NFL visszaszámlálás - 9-10.

Indul a Top 10, hivatalosan is a nagykutyák között járunk

NFL visszaszámlálás - 9-10.

10. Cincinnati Bengals

3 ok a bizakodásra:
- Andy Dalton megkapta a hosszabbítását és így most már fókuszálhat csak a játékára. Amíg a szurkolók egy része kifelé kívánja őt a csapatból, addig az edzők és a játékostársak hisznek benne. Első 3 évében minden franchise passz rekordot megdöntött, egyelőre csak a rájátszás meccsek bizonyultak túl nagy falatnak neki.

- A csapat magja együtt maradt az offseasonben, egyedüli komoly érvágás az atletikus defensive end, Michael Johnson távozása. Anthony Collins volt a másik nagy név, de az ő helyettesítése megoldott Andre Smith személyében. Ezen kívül a legproblémásabb posztokat próbálták megoldani a játékos börze elején, Darqueze Dennard és Jeremy Hill is komoly szerephez juthat már első évében. 

- A védelem kulcsemberei megint egészségesek, Leon Hall és Geno Atkins is játékra alkalmas állapotban van. A tavalyi szezonban legtöbb szerelést bemutató Vontaze Burfict is egy nagyon barátságos szerződést kapott, így a védelem motorja is megnyugodhat a jövőjét illetően.

3 ok a búslakodásra:
- Mike Zimmer távozása érzékenyen érintheti a védelmet. Bár az ő jobb keze, vezérlete alatt linebacker-edzőként dolgozó Paul Guenther vette át a védelmi koordinátor posztját, semmi sem garantálja az elmúlt évek sikereit, hiába 11 éve Bengals csapatánál dolgozik. Ezen kívül Zimmer mentalitása és játékosokkal való viszonya is nagyon fog hiányozni az öltözőből és a pálya mellől is.

- Támadófal problémák lehetnek a csapatnál az OT poszttól befelé. Zeitler nem volt rossz, de Clint Boling és Mike Pollak sem tartozik a liga legjobb belső falemberei közé. Az újonc center, Russel Bodine a preseasonben nagyon gyenge teljesítményt nyújtott, mögöttük pedig a legjobb név talán Trevor Robinson. A texasi egyetemről érkező Trey Hopkins UDFA rookieként simán rosterre férhet, ez elmond mindent az ohiói csapat jelenlegi guard és center állományáról. 

- A csapat másik koordinátora, Jay Gruden is Head Coach-ként folytatja karrierjét. Az ő helyét az a Hue Jackson foglalta el, aki a liga egyik legjobb running back edzőjeként van számon tartva. Ebből következtetni lehet a futásorientált támadósorra, viszont a támadófal gyengélkedése ennek csúnyán keresztbe tehet. További fájó pont, hogy a tavaly kimagasló fejlődést mutató és ezáltal Daltonról és A.J. Greenről terhet levevő Marvin Jones az idény első pár meccsét kihagyja sérülés miatt. Az ő helyére Mohamed Sanu lép elő a depth charton, viszont mögöttük az elkapó sor mélysége hagy némi kívánnivalót maga után.

A szerkesztők tippjei:

Empty Taxi Höri MarioAna Vassadi Habi Shawnka
7. 16. 14. 13. 9. 10.

 

9. Indianapolis Colts

3 ok a bizakodásra:
- Van bőven kit elővennie Andrew Lucknak, ami nagy előrelépés ahhoz képest, hogy tavaly szezon közben ez volt a csapat legnagyobb baja. TY Hilton együtt növi ki magát Luckkal, Wayne és Dwayne Allen felépült, leigazolták Hakeem Nicks-t, aki sokkal jobban néz ki mint new yorki önmaga, draftolták Moncriefet és fekete lóként Da´Ŕick Rogers-t sem lehet leírni. A stanfordi kapcsolattal kiegészítve (Fleener, Whalen) még 1-2 hiányzóval is korrekt brigád állhat össze minden héten.

- Hatalmas előny a Colts számára, hogy mindhárom csoportellenfele az építkezés elején/közepén tart, és nem nagyon számol velük senki a mezőny első felében. Négy győzelemnél kevesebb már jelentős meglepetés volna ellenük és a szezon vége nagyon kedvező számukra. A 10. heti bye után fogadják a New Englandet, utána viszont Jaguars-Redskins-Browns-Texans-Cowboys-Titans a program, tehát csupa olyan csapat, amelyek a mezőny alsó harmadában volt tavaly és a Dallas.

