Két szoros és egy sima mérkőzés hálaadáskor

Írta: vassadi — 2013. november 29., 13:14

Egyoldalú összecsapással indult az idei hálaadásnapi NFL-maraton, a másik két meccs azonban már jóval több izgalmat hozott.

Detroit Lions 40-10 Green Bay Packers

A Lionsnak sikerült megtörnie kilencmeccses hálaadásnapi vereségszériáját és csoportriválisa elleni rossz sorozatát. Az oroszlánok labdaeladásaikkal eleinte még meccsben tartották a Packerst, a második negyed végétől azonban teljessé vált a hazaiak dominanciája támadó és védő oldalon egyaránt: Jim Schwartz alakulata 37 megválaszolatlan pontot írt fel a táblára, amiben a támadók mellett a Green Bayt 126 total yardra limitáló védelemnek is elévülhetetlen érdemei voltak. Győzelmükkel a detroitiak tovább őrzik vezető helyüket az NFC északi csoportjában, míg az 5-6-1-es mérleggel álló Packers még nagyobb hátrányba került a divízióelsőségért folyó versenyfutásban.

 

Dallas Cowboys 31-24 Oakland Raiders

A Cowboys 14 pontos hátrányból fordított és nyert a Raiders ellen. A mérkőzés első kickoff returnje során Terrance Williams elvesztette a labdát, amit aztán az oaklandi Greg Jenkins touchdownra hordott vissza; a vendégek touchdownjára DeMarco Murray 2 yardos futásával válaszolt Jason Garrett alakulata az első negyed végén. A következő játékrészben Rashad Jennings 2 TD-jével 21-7-es előnyre tett szert a Raiders, majd a hazaiak Murray újabb két hatpontosával, valamint Tony Romo Dez Bryantnek kiosztott touchdown passzával fordítottak, 28-21-re alakítva az állást a negyedik negyed elején. A mérkőzés hátralévő részében már csak egy-egy mezőnygólt szereztek a csapatok, így a Cowboys 7-5-re javította mérlegét, és változatlanul az NFC keleti divíziójának élén áll, míg a Raiders 4-8-as mutatóval az AFC West utolsó helyét foglalja el.

 

Baltimore Ravens 22-20 Pittsburgh Steelers

Későn ébredtek a kohászok, így nem sikerült a nagy fordítás; a rangadó végén a Ravens játékosai vonulhattak le győztesen a pályáról. Az acélvárosi támadóegység az első félidőben nem tudott pontokat elérni, így 10-0-s hazai vezetésnél mehettek a csapatok a nagyszünetre, majd a harmadik negyedben további három ponttal növelték előnyüket a marylandiek. Ezután már összekapta magát a pittsburghi offense, Ben Roethlisbergerék három TD drive-ot is vezettek, közben viszont a baltimore-i rúgó, Justin Tucker további három mezőnygól-kísérletet értékesített. Az acélvárosiaknak így is megvolt az esélyük hosszabbításra menteni a találkozót: egy perccel a találkozó vége előtt Roethlisberger negyedik kísérletnél osztott ki touchdown passzt Jerricho Cotchery-nek, a kétpontos próbálkozásnál azonban az irányító Emmanuel Sandersnek szánt átadása sikertelennek bizonyult, így az ugyancsak elhibázott onside kicket követően a hazaiak megnyugodhattak, sikerült megőrizniük előnyüket. A playoff-ambíciók szempontjából is rendkívül fontos rangadót tehát a Ravens nyerte; győzelmével John Harbaugh alakulata nagy lépést tett az utolsó wild card hely megszerzése felé.