NFL visszaszámlálás - 31-32.

Írta: Rajna — 2015. augusztus 10., 03:27

Elindult az előszezon, elindul visszaszámlálásunk is. Az NFL rajtjáig minden egyes csapat terítékre kerül, a tavalyi fordított erősorrend alapján. Az első részben tehát a tavalyi szezon két legrosszabbul teljesítő együttesén a sor.

NFL visszaszámlálás - 31-32.

32. TAMPA BAY BUCCANEERS


Várható kezdőcsapat:

QB: Jameis Winston - az idei 1/1-es helye az edzőtábor elején biztossá vált a kezdőcsapatban. Sokat várnak tőle, de gyakori rizikós és pontatlan passzai miatt várhatóan nem lesz könnyű a beilleszkedése.
RB: Doug Martin - nem rosszak a hírek az edzőtáborból, de a korábbi sérülései aggasztóak. Akármilyen jól is teljesít augusztusban, Charles Sims mindenképpen sok lehetőséget fog kapni mellette.
WR: Mike Evans, Vincent Jackson, Louis Murphy - adott két klasszis, a harmadik helyért pedig sokan csatáznak. Murphy a rutinosabb, de akár az újonc Kenny Bell is odaérhet.
TE: Austin Seferian-Jenkins - a rendkívül tehetséges tight end újoncéve gyengére sikeredett, de talán Dirk Koetter sémájában jobban hasít majd.
LT: Donovan Smith - az újonc a legjobbakkal edz, és nagyon úgy tűnik, hogy marad is a kezdőben. A legjobb elsőéveseknek sem egyszerű a vakoldalt védeni, de a Tampának nincs jobb opciója jelenleg.
LG: Logan Mankins - a vén róka helye és jó játéka biztos pont a falban.
C: Evan Dietrich-Smith - újabb stabil, de valamivel fiatalabb pont a fal közepén.
RG: Ali Marpet - még egy újonc, aki egyből a kezdőben találhatja magát. Marpet helye jóval kérdőjelesebb, mint Smith-é, de nincs kezdő kaliberű vetélytársa, és a jövő az övé.
RT: Demar Dotson - a kiváló tackle jobb szerződést szeretne, viszont egyelőre a jelenlegi fizetésével kell védje Winston jobb oldalát. Ha Smith nem válik be átkerülhet a vakoldalra, ahogy ez tavaly is történt.

DT: Gerald McCoy, Clinton McDonald - egy klasszis és egy átlagos kezdő, nem itt lesznek a problémák, még Akeem Spence sérülésével együtt sem.
DE: Jacquies Smith, George Johnson - itt már nagyok a gondok, két olyan játékos, akinek volt már jó meccse, de inkább negyedik-ötödik számú endnek tekinthetők. A sok helyen kipróbált és elbukott Vernon Gholston unokatestvére, William Gholston és a világéletében DT-t játszó Henry Melton is besegít majd nekik, de ezzel együtt sem jósolok itt sok jót.
OLB: Lavonte David, Danny Lansanah - Davidet motiválhatja új gigaszerződése, ő a védelem egyik vezére. Lansanah-tól a tavalyi szezonban mutatott játékot várják legalább a Buccaneersnél, de ez korábbi teljesítménye alapján nem biztos, hogy ez összejön.
MLB: Bruce Carter - új seprű remélhetőleg jól seper, mindenesetre Carternek némileg új lesz a középső pozíció, Dallasban kicsit más szerepkörben alkalmazták. Az edzőtáborban az újonc Kwon Alexander is jól teljesít, akár Carter, akár Lansanah helyére bekerülhet.
CB: Alterraun Verner, Johnthan Banks - kiváló duó, főleg, ha hihetünk annak, hogy Banks javulni fog idén. Az edzőtábor biztató ebből a szempontból, Verner pedig továbbra is remek. Mike Jenkins nickelként elmegy, ez nem egy gyenge poszt a Kalózoknál.
S: Bradley McDougald, Chris Conte - nem nagy nevek, de a helyzet nem katasztrofális. McDougald sokat fejlődött tavaly, az edzői stáb nagy játékosnak tartja, Conte pedig átlag alatti, de megbízható safety. Egyikük helye sem biztos a kezdőben, hiszen DJ Swearinger és Major Wright is kezdő tapasztalattal rendelkező játékosok.
K, P: Patrick Murray, Spencer Lanning - Murray helye biztos, Lanning viszont nagy versenyben van Michael Koenennel, aki viszont sokkal drágább.

