Megszűnik a UAB Blazers focicsapata

Roddy White alma matere több atlétikai szakosztály törlése mellett döntött

Beérett a University of Alabama vezetőségének aknamunkája, a Tuscaloosa-i egyetemnél elérték, hogy pénzügyi okokra hivatkozva feloszlassák a birminghami társiskola futballprogramját. 1995 óta (Pacific Tigers) először fordul elő, hogy egy első osztályú gárda beadja a kulcsot, és bár a hírek szerint akár többen is követhetik a Blazers példáját (pl. a Hawai'i), ebben az esetben főleg egy csúnya politika játszma végkicsengésének következményeit láthatjuk. Az időzítés annak tudható be, hogy a UAB-nál elodázhatatlanná vált az új stadion a Legion Field helyett, melyre régóta gyűjtik a támogatókat, amit végképp meg kellett akadályoznia a Bear Bryant fia vezette U of A Board of Trustees-nak.

A csapat rövid történetének ismertetője oldalunkon megtalálható: http://bowl.hu/uab_blazers

Egyetlen egyszer szerepeltek az utószezonban, 2004-ben a Hawaii Bowlon, erre idén kivívott 6-6-os mérlegüknek köszönhetően talán még egy utolsó alkalommal lehetőségük nyilik.


Hozzászólások

több mint 7 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 90 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
😕 Ez igazán sajnálatos. Lehet tudni melyik csapat pótolhatja majd a Conference-USAban? Vagy erről még nem lehet tudni se mmit.
több mint 7 éve
r.baggio Buffalo Bills Utah Utes 241 — no es importante
még elég friss a hír, de nyilván valamelyik Sun Belt-es (ULL, Troy, South Alabama, stb.) vagy a másodosztályból a Liberty vagy a James Madison


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 7 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 90 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
A Libertyt vihetik. A James Madisont ha lehet ne.
több mint 7 éve
Alabama Niners San Francisco 49ers Alabama Crimson Tide 43 — Ország gyöngye aranya legszebb megye Baranya....kivéve Komló
Szívesen olvasnék arról, hogy milyen aknamunkát végeztek a Bama vezetői az UAB kicsinálása érdekében.
több mint 7 éve
r.baggio Buffalo Bills Utah Utes 241 — no es importante
Szívesen olvasnék arról, hogy milyen aknamunkát végeztek a Bama vezetői az UAB kicsinálása érdekében.Alabama Niners
1991-ben kezdődött, pont a fociprogram indulásának évében, mikor a Blazers legendás kosáredzője és aktuális AD-je, Gene Bartow egy NCAA-nek küldött (zárt, de később napvilágra került) levélben csalással vádolta meg Bear Bryantet és számos edzőt, aki alatta sajátította el a szakma alapjait. A fia azóta személyes üggyé tette a UAB kicsinálását, és mivel tagja annak a Board of Trustees-nak, mely a birminghami egyetem dolgairól is dönt, első kézből tehetett alá a UAB-nak úgy, ahogy akart. Számos alkalommal utasítottak vissza több milliós felajánlásokat, 2007-ben pl. Neil Callaway kinevezése előtt Jimbo Fisher volt az első számú jelölt a HC posztra, de ezt úgy is aláásták, hogy fizetésének felét a boosterek állták volna... A Legion Field nagyjából a Puskás stadionhoz hasonló állapotban van, Birmingham rosszabb hírű kerületében, ezért igen érett már az új kampuszon felhúzott stadion, ezt viszont végképp meg kellett akadályozni, így sikerült eléggé lobbizni a csapat felszámolásához.


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal