Kampman

Green Bay Packers Wisconsin Badgers

Kampman
Utoljára láttuk
3 órája
Regisztrált
több mint 16 éve
Fórum hozzászólások
25 169


Utolsó 10 fórum hozzászólás

5 órája
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 25 169
Voltam tegnap a Pécs-Szeged meccsen, az is sima volt, de ennél a Warriorsnál a tegnapi Szedeák is több ellenállást mutatott.
13 órája
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 25 169
Ja és hát ott MP, aki 15.-en "zászlót bont".
KB23
Mikropártot csinálhat csak legfeljebb, a politika "senkiföldjén".
2 napja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 25 169
Jól indul 😊
 24.hu/belfold/2024/03/01/sulyok-tamas-apja-karsai-laszlo-tortenesz/
Negritis, a vajda
Az ügyet 1949-ben újra elővették, a következő évben azonban megszűnt a nyomozás. Sulyok több ügyvéd kollégája azt vallotta ugyanis, hogy a cikk szerzőségét a gyanúsított már annak idején sem vállalta, kettőjük szerint azt egy cisztercita nyilas pap írhatta Sulyok neve alatt. Karsai szerint viszont ügyvéd barátai csak ezzel akarták Sulyok bőrét menteni, aki szerinte legkésőbb a háború után megpróbálta volna tisztázni magát, ha ártatlan, és nem hosszú évekig bujkál ehelyett.

Ja, mondjuk tök jó lett volna 1949-50-ben kiállni az éppen fénysebességgel rákosizálódó, a saját elvtársait is mészárló rendszer csúcspontján, hogy "helló, írtak a nevem alatt egy nyilasbarát cikket, de igazából nem én voltam, de én akkor most tisztáznám is magam, még a végén azt hiszi valaki, hogy fasiszta vagyok".
4 napja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 25 169
Azért kíváncsi leszek melyik ellenzéki párt fogja beismerni először, hogy tiszta szégyen amit csinálnak
KB23
Amelyiket kihagyják az összefogásból 😊
6 napja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 25 169
Hivatalos, Desits lapát...
De pont ez a szerencsétlen fogalmatlan Gera? Anyám borogass 😂
Segítőnek meg Csizmadia Csaba.
warr_b
válogatott profitálhat belőle. Szeretem Gerzsont, de nagy volt rá a kabát a válogatottnál, nb2-be még pár évig szerezhet rutint magának.
Kenny
Lehet nekem vannak téves elképzeléseim, de bennem kb. olyan kép él, hogy az utánpótlás-válogatottak jelentik az egyik legnyugisabb, nyomásmentes környezetet a soccerben, legalábbis nálunk. Ritka megmérettetések, minimális figyelem, nincsenek komoly elvárások.

Ehhez képest az NB2 egy daráló. A Vasasnál meg pláne nem fogja évekig húzni, még ha azonnal feljut sem.
6 napja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 25 169
Hát ezzel az ETO- Nyíreggyel vallatni lehetett volna. Embertelen.
- JC6
Itt utalnék még vissza a "de hiányoznak a vidéki fellegvárak a mennyeiből" sirámokra is.
Lószart, ugyanazt a nézhetetlen szart tolnák ezek is 1500 néző előtt (mínusz Fradi és egy-két vidéki rivális ellen), mint a Várda/Kövesd/Gyirmót.

Szerkesztette: Kampman
7 napja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 25 169
Gyerunk. Kell a hat!!!
Kenny
Vótmá, legyen 7.
7 napja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 25 169


😀
Kenny
Tóth Tamás Vid egy igazi csiszolatlan gyémánt volt az FM 2023-ban, kiemelkedő fizikum, nem sok egyéb, de azzal is tudott dominálni, amikor leigazoltam a Barcikába 😀
7 napja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 25 169
A közhelyes törvényszerűségek alapján a büntetőpárbajt a Chelsea-nek kell megnyernie. Az ilyen meccseken szinte mindig az nyeri, aki sokkal kevesebbet tett a győzelemért.
7 napja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 25 169
Mit ad isten, 0-0 lett egy Liverpool-Chelsea meccs. Meglepetés!
Mikey
Tiszta 2005-06.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 3 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 25 169
Tudom, hogy már mondtam, azt is, hogy ezen sok mindent nem is lehet változtatni.
Mehetne az NFL csevegőbe is, de mindegy.

Nem biztos, hogy igazam van, de így látom. Kicsit hosszú lesz.

Minden csapatnak van kultúrája, amire hatással lehet a csapat történelme, a város helyzete, de szerintem elsősorban a tulajdonos maga. Nem véletlenül ő kapja meg a trófeát elsőként az SB után.
A csapatkultúra általában hosszabb idő alatt jön létre, de éles váltások esetén pár év alatt is változhatnak a dolgok.

A Patriots Kraft érkezése előtt az egyik leglúzerebb franchise volt, ami csak létezik. Egy tipikus felesleges csapat, az egyetlen SB-jüket úgy elbukták, ahogy csak keveseknek sikerült. A másik három bostoni csapathoz képest egyáltalán nem vette őket körül a történelmi sikerek aurája, a még a vesztes időkre is jellemző méltóság. A csapat tulajdonosai a futball iránt többé-kevésbé érdektelen, az egyéb vállalkozásaikkal küszködő üzletemberek voltak. Kraft volt az, aki tudatosan változtatott ezen, elhozta Parcellst, majd Belichicket, mert tudta, hogy olyan érzelemmentes, saját magukkal is kíméletlenül igényes szakemberek, ami egy győztes kultúrához kell. Itt egyértelműen egy tulajdonosi akarat tartja fenn a kultúrát, ami Brady előtt is megvolt, és utána is fennmarad. Lehet, hogy a következő 20 évben nem lesz 6 SB győzelem, sőt, nem lesz egy se, de amíg Krafték uralkodnak, nem jön vissza a piros mezes Patriots lúzerkedése.

A Bengals tulajdonosa Mike Brown, a liga hírhedt olcsójánosa, nem érdekli különösebben a futball, pusztán anyagi alapon van a ligában, addig, amíg a bevételei meghaladják a kiadásait. Számára a győzelem nem része a presztízsnek. Így maradhatott 15 éven keresztül HC Marwin Lewis, egyetlen playoff győzelem nélkül. Ki is alakult a "minden mindegy" kultúrája, ahol az edző is csak azért tartja meg az állását évről évre, mert hajlandó olcsóbban dolgozni, mint az átlag. Nem meglepő, hogy egy ilyen közegben nem csak sikerek, de tisztelet és fegyelem sincsen, a régebbi szurkolók emlékeznek, hogy a Lewis korszak első felében a Bengals volt a liga fegyenccsapata, állandó letartóztatásokkal és egyéb kihágásokkal. A játékosok sem voltak hülyék, látták, hogy a tulajnak (és az edzőnek) mire megy ki a játék, szartak hát bele ők is.

A Bears tulajdonosai fejben megragadtak a nyolcvanas években (ezt nem én írtam, hanem chicagoi újságok is), mert akkor volt utoljára a Bears huzamosabb ideig domináns csapat az NFL-ben. Miről szólt az a Bears? Ligaelit defense, nagyon jó futójáték, erős közepes passzjáték. Az NFL előtte évtizedekig erről szólt. De már a nyolcvanas (és kilencvenes) évek meghozták a QB-forradalmat, Marino, Elway, Montana, Young, jöttek a 4000 és 5000 yardos szezonokat hozó QB-k. De nem a Bearsnél, ahol ez ma sem prioritás. Nem véletlenül nincs évtizedek óta elit irányítójuk, még 1-2 évre se, mint amikor pl. a Cardinals kihasználta Warner hattyúdalát. Az öregedő tulajdonoson erőt vett a wishful thinking, a "jó volt ez így, ezután is jó lesz" mentalitás, így megteremtett egy olyan kultúrát, ahol olyan emberek kerülnek döntési pozícióba, akik adott esetben az újabb forradalmat képviselő Watson vagy Mahomes helyett a tradícionális Trubisky mellett teszik le a voksukat, ezzel újabb évekre leszakítva a csapatukat a liga fejlődésének fővonaláról. A múlt foglyai.