Az edzők

Főedző: Lovie Smith. A rutinos edző bemutatkozása nem sikerült fényesre tavaly, ezért nagy a nyomás rajta, hogy összeszedje a gárdát. A védelem tisztességes teljesítményét szinte garantálja a személye.
Támadó koordinátor: Dirk Koetter. Ő azért érkezett, hogy a támadóknál is lehessen garantálni a sikert. Tavalyig az Atlantánál dolgozott, és Matt Ryanből kihozott pár szép szezont, ennek megismétlését várják tőle Winstonnal.
Védő koordinátor: Leslie Frazier. Smith-el közösen dolgozva javítják a nevek alapján nem kiugró védelmet, tavaly év közben tisztán látszott munkájának eredménye, a fokozatos fejlődés.

Legfontosabb érkező: Bruce Carter. A védelem vezére ugyan nem ő lesz, hanem David, de középső linebackerként fontos feladatai lesznek, hiszen a Tampa-2 védelemben ez nem lényegtelen pozíció.

Legfontosabb távozó: Mason Foster. Miután remekül gazdálkodott a vezetőség, alig veszített valakit a Tampa a szabadügynökpiacon, közülük Foster a legnagyobb név. A korábban nagyon ígéretes linebacker viszont ma már inkább csereszintű, jót tehet neki a környezetváltás, Bruce Carter pedig pótolhatja.

Az újonc, akitől a legtöbbet várják: Jameis Winston. Az 1/1-től sokat várni kötelező, különösen, ha két sztárelkapó is rendelkezésére áll. Winston nagyon tehetséges és igen bátor, ez utóbbiból hatalmas játékok és gigantikus hibák is következhetnek. Újoncként nyilván nem kell MVP legyen, különösen úgy, hogy egy másik újonc védi a vakoldalát, de legalább egy átlagos kezdő szintet elvárnak tőle.

Sötét ló: Henry Melton. Nem olyan régen még a liga egyik legjobb DT-je volt Lovie Smith sémájában, aztán jöttek a sérülések, és a teljesítménye leromlott. Most megvan a lehetőség a másodvirágzásra, mert a védőfalban van hely, úgyhogy akár defensive endként is bizonyíthat.

A menetrend erőssége: 29. legerősebb. A csoport tavaly nagyon gyenge volt, ennek köszönhetően nem tűnik túlságosan nehéznek ez a menetrend.

Várható mérleg: 6-10. Tavaly sem Tampában volt a liga leggyengébb kerete, azóta pedig sokat javultak. Winston, Evans és Jackson együttes jelenléte pontzuhatagot ígér, a védelem egyes helyeken pedig elég jól néz ki ahhoz, hogy valamivel kevesebb pontot engedjen, mint amennyit a támadók összehoznak. A támadó- és védőfal lyukai viszont nem teszik lehetővé azt, hogy a csapat kiegyensúlyozottan legyen jó, így a rájátszás nem tűnik a valószínűnek. De ha egy dolgot megtanultunk az elmúlt évekből, az az, hogy az NFC Déli csoportjában bármi megtörténhet.

 


 


31. TENNESSEE TITANS


Várható kezdőcsapat:

QB: Marcus Mariota - az újonc helye biztos a kezdőcsapatban, és egyelőre jó hírek érkeznek róla az edzőtáborból. Beilleszkedése kulcsfontosságú a csapat sikerességéhez.
RB: Bishop Sankey - az edzőtábor eleje alapján biztos kezdő lesz a másodéves futó, de sokat kell javulnia a tavalyi játékához képest.
WR: Kendall Wright, Harry Douglas, Justin Hunter - nem túlságosan erős sor. Wright helye biztos, de Hunternek jogi problémái akadhatnak, Douglas pedig a remek képességű Dorial Green-Beckhammel csatázik. Egyelőre Douglas tűnik nyerőnek, de hosszú távon biztosan fordul a kocka.
TE: Delanie Walker - a veterán a tavalyi kiváló szezonját próbálja megismételni.
LT: Taylor Lewan - a másodéves játékos a legbiztosabb pont a támadófalban, Mariotának nagy szüksége lesz egy egészséges Lewanra.
LG: Andy Levitre - a tavalyi borzalmas szezon után Levitre helye nem biztos a kezdőben, de nincs igazán jó alternatíva.
C: Brian Schwenke - hasonló a helyzet, mint Levitre esetében: teljesítménye és sérülékenysége miatt le lehetne/kéne cserélni, de nincs kire.
RG: Chance Warmack - reményteljes újoncszezon után várják a szurkolók az előrelépést.
RT: Byron Bell - a veterán kisebb sérülése miatt nehéz helyzetbe került, de valószínűleg az első héten így is ő fog kezdeni, nem az újonc Jeremiah Poutasi. Egyiküktől sem lehet sokat várni.

