Nick Sirianni az Eagles új főedzője!

Maryland Terrapins [MARY]

Alapítás
1892
Konferencia
Big Ten
Divízió
Keleti csoport
Város
College Park (Maryland)
Stadion
Maryland Stadium (51,802)

Weboldal
http://umterps.com

A University of Maryland iskola 20 különböző sportszakosztállyal büszkélkedhet, melyek az első osztály Atlantic Coast Conference csoportjában szerepelnek (2014-ig, a Terrapins ugyanis elfogadta a Big Ten invitálását). A kampusznak helyet adó College Parkot 1856-ban alapították, jelenlegi konferenciájukhoz 1953-ban csatlakoztak. 1921-től a Southern Conference tagjai voltak, de 1953-ban hat másik csapattal onnan kiváltak, és megalakították az ACC-t. Kabalájuk Testudo, a gyémánttteknős. Története 1932-ig nyúlik vissza, ekkor választották meg Dr. "Curley" Byrd javaslatára. Egy teknős formájú, bronzba öntött szobor ma is ott áll a stadion előtt, minden meccsre való bemelegítéskor megérintik a játékosok és a zenekar tagjai. Becsületes nevén Dr. Harry Clifton Byrd nevéhez a kabala kitalálásán túl több dolog is kapcsolódik: ő töltötte be az egyetem elnöki posztját 1934 és 1954 között, valamint a futballcsapat vezetőedzőjeként is sikeresen tevékenykedett. Edzői pályája során 119-82-15-ös mérleget állított fel, tiszteletére keresztelték át a stadiont Byrd Stadiumnak 2006 augusztusában (amit 2015-ben aztán elvetettek Byrd korábbi rasszista megnyilvánulásai miatt). A létesítményt 1 millió dolláros költségből felépítve, 1950. szeptember 30-án adták át, ekkor 34680 ember befogadására volt alkalmas. Az elmúlt évtizedekben többször is átépítették, jelenleg 51,802 nézőnek tud ülőhelyet biztosítani. A rekordot egy 1975. november 1-jén játszott Penn State elleni mérkőzés tartja 58,973 nézővel.

UM

A Terps számos hagyománnyal bír, az amerikaifocihoz három szokás kapcsolódik szorosan. Az egyik ilyen a „Key Plays”. Meccsek alatt a szurkolók a kulcsukat rázzák, ezzel kifejezve türelmetlenségüket. Ez egyébként több más egyetem szurkolóinak is bevett szokása. Amikor a Terps first down-t ér el, arra buzdítják az oldalvonalnál a bólyákat kezelő személyzetet, hogy „mozgassák a láncot” (Move those Chains), a first down felé mutatva. Kritikus támadások végrahajtásakor a tanuló szektorban ülő szurkolók a karjukat lebegtetik (Curly Byrdöt utánozva), ezzel jelezve a többi szurkolónak, hogy maradjanak csendben, így segítve a támadósort a koncentrálásban, hogy semmi más ne vonja el a figyelmüket. Az egyetem győzelmi - nem harci - indulóját 1928-ban Thornton W. Allen, az iskola egyik diákja írta. Mérkőzések alatt, amikor a Terps pontot vagy pontokat szerez, felcsendül a dal, tekintet nélkül arra, hogy a csapat nyerésre áll-e vagy sem. A hivatalos zenék közé tartozik még az Alma Mater és a Fight Song, ezeket a csapat otthoni meccseit megelőző ünnepségeken fújják. Az indulókhoz egy érdekesség is kapcsolódik; az 1980-as években hódító útjára induló Tini-Nindzsa teknőcök című rajzfilmsorozat focímdalát a Terps egyik nem hivatalos iskolai indulójából adoptálták. Mérkőzés alatt a szurkolók sokszor kórusban éneklik a „Turtle Power”-t és a "Heroes in a half-shell"-t.

A Marylandnek komoly, úgynevezett „ősi riválisa” nincs, fociban talán a West Virginia, a Virginia, illetve a Navy, mely ellenfélnek tekinthető (a Midshipmen székhelye is Maryland államban van, Annapolis-ban). A West Virginia elleni rivalizálás 1979 óta tartott, míg 2007-ben váratlanul megszakították (2010-ben indult újra), pedig mikor 2001-ben Ralph Friedgen megkapta vezetőedzői megbizatását, megkérdezték tőle, hogy akarja-e folytatni a versengést, és ő igent mondott. A UM a döntést egy négyes győzelmi szériával "hálálta" meg, aminek a csúcspontja a 2004-es Gator Bowl lett, Jacksonville-ben 41-7-re verték az Eers-t. 2006-os találkozásuk estéjén viszont az RB, Steve Slaton 195 futott yardot és 2 TD-t hozott össze, ez azért volt különösen fájó számukra, mert Slaton tőlük távozott a WVU-hoz, és így bosszulta meg, hogy Friedgen visszavonta anno az ösztöndíját. 2010-től a Navy elleni derbit is új alapokra helyezték, az első Crab Bowl végén a Terrapins bonthatott pezsgőt. A Maryland-Virginia párharc összesített állása 42-32-2 a Teknősök javára.

Fennállásuk óta számos jó eredményt, 1-1 kizárólagos és utólagos nemzeti bajnoki címet (1951 és 1953), 8 ACC győzelmet, valamint - 24 próbálkozásból - 11 különböző Bowl diadalt értek el eddig. A legutóbbi sikerük a 2010-es Military Bowl megnyerése, az East Carolina Pirates ellenében. 2009-ben borzalmas, 2-10-es mutatóval végeztek, ezt korrigálták az egy évvel későbbi 9-4-el, a vezetőség ennek dacára megköszönte Friedgen munkáját, és a Connecticuttól elcsábított Randy Edsallt jelölte ki utódjának. Edsall 2-10-el debütált, 2011-ben pedig iszonyatos sérüléshullám sújtotta a gárdát, nem is értek el bowlhoz kellő mérleget.