NFL visszaszámlálás - 31-32. helyezett

Írta: Höri — 2014. augusztus 15., 19:11

Új sorozat napi rendszerességgel

NFL visszaszámlálás - 31-32. helyezett

Kevesebb mint egy hónapot kell már csak kibekkelni a szezon kezdetéig, így itt az ideje, hogy sorbarendezzük a csapatokat, a feltételezett játékerő alapján és számbavegyük, hogy a drukkerek milyen reményekbe kapaszkodhatnak és mitől lehetnek nyugtalanok.

 

32. Tennessee Titans

3 ok a bizakodásra:
- Nagyon jó ajánlólevele van az új edzőknek. Ken Whisenhunt több Super Bowlt is megjárt, tavaly pedig visszatérítette a Chargers támadósorát a helyes útra, nem csoda, hogy 1 év koordinátorkodás után újra főedzőként dolgozik. A védelem élén Ray Horton is rendre erős egységeket rak össze. Arizonából és Clevelandből is a teljes stáb leváltása miatt kellett mennie, és lehet, hogy utóbbi helyett a Titans még jobb lehetőséget is jelent.

- A támadófalat a liga jobb egységei között kell számon tartanunk, tavaly 4. helyen voltak például futásblokkolásban a PFF szerint. Ehhez hozzájön Chance Warmack egy évnyi felszedett rutinja és az idei 1/9-es Taylor Lewan bevethetősége is. A közönségkedvenc Michael Oher nem érezheti biztonságban a kezdő helyét.

- Viszonylag sok a fiatal játékos a keretben, akik első NFL szerződésük alatt állnak még mindig, és bennük lehet, hogy szintet lépnek akár már idén. Kendall Wright, Justin Hunter, Wreh-Wilson, Warmack, Ayers, Mike Martin, Zach Brown vagy akár Locker és az újoncok. Még egyiküknél sem dőlt el, hogy felfelé vagy lefelé visz innen az útjuk.

3 ok a búslakodásra:
- Az előző gondolathoz kapcsolódik, hogy túl sok elismert húzónév nincs a keretben. Jurrell Casey-vel sikerült megegyezni a folytatásról, de Alterraun Vernerrel például nem, így két potenciális franchise játékosból csak egy maradt. Főleg az offense és a skill playerek között nehéz vezért találni, aki kinevezett „go-to-guy“ lehetne.

- Nagyjából 55 millió dollárt költött új szerződésekre ezen a tavaszon a csapat, de nem minden drukker van meggyőződve róla, hogy jó helyre ment a pénz. Whitehurst, McCluster, Oher, Shaun Phillips, Al Woods és Woodyard is sokat tapasztalt játékos, akinek a rutinja jól fog jönni, kérdés, hogy az adott áron mennyire érte meg ezeket nyélbeütni.

- Nem lehet megkerülni Jake Locker szerepét, akinek kiemelkedő évre lenne szüksége ahhoz, hogy lejáró szerződését meghosszabbítsák. A top10-es választottként érkező irányító egyik szezonját se tudta befejezni egészségesen, így most nem csak az itteni, hanem az NFL karrierje életben tartásáért is játszik, legalábbis ha első számú QB-nak akarja magát továbbra is eladni. Az oddsok nem annak kedveznek, hogy 2014 Locker kitörésének éve lesz.

A szerkesztők tippje:

Empty Taxi Höri MarioAna Vassadi Habi Shawnka
30. 31. 32. 27. 32. 31.

 

 

 

31. Oakland Raiders

3 ok a bizakodásra:
- Szakajtónyi rutinos játékost szereztek az idei holtszezonban. Ha csupán a Pro Bowl részvételeket vesszük, Maurice Jones-Drew 3, Justin Tuck és Matt Schaub 2-2, Donald Penn, Antonio Smith, Lamarr Woodley és Carlos Rogers 1-1 szereplést tudhat magáénak, James Jones pedig négy éve a legtöbb TD-t kapta el a ligában. A megmaradt játékosok között is komoly tapasztalattal bír Woodson, Janikowski vagy akár már McFadden is, szóval sok újdonságot a Raiders keretének nem lehet már mutatni az NFL-ben, a nagy kérdés, hogy éhesek-e még ezek az egykori (?) nagyágyúk.

- A támadósor és a védelem is megkapta a drafton a leendő alapkövét. Khalil Mack harcban lehet az év újonc védője címért, és sok helyen lehetett olvasni, hogy Clowney után a második legnagyobb tehetség ő volt a draftosztályban. Irányító poszton Derek Carra tették a voksukat, némileg kényszerhelyzetben a 2. kör elején, mindenesetre az valamennyire felszabadító érzés, hogy van a stábnak terve arra az esetre is ha Schaub átmenti ide a legutóbb Houstonban látott gyenge formáját.

- Annak ellenére, hogy két 4-12-es idényt rakott össze Dennis Allen, továbbra is élvezi a bizalmat főedzőként, és most mindkét koordinátora változatlan, szóval bár sok új játékost kell beépíteni, a filozófia marad és a holtszezon alatt volt idő levonni a tanulságot, hogy mit csináltak rosszul.

3 ok a búslakodásra:
- Úgy nehéz építkezni, hogy a beváló, ám lejáró szerződésű játékosok elvágyódnak a csapattól. Jared Veldheer és Lamarr Houston megtartása komoly befeketetést jelentett volna, de azon az áron is megérte volna csapatban tudni őket. Ők nem akartak maradni, és csak remélni lehet, hogy a jövőben kifutó szerződéssel bíró fiatalok - Wisniewskivel az élen - nem akarnak első adandó alkalommal majd lelépni.

- Kérdéses, hogy mikorra áll össze csapattá a megmaradó 53 játékos. A védelemben hat új kezdőjátékos minimum lesz, a támadófalban is 3 vagy 4, új irányító, tehát sok kulcsposzton kezdik nulláról az építkezést. Nehéz elképzelni, hogy egy edzőtábor és előszezon elég lesz hozzá, hogy flottul menjen minden az első hetekben.

- Ritkaság, hogy egy csoportból 3 gárda is bejut a playoffba, az AFC Westben mégis megtörtént. A Raiders kimaradt a jóból ahogyan az tiz éve mindig megtörténik, és ismét kevés esély van rá, hogy ez változzon. A Chiefs ugyan gyengülni látszik, de a másik két rivális kevésbé, szóval az igazi cél idén sem lehet más mint az 50%-os mérleget elérni valahogy.

A szerkesztők tippje:

Empty Taxi Höri MarioAna Vassadi Habi Shawnka
32. 30. 27. 31. 31. 32.

Hozzászólások

több mint 9 éve
Kösz, hogy nem raktátok a Cowboys-t a 32. helyre😀 !

- Engem gyíkká változtatott!
- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 9 éve
🤘 gaben 🤘 Chicago Bears Texas Longhorns 99 — Deion Sanders for president!
Lesz még itt Oakland-i meglepetés skacok! :cool:

" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 9 éve
Vicces hallani Vernert, mint potenciális franchise játékos... Nem is olyan rég 2 éve még mindenki elküldte volna a búsba, most meg egy jó év után már ő a császár... Méltatlanul alul becsüli mindenki a Titans-t!
több mint 9 éve
slowmotion Dallas Cowboys 57 — Cowboys fan
Kösz, hogy nem raktátok a Cowboys-t a 32. helyre😀 !Charlie Firpo
akartam mondani, hogy aszittem, hamar túllépünk a Tehenészeken 😊
több mint 9 éve
legközelebb akkor olvasok cikket a főoldalon, ha nem az utolsó 2 hely valamelyikére raktok minket.
(sad)

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 9 éve
Vicces hallani Vernert, mint potenciális franchise játékos... Nem is olyan rég 2 éve még mindenki elküldte volna a búsba, most meg egy jó év után már ő a császár... Méltatlanul alul becsüli mindenki a Titans-t!gerrard88
Nem akarok kötekedni, de hogy ő potenciális franchise játékos lenne az túlzás. (Tudom, hogy a cikkben nevezték és nem te) Szerintem minden évben az átlagtól egy picit többet teljesít. 4 év alatt majdnem kiegyensúlyozott formát hozott. (2 év volt egy kicsit gyenge)
több mint 9 éve
Vicces hallani Vernert, mint potenciális franchise játékos... Nem is olyan rég 2 éve még mindenki elküldte volna a búsba, most meg egy jó év után már ő a császár... Méltatlanul alul becsüli mindenki a Titans-t!gerrard88
Nem akarok kötekedni, de hogy ő potenciális franchise játékos lenne az túlzás. (Tudom, hogy a cikkben nevezték és nem te) Szerintem minden évben az átlagtól egy picit többet teljesít. 4 év alatt majdnem kiegyensúlyozott formát hozott. (2 év volt egy kicsit gyenge)AtiBaby
Így van! Egy jó opciónak mondanám sokat fejlődött az évek folyamán, de hogy franchise játékos lenne az már...na az túlzás ja! Nem hiába engedték őt el, nem hülye edzőket szerződtettek és ők tudják azt is, hogy jobban fájt az volna a csapatnak, ha Pollard megy el és nem ő.
több mint 9 éve
egozo Tennessee Titans 6 — Titans fan
Az előző szezon óta nem gyengült a Titans, és akkor sem lettek utolsók. Nem nagyon értem ez alapján a "szakértők" ítéletét. Úgy tűnik ez inkább népszerűségi szavazás, mint valódi szakértés...