NT: Sammie Lee Hill - a tavalyi, átlag alatti, de elfogadható szezon után Hill helye biztosnak tűnik, megintcsak a gyenge versenytársak miatt.
DE: Jurrell Casey, DaQuan Jones - Casey a Titans egyetlen klasszisa, Jones pedig az edzők kedvence, a tavalyi, cserepadon végigült szezon után egyértelműen a kezdőkkel edz. Ropati Pitoitua besegíthet a futások, Karl Klug pedig a passzok esetén, de itt sincs meg a megfelelő mélység.
OLB: Derrick Morgan, Brian Orakpo - Morgan megtartása és Orakpo megszerzése nagy fegyvertény, mutatja, milyen hangsúly van a passzsiettetésen. Ha mindketten egészségesek maradnak, jó duót alkothatnak.
ILB: Avery Williamson, Zach Brown - Brown tavaly hamar megsérült, így robbanhatott be Williamson. A fiatal kettős simán kiszorította a csalódást okozó veterán Woodyardot, aki azért cserének elmegy.
CB: Jason McCourty, Perrish Cox - Wreh-Wilson tavalyi betlisorozata után fontos volt megerősíteni ezt a részleget, Cox komoly erősítés. Ettől még nem emelkednek ki a Titánok cornerbackjei a ligából, de talán a tavalyi katasztrófa után jön az előrelépés.
S: Da’Norris Searcy, Michael Griffin - Searcy megszerzése fontos volt Bernard Pollard pótlására, Griffin pedig régi, egyre kevésbé hasznos tagja a védelemnek, talán Marqueston Huff is versenyben lesz a posztjáért a szezon folyamán.
K, P: Ryan Succop, Brett Kern - nincs új a nap alatt.

Az edzők:

Főedző: Ken Whisenhunt. A második évében járó főedző az életéért küzd, hiszen bemutatkozása nem sikerült fényesre. Ha nem lesz legalább a szezon második fele biztató, akkor biztosan repül.
Támadó koordinátor: Jason Michael. Whisenhunt jobbkeze, koordinátorhoz képest kis szerepkörrel.
Védő koordinátor: Dick LeBeau és Ray Horton. Mester és tanítványa együtt találják ki a védelmi taktikát, a passzsiettetés kreatív formái várható ettől a párostól.

Legfontosabb érkező: Brian Orakpo. A védelem nagy átalakításra szorult, gyakorlatilag Casey-n és Morganen kívül senki nem tudott nyomást helyezni az irányítókra. Orakpónál jobb játékos anyagi és egyéb okok miatt nem jött volna Nashville-be, így ő volt a legjobb elérhető megoldás, sokat segíthet.

Legfontosabb távozó: Bernard Pollard. Annyira gyenge volt a tavalyi Titans, hogy nem volt igazán értékes játékos, aki távozhatott volna. Pollard hasznos, átlagos kezdő, pótlása megoldott, de ő a legnagyobb távozó. Sokat elmond róla, hogy még mindig nincs csapata. Talán a visszavonuló, de tavaly szinte végig sérült Michael Roost érdemes még kiemelni.

Az újonc, akitől a legtöbbet várják: Marcus Mariota. A csapat legfontosabb játékosa egy újonc, a liga egyik leginkább várt bemutatkozása lesz az övé. Ezzel a kerettel a csapat fő célja Mariota beilleszkedésének segítése lehet, hiszen a rájátszás csak álomnak tűnik.

Sötét ló: Da’Norris Searcy. A szabadügynökpiacon megszerzett safety szép csöndben két kiváló szezont tudott le Buffalóban, de ott egy kiváló védőfal segítette a munkáját. Ha a Tennessee-ben is képes jó teljesítményre, akkor közel kerülhet az elithez.

A menetrend erőssége: 26. legnehezebb. A csoportban is vannak könnyű ellenfelek, a csoportutolsó helyezés pedig papíron tovább könnyíti a Titánok dolgát.

Várható mérleg: 4-12. Ez a keret átalakulóban van, és hiába a papíron sok erősítés, a kezdő még így is gyenge. Ha Mariota gyorsan felveszi az NFL ritmusát, akkor a támadósor lehet akár jó is, de a védelemben még mindig kevés az átlag feletti játékos, ráadásul a cseresor kriminálisan gyenge, így egy-két sérülés megpecsételheti a Titánok sorsát. A rájátszás nem lehet cél, a fejlődés annál inkább.


Hozzászólások

több mint 8 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 19 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
kis korrekcio, hogy tampaban nem Vernon, hanem (a kuzinja) William Gholston van.

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 8 éve
Úgy van odaírva: "Vernon Gholston unokatestvére, William Gholston...". Szerintem nincs hiba! 😊
több mint 8 éve
r.baggio New Orleans Saints Tulane Green Wave 241 — No es importante
Mert a jelzés után kijavítottuk, köszönet


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal