Kampman

Green Bay Packers Wisconsin Badgers

Kampman
Utoljára láttuk
5 órája
Regisztrált
több mint 13 éve
Fórum hozzászólások
15 068Utolsó 10 fórum hozzászólás

5 órája
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 15 068 — 502 Bad Gateway
Tramonnal egyértelműen a 2010-es vibe-ot próbálnánk újraéleszteni, támogatom!

Ha más nem, lehetne ilyen tiszteletbeli csapatkapitány a vasárnapi meccs előtt.

Szerkesztette: Kampman

5 órája
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 15 068 — 502 Bad Gateway
Nosztalgikus élményeim vannak, 2006-07 környékén voltak ezen a fórumon a klasszikus Brady vs. Manning hitviták, pedig akkor még mennyivel kisebb volt a sample size mindkét játékosnál. Te jó ég, Carson Palmer közmegegyezéses top 5 QB volt......na mindegy.

Szóval izé, vasárnap jön a Bay Bowl.

15 órája
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 15 068 — 502 Bad Gateway
Ahogy azt sejteni lehetett leadjuk a pontokat az új állami csapatnak 😀
Kenny
Amúgy is időszerű a Diósgyőrnek az évenkénti Tavaszi Drámai Feltámadás.
Még ha tavaly inkább összeesés is volt.
Kampman
Szóval behozza Suljicot fél perc után gólt lő majd kb 5 perc után lehozza 😀
Kenny
Én már megmondtam tavaly tavasszal, hogy a mennyei egyetlen esélye a nézettségre, ha minden héten van valami rendkívüli, utolsó perces fordítás, nagy comeback, bunda, pardon meglepetés, nagy érzelmek, pályára berohanó csapat, stb.

Ilyen az 5 perces játékos is.

15 órája
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 15 068 — 502 Bad Gateway
Ahogy azt sejteni lehetett leadjuk a pontokat az új állami csapatnak 😀
Kenny
Amúgy is időszerű a Diósgyőrnek az évenkénti Tavaszi Drámai Feltámadás.
Még ha tavaly inkább összeesés is volt.

Szerkesztette: Kampman

22 órája
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 15 068 — 502 Bad Gateway
Nincs a ligában még egy ember, akinek mindegy, mit ért el pályafutása során, mindig azt kellene folyton bizonygatnia, hogy valójában nem is olyan kókler, mint amilyennek beállítják, hogy nem biztos, hogy csak a rendszer, BB, védelem, elit elkapók miatt jön valamilyen eredmény.
Wyatt
Nincs olyan QB, akinél ne lennének sokszor jogtalan kritikusok, vagy az állandó fikázók ne találnák meg őket, szóval ez nem csak Bradynél van.

Peyton Manning is mindig megkapta, hogy

- nem tud playoffban nyerni
- na jó, de Brady ellen nem tud
- na jó, de SB-t nem tud
- na jó, de Grossman ellen mindenki tudna, még egyet már nem tud
- na jó, de az is csak kettő 18 év alatt

Brees és Rodgers is megkapták, hogy csak egyszer jött össze (pont egymás után), Eli Manning is, hogy az egész pályafutása két nagy Super Bowl menetelésről szólt, Flacco is, hogy neki meg csak egyről, Steve Young is, hogy 30 éves koráig állandó kezdő se volt, Elway is, hogy a nyolcvanas évek végén rendre hülyére verték a csapatait a döntőkben, Kelly is, hogy egy SB-lúzer, Bradshaw is, hogy egy züllött életű disznó, Favre is, hogy Holmgren után már elvesztette a varázsát és ami maradt belőle, az egy a clutch pillanatokban rendre INT-et hajigáló boomer, Marino is, hogy a gyors berobbanás után soha nem váltotta be a nagy reményeket, stb. 😊

Egyedül Montana maradt meg tökéletesnek.

