NFL mérkőzés beharangozók - 5. hét - MNF

Az ezer sebből vérző Jets a veretlen Texans-t fogadja hétfő este.

NFL mérkőzés beharangozók - 5. hét - MNF

New York Jets - Houston Texans, magyar idő szerint kedd 02:30, MetLife Stadium (TV: Sport 2)

Az eheti hétfő esti rangadó a forduló egyik legsimábbnak ígérkező összecsapása. A vendégek hibátlan mérleggel, meggyőző játékkal teljesítették az első négy akadályt, míg a Jets ugyen egy szép sikerrel kezdett, de azóta zuhanórepülésben van, és nem látszik, hogy hogyan is tudnának felülkerekedni a houstoniakon.

Kezdjük ott, hogy a Jets támadójátéka katasztrofális. Mark Sanchez egy jó forduló után csak pillanatokra tudta összeszedni a passzjátékot, és az sem segít, hogy két legjobb elkapója (Santonio Holmes és Stephen Hill) nem áll rendelkezésre ezen a héten. Nem Chaz Schilens-t képzelik maguk elé a QB-k, ha elsőszámú elkapót szeretnének látni. A Texans passzvédelme ráadásul a liga egyik legjobbja, hatalmas nyomást helyeznek az irányítóra, és a secondary is teljesen rendben van. A Jets az eddigiek alapján még kevésbé reménykedhet a futásban, miután Shonn Greene-ék előtt gyakorlatilag zsebkendőnyi terület sem szokott nyílni a támadófal inkompetenciája miatt. Azt már meg sem említem, hogy a Houston a futók ellen sincs mindig elveszve, igaz, múlt héten az idén amúgy kritikán aluli Chris Johnson eredményes volt ellenük. Ez az egyetlen kapaszkodója a new yorkiaknak támadásban.

A támadásnál már csak a védelem van nehezebb helyzetben a Jets-nél. A Houston támadófala ellen a legjobbaknak sincs sok esélyük, és ezt a rendkívül tehetséges támadók ki is használják. A Matt Schaub és Andre Johnson nevével fémjelzett passzjátékot Darrelle Revis nélkül aligha tudják majd feltartóztatni a házigazdák, de ha mégis, akkor majd Arian Fosterrel fog meggyűlni a bajuk. Ben Tate könnyen hiányozhat Foster mögül, de erre az esetre van ott Justin Forsett, hogy amíg Foster pihen, színvonalasan tudja pótolni. Ha valaki meg tud oldani egy ilyen lehetetlennek látszó feladatot, az Rex Ryan, de ez még neki is soknak tűnik.

Azért érdemes leülni a képernyők elé, mert egyrészt a Texans tökéletes gépezetét élvezet nézni, másrészt meglepetés mindig előfordulhat. A rendkívül kiélezett AFC East esetleg nagyobb motivációt adhat a Jets-nek, a Texans pedig elkényelmesedhet, látva szinte garantált rájátszáshelyét. Előreláthatólag azonban egyetlen érdekes kérdés lehet ezen a meccsen: mikor áll be Tim Tebow?

Rajnai Gergely (Rajna)


Hozzászólások

több mint 10 éve
Miska84 Indianapolis Colts 13 — bandiszerencse
nem ilyen meccs lesz... 😊

I have two secret weapons -- my legs, my arms and my brain.-- Michael Vick