NCAA programajánló, 14. játékhét I.

Írta: vassadi — 2013. november 28., 18:27

Hálaadáskor nem csak az NFL csütörtöki, hanem az NCAA pénteki kínálata is bővül.

NCAA programajánló, 14. játékhét I.
A csütörtöki-pénteki játéknap 10 legjobb párosítása
1. Mississippi State Bulldogs - Ole Miss Rebels
2. Washington Huskies - Washington State Cougars
3. Texas Longhorns - Texas Tech Red Raiders
4. Oregon Ducks (13.) - Oregon State Beavers
5. Buffalo Bulls - Bowling Green Falcons
6. Marshall Thundering Herd - East Carolina Pirates
7. Pittsburgh Panthers - Miami Hurricanes
8. Nebraska Cornhuskers - Iowa Hawkeyes
9. San José State Spartans - Fresno State Bulldogs (16.)
10. LSU Tigers (17.) - Arkansas Razorbacks

 

Mississippi State Bulldogs vs. Ole Miss Rebels - November 29., péntek, 1:30
Mississippi állam legnagyobb rangadóját, az Egg Bowlt gyakorlatilag ugyanolyan helyzetben várja a két résztvevő, mint tavaly, csakhogy ezúttal fordított a szereposztás: ebben a szezonban a két gárda közül a Rebels az, amely eddigi meccseiből lényegében kihozta a maximumot az egyetemi futball legerősebb divíziójában szerepelve (egy évvel ezelőtt az MSU várhatta 8-3-as mérleggel az állami derbit), és idén - 5-6-os mutatója miatt - a Bulldogs az a csapat, melynek bowl-jogosultsága ezen a mérkőzésen múlik.

Texas Longhorns vs. Texas Tech Red Raiders - November 29., péntek, 1:30
A Lone Star Showdown szünetelése miatt hálaadás estéjén ezúttal egy harmadik állami vetélytársával, a TTU-val mérkőzik meg a Longhorns, mely nyilván nem mondott még le a Big 12 megnyeréséről. Hiába tart a Red Raiders négymeccses vereségszériánál, a Kliff Kingsbury vezette alakulattal szemben nem lesz egyszerű dolguk Mack Brown fiainak, akiknek az ünnepi alkalom tavaly sem hozott szerencsét; hazai pályán kaptak ki a főcsoportban akkor újoncnak számító TCU-tól.

Nebraska Cornhuskers vs. Iowa Hawkeyes - November 29., péntek, 18:00
A Heroes Trophy-ért vívott mérkőzés keretein belül a Big Ten egyik alulteljesítő élcsapata és egy középmezőnyhöz tartozó, de kimondottan jó szezont futó együttese találkozik egymással. Az Iowának lehetősége van a Michigan felülmúlása után egy újabb komoly skalp begyűjtésével zárni az alapszakaszt, míg a Nebraska bármennyire is alulmúlta a szezon előtti várakozásokat, még reális célkitűzés számukra a 10 győzelem elérése.

Marshall Thundering Herd vs. East Carolina Pirates - November 29., péntek, 18:00
A C-USA keleti csoportjának döntőjét vívja egymással a divíziót 6-1-es mérleggel holtversenyben vezető Marshall és East Carolina. Sokat elárul a két csapat erejéről, hogy a Herd csak hosszabbításban kapott ki a Virginia Tech-től, míg a Pirates ugyancsak szoros meccset játszott a VT-vel, ráadásul mindkét BCS-es állami vetélytársukat, a North Carolinát és a North Carolina State-et is kiütéssel múlták felül a kalózok.

Buffalo Bulls vs. Bowling Green Falcons - November 29., péntek, 19:30
Egy másik olyan meccset is rendeznek magyar idő szerint pénteken este, amely egy non-BCS konferencia egyik divíziójának fináléjaként funkcionál: a Khalil Mack vezette Bulls és a Mississippi State-et is majdnem legyűrő Falcons a buffalói Ralph Wilson Stadiumban küzd meg egymással a MAC keleti csoportjának trónjáért. A mérkőzés győztese a főcsoport-döntőben a veretlen Northern Illinois BCS Bowlos álmait próbálhatja majd szertefoszlatni.

LSU Tigers (17.) vs. Arkansas Razorbacks - November 29., péntek, 20:30
A közelmúltban volt, hogy két top 3-as csapat mérkőzött meg egymással ennek a párharcnak a keretein belül, máskor instant klasszikust hozott a két gárda összecsapása, az LSU és az Arkansas idei meccse azonban a papírforma alapján nem ígér túl sok izgalmat: a Tigers változatlanul az SEC élmezőnyéhez tartozik, míg a Razorbacks eddigi hét konfmeccsének mindegyikét elbukta.

Washington Huskies vs. Washington State Cougars - November 29., péntek, 21:30
Színtiszta állami rangadó, ahol a győzelmi esélyek szempontjából egyáltalán nem számít, hogy eddig milyen formát mutatott a két csapat. A tavalyi Apple Cup is ezt támasztotta alá, amikor a 3-9-es mutatóval záró Cougars hosszabbításban legyőzte a 7-5-ös alapszakasz-mérleget produkáló Huskiest. Idén ráadásul erőviszonyokat tekintve sokkal közelebb áll egymáshoz Steve Sarkisian és Mike Leach alakulata, mint egy évvel ezelőtt, így garantált a kiélezett küzdelem.

Pittsburgh Panthers vs. Miami Hurricanes - November 29., péntek, 21:30
Az ACC-újonc Pitt teljesítette célkitűzését, a Panthers már biztos bowl-résztvevő az új konferenciában töltött első idényében, miközben az eleinte még főcsoport-döntőről áhítozó Miami novemberben komoly leolvadást produkált. Paul Chryst és Al Golden együttesének utóbbi hetekben mutatott formája alapján könnyen elképzelhető, hogy kiélezett csatát hoz a két egykori Big East csapat viadala.

San José State Spartans vs. Fresno State Bulldogs (16.) - November 29., péntek, 21:30
Múlt héten a San José State háromhosszabbításos meccset bukott el a Navy ellenében, így a David Fales vezette spártaiaknak a már biztos MWC-döntős, 16. helyen rangsorolt Fresno State-tel szemben kellene bravúrt végrehajtaniuk ahhoz, hogy pályára léphessenek az utószezonban.

Oregon Ducks (13.) vs. Oregon State Beavers - November 30., szombat, 1:00
Az Arizonától elszenvedett sokkoló vereség eredményeképp az Oregon elbukta a konfdöntőbe kerülésért folytatott harcot a Stanforddal szemben, és október vége óta az Oregon State is zuhanórepülésben van (négyes vereségszéria, legutóbb 69 pontot kaptak a Washingtontól), de állami rangadóról lévén szó a Civil Warra is érdemes lesz figyelni.

UCF Knights (19.) vs. South Florida Bulls - November 30., szombat, 2:00
Amennyiben a játéknap záró mérkőzésén állami riválisát is felül tudja múlni a Central Florida, akkor Blake Bortlesék már karnyújtásnyi közelségben érezhetnék az AAC bajnoki címét.

 

Vass Ádám (vassadi)