Szerkesztette: Kampman

1 napja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 15 068 — 502 Bad Gateway
Hát nem tudom, azért annyira már nem mozgékony az öreg, a tackle-ök terén is van hova fejlődnie, és Adamset sem hiszem, hogy le tudná követni :/

De komolyra fordítva, jó lenne újra egy potens támadójátékot látni, erre azért jó esély van, nagyon fontos, hogy a Packers futójátéka is legyen megállítva, erre megint csak van esély. Rodgersnek nyilván lesz olyan TD-je, hogy a CB azt sem tudja, hogy merre van, de sok ilyen játék azért ne legyen. White meg pusztítson, ahogyan októberben is.
Wyatt
En ahogy nezem massziv havazast mond vasarnapra, ugynezki a futasnak nagy szerepe lesz majd.
rokaur
Úgy tudom a GB-TB lesz az első meccs, vagyis az kint délután lesz, lehet még nem lesz annyira cudar az idő.
Illetve kérdés, hogy TB már floridai lett vagy élénken élnek még benne a bostoni PO meccsek emlékei😊
NB2
Túl van értékelve ilyen szempontból a Lambeau, mint ahogy egyébként Foxborough is túl volt misztifikálva a Pats sikerkorszakában. Kaptunk ki januári playoff meccseken dome-ban játszó csapatoktól és a Pats is nála gyengébb együttesektől (említették is itt a 2000-es évek végi, 2010-es évek elejei közti Jets-Ravens korszakot)

A Bucs legutóbbi NFC-döntőjét 2003 januárjában játszotta Philadelphiában. Ott is az volt a narratíva a médiából, hogy hát egy déli csapat ilyen körülmények között megfagy. 10-27 lett a vége.

Az időjárásnak (meg a hazai pályának) talán még volt igazi szerepe azokban az évtizedekben, amikor a csapatok sokkal kevesebbet utaztak, illetve a játékosok is környékbeliek voltak.

Vasárnap két kaliforniai születésű QB fog játszani 😊

3 napja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 15 068 — 502 Bad Gateway
Csámcsognivaló: Ha összejön egy Mahomes-Brady/Rodgers SB, az lesz minden idők legerősebb SB QB duója?
PM-Brees ami így eszembe jut mint "rivális"
FLZOLI
Azért régebbről van még egy pár erős szerintem:
Terry Bradshaw - Roger Staubach - ebből a duellből volt 3 is, mindhármat Bradshaw nyerte, de nyertek 1-1 SB-t mások ellen mindketten
Montana - Marino
Montana - Elway
Aikman - Jim Kelly
Elway - Favre

Szóval azért van választék. 😊
somoskovig
A Bradshaw-Staubachból csak kettő volt.

3 napja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 15 068 — 502 Bad Gateway
És biztos lesz pár meglepő/blockbuster trade is (Watsoné pl.).
iktriad
Tényleg van aki elhiszi, hogy egy értelmes GM, aki elvállalt egy lenullázódó csapatot, azzal fogja kezdeni az új munkáját, hogy egy Watson szintű irányítót - az egyetlen embert, aki megmentheti a s*ggét attól, hogy a 2-3 évig 2-14-eket produkáljon az új csapattal - eltradel?

Márpedig Cesario értelmes.
peterk2005
Ha már Houston, nemrégiben Harden bizonyította be sokadjára, hogy ha egy játékos nagyon menni akar, akkor a csapatnak is jobb, ha kap érte valami ellenértéket. Adott esetben brutálisan le is lehet húzni egy kétségbeesetten contenderré válni akaró klubot, ahogy azt a Brooklynnal szokták csinálni.

Ez pedig még mindig jobb eset, mint ha a játékost röghöz kötik és ezáltal egy állandó mérgező hangulatot alakít ki.

3 napja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 15 068 — 502 Bad Gateway
Ha az SB nem is jött össze, de azért csak sor fog kerülni egy Rodgers-Brady playoff meccsre.

3 napja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 15 068 — 502 Bad Gateway
Akkor viszlát jövő héten


Legkedveltebb fórum hozzászólások

3 hónapja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 15 068 — 502 Bad Gateway
Tudom, hogy már mondtam, azt is, hogy ezen sok mindent nem is lehet változtatni.
Mehetne az NFL csevegőbe is, de mindegy.

Nem biztos, hogy igazam van, de így látom. Kicsit hosszú lesz.

Minden csapatnak van kultúrája, amire hatással lehet a csapat történelme, a város helyzete, de szerintem elsősorban a tulajdonos maga. Nem véletlenül ő kapja meg a trófeát elsőként az SB után.
A csapatkultúra általában hosszabb idő alatt jön létre, de éles váltások esetén pár év alatt is változhatnak a dolgok.

A Patriots Kraft érkezése előtt az egyik leglúzerebb franchise volt, ami csak létezik. Egy tipikus felesleges csapat, az egyetlen SB-jüket úgy elbukták, ahogy csak keveseknek sikerült. A másik három bostoni csapathoz képest egyáltalán nem vette őket körül a történelmi sikerek aurája, a még a vesztes időkre is jellemző méltóság. A csapat tulajdonosai a futball iránt többé-kevésbé érdektelen, az egyéb vállalkozásaikkal küszködő üzletemberek voltak. Kraft volt az, aki tudatosan változtatott ezen, elhozta Parcellst, majd Belichicket, mert tudta, hogy olyan érzelemmentes, saját magukkal is kíméletlenül igényes szakemberek, ami egy győztes kultúrához kell. Itt egyértelműen egy tulajdonosi akarat tartja fenn a kultúrát, ami Brady előtt is megvolt, és utána is fennmarad. Lehet, hogy a következő 20 évben nem lesz 6 SB győzelem, sőt, nem lesz egy se, de amíg Krafték uralkodnak, nem jön vissza a piros mezes Patriots lúzerkedése.

A Bengals tulajdonosa Mike Brown, a liga hírhedt olcsójánosa, nem érdekli különösebben a futball, pusztán anyagi alapon van a ligában, addig, amíg a bevételei meghaladják a kiadásait. Számára a győzelem nem része a presztízsnek. Így maradhatott 15 éven keresztül HC Marwin Lewis, egyetlen playoff győzelem nélkül. Ki is alakult a "minden mindegy" kultúrája, ahol az edző is csak azért tartja meg az állását évről évre, mert hajlandó olcsóbban dolgozni, mint az átlag. Nem meglepő, hogy egy ilyen közegben nem csak sikerek, de tisztelet és fegyelem sincsen, a régebbi szurkolók emlékeznek, hogy a Lewis korszak első felében a Bengals volt a liga fegyenccsapata, állandó letartóztatásokkal és egyéb kihágásokkal. A játékosok sem voltak hülyék, látták, hogy a tulajnak (és az edzőnek) mire megy ki a játék, szartak hát bele ők is.

A Bears tulajdonosai fejben megragadtak a nyolcvanas években (ezt nem én írtam, hanem chicagoi újságok is), mert akkor volt utoljára a Bears huzamosabb ideig domináns csapat az NFL-ben. Miről szólt az a Bears? Ligaelit defense, nagyon jó futójáték, erős közepes passzjáték. Az NFL előtte évtizedekig erről szólt. De már a nyolcvanas (és kilencvenes) évek meghozták a QB-forradalmat, Marino, Elway, Montana, Young, jöttek a 4000 és 5000 yardos szezonokat hozó QB-k. De nem a Bearsnél, ahol ez ma sem prioritás. Nem véletlenül nincs évtizedek óta elit irányítójuk, még 1-2 évre se, mint amikor pl. a Cardinals kihasználta Warner hattyúdalát. Az öregedő tulajdonoson erőt vett a wishful thinking, a "jó volt ez így, ezután is jó lesz" mentalitás, így megteremtett egy olyan kultúrát, ahol olyan emberek kerülnek döntési pozícióba, akik adott esetben az újabb forradalmat képviselő Watson vagy Mahomes helyett a tradícionális Trubisky mellett teszik le a voksukat, ezzel újabb évekre leszakítva a csapatukat a liga fejlődésének fővonaláról. A múlt foglyai.

A Falcons sem véletlenül chokerkedi el folyamatosan úgy a meccseit, ahogy. Náluk szerintem ez inkább egy városi dolog, a Braves ugyanezt csinálta a fénykorában (utolsó/extra inningekben elvesztett sorsdöntő playoffmeccsek, 2-0-ról elbukott World Series). Még az egyetlen bajnoki címük is csonka szezonban volt. Aki már volt ott, mint idegen, mindenkitől azt hallom, hogy Atlantát áthatja a kultúranélküliség és az identitásnélküliség, az egész város borzalmasan semmilyen. Valami oka kell, hogy legyen, hogy a nehéz helyzetekből mindig szarul jönnek ki, és talán ez a lelkierő hiánya, ami a városból is árad kicsit.

Tudom, hogy hosszú és eddig semmi köze a Lionshoz, de akkor most jönnek ők.

