NFL beharangozók, 14. hét - MNF

2017. december 11., 12:10

Sorozatban kilencedszerre is az AFC East trónjára kerül a Pats vagy a Phins képes elodázni a dolgot? Hétfő éjszaka kiderül!

NFL beharangozók, 14. hét - MNF

 

02:30 New England Patriots – Miami Dolphins
Hard Rock Stadium, Miami (Florida) - tv: sport2

A New England Patriots a 14. játékhéten megpróbálja folytatni nemcsak a liga fölötti uralmát, de a csoport rivális, Miami Dolphins elleni jó szériát is. A Patriots az elmúlt 15 egymás elleni találkozóból 12-t megnyert, így nem csoda, hogy ismételten ők a mérkőzés favoritjai.

A Bill Belichick – Tom Brady páros elpusztíthatatlannak tűnik. 8 meccse veretlenek, így magabiztosan érkeznek majd South Beach-re, ahol Bradyéknek egy nem túl acélos Dolphins védelem ellen kell majd pontokat szerezni. A bostoni gárda meccsenként átlagosan 29 pontot csinál, a Miami védelem pedig 25 pontot enged. Sokszor elhangzik az a klisé, hogy egy elit irányító bárkiből elit elkapót csinál, Brady esetében 5 olyan elkapóról beszélhetünk, akik közt majdhogynem egyenlően oszlanak meg a labdák. Brandin Cooks vezet yardok (886) tekintetében, ellenben elkapásoknál (55) és TD-knél (7) Rob Gronkowski emelkedik ki, aki viszont nem fog beöltözni a mérkőzésre egy meccses eltiltása miatt, így a Miami secondary egy kicsit fellélegezhet, illetve jobban koncentrálhat James White-ra és Danny Amendola-ra. White egyébként még besegíthet majd Dion Lewisnak és Rex Burkheadnek a futásoknál is, akik ketten közösen felelősek a 9 futott TD-ért, amit a csapat eddig elért. A new englandi futójáték egyébként a 10. helyen áll az NFL-ben, a Delfinek pedig átlagosan 4,3 yardot engednek földön, ami nem a legimpozánsabb statisztika. Ennek ellenére sokkal valószínűbb, hogy nem Ndamokung Suh-ék lesznek a legtöbbet foglalkoztatva, hanem sokkal inkább a sérülésből visszatérő újonc Cordrea Tankersley és Xavien Howard cornerbackek. Emellett igazi x-faktor lehet Cameron Wake játéka, aki minden erejével azon lesz, hogy Tom Brady-t a lehető legtöbbször a földre vigye vagy csak rossz döntésbe hajszolja.


A másik oldalon Jay Cutler irányítóé lesz a főszerep, aki agyrázkódás után lépett pályára a Denver ellen és egy önbizalomnövelő 35-9-es győzelemre vezette csapatát. Két héttel ezelőtt találkozott egyébként legutóbb a két gárda, de akkor még Matt Moore irányított, így esetleg a vérfrissítésben bízhatnak a Dolphins szurkolók. A Miami offense kulcsfontosságú lesz, ha győzni akarnak, mivel a Patriots védelem passz és futás ellen sincs a helyzet magaslatán (habár Matt Patricia DC egysége erőn felül teljesít és egyre javuló formát mutat), komoly problémaviszont , hogy a Delfinek támadóalakulata is csak 17 pontot átlagol. A Jarvis Landry, DeVante Parker és Kenny Stills elkapótriónak muszáj 110%-on teljesíteni. Landrynek egyébként kifejezetten jó meccse volt nemrég a Pats ellen, csak a TD maradt el. Az elkapóknak már csak azért is fontos szerepük lesz, mivel a Dolphins futójáték a 29. helyen ül, és mióta nincs Jay Ajayi azóta Kenyan Drake-ből áll az egész osztag. A Patriots védelemből hiányoznak a meghatározó emberek, Kyle Van Noy és Trey Flowers linebacker és defensive end jelentik a legnagyobb veszélyt az irányítókra, a levegőben pedig Malcolm Butler, Stephon Gilmore kezdő cornerek és a Pat Chung, Devin McCourty safety duó próbál hétről hétre helyt állni. Érdekesség, hogy a legtöbb labdaszerzéssel álló játékos nem ebből a négyesből kerül ki, hanem a McCourty mögött játszó Duron Harmon vezeti a statisztikát 3 interceptionnel.

A New England Patriots 11 pontos favorit, és amennyiben Jay Cutler nem tudja nagyon hamar beindítani a passzjátékot és lépést tartani Brady-vel, nagyon hamar eldőlhet a találkozó sorsa.


Hozzászólások

több mint 5 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 14
Sorozatban a kilencedik lesz 😊

több mint 5 éve
Wyatt New England Patriots 24
Nyolc győzelem jött 2–2 után, bár tény, hogy a legutóbbi haton is veretlenek maradtunk 😊

több mint 5 éve
Drip Cleveland Browns Tennessee Volunteers 16 — Undertaker of the Cleveland graveyard
Francba, hogy mindig elnézek valamit 😕 Bocsi!