A Falcons sem véletlenül chokerkedi el folyamatosan úgy a meccseit, ahogy. Náluk szerintem ez inkább egy városi dolog, a Braves ugyanezt csinálta a fénykorában (utolsó/extra inningekben elvesztett sorsdöntő playoffmeccsek, 2-0-ról elbukott World Series). Még az egyetlen bajnoki címük is csonka szezonban volt. Aki már volt ott, mint idegen, mindenkitől azt hallom, hogy Atlantát áthatja a kultúranélküliség és az identitásnélküliség, az egész város borzalmasan semmilyen. Valami oka kell, hogy legyen, hogy a nehéz helyzetekből mindig szarul jönnek ki, és talán ez a lelkierő hiánya, ami a városból is árad kicsit.

Tudom, hogy hosszú és eddig semmi köze a Lionshoz, de akkor most jönnek ők.

A Lionst köztudottan megátkozta Bobby Layne. Vagy nem, de akkor is mindenki így tudja. Alapvetően ki nem szarja le, nem ő volt az első, és nem is az utolsó játékos, aki kígyót-békát kiabált az őt kiebrudaló csapatra, de ahogy eltelt 15-20-25 év, és a Lions TÉNYLEG nem nyert, kezdett az átok egy mémmé válni, ami beette magát a detroitiak fejébe is, és amolyan önbeteljesítő jóslatként létrehozta azt a kultúrát, ahol a szurkolók, a mindenkori játékosok és talán a vezetők is kezdték elhinni magukról, hogy ők alapvetően lúzerek, ezzel kapcsolatban pedig sok mindent nem is tehetnek. Matt Millen ámokfutásában az a szinte tanult tehetetlenség volt a legdöbbenetesebb, amivel ezt a felettesei végignézték. Ezzel párhuzamosan folyt Detroit gazdasági mélyrepülése, ami a franchise-on belüli hangulatot biztosan nem növelte, de ez persze önmagában még nem magyarázat, hiszen a 0-16-os szezonban a Red Wings bajnok lett, a Pistons még bajnokesélyes volt, és a Tigers-szel is számolni kellett. Még egy faktor, ami itt is borzasztóan erős, az az öreg és emiatt a radikális változtatásokra képtelen tulajdonos. Érzi persze, hogy baj van, azt is látja, hogy ki a közelmúlt bezzegfranchise-a, akiktől lehetne tanulni, de ez a tanulás is egyelőre a másolásban ölt testet (azaz hozzuk ide az edzőjüket meg a játékosaikat), nem a kultúra megváltoztatásában. Egy másolat viszont soha nem lesz olyan jó, mint a kreatív módon kitalált változat. Mivel a tulajdonosi kör (gyakorlatilag a Ford család) itt sem kifejezetten fiatalokból áll, ezért a remény a gyökeres változásra (ami messze túlmegy egy HC és egy GM leváltásán) elég csekély. És igen, az ilyen csapatot a bírók igazságtalansága is állandóan eléri, mert egy kétes szituációnál (megvolt az az elkapás? holding volt, vagy sem?) a zebrának akaratlanul is átmegy a fején, hogy ez a 60 éve átok alatt lévő csapat, egy idős tulajdonossal, egy rothadó városban.

De mindig van remény. Andy Reidet 54 évesen úgy rúgták ki az Eagles-től, mint egy megfáradt, kiégett egykori sikeredzőt, aki mellett elment a liga és már a Jeff Fisher-i úton halad. Aztán történt, amit történt.

Még egyszer bocs, hogy hosszú lett, de kikívánkozott. Szerintem a Packers topikba még sosem írtam ilyen sokat egyszerre 😀

