers elleni győzelmeket szeretem, főleg a Lambeau-n, tehát mégis jöjjön Rodgers!
több mint 9 éve
Sziasztok,Ezen tegnap délutáni cikk alapján Jenkins rendben lesz.
www.nj.com/giants/index.ssf/2016/12/giants_janoris_jenkins_avoided_serious_injury_repo.html
Szerkesztette: GJohnny74
több mint 9 éve
jó a Redskins, de a Panthers még jobb😊hát a fene se érti de nem bánom!nah akkor ez a vita asszem elég egyértelműen eldőlt a javamra 😉 ráadásul teljesen sima volt a meccs végig, pedig a bírók is megtolták a Redskinst, de így se volt esélyük.látom ezt a Carolina dolgot nehezen tudod elengedni 😊( PO esélyesnek is tartottad őket még pár hete mikor már bőven le voltak maradva) persze 1 meccsen felvillanhat még valami a tavalyi formából de csodálkoznék ha egyáltalán csak megszorítanák a Skinst...nem írtam, h esélyesebb a Carolina, de veled ellentétben koránt sem tartom esélytelennek (ráadásul MNF lesz), de ez majd kiderül a meccsen. A sorsolás meg nekem pont azt mutatja, h nem nagyon van olyan meccs egyik csapatnak sem amit biztosra vehet, a riválisok pedig nem hibázhatnak már. Az h egy-egy meccsre lebontva esélyesebb valamivel pl a WAS vagy a GB az adott ellenfelénél nem jelenti azt, h nagyobb esélye van mindhárom ilyet behúzni, mint hogy belebukik valamelyikbe.Jó hagyjuk, nem azért körmöltem ezt le, hogy aztán megkapjam, hogy de itt bármi megeshet, és úgysem úgy lesz ahogy most logikus lenne az adott formák és sorsolás alapján.neked írtam, mert ezzel a résszel absz nem értettem egyet:Ezt most nekem mondtad, aki az egészet levezette? Mert akkor köszi, tudom 😀jó, de ha a GB és a Tampa is csak 9-7 akkor máris bent vagyunk egy 10-6-talPersze hogy nem fix, ezaz NFL... Viszont maradjunk a realitás talaján. A Bears sima W, és a Carolina D legnagyobb kriptonitja a paszjáték, amiben pedig nem sok jobb csapat van a Washingtonnál.SzeszeHa valaki nagyon unatkozna: www.espn.com/nfl/playoffs/machinenálam eleve egyáltalán nem fix, h a Redskins mindkét következő meccsét automatikusan behúzza majd, a Tampa sztem inkább lesz 9-7, mint 10-6 és azért a GB-nek sem automatikus az a 3 győzelem..
gyurczi
Awesome88
A Tampa már inkább bukhat, de papíron mind2 meccsen ők az esélyesek. Viszont Brees és Cam miatt itt inkább van esély a 9-7-re amit írtál.
A GreenBay-t meg ha láttad az elmúlt meccseken játszani, akkor 1,5 meccset már fixen be lehet nekik írni, minden Peterson visszatérésén, és a Lions-on múlik. Ott nem is vettem automatikusnak a 3 W, csak 2őt 😊
Awesome88
Szesze
Én csak igyekeztem a realitás talaján maradni, és persze nem bízni semmit a szerencsére, hogy majd a Skins kikap a Bears-től, v. hogy a feltámadó Packers-t, akik lemészárolták a Hawks-t, majd megállítja a Vikings a Lambo-n. Végső soron én csak annyit akartam ebből kihozni, amit le is írtam, hogy jelenleg kb.70% az esélyünk arra, hogy kiessünk 10-6-al. Viszont erről nincs is értelme vitatkozni, mert a csapat baszik rá és inkább összeszed még 2 W, hogy ne legyen értelme itt számolgatni 😀
Awesome88
"Ha reálisan nézem, akkor a 10-6 nem lesz elég. Egyedül akkor mennénk tovább 10-6-al, ha azaz egy győzelem pont a legerősebb, Skins ellen jönne össze. És még akkor is vernie kéne a Dallasnak a Lions-t, a Lions-nak pedig a Green Bay-t a végén. Ez túl karcos lenne. Ha kikapnánk a Ditroit-tól és a Washingtontól is, akkor már semmi esélyünk nem lenne, hiszen a GreenBay eleve előttünk van X esetén, és a Tampa is, az ellenfelek erőssége miatt".
Most meg kiemeled azt a két meccset (CHI-WAS és GB-MIN) aminek valóban nem sok esélye van, h kedvezően alakuljon (bár koránt sem lehetetlen egyik sem amúgy..) és nagyvonalúan elmész egy WAS-CAR és egy DET-GB mellett, amik szintén elegendők lennének 10-6 esetén, akármelyik meccset is nyernénk, h megelőzzük őket.
Szesze
A lényeg, 10-6-al nem sok esélyünk lesz PO-ba jutni, reménykedni persze lehet, de inkább ne bízzuk a többi csapatra a dolgot.
(Egyébként azon felül, hogy esély persze mindig van, hogy látod a Carolina-t esélyesebbnek, mint a Skins-t? Cousins olyan simán szétdobálja azt a bűnrossz secondary-t, hogy csoda lenne ha 10 ponton belül végeznének)
Awesome88
Szesze
yooker
Szesze
de akkor így meg a Skins nem is jó...mert azt is mondtad! 😊
yooker
több mint 9 éve
Az engedett pontok valóban. Az lemaradt 😊Amit te linkeltél az a szerzett pontok rangsora, amit Sanyichef, az az engedett pontok átlaga.Pts/game???
1. New England 16.6
2. Seahawks 16.8
3. New York Football Giants 17.9
Sanyichef
www.teamrankings.com/nfl/stat/points-per-game
NightBoY
empty taxi
több mint 9 éve
Amit te linkeltél az a szerzett pontok rangsora, amit Sanyichef, az az engedett pontok átlaga.Pts/game???
1. New England 16.6
2. Seahawks 16.8
Sanyichef
NightBoY

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 9 éve
Pts/game???
1. New England 16.6
2. Seahawks 16.8
Sanyichef
You should know I bleed blue...
több mint 9 éve
Pts/game1. New England 16.6
2. Seahawks 16.8
több mint 9 éve
Na jó, nyertél 😀 Én meg örülök, hogy el jinxeltem 😊nah akkor ez a vita asszem elég egyértelműen eldőlt a javamra 😉 ráadásul teljesen sima volt a meccs végig, pedig a bírók is megtolták a Redskinst, de így se volt esélyük.látom ezt a Carolina dolgot nehezen tudod elengedni 😊( PO esélyesnek is tartottad őket még pár hete mikor már bőven le voltak maradva) persze 1 meccsen felvillanhat még valami a tavalyi formából de csodálkoznék ha egyáltalán csak megszorítanák a Skinst...nem írtam, h esélyesebb a Carolina, de veled ellentétben koránt sem tartom esélytelennek (ráadásul MNF lesz), de ez majd kiderül a meccsen. A sorsolás meg nekem pont azt mutatja, h nem nagyon van olyan meccs egyik csapatnak sem amit biztosra vehet, a riválisok pedig nem hibázhatnak már. Az h egy-egy meccsre lebontva esélyesebb valamivel pl a WAS vagy a GB az adott ellenfelénél nem jelenti azt, h nagyobb esélye van mindhárom ilyet behúzni, mint hogy belebukik valamelyikbe.Jó hagyjuk, nem azért körmöltem ezt le, hogy aztán megkapjam, hogy de itt bármi megeshet, és úgysem úgy lesz ahogy most logikus lenne az adott formák és sorsolás alapján.neked írtam, mert ezzel a résszel absz nem értettem egyet:Ezt most nekem mondtad, aki az egészet levezette? Mert akkor köszi, tudom 😀jó, de ha a GB és a Tampa is csak 9-7 akkor máris bent vagyunk egy 10-6-talPersze hogy nem fix, ezaz NFL... Viszont maradjunk a realitás talaján. A Bears sima W, és a Carolina D legnagyobb kriptonitja a paszjáték, amiben pedig nem sok jobb csapat van a Washingtonnál.SzeszeHa valaki nagyon unatkozna: www.espn.com/nfl/playoffs/machinenálam eleve egyáltalán nem fix, h a Redskins mindkét következő meccsét automatikusan behúzza majd, a Tampa sztem inkább lesz 9-7, mint 10-6 és azért a GB-nek sem automatikus az a 3 győzelem..
gyurczi
Awesome88
A Tampa már inkább bukhat, de papíron mind2 meccsen ők az esélyesek. Viszont Brees és Cam miatt itt inkább van esély a 9-7-re amit írtál.
A GreenBay-t meg ha láttad az elmúlt meccseken játszani, akkor 1,5 meccset már fixen be lehet nekik írni, minden Peterson visszatérésén, és a Lions-on múlik. Ott nem is vettem automatikusnak a 3 W, csak 2őt 😊
Awesome88
Szesze
Én csak igyekeztem a realitás talaján maradni, és persze nem bízni semmit a szerencsére, hogy majd a Skins kikap a Bears-től, v. hogy a feltámadó Packers-t, akik lemészárolták a Hawks-t, majd megállítja a Vikings a Lambo-n. Végső soron én csak annyit akartam ebből kihozni, amit le is írtam, hogy jelenleg kb.70% az esélyünk arra, hogy kiessünk 10-6-al. Viszont erről nincs is értelme vitatkozni, mert a csapat baszik rá és inkább összeszed még 2 W, hogy ne legyen értelme itt számolgatni 😀
Awesome88
"Ha reálisan nézem, akkor a 10-6 nem lesz elég. Egyedül akkor mennénk tovább 10-6-al, ha azaz egy győzelem pont a legerősebb, Skins ellen jönne össze. És még akkor is vernie kéne a Dallasnak a Lions-t, a Lions-nak pedig a Green Bay-t a végén. Ez túl karcos lenne. Ha kikapnánk a Ditroit-tól és a Washingtontól is, akkor már semmi esélyünk nem lenne, hiszen a GreenBay eleve előttünk van X esetén, és a Tampa is, az ellenfelek erőssége miatt".
Most meg kiemeled azt a két meccset (CHI-WAS és GB-MIN) aminek valóban nem sok esélye van, h kedvezően alakuljon (bár koránt sem lehetetlen egyik sem amúgy..) és nagyvonalúan elmész egy WAS-CAR és egy DET-GB mellett, amik szintén elegendők lennének 10-6 esetén, akármelyik meccset is nyernénk, h megelőzzük őket.
Szesze
A lényeg, 10-6-al nem sok esélyünk lesz PO-ba jutni, reménykedni persze lehet, de inkább ne bízzuk a többi csapatra a dolgot.
(Egyébként azon felül, hogy esély persze mindig van, hogy látod a Carolina-t esélyesebbnek, mint a Skins-t? Cousins olyan simán szétdobálja azt a bűnrossz secondary-t, hogy csoda lenne ha 10 ponton belül végeznének)
Awesome88
Szesze
yooker
Szesze
több mint 9 éve
hát a fene se érti de nem bánom!nah akkor ez a vita asszem elég egyértelműen eldőlt a javamra 😉 ráadásul teljesen sima volt a meccs végig, pedig a bírók is megtolták a Redskinst, de így se volt esélyük.látom ezt a Carolina dolgot nehezen tudod elengedni 😊( PO esélyesnek is tartottad őket még pár hete mikor már bőven le voltak maradva) persze 1 meccsen felvillanhat még valami a tavalyi formából de csodálkoznék ha egyáltalán csak megszorítanák a Skinst...nem írtam, h esélyesebb a Carolina, de veled ellentétben koránt sem tartom esélytelennek (ráadásul MNF lesz), de ez majd kiderül a meccsen. A sorsolás meg nekem pont azt mutatja, h nem nagyon van olyan meccs egyik csapatnak sem amit biztosra vehet, a riválisok pedig nem hibázhatnak már. Az h egy-egy meccsre lebontva esélyesebb valamivel pl a WAS vagy a GB az adott ellenfelénél nem jelenti azt, h nagyobb esélye van mindhárom ilyet behúzni, mint hogy belebukik valamelyikbe.Jó hagyjuk, nem azért körmöltem ezt le, hogy aztán megkapjam, hogy de itt bármi megeshet, és úgysem úgy lesz ahogy most logikus lenne az adott formák és sorsolás alapján.neked írtam, mert ezzel a résszel absz nem értettem egyet:Ezt most nekem mondtad, aki az egészet levezette? Mert akkor köszi, tudom 😀jó, de ha a GB és a Tampa is csak 9-7 akkor máris bent vagyunk egy 10-6-talPersze hogy nem fix, ezaz NFL... Viszont maradjunk a realitás talaján. A Bears sima W, és a Carolina D legnagyobb kriptonitja a paszjáték, amiben pedig nem sok jobb csapat van a Washingtonnál.SzeszeHa valaki nagyon unatkozna: www.espn.com/nfl/playoffs/machinenálam eleve egyáltalán nem fix, h a Redskins mindkét következő meccsét automatikusan behúzza majd, a Tampa sztem inkább lesz 9-7, mint 10-6 és azért a GB-nek sem automatikus az a 3 győzelem..
gyurczi
Awesome88
Awesome88
Szesze
Awesome88
Szesze
Awesome88
Szesze
yooker
Szesze
de akkor így meg a Skins nem is jó...mert azt is mondtad! 😊
több mint 9 éve
nah akkor ez a vita asszem elég egyértelműen eldőlt a javamra 😉 ráadásul teljesen sima volt a meccs végig, pedig a bírók is megtolták a Redskinst, de így se volt esélyük.látom ezt a Carolina dolgot nehezen tudod elengedni 😊( PO esélyesnek is tartottad őket még pár hete mikor már bőven le voltak maradva) persze 1 meccsen felvillanhat még valami a tavalyi formából de csodálkoznék ha egyáltalán csak megszorítanák a Skinst...nem írtam, h esélyesebb a Carolina, de veled ellentétben koránt sem tartom esélytelennek (ráadásul MNF lesz), de ez majd kiderül a meccsen. A sorsolás meg nekem pont azt mutatja, h nem nagyon van olyan meccs egyik csapatnak sem amit biztosra vehet, a riválisok pedig nem hibázhatnak már. Az h egy-egy meccsre lebontva esélyesebb valamivel pl a WAS vagy a GB az adott ellenfelénél nem jelenti azt, h nagyobb esélye van mindhárom ilyet behúzni, mint hogy belebukik valamelyikbe.Jó hagyjuk, nem azért körmöltem ezt le, hogy aztán megkapjam, hogy de itt bármi megeshet, és úgysem úgy lesz ahogy most logikus lenne az adott formák és sorsolás alapján.neked írtam, mert ezzel a résszel absz nem értettem egyet:Ezt most nekem mondtad, aki az egészet levezette? Mert akkor köszi, tudom 😀jó, de ha a GB és a Tampa is csak 9-7 akkor máris bent vagyunk egy 10-6-talPersze hogy nem fix, ezaz NFL... Viszont maradjunk a realitás talaján. A Bears sima W, és a Carolina D legnagyobb kriptonitja a paszjáték, amiben pedig nem sok jobb csapat van a Washingtonnál.SzeszeHa valaki nagyon unatkozna: www.espn.com/nfl/playoffs/machinenálam eleve egyáltalán nem fix, h a Redskins mindkét következő meccsét automatikusan behúzza majd, a Tampa sztem inkább lesz 9-7, mint 10-6 és azért a GB-nek sem automatikus az a 3 győzelem..
gyurczi
Awesome88
Awesome88
Szesze
Awesome88
Szesze
Awesome88
Szesze
yooker
több mint 9 éve
Na kiderült, miért nem vagyunk benn, még, ha a Skins kikap ma éjjel. Azt írják kint, hogy ha mi, a Lions, és a Tampa is 10-6, akkor a 3-as egyenlőségre vonatkozó szabályok alapján mi megyünk a levesbe. Az espn nem így hozza, de mégis szívunk, mert sehol nem írják hivatalosan, hogy bejutunk a Skins vereség esetén.Nyerni kell még egyet. Ha a D tartja a formáját, akkor nyerünk csütörtökön.
Nolite iudicare, ut non iudacemini. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
több mint 9 éve
A hangulat jo 😊Shepard, Sterling se 23 évesnek néz ki, inkább első éves gólyára tippeltem volna 😊
www.nfl.com/videos/new-york-giants/0ap3000000759651/Giants-WR-trio-agrees-Eli-gets-most-mad-at-OBJ-in-huddle
NightBoY
több mint 9 éve
A hangulat jo 😊www.nfl.com/videos/new-york-giants/0ap3000000759651/Giants-WR-trio-agrees-Eli-gets-most-mad-at-OBJ-in-huddle
You should know I bleed blue...
több mint 9 éve
És mindkettőnk levesébe beleköphet még az Eagles. 😊Sziasztok ! Ez most egy ilyen csoport. A mi csoportgyőzelmünkre és az első seed-ünre csak Ti vagytok veszélyesek, a Ti wilcard helyetekre meg csak a WAS.Szerintem, ha ma nem nyer a Skins, benn vagyunk. Lehet valamit benéztem, de ezzel az eredménnyel, és úgy, hogy utána mindenki nyer csak mi nem, akármit csináltam, nem tudtam kiejteni magunkat. A Tampa, Atlanta, Skins, GB, Lions, mind nyer a 16-ban, majd a 17-ben, (GB vs Lions kivéve), a10-6 elég volt.Valóban, egy mai Skins vereség után én sem tudtam sehogy sem kiejteni magunkat az ESPN Playoff Machine-al.
gyurczi
Elvileg akkor jutottunk volna be 100%-osan, ha nyerünk, és közben kikap a Redskins, a Packers és a Vikings is. Viszont a Packers vereséget nem értem miért kellett, elvégre ők csak akkor állhatnak 10-6-al, ha verik a Lions-t (és addig a Vikings-t is) a végén. Ha ez megtörténik, akkor a Lions is legjobb esetben csak 10-6-al végezhet, és így biztosan beelőzné őket a Packers a csoportért, és mi is a WC-ért. Szóval a Packers és a Lions ránk már nem veszélyes, hiszen a GreenBay v. csoportgyőztes lesz, vagy 9-7-es, míg a Lions v. nyeri a csoportját, vagy rosszabb mint mi 10-6-al a mostani vereségük miatt. A Skins pedig egy vereséggel már nem érhetné el a 10 győzelmet, ez esetben mi biztosan és a Tampa/Lions valamelyike jutna a PO-ba. Egy szó mint száz, hajrá Cam, hajrá Carolina! 😊
Awesome88
100yard
Szerkesztette: Awesome88
több mint 9 éve
Sziasztok ! Ez most egy ilyen csoport. A mi csoportgyőzelmünkre és az első seed-ünre csak Ti vagytok veszélyesek, a Ti wilcard helyetekre meg csak a WAS.Szerintem, ha ma nem nyer a Skins, benn vagyunk. Lehet valamit benéztem, de ezzel az eredménnyel, és úgy, hogy utána mindenki nyer csak mi nem, akármit csináltam, nem tudtam kiejteni magunkat. A Tampa, Atlanta, Skins, GB, Lions, mind nyer a 16-ban, majd a 17-ben, (GB vs Lions kivéve), a10-6 elég volt.Valóban, egy mai Skins vereség után én sem tudtam sehogy sem kiejteni magunkat az ESPN Playoff Machine-al.
gyurczi
Elvileg akkor jutottunk volna be 100%-osan, ha nyerünk, és közben kikap a Redskins, a Packers és a Vikings is. Viszont a Packers vereséget nem értem miért kellett, elvégre ők csak akkor állhatnak 10-6-al, ha verik a Lions-t (és addig a Vikings-t is) a végén. Ha ez megtörténik, akkor a Lions is legjobb esetben csak 10-6-al végezhet, és így biztosan beelőzné őket a Packers a csoportért, és mi is a WC-ért. Szóval a Packers és a Lions ránk már nem veszélyes, hiszen a GreenBay v. csoportgyőztes lesz, vagy 9-7-es, míg a Lions v. nyeri a csoportját, vagy rosszabb mint mi 10-6-al a mostani vereségük miatt. A Skins pedig egy vereséggel már nem érhetné el a 10 győzelmet, ez esetben mi biztosan és a Tampa/Lions valamelyike jutna a PO-ba. Egy szó mint száz, hajrá Cam, hajrá Carolina! 😊
Awesome88
több mint 9 éve
Ezt úgy értettem hogy volt egy olyan érzésem hogy nem lehet baj aznap , pont az ellenkezőjét éreztem mint a steelers meccsen, ahol ha reggelig játszunk se nyertünk volna. Ezt nem 'szakmai' indokok alapján gondoltam😊 hiszen simán adták a sanszot szokás szerint folyamatosan a Lionsnak, de először hittem benne, hogy valahogy majd a D megoldja. Láttam a hibákat, sőt... a szerencse faktort, stb, csak ez egy olyan nap volt 😊tényleg idén az első meccs volt ahol nem kellett izgulni valahogy, még mikor faszoskodták' a szokásosat, akkor semhát azért egészen az utolsó 5 percig nem kellett izgulni, nem volt ez annyira sima sőt! 1-2 dolog másképp megy (lions fumble másfél yardon, 1 kezes elkapás, Eli 1-2 homály dobás stb) és simán másik irányba megy a meccs. a védelem továbbra is atom, spags hívásai bejönnek, abban reménykedjünk, hogy Jenkins sérülése nem komoly.
ozibozi
csebi
több mint 9 éve
Annyi kiegészítés, hogy természetesen a redskins is bejuthat még wc helyen 9-6-1 mérleggel is, ha tb/gb/det hármasból senkinek nem lesz 10 győzelme. (a gb/det közül az egyiknek biztos nem lesz, csak az nem világos még, hogy melyiknek)
több mint 9 éve
Szerintem, ha ma nem nyer a Skins, benn vagyunk. Lehet valamit benéztem, de ezzel az eredménnyel, és úgy, hogy utána mindenki nyer csak mi nem, akármit csináltam, nem tudtam kiejteni magunkat. A Tampa, Atlanta, Skins, GB, Lions, mind nyer a 16-ban, majd a 17-ben, (GB vs Lions kivéve), a10-6 elég volt.Valóban, egy mai Skins vereség után én sem tudtam sehogy sem kiejteni magunkat az ESPN Playoff Machine-al.
gyurczi