A Lionst köztudottan megátkozta Bobby Layne. Vagy nem, de akkor is mindenki így tudja. Alapvetően ki nem szarja le, nem ő volt az első, és nem is az utolsó játékos, aki kígyót-békát kiabált az őt kiebrudaló csapatra, de ahogy eltelt 15-20-25 év, és a Lions TÉNYLEG nem nyert, kezdett az átok egy mémmé válni, ami beette magát a detroitiak fejébe is, és amolyan önbeteljesítő jóslatként létrehozta azt a kultúrát, ahol a szurkolók, a mindenkori játékosok és talán a vezetők is kezdték elhinni magukról, hogy ők alapvetően lúzerek, ezzel kapcsolatban pedig sok mindent nem is tehetnek. Matt Millen ámokfutásában az a szinte tanult tehetetlenség volt a legdöbbenetesebb, amivel ezt a felettesei végignézték. Ezzel párhuzamosan folyt Detroit gazdasági mélyrepülése, ami a franchise-on belüli hangulatot biztosan nem növelte, de ez persze önmagában még nem magyarázat, hiszen a 0-16-os szezonban a Red Wings bajnok lett, a Pistons még bajnokesélyes volt, és a Tigers-szel is számolni kellett. Még egy faktor, ami itt is borzasztóan erős, az az öreg és emiatt a radikális változtatásokra képtelen tulajdonos. Érzi persze, hogy baj van, azt is látja, hogy ki a közelmúlt bezzegfranchise-a, akiktől lehetne tanulni, de ez a tanulás is egyelőre a másolásban ölt testet (azaz hozzuk ide az edzőjüket meg a játékosaikat), nem a kultúra megváltoztatásában. Egy másolat viszont soha nem lesz olyan jó, mint a kreatív módon kitalált változat. Mivel a tulajdonosi kör (gyakorlatilag a Ford család) itt sem kifejezetten fiatalokból áll, ezért a remény a gyökeres változásra (ami messze túlmegy egy HC és egy GM leváltásán) elég csekély. És igen, az ilyen csapatot a bírók igazságtalansága is állandóan eléri, mert egy kétes szituációnál (megvolt az az elkapás? holding volt, vagy sem?) a zebrának akaratlanul is átmegy a fején, hogy ez a 60 éve átok alatt lévő csapat, egy idős tulajdonossal, egy rothadó városban.

De mindig van remény. Andy Reidet 54 évesen úgy rúgták ki az Eagles-től, mint egy megfáradt, kiégett egykori sikeredzőt, aki mellett elment a liga és már a Jeff Fisher-i úton halad. Aztán történt, amit történt.

Még egyszer bocs, hogy hosszú lett, de kikívánkozott. Szerintem a Packers topikba még sosem írtam ilyen sokat egyszerre 😀

Szerkesztette: Kampman

5 hónapja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 15 068 — 502 Bad Gateway
Sejk kibasz mindenkit.
Coolearie
Pep jöjjön vissza Barcelona-ba.
És helyre áll az egyensúly az Erőben.
Sinisa
Úgy el tévedne mint Luke a mocsárban
ThundersNFL
Azt gondolom, hogy a Barca-nal olyan edző tud rendet tenni,
1. Akinek van tekintélye
2. Tudja mi az a Barca DNS
Viszonylag rövid a lista...
Sinisa
Én is Vincze Ottóra gondoltam

9 hónapja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 15 068 — 502 Bad Gateway
Siramoknak tudod melyik topikban a helye
diverdoc
https://bowl.hu/logo/bowl-hu-black-512.png
Detroit Lions - NFL - Csapatfórumok | Bowl.hu
Magyarország első számú amerikai futball oldala

https://bowl.hu/logo/bowl-hu-black-512.png
Cleveland Browns - NFL - Csapatfórumok | Bowl.hu
Magyarország első számú amerikai futball oldala

https://bowl.hu/logo/bowl-hu-black-512.png
New York Jets - NFL - Csapatfórumok | Bowl.hu
Magyarország első számú amerikai futball oldala

több mint 5 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 15 068 — 502 Bad Gateway
Tehát az AFC-ben lesz 4 veretlen irányító, Bradynek pedig négyszer annyi veresége van, mint a második legrosszabbnak. Teljesen reménytelen ez a Patsnek...