Szerkesztette: Kampman
több mint 3 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 25 169
Sejk kibasz mindenkit.
Coolearie
Pep jöjjön vissza Barcelona-ba.
És helyre áll az egyensúly az Erőben.
Sinisa
Úgy el tévedne mint Luke a mocsárban
ThundersNFL
Azt gondolom, hogy a Barca-nal olyan edző tud rendet tenni,
1. Akinek van tekintélye
2. Tudja mi az a Barca DNS
Viszonylag rövid a lista...
Sinisa
Én is Vincze Ottóra gondoltam
több mint 3 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 25 169
Siramoknak tudod melyik topikban a helye
diverdoc
https://bowl.hu/logo/bowl-hu-black-512.png
Detroit Lions - NFL - Csapatfórumok | Bowl.hu
Magyarország első számú amerikai futball oldala

https://bowl.hu/logo/bowl-hu-black-512.png
Cleveland Browns - NFL - Csapatfórumok | Bowl.hu
Magyarország első számú amerikai futball oldala

https://bowl.hu/logo/bowl-hu-black-512.png
New York Jets - NFL - Csapatfórumok | Bowl.hu
Magyarország első számú amerikai futball oldala
több mint 8 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 25 169
Tehát az AFC-ben lesz 4 veretlen irányító, Bradynek pedig négyszer annyi veresége van, mint a második legrosszabbnak. Teljesen reménytelen ez a Patsnek...
több mint 3 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 25 169
Nem követem annyira a hírek csak néha beleolvasok ebbe a topikba ezért félve kérdem : a sakkban még a világossal kell kezdeni?
gordon
A sakk egy nagyon jó szociokulturális játék. A világos kezd, a nő uralkodik a férfin, a parasztokat pedig ütik.
8 hónapja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 25 169
Kampman meg nemtom, ő vagy tag vagy felüláll a dolgokon és tényleg szimpátia vagy fogják valamivel.

Vagy csak annyi, hogy nehogy Gyurcsány?
Lúdas Solymi
Írtam már talán, hogy sem érzelmileg, sem anyagilag nem kötődök egy táborhoz sem. Legutóbbi 3 országos szintű választáson (2018 OGY, 2019 EP, 2022 OGY) az MKKP-ra szavaztam, előtte senkire.
Önkormányzati választáson 2019-ben az akkori kisvárosom MSZP-s polgármesterére szavaztam, mert őt éreztem a legjobbnak.

Orbánt jobb miniszterelnöknek tartom, mint Gyurcsányt, ez tény, szerintem a NER kormányzati teljesítménye felülmúlja az MSZP-SZDSZ koalíciókét. Egyáltalán nem különösebben kiemelkedő, pláne nem kritika felett álló ami 2010 óta van, de a 2010 előtti ballib kormányokat nem sírom vissza a mai kárára.

Nem tudom el tudjátok-e fogadni, hogy erre a véleményemre önállóan, bármiféle kényszer, trauma, érdek, vagy bármi ilyesmi nélkül jutottam. Az ellenvéleményt mindig tudtam tolerálni, senkit nem kárhoztattam azért, hogy kire szavaz, még akkor sem, ha nem értettem egyet a választásával.
Kampman
Jó, hát ezt a panelt már sokan használták, mi bizonyítja h nekem nincs igazam?
Lúdas Solymi
Kicsit szektás lett itt a hangulat. Nekem nem kell itt bizonyítanom semmit.
Kampman
Oké, de akkor állíthatom azt, hogy valamivel fog a Fidesz? Hisz nem bizonyítottad be az ellenkezőjét.
Lúdas Solymi
Bevallom, 2014 szeptemberében szerveztek be egy Fradi-Felcsút meccsről hazafelé tartva. Imponált nekik, hogy szakadó esőben is kimentem a meccsre, és gondolták, hogy egy ilyen állhatatos személyt talán egyéb sötét célokra is fel tudnak használni. Akkor még nem sejtettem, hogy békaemberekkel is fogok találkozni. Azóta az a feladatom, hogy itt bomlasszam a potenciálisan túltengő ellenzéki közhangulatot. Ebben bűntársam JC is, ő már a 2000-es évek közepe óta Fidesz-ügynök. Őt azzal tartják sakkban, hogy egyszer elbóbiskolt egy Vidám Vasárnapon a hátsó sorban.

A munkáltatóim által kitűzött norma, hogy országgyűlési választások előtt legalább 3, addig ellenzéki szimpatizánsként azonosított fórumozót vegyek rá a Fideszre voksolásra, vagy ha az nem megy, legalább a nem szavazásra. Ez 2018-ban sikerült is, jutalmul választhattam egy Puskás Akadémia-szezonbérlet, illetve egy Németh Szilárd által dedikált Orbán Viktor fotó között.
több mint 3 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 25 169
Legalább valamilyen indián kötődésű nevet találjanak ki, ha már a rézbőrű kifejezés sértő, ne legyen totálisan más az asszociáció.
ZERO_L
De az indián (indián?????? őslakos, te rasszista állat!!!!!) kötődésű névvel az lesz a baj, hogy még mindig fajilag szenzitív, megsértődhet rajta akármelyik őslakos, illetve az ő nevükben kéretlenül fellépő aktivista.

De akkor már menjünk végig a neveken, mert majdnem mindenkivel lesz probléma:

Bills, Dolphins, Ravens, Bengals, Jags, Colts, Broncos, Eagles, Lions, Bears, Falcons, Panthers, Cardinals, Seahawks, Rams: Visszaélés az állatok méltóságával, esetleg a Panthers maradhat, ha sikerül az identitást a Fekete Párducokat dicsőítő módon átalakítani

Patriots: politikai állásfoglalás, üldözendő

Jets: A 9/11 trauma szempontjából problémás

Browns, Redskins, Chiefs: Rasszista képzettársításokra adhat lehetőséget. Persze erre lehetne mondani, hogy rossz az, aki rosszra gondol, de mindegy.

Texans: Egykori rabszolgatartó állam, elfogadhatatlan

Cowboys: Vadnyugati nosztalgia a faji megkülönböztetés idejéből

Titans, Giants, Vikings: ókori-középkori európai mítoszokra visszautaló nevek, egyértelműen kolonialista

Buccaneers, Raiders: Erőszakot dicsőítő nevek

49ers
: Visszautal 1849-re, amikor még volt rabszolgatartás az USÁ-ban (Kaliforniában mondjuk pont nem, de mindegy).

Saints: Keresztény szimbolika, fúj

Végeredményben tehát csak a Packers-Steelers-Chargers hármas van biztonságban, az ő nevük nekem legalábbis PC-biztosnak tűnik, a többi csapat drukkerei kezdhetnek brainstormingolni az új neveken, illetve megbarátkozni az új nevek gondolatával.

Szerkesztette: Kampman
több mint 3 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 25 169
Ez most eléggé off lesz itt, de mindenki ezt a topikot nézi, arcüreg-gyulladásra mit ajánlanátok? 😀
Löfli
Hát bocsánat Löfli, de ezt majd az Arcüreggyulladás 2020 topikba!!!
több mint 3 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 25 169
Sobri Jóska

Visszaolvasva a hozzászólásokat, én nem tudom, hogy neked mi bajod van, de azon gondolkodj el, hogy lehet ha 10-en mondanak igent te meg nem-et lehet te vagy a hülye és nem a többiek. Tipikus irritáló, mindenben a többieknél magát okosabbnak vélő személy vagy 0 háttértudással. Ha magán életben is hasonlóan viselkedsz, javaslom változtass rajta, mert ezt a személyiségtípust nem sokan szeretik...
Shotzi
Sobri több mint 10 éve oszlopos tagja a fórumnak, olyanok lennénk nélküle, mint....nem is tudom, a Fidesz Deutsch Tamás nélkül.
12 hónapja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 25 169
már azt hittem a Safari baszakodik, de mobilon belépve látom cert issue. FF legalább jó, az továbbenged.
petey
Ez amúgy minden, csak nem jó 😀
A legtöbb értelmes browser nem enged tovább. Most van az, hogy egyrészt nincs HTTPS, szóval wifin mondjuk bárki megnézheti a forgalmad a bowl.hu felé, másrészt bárki kiadhatja magát bowl.hu-nak.
tenorx
Azon kívül, hogy látja, hogy betöltöttem az oldalt napi 17szer, esetleg melyik hozzászólást like-oltam ez milyen veszéllyel jár még?
vpi
Fognak itt még embereket zsarolni azzal, hogy részt vettek a 2020-as eredményközvetítőkben!!!!!!!

Szerkesztette: Kampman