- Nem maradhat el Andrew Luck dicsőítése, hiszen a jövendőbeli NFL MVP minden évben magasabbra teszi a lécet, és nagy léptekkel halad arra a szintre, hogy akkora bizalmat fektessen belé a klub mint anno Manningbe. Két év alatt két probowl, meglepő lenne ha nem jönne harmadik.

3 ok a búslakodásra:

- Komoly bajok vannak a támadófal közepével, ami természetesen minden egység munkájára kihat. Az újoncként botladozó Hugh Thornton és az elsőéves Jack Mewhort az NFL egyik legsebezhetőbb OG-párosát alkothatja, ráadásul a center, Khaled Holmes is rutintalan és az előszezon nagy részét kihagyta. Szóval a képességbeli limit és a rutintalanság mellett összeszokottság sincs.

- Robert Mathis, az előző szezon legtöbb sackjét gyűjtő játékosa, egyben a Colts védelem első embere eltiltással kezdi a szezont, és olyan rangadókat kell kiülnie, mint a Denver vagy a Philadelphia elleni, ahol komoly pass rush nélkül nehéz elképzelni a Colts sikerét. Ráadásul a csapat vezérei közül Antoine Bethea sincs már, így teljesen más képet fog festeni a védelem a szezon elején.

- Kérdéses, hogy Pep Hamilton melyik arcát veszi elő. Az offenzív koordinátor leginkább a power runningban hisz, viszont nagy kedvence, Stanley Havili PUP listán kezdi a szezont, Vick Ballard pedig idén sem tud pályára lépni. Ha továbbra is görcsösen ragaszkodnak Trent Richardson adott számú labdacipeléséhez meccsenként, az gyorsan visszaüthet, hiszen az egykori 1/3-as nem mutatta jelét gyorsulásnak a felkészülési időszakban, és az OL sem tűnik komoly segítő faktornak.

A szerkesztők tippjei:

Empty Taxi Höri MarioAna Vassadi Habi Shawnka
10. 11. 24. 7. 7. 8.

 

Benkő Márió (MarioAna) & Herczeg Ádám (Höri)


Hozzászólások

több mint 9 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 185 — bútor
jó hogy mi ketten írtuk ezt meg, mivel láthatóan a másik 4 sokkal inkább el van a csapatokról ragadtatva 😛

több mint 9 éve
polamalu Pittsburgh Steelers 20 — 毎日何かを学ぶ
Mi alapján hozzátok ki, hogy ki hányadik?? Mert a matematikai átlag pl, nem hozza azt a helyet (A szerkesztők által adott helyezésekre gondolok) Meg nem csak itt, máshol is, látok olyat aki nagyon messze lövi alul vagy felül a csapatokat, ez most az abszolút ellenszenv, vagy ennyire másként látja az egyébként eléggé objektív tényeket? Azért ha nem szurkolóként nézzük, olvassuk a történéseket, márpedig ez elvárható, akkor ennyire messze nem lehet értelmezni, sztem.
több mint 9 éve
Toca Minnesota Vikings 12 — Vikings fan
Nagyon egyszerű szerintem, minda 6.an csináltak egy 32-es rangsort, a 6-ot összesítették és ebből kijött a sorrend.
több mint 9 éve
Azert ez nem rossz: MarioAna: 24. LoL

You hear about how many fourth quarter comebacks that a guy has and I think it means a guy screwed up in the first three quarters. - Peyton Manning
több mint 9 éve
Bg33 Miami Dolphins 4
Andre Smith nem pótolja Collinst mert Collins nem is volt kezdő csak akkor mikor Boling lesérült és Withworth-nek be kellett mozognia Guardba ráadásul Collins LT míg Andre Smith RT.
több mint 9 éve
Andre Smith nem pótolja Collinst mert Collins nem is volt kezdő csak akkor mikor Boling lesérült és Withworth-nek be kellett mozognia Guardba ráadásul Collins LT míg Andre Smith RT.Bg33
Valóban ezt benéztem. Valamiért nekem úgy rémlett, hogy ő Andre Smith-t helyettesítette sérülése alatt, de ő meg 3 éve nem volt az.
A lényegen sokat nem változtat, egy nagyon jó képességű, máshol kezdő potenciálú de itt csere OT volt.

Az meg, hogy nálam 24. a Colts nem a szimpátia hiánya, nekem közömbös a csapat. Viszont Luckon kívül nem látok átütő erőt egy poszton sem.

Burrow > Luck valaha is
több mint 9 éve
Stiv83 Indianapolis Colts Michigan State Spartans 37 — arsenalfc18861201
Számomra az a gond, hogy megint nyelni fogja a Colts-defense a pontokat. Nem biztos, hogy Luck+offense mindig tud több pontot szerezni! De mégis GO COLTS!