7 hónapja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 15 068 — 502 Bad Gateway
Nem követem annyira a hírek csak néha beleolvasok ebbe a topikba ezért félve kérdem : a sakkban még a világossal kell kezdeni?
gordon
A sakk egy nagyon jó szociokulturális játék. A világos kezd, a nő uralkodik a férfin, a parasztokat pedig ütik.

6 hónapja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 15 068 — 502 Bad Gateway
Legalább valamilyen indián kötődésű nevet találjanak ki, ha már a rézbőrű kifejezés sértő, ne legyen totálisan más az asszociáció.
ZERO_L
De az indián (indián?????? őslakos, te rasszista állat!!!!!) kötődésű névvel az lesz a baj, hogy még mindig fajilag szenzitív, megsértődhet rajta akármelyik őslakos, illetve az ő nevükben kéretlenül fellépő aktivista.

De akkor már menjünk végig a neveken, mert majdnem mindenkivel lesz probléma:

Bills, Dolphins, Ravens, Bengals, Jags, Colts, Broncos, Eagles, Lions, Bears, Falcons, Panthers, Cardinals, Seahawks, Rams: Visszaélés az állatok méltóságával, esetleg a Panthers maradhat, ha sikerül az identitást a Fekete Párducokat dicsőítő módon átalakítani

Patriots: politikai állásfoglalás, üldözendő

Jets: A 9/11 trauma szempontjából problémás

Browns, Redskins, Chiefs: Rasszista képzettársításokra adhat lehetőséget. Persze erre lehetne mondani, hogy rossz az, aki rosszra gondol, de mindegy.

Texans: Egykori rabszolgatartó állam, elfogadhatatlan

Cowboys: Vadnyugati nosztalgia a faji megkülönböztetés idejéből

Titans, Giants, Vikings: ókori-középkori európai mítoszokra visszautaló nevek, egyértelműen kolonialista

Buccaneers, Raiders: Erőszakot dicsőítő nevek

49ers
: Visszautal 1849-re, amikor még volt rabszolgatartás az USÁ-ban (Kaliforniában mondjuk pont nem, de mindegy).

Saints: Keresztény szimbolika, fúj

Végeredményben tehát csak a Packers-Steelers-Chargers hármas van biztonságban, az ő nevük nekem legalábbis PC-biztosnak tűnik, a többi csapat drukkerei kezdhetnek brainstormingolni az új neveken, illetve megbarátkozni az új nevek gondolatával.

Szerkesztette: Kampman

9 hónapja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 15 068 — 502 Bad Gateway
Ez most eléggé off lesz itt, de mindenki ezt a topikot nézi, arcüreg-gyulladásra mit ajánlanátok? 😀
Löfli
Hát bocsánat Löfli, de ezt majd az Arcüreggyulladás 2020 topikba!!!

4 hónapja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 15 068 — 502 Bad Gateway
Sobri Jóska

Visszaolvasva a hozzászólásokat, én nem tudom, hogy neked mi bajod van, de azon gondolkodj el, hogy lehet ha 10-en mondanak igent te meg nem-et lehet te vagy a hülye és nem a többiek. Tipikus irritáló, mindenben a többieknél magát okosabbnak vélő személy vagy 0 háttértudással. Ha magán életben is hasonlóan viselkedsz, javaslom változtass rajta, mert ezt a személyiségtípust nem sokan szeretik...
Shotzi
Sobri több mint 10 éve oszlopos tagja a fórumnak, olyanok lennénk nélküle, mint....nem is tudom, a Fidesz Deutsch Tamás nélkül.

6 hónapja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 15 068 — 502 Bad Gateway
Én leszarom, hogy melyik tévé adja, meg milyen kommentátorokkal, de gyerekszüléses meg vizsgázós sms mindenképpen legyen!!!!!!!!!!

több mint 2 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 15 068 — 502 Bad Gateway
Úgy látom alakul a történelem a 3 részre szakadó Magyarországtól Trianonig azaz Mindent vissza 😛 Reméljük a Boldog Békeidők is megérkezik 😀
dande
Bowl.hu = Királyi Magyarország
FK = Hódoltság
FD = Erdély
Valintinx = Habsburg Ferdinánd
Baggio és a szakadár szerkesztők = Szapolyai és köre
Sobri = Fráter György
Kampman = Balassa Menyhért

Szerkesztette: Kampman